Bronwater

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

Gewoon even een tipje: Bronwater (zonder koolzuur)!

Ik las enige tijd terug dat er nog best veel chemicaliën in ons drinkwater zitten.
Zodoende ben ik eerst zelf bronwater gaan drinken en vervolgens ben ik het ook aan mn honden en aan mn planten gaan geven.

Eerlijk gezegd merk ik bij mezelf niet zo veel verschil of verbetering.

Bij mn honden is het lastig beoordelen, omdat ik nogal veel verander en aanpas in hun voeding ed. Maar ik kan wel zeggen dat mn honden iig steeds gezonder en mooier worden.

Eigenlijk ben ik het meest onder de indruk van hoe geweldig mn planten het op bronwater doen. Die krijgen alleen water en de vooruitgang is daarmee direkt te herleiden aan het water.

En vanuit de resultaten met mn planten trek ik voor mijzelf de conclusie dat het bronwater toch echt wel gezonder is dan het kraanwater.

Vandaar ook mijn tip aan jullie. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bronwater" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Tsja, al die metalen e.d... Water kookt bij 100 graden maar kraanwater niet omdat het niet zuiver is. Wij hebben thuis een waterzuiveringetje onder in het kastje staan dat de hele dag door zorgt voor zuiver water en daar koken we mee, wordt koffie/thee van gemaakt etc. Dus al het drinkwater komt bij ons uit de zuivering. En daar zich zelf een hele andere smaak aan, je proeft het gewoon. Trouwens, je kunt als je een kop thee maakt al zien dat er echt wel rotzooi in ons water zit. Je hebt immers altijd zo'n bruin vliesje in je kopje zitten aan het oppervlakte. Dat is rotzooi uit het water...
Ik heb ooit eens bij een homeopaat drie potjes water zien staan. 1 potje was rioolwater, 1 potje kraanwater en 1 potje gezuiverd water. Hoe het rioolwater eruit zag kunnen we wel raden maar onder in het potje kraanwater zat wel een centimeter bruin spul... Dat potje stond er toen al jaren en de rotzooi erin is op een gegeven moment gaan reageren op het glas/zuurstof oid. Het zag er in elk geval niet goed uit. Het potje gezuiverd water was nog glashelder (logisch, het is puur water zonder rotzooi erin). 

Dus ja, als je een waterzuivering kunt betalen (500 euro aanschaf en 50 euro halfjaarlijks voor onderhoud) dan zou ik het zeker doen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Mijn zus drinkt ook geen kraanwater, maar gebruikt een waterfilter van Brita.
We hebben er weleens discussie over gehad.
Ikzelf blijf gewoon kraanwater drinken, maar ik respecteer de keus van de ander.
De hoeveelheden water die bij ons worden gedronken is teveel om daarvoor in de plaats bronwater te drinken. Ik vind trouwens dat je dan ook je eten in bronwater moet gaan koken.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Ik weet niet waar je die informatie vandaan hebt, maar ons drinkwater zit absoluut niet vol met chemicaliën. In Nederland hebben wij erg goed en schoon drinkwater. Wat wel kan, is dat er sporen van chemicaliën inzitten. (Niet zo gek, want uiteindelijk is elke stof natuurlijk een chemische verbinding...haha!). Je hebt het dan echt over verschrikkelijk kleine concentraties die normen niet overschreiden. In NL zijn we ontzetten streng op de controle van de kwaliteit van ons drinkwater. Je kan ervan uit gaan dat drinkwater in NL veilig en schoon is. Er zit niks schadelijks of gevaarlijks in in concentraties die voor ons schadelijk zouden kunnen zijn. De lucht die je inademd bevat een hoop meer schadelijke stoffen en brengt zodoende veel meer risico's met zich mee dan bronwater. En bedenk ook dat de verpakkingen waar bronwater inzit enorm milieubelastend zijn en dat het water van buiten de landsgrenzen wordt aangevoerd, wat ook nog een enorme milieubelasting geeft. Dat je planten het zo goed doen op bronwater heeft misschien te maken met het type bronwater dat je gebruikt. Bronwater is over het algemeen rijker aan mineralen dan kraanwater.

