nieuwe husky bij

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

sinds gisterenavond was pepper bij ons ..hebben we wel ander hond is whitte higland terier ..is hij 8 jaar oud en husky pepper is 14 maanden oud .
.ik wildt wat vragen of is dit normaal dat pepper loopt als ijsberen .vanmorgen fietsen met hem om enerigie kwijt ,maar niet genoeg .en vindt ik dat hij wel mager of hoort zo ????
hoeveel moet je eten geven aan pepper .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nieuwe husky bij " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

hij was van  mijn schoonzus geweest ,kunnen niet hem verzorgen daarom neem we hem ..en ik voel wel ribben ,maar mijn vriend is hoort bij .,maar vindt ik niet ...zus vertelt mij dat hij eet niet zoveel .,maar gaf ik  tommy eten die pepper vindt zoo lekker dan eigen voer

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Beste Linda,
Wat leuk dat je er een nieuwe hond bij hebt. Als je een tweede hond aan de roedel toevoegt zal dit altijd zorgen voor wat onrust. Je ene hond is 8 en de ander is 14 maanden. Een husky staat bekend om zijn uithoudingsvermogen en onuitputtelijke energie. Een husky heeft verrijking nodig tuurlijk is naast de fiets lopen leuk maar ze hebben ook denkwerk nodig en veel sociaal contact. Hier raken ze echt moe van. Dus verstop eens wat snoepjes in en rond huis en laat pepper zijn neus en hersentjes gebruiken. Ook zijn  husky's altijd erg gestroomlijnd, als de ribben te voelen zijn (niet te goed er moet wel wat vet op zitten) is er niets aan de hand. Ben je ongerust ga dan naar de DA.
Hoe lang heb je hem? en waar komt hij vandaan?

Veel plezier met je nieuwe aanwinst!;-)

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

En op dit topic vind je nog wat tips:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/140209/tips-voor-de-husky.-:-).php

p.s. je mag mij ook altijd even een pb'tje sturen als je hulp wilt ;-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Pepper moet nog wennen aan de nieuwe situatie.
Hij is net bij jullie en alles is dus nieuw voor hem.
Geef hem wat tijd om te wennen.

En wat vind je mager?
Wat weegt ie?

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Oh en Linda,

Aangezien hij gewend is om binnen te zitten zou ik hem niet gelijk buiten gaan huisvesten want dit is hij niet gewend en het is nu heel erg koud. Wil je hem toch buiten houden zorg dan voor een lekkere warme fijne plek waar hij droog kan zitten. Wat is eigenlijk de rede dat hij niet lekker binnen bij je andere hondje kan?

Groetjes,

Deborah

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Bedank voor jullie reactie. .weet niet hoeveel weegt hij.voel wel ribbenBij vorige baas at hij niet veel want hij lust niet ...soms aardappelen groeten en fruit geven 
Zou wel slecht of niet ..ik geeft liefs goede brokken .en hondensnoep..

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

de hond is 1 dag bij je en je gaat al fietsen? geef dat arme dier eerst eens wat rust! hierop is met mijn herplaatser ook steeds mis gegaan. er wordt maar verwacht dat een hond en juist een husky alleen maar moet bewegen. ze hebben ook rust en regelmaat nodig.
schaf eventueel een bench aan en ga starten met bench training, zorg dat dat arme dier dat zijn huis en baasjes kwijt is zich bij jou thuis gaat voelen en zijn eigen plekje krijgt.


let goed op met voeding, husky's hebben snel last van hun darmen, kies voor een brok met een hoog vlees %.

veel plezier en succes met pepper

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Hij is hier sinds gisteren en hij heeft wel brokken in zijn bakje liggen maar die eet hij niet op dat zei de vorige eigenaar ook dat hij zijn brokken niet veel eet we hebben nu wel andere brokken en kijken hoe dat gaat. hij is hier in de zomervakantie ook geweest voor 1 week. En hij slaapt nu ook gewoon bij het andere hondje lekker binnen

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

husky's zijn over het algemeen ook lastige eters. en hij heeft nu stres dus dat niet eten kan daar ook van komen. geef het allemaal wat tijd.

