Pup bijt de kinderen :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Dat die tanden zo scherp zijn is waarom ik de opmerking plaatste dat de meeste mensen blij zijn als de pup zijn gebit gewisselt heeft,puppie tanden zijn net naaldjes.
Neemt niet weg dat de ene pup veel bijteriger is als de ander en dat je beslist niet op het verkeerde spoor zit met de rust elementen op een dag.
En dat ik boter noemde was maar een voorbeeld met pindakaas werkt dit als hij het lust net zo,en wat ik schreef was misschien beperkt,maar je hebt het wel goed begrepen.
En nogmaals geen van mijn honden zijn als gevolg van deze oefening handen likkers geworden.
Verder sluit ik mij volledig bij Isha aan en hoop ik dat jullie snel weer plezier in het hebben van een pup hebben/krijgen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup bijt de kinderen :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Vandaag heb ik gewerkt en was manlief thuis met de kinderen en Sep. Hij zou hem ook steeds in de bench doen en heeft dat ook gedaan ;-).
Ik kwam thuis kon gewoon de kamer in lopen, zonder dat er iets aan mijn broek hing! Hij heeft sinds vanmiddag half 5 nog niet aan mijn broek gehangen (of zo zachtjes dat ik het niet gemerkt heb?) :-D.

Hij heeft buiten even met de border collie uit de straat gespeeld, maar op een gegeven moment was dat klaar, want anders werd hij te druk.

Ik las ergens iets over pindakaas en ik had een dun laagje vanmiddag op mijn vingers gedaan en hem dat er af laten likken, daarbij zeggend "zachtjes" en "goed zo!". Hopelijk gaat hij zo leren wat zachtjes betekend?

Net had ik hem even opschoot en de eerste paar minuten ging het goed, en daarna begon het bijten weer. Maar ik merkte ook dat hij moe werd. Ik had hem als een babytje in mijn armen gedaan (zo kon hij niet bijten) en hij werd helemaal rustig. Ik heb hem in de bench gedaan, even gepiept en nu lig hij te tukken.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik gisteravond aan de keukentafel heb zitten huilen ... Kinderen durven hem nauwelijks nog aan te halen, hij bijt continue ... ik dacht echt "wat heb ik ons gezin aangedaan ..." (ik was degeen (samen met de kinderen) die in eerste instantie de hond wilde en ik zorg er dus ook het meest voor).

Samen met dochterlief (oudste) ben ik vanmiddag met hem gaan wandelen en zij had hem vast. Ik heb haar steeds met haar stem en met brokjes/snoepjes hem laten belonen dat hij het goed deed. Hij heeft haar vandaag niet zo'n pijn gedaan.

Al met al heb ik wel het idee dat hij vandaag dus wel rustiger is dan de afgelopen dagen.

Wat ik me trouwens bedacht. Vorige week bij de dierenarts constateerde zij een overbeet. Zij onderste hoektanden vielen achter de bovenste. Echter zie ik dat zijn onderkaak aan het groeien is. Zijn onderste hoektanden staan nu bijna goed. Hij is ook sinds vorige week vrijdag/zaterdag bijteriger geworden. Zou dit hier iets mee te maken kunne hebben? Dat als straks zijn kaakje door is gegroeid dat zijn onderhoektanden mooi voor de boven hoektanden staan, het wat minder wordt? "


Ik herken je verhaal en zeker het dikgedrukte stuk. Ook ik heb gehuild, waar was ik aan begonnen. Mijn kinderen, toen 5 en 7 waren doodsbang. Ik had een pup, die al best snel groot was, die enorm onbenullig was, sprong, hapte in kleding, bijten in kuiten. Mijn kinderen stonden doodsbang achter het raphek" mama, haal dat beest weg, ik durf er niet langs!"
Mijn dochter van 5 huilde van angst. Ik had zo'n medelij. Wat leuk zou moeten zijn, was een drama geworden.

Ik heb het als volgt opgelost. Kinderen en hond alleen bij elkaar, als ik er bij was. Als hij ging happen, dan moesten mijn kinderen doodstil staan, handen voor de borst gevouwen en omhoog kijken. Ik haalde hem dan weg. Ook het commando laag ingevoerd, zodra hij sprong, laag roepen en hem met pootjes op de grond zetten. Niet de kinderen alleen laten, want dan kan je niet ingrijpen, en dan moeten de kinderen het oplossen. Die kunnen dat niet, vanwege hun angst, waardoor het stressvol wordt voor kids en hond.
Verder de hond af en toe in de bench. Als de kinderen op de grond speelden, zat de hond in de bench. Zo konden de kinderen zonder angst spelen en de hond toch toekijken.

Laat de kinderen de hond voeren, water geven. Laat hem eerst zitten, zodat de kids rustig voer in de bak kunnen doen.
Laat ze nog niet met hem spelen. Dit geeft nu nog te veel prikkels.
Als hij rustig is, dan mogen de kinderen hem aaien. Zo krijgen ze meer vertrouwen in de hond. Als hij druk is, houd hem weg bij de kids, om meer nare ervaringen te voorkomen.


Heb geduld, het heeft tijd nodig. Maar als je kinderen goed meewerken, komt het echt goed. Ik heb hier nu een boxer van ruim 40 kilo rondlopen, die uiterst zachtjes met kinderen omgaat, ook met peuters. Hij zal nooit springen, kids stappen over hem heen, ook vreemde kinderen, en hij kijkt nog niet. Zelfs bange kinderen durven hier de hond te aaien.
Dus het zal bij jullie ook best beter gaan. Blijf consequent en laat je kinderen echt stilstaan. Dit zal echt helpen. Sterkte en volhouden! Het komt goed.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup bijt de kinderen :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^