EDIT: kleine toevoeging: ik zuig dit niet uit m'n duim, maar heb hier redelijk wat kennis van vanuit hobby en beroep.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Nog niet zo lang geleden kreeg ik van mijn huisarts te horen dat het kraanwater in NL zo schoon is dat koken voor gebruik of het gebruik van bronwater geen toegevoegde waarde heeft.

Verder vraag ik me af hoeveel bronwater jij per dag verbruikt?
En kook je dan ook met bronwater? Anders heeft het nog geen nut natuurlijk.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik drink ook gewoon kraanwater, mijn honden drinken kraanwater, slootwater, regenwater, zeewater (zeewater heb ik echt liever niet maar doe je weinig aan die ene keer dat ze op het strand zijn).

Nederland heeft echt SUPER SCHOON kraanwater hoor. Ik geloof dat er weinig plekken zijn waar je schoner kraanwater zult gaan vinden. En het verschil tussen kraan en bornwater is volgens mij dan ook nihil. Denk dat de gezondheid van je honder eerder zo verbeterd is door de nieuwe voeding. Dat heeft veel meer invloed dat het water.

Vind bronwater voor honden een beetje overbodig hoor. Vaak vinden ze zelf regenewater nog gewoon het lekkerst.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Dat is ook waar mijn zus en ik het niet over eens werden, ons drinkwater is ontzettend goed gecontroleerd op weet ik hoeveel punten, en zij kan mij ook niet zeggen wát er dan in zou zitten wat slecht is.
Ik ging als tiener in Tunesie in bad, dat water was blauw van de chloor en andere stoffen, dat rook je ook.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Er kan binnen NL wel een verschil zijn in de hardheid van het water, maar echt ongezond water vind je hier niet.
In Spanje drink je bijna zwembadwater, zoveel chloor zit er in, in Frankrijk ook volgens mij.
Maar wij hebben echt wel goed water.

Kaartje met de hardheden van het NLse water:


Hoe harder het water, hoe eerder je je koffiezetapparaat of waterkoker moet ontkalken.
Ik heb mijn waterkoker nooit ontkalkt ;-)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Dat is ook waar mijn zus en ik het niet over eens werden, ons drinkwater is ontzettend goed gecontroleerd op weet ik hoeveel punten, en zij kan mij ook niet zeggen wát er dan in zou zitten wat slecht is.
Ik ging als tiener in Tunesie in bad, dat water was blauw van de chloor en andere stoffen, dat rook je ook. "


Ik ben nu in Zuid-Afrika voor mijn stage. Het kraanwater hier is helder, maar ruikt sterk naar chloor. Toch vind ik het onzin om elke dag met waterflessen te zeulen hoor. En aan de bijsmaak wen je vanzelf wel. Drink het kraanwater nu al 3 maanden en ben niet ziek geweest.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Chloor kan je uit het water krijgen door het flink te laten kletteren. Je krijgt het er niet helemaal uit, maar als ik het goed begrepen heb, verdwijnt een groot deel van de chloor als je het water bijvoorbeeld in je glas laat kletteren of de fles even flink schud en dan weer open zet. Of het feit of fabel is weet ik niet. Dat ligt er volgens mij aan of het chloor gebonden zit aan het water of niet. Ik zou zeggen: probeer het gewoon eens. ;-)

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

" Dat is ook waar mijn zus en ik het niet over eens werden, ons drinkwater is ontzettend goed gecontroleerd op weet ik hoeveel punten, en zij kan mij ook niet zeggen wát er dan in zou zitten wat slecht is.
Ik ging als tiener in Tunesie in bad, dat water was blauw van de chloor en andere stoffen, dat rook je ook. "


