Pup bijt de kinderen :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Sinds 22 december hebben we een Cairn Terrier pup. Het is een ontzettend lief beestje, maar hij is erg bijterig. Nu heb ik het vermoeden dat hij iets te weinig rust krijgt (wachtte tot hijzelf ging slapen in de bench en dan sliep hij wel een uurtje. Maar niet gestructureerd (bijv. wandelen, spelen, slapen). Gisteren was hij voor het eerste 2,5 uur alleen thuis en dus ook in de bench. Hij was rustig toen we weg gingen en rustig toen we thuis kwamen. Hij was gisteren ook iets minder bijterig.

Totdat dochterlief en ik hem gingen uitlaten ... Toen hing hij in haar broek en daarbij raakte hij ook haar been :(. Het deed dus zeer. Nu is ze dus eigenlijk een  beetje bang voor hem en dat is natuurlijk niet de bedoeling, want het is een onwijs lief beest (als hij niet bijt :-)).

Vanochtend hebben we geoefend met dat ik hem liet zitten en dat zij dan langsliep, zodat hij geen aandacht aan haar besteedde. Dit ging wel goed. Ik beloonde hem natuurlijk met woorden en een brokje. Maar als zij (10 jaar) naast mij op de grond komt zitten, wordt hij wat wilder en wilt hij steeds in handen en benen bijten ...

We proberen hem dan af te leiden met een speeltje (flostouw en een bal daarvan). Ook proberen we het te negeren. Maar als hij dan toch een handje of armpje te pakken heeft waar nauwelijks spek op zit, doet dat zeer...

Hebben jullie tips om te zorgen dat hij haar met rust laat? Of iig niet meer bijt :-D (ik weet het is een pup, dus die moet wel bijten, maar liever niet op ons :P)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup bijt de kinderen :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 2 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Hoe is dochterlief tegenover de pup? Speelt ze misschien te hevig met hem zodat hij denkt dat het er altijd wild aan toe mag gaan?

Onze pup moesten we verplicht laten slapen want hij had geen "rem". Dus het liefste zou hij de hele dag spelen tot hij erbij neer zou vallen. Dus verplichte rust is zo slecht nog niet. Zeker niet voor een jong pupsel :-)

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 2 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Zorg voor rust! neemt de pup zelf geen rust dan oppakken en in de bench zetten door overprikkeling gaat een pup happen. Hein.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Zij is op zich rustig met hem. In het begin was hij zelf ook heel rustig (ja, logisch ... allemaal nieuwe indrukken) en nu is hij wat "wilder" (wild is een groot woord). Maar als ze beneden komt is hij helemaal enthousiast.

Ik ga hem vandaag iig vaker in de bench zitten. Hij zit er nu ook in, met een kluif erbij, slapen wil hij nog niet, maar zal vast zo gaan gebeuren.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Hallo,
Dit is heel normaal gedrag voor de pup.

Een pup kan kinderen tot tien jaar zien als een pup en dit hangt een beetje van het kind af hoelang zij als pup gezien wordt, sommige zijn 8 en zijn al volwassen in de ogen van de pup. 

Een pup kan zich moeilijk voor prikkels afsluiten. Daarom deed ik altijd de pup in de bench en een deken erover heen zodat de visuele prikkels weg zijn. Dit helpt bij mij goed.

Op zich doe je het goed hoor, zodra de pup bijt, negeer je hem. 
Als het in het spel is, geef je iets waarin hij wel mag bijten, of als iets pakt en in bijt wat niet de bedoeling is, ruil je tegen speelgoed waarin hij wel bijten mag.

Ook kan te lang spelen overprikkeling geven net als te wild spelen.

Lastig he? Want wat is dan weer te wild of wat is telang! Dat is weer per pup verschillend en het kan helpen om goed naar je pup te kijken, op den duur ga het zien dat hij iets anders gaat reageren.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 2 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Bij ons is het thuis ook zo met onze puber. Als mijn vriend binnen komt beweegt hij amper en komt hij na een tijdje heel rustig hallo zeggen. Maar als ik binnenkom... Maar ik weet waarom hij dat doet en dat is mijn eigen fout :-D Ben ook te druk als ik binnenkom.

