Politie hond die aanvalt terwijl verdachte niet vlucht!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel simonesimone 3 doggies

honden foto van simone

" Simone, wij weten t toch niet;-)
Train t programma pas 13 jaar (12 jaar lid) dus wat weet ik er nu van...
"

Nou idd! Ik heb stukken minder ervaring dus ze mag mijn woorden best in twijfel trekken, maar om dat bij jou te doen is nogal onzinnig.

Als ik zo dit topic doorlees ben ik wel verbaasd hoor, er is volgens mij geen enkele andere sport waar zoveel misverstanden over verstaan!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Politie hond die aanvalt terwijl verdachte niet vlucht!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TheoTheo 3 doggies

Klopt, in de hondensport zijn heel veel misverstanden. Ik heb zelf Luchtmacht, diensthond, KNPV, VDH en IPO getrained met mijn verschillende honden en allemaal waren het doetjes in huis, ook met de kids. Alles werd bij mij van pup af aan met spel opgebouwd, ook het bijtwerk, dat was gewoon een spelletje om de buit. Het gehele bijtwerk ging dus bij mijn honden over de buitdrift.

Bij de Luchtmacht hebben we op VLB Volkel (1983-1984) met die bewakingshonden een showteam opgezet waarbij we de honden een soort van behendigheid lieten doen als groep. Hierin gebruikten we (brandende) hoepels, junglebrug, olievaten, de tunnel en noem maar op. na de show tussen het publiek met de honden en laten zien dat ze geen kwaad in zich hadden.

Als we van de vereniging uit eens een demo moesten geven dan werd er ook met de honden in het publiek gewerkt. Een keer heb ik mijn oude hond bij een verstandelijk gehandicapte op schoot gezet en ben tioen de jonge hond gaan halen om mee te doen met een demo gehoorzaamheid. Na die demo weer terug naar de gehandicate en de hond opgehaald, nee dus, gelijk vanuit het publiek deze hond laten stellen naar een pakwerker die een dame lastigviel.......... De hond pikte de pakwerker er feiloos uit........ Daarna weer met de bijtmouw terug het publiek in en deze afgeven aan die gehandicapte.

Dit soort demo's zijn heel mooi om te doen.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Wat ik me nou afvraag.
Hoeveel honden worden er met het doel 'KNPV' of 'IPO' gefokt en hoeveel groeien er uit tot sociale werkhonden?

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

"
nee, serieus, ik heb er echt wel eens over nagedacht, als alleenstaande moeder met zo'n sterke hond, die ook mij grijpt af en toe tijdens het uitlaten, om hem te herplaatsen, maar de meeste mensen(lees:mannen) zouden er met grof geweld tegenin gaan, terwijl max in wezen een heel zacht karakter heeft. dat zou hem breken. "

Grijpt hij jou echt?
En dan bedoel ik, is het dan echt zijn bedoeling jou te bijten of aan te vallen?

Ik ken verder heel je situatie niet, dus ik wil absoluut niet oordelen. Ik ben blij dat er mensen zijn die zich willen ontfermen over honden die een rustig en stabiel thuis nodig hebben.
Het is denk ik wel belangrijk om te allen tijde de veiligheid te kunnen waarborgen. En misschien geld dit nog wel dubbel als je alleenstaande ouder bent. Waar kinderen spelen en stoeien, vriendjes en vriendinnetjes op bezoek komen en spelen.
Tegen iemand anders met een Amerikaanse bulldog die echt beet en kleine kinderen had heb ik weleens gezegd: 'je wilt niet degene zijn die in de krant staat en dat iedereen dan zegt: snap jij dat nou? wie laat nou zo'n hond bij haar kinderen?'.
En ik weet hoe het is hoor, want ik had een hond die ineens kon bijten en je doet er alles voor. Maar soms verlies je daardoor ook de veiligheid en het grotere geheel uit het oog.
Ik wil trouwens zeker niet zeggen dat dit bij jou het geval is! Want nogmaals, ik vind het super dat er mensen zijn die zich inzetten voor honden met problemen.

honden page profiel CarmenCarmen 3 doggies

honden foto van Carmen

" Wat ik me nou afvraag.
Hoeveel honden worden er met het doel 'KNPV' of 'IPO' gefokt en hoeveel groeien er uit tot sociale werkhonden? "


Veel & de meeste aangezien de vraag naar asociale honden steeds verder afneemt. De hond moet veelzijdig zijn...

