Honden aankleden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy 3 doggies

honden foto van Marian-Ivy

Een soort jasje snap ik vor sommige honden nog wel..... maar de rest vind ik echt niks! maar goed ieder zijn eigen ding...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden aankleden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

ik vind dit wel een heel leuk pakje hoor;-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

wel een orginele manier om een keertje iemand zo een cadeautje te geven maar met nadruk een keertje ... speciale gelegenheid ofzo maar verders ... neee not done

honden page profiel ..

honden foto van .

" https://pbs.twimg.com/media/A8X38vtCYAEm1yP.png:largeik vind dit wel een heel leuk pakje hoor;-) "


  Dat pakje wil ik wel krijgen met pakjesavond O-) (is wel incl hondjes toch? ;-) )

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

"

  Dat pakje wil ik wel krijgen met pakjesavond O-) (is wel incl hondjes toch? ;-) ;-) "

Het is maar 1 hondje de achterste is nep maar zit er wel bij hoor!;-)

honden page profiel --

honden foto van -

" https://pbs.twimg.com/media/A8X38vtCYAEm1yP.png:largeik vind dit wel een heel leuk pakje hoor;-) "

neeh, ik vind dat dit kostuum niet kan. het ziet er niet naar uit dat de hond er echt goed in kan bewegen. 
hoe grappig het er ook uitziet, het ziet er niet naar uit dat het echt prettig zit voor de hond

honden page profiel ..

honden foto van .

@claudia: haha heb ik niet goed gekeken ;-) 


@judith: ik ga er even voor t gemak vanuit dat Claudia ook gewoon grappig bedoeld ;-)

honden page profiel I love dogs ! I love dogs !

honden foto van I love dogs !

" https://pbs.twimg.com/media/A8X38vtCYAEm1yP.png:largeik vind dit wel een heel leuk pakje hoor;-) "

Ik vind het een stom pakje !!!

honden page profiel I love dogs ! I love dogs !

honden foto van I love dogs !

Ik vind gwn dat wij mensen te veel aan ons zelf denken !  Kijk het hoeft niet perse zielig te zijn maar wij mensen halen de honden helemaal uit hun hond zijn, en dat is wat ik nou echt niet vind kunnen. En ik bedoel kom op een hond overleeft het best wel zonder een jasje....

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

" @claudia: haha heb ik niet goed gekeken ;-) 


@judith: ik ga er even voor t gemak vanuit dat Claudia ook gewoon grappig bedoeld ;-) "


  zo was het zeker bedoeld;-)

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Mijn meisje was erg afgevallen door de verhuisstress, ze mocht zeker 250 gram aankomen en dat is onwijs veel voor een Chihuahua. Om haar lichaam zo snel mogelijk aan te laten sterken had ze een truitje aan die haar lichaam warm hield zodat haar lichaam zich lekker kon storten op herstel inplaats van warm houden. Tijdens het wandelen had ze die niet aan omdat ze dan door te lopen haarzelf warm hield.

En ja, als ze dan toch al iets warmhoudens aanmoest, tja, waarom dan een saai truitje, had toen gekozen voor een zwart met roze. Het maakt haar echt niet uit welke kleur de trui heeft hoor.

Daarbij trek ik zelf alleen iets aan wanneer het een functie heeft kwa warm houden tijdens herstel/ziek zijn of droog houden maar ik kan me er echt niet aan storen als iemand kleertjes aantrekt dat niet knelt of schuurt. Het ligt ook echt aan de hond of ik het zielig vind of niet. Noa vind het heerlijk als er aan haar gerommelt word,hoe meer aandacht hoe beter, ze zal er echt niet wakker van liggen als ik een garderobe vol kleding voor haar koop alleen doe ik het zelf niet haha.

Deamon vind het daarintegen 10x niks dat getut, en zou het voor hem wel zielig vinden als hij voor de lol vanalles constand aan moest hebben.

Kettinkjes zou ik al helemaal geen moeite mee hebben, die zijn lichter dan de gemiddelde halsband dus zou het voor een kleintje veel ontlastender zijn.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

Ik heb overigens we iemand gekend die haar dwergkees in het warmste van de zomer ngo steeds jurkjes aantrok, en dat vond ik niet kunnen... dat is voor die hond niet leuk (het is al warm genoeg).

