wat kost een extra diepvries voor Kvv aan stroom?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

hallo
ik vroeg me af wat een extra diepvriesje nu zou kosten voor kvv voor sky in te bewaren?bvd

angela

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat kost een extra diepvries voor Kvv aan stroom?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Ik lees even mee!

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

niemand een indicatie? wat dit per maand/jaar extra zou kosten?

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Up!

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd O-)

honden page profiel Hendri en DushiHendri en Dushi

honden foto van Hendri en Dushi

Dat is afhankelijk van wat voor diepvries je hebt.

honden page profiel MarcelMarcel 3 doggies

honden foto van Marcel

Ben ook wel benieuwd. Hier staat ook een extra vriezer alleen voor kvv. Nooit aan gedacht wat dat kost.., maar vind die kosten ook geen reden om geen kvv te geven. En het ideaal natuurlijk om niet elke week te moeten bestellen, omdat er anders maar 1 la beschikbaar is...

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van maartje

staat erbij als je een nieuwe vriezer koopt, ik heb een hele grote gekocht stond erbij dat deze 40 euro per jaar kost aan energiekosten , maar ik kan veel groter inkopen dus verdien dat zo weer terug , veel minder bezorgkosten enz.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

Ligt eraan hoe groot die is en welk energie label de vriezer heeft. Ik heb een kist staan van 495liter die maar 86euro aan stroom per jaar kost. Je hebt ook tafel model vriezers die misschien 3tientjes stroom per jaar kosten. Gewoon goed opletten welk label het is, daarnaast staat er vaak verbruik per jaar aangegeven in kWh doe dat x je stroom prijs en je weet het precies.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Dat is van heel dingen afhankelijk. Hoeveel liter is de vriezer, welk energielabel, no frost of zelf ontdooien, de ruimte waar de vriezer komt te staan, hoe vaak die open gaat enz.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik dacht dat de mijne, van 97 liter A+, zo'n 30-35 euro per jaar kost.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Als je een nieuwe koop staat er steeds het KwH op (kilowattuur) dat zegt hoeveel verbruikt.
In belgië kost stroom 0.22 cent per kwh. Het aantal KWH op de diepvries is op jaar basis.

in ons geval is het 197kwH*0.22 euro= 43.34 euro/jaar (A+, 204l, kist, aankoopprijs 260 euro, onbekend merk)
en onze tweede diepvries 103 KwH*0.22=22.66 euro/jaar (A++, 260l, staand model, ca. 400/500euro, liebherr)
onze vorige diepvries -intussen gerecycleerd RIP- koste op jaarbasis 100 (!) euro, we kregen hem gratis, er kon ongeveer 30kg barf-spullen in -90liter ofzo. 

een eenvoudig rekensommetje. 

Let wel op het verbruik hangt ook af van: hoeveel graden, hoeveel er bevroren moet worden, wat de omgevingstemperatuur is, hoveel de diepvries opengaat en hoelang hij open staat... etc... etc...


Als je een tweedehandsdiepvries wil kopen kijk dan even uit. is de diepvries van voor 2004 of 2006 en heeft het een A-label dan kan het zijn dat het verbruik nog heel hoog is! (europese energie regeling voor elektrische toestellen is toen pas ingevoerd)

Ik heb in mijn voorbeeld onze twee diepvriezers gezet; de ene kostte ruim 200 euro meer als de andere en verbruikt amper 20 euro meer. na 10 jaar hebben we onze a++ terugverdiend tov de A+, vrij lang (al verwacht ik dat de energieprijzen gaan stijgen)
Het is dus niet altijd interessant voor een A++ te gaan als hij verhoudingsgewijs meer kost.

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

HIer eentje van 350 liter, energielabel A+ en deze kost 40 euro per jaar aan stroom....

honden page profiel Sam en LizzySam en Lizzy 3 doggies

honden foto van Sam en Lizzy

ligt er ook aan hoe oud de vriezer is, en hoe goed de rubbers nog zijn.