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

" Ik heb topic gelezen maar wat een zeikerds hier,vooral semmy,er wordt hier gewoon wat gevraagd.
Geef dan op zijn minst een normaal antwoord "
Dankjewel, inderdaad, ik dacht ook altijd dat hp een forum is om vragen te stellen en advies te krijgen. Maar kennelijk denken sommigen nog steeds dat ze alleen maar kritiek hoeven te leveren, in plaats van advies te geven. Maar goed dat komt zoveel voor op hp, dat zijn we inmiddels wel gewend :-D. Sommige zijn dan ook nog zo als je al gezegd hebt dat je zelf ook wel weet dat mensen fout zijn, dat je het voor hen op neemt. Kennelijk zien mensen een vraag, gelijk als achter iemand anders staan. Naiviteit heet zoiets en een vooroordeel hebben. :-D

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

" ik zou eerst een korreltje zout nemen met dat verhaal van je kennis.. en ja sommige honden doen dat.. betekend dat die hond zijn intelligentie gebruikt en logica  het schudden doen sommigen om nog meer pijn te veroorzaken... niet alle honden hebben zelfde vechtstijl "

Je kunt het verhaal inderdaad met een korreltje zout nemen, maar achteraf gebleken had hij voor een groot deel wel gelijk, blijkt nu :-D

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

" TS schrijft ook dat de diefstal klopt & dat hij dat vaker doet.... "

Ik zeg ook niet in het verhaal dat hij HET NIET gedaan heeft, alleen dat er geen bewijs is. En iedereen weet dat je in Nederland bewijs moet hebben, zonder bewijzen wordt je namelijk niet zo snel veroordeeld. Dan worden de rechtzaken erg moeilijk en zou Nederland een nog waardelozere rechtsstaat hebben dan die nu al is. Ik weet dat hij vaker diefstallen pleegt, maar daar heb ik niets mee te maken en ik bemoei me daar niet mee, omdat het mijn leven niet is en omdat ik vind dat iedereen zijn eigen leven moet leven. De consequenties zijn uiteindelijk altijd voor jezelf. En niet voor mij. Het was ook alleen een vraag hoor en ik vroeg om advies meer niet!!! :S

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

"


Eens, hoewel diezelfde mensen natuurlijk wel altijd onder druk staan in dit soort situaties.

Maar goed, daarom is de wetshandhaving en rechtspraak in Nederland gescheiden en moet justitie zorg dragen voor bewijs die schuld aannemelijk maakt. En is dat niet het geval wordt er dus geen straf toegepast. Een goede zaak in mijn optiek. "

dit antwoord van Frank is voor mij precies verwoordt zoals het is
en zeker zou moeten zijn en moet bljiven

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

De honden die tegenwoordige tijd worden afgetraind bij de knpv worden op een liefdevollere manier afgetraind als vroeger, maar dat neemt niet weg dat alle diensthonden sociaal zijn. Ik ken genoeg diensthonden en hun geleiders, een deel daarvan gaat goed met zijn/haar hond om, maar een ander deel dumpt de hond de rest van de dag in een kennel en de hond komt er alleen uit om te werken. Ik vind het dan ook niet zo vreemd dat het laatste deel compleet doordraait als ze een keer uit de kennel mogen. Dan komt er alle adrenaline los, en kunnen ze die kwijt. Dus ik vind het dan ook niet zo vreemd dat de honden die de hele dag opgesloten zitten in een kennel compleet doordraaien. Gelukkig horen we dat niet zo heel veel meer maar het gebeurt nog wel. Daarna wordt er een melding gedaan als er een incident is geweest, en daarna heeft de begeleider nog een tijdje de tijd voordat de hond weer wordt gekeurd. De geleider traint in die tijd zijn/haar hond weer af en met de keuring voldoet de hond weer aan de eisen. En kan de gekeurde hond weer verder, terwijl dat eigenlijk niet terecht is. Ik vind persoonlijk van de geleiders die zo met hun diensthond omgaan, dat ze per direct hun certificaat moeten inleveren en nooit meer als geleider mogen werken. Hoe halen sommigen in hun hoofd hun hond zo te behandelen? Dan ben je echt niet goed bij je hoofd, helaas wordt de hond er altijd op afgerekend, en dat is nu echt jammer, want de geleider heeft in een eerder stadium verkeerd gehandeld.

