update mexx

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

zo mild wordt hier niet gereageerd hoor ;-)...
ik ben het ook eens met je over miora, ik heb toen me zegje gedaan. en daarna is tussen haar en mij ook nog contact geweest. en zijn er een hoop dingen uit contex getrokken. ik vind die ban ook vreselijk onnodig. en komt op mij niet over als een objectieve beslissing die genomen is. maar ja daar zal ik nu maar niet verder op ingaan he ;-). er mag overigens altijd een pb gestuurd worden als men graag wilt weten hoe ik er werkelijk over denk. Ook dit topic en de heksenjacht op vivian vind ik zwaar onnodig. Ik vind beide gevallen zeer onrespectvol geworden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "update mexx" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" daar ben ik het niet eme eens,, sky moet ook dingen leren ook moet ook nadenken dus trukjes leren is heel belangrijk zodat ze ook geestelijk bezig zijn,,

en die 1x 5 min dat ik daarmee bezig ben zal wel meevallen...

ieder hond verdient evenveel aandacht,, of eht nou sem mexx of sky is dat maakt niet uit,, ik zou nooit een andere hond voortrekken krijg je onderling ook jaloesie van bij honden.. "


Als 1 hond toch problemen heeft, MOET je daar toch wat meer aandacht aan geven, aan werken??
Of zie ik dat verkeerd..?

Dat geestelijk bezig zijn kan op andere, betere manieren als "echt" hersenwerk/denkwerk > zoek/speur spelletjes in huis, in de tuin, in het bos, hondenpuzzels/ intelligentie spellen, kong etc!
:-)

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

tuurlijk moet ej daar iets harder aan werken,, maar ik kan moeilijk heel de tijd met mexx bezig zijn geweest en sky en sem maar laten voor wat eth is...

dat is niet eerlijk tegen over hun,, het ging echt zo goed tussen hun echt geweldig,, het is gewoon zo jammer dat mexx zo erg geschrokken was van ons zoontje dat ik hem moest dwingen de woonkamer in te komen,, dat ik hem erheen moest tillen met zijn staart tussen zijn poten en adt die steeds angstig heen en weer loopt,, ik had hem wel kunnen houden maar is dat eerlijk tegenover mexx nee.. hij was zo erg gestressd dat het gewoon gevaarlijk was voor zijn gezondheid...

kong vind sky niks aan,, daar moet die echt niks mee ookal doe ik smeerworst of pindakaas erin...

speur spelletjes heb ik een paar x gedaan,, maar dat is hij snel klaar mee.. daarom doe ik dan maar trukjes leren om hem bezig te houden..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

bah zeg, wat vind ik dit allemaal tegenvallen...
Ik kan niet echt begrijpen dat hier schijnbaar het idee leeft dat hp van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden moet worden...

ok, ze opent leuke topics over haar pupje en niet over problemen met Mexx..So what!!??

als TS graag alleen maar leuke dingen wil vertellen hier, prima toch? moet ze toch lekker zelf weten?

niks is hier "moeten" je deelt wat je wilt, en niet meer..klaar...

ik proef dit laatste tijd een beetje door het hele forum heen, of ligt dat nou gewoon aan mij?

ben het dus eigenlijk gewoon eens met susanne hier boven aan de pagina.

al dat natrappen, inwrijven en gelijk halen..ik vind het teleurstellend..

honden page profiel Shelby - Kyara - EasyShelby - Kyara - Easy

honden foto van Shelby - Kyara - Easy

als ik vivian was zou ik ook geen topic openen over mexx ,want zie welke reacties hier opkomen en al die reacties zijn wat overdreven ze weten niet wat er gebeurd is en ze reageren dan zo.Alleen zij weet hoe het zit en vind het moedig dat ze toch dat topic heeft geopend.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" tuurlijk moet ej daar iets harder aan werken,, maar ik kan moeilijk heel de tijd met mexx bezig zijn geweest en sky en sem maar laten voor wat eth is...
dat is niet eerlijk tegen over hun..

kong vind sky niks aan,, daar moet die echt niks mee ookal doe ik smeerworst of pindakaas erin...

speur spelletjes heb ik een paar x gedaan,, maar dat is hij snel klaar mee.. daarom doe ik dan maar trukjes leren om hem bezig te houden.. "


Dat is het nadeel van meerdere honden, er zijn soms situaties dat 1 hond bv even wat meer tijd, aandacht en zorg nodig heeft, dan moet dat wel gewoon kunnen!
Als 1 kind ziek is, heeft deze toch ook even meer aandacht en zorg nodig, en krijgt het kind dat toch ook?!