Misschien moet je zus eens langsgaan bij een drinkwaterzuivering. Dan ziet ze welke technieken erachter zitten en hoe streng de kwaliteit gecontroleerd wordt. Overigens ken ik wel veel mensen die een brita-filter gebruiken om een betere smaak aan het water te krijgen. Ik vind het kraanwater hier ook niet lekker, dus ik kan me voorstellen dat mensen zo'n filter gebruiken. Zelf denk dan alleen 'dat is dus elke maand weer een weggegooid filter dat in de vuilnisbak gegooid wordt. Weer iets wat moet worden gerecyled en opnieuw geproduceerd'. Wat dat betreft vind ik de winst die je behaalt (lekkerder water) niet opwegen tegen de kosten (iets van €8 per maand, heb ik begrepen) en de milieubelasting bij afwenteling en productie. Nee, dan zet ik mijn thee gewoon lekker met ongefilterd kraanwater. Ik verspil al genoeg met al mijn hobbies, dus een beetje compenseren kan geen kwaad. ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

Ik ben nu in Zuid-Afrika voor mijn stage. Het kraanwater hier is helder, maar ruikt sterk naar chloor. Toch vind ik het onzin om elke dag met waterflessen te zeulen hoor. En aan de bijsmaak wen je vanzelf wel. Drink het kraanwater nu al 3 maanden en ben niet ziek geweest. "
Haha, je bent het levende bewijs dat het kan!!
Ik werd toen, ik was 13, op vakantie door mijn moeder op pad gestuurd voor flessen water, was de 1e keer dat we in zo'n land kwamen.
Ik drink zelf ook in de meeste tropische landen geen kraanwater.
De een kan er beter tegen dan de ander, maar ik neem het risico niet.

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

in nederland absoluut overbodig om bronwater te drinken, denk ook aan het milieu , kwaliteit van het water is zelfs vaak nog beter dan sommige bronwaters, in de meeste andere landen is het natuurlijk andere koek maar ik verbaas mij altijd over de schappen met bronwater in nederland.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Haha, je bent het levende bewijs dat het kan!!
Ik werd toen, ik was 13, op vakantie door mijn moeder op pad gestuurd voor flessen water, was de 1e keer dat we in zo'n land kwamen.
Ik drink zelf ook in de meeste tropische landen geen kraanwater.
De een kan er beter tegen dan de ander, maar ik neem het risico niet. "


Ja ik zit wel midden in de stad hoor, als ik meer naar het platteland ga dan neem ik het risico ook niet meer ;-)

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

Hahaha! Dank voor jullie reacties! :-)

Het was niet mijn bedoeling om een discussie over de kwaliteit van ons drinkwater te starten en daarover ga ik dan ook graag niet in discussie. Ik ken de argumenten voor en tegen.
Zoals ik al schreef; ik heb me laten overhalen om mijzelf vanuit de praktijk te overtuigen van de zin e/o onzin ervan.
De resultaten heb ik (eerlijk) beschreven: je kunt er verder mee doen wat jezelf wilt. ;-)

Mocht je toch nieuwschierig geworden zijn, dan kun je een leuke test doen: geef je hond(en) 3 bakken met water; 1 met leidingwater, 1 met hemelwater en 1 met bronwater. En kijk vervolgens welke de voorkeur van je hond heeft.
(Mijn ervaring is iig dat een hond nooit het leidingwater koos )

Mn planten en honden liegen er niet over; in de wetenschap, overheid en (belanghebbende) instanties heb ik persoonlijk iig minder vertrouwen.
Maar nogmaals: het is maar een tip, doe ermee wat je wilt. ;-)

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Maar wie vertrouw je dan wel? Iemand die zonder verstand van het onderwerp te hebben roept dat flessenwater beter is? Misschien is dat wel iemand met aandelen bij een mineraalwaterleverancier. O-) Vergeet niet dat bij de overheid, instanties en in de wetenschap gewone mensen zoals jij en ik werken die zelf dagenlijks gewoon water drinken. Het kan best dat er individuen zijn die de boel belazeren, maar het meerendeel van deze mensen is goudeerlijk en gepassioneerd met zijn of haar vakgebied bezig. Geloof me, opleidingen als milieukunde, milieutechnogie, procestechnologie en dat soort studies volg je niet omdat je steenrijk wil worden en de boel wil belazeren. ;-)