Sinds wij met Kyra in de IPO sport zitten bij een vereniging, hebben we ook al meerdere verhalen gehoord van zulk soort geleiders, die geleiders komen dan ook nog eens langs bij deze vereniging om bepaalde baasjes over te halen om aan hen hun hond te verkopen. Zodat ze die kunnen trainen in de knpv. Gelukkig is dit tot op heden nog niet gevraagd aan ons, Kyra heeft net een aantal lessen gehad, maar is erg fel en heeft alles snel door. En ik hoop dat dat nooit zal gebeuren. Mocht er ooit zo'n figuur komen voor Kyra, dan zal ik die persoon zelf duidelijk maken dat je zo niet met honden omgaat. Gelukkig, zijn er tegenwoordig ook genoeg diervriendelijke geleiders die aan hun diensthond ook een goede gezinshond hebben, maar dat neemt niet weg, dat er genoeg diensthonden kapot zijn gemaakt door 'slechte' geleiders, en dat gebeurt nog steeds op de dag van vandaag.

Willem (Gast)

Kyra je stelt hier een vraag,waarbij je toch duidelijk aangeeft het niet eens te zijn met de verdachte.
Dan krijg je sommige reacties of dat je zelf deze misdaad gepleegd hebt.
Laten we hopen dat je kennis hier in iedergeval iets van geleert heeft.
En niet meer op het criminele pad gaat.
     
      Groetjes Willem

honden page profiel CarmenCarmen 3 doggies

honden foto van Carmen

"
Ik zeg ook niet in het verhaal dat hij HET NIET gedaan heeft, alleen dat er geen bewijs is. En iedereen weet dat je in Nederland bewijs moet hebben, zonder bewijzen wordt je namelijk niet zo snel veroordeeld. Dan worden de rechtzaken erg moeilijk en zou Nederland een nog waardelozere rechtsstaat hebben dan die nu al is. Ik weet dat hij vaker diefstallen pleegt, maar daar heb ik niets mee te maken en ik bemoei me daar niet mee, omdat het mijn leven niet is en omdat ik vind dat iedereen zijn eigen leven moet leven. De consequenties zijn uiteindelijk altijd voor jezelf. En niet voor mij. Het was ook alleen een vraag hoor en ik vroeg om advies meer niet!!! :S "

hij heeft het dus gewoon gedaan (al dan niet vaker), sorry, maar mensen die dat doen vallen bij mij niet onder "vrienden", nog niet eens onder kennissen...

honden page profiel kevin baasje van yuki en lucakevin baasje van yuki en luca 3 doggies

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

"
hij heeft het dus gewoon gedaan (al dan niet vaker), sorry, maar mensen die dat doen vallen bij mij niet onder "vrienden", nog niet eens onder kennissen... "

second that, criminelen of krapul komt hier bij mij thuis niet binnen.. komt misschien door opvoeding thuis van de oudere normen en waarden.

