Politie hond die aanvalt terwijl verdachte niet vlucht!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Hallo allemaal,

Ik heb een aantal vragen over een incident wat bij een kennis van ons is gebeurd. Dit is best wel heftig, en ik weet niet zo goed waar ik dit onderwerp moet plaatsen vandaar dat ik dit plaats bij opvoeding van de volwassen hond.

Een kennis/vriend van ons is een behoorlijk rebels figuur. Hij leeft zoals hij wil en doet veel wat wettelijk verboden is. Wij kunnen goed met hem opschieten en hebben geen last van zijn gedrag als hij met ons omgaat. Vandaar dat ik dit allemaal vraag. Afgelopen zaterdagnacht rond 6.00 uur in de ochtend had hij teveel drank op en dat verandert zijn gedrag vaak in 'slechte' mate. Hij had samen met een ander persoon ergens iets gestolen nadat hij is uit gegaan in de stad. een oplettend persoon heeft de politie ingeschakeld en de politie is de kennis van ons en de andere persoon gaan zoeken. Toen deze twee personen de politie aan zagen komen in de auto met politiehonden zijn deze twee personen de bosjes in gevlucht. Niet zo slim natuurlijk, maar de politie is uitgestapt en zijn deze twee personen gaan zoeken. Kennelijk konden zij deze twee personen niet vinden en hebben er honden bij gehaald. Uiteindelijk vond de politiehond de kennis van ons in de bosjes. Omdat de kennis wel door had dat het geen zin had te vluchten is hij blijven zitten. Maar de politiehond is door de politie los gelaten en die heeft onze kennis in het been gegrepen. Niet zo zachtjes ook, er zit een fikse bijtwond en hij heeft er ontzettend veel last van. Hij is met de ambulance afgevoerd en later in de cel gezet. Ze hebben de wond schoongemaakt en er verband om gedaan. Hij is als de dood voor naalden en wilde er verder ook niets met de wond doen. Dat is natuurlijk dom, maar ja ieders zijn keuze. Hij heeft wel atibiotica gekregen.

Maar nu is mijn vraag, als een verdachte blijft zitten en de politie laat een afgetrainde hond los en de verdachte vlucht niet mag de hond dan de persoon grijpen? En wat ik ook hoorde van onze kennis is dat de hond als een gek begon te schudden met zijn kop toen hij het been van onze kennis vast had, terwijl hij niet vluchtte. Ook verzocht de politie de verdachte te gaan liggen op zijn rug, met de hond in zijn been. Iedereen snapt natuurlijk wel, dat als de verdachte 1 beweging maakt dat de hond nog gekker wordt. De politie gaf niet meteen aan dat de hond moest los laten toen zij bij de verdachte waren (de kennis van ons). Maar mijn vraag is, of dit gedrag zomaar kan? De hond werd losgelaten, en greep de verdachte in het been terwijl de verdachte op zijn plek bleef zitten, en begon als een gek te schudden met zijn kop toen hij het been van de verdachte vast had. En de politie gaf niet aan dat de hond direct moest los laten en eiste dat de verdachte op zijn rug ging liggen met de hond in zijn been.

Nu hebben wij zelf een Mechelse herder waar wij de IPO sport mee in gaan, en Kyra schudt ook met haar kop als ze iets vast heeft en een persoon het aan de andere kant vast heeft. We hebben dit bij meerder Mechelaars gezien dus we weten dat het schudden met de kop een Mechelaars kwaaltje is. Er is ons verteld door mensen die goede kennis van Mechelse herders hebben dat de hond op het moment dat hij of zij de kop schudt het voorwerp wat de hond dan vast heeft als prooi ziet. Dit baart me zorgen bij het gedrag van de politiehond. Want het lijkt mij dat zo'n hond die dit gedrag vertoont niet kan werken volgens de wet.

Ik weet dat de verdachte domme dingen heeft gedaan en het zijn eigen schuld is dat hij is opgepakt, maar ik vraag niet om oordelen, maar of dit gedrag van de hond van de politie normaal is. En of zo'n hond die zulk gedrag vertoont wel mag worden ingezet bij opsporing van verdachten.