Er bestaan honderden spelletjes en manieren van je hond op een leuke/goede manier bezig te houden, hier even wat linkjes;

http://hersenwerkvoorhonden.nl/

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_189-Intelligente-speeltjes-voor-de-hond.php

Ook bestaat er een FB pagina, "hersenwerk, de leukste hondenpuzzels maak je zelf"!

;-)

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

ja dat is ook zo,, maar dan toch als je eht ene x een lange tijd meer aandacht geef dan voelt het andere kind zich toch ook niet fijn..?

oke bedankt voor de linkjes,, kan ik even op kijken en nieuwe ideeen opdoen ;-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

ik heb het zo'n beetje gevolgd en meeste is gezegd dus .... en je kunt met dingen eens zijn of niet .... vanaf hier zijn dingen lastig te beoordelen je moet afgaan wat er geschreven wordt en dan hopen dat het ook op de juiste manier gelezen wordt maar zoals Christel al zei:
Over 1 ding is of moet iedereen het eens zijn ... het gaat over verantwoordelijkheid, naar zowel mens als dier. En dat geeft mij over dit alles een triest gevoel. De bedoeling zal vast goed geweest zijn. Maar iets goeds willen doen wilt nog niet zeggen of het ook juist is. 

Een dure les ... hopen dat het eenmalig is.

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

voorlopig houden we het de komende jaren lekker tussen sem en sky.. en misschien over een paar jaar,, nog een 3de maar dat zien we nog wel... ;-)


ik heb gedaan wat ik dacht dat goed was,, en iedereen heeft zijn eigen mening erover.. dus alten we het nu maar rusten dat lijkt me een goed plan ;-)

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Heb het idee dat de helft die hier valt over zgn. 'harde' reacties ook de helft van alle andere geopende topics door Vivian niet gevolgt heeft. Een Husky waar ze vanwege uiterlijk/schattigheid voor valt (wou eigenlijk een BC), die na 24 uur word teruggebracht wegens problemen. Bij het terugbrengen word dan maar een angstige Border Collie uitgezocht, waarvan je weet dat die ook een hele hoop aandacht nodig gaat hebben. Vervolgens word een paar weken later een topic geopent om een nieuwe Border Collie-pup aan te schaffen en de voorgeschiedenis kennende + puber-BC + twee kleine kids reageert vrijwel iedereen hier ook afwijzend op.
Verweer is dan met name dat het nest pas over een aantal maanden geboren word, Sem is dan al ouder etc. etc.
Maargoed, er word geswitcht naar een nest wat al geboren is of binnenkort geboren word. Daar word na een aantal weken weer vanaf gezien, zou ook beter zijn voor Sem en Mexx, zodat ze daar meer aandacht voor heeft. Goed, iedereen blij hier.

En we zijn weer een paar weken verder O-) En er word een topic geopent dat er een pup gaat worden aangeschaft (bij een fokker waar meerderen nogal onze bedenkingen bij hebben, maargoed)..

Als je dat allemaal weet, snap ik best dat hier door sommigen hard op gereageert word.. ze is hier wel tientallen keren voor gewaarschuwt.
Je kunt zeggen 'ja, zonder Sky was Mexx ook op haar zoontje gevallen', natuurlijk! Maar was dit besluit er dan ook geweest? Je weet dat je met herplaatsers op problemen kunt stuiten, die zijn er ook om op te lossen. Maar daar heb je wel tijd voor nodig!
En wat gebeurd er als Sem of Sky straks iets van 'probleem'-gedrag gaan ontwikkelen?

Zoals ik al eerder heb aangegeven, denk dat dit voor Mexx misschien nog wel het beste is. Maar ik houd mijn hart vast voor wat de toekomst gaat brengen..
Die verbolgen reacties dat er 'hard' word gereageert zijn dus nergens voor nodig, ze is hier al 10 misschien wel 20 keer voor gewaarschuwt.

Het verhaal van Miora ken ik zo 1, 2, 3 niet..

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

als ik sky niet had gehad,, en ons zoontje was op mexx gevallen en reageerde hoe hij deed had ik hem ook herplaatst... omdat eht beter voor mexx is..

sem en sky heb ik vanaf 8 weken in huis dus die zullen echt geen probleem gedraag gaan ontwikkellen,, ze doen het bijde prima,, tuurlijk heb je soms dagen ik wil ze achter het behang plakken maar veder zijn het lieve en goede honden..

ja en ik heb misschien een fout gemaakt om voor een herplaatser te gaan,, maar die keus kunnen we nu niet meer terug draaien,, en gelukkig ook niet wat hij zit nu in een goed huis inplaats van dat smerige asiel

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

hard mag je soms best zijn...

het gaat mij meer om de drang die men hier heeft om verantwoording te eisen en mensen op het matje te roepen..

we zijn elkaar hier niets verschuldigd...


honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

hellemaal mee eens,, tuurlijk mag je je eigen mening geven...


maar ik was idd niks verplicht om neer te zetten over mexx,, heb ik bewust gedaan zodat ik me hellemaal 100% kan laten informeren door onze gt.. en niet in de war werd gebracht door mensen van hp

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" sem en sky heb ik vanaf 8 weken in huis dus die zullen echt geen probleem gedraag gaan ontwikkellen "


Als dat de enige voorwaarde zou zijn om later niet met een 'probleemhond' te komen zitten, snap ik eerlijk gezegd niet dat de asiels vol zitten ;-) Daarnaast wil je twee intacte reuen naast elkaar houden, wat ook lang niet altijd voor een soepele samenleving zorgt. Hormonen spelen bij Sky nu nog geen rol, maar over een aantal maandjes wel..

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Eens met beide reacties van Fez.

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

dan gaan we er gewoon aan werken,, maar tot nu toe geen problemen,,, en sem sdtaat boven sky en dat weet hij...

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker

honden foto van peggy

ik ben het ook eens met beide reacties van fez ;-)

verder hou ik mijn mond maar O-)

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker

honden foto van peggy

" dan gaan we er gewoon aan werken,, maar tot nu toe geen problemen,,, en sem sdtaat boven sky en dat weet hij... "


maar dat wil niet zeggen dat dat zo blijft.
wij zien het hier bij sky (2 jaar) en destiny (9 maand).
je kunt duidelijk zien dat destiny hoger als sky wil komen, dat sky zo dom is om dat te laten gebeuren kan ik niks aan doen.
dit moeten ze samen "uitvechten".

dus jouw redenering klopt niet helemaal

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Ik denk dat het goed is dat je Mexx daar hebt gelaten.
Maar er moet me wel even iets van het hart.

Miora bracht Faun terug naar het asiel omdat het niet meer werkte nadat er een pup bij kwam. Vivian herplaatst Mexx ook omdat het niet goed werkt nadat er een pup bijgekomen is.

En iedereen geeft Miora de volle laag. Maar hier word er gezegt: goede keuze! Hier ben ik het mee eens. Goede keuze. Mexx is daar vast goed op zijn plek.

Maar tegenover Miora vind ik dit gewoon niet eerlijk. "

mee eens.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" voorlopig houden we het de komende jaren lekker tussen sem en sky.. en misschien over een paar jaar,, nog een 3de maar dat zien we nog wel... ;-) "


dat is dan waar ik dus tegen aanloop
het ging niet want dit en dat... en ik doe voor het beste en kijk eens hoe gelukkig die nu is... (= ik praat mezelf goed)
maar toch komt die 3e alweer piepen al is het in de toekomst, dat begrijp ik niet
mijn advies, leer uit het verleden

dat is alles wat ik te zeggen heb

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi

honden foto van Maris & Bodhi

Waarom ik wel de leeftijd erbij wil halen (net zoals bij Miora trouwens): http://www.e-gezondheid.be/de-hersenen-van-adolescenten-zijn-nog-in-ontwikkeling/actueel/1376

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker

honden foto van peggy

"

dat is dan waar ik dus tegen aanloop
het ging niet want dit en dat... en ik doe voor het beste en kijk eens hoe gelukkig die nu is... (= ik praat mezelf goed)
maar toch komt die 3e alweer piepen al is het in de toekomst, dat begrijp ik niet
mijn advies, leer uit het verleden

dat is alles wat ik te zeggen heb

"


ja als sem 2 is wil ze die inzetten als dekreu en dan uit het nest er 1 aanhouden.
p.s sem is nu 1 jaar

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Sem moet sowieso eerst nog uitgroeien, door de testen komen enz. En als ze verstandig is houdt ze dan niet meteen van het 1e nest een pupje (ik wil bijv. ook pas van Yuna's laatste nest een pup aanhouden, en van Lennon geen omdat ik dan te veel honden heb :P)

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

Wie zegt van sem zijn 1ste nestje? Dat maak jr er zelf van.
Wij willen graag over een aantal jaar wel een hondje erbij dan wel een teefje, maar dan spreken we over 4 of 5 jaar... Dus voorlopig niet. En wie zijn jullie om te bepalen of wij wel of niet een 3de hond moeten nemen

honden page profiel LindsayLindsaybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Lindsay

Waar ik een beetje de kriebels van krijg is dat vivian zich zelf als een held beschouwt.
Ze ging een hondje uit het asiel redden met reactie kijk eens wat voor goeds ik heb gedaan.
Nu vervolgens heeft ze hem herplaats ( ben ik heel blij mee voor mexx) en weer is het kijk eens wat voor goeds ik heb gedaan, ik heb gedacht aan mexx. Neem je verantwoordelijkheid zoals hier al is gezegd. De reacties van Fez ben ik het helemaal mee eens.