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

OK,valt misschien best mee!!??...
voor bezorgkosten hoef ik het persoonlijk niet te doen (gratis) inderdaad wat marcel zegt dat je niet telkens hoeft te bestellen. ik kan nu 5 rollen kwijt maar heb dan (te)weinig plaats voor mijn eigen eten nu;-)dus zou het liever gescheiden houden

ik zou een 2de handse nemen,kost misschien meer qua stroom, omdat er tijd terug nog geen A label etc waren..? wel een met lades

hij komt in de schuur te staan, kouder dan in huis dus,minder te werken dan?

bedankt ;-)

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Wij hebben een vrieskist aangeschaft met onze ECO-cheques :p en ik weet begot niet hoeveel het me kost per jaar aan verbruik. Moet ik het label eens gaan opzoeken.

De onze staat in de kelder.

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor 3 doggies

honden foto van Noella en Igor

opletten met een diepvries in een garage als het er binnen kan vriezen. Heb ook een koelkasje gekocht en das een miele een hele dure want die goed kopere moet je in de vries periode uittrekken ,wegens volledige en onherstelbare schade. ik trek mijn koelkast open en laat ze open staan ,zo ook heel koud. anders eens goed bevragen in de winkel .

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

" ik zou een 2de handse nemen,kost misschien meer qua stroom, omdat er tijd terug nog geen A label etc waren..? wel een met lades

hij komt in de schuur te staan, kouder dan in huis dus,minder te werken dan?

bedankt ;-) "

Nou nee, zo werkt dat helaas niet. Vroeger stonden vriezers altijd in de schuur maar kennelijk is de techniek veranderd waardoor dat nu niet meer kan. In de handleiding van mijn vrieskist staat dat ie niet kouder mag staan dan +12 graden. Staat ie wel kouder dan gaat ie ontdooien. Klinkt heel krom maar zal met de techniek te maken hebben. Als het een onverwarmde schuur is zul je moeten verwarmen als je merkt dat de vriezer gaat ontdooien. Dat gaat dan wel heel veel geld kosten.

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

"
Nou nee, zo werkt dat helaas niet. Vroeger stonden vriezers altijd in de schuur maar kennelijk is de techniek veranderd waardoor dat nu niet meer kan. In de handleiding van mijn vrieskist staat dat ie niet kouder mag staan dan +12 graden. Staat ie wel kouder dan gaat ie ontdooien. Klinkt heel krom maar zal met de techniek te maken hebben. Als het een onverwarmde schuur is zul je moeten verwarmen als je merkt dat de vriezer gaat ontdooien. Dat gaat dan wel heel veel geld kosten. "


goede tip ;-) dan blijft het bij bestellen ;-)
ps mijn ouders hebben ook een koel-vriescombinatie in schuur staan,geen probleem(dit is wel een nieuwe goede geiisolleerde schuur.groetjes

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

" goede tip ;-) dan blijft het bij bestellen ;-)
ps mijn ouders hebben ook een koel-vriescombinatie in schuur staan,geen probleem(dit is wel een nieuwe goede geiisolleerde schuur.groetjes "

Graag gedaan ;-)

Ik was zelf ook wel nieuwsgierig waarom dit zo werkt dus heb het opgezocht:
Koel- en vrieskasten zijn warmte ontrekkende apparaten. Deze warmte geven ze aan de achterkant af. Als het heel warm weer is kunnen ze deze warmte slecht kwijt waardoor een koelkast en vrieskast slechter werkt.

Onder de 10 graden zal een koel- en vrieskast ook beduidend minder werken. Vaak zal de temperatuur in met name een koelkast buiten de kast kouder kunnen zijn dan in de kast, gevolg: hij werkt dus niet meer. In koelkasten zit een automatische ontdooier waardoor de binnenkant wel iets verwarmd wordt zodat er soms van enige werking nog sprake is.

We gaan er vanuit dat de isolatie van apparaten optimaal is. Bij vrieskisten en -kasten is dit niet helemaal waar. De kast zal toch wat warmte moeten absorberen voordat de thermostaat aanslaat. Bij lagere temperaturen is dit minder het geval zodat de vrieskast een gevaarlijke bacteriebom kan worden. Over het algemeen praten we hier over huishoudapparatuur, de producent van het product gaat er vanuit dat u dit apparaat dus in huis zet, daar is alles op ingesteld, ook de eventuele elektronische thermostaten.

Oudere kasten met freon en een slechte isolatie hadden hier vroeger wat minder last van, maar van een goede werking was evenmin sprake.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat kost een extra diepvries voor Kvv aan stroom?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hier breekt men hart van!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^