amerikaanse stafford gekocht r.......s kennel belgie. klopt dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Zo wordt er alweer lekker gezellig op zeg!


TS komt hier in eerste instantie met een normale vraag over de gang van zaken.
Als je de website bekijkt en voor het eerst een stamboomhond wil kopen ziet het er opzich goed uit.
Ook is het echt niet vreemd dat er nog geen stamboom is, bij mijn beide pups was die er ook nog niet en kwam ook veel later omdat het nu eenmaal even duurt bij Raad van Beheer.

Tja dat een fokker de pups "zwart" verkoopt kan een belletje gaan rinkelen, maar veel mensen zijn in de veronderstelling dat een stamboom bij een pup heel veel geld kost en als e die dan niet hoeven te betalen omdat ze toch geen shows gaan lopen is het mooi meegenomen, toch...........

De scheidingslijn van broodfok en een slechte stamboomfokker is ook al klein tegenwoordig.
Als koper denk je goed bezig te zijn door een pup bij een verantwoorde fokker te kopen (want ja er zijn stambomen) hoever moet je dan als leek nog meer er in gaan duiken om ales uit te pluizen of het wel goed zit?????

Daarbij vind ik wel dat TS accoord is gegaan met de voorwaarde van de fokker door de hond voor minder aan te schaffen, en als je dan achteraf gaat nadeneken en er achter komt dat de boel mischien niet klopt is ook niet heel slim.

Maar laten we het gezellig houden en TS voorzien van de juiste info en zijn vragen normaal te beantwoorden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Eens met Hein, waarom koop je een hond zonder papieren, en dan ook nog zwart?
Ik snap zoiets gewoon niet, waarom niet vóóraf informatie vergaren?
Ik hoop dat je pup gezond opgroeit en dat je vooral heel veel mensen waarschuwt met dit verhaal.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ik kan je ten stelligste aanraden om niet mee te werken aan het ontvangen van die 400€,
om die nadien dan terug te geven.

Zo heb je dus op papier maar 200€ voor je pup betaald.

De verantwoordelijkheid van een fokker is wettelijk maximum de aankoopwaarde van de hond.

Wanneer er een medisch probleem is met de hond,
waarop je wettelijk recht hebt op vergoeding van de fokker,
kan die vergoeding NOOIT meer zijn dan de aankoopsom van de hond.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Beste "Bailey" (dat is waarschijnlijk de naam van je hond?)

Als ik lees dat je dit schrijft :     ja ik moet zeggen dat ik op het moment van.de aanschaf niet.zoveel ervanaf wist als .nu en als ik het zo lees weet ik bijna zeker dat ik inderdaad ben opgelicht.
dan vraag ik me af waarom je in vredesnaam je niet van tevoren goed geinformeerd hebt.

Internet is zo makkelijk. Nu pas heb je dit forum gevonden. Je hebt geen bosje rozen gekocht, maar een hónd. Daar moet je je toch van tevoren goed over informeren!

Gelukkig dat de hond volgens de dierenarts gezond is, maar dat wil niet zeggen dat hij over een jaar geen HD blijkt te hebben of een raar karakter. Dat is nu nog niet vast te stellen.

Als de fokker er achterkomt dat je dit verhaal op internet gezet hebt, zal hij vast wel blij zijn!

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

Belgie is vaak foute boel,hele puppyfabrieken heb je daar.

sofie (Gast)

" Vrienden van mij hebben American Bully's, die worden gecoupeerd in Belgie omdat het daar nog steeds niet strafbaar is..... "

ik woon in belgie en oren + staart couperen is in belgie wel degelijk al enkele jaren verboden!!
spijtiggenoeg zijn er nog altijd mensen én dierenartsen die hier hun voeten aan vegen!

bailey (Gast)

@miryam . makkelijk praten dat het altijd aan de fokker ligt. als ik zijn advertentie lees en daar staat DUIDELIJK met fci stamboom ! en zogenaamd behaalde titels en prijzen etc. en dit klopt uiteindelijk.niet ? kun je zeggen dat ik dom ben en verandwoordelijk maar aan het eind van de rit deugd de fokker dus niet ! en zoals ik al eerder zei als ik de info had die ik nu heb had ik er meer.mee gedaan. en dat ik opgelicht ben wist ik al bijna zeker maar omdat de man zoveel goede entoch weinig slechte punten heeft op internet wou ik alleen de gang van zaken navragen ? en of er meerder zijn die hun pup daar vandaan hebben want was een nest van 7. voor de andere. tnx voor de info mocht er iemand zijn die daar ooit een pup heeft gekoxht hoor.ik het graag

sofie (Gast)

een pup die officieel verkocht word moet in belgie ALTIJD gechipt worden door de verkoper.