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hallo linda

je moet ten alle tijden in de gaten houden dat een husky een buiten hond is,waar mee ik wil zeggen,dat hij of zij nooit echt dicht bij de kachel zal gaan liggen,daar mee wil ik zeggen dat een husky zich niet goed thuis voelt in een te warm vertrek,hier mee wil ik zeggen,dat de hond het liefst buiten verblijft,ook hoe koud dat het is of word,vergeet niet dat de husky een hond is die het dichtst bij de natuur staat,als een husky die in de natuur leeft moe word,dan gaat hij of zij in de sneeuw liggen,en laat zich totaal insneeuwen op bepaalde tijden drukt zij haar neus om hoog waar door zij een opening krijgt waar door dat zij adem haalt,dit doet geen een andere hond als alleen de husky, er is ook geen een andere hond die zo goed tegen de kou kan als de husky,dit omdat een husky een dubbele vacht heeft en iedere koude aan kan die in de natuur voor komt,en dat zelfde geldt ook tegen de warmte,ook zijn husky,s roedeldieren,wat wil zeggen,dat deze honden onderdanig zijn aan de leiders van de groep,husky,s zijn ook goed te houden in een om
heind gebied of als huishond en zeker als sporthond,ik
zelf beoefen met mijn ALASKAN-HOUNDS,dit is een nieuwe
soort sledehond waar redelijk veel jachthond in gefokt
is, voor de snelheid,en ik zelf heb die ook,en zit daar mee in de sledehondensport,de mensen die over deze sport meer willen weten kunnen bij mij ten alletijden informatie krijgen over deze sport

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Hallo Linda,

mijn husky's slapen buiten maar liggen ook graag binnen bij de kachel. Belangrijkste is nu in mijn ogen dat hij veel bij jullie kan zijn. Even niet te veel van hem vragen, veel belonen met wat hij prettig vind (stem, knuffel, brokje) als hij doet wat je wil en wel bepaalde regels vanaf dag 1 toepassen (als je bv niet op de bank wil, niet op de bank). Blijf rustig als hij iets doet wat jij niet wil, bv zit hij de op de bank en wil je dat niet, lok hem eraf met een koekje en prijs hem als hij dat braaf doet. Springt hij op of is hij te opdringerig, draai weg, verbreek de interactie maar als hij dan wel zit of rustig is, beloon dat.
Mijn honden eten brokken obv vis (wolfsblut) en die vinden ze erg lekker. Wat je kan proberen is wat warm water over de brok om het lekkerder te laten ruiken. Ik zou eten aanbieden, 5 min wachte, wordt er niet gegeten, weghalen. Maak je niet te druk over het mager zijn, mijn eerste husky herplaatser woog 18 kg bij 56 cm schofthoogte, dat was te mager. Met rust en regelmaat kwam daar ca 3 kg bij. Ga niet proberen snel veel te voeren, in mijn ervaring kunnen hussen daar niet zo goed tegen en geeft het alleen maar diarrhee. Wat ik wel doe is 1x pd een beetje olie over de brokken (olijf of zalmolie). Ik weet ook niet hoe oud je husky is. Jonge honden kunnen wat ielig zijn, bij Spot kan ik ook de ribben zien (nu 15 mnd) maar dat is nog een puberslungel en net als mensenpubers zijn die soms mager... Honden uit werklijnen zijn soms ook wat ieler/slanker dan showhusky's.

Qua beloningsbrokjes werk ik met stukjes gedroogde kipflet, stukjes kaas of kleine stukjes knakworst. Heb je nog vragen, stel ze gerust

Succes en veel plezier,fijn dat je hem een nieuw thuis wil geven!

Groet, Mireille

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Bedankt voor alle reacties. Het gaat steeds beter vandaag sliepen ze zelfs naast elkaar op het kussen ! Het zag er erg lief uit. Vandaag nog lekker met de husky gaan wandelen met de lange riem hij genoot wel ! Thuis was hij bekaf en heeft lekker geslapen de andere hond kan niet meer zoveel lopen dus die is daarom niet mee geweest. Alleen eet de husky nog steeds niet zoveel morgen maar met warm water proberen (wat hierboven werd genoemd) kijken of het helpt.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

En nog een vraag . De husky Pepper is heel snel afgeleid dus als ik met hem bezig ben met commando's bijv. En er loopt iemand voorbij dan loopt hij zo diegene achterna en het maakt hem dan niet uit of ik een snoepje heb of niet hij komt late dan wel terug voor het snoepje . Dus hoe kan ik zorgeb dat hij minder afgeleid is?