Groet Marit

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Politie hond die aanvalt terwijl verdachte niet vlucht!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lara DemesLara Demes 3 doggies

honden foto van Lara Demes

Ik was ook altijd overtuigd dat als je stil blijft zitten of staan dat dan de hond alleen maar om je heen blijft draaien en enkel blaffen. 
 
Maar toen vond ik dit op het internet: 
http://

Extreme training en als resultaat extreme honden...

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Mijn mening: ja hoor, dat mag. Maar dat is niet helemaal fair. O-)

Ben benieuwd, ik volg.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Het zou toch raar zijn dat zoiets mag. Toen dat programma met de politie en politiehelicopter op rtl4 (weet niet meer hoe dat heet ;-)) was hadden ze ook een afleveringen waar ze afgetrainde hond inschakelden. Daar gaven de hondenbezitters ook duidelijk aan dat het niet de bedoeling is dat dit soort honden los gelaten wordt, op het moment dat ze een verdachte moeten gaan zoeken omdat ze het verschil niet zien tussen een andere rennende agent en een verdachte. Maar puur op de persoon afgaan die vlucht. Dus het kan altijd een persoon zijn die er niets mee te maken heeft, je zou dan toch zeggen dat ze moeten aanblaffen en alleen mogen grijpen als de verdachte vlucht en dan weer loslaten als de verdachte blijft op zijn plek?

honden page profiel Lara DemesLara Demes 3 doggies

honden foto van Lara Demes

Ja ik weet welk programma je bedoeld (ben acuut ook kwijt hoe het heet...iets vanuit de lucht)

Persoonlijk denk ik dat het wel handig is om zulke honden in te kunnen zetten maar dan moeten ze dan bij speciale teams doen en niet zomaar een patrouille eenheid ofzo (nee niet bekent met de politie termen ;-)) Meer bij een SWAT of Militaire politie.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Ik vind het niet raar dat de verdachte wordt gegrepen, vluchtend of niet. Wel vind ik het raar dat de hond wordt opgedragen de verdachte te zoeken en die iemand anders (onschuldig) zou kunnen grijpen? Gebeurde dat in dat programma? (ken het niet namelijk).

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Tja heb ook wel filmpjes gezien dat de honden de geleiders zelf beginnen te bijten zodra ze bij de verdachte komen, die honden zijn zo gefixeerd op hun werk.
En geloof wel dat die honden ook stilstaande mensen grijpen, die kunnen immers gewapend zijn en stilstaan, dus voor de hond is het gewoon uitschakelen van de verdachte.

Tja is risico van het vaak zou ik zeggen, als jij gaat stelen dan kunnen dit soort dingen gebeuren
Tijd geleden hier in Appelscha van die Dieren aktivisten is er toen ook een gegrepen door een politie hond, tja eigenschuld, ik zag trouwens de ironie wel, Dier aktiviste word gebeten door hond :-D

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Naar mijn idee is dit wel mogelijk en indien mogelijk ook toepasbaar, ligt eraan ook onder welke omstandigheden die er plaatsgevonden hebben. Ik geloof in dit geval dat de hond met voorbedachte rade daarom ook is losgelaten.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Ik heb ooit een demonstratie van politiehonden-werk gezien en daar werd aangegeven en gedemonstreerd dat de hond aan de "dader"gaat sjorren op het moment dat die maar een kleine vluchtbeweging maakt of lijkt te maken.
Misschien maakte jullie vriend maar één kleine beweging?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als je gebeten word maak je denk ik wel een beweging...

Pakwerkers lopen ook niet altijd in ren-weg sprintje, dus pakken als iets niet wegrent lijkt me niet zo vreemd voor de hond. Of het ook wenselijk is dat de politie in zo'n geval de hond toch loslaat is een tweede... Of dat mag weet ik niet.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

" Ik heb ooit een demonstratie van politiehonden-werk gezien en daar werd aangegeven en gedemonstreerd dat de hond aan de "dader"gaat sjorren op het moment dat die maar een kleine vluchtbeweging maakt of lijkt te maken.
Misschien maakte jullie vriend maar één kleine beweging? "

Er werdt van hem geeist dat hij op zijn rug ging liggen met de hond in zijn been, dus vandaar...