Maar als het koud is...

het is niet omdat de hond 'het wel overleeft' zoals de TS zegt, dat het ook aangenaam is. En daar is het de meesten onder ons toch wel om te doen hoop ik, dat de hond het aangenaam heeft.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ik vind gwn dat wij mensen te veel aan ons zelf denken !  Kijk het hoeft niet perse zielig te zijn maar wij mensen halen de honden helemaal uit hun hond zijn, en dat is wat ik nou echt niet vind kunnen. En ik bedoel kom op een hond overleeft het best wel zonder een jasje.... "
een hond overleeft ook in een hok met alleen eten en drinken maar aangenaam is anders. ik ben ook niet voor het optutten van honden, functionele kledij waarbij de hond zich aangenamer voelt kan wel.
Kira heeft nu lichte artrose en als ik merk dat dat erger wordt en dat ze er meer last van krijgt door de koude dan krijgt ze toch een jas om zodat ze door de sneeuw en de vries ook nog aangenaam kan mee wandelen.

honden page profiel I love dogs ! I love dogs !

honden foto van I love dogs !

" een hond overleeft ook in een hok met alleen eten en drinken maar aangenaam is anders. ik ben ook niet voor het optutten van honden, functionele kledij waarbij de hond zich aangenamer voelt kan wel.
Kira heeft nu lichte artrose en als ik merk dat dat erger wordt en dat ze er meer last van krijgt door de koude dan krijgt ze toch een jas om zodat ze door de sneeuw en de vries ook nog aangenaam kan mee wandelen. "

Gezondheid voor je hond is natuurlijk het belangrijkste, dit kan ik wel begrijpen. Maar het gaat me niet zo zeer om de roze jasjes, maar meer om dat de hond helemaal uit zijn vorm word gehaald, er blijft maar een beetje hond over. En dat is wat mij zo dwars zit, ik vind gwn dat een hond een hond moet blijven. Maar dat begint sleets de laatste tijd te veranderen....

honden page profiel San & 7San & 7

honden foto van San & 7

Onze Kooikers zijn mee de bergen in gegaan. Het was er 's nachts koud. Dus kregen ze, na het lopen, hun jasje aan. En 's nachts lagen ze in hun eigen slaapzak. In de bergen altijd tuigjes aan en in de sneeuw schoentjes. Zie de foto's :-).
Wat een andere hond draagt (of ik het nu mooi vind of niet), hou ik me niet mee bezig: zolang ie er geen hinder van heeft, zijn vacht er niet onder lijdt en zo'n hond verder nog hond mag zijn: wandelen, spelen, goede opvoeding. Nu is het makkelijk te denken dat zo'n hondje ook op andere vlakken niet als hondje wordt behandeld, maar dat is een aanname.
Wat ik erger vind, is haarlak op honden; lekker... die walm inademen. Of ongezond 'menseneten' geven. Of nooit mogen stoeien omdat anders hun haartjes in de knoop raken. Enz, enz.
 

honden page profiel San & 7San & 7

honden foto van San & 7

Oja, ik ben in de 'hondenwereld' nogal wat honden tegengekomen wiens nagels gruwelijk lang zijn. Wiens tandsteen als een dikke laag cement om hun kiezen zit, haast pussende oren, viltklitten met een gesmette huid (wat bewegen moeilijker maakt dan een jasje). Wat is erger? Dan toch liever een hip geruit truitje.

