Welke hond past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Hoe ga je te werk:
je wil een hond. je vriend gaat naar een dierenwinkel om kippeneten en de eigenaars hebben een schotse herder. vriend door het dolle heen ... dat is nu echt een hond voor ons.
Een schotse herder stond inderdaad bij mijn tien laatste rassen obv honden die ik kende en een encyclopedie.
Dan ga je op zoek naar een herplaatser (gastgezin met schote herders en een herplaatser) en zes weken later loopt er een in huis rond :-D en je denkt dan... die past bij ons!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond past bij ons?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

De kans is vrij groot dat wij ook naar het asiel gaan, maar door het bekijken van verschillende rassen en mogelijkheden krijgen we beiden een beter beeld van wat er volgens ons belangrijk is in een hond. En ik krijg het er bij mijn vriend niet doorgedrukt dat we naar het asiel gaan en geheel onverwachts met een hond thuiskomen. Dat gaat niet, hij wil graag voorbereid zijn. Wat dat betreft ben ik al wat verder dan hij - hij is nog het wennen aan het idee dat er een hond komt, ik ben al een ras aan het uitzoeken O-) Al komt er uiteraard geen hond voordat we het er beiden over eens zijn.
Bij mijn ouders in de buurt zit een Ierse wolfshonden fokker, ik wil daar eens met hem gaan kijken. Niet omdat zo'n hond er komt, maar omdat ik wil dat hij -van een afstandje- ziet hoe gaaf die beesten kunnen zijn.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Als je toch voor een asielhond gaat, heb ik misschien ook nog wel een tip voor je. Zo gingen wij voor Kobusje te werk ;-)

We bedachten welk ras we wilden (of in welke rasgroep we zochten, dat kan ook prima). Daarna bedachten we wat voor eigenschappen de hond een beetje moest hebben (je kunt natuurlijk geen kant-en-klaar pakketje afgeleverd krijgen, maar er staat vaak wel bij of de hond met andere honden/katten/kinderen kan en of ie alleen thuis kan zijn etc.). En zo hebben wij, via Dierenasiels Kobus gevonden :-) (En Cas trouwens ook ;-))

Je loopt dus niet zomaar een asiel binnen zonder hond en komt er met hond weer uit... Maar je kunt een beetje naar het karakter kijken en samen bespreken of je een afspraak wil maken om de hond eens te ontmoeten. Op je eigen tempo! (Helaas kan het dan wel zo zijn dat de hond al opgehaald is als je  er heel lang overdoet...)

honden page profiel Stefanie90Stefanie90

honden foto van Stefanie90

Hey,
Ga met je vriend vooral naar plaatsen met veel honden! Mijn vriend staat doodsangsten uit rond hond, maar toen we Balou kochten, ging dat over. Ik nam hem mee naar hondenschool etc. Plus leerde hem ook vanalles over honden. Zo is dat uiteindelijk beter geworden.

Nu heb ik hem zo ver dat we een (enge) Bordeauxdog in huis halen onder het mom van: 'Het is gewoon een groot Baloutje'! ;-) Succes

honden page profiel IngegerdIngegerd

Ik ben zondag met mij vriend naar een Ierse Wolfshondenfokker wezen kijken. Daar hebben ongeveer twintig minuten door een hek naar zeven (!) Ierse Wolfshonden staan kijken. In het begin was hij nog een beetje banging, maar na een tijdje werd hij wat ontspannener en vond hij het leuk om te zien. De grootste blafte in het begin nog wat (maar geen waakhondblaf, veel meer een hallo!blaf) maar schurgde zich daarna helemaal tegen het hek aan en begon te janken omdat hij graag geaaid wilde worden. TOen we weer weggingen, zei mijn vriend "Die zijn wel leuk, als ik zo'n hond van kleins af aan mee maak dan wen ik ook vanzelf wel aan de grootte en gaat het allemaal lukken!" Los van het feit dat we voor zo'n beest echt nog lang de ruimte niet hebben en ik me afvraag of we daar ooit de ruimte voor zullen hebben, vond ik dat echt heel gaaf om te horen. Vriend is bereid ook te kijken naar honden die in eerste instantie niet in zijn comfortzone zitten. Dat vind ik wel heel tof!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Klinkt goed, en respect voor je vriend!!;-)
Dat komt wel goed, zeker als je er de tijd voor neemt.
En leuk dat je het hier laat weten!!:-D

honden page profiel IngegerdIngegerd

Op aanraden van onder andere Em. heb ik eens wat meer informatie opgezocht over de clumber spaniël en dat is de eerste hond die ons allebei aanspreekt in zowel uiterlijk als karakter en ook nog realistisch is qua grootte. Wat zijn hier ervaringen mee?

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Er zitten wel eens 2 Clumber Spaniels in het pension waar ik werk, ze horen bij elkaar. Het zijn vrolijke en vriendelijke honden, wel nogal log. Doen geen vlieg kwaad en zijn ook niet druk of extreem energiek. Andere honden negeren ze allebei. Ze laten veel toe (zowel van mensen als van honden), maar laten ook weer niet over zich heen lopen. Genoeg is genoeg :-)
Beetje Labradorachtig, maar dan véél rustiger en lang niet zo energiek ;-) Moet wel zeggen dat alletwee deze honden best veel wratten hebben, terwijl ze nog helemaal niet zo oud zijn (7 en 9). Weet niet of dit iets rastypisch is, of dat het gewoon toeval is.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

leuk dat je een hond kiest! misschien is een lief schattig asiel hondje/pupje iets voor jullie?? ;-)

Anoniem (Gast)

Ik heb zelf een labrador en misschien is dat ook wel wat voor jullie. Labradors zijn heel vriendelijk en loyaal en doen niemand kwaad. Ze zijn ook niet heel groot, maar ook niet erg klein. Als je liever een kleine, rustige hond wilt kan je kiezen voor een Cairn Terriër. Het is dan wel een terriër, maar hij is erg rustig en staat bekend om dat hij de beste kleine kameraad van de wereld is, omdat hij de liefste, loyaalste kleine hond is voor zijn baasje. Hij laat zich nauwelijks horen, dus dat je vriend niet houdt van een blaffende hond is geen probleem. :)

Anoniem (Gast)

En een bauset hound ofzo iets 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond past bij ons?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Jack russel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^