Misschien best beginnen met de verplichte rust.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Als ie bijterig wordt, even negeren. Niet gaan wegduwen, of 'nee, pupje, nee bijten mag niet, niet doen' gaan zeggen, niet met handen wapperen. Gewoon opstaan en wegstappen. 
Hier twee heel erg bijterige pups gehad, ik kon ze zelfs amper aaien: sleuren aan m'n broekspijpen, in handen happen, enkels bijten, allemaal super-lollig! "Auw" roepen? Dat vonden ze grappig! Ook bij het negeren blijven ze nog in m'n broek hangen, hoor, maar ik reageerde gewoon niet meer, en het gedrag bluste na een paar weken helemaal uit. 

Daarna nooit meer bijterig geweest en echte knuffelkonten geworden die alle aanrakingen graag ondergaan, hahaha.
Dus: nog even geduld! ;-)

honden page profiel NacNac 2 doggies

honden foto van Nac

Denk inderdaad dat je je pup verplicht moet laten rusten!
Maar ook ben ik van mening dat je je dochter gerust 'in bescherming' mag nemen, zodat je pup leert dat jij bepaalt wat er gebeurt, dit hoeft natuurlijk helemaal niet 'hardhandig' maar wel heel duidelijk.

Als onze Ridgeback van 11 maanden iets te ruw doet met onze zoon van 13 en zij luistert niet naar hem als hij haar corrigeert, ben ik ook degene die haar 'aanpakt' en het 'spelen' (want zo ziet zij dat natuurlijk) beëindigt.
Veel plezier én succes !!

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 2 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Eens met bovenstaande tips.
Zelf voeg ik er aan toe dat bij ons het hielp om een beetje boter op de handen te doen,zodat de pup de handen likte door de boter er af te likken.
Voor de kinderen leuk om te doen en de pup leerde dat handen om te likken waren en niet om te bijten.
Dat werkt helaas niet met kuiten,enkels en broeken e.d;-)
Ja iedereen is altijd blij als de puppie  tanden gewisselt zijn, je zou ze er bijna uit willen kijken.

honden page profiel Kat&CoKat&Co 2 doggies

honden foto van Kat&Co

Eens met bovenstaande tips mbt rust. Ook wij hebben een pup die in het begin niet normaal veel beet. Echt niet leuk meer. Eigenlijk precies zoals jij het beschrijft. Op advies van een deskundige hebben we de pup 16 uur van de 24 uur in de bench gedaan. We hebben een schemaatje gemaakt. 90 procent verbetering en die overgebleven 10 procent met negeren op kunnen lossen. Toen begon het genieten pas echt van onze pup! 

Succes!

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Wat een vlotte reacties, super!! Daar ben ik als nieuwe hondeneigenaar natuurlijk erg blij mee :-).

Kan een pup ook overprikkeld raken van de tv? Mijn meiden kijken in de vakantie best wel veel tv, en dat merkt hij misschien ook? Ik had hem om ongeveer 9 uur in de bench gezet, beetje piepen, beetje kluiven op zijn bot en om 9.30 uur sliep hij. Straks als hij er uit is, even spelen, naar buiten, wandelen en dan als hij ongeveer een uur wakker is, weer in de bench?

honden page profiel Kat&CoKat&Co 2 doggies

honden foto van Kat&Co

Ja, zo hebben wij het gedaan. Ongeveer een uur wakker en dan weer lekker een uurtje de bench in. Ik zou het wel bijhouden. Bij ons gaat ze er 'savonds om 2230 in voor de nacht. In de morgen om 730 eruit (dat is 9 uur slaap) eten, naar buiten en dan lekker van 8.30 tot 930 erin (dat is alweer 10 uur). We noteren alles. 
Ongeveer een uurtje eruit, uurtje erin. In het begin even wennen voor het beestje maar na twee dagen merk je al verschil en zie je dat het beestje zich ook lekker gaat voelen!

honden page profiel FayFay 2 doggies

honden foto van Fay

Ik zou persoonlijk geen boter op de handen smeren, ik en met mij heel veel mensen vinden dat geslik aan de handen heel vervelend en vies, op deze manier leer je hem juist die smerige gewoonte, .

