Welke hond past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IngegerdIngegerd

Hallo!
Ik ben nieuw hier maar wel enigszins bekend met deze pagina. Het kan nog makkelijk een jaar duren voordat we een hond kopen, maar ik ben me wel aan het oriënteren. Ik vind het leuk om er mee bezig te zijn en na te denken over welke hond bij ons zou passen. Ik ben benieuwd naar meningen!

We gaan groter wonen, in een huis waar redelijkerwijs plaats is voor een hond (de grootste reden wat we nog geen hond hebben is dat we te klein wonen). Mijn vriend wil geen terriër, hij heeft in zijn hoofd zitten dat die te veel blaffen. Daarnaast wil hij per sé een hond die er vriendelijk uitziet. Ik moet er even bijzeggen dat hij heel lang bang is geweest voor honden. Door de huidige hond van mijn ouders (een friese stabij x berner sennen) wordt dat steeds minder en wordt hij er steeds enthousiaster over. Hij is nog wat schrikachtig, met name voor grote honden die hij niet kent. Zo zou hij bijvoorbeeld nooit een bordeaux dog of bullterriër (los van dat het een terriër is en hij die niet wil) willen, omdat hij die te groot of te eng vindt uitzien. Ik weet dat het niet aan de hond maar aan de opvoeding ligt als zo'n beest agressief wordt of gewoon brutaal is. Vriendje is nog niet zover en omdat het voor hem al echt een hele prestatie is dat hij de hond van mijn ouders uit zichzelf aanhaalt, wil ik hem dat ook niet opdringen. MIsschien verandert dat nog, maar nu even niet.
Ik wil geen gezelschapshond, labrador of retriever. Verder heb ik (voor zover ik nu weet) geen voorkeuren/afkeuringen voor een bepaald ras. Wel zijn er karaktereigenschappen die ik belangrijk vindt: Terughoudend maar vriendelijk tegenover vreemden, wat waakzaam, aanhankelijk naar eigen mensen en hij moet voor me willen werken.

Ik ben benieuwd wat voor ervaringen mensen hier hebben en wat ze denken dat bij ons past. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond past bij ons?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik ben zelf ontzettend bang geweest voor honden, en als ik lees dat je vriend nog schrikachtig is voor grote onbekende honden, en nu pas de hond van je ouders wilt aanhalen, lijkt het me wel verstandig dat hij daar eerst nog wat mee gaat doen, dat hij zich vrijer gaat voelen met honden.
Bedoel ik niet verkeerd hoor, maar als hij met jullie toekomstige hond gaat wandelen en hij komt loslopende grote honden tegen, hoe reageert hij dan? En wat is dan het effect op jullie hond?
Het grappige is dat ik tijdens het lezen van je topic meteen moest denken aan een retriever (Lab of Golden) , tot ik las dat dat hem dus niet moet gaan worden;-)...
Heb je een idee hoe groot de hond mag zijn?

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Kom ik weer aan hoor, met m'n Zwitserse Witte Herder O-) Maar ik vind die gewoon echt bij je lijstje passen :-D

Ik kan me voorstellen dat je vriend Herders er misschien wat eng uit vindt zien... Maar in het wit zien ze er dan toch nog net iets minder "bedreigend" uit dan in donkere kleuren!

Witjes behoren vriendelijk, maar terughoudend te zijn tegenover vreemden. Ze zijn wel erg waaks, maar je kunt overmatig blaffen wel tegengaan (kwestie van opvoeding). Ze zijn erg aanhankelijk voor eigen mensen, máár ze hebben wel 1 echte baas ;-) Ze gaan voor het hele gezin door het vuur, maar die ene baas staat boven alles en iedereen, die is het allerbelangrijkste! Willen erg graag voor je werken, zijn heel baasgericht en trouw :-) Echte goedzakken, zonder dat het sulletjes zijn. Een all-round sporthond, kan in principe "alles" doen. Pakwerk zijn ze minder geschikt voor, omdat ze heel zachtaardig zijn (ze zijn veel zachtaardiger dan de Duitse Herder bijvoorbeeld). Maar behendigheid, flyball, treibbal, mocht je zulke dingen willen doen; ze kunnen het ;-)

Geweldig met kinderen (een echte gezinshond!), goed met andere dieren (socialisatie is wel noodzakelijk, maar van nature kunnen ze prima met allerlei andere soorten dieren). Rustig binnenshuis, buitenshuis zijn ze erg energiek en houden van bewegen, moeten ook echt bezig gehouden worden. Druk zijn ze echter niet!