anyway, het is nu zo... geniet van je pup en hoop dat hij gezond blijft. het feit dat de verkoop zo is gegaan wil niet zeggen dat het geen goede pup is. de man kweekt "in het zwart" en wil hier zelf zoveel mogelijk aan verdienen door geen onkosten te maken aan de nodige dingen...

ik zou een hele kwade telefoon doen en het zo laten...

mijn staff heeft een stamboom, was gechipt, alles in orde... en ik heb al meer dan 5000 euro DA kosten gehad op 2j tijd...
moest de fokker hem niet meer willen chippen, zou ik dit wel zo snel mogelijk zelf regelen.

honden page profiel KK

honden foto van K

als ik het goed heb, komt er iemand thuis om de honden te chippen, van de stichting die de stamboom uitgeeft, als je een nest hebt.

geen chip=geen stamboom.
ik zou juist wel die 400 euro terug willen ontvangen.
krijg je geen stamboom, kan hij fluiten naar zijn geld.
en die 400 euro kun je gebruiken voor onkosten als de pup toch iets mankeert.
misschien zou je kunnen dreigen met de belastingdienst, aangezien hij zelf zegt het zwart te doen.
hoe dan ook, geniet van je pup, want die kan er ook niets aan doen.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

" @miryam . makkelijk praten dat het altijd aan de fokker ligt. als ik zijn advertentie lees en daar staat DUIDELIJK met fci stamboom ! en zogenaamd behaalde titels en prijzen etc. en dit klopt uiteindelijk.niet ? kun je zeggen dat ik dom ben en verandwoordelijk maar aan het eind van de rit deugd de fokker dus niet ! en zoals ik al eerder zei als ik de info had die ik nu heb had ik er meer.mee gedaan. en dat ik opgelicht ben wist ik al bijna zeker maar omdat de man zoveel goede entoch weinig slechte punten heeft op internet wou ik alleen de gang van zaken navragen ? en of er meerder zijn die hun pup daar vandaan hebben want was een nest van 7. voor de andere. tnx voor de info mocht er iemand zijn die daar ooit een pup heeft gekoxht hoor.ik het graag "


ja als je weet dat je er een met papieren koop, zorg je toch dat je de papieren eerst van de ouders ziet en testuitslagen enzo, of niet dan en inderdaad nu heeft de fokker het gedaan. jij koos voor de ze fokker en hij niet voor jou. jij had je huiswerk moeten doen, want die fokker lacht zijn l.l uit zijn broek. mensen zoals jou wil hij wel 10 op een dag, zo makkelijk en nergens naar vragen en volle mep betalen. jij zit in mij ogen fout en de fokker moet wel nakomen met wat hij in de advertentie heeft gezet. maar de grootste fout ligt bij jou . en je heb nu je pup, hoop dat die gezond blijft. maar ga hier niet de fokker in de zeik lopen zetten. want je pup is niet ziek en levendig enzo. dus schaam je diep dat jij de fokker zo wegzet. en nee keur niet alles goed hoor. maar er zijn zat fokker sdie een nest met stamboom ouders doen zonder papieren.zie ik niks fout is.

honden page profiel KK

honden foto van K

"

ja als je weet dat je er een met papieren koop, zorg je toch dat je de papieren eerst van de ouders ziet en testuitslagen enzo, of niet dan en inderdaad  nu heeft de fokker het gedaan. jij koos voor de ze fokker en hij niet voor jou. jij had je huiswerk moeten doen, want die fokker lacht zijn l.l uit zijn broek. mensen zoals jou wil hij wel 10 op een dag, zo makkelijk en nergens naar vragen en volle mep betalen. jij zit in mij  ogen fout en de fokker moet wel nakomen met wat hij in de advertentie heeft gezet. maar de grootste fout ligt bij jou . en je heb nu je pup, hoop dat die gezond blijft. maar ga hier niet de fokker in de zeik lopen zetten. want je pup is niet ziek en levendig enzo. dus schaam je diep dat jij de fokker zo wegzet. en nee keur niet alles goed hoor. maar er zijn zat fokker sdie een nest met stamboom ouders doen  zonder papieren.zie ik niks fout is. "

myriam, hij heeft betaald voor een stamboom, en die is hem beloofd.
de fokker zit dus zeker wel fout!

bailey (Gast)

dat is mn punt. mijn topic is nogmaals !! niet slecht naar de fokker bedoeld want heb zelfs contact met hem en hij houd zn verhaal aan.maar meer de vraag klopt het en zijn er meerdere. gelukkig snappen sommige het wel . miryam lijkt me of zelf een fokker of een bekende. inprincipe ben ik gedupeerde snap je dat ? alsje een huis koopt en de hypotheek is rond maar achteraf niet ben jij dan fout of diehypotheker. laten we het hierbij houden ik hou de belangstellende op de hoogte. de 400 neem ik zeker terug net als karin zei.dit lijkt me het verstandigst. gr . en mocht de fokker dit lezen het is geen zwart maken. het is kijken of het klopt. en as het klopt zou niemand zich druk hoeven te maken over zwart maken

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

ik zou gewoon weer een ritje belgie maken,en ff een goed gesprekje gaan voeren daar.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Belgische br**dfokkers adverteren in Nederland om hun pups kwijt te komen.
Heb het pas nog meegemaakt hond niet gechipt of ingeent.