En dan nu al praten over dat ze haar honden wil inzetten als dekreu, ook is er in een ander topic gezegd dat ze een teef wil houden van een van haar reuen. Ook toen sem er was zei ze dat er pas over een aantal jaar een hondje bij zou komen ondertussen zijn der al 3 in huis geweest de hus, mexx en sky ik ben bang dat er helaas over een aantal maanden gewoon weer een topic wordt geopend met dat ze er een hondje bij heeft.

De reactie leer van het verleden vindt ik heel goed! Meis laat je hoden opgroeien en laat je plannen voor wat het is. ga je eerst verdiepen in alles. En leer verantwoordelijk heid nemen. Sommige keuzes zijn niet altijd makkelijk maar niet onmogelijk om ze op te lossen.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Verantwoordelijkheid Mens & Dier. 
Over dier al genoeg gesproken maar wat denk je welke signalen je afgeeft aan je kids? 

En zij moeten ook maar aanpassen aan elke keer andere gezinssituatie ... onderschat dat ook niet. Vreugde / verdriet bij komen en gaan.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Niet iedereen is geschikt voor een herplaatser.
Ze kunnen een aardig rugzakje mee hebben waardoor niet alles even makkelijk zal gaan.
Daar moet je mee om kunnen gaan.
In het geval van Mexx vind ik (als ik uitga van de dingen die Vivian heeft gezegd) dat het probleem wel erg makkelijk is verschoven naar een ander.
Nee niet iedere hond is goed met kinderen maar ik krijgt niet de indruk dat er echt gewerkt is aan de angst die Mexx heeft ontwikkeld. Bij een wat oudere hond is angst er gewoon moeilijker uit te krijgen. Dat heeft soms veel tijd nodig.
En ik snap dat in het geval van Vivian die tijd er niet is. Want met een opgroeiende pup en 2 kids en nog een andere hond blijft er weinig tijd over om echt te gaan voor het overwinnen van een angst.
En met dwingen bereik je al helemaal niks.

Ik ben wel blij voor Mexx dat hij een zoveelste kans krijgt van mensen. En ik mag van harte hopen voor Mexx dat hij daar ook gewoon mag blijven.

En ik vind het inderdaad erg jammer dat er al weer zo makkelijk gepraat word over een andere hond. Al is dat pas voor in de toekomst. 
Je weet niet eens hoe Sky gaat opgroeien.
Er zijn voor nu veel belangrijkere dingen dan een nestje fokken met Sem en een aanstaande teef.
laat eerst Sky maar eens opgroeien tot een stabiele hond.

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" tuurlijk moet ej daar iets harder aan werken,, maar ik kan moeilijk heel de tijd met mexx bezig zijn geweest en sky en sem maar laten voor wat eth is...

dat is niet eerlijk tegen over hun,, het ging echt zo goed tussen hun echt geweldig,, het is gewoon zo jammer dat mexx zo erg geschrokken was van ons zoontje dat ik hem moest dwingen de woonkamer in te komen,, dat ik hem erheen moest tillen met zijn staart tussen zijn poten en adt die steeds angstig heen en weer loopt,, ik had hem wel kunnen houden maar is dat eerlijk tegenover mexx nee.. hij was zo erg gestressd dat het gewoon gevaarlijk was voor zijn gezondheid...

kong vind sky niks aan,, daar moet die echt niks mee ookal doe ik smeerworst of pindakaas erin...

speur spelletjes heb ik een paar x gedaan,, maar dat is hij snel klaar mee.. daarom doe ik dan maar trukjes leren om hem bezig te houden.. "

je hoeft je echt niet te verantwoorden hier hoor! jeetje wat zielig dat Mexx zo bang was, goed dat die nu heerlijk op zijn plek zit! Waarom steeds Sky erbij word gehaald snap ik niet;-) Het ging slecht met mexx door het vooval met haar ZOONTJE, DUS NIET DOOR DE PUP!

honden page profiel Shelby - Kyara - EasyShelby - Kyara - Easy

honden foto van Shelby - Kyara - Easy


heb het ook al gezegd,maar denk dat ze hier maar lezen wat ze willen lezen

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"
heb het ook al gezegd,maar denk dat ze hier maar lezen wat ze willen lezen "


Het is niet zo dat het met Mexx minder goed ging door de pup. Maar het is wel zo dat er zonder pup meer tijd was geweest voor Mexx. Dan nog betwijfel ik of dat genoeg tijd was geweest en uiteindelijk was in mijn ogen herplaatsing sowieso de beste oplossing. Met of zonder pup.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "update mexx" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 6 12 3 4 56
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^