Ik zou je vriend vooral veel fluffy pupfoto's laten zien, dan is ie zo om ;-) En heel belangrijk: een keer in het echt met ze kennismaken!

Wie smelt hier nou niet van? ;-)



Sowieso vind ik het overgrote deel van rasgroep 1 heel goed bij je lijstje passen (aangezien je geen Retrievers/gezelschaphonden wil), dus daar zou ik in gaan zoeken :-)

Maar wat willen jullie qua uiterlijk? Behalve geen Molosser/Bulldog uiterlijk dan ;-)

honden page profiel IngegerdIngegerd

Hij wil niet nu pas de hond aanhalen. dat doet hij al een tijdje. Ik ben ook al eens met hem en de hond van mijn ouders gaan wandelen en toen kwamen we een sint bernard tegen. Dat ging heel goed. Vriend blijft goed rustig en heeft in de gaten dat het bang-zijn losstaat van de hond en dat dat in hem zit. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat we samen (als in: Vriend, hond en ik) een cursus gaan doen met de eventuele hond. Voor hond en mij vind ik het belangrijk dat we dat samen doen omdat ik graag een maatje wil en door samen dingen te doen. Voor vriend ook om die reden, maar ook omdat hij dan in gezelschap is van honden. We zijn er samen mee bezig en ook door de hond van mijn ouders wordt Vriend steeds minder bang.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wel een goede ja!
De eerste grote hond waar ik met al mijn angsten relaxed bij bleef was een mooie, rustige witte herder.:-D

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

waarom wil je geen gezelschapshond, retriever?

ik zou zelf geen herdershond aanraden bij iemand die niet vast in zijn schoenen staat en honden eigenlijk nog een beetje eng vind. ik denk dat een herder daar echt mee gaat uitproberen en dat dat geen goede basis is.

ik vind het jammer dat je juist de gezelschapshondenkant of de retriever kant niet op wilt want bv een golden retriever zou denk ik juist heel goed passen.

en wat vind je van een cocker spaniel?
ook erg leuke honden.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Dat ligt er denk ik ook wel aan wat voor Herder je neemt, maar ik moet toegeven dat ik daar inderdaad nog niet over na had gedacht :-)

Toch blijf ik wel bij de ZWH, omdat deze een heel stuk zachtaardiger zijn dan de meeste andere Herders. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ze hier over ons heen probeerden te lopen als we even niet stevig in onze schoenen stonden (mijn moeder had daar soms nog wel eens last van), daar werd nooit misbruik van gemaakt. Ze zijn juist over het algemeen vrij onderdanig en eerder wat aan de onzekere kant dan erg zelfverzekerd.
Consequentie is wel heel erg belangrijk, maar dat is bij iedere hond zo!

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Overigens; mijn moeder was ook altijd heel bang voor grote honden (hoewel niet zo erg als je vriend). Zij heeft uiteindelijk besloten om toch voor een ZWH te gaan, omdat mijn vader die heel graag wilde en het leek haar ook wel leuke honden... Alleen die grootte schrok haar af ;-) Maar omdat we Sara als pup kregen, heeft ze nooit die angst gehad. Pups zijn immers schattig en klein, en ze groeien ongemerkt door. Totdat..... ze ineens volwassen zijn en groot!

Dankzij het hebben van een hond is mijn moeder van haar angst voor grote honden afgekomen, want tijdens het uitlaten kwam ze een heleboel grote vriendelijke honden tegen, en ze leerde dus dat er eigenlijk niets was om bang voor te zijn (wist ze ergens ook wel, maar als je het zelf meemaakt is het toch anders).