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

"
Er werdt van hem geeist dat hij op zijn rug ging liggen met de hond in zijn been, dus vandaar... "

Misschien juist omdàt hij misschien een beweging maakte, iemand kan ook een wapen bij zich hebben.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

"
Misschien juist omdàt hij misschien een beweging maakte, iemand kan ook een wapen bij zich hebben. "

Dat zou kunnen, maar daar ga ik niet vanuit. Omdat hij ze nooit op zak heeft. Ik denk dat het vooral komt omdat hij bekend staat bij de politie vanwege dit soort delicten. En deze agenten zijn wel van die figuren die graag iemand het leven zuur maken als ze te vaak met politie of justitie in aanraking komen. Ik ken deze agenten namelijk goed. Dat valt misschien wel te snappen, maar het lijkt mij toch juist als je een voorbeeldfunctie hebt dit soort dingen niet doet. En als je als verdachte op staat terwijl je weet dat een politie hond bij je staat, ben je wel knap achterlijk, want iedereen weet dat zo'n hond zal aanvallen als je probeert te vluchten ;-), dus ik denk niet dat hij die poging heeft gedaan. Dat weet ik haast wel zeker.

honden page profiel Ger Ger 3 doggies

honden foto van Ger

Mijn mechelse herder is ooit gezakt wegens het happen naar de verdachte, normaal gesproken als de verdachte zich overgeeft mag de hond niet bijten, alleen blaffen, maar ja, dat is al weer wat jaren geleden.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

" Mijn mechelse herder is ooit gezakt wegens het happen naar de verdachte, normaal gesproken als de verdachte zich overgeeft mag de hond niet bijten, alleen blaffen, maar ja, dat is al weer wat jaren geleden. "

Zoiets meende ik ook al, maar ja dat weet ik ook niet zeker, maar ik denk dat inmiddels de regels wel zijn aangescherpt. Als er bij je ingebroken wordt mag je ook niet een hond laten bijten als de inbreker gewoon blijft staan. Dus het lijkt mij dat zulk soort regels bij een afgetrainde hond nog scherper zijn.

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje. 3 doggies

honden foto van HollandsMecheltje.

als een verdachte stil blijft staan hoort een hond niet te bijtenHij mag de verdachte alleen aanblaffen

dus heel slecht van de politie want inprecipe mag je de hond niet eens inzetten alleen als het echt niet kan
en zoals ik uit je verhaaltje lees hadden de agenten het makkelijk zelf afgekund

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Tja hoe de politie ook reageert hier in Nederland het is nooit goed, ik ben juist een groot voorstander nog harder aanpakken.

Ik kijk weleens van die programma's, stop politie! Wegmisbruikers enz enz enz en daar zie je ook wel eens figuren dat ik denk, pak je knuppel en ram maar eens wat respect voor het gezag in die klooi, beetje pepperspray erbij en aanpakken dat schorum.

De politie als die hier eens goed optreed staat meteen de halve straat met hun mobiel nieuwste model te filmen en erbij te bleren met een spraakgebrek dat het te ruig gaat, maar als ik naar de programma's kijk uit Amerika waar gewoon 3 agenten met hun knuppel op een verdachte inrammen denk ik dat dat veel beter werkt.
Van mij mogen die honden ook keihard bijten, een ander heeft van je spullen af te blijven doen ze dat niet diend dit goed afgestraft te worden.

Ze hebben niet voor niets het spreekwoord, Zachte heel meesters maken stinkende wonden.

