Twijfelss

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Samantha, Micah,Timmy&TimoSamantha, Micah,Timmy&Timo

honden foto van Samantha, Micah,Timmy&Timo

Hallo , ik zit met een probleem , zoals jullie weten vang ik wel eens honden op uit het buitenland..
NU kwam ik iets tegen op facebook over een hond in Roemenie , die eigenlijk geen kans heeft .. Ik zou hem heel graag opvangen maar heb contact gehad met die mensen en begrepen dat hij de nodige problemen heeft .. En dat ze niet zeker weten hoe hij op vreemde honden reageert.. Ook heb ik er hier nu 3 lopen waarvan 1 uit Moskou met de nodige gedragsproblemen waar we nog steeds hard mee aan het werk zijn .. Ik heb zon medelijden met het hondje maar weet echt niet wat te doen ..

Hier is de link https://www.facebook.com/photo.php?fbid=571802226188552&set=a.296651163703661.63599.156919941010118&type=1&theater

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ah ik zou ook verliefd worden op deze drievoeter maar goed ik zou geen raad durven geven in deze tenzij je een uitvalshoek hebt waar hij naar toe zou kunnen als het bij jou niet wil lukken

honden page profiel Samantha, Micah,Timmy&TimoSamantha, Micah,Timmy&Timo

honden foto van Samantha, Micah,Timmy&Timo

Ja vind hem ook super schattig , en gun het hem zo.. maar ik heb geen uitvalshoek voor het geval het niet goed gaat ...

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Doe het dan niet want ik he het met een spaanse gehad en deze moest weg bij mij het werd echt gevaarlijk de spanning was te snijden en ik wist als er een explosie kwam bij deze hond was de ellende niet te overzien. Ik had wel een uitvalshoek maar uiteindelijk hebben ze de hond in moeten laten slapen. Dat terwijl ze bij mij die explosie niet heeft gehad en nu denk ik nog steeds had ik haar wel moeten verplaatsen misschien was ze nooit tot een explosie gekomen. Al met al praat mijzelf nog een schuldgevoel aan.

Weet niet wat de minpunten zijn van deze hond?

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zou het niet doen zolang je zelf geen stabiele roedel thuis hebt.
Als je nu nog druk bent met een hond die ook de nodige problemen heeft kan je je eigen beter daar op richting, hoe zielig het ook is voor de hond in de link.

Ken je niemand anders die hetzelfde als jij doet met de nodige ervaring om hem in goede banen te brengen?

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Ze zeggen altijd bij twijfel niet doen.
Daarnaast weet je nu nog weinig van de hond. Ik snap best het gevoel van "redden" om een buitenlandse hond op te vangen, maar wie weet heeft hij zijn hele leven op straat geleefd en dusdanige gedragsproblemen wat alleen maar een beetje in banen in te leiden als je over een flinke dosis kennis beschikt. Hoe eerlijk is het dan voor deze hond om als "huishond" verder door het leven te gaan en hoe eerlijk is dat voor zijn aanstaande baasjes. Je hebt al een hondje waar je het druk mee hebt vanwege het gedrag. Ik zou zelf niet het risico nemen om nog een hond in huis te halen die ook gedragsproblemen heeft. Dan zorg je alleen maar voor nog meer onstabiliteit en stress in je roedel.

Begrijp mij verder niet verkeerd. Ik heb absoluut niets tegen het ophalen van honden uit het buitenland. Ik vind dat liefde niet tot een (letterlijke) grens gaat, maar ik vind dat er dan al wel een potensiele baas voor de hond moet hebben gemeld en dat verwacht kan worden dat de hond wel blij en prettig als een "huishond" kan leven. Maar goed, dat is mijn mening. :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vind het reuze lief van je dat je dit overweegt, maar zelf heb je nog geen stabiele roedel bij je thuis, dan raad ik het je echt af.

misschien is er een ander opvang tehuis waar je de contacten kan leggen voor deze hond ?

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Je brengt zelf aan dat je twijfelt en dat je thuis een hond hebt zitten die nog niet 100% in zijn vel zit dus zou ik het eerlijk gezegd niet doen. Je kan wel steeds proberen om hem meer bekendheid te geven in de hoop dat iemand anders deze schat een nieuwe thuis kan geven maar laat hen dan ook zeker weten wat zijn rugzakje is.

Wel erg lief van je dat je dit zo ernstig overweegt...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ivm met de nodige herrie over een andere buitenlandse  stichting zou ik toch maar oppassen hoor. Je wilt goed doen , maar het is zo moeilijk om een buitenlandse hond met volledige tevredenheid hier te krijgen. Zoveel onbekende factoren kunnen zich manifesteren.......
Zeker als je niet 100 percent zeker bent, denk goed na. 
Ik bewonder je goed hart, bij mij is het ook zo, maar het draait soms verkeerd uit, en in dit speciaal geval ben jij de sigaar als er gedragsproblemen blijven heersen.

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Samantha, ik heb respect voor mensen zoals jouw! Je doet goed werk om honden op te vangen. Ik denk dat het bij deze roemeense hond ook wel goed zal komen. Die roemeen is gewoon gestrest denk ik en als die eindelijk een vertrouwde omgeving om zich heen krijgt zal het wel goed komen denk ik!

Volgende forumvraag: Eurohound
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^