Ik vind het helemaal niet erg als de hond langs loopt of effe een knuffel komt halen maar hij diend wel dat duizend-en-een-dingen-doekje bij zich te houden

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 2 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Off topic

Nou dan heb ik goed nieuws mijn honden hebben na de bijt periode ook nooit meer handen gelikt,want waarschijnlijk zagen ze het nut er niet van in,omdat er geen boter op zat.;-)

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Wzo deden we dat ook. Uit de bench, eerst naar buiten, dan spelen, weer naar buiten en slapen. 
Wel wat langer dan een uurtje. Maar dat komt ook omdat socialiseren veel energie kost, mee naar de winkel, in de fietsmand, autoritje, keertje wassen, puppycursus, etc. Kleine en kortdurende activiteiten die extra slaap geven.
Dus op de dagen dat je iets ecpxtra doet, hebben ze weer extra slaap nodig.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 2 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Je denkt dat je snel aan 18u rust per dag zit, maar in werkelijkheid is dat niet zo.
Mijn tip schrijf van uur tot uur op wat je doet.

Wij deden: 6.00-7.00 wakker
7-9 verplichte rust
9-10 Wakker -eten
10-12 verplichte rust
12-13 wakker - eten
13-16u verplichte rust
16-17 wakker -eten
17-19 verplichte rust
20-21 wakker -eten
21-22 verplichte rust
22-23 wakker
23-6 verplichte rust (soms nog eens uitlaten de eerste weken, maar dan was het plasje en terug in de bench)

Als we deze uren door vb. een familiebezoekje niet respecteerden, dan was het een irritante pup :-D

de bench staat bij ons in de gang, dus wifi had geen afleiding.

Nu is ze 6 maanden, ze krijgt nog steeds verplichte benchrust (ca.3/4u per dag) en als het een drukke avond wordt of een drukke dag erna kan dit nog het dubbele zijn.

honden page profiel MarjoleinMarjolein 2 doggies

honden foto van Marjolein

Ja ik ben het er ook mee eens! gedwongen rustmomenten in de bench werkt echt omdat ze teveel prikkels krijgen... en de ene hond is daar gevoeliger voor (is dan bijterig) dan de andere.. maar nu vraag ik me af.. hoe lang blijf je dat doen? Onze pup is nu bijna 6 maanden, het bijten ook nog niet helemaal afgeleerd (wel aan het wisselen haha) maar tot wanneer gebruik je de bench eigenlijk.. Ook is ze volgens mij al aan het puberen nu, want kan héél ondeugend zijn en gewoon NIET luisteren.. maar dat gaat ook over.. ik weet het...;-)

honden page profiel ArVArV 2 doggies

honden foto van ArV

Ik heb het nog nooit zo gedaan eigenlijk, en altijd hele makkelijke honden gehad. De pup mocht slapen waar hij wilde, en dan werd hij met rust gelaten. Als hij wakker was en bijterig, dan gaven we hem een kauwkluif, en lieten we hem daar in bijten, elke keer als hij beet, hup kluifje in z'n giechel duwen:-) Ook lag de grond vol met diverse kluifjes en speeltjes, dus er werd ook nooit wat stukgemaakt. En de bench aanleren was ook niet moeilijk, daar gaven we hem z'n eten in, en we gooiden daar dan een paar keer per dag iets heeeeel lekkers in, dus ja nooit geen problemen gehad met dit soort dingen.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 2 doggies

honden foto van Jeanine :)

ik zit het zo mee te lezen en bij mezelf na te gaan hoe en wat met Luna .... 
in begin ja natuurlijk proberen te bijten maar gaf haar dan een speeltje en eigenlijk heeft ze niet lang geprobeerd nog in vingers of wat dan ook te bijten. 

Bench een eh ... hele goeie 1 dag gedaan. maar er lopen hier nog 2 rond dus vond dat opgesloten zitten niet eerlijk en voor mij hoefde het ook niet ze heeft verders ook eigenlijk nooit aan iets geknauwt ofzo. ging dag 2 al gelijk bij Mc in de mand. Ze gaat wel in de bench heb daar speeltjes ed. en in begin ook het eten in gegeven.