honden page profiel Ger Ger 3 doggies

honden foto van Ger

mijn ervaring is dat het wel moeilijk is om een hond het aanblaffen te leren, zonder dus te bijten, De training vind altijd plaats in een gecontroleerde omgeving plus de pakwerker weet precies wat hij moet doen, in een echte situatie weet je nooit hoe de verdachte zal reageren, een schrik beweging van de verdachte kan al aanleiding voor de hond zijn om te bijten,een persoon met te veel alcohol regeert toch weer anders.in de regel is het zo:op het moment dat de hond de pakwerker gevonden heeft,moet hij zonder deze aan te raken,beletten dat deze kan vluchten en tevens de vedachte aan te blaffen om de begleider kenbaar te maken dat hij de verdacht gevonden heeft. daarbij komt nog, dat er politie mannen zijn die er gewoon op kicken om hun hond los te laten, wat in dit geval zo is,denk ik.
hij zou kunnen overwegen om een klacht in te dienen wegens ovebodig en onnodig geweld. nogmaals voor mij is het al lang geleden dat ik politie honden heb getraind, in die tijd werden honden nogal hard aangepakt.en ook de regels zullen wel wat anders zijn.
wat betreft het schudden van de kop, dat is om de prooi te doden.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Ik begin ook steeds meer die richting in te denken.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Fay, helemaal mee eens! Aanpakken die schobbejakken...

honden page profiel Ger Ger 3 doggies

honden foto van Ger

Fay, gedeeltelijk mee eens,laat ik je vertelen dat er nog al een verschil in zit, tussen een paar meppen met een stok, of door een hond te worden aangevallen, geef mij dan maar een paar stok slagen.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Moah ik heb een vriend die eens in Duitsland is opgepakt die hebben ze compleet bont en blauw geslagen, ik weet niet vind beide ideeen niet zo fijn.
In Amerika zijn ze helemaal van het rammen en pepperspray, lijkt me ook geen fijne combinatie.
Nou en als ik soms zie hoe hard die honden op iemand inspringen laat ik dat liever ook aan het crimineeltje over.

Ach aan de andere kant als ik het zo op tv zie voel ik er niets van als ik ik een borrelnootje wegwerk.

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van rob

Sorry maar ik vindt dit weer typisch nederland,je doet iets strafbaars word gepakt en begint dan te klagen dat je hard bent aan gepakt.
Het persoon mag blij zijn dat we nog mild zijn in nederland in de VS was hij waarschijnlijk eerst neer geknuppeld of gelijk een loop van een colt in zijn nek gehad.
Van deze extreme aanpak ben ik ook geen voorstander maar onthoud een ding hou je aan de wet dan krijg je er ook geen problemen mee.
Klagen dat de hond bijt vind ik niet terecht hij had zich verstopt dan worden honden ingezet dat weet je dat je de kans loopt dat je gebeten word,als ik op de snelweg ga wandelen weet ik ook dat ik de kans loop aangereden te weorden.

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

Mee eens.

Carmen (Gast)

" Ik was ook altijd overtuigd dat als je stil blijft zitten of staan dat dan de hond alleen maar om je heen blijft draaien en enkel blaffen. 
 
Maar toen vond ik dit op het internet: 
"


Extreme training en als resultaat extreme honden...
ehm, extreme training en als resultaat extreme honden, kom ze maar eens knuffelen (zijn er maar 2 van de honden op dit filmpje die idd niet door vreemden benaderbaar zijn) .....

&eh, waar in het filmpje zie je een stilstaande helper/verdachte?

maar idd het kan zomaar zijn dat een praktijkhond (staan vaak toch wat scherper) ook een stilzittende/stilstaande verdachte bijt,
hij had beter gewoon tevoorschijn kunnen komen ipv zich te verstoppen, dan was de hond ook niet ingezet...

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Ik zeg ook niet dat die persoon niet fout is geweest, mijn vraag is als een verdachte niet vlucht, mag een politie hond dan bijten? Ik weet dat een hond dat niet zomaar doet, maar omdat de hond dit heeft aangeleerd of het nu op commando is of niet. Maar ik neem aan dat iedereen het wel met mij eens is dat een politiehond niet zomaar kan aanvallen, aanblaffen zie je bij alle trainingen en als de pakwerker vlucht vallen de honden pas aan. En juist een hond die een certificaat heeft en in mag worden gezet als politiehond die zou toch juist niet mogen grijpen als de verdachte op zijn plaats blijft? Tenminste ik dacht altijd dat het zo zou horen. Ik weet zelf ook wel wat de politie moet doen met mensen die zich niet aan de wet houden, maar dat betekent nog niet als je NIET vlucht dat je mag worden aangevallen. Tenminste dat lijkt mij in de praktijk te horen. Die begeleiders en honden zijn toch niet voor niets gecertificeerd? Juist toch, omdat de hond precies doet wat de baas zegt en precies aan de eisen voldoet voor een politiehond?