Ze zijn in België verplicht om alle pups te chippen doen ze dit niet moet de dierenarts er een melding van doen.

Ze kunnen zonder registratie nr niet adveteren op Belgische advertentie sites.

Dit is wat mijn Belgische dierenarts me vertelde.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

"
myriam, hij heeft betaald voor een stamboom, en die is hem beloofd.
de fokker zit dus zeker wel fout! "


als je goed leest zeg ik ook, hij moet doen wat hij in de advertentie zet, maar de ts had uit moeten zoeken of je die stamboom wel of niet gelijk meekreeg en moeten vragen ana de fokker en geen twee weken later , gaan zeuren. en ikke fokker, ja jij laat me echt lachen, ben geen fokker. gedupeerd wel door gedeelte je eigen fout. ben je denk ook met me eens. vind het niet netjes dat de fokker als hij wat zegt,niet nakomt. hoort ook niet.maar jij koopt bij een fokker een hond zwrt, had je ook niks van kunnen verwachten voor dat geld, kom op zeg . ik ben ook geen bekende van de fokker hoor.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

ik zou er ook naar toe gaan of wat dan ook. waar je recht op heb dat heb je.


honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Belgie is vaak foute boel,hele puppyfabrieken heb je daar. "


Dit is natuurlijk onzin ne met ' een goed gesprek' zoals jij t noemt zul je ook niks bereiken..

Wat een domme reacties in dit topic zeg! Pupkopers ijn zelf verantwoordelijk voor wat ze aanschaffen. Doe vooronderzoek, verdiep je ergens in ipv een impuls aankoop. Je koopt geen pup zoals een nieuwe broek omdat je die NU wil hebben....

honden page profiel Connie & SamConnie & Sam

honden foto van Connie & Sam

Ben ik nou gek? Lees ik de vraag  nog eens even door om te kijken wat er nou voor advies gevraagd wordt en dan zie ik 'naam fokker verwijderd ivm privacy', maar in de kop staat: juist, de naam van de kennel en wat staat er verder in het bericht? juist, de naam van de kennel. Misschien zie ik het niet goed, of stond er in het originele bericht nog meer bij, ik weet het niet.

Ik bekeek het bericht nog eens, omdat ik vind, dat Bailey een hoop ongevraagde kritiek over zich heen krijgt, terwijl alleen maar gevraagd wordt hoe de gang van zaken is. En of iemand vooraf eerst info moet inwinnen staat daar los van, want dat zal men zelf inmiddels ook wel snappen, maar daar is het nu te laat voor, dus die kritiek heeft geen enkele zin.

broer-van-bailey (Gast)

Ik zie jullie discuseren over de oren en dat het bij de koper ligt , maar dat was niet de vraag . wat die man doet mt ze hond is z'n zorg , als je geen ervaring heb met dit ga je uit dt als iemand zegt 12 jaar tefokken hij ze zaakjes op orde heb ,ook konde we nix slechts over hm vinden .

Henk (Gast)

" goeiedag hondenliefhebbers.ik heb 2 weken geleden een amstaff pup gekocht in belgie naam fokker verwijderd ivm privacy
de pup zou een stamboom bevatten. echter de hond nam ik mee zonder chip of enig bewijs van een stamboom. dit zou me toegestuurd worden ? nu ben ik in nederland en hoor ik dat de pup zonder chip hier nooit binnen had mogen komen. laat staan een stamboom hebben. iemand enig idee of het kan kloppen of ervaringen met de rainfalls kennel ? hoor erg graag van jullie alvast bedankt
mvg bailey

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 10 oktober om 18:54 -- "

Henk (Gast)

" goeiedag hondenliefhebbers.ik heb 2 weken geleden een amstaff pup gekocht in belgie naam fokker verwijderd ivm privacy
de pup zou een stamboom bevatten. echter de hond nam ik mee zonder chip of enig bewijs van een stamboom. dit zou me toegestuurd worden ? nu ben ik in nederland en hoor ik dat de pup zonder chip hier nooit binnen had mogen komen. laat staan een stamboom hebben. iemand enig idee of het kan kloppen of ervaringen met de rainfalls kennel ? hoor erg graag van jullie alvast bedankt
mvg bailey

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 10 oktober om 18:54 -- "

bailey (Gast)

ze hebben inderdaad de naam verwijderd nu.je het zegt.. vreemd maar in de titel staat ie nog duidelijk... beetje zinloos ? maar goed  bedankt vor de tips en wacht het af en anders bezoekje belgie gr

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Nee daar mag je niet vanuit gaan.

