amerikaanse stafford gekocht r.......s kennel belgie. klopt dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

bailey (Gast)

oke. duidelijk ik ga er werk van maken. voor de mensen die zeggen wij hebben ook geen antwoorden. toch wel zonder sommige antwoorden.had ik nog steeds zitten wachten op de chip en stamboom. deze die ik zal ontvangen zal wel ui bulgarije komen en nep zijn. bedankt voor de tips

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Och wat vervelend. Ik vrees helaas ook dat je bent opgelicht.

Een chip wordt gebruikt om een stamboom+naam aan een hond te binden, als die chip niet in het lichaam zit heb je geen manier om te bewijzen dat de hond inderdaad de hond is.

In Nederland gaat het niet zo, en aan de reacties van de Belgen hier te lezen daar ook niet.
Hopelijk blijft je hondje gezond.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

Bram (Gast)

Hoi ik heb zelf 7 jaar geleden een pup bij hun gehaald. Ik kreeg hem gewoon gechipt mee. stamboom kreeg ik later. Ik heb goede ervaringen met rainfalls kennel . Maar zeg er bij het is al 7 jaar geleden.

honden page profiel Marleen , Blacky & JustyMarleen , Blacky & Justy

honden foto van Marleen , Blacky & Justy

Opgelicht ben je zeker.

In België is er al een coupeerverbod sinds 1996, in Nederland 2001.
Pups van officiele fokkers zijn altijd gechipt en om bij St-Hubertus op de lijst te komen is er tegenwoordig ook een DNA test vereist.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Inderdaad, bij wet is het verplicht een chip te plaatsen bij verkoop van een pup. Vraag me ook af hoe die papieren in orde kunnen komen als de eigenaar niet over identificatienummer van de chip beschikt, daar gaat hij de mist in...Spijtig dat ze altijd wel iemand vinden waar ze hun mooie praatjes aan kwijt kunnen en je ben niet de eerste hoor, troost je.Mensen lezen zo weinig, zoeken zo weinig op en dat terwijl de aanschaf van een hond toch enorm veel met zich meebrengt. In het ene topic maken ze je meteen uit en in het andere krijg je op je donder omdat je reageren gaat op deze praktijken...het forum zit soms raar in elkaar ;-) Ik wens je alvast veel succes met je pup en hoop dat het op de ene of andere manier allemaal in orde mag komen ;-)

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

"

heb nog niks gelezen over de oren of jij wel . "


@Myriam, in eerder berichtje staat dat moeder en pups geen gecoupeerde oren hebben.

honden page profiel kathykathy

honden foto van kathy

" Vrienden van mij hebben American Bully's, die worden gecoupeerd in Belgie omdat het daar nog steeds niet strafbaar is..... "


oei...als ik me niet vergis is het sinds 2007 reeds verboden dit in belgie te doen....(zowel staartje als de oren)

met de stamboom...als ie gechipt is in belgie...ben je er in nederland niets mee...en omgekeerd ook...dan telt al dat papierwerk voor de stamboom niet meer. (ik heb dit jaar een prachtig teckeltje overgenomen uit nederland. met stamboom.) en de papieren heb ik gelijk meegekregen. (dubbeltje voor de vorige eigenaren) deze moest ikzelf opsturen. dossierkosten betalen , en twas in orde. ik kan voor je duimen...succes

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het heb ook wel eens geruchten heb horen 'gonzen', hier in Nederland. ''Als je echt graag van die staart en/of oren af wilt, dan is er in Belgie nog wel een adresje waar ze dat doen"
maar ja, hoe en waar illegale praktijken zich afspelen, daar kunnen wij de vinger nu toch niet opleggen. Uiteindelijk zijn de baasjes die hun hond graag laten verknippen en snijden, de hoofdschuldige. Zij houden immers deze praktijken in stand.

bailey (Gast)

@bram bedankt voor je reactie.en mooi dat het bij jou gelukkig goed is gegaan.
@mick. ik heb me 2 weken lang wezenloos bezig gehouden met het zoeken naar info via kennel naam.zijn eigen naam adres facebook overal en vond niets tot weinig negatiefs. waar kan ik die 15 paginas vinden ? heb je een link of iets alvast bedankt want we zijn nu weer een stap verder.
ik heb nu een email gekregen met een roemeense stamboom en papieren erbij. ook dit zoek ik op internet op en vond de gelijke papieren op een site heb raad van beheer roemenie gemailed of hun me meer kunnen vertellen.
zit nu met een hond met belgisch paspoort en roemeense stamboom. kan dit ? ik zou de 400 terug overmaken maar zolang het niet klopt gebeurt er niets. ik zal kijken of ik de.fotoos.hier kan plaatsen.

gr

Gast (Gast)

Ik ben erg nieuwsgierig hoe dit afloopt. Heb zelf ook een pup via deze kennel

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

Baily lieve schat .. voor een stamboomhondje in de Amstaffwereld betaal je minsten € 1000 en nog meer voor kampioenslijnen ... deze kerel heeft bij mij in de groep mee gedaan op brussels international dogshow met Rainfalls Knowkout ... weet nu niet zeker of hij samen met mij in de 1ste 4 plaatsingen zat of niet ... maar vind het gene zuivere kerel en weet nu niet of hij er verschillende mee had ... ma vind deze kerel geen betrouwbaar voorkomen hebben ...

van die oren daar zeuren ze hier eindeloos over door maar in sommige landen mag dat wel nog allemaal en mag je er ook mee op shows verschijnen ..