En omdat zij mij overal volgt ging ik zelf in de ( honden ) kamer even liggen en dan had ook zij haar slaapje ... nu doet ze het allemaal uit zichzelf ... scheelt denk ik ook dat we hier meerdere honden hebben die over de dag slapen. 

maar grappig hoe zo'n topic jezelf weer even tot nadenken brengt. 

vind het trouwens knap hoe je een hond aan een verplichte 2 uur rust krijgt .... zou niet weten hoe ik dat voor elkaar zou moeten krijgen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Hier geen bench, en al zeker geen schema's. Routine sluipt er uit zichzelf al genoeg in een dag, ik probeer net al die vaste tijden en gebeurtenissen zoveel mogelijk te vermijden, omdat een hond zich daarop afstelt en dan dingen gaat verwachten. Honden nemen hier uit zichzelf rust, maar het is hier dan ook sowieso rustig in huis. Met kinderen die rondlopen en spelen, is het vast anders.

honden page profiel Sharon <3 Bubbles & LarsSharon <3 Bubbles & Lars 2 doggies

honden foto van Sharon <3 Bubbles & Lars

Ik kan me er wel enigszins in vinden dat een pup door veel prikkels 'vergeet' te slapen.
En hem een verplicht slaapuurtje geven klinkt dus op zich wel redelijk. Maar hoe doe je dat als je geen bench hebt/wilt of er wel een hebt maar de fokker het aanleren van de bench heeft 'verpest'? (lees:hondjes erin,deur dicht en weggaan)

Je leest soms zulke tegenstrijdige dingen.
Je moet de hond negeren, nee een hond piept niets voor niets dus negeren is slecht..

Soms zie je door alle bomen het bos niet meer. ( nu weet ik dat veel dingen ook wel een beetje op gevoel moet, maar ik zou niet weten hoe ik mijn pupje tot een rust moment zou moeten 'dwingen' als hij de boel bij elkaar schreeuwt zodra hij die bench in moet ( zonder het aanleren van de bench te verpesten)

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

als je geen bench hebt, kan je ook de hond aan de riem vastleggen op zijn plaats, of de hond naar zijn plaats sturen. als honden dat niet gewend zijn zullen ze eerst 10 keer opstaan, maar als je ze terug blijft sturen hebben de meesten het zo door...... zo kun je ze in de bench zetten en het deurtje gewoon open latenbijv.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Nou, vandaag dus toegepast, 1 uur er uit, 2 uur (ong.) er in. Je merkt, vlak voordat het uur wakker zijn voorbij is (ongeveer na 3 kwartier) begint het bijten weer ... En het niet gewoon rustig in de handen bijten, maar ook wilt in je broekspijpen en happen naar en bijten in je mouwen. Gelukkig draag ik steeds een fleecevest, want met een wollen vest, hangt  hij er helemaal in.
Ik merk wel dat hij na ongeveer een uurtje wakker wordt (hij sliep steeds ongeveer een uurtje in zijn bench met de deur open), maar ik negeer hem dan nog en dan valt hij zo weer in slaap. Na 1,5 a 2 uur is hij wel echt wakker.

honden page profiel IshaIsha 2 doggies

honden foto van Isha

Hoi Zita,

gefeliciteerd met je pup!

Bijten in handen,voeten,broekspijp en andere voorwerpen is heel normaal puppy gedrag! :-)
Dit kan heel lang aanhouden, sommige jonge honden van 1,5 kunnen het soms nog doen!
Het ligt er ook aan hoe ermee wordt omgegaan.

Een pup kan enkel met zn bekkie voelen en ontdekken en weet niet vanzelf waar wel in gebeten mag worden en waar niet in.
Aan de eigenaar de taak om dit te begeleiden, dmv het ruilen> laten zien waar wel in gebeten mag worden, dus bv, pup pakt schoen en bijt erin, eigenaar pakt speeltje vd pup en leidt de pup af met het speeltje en pakt onopgemerkt de schoen weg.. of, in handen bijten tijdens spelen> spelen stoppen, opstaan en pup negeren tot deze gekalmeert is.. of, in broekspijp hangen tijdens weglopen> stilstaan en pup negeren tot hij gekalmeert is.. of, bijten aan plinten> pup afleiden met een speeltje en roepen met stem en geluidjes.
NIET NEE EN FOEI ROEPEN, EEN PUP KENT DAT NOG NIET, OOK NIET WEGDUWEN EN OP DE GROND DUWEN EN VASTHOUDEN!!!