honden page profiel Christel1Christel1

honden foto van Christel1

Toen mijn vriend zijn hond gaan ophalen is in het asiel zat zijn haar vol klitten, hij was potdoof, hij wou niks eten behalve een droge korst brood. Hij is weken ziek geweest, zijn oren moesten gereinigd worden door 2 dierenartsen onder volledige narcose. De 1ste keer in het trimsalon was een verademing voor het beest, de wol kwam er echt in klitten af, hij was niet echt goed geschoren, kon ook niet bij een hond die nooit geschoren was en die het wel nodig had.
Nu zit hij in een warm nest, krijgt alle dagen eten en drinken, ook menseneten (zie niet in wat er mis mee is... onze grootouders, ouders hadden ook honden hoor en toen bestonden er nog geen hondebrokken, die aten mee van tafel). Maar die moesten ook niet in een bench slapen, dat vind ik persoonlijk maar pas erg voor een hond en mijn hond en de hond van mijn vriend heeft nog nooit een nacht moeten buiten slapen.
Lekker samen op het bed, in de zetel of op hun kussen. En ja ze dragen fier hun pull of hun jasje als ze buiten komen als het koud is. Zijn ze verwend, ja, zijn het nog honden JA want ze waken wel hoor, als ze iets horen zitten ze direct klaar. Blaffen doen ze raar of zelden, wandelen des te meer. Minstens 2 grote wandelingen per dag, elke dag niet enkel in het weekend. Zijn ze ongelukkig ? Nee zeker niet hoor en straks gaat die sloeber van mij mee naar bed. Ligt sneller onder het donsdeken dan ik er kan onderkruipen en ligt zalig te snurken tegen mij. Natuurlijk kan je dat niet doen met alle honden, ik zie me niet met een Duitse Dog in mijn bed kruipen maar die zou dan wel gewoon in de living mogen blijven liggen op zijn deken terwijl veel honden buiten moeten slapen, ook van goeie fokkers hoor, die mogen soms ook niet veel. Moeten in hun kooi als ze gegeten hebben, mogen maar van dat uur tot dat uur buiten lopen. Dus ja wat is er goed voor een hond ? Iedereen heeft zijn eigen idee, is het goed ? Is het niet goed ? Wie gaat het zeggen ? Als er hier nog een stuk vlees over blijft van het avondeten dan krijgt mijn hond het stuk vlees, ook al is het menseneten. Denk niet dat er al 1 hond van gestorven is of ja je moet hem een kilo chocolade geven. Mijn broer zijn Duitse Herder zat buiten in een kooi, had eten gekregen, geen menseneten en toch heeft hij hem dood gevonden, maag gekeerd... Had hij binnen gezeten dan hadden ze hem misschien kon kunnen redden. En mijn oudste zus had haar Fox buiten gelaten als het aan het vriezen was en hij is doodgevroren, erger kan er wel niet zijn voor een hond veronderstel ik. Dus geef die 2 van mij maar een jasje en een pull, desnoods schoenen in de winter denk niet dat ze het zo erg vinden als jullie de foto's bekijken...

honden page profiel jeyjey

beschermingsschoenen voor de hond zijn echt wel een must als je met je hond gaat werken,
denk dat wij het ook niet fijn zouden vinden om met onze blote voeten in glas of metaal of andere
dingen zouden trappen

honden page profiel Marleen , Blacky & JustyMarleen , Blacky & Justy

honden foto van Marleen , Blacky & Justy

Voor Blaky kocht ik ooit een overall van Hurta.
Zij had enkel winters geleden heel veel last van bultjes en kalle plekjes onder haar buuik en op haar pootjes. Erg pijnlijk bij lange wandelingen in de sneeuw.
Zo had zij er minder last van en als ik haar kopje bekijk bleef ze er toch happy bij.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Voor Blaky kocht ik ooit een overall van Hurta.
Zij had enkel winters geleden heel veel last van bultjes en kalle plekjes onder haar buuik en op haar pootjes. Erg pijnlijk bij lange wandelingen in de sneeuw.
Zo had zij er minder last van en als ik haar kopje bekijk bleef ze er toch happy bij.
http://www.hondenpage.com/foto/foto/115264.jpg "

hihi ziet er uit als zo'n pak die sumoworstelaars aan hebben :-D ... Zou t zelf ook nog wel aan willen, lijkt me heerlijk warm zitten O-)

honden page profiel Marleen , Blacky & JustyMarleen , Blacky & Justy

honden foto van Marleen , Blacky & Justy

Het is een soort fleece pak dat ze ook droog houd.
Tja ziet er wel een beetje grappig uit maar het hield haar lekker warm en vooral droog.
Het is ook geen lol als je na de wandeling allemaal bloedende schrale plekjes hebt.

honden page profiel ..