Waar ik jou wel attent op zou willen maken, is het feit dat er steeds meer plastic belandt op plaatsen waar het niet hoort. Kijk eens op http://plasticsoupfoundation.org/wat-is-plastic-soep/. Bronwater zit in de meeste gevallen verpakt in plastic flessen en het zijn over het algemeen geen statiegeldflessen.

Bronwater moet ook van over de grens worden aangevoerd. Stom voorbeeld misschien, maar stel dat je Spa hebt. Dat komt uit Spa in België. Het water wordt gebotteld en vervoerd naar het hoofdkantoor in Zaandam. Dat is bijna 300 km. En de vrachtwagen moet ook weer terug, dus dat is nog eens 300 km. 600 km met een vrachtwagen om flessenwater naar Nederland te brengen. Ga maar na hoeveel CO2-gas, fijnstof en kankerverwekkende stoffen daarbij vrijkomen.

Tip: lees een paar onafhankelijke artikelen op het gebied van drinkwaterkwaliteit en lees de wetenschappenlijke onderbouwing en cijfers zodat je weet wat er onderzocht is, wat de resultaten zijn en wat de conclusie is. Dan kan je een mening vormen en dan is er misschien weer één persoon bij die van die plasticflessentroep afstapt. ;-)

Ohja, mijn hond geeft ook de voorkeur aan regenwater. Binnen staat een waterbak, maar die gebruikt hij bina nooit. Logisch, aan regenwater zit smaak omdat er lekkere algjes, insectjes en andere organische dingen inzitten. Dat heeft te maken met smaak en niet met chemische kwaliteit.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Hahaha! Dank voor jullie reacties! :-)

Het was niet mijn bedoeling om een discussie over de kwaliteit van ons drinkwater te starten en daarover ga ik dan ook graag niet in discussie. Ik ken de argumenten voor en tegen.
Zoals ik al schreef; ik heb me laten overhalen om mijzelf vanuit de praktijk te overtuigen van de zin e/o onzin ervan.
De resultaten heb ik (eerlijk) beschreven: je kunt er verder mee doen wat jezelf wilt. ;-)

Mocht je toch nieuwschierig geworden zijn, dan kun je een leuke test doen: geef je hond(en) 3 bakken met water; 1 met leidingwater, 1 met hemelwater en 1 met bronwater. En kijk vervolgens welke de voorkeur van je hond heeft.
(Mijn ervaring is iig dat een hond nooit het leidingwater koos )

Mn planten en honden liegen er niet over; in de wetenschap, overheid en (belanghebbende) instanties heb ik persoonlijk iig minder vertrouwen.
Maar nogmaals: het is maar een tip, doe ermee wat je wilt. ;-) "


Hihi mijn honden zouden voor het regenwater gaan wat er al aantal dagen buiten staat ;-) Het liefst nog uit een vieze bak ook.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hartelijk dank voor 'de tip'. Uiteraard komt er hierdoor een discussie over bronwater.
Ik heb ooit een TV programma gezien, waarvan ik de titel niet meer weet (sorry) over bijvoorbeeld Bar-le-Duc.
Dit komt uit de provincie Utrecht, uit dezelfde bron waar het leidingwater uitgehaald wordt.

Het enige verschil is : de prijs!

Verder ben ik het eens met Maartje, denk aan het milieu. Je koopt plastic flessen of pakken die weer bij het afval terechtkomen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow drinkt ook het liefst uit een vieze plas (grijzig) regenwater, vermengt met wat modder.
Neem ik netjes een fles water voor haar mee, maar mevrouw blieft die gore drek uit die kuil in het bos ;-)

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

"
Het enige verschil is : de prijs!