honden page profiel CarmenCarmen 3 doggies

honden foto van Carmen

" De honden die tegenwoordige tijd worden afgetraind bij de knpv worden op een liefdevollere manier afgetraind als vroeger, maar dat neemt niet weg dat alle diensthonden sociaal zijn. Ik ken genoeg diensthonden en hun geleiders, een deel daarvan gaat goed met zijn/haar hond om, maar een ander deel dumpt de hond de rest van de dag in een kennel en de hond komt er alleen uit om te werken. Ik vind het dan ook niet zo vreemd dat het laatste deel compleet doordraait als ze een keer uit de kennel mogen. Dan komt er alle adrenaline los, en kunnen ze die kwijt. Dus ik vind het dan ook niet zo vreemd dat de honden die de hele dag opgesloten zitten in een kennel compleet doordraaien. Gelukkig horen we dat niet zo heel veel meer maar het gebeurt nog wel. Daarna wordt er een melding gedaan als er een incident is geweest, en daarna heeft de begeleider nog een tijdje de tijd voordat de hond weer wordt gekeurd. De geleider traint in die tijd zijn/haar hond weer af en met de keuring voldoet de hond weer aan de eisen. En kan de gekeurde hond weer verder, terwijl dat eigenlijk niet terecht is. Ik vind persoonlijk van de geleiders die zo met hun diensthond omgaan, dat ze per direct hun certificaat moeten inleveren en nooit meer als geleider mogen werken. Hoe halen sommigen in hun hoofd hun hond zo te behandelen? Dan ben je echt niet goed bij je hoofd, helaas wordt de hond er altijd op afgerekend, en dat is nu echt jammer, want de geleider heeft in een eerder stadium verkeerd gehandeld.

Sinds wij met Kyra in de IPO sport zitten bij een vereniging, hebben we ook al meerdere verhalen gehoord van zulk soort geleiders, die geleiders komen dan ook nog eens langs bij deze vereniging om bepaalde baasjes over te halen om aan hen hun hond te verkopen. Zodat ze die kunnen trainen in de knpv. Gelukkig is dit tot op heden nog niet gevraagd aan ons, Kyra heeft net een aantal lessen gehad, maar is erg fel en heeft alles snel door. En ik hoop dat dat nooit zal gebeuren. Mocht er ooit zo'n figuur komen voor Kyra, dan zal ik die persoon zelf duidelijk maken dat je zo niet met honden omgaat. Gelukkig, zijn er tegenwoordig ook genoeg diervriendelijke geleiders die aan hun diensthond ook een goede gezinshond hebben, maar dat neemt niet weg, dat er genoeg diensthonden kapot zijn gemaakt door 'slechte' geleiders, en dat gebeurt nog steeds op de dag van vandaag. "


een groot lul verhaal, de "echte" diensthonden zitten veelal nog in kennels en dat doet echt niets af aan hun sociale vaardigheden.
Wel zitten ze het eerste deel van hun leven, bij de sporters vaker in huis idd....

maar dat ze door het in de kennel opgesloten zitten doordraaien vanwege de adrenaline als ze er eens (meerdere malen per dag) uit mogen is natuurlijk grote onzin...

zoals ik eerder al zei, hier zitten ze allen in kennels & van de 15 die er zitten is er 1 niet door vreemden benaderbaar, de rest is gewoon sociaal.

honden page profiel JacqieJacqie 3 doggies

honden foto van Jacqie

Ik lees hier van Kyra liefdevoller getraind. Ik weet het niet, een vroegere vriendin van mij leerde een politiehonden trainer kennen en ging samenwonen, laatste keer dat ik haar zag en ben geweest is twee jaar geleden en ik zag o.a. ook halsbanden met spijkers, ik mocht ook niet bij de trainingen kijken want daar zou ik niet tegen kunnen. Ook hele dag zaten er honden in hele kleine hokjes waar ze alleen in kunnen liggen tot ze eind van de dag eruit mogen. Jonge herder werd teruggebracht die verlatingsangst had, vanuit hun huis uitzicht op de kennel kreeg hond schokjes als hij blafte. Vriendin gebruikte bij haar lieve mechelse herder waar hij mee trainde geen schokband waar ik bij stond maar anders wel en op de hoogste stand dat de hond gillende de lucht invloog (vertelde ze). Op het buitenterrein dan als ze achter de konijnen aan ging. Ik liep een keer mee, floot een keer vrolijk toen ze achterliepen, ik dacht eens kijken en floot zelfde fluitje  daarna  toen ze weg waren achter de konijnen aan en wij verbazend kijkend kwamen ze meteen terug. Ipv schokband. Maar wat een lieve sociale honden zeg buiten de kennel, helemaal uitgelaten vrolijk en superlief.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