In het geval van je vriend is die angst inderdaad wel heel extreem en zou ik aanraden om hem eerst nog wat meer over zijn angst heen te helpen (mensen met betrouwbare, rustige honden bezoeken?) voordat jullie aan een hond beginnen. Maar aangezien het nog een jaar duurt voordat jullie er een hond bij willen nemen, kan dat mooi in de tussentijd toch ;-)

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

De karakter eigenschappen die je zoekt zitten allemaal in een cane corso,
Maar kan misschien (eng) zijn voor je vriend, sluit me aan bij Iris laat je vriend
is rondkijken. Superrr dat je ruim v.t.v  er mee bezig zijn zou iedereen moeten doen;-)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Terughoudend maar vriendelijk tegenover vreemden, wat waakzaam, aanhankelijk naar eigen mensen en hij moet voor me willen werken.
Zwitserse witte herder past denk ik wel bij de eisen die je stelt. Een vriendin van mij heeft een ZWH en het is een schat van een beest...
Verder misschien een Welsh Springer Spaniël? Dit ras ziet er zeker niet eng uit, maar is niet waaks - bezoek wordt altijd kwispelend begroet. Het is een hond die voor je wilt werken.
Verder misschien een Engelse Springer Spaniël of een Engelse Cocker Spaniël? Beiden ook super rassen (mijn ervaringen) die, behalve het waaks zijn, voldoen aan jouw eisen.

Succes met zoeken! ;-)

honden page profiel IngegerdIngegerd

Misschien druk ik me wat onhandig uit. Mijn vriend is wat bang, maar absoluut niet extreem bang. Hij ontwijkt geen honden op straat, gaat bij mensen op bezoek met honden. De hond van mijn ouders heeft hij nu en jaar meegemaakt en die haalt hij uit zichzelf aan en laatst ging hij er uit zichzelf mee op de grond zitten om te spelen. Dat deed hij daarvoor niet, maar hij ging het beest ook absoluut niet uit de weg.
Ik vind een witte herder mooi, maar ken er persoonlijk geen en weet dus niet hoe ze in karakter zijn. Ik weet wel van Duitse Herders of Mechelse herders dat ze inderdaad kunnen gaan uitproberen. Ik ben het met Judith eens dat dat misschien niet zo'n goed idee is.
De enige gezelschapshond die ik eventueel zou willen, is een koningspoedel, de rest vind ik te klein. Daar is vriendlief het wel mee eens, we willen beiden geen kleine hond.
Ik ken een stuk of vijf, zes labradors en retrievers en ik vind dat luie verwende honden met weinig persoonlijkheid. Een deel daarvan ligt ook aan de opvoeding, maar een deel ook niet, denk ik. Als iemand andere ervaringen heeft, hoor ik dat graag!
Ik had zelf nog niet gedacht aan spaniëls (deels omdat de spaniëls die ik kende, wat bijterig waren en verder gewoon heel slecht opgevoed :o ), ik zal eens info gaan zoeken!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

en wat denk je dan van een nova scotia duck tolling retriever?
zeker niet lui:-D
zijn alleen niet echt waaks. maar wel geweldig tegen vreemden, je kunt er alle sporten mee doen die je wilt. urenlang mee wandelen en eindeloos balletjes mee gooien :-D

honden page profiel IngegerdIngegerd

Peter&Dinos: Ik zie je reactie nu pas. Een Cane Corso vind ik erg gaaf, maar dat is inderdaad wat te heftig voor mijn vriend. Bij mijn ouders in de straat hebben ze een Mastino en hier loopt een (slecht opgevoede) grote bulldog rond en dat vindt hij niet tof.

Heeft iemand nog ideeën over hoe ik mijn vriend wat bekender kan maken met honden? In onze directe omgeving hebben niet heel veel mensen een hond, dus dat valt al af. Een asiel zomaar binnenlopen vind ik ook al zoiets... Heeft iemand daar ervaring mee?

honden page profiel JolandamarietteJolandamariette 2 doggies

honden foto van Jolandamariette

Een heel goed idee om van je angst voor honden af te komen, zelf een hond nemen! Werkt prima en vooral als het een pup is die je zelf gaat opvoeden. Daar groei je als het ware mee op. ;-)Hoe groot mag de hond zijn? Als je een heel groot vriendelijk ras wil: Leonberger. Klein gezelschapshondje: cavelier king charles spaniel. Maar dan wel goed zoeken of je er een uit gezonde lijn krijgt want die worden/zijn helaas erg doorgefokt. Maar zo ontzettend lief! Halfgroot ras, tja toch die golden retriever. Of labradoodle, lief en slim. Ach, er zijn zo veel rassen die leuk zijn! Wij hebben in een rasgroep gezochtt die ons aansprak (berghonden) en daar toen alle rassen bekeken en gelezen. Daar bleven toen twee van over en die hebben we op shows bekeken en vooral veel gesproken met eigenaren en fokkers. 
Je hebt alle tijd, geniet ervan want het is vooral ook erg leuk een toekomstig hondje uitzoeken!