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Even over het couperen en chippen.....
Pups worden zo rind de 7 wkn gechipt terwijl het couperen van oren pas robd de 12 wkn gedaan wordt.
Dus pup met stamboom gecoupeerd....kan.
Al is en en blijft het iligaal.

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Zoals al meer vermeld hier boven: chip is verplicht in belgie; couperen al een 10-tal jaar verboden EN vooral erg belangrijk voor een FCI stamboom zijn er ook voorwaarden om te fokken m.b.t. HD testen!
Ataxia jammer genoeg nog niet verplicht  maar verantwoorde fokkers doen het wel!

En heb hun site ook gezien en je ziet foto's van pups met leuke oren en enkele maanden later zijn ze gecoupeerd :'(

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" @bram bedankt voor je reactie.en mooi dat het bij jou gelukkig goed is gegaan.
@mick. ik heb me 2 weken lang wezenloos bezig gehouden met het zoeken naar info via kennel naam.zijn eigen naam adres facebook overal en vond niets tot weinig negatiefs. waar kan ik die 15 paginas vinden ? heb je een link of iets alvast bedankt want we zijn nu weer een stap verder.
ik heb nu een email gekregen met een roemeense stamboom en papieren erbij. ook dit zoek ik op internet op en vond de gelijke papieren op een site heb raad van beheer roemenie gemailed of hun me meer kunnen vertellen.
zit nu met een hond met belgisch paspoort en roemeense stamboom. kan dit ? ik zou de 400 terug overmaken maar zolang het niet klopt gebeurt er niets. ik zal kijken of ik de.fotoos.hier kan plaatsen.

gr`
----------------------------------------

Roemeense stamboom wil zeggen dat de pup in Roemenië gefokt is en dan illegaal België is ingevoerd en daarom dus wel een Belgisch Paspoort.

Paspoort moet gegeven worden in land van geboorte.

Zij hebben in elke geval dus de pup niet zelf gefokt.

"

Gast (Gast)

En Bailey, hoe is het afgelopen. Klopt alles nu wel of niet?

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Chippen is in België al verplicht sinds 1998 voor alle hond met of zonder stamboom.

Gast (Gast)

Het lijkt er op dat Bailey iets te vroeg geroepen heeft en toch alles in orde is volgens mij. Het is niet zo dat men alleen in Nederland goede honden heeft of betrouwbaar is. Volgens mij fokt men hier juist alle dierlijke eigenschappen eruit om er alleen show en schoothondjes van te maken.

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Deze 'puppyverkoper' is serieus link!
Als ik er op bezoek had geweest, en een uitleg had gekregen van: je krijgt de chip opgestuurd en dan kan de DA hem plaatsen... Heel bizar, heb ik nog nooit van gehoord! Chippen doen ze toch al erg snel bij pups?

Deze onozelaars spelen ook echt in op je gemoed! Ik praat de hele handel absoluut niet goed, versta me niet verkeerd! Bij het zoeken naar onze pup heb ik ook heel wat puppyfabrieken afgezien. Ik kende niets over broodfokkers. Ik zag echter aan de omstandigheden en het gedrag van de pups dat de zaken niet kosjer waren. Ik ben er gewoon buitengestapt zonder pup. Maar tot de dag van vandaag denk ik nog aan die kleine schatten, waar zouden ze terecht gekomen zijn...

Als ze mij eerst een pup in de handen duwen, en wanneer alles geregeld is afkomen met een hoop excuses als: o ja hij heeft een buitenlandse paspoort, o ja hij is nog niet gechipt... bla bla. Ik weet niet of ik het over mijn hart zou krijgen om de pup terug te geven. Mijn dierenhart zou breken. Gelukkig heb ik in mijn zoektocht naar Lupi mij wat afzijdig gehouden en nooit een pup in mijn handen gekregen...

Bij mijn volgende hondje zal de zoektocht er helemaal anders uitzien, dat heb ik van dit forum al zeker geleerd...

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

O-) blijkbaar toch 'bijzonder' dat ik het allemaal wel goed snapte, zag en heb aangepakt omtrent pup kopen op 24 jarige leeftijd O-) zelfs zonder dat ik info moest tegen komen over wat broodfokkers zijn en wat inhoud.. ;-)

Jolanda (Gast)

Mijn pup komt van dezelfde kennel en ik heb er wel een stamboom bij gekregen en chipnummer.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik weet niet of de rainfalls kennel goed zou zijn.
Ik zou daar niet me hond vandaan halen.
De site is erg onprovecioneel. En bovendien als ik honden zie bij een fokker waarvan de oren is geknipt hoef ik het helemaal niet.
Dat vind ik zielig.
In belgie zie je wel meer broodfokkers.
Is je pup verder wel gezond?
Ik weet niet of het in belgie ook verplicht is om te chippen misschien dat het vandaar niet gebeurd is!
Ik hoop dat je wel plezier kan beleven aan je pup!
Het is een leuk ras!

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Stamboom bij gekregen toen je de pup meekreeg ?
Of stamboom later gekregen ?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Dat je de stamboom nog niet hebt is niet vreemd, die krijg je inderdaad  pas later thuisgestuurd. De chip is al wel verplicht in Belgie (zelfs al veel langer dan in Nederland)
Ik vraag me dus ook af of je hond bij een goede fokker vandaan komt, want die zouden toch echt wel de regels moeten kennen.
Gaat verder wel alles goed met je pup?

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Zucht! Dit is een oud topic! Waarom reageer ik hier op?

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Oud topic,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Twijfelss
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^