honden foto van .

heerlijk toch als zo iets simpels als een pakje etc ze droog en warm houd, en toch lekker lol kan hebben buiten zonder dat ze daarna last heeft van haar huid. ;-)

honden page profiel DD

honden foto van D

De beloofde foto's van DJ en Sophie, is het niet geweldig zo?
Maar.......alleen........... als het 5 graden of minder is hoor!







honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Onze oude dalmatiër had tijdens koude periodes in de winter ook een jas/trui aan. Volgens mij vond ze het heerlijk en voelde ze zich mega stoer :-D:

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

"
Gezondheid voor je hond is natuurlijk het belangrijkste, dit kan ik wel begrijpen. Maar het gaat me niet zo zeer om de roze jasjes, maar meer om dat de hond helemaal uit zijn vorm word gehaald, er blijft maar een beetje hond over. En dat is wat mij zo dwars zit, ik vind gwn dat een hond een hond moet blijven. Maar dat begint sleets de laatste tijd te veranderen.... "


Maar als je dan voor de gezondheid van je hond een jasje moet kopen, waarom dan niet gewoon een leuk jasje dat je smaak is? Je hebt toch ook een hond gekocht van het ras/type dat jouw smaak is?

Ik denk ook dat er op HP bar weinig mensen zitten die hun hond opdirken alsof het een pop is, waarvan het hondje nooit lekker hond mag zijn en waarvan het honje echt behandeld wordt als mens. Ik denk dat áls er al zoiemand op HP komt, deze persoon hier ook snel weer weg is. Dus eigenlijk is deze discussie op HP gewoon vrij zinloos. Het voor de lol aankleden van honden en ze de hele dag in oncomfortabele dingen laten lopen en honden geen hond laten zijn druist in tegen alles waar HP voor staat. Natuurlijk zijn er hier op HP genoeg mensen die hun hond wel eens wat aantrekken, maar dat is meestal volledig functioneel. En dan kan je het ze toch niet kwalijk nemen dat ze liever kiezen voor een leuk patroontje of een mooie pasvorm? En ach...al trekt iemand een hond voor kerst een keer een kerstshirtje aan. Als het dier daar verder geen last van heeft, het shirtje na het kerstdiner weer uitgaat en het hondje verder gewoon lekker hond mag zijn, wat maakt het dan uit? Er wordt door de baasjes in ieder geval van de hond gehouden. Dat zijn niet de honden die 's nachts over het van een asiel worden gegooid, aan een boom worden gebonden, op marktplaats worden gezet omdat ze een keer in huis hebben geplast, etc, etc.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

"

Maar als je dan voor de gezondheid van je hond een jasje moet kopen, waarom dan niet gewoon een leuk jasje dat je smaak is? Je hebt toch ook een hond gekocht van het ras/type dat jouw smaak is?

Ik denk ook dat er op HP bar weinig mensen zitten die hun hond opdirken alsof het een pop is, waarvan het hondje nooit lekker hond mag zijn en waarvan het honje echt behandeld wordt als mens. Ik denk dat áls er al zoiemand op HP komt, deze persoon hier ook snel weer weg is. Dus eigenlijk is deze discussie op HP gewoon vrij zinloos. Het voor de lol aankleden van honden en ze de hele dag in oncomfortabele dingen laten lopen en honden geen hond laten zijn druist in tegen alles waar HP voor staat. Natuurlijk zijn er hier op HP genoeg mensen die hun hond wel eens wat aantrekken, maar dat is meestal volledig functioneel. En dan kan je het ze toch niet kwalijk nemen dat ze liever kiezen voor een leuk patroontje of een mooie pasvorm? En ach...al trekt iemand een hond voor kerst een keer een kerstshirtje aan. Als het dier daar verder geen last van heeft, het shirtje na het kerstdiner weer uitgaat en het hondje verder gewoon lekker hond mag zijn, wat maakt het dan uit? Er wordt door de baasjes in ieder geval van de hond gehouden. Dat zijn niet de honden die 's nachts over het van een asiel worden gegooid, aan een boom worden gebonden, op marktplaats worden gezet omdat ze een keer in huis hebben geplast, etc, etc.