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Heel erg bekend! Ookal heb je een gebraden kip bijvoorbeeld in je handen als er iemand leuks voorbij komt ben jij niet meer belangrijk!

Niet te lang concentratie vragen van hem.
Ook al begin je met 1 commando en beloon je hem en gaat weer verder met wandelen of wat je aan het doen was.
De volgende dag 2 commando's.

Misschien kan je met hem op cursus. Ik zit op een gevorderde cursus met mijn husky en dat doet haar heel goed. Zo leren ze te luisteren en concentreren op jou terwijl er allemaal leuke hondjes op het veld lopen!

Maar verwacht niet dat een husky altijd geconcentreerd is op jou en elke commando gelijk uitvoert!

Geduld is een schone zaak!

Succes!

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

zorg eerst dat hij gewend is aan jou. ik blijf het zeggen; zorg voor rust in zijn koppie.

waarschijnlijk vraag je nu aandacht terwijl de prikkels om jullie heen teveel zijn. zorg nu maar eerst dat hij aandacht heeft wanneer er geen prikkels zijn, en breidt dit langzaam uit naar steeds meer prikkels, je hebt hem nog maar 4 dagen!

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Huskies zijn ogal eens van het type alles horen, alles zien, alles mee willen maken ;-). Houd oefensessie kort (5 min is echt de max!) en afwisselend.

Mireille

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ga mee met Maxlisa: laat de hond eerst op z'n gemak wennen aan de nieuwe situatie, aan jou, aan je andere hond, z'n nieuwe leven. 
Commando's leren kunnen altijd later nog, daar is geen haast bij.
Als hij een echt poolhondenkarakter heeft, zal hij die trouwens ook enkel opvolgen als ie daar zelf het nut van inziet. Dus bouw rustig op. Niet alles tegelijk willen bereiken, want dan krijg je alleen maar het omgekeerde effect.

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

En het eten....
Mijn husky is ook een slechte eter! En hier krijgt ze vers vlees (KVV). Heb alles al geprobeerd maar ze eet gewoon rustig en weinig.

Meestal eet ze naar behoefte.

Toen we haar kregen gaf ik haar puppy brok en nat vlees uit blik. Nou echt niet dat ze dat at!
Bij de fokker kregen alle pups vers vlees. Dus ik ben daar ook op over gestapt en dat eet ze wel.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik lees hier dat er nog veel te veel van de hond verwacht wordt, hij is er pas nét. Hij is te dun, hij eet niet goed, hij luistert niet en is snel afgeleid.. Laat hem nou toch even in rust aan de nieuwe omgeving wennen. Er zijn gewoon zo veel nieuwe prikkels die dat beestje moet verwerken. Het zou trouwens juist níet normaal zijn als je zijn ribben niet kon voelen, hij moet echter wel in het bezit zijn van een vetlaagje en de ribben moeten met het blote oog niet erg zichtbaar zijn. Maar de hond is nog jong, 14 maanden pas, hij is nog aan het groeien in de breedte dus is het niet vreemd dat hij dun oogt.

Verwacht ook van het luisteren naar commando's maar niet veel. Hij is nog een puber, zal je uitproberen en grenzen opzoeken. Wees consequent en naarmate jullie band beter wordt zal hij steeds meer naar je luisteren uit 'respect', al is de kans natuurlijk ook groot dat hij commando's compleet blijft negeren zonder een beloning te krijgen, het is en blijft een hus.

Dat eten komt ook nog wel, het is altijd even kijken wat de hond nou het lekkerste vindt en wat het beste voor hem is. De mijne is bijvoorbeeld zo kieskeurig als de pest, vers vlees gaat er goed in, maar we houden ook dagen waarop hij ander voedsel krijgt, en als dat brokken zijn dan worden die met lange tanden gegeten. Hou rekening met gevoelige darmen, dat komt wel vaker voor bij hussen.