"

Veel & de meeste aangezien de vraag naar asociale honden steeds verder afneemt. De hond moet veelzijdig zijn... "

Als ik op Marktplaats kijk bij de herders, dan schrik ik. Hoeveel pups er niet worden aangeboden als zijnde 'heel geschikt' voor IPO of KNPV. Kan onmogelijk dat dit ook echt zo is. Want als je een hele stabiele, sociale herder wilt voor het werk, dan moet de fokker daar al heel veel tijd in steken. En daar lijkt het niet op als je de advertenties leest..
Ik maak me daar best zorgen om.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

"
second that, criminelen of krapul komt hier bij mij thuis niet binnen.. komt misschien door opvoeding thuis van de oudere normen en waarden. "

Dit ga je toch niet menen he, ga jij je nu serieus bemoeien met de opvoeding die ik heb gehad? Als je met iemand bevriend bent, wil dat nog niet zeggen dat je ook zo bent, en wat een ander doet daar heb ik niets mee te maken als ik er niet bij ben geweest. Vrienden ben je in goede en slechte tijden, en niet wanneer je dat uitkomt!!! Zo simpel is dat

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

"

een groot lul verhaal, de "echte" diensthonden zitten veelal nog in kennels en dat doet echt niets af aan hun sociale vaardigheden.
Wel zitten ze het eerste deel van hun leven, bij de sporters vaker in huis idd....

maar dat ze door het in de kennel opgesloten zitten doordraaien vanwege de adrenaline als ze er eens (meerdere malen per dag) uit mogen is natuurlijk grote onzin...

zoals ik eerder al zei, hier zitten ze allen in kennels & van de 15 die er zitten is er 1 niet door vreemden benaderbaar, de rest is gewoon sociaal. "

Misschien in jouw ogen, maar helaas zijn er genoeg honden die zo behandeld worden!!!

honden page profiel kevin baasje van yuki en lucakevin baasje van yuki en luca 3 doggies

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

"
Dit ga je toch niet menen he, ga jij je nu serieus bemoeien met de opvoeding die ik heb gehad? Als je met iemand bevriend bent, wil dat nog niet zeggen dat je ook zo bent, en wat een ander doet daar heb ik niets mee te maken als ik er niet bij ben geweest. Vrienden ben je in goede en slechte tijden, en niet wanneer je dat uitkomt!!! Zo simpel is dat "

tja ik zou persoonlijk voor MIJ niet met criminelen bevriend zijn... moet niet boos worden, als jij dat wel wilt goed voor jou.. ik ben daar gewoon harder in. Ik zou gewoon met zulk volk niet willen omgaan en zeker niet als ik weet dat het iets is dat vaker gebeurt... als het iets ooit was in het verlede.. das verleden maar niet iemand dat nog steeds crimineel is.. die zou ik niet bij mijn gezin willen.. slechte invloed.

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

een verhaal heeft 2 kanten.... dit is de eenzijdige kant
ik zou het verhaal van oom agent met dienst hond ook willen horen. want die laat zijn hond niet zomaar los

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

"
tja ik zou persoonlijk voor MIJ niet met criminelen bevriend zijn... moet niet boos worden, als jij dat wel wilt goed voor jou.. ik ben daar gewoon harder in. Ik zou gewoon met zulk volk niet willen omgaan en zeker niet als ik weet dat het iets is dat vaker gebeurt... als het iets ooit was in het verlede.. das verleden maar niet iemand dat nog steeds crimineel is.. die zou ik niet bij mijn gezin willen.. slechte invloed. "

bij mij komt dan een heel ouderwetse uitspraak boven
"wie zonder zonde is werpt de eerste steen" ofzo iets
kan jij mensen zo beoordelen, op het oog, en afserveren..........
nu maar hopen dat jouw "gezin/familie/kennissenkring" heel zuiver op de graat leeft

ik vind het ook een bizarre opmerking in context met wat TS geschreven heeft en wat haar vraag was.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