Verder ben ik het eens met Maartje, denk aan het milieu. Je koopt plastic flessen of pakken die weer bij het afval terechtkomen. "


Wat betreft de prijs: net als de meeste hondeneigenaren hier, vind ik de gezondheid van mijn hond belangrijk en mag dat wel wat kosten. En 0.27 eu/l vind ik persoonlijk ook helemaal niet veel/ duur.
Als je dat bijv. afzet tegen de karnemelk die hier op het forum wèl alom gepromoot wordt (à 0,50 tot 1,00 eu/l), valt het al helemaal mee.
(En gezonde voeding kan eventueel DA-kosten schelen, wat de uiteindelijke totale kosten dan weer verminderd)

Wat betreft het milleu: dat vind ik echt een flut-argument gezien de hoeveelheid verpakkingsmatteriaal en andere millieu-onvriendelijk gedrag waarmee IEDEREEN (op enkele geitenwollensokken-types na) in nederland het millieu mee belast.
Overigens: mijn bronwater zit in recyclebare statiegeldflessen en gaan dus helemaal niet in de afvalbak.

;-)

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

" Haha, je bent het levende bewijs dat het kan!!
Ik werd toen, ik was 13, op vakantie door mijn moeder op pad gestuurd voor flessen water, was de 1e keer dat we in zo'n land kwamen.
Ik drink zelf ook in de meeste tropische landen geen kraanwater.
De een kan er beter tegen dan de ander, maar ik neem het risico niet. "


Vergis je niet: er zijn landen waar het levensgevaarlijk is om kraanwater te drinken; zeker als je geen bewoner van het land bent. Het risico zit 'm niet zozeer in de chemische kwaliteit van het water, maar in de biologische kwaliteit: het water kan allerlei nare pathogenen bevatten waar je doodziek van kan worden. Ik heb bijna de helft van mijn leven in Afrika en Azië gewoond. Daar dronken wij geen ongekookt kraanwater. Met koken dood je bacteriën, wormen etc. en als je mazzel hebt ook virussen. Wilden we koud water, dan was dat flessenwater. Een goede indicatie is kijken naar de plaatselijke bevolking. En dan niet naar de allerarmsten, maar gewoon de 'Jan met de pet'. Als die geen ongekookt kraanwater drinken, moet je het zelf ook niet doen.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" Hartelijk dank voor 'de tip'. Uiteraard komt er hierdoor een discussie over bronwater.
Ik heb ooit een TV programma gezien, waarvan ik de titel niet meer weet (sorry) over bijvoorbeeld Bar-le-Duc.
Dit komt uit de provincie Utrecht, uit dezelfde bron waar het leidingwater uitgehaald wordt.

Het enige verschil is : de prijs!

Verder ben ik het eens met Maartje, denk aan het milieu. Je koopt plastic flessen of pakken die weer bij het afval terechtkomen. "

En dit klopt als een bus.
Het meeste bronwater wordt in nederland gepompt en smaakt dus hetzelfde als leidingwater.
Echter leidingwater gaat door bepaalde buizen en krijgt zo een bepaalde smaak.
In nederland is de kwaliteit van water zo goed dat kraamhulpen zeggen dat water koken totaal overbodig is.
Gewoon warm water uit de kraan aan je pas geboren baby geven kan totaal geen kwaad (wel hardheid van het water in de gaten houden als je ergens anders water pakt)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" (En gezonde voeding kan eventueel DA-kosten schelen, wat de uiteindelijke totale kosten dan weer verminderd)
"


De kans dat je met je hond naar de DA moet omdat hij kraanwater drinkt is echt nihil... Ik zie niet hoe dat scheelt in DA kosten ;-)

honden page profiel TZNTZN

Nog een heel belangrijk punt:
Je leidingwater wordt dus getest op bijna alles wat je kan bedenken, bij bronwater wordt er op veel minder getest. Sommige concentraties kunnen dus hoog ergens van zijn, maar dat weet je niet, want dat wordt niet getest...