Hoe dan ook, super dat jullie hem geadopteerd hebben! Hopelijk zit hij bij jullie op het juiste adres, veel plezier en succes!

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Misschien is het ook wel leuk om het een en ander te lezen over het ras? dit is de website van de rasvereniging en er staat een heleboel info op!
http://www.shkn.nl/rasinformatie.html

Groetjes,
Deborah

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Ja ik oefen soms gewoon tussendoor 5minuutjes en meer ook niet het is niet zo dat ik een half uur door train ofso en het eten gaat ook al iets beter als we er warm water over doen. Ik denk dat het uiteindelijk allemaal wel goed komt

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

We geven genoeg liefde ..maar ook aan tommy ..pepper is wel jaloers ..we geven gelijk aaien knuffel .pepper bevalt niet graag alleen hem dan tommy. dan gaat hij 'mopperen'om het zo te noemen en om je heen lopen.  Is het van nature dat ze snel jaloers zijn? Of is het gewoon van zichzelf?

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Hoi Linda,

Hier willen ze ook allebei aandacht ("zeg maar nee, dan heb je er twee" idee) en op zich vind ik het positief dat Pepper om aandacht vraagt. Let er wel een beetje op dat het niet aandacht eisen is. Van mij moeten ze ook wel op hun beurt kunnen wachten ;-)

En wat bedoel je me mopperen? Ik tolereer het niet als de ene hond als het ware mij gaat verdedigen naar de andere hnd (grommen van 'het is MIJN baasje, weg jij). Ik bepaal wie aandacht krijgt!

Mireille

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Ja klopt hij moet maar wachten.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Bedoel je mopperen in de zin van mauwelen? Huskies kunnen vocaal zijn. Het mauwelen, kletsen, joelen is hen eigen. Het hoeft geen echte jaloezie te zijn die je ziet, het kan evengoed dat de hond ongeduldig is en niet heeft geleerd hiermee om te gaan. Je zegt dat ie gaat 'mopperen' en om je heen gaat lopen, dat lijkt me eerder te wijzen op ongeduld. 
Ook hier geldt natuurlijk dat ie netjes z'n beurt moet kunnen afwachten, maar dat is een lange training, hahaha. Ik heb hier ook zo'n kleine enthousiasteling die zich niet kan inhouden bij de begroeting 's ochtends. Ze doet gigantisch haar best, de lieverd, maar haar hele lijfje staat dan bol van vreugde ;-)

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Mopperen? Husky's ? Nee joh hoe kom je daar bij haha.Ik heb hier de grootste mopperkont! En altijd het laatste woord! En ze begint nu met de pubertijd!
Nou nou er word wat gepraat tegen mij haha. En ze kan ook heeeeeel zielig zijn! En als ik dan zeg aaaaah zielig hondje nou hahahaha dan kan ze nog zieliger doen! Heerlijk ik hou ervan!

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

nu heb ik foto ,kunnen jullie zien van die pepper of die is mager of normaal ???
en vraag ik ,of pepper is overdag rustig en genoeg bewegen buiten met de fiets en spelen.maar avond wordt hij niet rustig en plaagt tegen tommy.
Tommy grom tegen pepper ,wordt erger ,soms vechten .houdt ik hun uit elkaar .
vooral savond erg druk pepper ...moet hij maar leren avond rust, overdag mag hij gaan  altijd naar buiten met fietsen

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Nee, ik vind 'm niet te mager. Hij ziet er goed uit!En is het vechten dat ze doen, of 'spelen'? Een poolhond kan best ruw spelen, begeleid met het nodige gegrommel en gewauwel en blinkende tanden ':-). Maar d'r is echt een groot verschil tussen dit ravotten en vechten. Als je het niet zeker weet: film het eens even en post het hier, dan kunnen we het bekijken.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Ja Pepper bedoeld het volgens mij ook niet kwaad maar hapt in de andere hond zijn oren en dat vind hij niet zo fijn dus maar die gaat dan wel echt bijten naar hem , hij springt dan wel snel genoeg weg maar vorige keer dat hij hier was had hij wel een wondje bij zn mond. En pepper speelt nogal ruw ja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nieuwe husky bij " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^