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Deze honden staan zo hoog in drift, ik vind het niet vreemd dat het in de praktijk wel eens anders gaat dan de bedoeling is. Op examen en tijdens trainingen staat er heel veel appeldruk op en gebruiken ze ook genoeg hulpmiddelen, zoals oa een stroomband(niet op examen). Tijdens het echte werk is de hond zo high van de adrenaline(ze worden immers getraind om bijten het leukste/lekkerste te vinden op de wereld) dat ze heus wel een hapje willen halen ook al is dat eigenlijk niet de bedoeling. 
Je hoort ook vaker dat ze de hond helemaal niet meer los krijgen of dat de hond de geleider grijpt. Blijven levende wezens.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ger, ik kan me helemaal vinden in je uitleg. dank je!
Marit; is je vriend goed aan het genezen ondertussen? de 'schobbejak'

Maar bijten dat het erdoor is, dan waren de politiemannen wel erg macho bezig...maar ja, ik ben geen trainer, maar weet wel dat als politie eens stiekem door kan gaan(adrenaline), dat ze zich ook echt laten gaan.(zoals in Amerika)

Dan heb je eigenlijk pech, maar zoals het een rechtgeaarde Nederlander betaamt, recht op recht! ':-)

honden page profiel TheoTheo 3 doggies

De meesten die hier reageren hebben nog nooit een hond opgelied voor een KNPV certificaat, laat staan een trainig of meerdere bezocht.

In theorie dient de hond bij een stilstaande verdachte niet in te bijten, maar in 90% van de gevallen gaat dat mis omdat er toch een miniscule beweging is en dan mag de hond in principe inbijten. Dit zogenaamde schijnstellen is naast het terugroepen de zwaarste oefening en beide gaan wel eens mis. Het probleem met de echte praktijkhond is dat men dit allemaal wel kan trainen, maar soms hebben de agenten niet de tijd om net die 2 oefeningen elke keer weer door te nemen. De andere oefeningen hebben voor hun grotere prioriteit.

Het schudden doen bijna alle honden als ze aan het pak hangen, Mijn mechelaars deden dat als ook de honden die ik bij de KLU heb getraind. Mijn Duitse herders met VH certificaten deden dit ook, en ook het teckeltje dat we voor de show het bijtwerk hebben aangeleerd schudde met zijn hoofd als hij de pakwerker te grazen had genomen. Dit schudden is gewoon een natuurlijke drang om de prooi te stoppen en te doden.

Dan een opmerking over iemand die aangaf dat men met stroom en andere hardere middelen werkt bij die opleiding, dit is normaal gesproken niet nodig. Echter zijn er wel eens gevallen waarbij het helaas wel nodig is. Dan is het vaak dat zware middel of de hond laten inslapen omdat hij anders niet te handelen/hanteren is........ Dan kan hij beter zijn leven slijten bij iemand die weet wat hij kan en doet dan dat hij via een asiel bij onwetenden komt met alle gevolgen van dien..........

Wat de persoon in in de kwestie betrefd als hij de vlucht had gestopt voordat de politie de hond had ingezet was hem dit allemaal gespaard gebleven...... Ze waarschuwen altijd meerdere keren voordat ze de hond sturen of zelfs schieten, hij mag blij zijn dat het een hond was en niet een kogel die achter hem aan kwam......... zo schietzuiver op het doel zijn de meeste agenten niet.......

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Naar mijn weten roept de politie je eerst om te voorschijn te komen met de hond nog aan de lijn.Daarna wanneer je niet reageert dan laten ze de hond los en zijn de consequenties voor jezelf.
De schoonzoon van mijn zus is hetzelfde overkomen en eerlijk gezegd eigen schuld no merci.
Alles wat van een ander is blijf je gewoon met je jatten vanaf zo simpel is het. Ik ken geen inbreker die beter is geworden van pikken van ander mans spullen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Politie hond die aanvalt terwijl verdachte niet vlucht!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 9 12 3 4 5 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Leibanden kapotbijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^