"

ja wel ze zijn er wel. mijn honden krijgen kleding aan en kom er voor uit en ja het is comfortabel, ze kunnen bewegen en rennen ,wat ze dus ook kunnen doen zonder jurk of pakkie aan. wat heb ik hier al over me heen gehad, maar genoeg, en trek me er toch niks van aan. ik doe wat ik doe met mijn honden , en laat me dan ook niet tegen houden , door al die ouwe zeurpieten hier hoor. ze lopen hier niet elke dag in een kleding stuk. maar soms wel. en ja ik kies voor kleding , wat geen functie heeft en dan kies ik liever een leuk roze jurkje dan een saai iets. waarom zou ik dat niet mogen. omdat mensen hier er tegen zijn. de mensen hier kletsen zo vaak met alle winden mee en ja doe je niks aan. maar ik trek mij honden kleding aan, wat goed en lekker zit en mijn honden mogen ook honden zijn. als ze willen vies wordden, maar dat doen ze niet hahahahaa. en laat mensen toch in de waarde. mijn honden zijn gelukkig en blij.met of zonder jurkjes wat wat dan ook.maar ik doe wat ik wil doen met mijn honden. en vinden jullie mij maar gek of wat dan ook. dan is dat maar zo. zou er niks minder om kopen hoor. en zolang mijn honden het leuk vinden en zijn er maar twee, blijf ik lekker leuke roze jurkjes en broekpakjes kopen.is toch mijn leven en mijn geld en mijn honden.
;-)

honden page profiel DD

honden foto van D

Zie mij lieverds zitten................die zijn echt wel hond hoor!
Van Sophie hebben we juist weer een hondje gemaakt (vanwege haar achtergrond en zo). Dus Sophie heeft het hier geweldig goed en ook DJ is hier heel goed terecht gekomen.
Ze mogen hond zijn en doen dat vol overtuiging met hun streken! Geloof mij maar!;-)
Alleen heeft Sophie een jasje nodig en DJ is momenteel niet helemaal lekker en ja, dan doe ik er alles aan.
Ooit hier een topic aangemaakt http://www.hondenpage.com/hondenforum/99852/help,-mijn-hondje-moet-aan-de-jas!.php
Daar kan je lezen dat ik het ook niet echt geweldig vond, maar ach........ik was het niet gewend met altijd grote honden. Nu vind ik het ook best leuk!

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

ZIEN ZE ERUIT OF ZE MISHANDELT OF NIET GELUKKIG ZIJN. NEE DENK HET NIET HE.



als de kleding niet lekker zat , zou de hond dan ook niet stokstijf blijven staan , zo te zien liggen mij dames er aardig relax erbij toch???

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Heb net een truitje voor Jamie gehaakt. Niet omdat ze het nodig heeft, gewoon omdat ik dat leuk vind. Jamie vind het allemaal prima hoor, moet af en toe passen..

Geweldige foto, ik weet het ;-)

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik vind het er persoonlijk niet uitzien wanneer men een hond kleertjes aantrekt, maar goed, niet alle beestjes zijn opgewassen tegen de winter.

Ze opdirken als een barbiepop vind ik te ver gaan.

Ik heb bij een melkveehouderij gewerkt, de kalfjes kregen daar ook onzen bodywarmers aan tegen de kou.

Maar ik wil er liever geen fasion item van maken..

Mijn hond krijgt soms ook een sjaaltje om, binnenshuis omdat het er zo schattig uitziet...En een suf shirt met het WK puur voor de foto zou ook nog kunnen. (Is ook een soort van leedvermaak, geef ik toe)

Ik moet nu denken aan iets dat ik hier gister las; dat je volgens een bepaald onderzoek je hond niet mocht aaien of knuffelen..want dat is niet natuurlijk.

In dat geval is kleding aantrekken al helemaal niet natuurlijk...

Maar goed, als je zo doorgaat is het hebben van een hond vast ook niet natuurlijk.

Desalnietemin ben ik blij dat er Husky in mijn hond zit..
Ik zal het eerder joud hebben dan zij (als??)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden aankleden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 15 van 16 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1516
Volgende forumvraag: Nog steeds...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^