Een pup moet nog alles leren en ontdekken van de grote wereld, het beste kan dat stap voor stap want een pup krijgt al heel snel teveel indrukken!
Dit geldt ook voor in huis, als de pup constant wordt bloot gesteld aan prikkels> geluid, bewegingen e.d., dan krijgt de pup niet "echt" rust.
Dit is zeker voor een pup wel heel erg belangrijk, rustmomenten zonder afleidingen en prikkels, die rustmomenten zijn juist bedoeld om de dagelijkse prikkels te verwerken, als er dan nog steeds van alles gebeurd en veel lawaai om de pup heen is, gaat dat dus niet echt.

Je zegt dat je dochter met de pup ging wandelen..
Hoe lang duurt een wandeling?
En hoe oud is je dochter?

Niet te vergeten dat jullie pup nog geen 2 weekjes bij jullie is en nog steeds moet wennen aan alles!

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Hallo Isha,
Mijn dochter is 10 jaar en zij liep toen samen met mij. Dit bijt gebeuren was nadat we hem even los hadden gelaten om te oefenen met hier komen. Als hij los is, kan hij ook als een gek in de rondte rennen en daarna is hij dus behoorlijk "wild" in zijn gedrag.

Hij is ook heel blij haar te zien als zij beneden komt. Dat merkte ik vanochtend aan hem. Helemaal kwispelen en druk. Hij moet leren rustig te zijn als zij beneden komt, zodat ze rustig door de woonkamer kan lopen, zonder Sep in d'r benen/aan d'r broek.

Een wandeling duurt ongeveer 10 minuten. Ik heb het nu wel "aangepast", dat het alleen in de straat is (met perkjes en bosjes), niet te veel nieuwe indrukken (nieuw terrein).

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Het is natuurlijk normaal puppy-gedrag, maar het lijkt er wel op dat je een pittig pupje in huis hebt! Wat je zou kunnen doen, is je dochter leren om zodra hij bijt, hem de rug toe te keren en haar handen gekruist op haar borst te houden en dan stil blijven staan. Totaal geen aandacht geven! Verder zou ik jou dochter hem ook soms wat lekkers laten geven, zodat hij in gaat zien dat hij op haar moet gaan letten. Laat haar ook wat oefeningen met de pup doen. Tevens een tip om je dochter te leren dat ze hem nooit in de ogen aan moet kijken. Dat is iets wat kinderen nog wel eens doen, maar wat bij een hond als bedreiging over kan komen. Als het de rug toe keren niet helpt, dan zou ik voor een time out gaan! Pak je hond op, zet hem in een afgesloten ruimte en laat hem daar zo'n 5 minuten zitten. Zeg hierbij helemaal niets tegen je hond. Na 5 minuten laat je hem weer in de ruimte, begint hij opnieuw met zijn gedrag, pak je hem weer op en zet je hem weer op zijn strafplekje. Ik zou hier dan niet de bench voor gebruiken, maar bv je gang of je keuken als je die af kan sluiten. Dit ritueeltje blijf je herhalen, tot je hond snel genoeg in de gaten krijgt, dat het niets oplevert om te bijten. De ergste straf voor een pup, is GEEN aandacht krijgen! Door boos te worden, krijgt je pup ook aandacht. Tja en bij kinderen is het vaak, dat ze weg rennen of wild met hun armen slaan, dat kan voor een pup nog meer reden zijn om door te gaan! Dus leer je dochter zo rustig mogelijk te blijven....en geef je pup zijn verplichte rust! Hij is nog jong en moet nog alles leren. Succes en heel veel plezier met je nieuwe aanwinst ;-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ok, het is dus niet zo dat je je dochter alleen met Sep (leuke naam! :-) ) naar buiten laat gaan?!

Je zegt dat je ook het "loslopen" oefent maar Sep dan helemaal door het dolle is..
Ten eerste zou ik daar nu nog niet mee beginnen, beter eerst een band opbouwen met Sep en dat jullie elkaar leren vertrouwen, ook moet Sep dus nog wennen aan zijn nieuwe huisje, nieuwe baasjes en al het andere nieuwe in zijn leventje.
Dit kost tijd, een pup moet die tijd ook kunnen krijgen.