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Wij "hebben" geen kraanwater zoals mensen in een gewoon huis hebben.

Wij hebben water van de bunkerboot :-)
Er zit normaal een filtersysteem tussen (met lampen, filters enz) Soms is het water "lekker" maar soms is het gewoon ontzettend goor qua smaak en daarom drinken we bronwater.
Ik kook gewoon met het kraanwater hier omdat je de smaak dan niet proeft.
Als het lekker smaakt dan drink ik dus gewoon uit de kraan, ik weet dat het qua gezondheid in orde is.

Wel weet ik dat er in bronwater minder processes zijn gedaan, dus dat het water natuurlijker is (hoort te zijn) dan kraanwater. Of dat tegenwoordig nog precies zo is weet ik niet want volgens mij manipuleren ze zo ongeveer alles wat je in de winkel koopt.
Dat is buiten gezondheid om dus.

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Trouwens, ik heb 2 planten in huis (ben er niet zo een held mee) en die krijgen ook bronwater uit mijn flesje (makkelijk, heb ik altijd bij me) en die leven nog steeds!
Ze zien er top uit, ik heb natuurlijk geen vergelijking met kraanwaterplanten maar het zegt me wel wat dat die twee nog in leven zijn haha

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

Hmm.. toch maar even een reactie op de kwaliteit van het drinkwater (in nederland)...
Ik wil toch wel even benadrukken dat "schoon" water niet per definitie betekend "gezond" water.

De kwaliteit en schoonheid van ons water wordt grotendeels bepaald tov de steriliteit van het water, dwz dat het weinig tot geen ziekteverwekkende bacteriën, virussen, toxines en andere organismes mag bevatten.
In dat opzichte hebben we inderdaad hoog kwalitatief (sterliel)water.

De (natuurlijke) voedingswaarde e/o energetische waarden van water is iets anders: dat gaat over wat er (nog) wèl voor een (gezonde/voedzame) stoffen in het water zitten.

De visie van de tegenstanders van leidingwater kun je wel een beetje vergelijken met de tegenstanders van anti-biotica (e/o voorstanders van pro-biotica): de chemische ingreep dood ook de nuttige bateriën, sporen, ed. En verstoort zo de natuurlijke en gezonde balans of weerstand vh lichaam.
En zo zou het ook zijn met leidingwater: het zou tè steriel, te dood gemaakt zijn, om nog echt voedzaam en gezond te zijn.

Ik zeg niet dat ik helemaal de anti-ledingwater en pro-bronwater beweringen onderschrijf.
Wat ik er dus wel over kan en wil zeggen, is dat mijn eigen ervaringen met bronwater positief zijn en dat aan jullie wilde doorgeven.
Niks meer, niks minder ;-)

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

dubbel geplaatst

John (Gast)

Het kraanwater in Nederland heeft veel strengere kwaliteitseisen dan elk bronwater. Het enige verschil is inderdaad dat in enkele soorten bronwater meerdere mineralen zitten.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Even een quote van de website van foodwatch:

Ongezond voor het milieu
Kraanwater is net zo gezond als of zelfs gezonder dan bronwater. Als je gewoon eet en drinkt, heb je de extra mineralen die in sommige bronwaters zitten helemaal niet nodig. Voor het milieu is al dat bronwater ronduit ongezond. De productie van flessen voor bronwater levert wereldwijd jaarlijks een plastic afvalberg op van 2,7 miljoen ton! Bronwater belast het milieu dan ook 30 tot 100 keer zwaarder dan kraanwater.


Als je dat spul voor jezelf drinkt omdat het lekkerder is kan ik het me nog voorstellen, maar ook aan je hond geven en zelf aan je planten? Dan draag je behoorlijk bij aan de plastic afvalberg. :'(

Overigens: foodwatch heeft in Duitsland in verschillende merken mineraalwater verhoogde en zelfs behoorlijk verhoogde concentraties uranium gemeten....brrrrr.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bronwater" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Leuke Kerststal dit jaar :)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^