honden page profiel judithjudith 1 doggies

honden foto van judith

er worden best vaak hondenwandelingen georganiseerd, ik weet niet waar je woont, maar je zou eens mee kunnen wandelen. er lopen dan vaak allerlei rassen mee, van groot naar klein. zo kan je vriend weer meer honden ontmoeten en kunnen jullie samen ook een beetje kijken naar welke rassen jullie leuk vinden

honden page profiel JolandamarietteJolandamariette

honden foto van Jolandamariette

" Peter&Dinos: Ik zie je reactie nu pas. Een Cane Corso vind ik erg gaaf, maar dat is inderdaad wat te heftig voor mijn vriend. Bij mijn ouders in de straat hebben ze een Mastino en hier loopt een (slecht opgevoede) grote bulldog rond en dat vindt hij niet tof.

Heeft iemand nog ideeën over hoe ik mijn vriend wat bekender kan maken met honden? In onze directe omgeving hebben niet heel veel mensen een hond, dus dat valt al af. Een asiel zomaar binnenlopen vind ik ook al zoiets... Heeft iemand daar ervaring mee? "
Misschien naar hondenshows gaan. Zie je heel veel rassen bij elkaar (wel even goed kijken welke rasgroep op welke dag komt), de mensen praten graag over hun hond en je kan weer verder lopen als je het niks vindt. Wij vonden het erg leuk en leerzaam.

honden page profiel IngegerdIngegerd

Wauw, haha, wat een reactie's allemaal! De Nova Scotia Retriever kende ik niet, ik zal eens wat informatie gaan opzoeken! Een wat grotere hond kan zeker ook, liever te groot als te klein. Daar zijn vriend en ik het beiden over eens. Vriend is van mening "Als ik dan toch een hond neem, dan wil ik ook een Hond. Geen beestje dat in de rattenkooi past (we hebben op dit moment twee ratten)." Een hondenwandeling is zeker een idee, daar had ik niet aan gedacht. Een hondenshow, dat is inderdaad ook een idee!

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Zoals ik al zei: ik heb die ervaring met ZWH helemaal niet, omdat ze juist zo anders zijn dan de meeste andere Herders van karakter; zachtaardiger, ietwat onzekerder en ik heb nog nooit de ervaring gehad dat ze willen uitprobren. Eventueel een bezoekje aan een fokker kan nooit kwaad, mocht je toch nog het ras willen leren kennen ;-)

Aha, ik dacht dat de hele Retriever-groep afviel hihi :-D Maar Spaniels mogen dus wel? Zitten een heleboel leuke tussen hoor. Hoewel ik me afvraag of ze waaks zijn en terughoudend naar vreemden, dat weet ik eerlijk gezegd niet!

Ik kan er zo een heleboel opnoemen, maar weet dus niet of die dan aan jullie volledige eisenlijstje voldoet...
Amerikaanse Cocker Spaniel, Amerikaanse Water Spaniel, Barbet, Portugese Waterhond, Engelse Cocker Spaniel, Engelse Springer Spaniel, Field Spaniel, Ierse Water Spaniel, Lagotto Romagnolo (deze klinkt vooral heel geschikt; slimme en waakzame hond, klinkt absoluut niet als een ras dat over iemand heen zou lopen), een Toller inderdaad of een Spaanse Waterhond?

Koningspoedels zijn ook hele leuke honden, erg slim en heel vrolijk :-) Maar ik geloof niet dat ze waaks zijn, terughoudend naar vreemden zijn ze in ieder geval niet.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

en wat dacht je dan van een friese stabij? omdat jullie dus al bekend zijn met een kruising tussen berner senner en stabij?!