Het belangrijkste nu is het opbouwen van een band en vertrouwen door samen dingen te doen, bv door spelletjes, die niet heel lang duren maar ook door pupcursus bij een hondenschool die vooral de band/vertrouwen tussen hond en eigenaar voorop stelt, (trucjes en kunstjes als zit, high five en roll over, kan later altijd nog wel) de rust inbouwen op een rustige en prikkelarme omgeving en duidelijke begeleiding!
Dat loslopen overkomt hem en zoals ik het lees, weet hij niet echt wat hij ermee aan moet.
Sommige honden, vooral pups die nog moeten leren, hebben dan meer beperking> leiding nodig en weten niet wat te moeten dien met teveel bewegingsruimte of te weinig structuur en beperking/begrenzing!





honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Monique;

Ik ben het niet helemaal eens met het straf gebeuren en strafplekje.
Een pup moet nog leren, dan kun je een pup toch niet straffen voor zijn pupmanieren en dingen die hij nog niet kent?!
En door te straffen geef je wel aandacht.
Als een pup extreem veel bijt en dus overprikkeld is, is 5 minuten op de gang denk ik niet voldoende, ik denk dan dat het beter is om de pup echte rust te geven op dat moment, dus echt ff bijkomen en evt slapen.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Vandaag heb ik gewerkt en was manlief thuis met de kinderen en Sep. Hij zou hem ook steeds in de bench doen en heeft dat ook gedaan ;-).
Ik kwam thuis kon gewoon de kamer in lopen, zonder dat er iets aan mijn broek hing! Hij heeft sinds vanmiddag half 5 nog niet aan mijn broek gehangen (of zo zachtjes dat ik het niet gemerkt heb?) :-D.

Hij heeft buiten even met de border collie uit de straat gespeeld, maar op een gegeven moment was dat klaar, want anders werd hij te druk.

Ik las ergens iets over pindakaas en ik had een dun laagje vanmiddag op mijn vingers gedaan en hem dat er af laten likken, daarbij zeggend "zachtjes" en "goed zo!". Hopelijk gaat hij zo leren wat zachtjes betekend?

Net had ik hem even opschoot en de eerste paar minuten ging het goed, en daarna begon het bijten weer. Maar ik merkte ook dat hij moe werd. Ik had hem als een babytje in mijn armen gedaan (zo kon hij niet bijten) en hij werd helemaal rustig. Ik heb hem in de bench gedaan, even gepiept en nu lig hij te tukken.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik gisteravond aan de keukentafel heb zitten huilen ... Kinderen durven hem nauwelijks nog aan te halen, hij bijt continue ... ik dacht echt "wat heb ik ons gezin aangedaan ..." (ik was degeen (samen met de kinderen) die in eerste instantie de hond wilde en ik zorg er dus ook het meest voor).

Samen met dochterlief (oudste) ben ik vanmiddag met hem gaan wandelen en zij had hem vast. Ik heb haar steeds met haar stem en met brokjes/snoepjes hem laten belonen dat hij het goed deed. Hij heeft haar vandaag niet zo'n pijn gedaan.

Al met al heb ik wel het idee dat hij vandaag dus wel rustiger is dan de afgelopen dagen.

Wat ik me trouwens bedacht. Vorige week bij de dierenarts constateerde zij een overbeet. Zij onderste hoektanden vielen achter de bovenste. Echter zie ik dat zijn onderkaak aan het groeien is. Zijn onderste hoektanden staan nu bijna goed. Hij is ook sinds vorige week vrijdag/zaterdag bijteriger geworden. Zou dit hier iets mee te maken kunne hebben? Dat als straks zijn kaakje door is gegroeid dat zijn onderhoektanden mooi voor de boven hoektanden staan, het wat minder wordt?

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Vergeet ik nog te zeggen ... Ik heb hem vandaag een stukje appel laten proberen. Hij vondt het vooral leuk om mee te spelen. Maar toen viel me eigenlijk op ... dat hij daar heel zacht op beet ... Het ging niet eens meteen door ... Ik heb dus het idee dat het vooral niet de kracht is waar hij het mee doet, maar dat die tanden zo verrot vlijmscherp zijn!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup bijt de kinderen :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^