Hoelang iemand fokt zegt niets over het fokken zelf.
Ik snap wel wat hierboven wordt bedoelt.
De fokker zegt zelf de hond zwart te willen verkopen dan moet er al een belletje gaan rinkelen want wat heb jij daarmee te maken? 
Daarnaast hoor je de papieren vind ik meteen mee te krijgen of in ieder geval kopie stamboom van beide ouders zodat je weet dat je pup uit stamboom ouders komen.
Dat je dit krijgt ben jij zelf verantwoordelijk voor.
Dat de fokker je 400 terug geeft tot je de papieren hebt vind ik wel een blijk van waarheid (als hij het daadwerkelijk terug stort.)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Elke hond die in Belgie geboren wordt moet verplicht gechipt worden, en dit is al zo sinds 1998!!!

De chipnummer moet vermeld staan in het paspoort, en wordt bij eerste DA-bezoek steeds even gecontroleerd.
Je hebt toch een paspoort meegekregen toen je de hond kocht? Daar zou vooraan een identificatienummer moeten instaan, dat overeenkomt met de chip. Misschien is er gewoon iets mis met de chip en kan het apparaat van jouw DA hem niet detecteren? Of heeft de fokker toegegeven dat hij de honden niet heeft laten chippen? Dat zou echt wel heel erg vreemd zijn. Dan is hij strafbaar en kan je hem gewoon aangeven bij de politie.

Wat de stamboom betreft: als die niet zijn aangevraagd bij St. Hubertus zullen de hondjes geen stamboom krijgen. Dus daar heeft de fokker duidelijk gelogen.

bailey (Gast)

heb inderdaad een paspoort meegekregen. hierin staat geen nummer en de fokker heeft ook gezegd dat de hond niet gechipt is! ik zou de chip samen met stamboom opgestuurd krijgen en dan kon de dieren arts deze plaatsen. zwaar gelul  dus.. maar stel ik doe aangifte word hier ook echt iets mee gedaan of kan ik beter zelf een bezoekje brengen.  ps ook kwa vaccinaties was een verhaal appart. de DA hier in nederland zei dat de pup een prik van 12 weken gehad had maar de pup was volgens de fokker toen pas 8 weken. dierenarts gebeld in belgie. die zei dat dat daar anders gaat. 2 x prik van 2 prikken samen ipv 3 zoals hier. klopt dit dan ?

honden page profiel KK

honden foto van K

met aangifte schiet je denk ik weinig op, met een bezoekje nog minder, tenzij je je rustig kunt houden.

probeer zoveel mogelijk geld terug te krijgen.
als je een account aanmaakt,kun je foto's plaatsen, want ik ben langzamerhand razend nieuwsgierig geworden naar die kleine;-)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Tsja Bailey, je vragen blijven maar komen, maar antwoorden hebben wij ook niet.

Een paspoort zonder chipnummer is waardeloos, de dierenarts heeft misschien wel een hond inge-ent, maar kon daarbij niet controleren welke hond het was, omdat de hond geen chip had.
Dat is het handige van een chip, de hond is altijd te identificeren.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

hier krijgen ze ook de 9 en 12 weken prik in een met de 12 weken. dus dat kan wel.. en een zaak van maken, kost jou centen en je pup is toch gezond. en word niet liever door papieren of wat dan ook. geniet van je pup .

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Kloppen wel heel veel dingen niet.

Ik snap niet dat je daar allemaal akkoord bent mee gegaan?
Ik zou naar die fokker toe rijden, ook al levert het misschien niets op ik zou antwoorden willen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dit is de website van de Belgische Inspectiedienst voor Dierenwelzijn. Neem contact met hen op en vraag hen wat je daadwerkelijk kan ondernemen, of maak gewoon melding van deze illegale praktijken van deze fokker. Want wat die doet, kan natuurlijk niet en is volstrekt niet wettelijk!

Zij kunnen je zeker en vast verder helpen met deze wansmakelijke puppy-verkoop!
http://new1.blid.be/index.php

Neem ook contact op met de Amstaff rasvereniging Belgie en meldt deze zaak! Het kost je niets en hopelijk kunnen zij iets ondernemen tegen deze fokker.
http://www.astcb.be/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Twijfelss
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^