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Of een Berner Sennen? :-D 
Hoewel de gezondheid van dit leuke ras helaas om te huilen is :'(

honden page profiel Flow, Pip & ikFlow, Pip & ik

honden foto van Flow, Pip & ik

kijk anders even op http://www.hondencentrum.com/hondenrassen/grootte/hier kan je kijken wat voor een maatje bij je past en wat de karaktereigenschappen van de hond zijn.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Omdat je vriend zich niet geheel vertrouwd en veilig voelt met honden zou ik absoluut geen heel reactief, gevoelig ras of pittig ras nemen. Juist een stabiele, zelfzekere, onverstoorbare hond met een zachtaardig en vriendelijk karakter, een hond die niet de neiging heeft de leiding over te nemen of de baas uit te proberen, en geen hond die van nature teruggetrokken of onzeker is (dit gaat elkaar versterken). Persoonlijk denk ik dat een Herdershond (zeker ook de Zwitser) een stabiele, consequente baas nodig heeft die stevig in zijn schoenen staat en zelfverzekerheid uitstraalt. Bij witjes komt regelmatig onzekerheid tot regelrechte angst voor, zeker deze honden hebben grote behoefte aan duidelijke leiding. In deze situatie zou ik dit niet aandurven.

Het is ook zeker niet onbelangrijk wat jullie de hond kunnen bieden. Zijn er plannen voor sporten, cursussen? Enkel wandelingen? En hoe vaak en lang per dag? Hoe lang zal de hond alleen moeten blijven (iedere dag)?

Er zijn wel een aantal rassen die mij te binnen schoten bij het lezen van je bericht (in willekeurige volgorde):

- De Field Spaniël: middelgrote, zeer zachtaardige en vrolijke honden. Vriendelijk naar vreemden maar geen allemansvrienden, sociaal met andere honden. Het zijn slimme, stabiele honden met veel will-to-please, ze hebben er zeker plezier in te werken (hebben ze overigens ook nodig). Ze zijn rustig in huis, aanhankelijk, en buiten actief.


- De Engelse Springer Spaniël: Slag groter dan de Field, karakter is vergelijkbaar. Vrolijke, zachte gezinshonden met een knuffelbaar uiterlijk én karakter. Actief en werkwillig.



- De Welsh Springer Spaniël: Redelijk vergelijkbaar met de Engelse Springer op veel punten, maar net iets pittiger en eigenzinniger. Desondanks zeer lieve sportieve gezinshonden, prima werkhonden en in doorsnee geen allemansvrienden (maar altijd vriendelijk).


- De Clumber Spaniël: Echte goedaardige lobbessen, de grootste en zwaarste onder de Spaniëls. Niet zo geïnteresseerd in vreemden, ze verkiezen hun eigen gezin boven alles. Sociaal met honden en kinderen, prima mee te werken, wel wat koppig en eigenwijs. Zeer kalm, aanhankelijk en stoïcijns (onverstoorbaar) van karakter, buiten vrij actief. Zeker uit (deels) werklijnen zijn ze zeer goed te trainen en gehoorzaam te krijgen (tevens zeer intelligent).


- De Flat Coated Retriever: Zeer enthousiaste, stabiele, vriendelijke honden. Extreem intelligent en goed trainbaar, werklustig maar wel met de nodige eigenzinnigheid (ze zijn tevens karaktervol, maar meegaand). Ze zijn sociaal en verdraagzaam met mens en dier, aanhankelijk en altijd in voor actie. Waaks kan je ze niet noemen, het zijn doorgaans wel allemansvrienden.


- De Ierse Setter, Engelse Setter, Gordon Setter: Sierlijke, grote staande honden met een uitermate vriendelijke aard. Ze zijn zachtaardig, enthousiast, actief, aanhankelijk en vrolijk. De Ierse Setter is de meest actieve, beweeglijke. De Engelse Setter is de meest kalme, zachtaardige. De Gordon is de stoerste, de meest karaktervolle. Ze zijn werklustig en intelligent, maar hebben tegelijkertijd ook hun eigenwijze trekjes. Sociaal met andere honden en kinderen. Ze zijn goedaardig en volgzaam en het zijn meestal geen uitgesproken allemansvriendjes.






- De Newfoundlander: Enorme loebassen met een verdraagzaam, goedaardig en vriendelijk karakter. Zeer vriendelijk naar mens en dier, wel wat 'lui' aangelegd en werken (buiten waterwerk) is niet hun sterkste kant. Met hun beerachtige uitstraling en zachte vacht absoluut aaibaar.

honden page profiel lisanne buijnsterslisanne buijnsters

honden foto van lisanne buijnsters

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

Onder het mom: liever te groot dan te klein:



Old English Mastiff is een zeer vriendelijke maar toch waakzame hond! Hij doet zijn gevaarlijke uiterlijk weinig eer aan met zijn zachte karakter.