"
tja ik zou persoonlijk voor MIJ niet met criminelen bevriend zijn... moet niet boos worden, als jij dat wel wilt goed voor jou.. ik ben daar gewoon harder in. Ik zou gewoon met zulk volk niet willen omgaan en zeker niet als ik weet dat het iets is dat vaker gebeurt... als het iets ooit was in het verlede.. das verleden maar niet iemand dat nog steeds crimineel is.. die zou ik niet bij mijn gezin willen.. slechte invloed. "
Mensen kunnen een slechte invloed hebben op mensen die gevoelig zijn voor oordelen en meningen van anderen, maar er zijn ook mensen die vast in hun schoenen staan en die een eigen mening hebben en eigen grenzen, en waar dit gedrag geen invloed op heeft. Bovendien heb ik geen kids dus zou het invloed hebben op mij, maar dat heeft geen invloed op mij omdat ik er niet gevoelig voor ben, dus doe ik dit soort dingen niet ongeacht wat voor opvoeding ik heb gehad. Dat iemand die mij niet kent suggereert dat ik een bepaalde opvoeding heb gehad, dat vind ik wel ronduit belachelijk ja. Als ik op hp advies vraag, dan betekent het niet dat ik meteen zo ben of wat dan ook, ik vraag advies en geen opmerking of ik een bepaalde opvoeding heb gehad, dat slaat nergens op! Naar mijn mening is iemand die 'hard' is zoals jij beschrijft ook niet gevoelig voor een slechte invloed, zo'n iemand heeft genoeg karakter om er zelf voor te zorgen dat hij/zij zo niet is en niet wordt. Een 'hard' persoon heeft een eigen mening en genoeg karakter, en is heel wat zelfverzekerder dat iemand die beinvloedbaar is, deze persoon heeft een duidelijke eigen mening, wat soms lomp kan overkomen, dus voor zo'n persoon is invloed van een ander niet aan de orde.

honden page profiel kevin baasje van yuki en lucakevin baasje van yuki en luca 3 doggies

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

" Mensen kunnen een slechte invloed hebben op mensen die gevoelig zijn voor oordelen en meningen van anderen, maar er zijn ook mensen die vast in hun schoenen staan en die een eigen mening hebben en eigen grenzen, en waar dit gedrag geen invloed op heeft. Bovendien heb ik geen kids dus zou het invloed hebben op mij, maar dat heeft geen invloed op mij omdat ik er niet gevoelig voor ben, dus doe ik dit soort dingen niet ongeacht wat voor opvoeding ik heb gehad. Dat iemand die mij niet kent suggereert dat ik een bepaalde opvoeding heb gehad, dat vind ik wel ronduit belachelijk ja. Als ik op hp advies vraag, dan betekent het niet dat ik meteen zo ben of wat dan ook, ik vraag advies en geen opmerking of ik een bepaalde opvoeding heb gehad, dat slaat nergens op! Naar mijn mening is iemand die 'hard' is zoals jij beschrijft ook niet gevoelig voor een slechte invloed, zo'n iemand heeft genoeg karakter om er zelf voor te zorgen dat hij/zij zo niet is en niet wordt. Een 'hard' persoon heeft een eigen mening en genoeg karakter, en is heel wat zelfverzekerder dat iemand die beinvloedbaar is, deze persoon heeft een duidelijke eigen mening, wat soms lomp kan overkomen, dus voor zo'n persoon is invloed van een ander niet aan de orde. "