Mijn man was ook bang voor honden en nam een Fila Brasileiro pup ;-) ;-) ;-) (ABSOLUUT geen advies dit) hij is wel voorgoed over zijn angst voor honden heen ;-)

Als pup zijn ook de angstaanjagende honden schattig en als je dit dagelijks ziet opgroeien denk ik dat je vriend met een karakter als de Mastiff wel overweg kan, daar is weinig eng aan ;-) Met gemiddeld 80 kg heb je wel echt een hond :-D
Euhm tja het werken daar zal je wat op moeten verzinnen ;-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

hoi hoi een border collie!!!!! super leuke sportieve hond .Wil graag werken voor je .En is idd erg op de baasjes gericht .Verder niet te groot .super leuke honden .;-)ziet er vriendelijk uit (voor je vriend)
Ik heb zelf een kruising (border collie -schotse collie ,labrador -golden retriever)
groetjes judith

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" Eurasier hele mooie honden met een fantastisch karakter wat bij jullie past "


Hier ben ik het niet mee eens. De Eurasiër heeft een ervaren, consequente baas nodig die 'm goed onder de duim weet te houden. Anders gaat hij gegarandeerd 'profiteren' van de situatie. Absoluut geen gemakkelijke honden zijn het! Tevens vind ik ze niet bijzonder werklustig, het zijn onafhankelijke honden die graag hun eigen zin graag doordrijven.

honden page profiel TessTess

honden foto van Tess

Met een border hangt het ook net van een aantal dingen af.
Aangezien ze heel slim zijn kunnen ze je behoorlijk uitproberen en eigenwijs zijn, dus mijn ervaring is dat je die ook echt wel wat moet laten doen qua werken/sporten.
Daarbij zijn degene die ik ken bijna allemaal niet terughoudend naar vreemden maar juist enthousiast, en niet erg waaks.

Je zegt dat je labradors en goldens niks vindt, maar misschien kan je eens naar de werklijn daarvan kijken?
Die hebben uiteraard ook wel meer uitdaging nodig maar dat zijn zeker geen saaie, dikke en luie honden.

Of een schotse collie?
Die voldoen volgens mij ook wel aardig aan je lijstje :-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik ken een stuk of vijf, zes labradors en retrievers en ik vind dat luie verwende honden met weinig persoonlijkheid.

Haha, als je de mijne leert kennen ben je gelijk verlost van dat beeld;-)
Ik ken ook de wat loggere en meer laid back Labrador en Golden Retrievers (ik neem aan dat je met de Retriever een Golden bedoelt?), maar evenzoveel actieve honden met pit.
De suggestie van een werklijn is een goede, en een Nova Scotia is ook wel wat ja!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

En een Kooiker? Of een Viszla?

Wat ik me ook nog bedenk, bij onze hondenschool kon je ook advies krijgen over welk ras bij je zou passen. Hoe 't werkt weet ik niet, wij hebben een hond uit het asiel gehaald.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Ik ken een stuk of vijf, zes labradors en retrievers en ik vind dat luie verwende honden met weinig persoonlijkheid. Een deel daarvan ligt ook aan de opvoeding, maar een deel ook niet, denk ik. Als iemand andere ervaringen heeft, hoor ik dat graag! "

Dat beeld hadden wij ook een beetje, maar bleek geheel misplaatst te zijn toen we een aantal geweldig leuke retrievers ontmoetten! Ik dacht dat labradors echt vreselijk saai waren, maar het bleken juist geweldig leuke en actieve honden te zijn, met juist een enorme persoonlijkheid (maar wel een heel sociale ;-)). Zelfs mijn man is als een blad aan de boom omgeslagen en zou wel een labrador willen hebben.

Wat het met labradors en goldens vooral is, denk ik, is dat ze zich heel goed neerleggen bij hun lot, vooral als ze uit de puberteit zijn. Gemiddeld genomen, dan. Een gemiddelde herder gaat ongelooflijk etteren als ze niet genoeg beweging en uitdaging krijgen, maar een gemiddelde labrador/golden gaat dan maar rustig ergens liggen en wordt dik.

Tenminste, dat is mijn beeld erbij, tik me maar op de vingers als ik het mis heb :-D Maar dat zie ik een beetje in mijn omgeving.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond past bij ons?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Jack russel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^