Als je sterk in je schoenen staat hoef je niet boos te worden.. het is maar een forum en mensen komen vaak bruter over dan ze bedoelden... Ik wilde ook niet zeggen dat de opvoeding die jij gekregen hebt verkeerd was of anders van de mijne  maar de ene persoon blijft dat meer bij als de andere terwijl de ene zijn gedachten op bepaalde vlakken verandert en bepaalde goed vind, ik zou ook niet bepaald hetzelfde doen bij mijn kinderen als mijn ouders bij hun doen.. en ik denk dat dat voor iedere mens wel geld.. wat de een slecht vond is voor de andere weer goed.. geen reden om helemaal boos te worden dus.. zoals ik al eerder zei ben je bevriend met wie je wil.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

"
Als ik op Marktplaats kijk bij de herders, dan schrik ik. Hoeveel pups er niet worden aangeboden als zijnde 'heel geschikt' voor IPO of KNPV. Kan onmogelijk dat dit ook echt zo is. Want als je een hele stabiele, sociale herder wilt voor het werk, dan moet de fokker daar al heel veel tijd in steken. En daar lijkt het niet op als je de advertenties leest..
Ik maak me daar best zorgen om. "



nonsens.
een hond die goed zit in zijn kop, zit er ook goed in.
Ik heb zelfs liever dat er niet te veel getut wordt met pups door de fokker. Dan zie je immers het ware karakter.

Ik heb er hier rondlopen die weinig gezien hebben bij de fokker. allen stabiele sociale honden met sterk karakter.
De jongste is de meest stabiele en vrije hond die ik ken. Perfect sociaal ook.

honden page profiel kevin baasje van yuki en lucakevin baasje van yuki en luca 3 doggies

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

"


nonsens.
een hond die goed zit in zijn kop, zit er ook goed in.
Ik heb zelfs liever dat er niet te veel getut wordt met pups door de fokker. Dan zie je immers het ware karakter.

Ik heb er hier rondlopen die weinig gezien hebben bij de fokker. allen stabiele sociale honden met sterk karakter.
De jongste is de meest stabiele en vrije hond die ik ken. Perfect sociaal ook.
"

die honden bij de fokker waar ik Isis vandaan heb leefden ook niet binnen in huis en waren ook heel lief ook al waren ze getraind voor ring enz.. de mama van Isis gaf me hele tijd lekjes en was superlief  de papa was iets bruter en waakzamer en liep los maar die viel ook niet aan ofzo. honden die vaak niet door mensen betutteld zijn zijn stabieler omdat mensen vaak honden net verpesten...

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

"


nonsens.
een hond die goed zit in zijn kop, zit er ook goed in.
Ik heb zelfs liever dat er niet te veel getut wordt met pups door de fokker. Dan zie je immers het ware karakter.

Ik heb er hier rondlopen die weinig gezien hebben bij de fokker. allen stabiele sociale honden met sterk karakter.
De jongste is de meest stabiele en vrije hond die ik ken. Perfect sociaal ook.
"

Ah hier spreekt duidelijk een echte kenner.. :'(

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

"
Ah hier spreekt duidelijk een echte kenner.. :'( "



ik weet er verder niet veel van hoor. Er spreken hier duidelijk vele grotere kenners in het topic.
;-)


*proest* ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

"


ik weet er verder niet veel van hoor. Er spreken hier duidelijk vele grotere kenners in het topic.
 ;-)


*proest*  ;-) "

Dat je dat om te lachen vindt.
Misschien ken je Cyra nog?



Zo zat Cyra in het asiel. Zogenaamd topouders in de IPO. Haar moeder, weer zwanger lag op dat moment aan een ketting midden in de zon. Gefokt om het werk in te gaan. Maar Cyra voldeed niet helemaal. Bang voor zo'n beetje alles.
En wat dacht je van Mike? Zoon van een zeer gewilde KNPV hond. Zit nu in afzondering omdat hij in beslag genomen is. Leegt zijn anaalklieren van angst als hij benaderd wordt door een vreemd persoon. Hij zit te wachten tot de rechter beslist dat hij afgemaakt wordt.
En zo ken ik nog tientallen andere honden die door (onder andere) zeer slechte socialisatie zo bang zijn dat ze agressie inzetten. Pups van ouderdieren die zo gewild en geliefd zijn in het werk.

Geen of slechte socialisatie is 1 van de grootste oorzaken van gedragsproblemen met agressie en angst. Dat is geen 'getrut', dat is honden kennis laten maken met essentiële zaken in daarvoor kritieke perioden in hun leven.

Sociaal gedrag is voor het grootste gedeelte aangeleerd en niet aangeboren.

Je zou je dood moeten schamen voor je opmerking.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

"
Dat je dat om te lachen vindt.
Misschien ken je Cyra nog?

/foto/foto/181783.jpg

Zo zat Cyra in het asiel. Zogenaamd topouders in de IPO. Haar moeder, weer zwanger lag op dat moment aan een ketting midden in de zon. Gefokt om het werk in te gaan. Maar Cyra voldeed niet helemaal. Bang voor zo'n beetje alles.
En wat dacht je van Mike? Zoon van een zeer gewilde KNPV hond. Zit nu in afzondering omdat hij in beslag genomen is. Leegt zijn anaalklieren van angst als hij benaderd wordt door een vreemd persoon. Hij zit te wachten tot de rechter beslist dat hij afgemaakt wordt.
En zo ken ik nog tientallen andere honden die door (onder andere) zeer slechte socialisatie zo bang zijn dat ze agressie inzetten. Pups van ouderdieren die zo gewild en geliefd zijn in het werk.

Geen of slechte socialisatie is 1 van de grootste oorzaken van gedragsproblemen met agressie en angst. Dat is geen 'getrut', dat is honden kennis laten maken met essentiële zaken in daarvoor kritieke perioden in hun leven.

Sociaal gedrag is voor het grootste gedeelte aangeleerd en niet aangeboren.

Je zou je dood moeten schamen voor je opmerking. "


en ik ken er zo 100den die het wel goed doen.
Ik spreek verder niet over NIET socialiseren. Dat maak jij ervan
;-)

honden page profiel kevin baasje van yuki en lucakevin baasje van yuki en luca 3 doggies

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

"
Dat je dat om te lachen vindt.
Misschien ken je Cyra nog?

/foto/foto/181783.jpg

Zo zat Cyra in het asiel. Zogenaamd topouders in de IPO. Haar moeder, weer zwanger lag op dat moment aan een ketting midden in de zon. Gefokt om het werk in te gaan. Maar Cyra voldeed niet helemaal. Bang voor zo'n beetje alles.
En wat dacht je van Mike? Zoon van een zeer gewilde KNPV hond. Zit nu in afzondering omdat hij in beslag genomen is. Leegt zijn anaalklieren van angst als hij benaderd wordt door een vreemd persoon. Hij zit te wachten tot de rechter beslist dat hij afgemaakt wordt.
En zo ken ik nog tientallen andere honden die door (onder andere) zeer slechte socialisatie zo bang zijn dat ze agressie inzetten. Pups van ouderdieren die zo gewild en geliefd zijn in het werk.

Geen of slechte socialisatie is 1 van de grootste oorzaken van gedragsproblemen met agressie en angst. Dat is geen 'getrut', dat is honden kennis laten maken met essentiële zaken in daarvoor kritieke perioden in hun leven.

Sociaal gedrag is voor het grootste gedeelte aangeleerd en niet aangeboren.

Je zou je dood moeten schamen voor je opmerking. "

ik vind het raar dat ze met een angstige hond waarvan je op zeer jonge leeftijd al kunt merken dat ze daar training mee gaan doen.. ik dacht dat het beter was om de meest zelfzekere en dominante uit het nest te kiezen voor zulke dingen als dit te voorkomen.. maarja vele fokkers willen enkel geld verdienen.. maart had niet volledig ongelijk en zo jij ook niet.. ligt de fout bij de keuze van pup die ze ervoor liggen trainen hebben.. ik vind dat heel erg..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Politie hond die aanvalt terwijl verdachte niet vlucht!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 7 van 9 12 3 4 5 6 78 9
Volgende forumvraag: Leibanden kapotbijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^