Ingebroken met Stafford in huis??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LuluLulu

honden foto van Lulu

"

Ga jij is ff normaal lezen... GeJIJ staat er "

Of er werd ge-ijl bedoelt in de vorm van gelul/ijlen ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ingebroken met Stafford in huis??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

" Chelsea is 22 maanden, ze is van 6 januari 2011..

Ze is wel een tijdje waaks geweest, maar zodra iemand echt binnenkomt gaat ze staan kwispelen en likken.. Denk misschien dat ze altijd omringd is door mensen die met 'r spelen en knuffelen, want iedereen in me omgeving vind 'r geweldig.. Misschien weet ze niet beter.. En nu met het zomerweer is er ook dag en nacht reuring om het huis, deze huisjes staat zo dicht op elkaar, en ik woon in een wandelstraatje.. Dus achter zitten ze in de tuin of op het dakterras (van hun huis) en vòòr in de straat lopen ze ook altijd langs het raam en staan ze te praten op de straat..

Als het avond is is ze wel waakser dan overdag, als ik 's avonds zeg "wat is dat Chels?" gaat ze wel grommen en blaffen, maar ik wil dat niet echt aansporen, dat gedrag..

Maar paar weken terug werd er bij me overburen 's nachts op het raam geklopt, en nieteens hard kloppen maar van die kleine tikken, alsof diegene verwacht werd, toen vloog Chels tegen het raam omhoog..

Maar ja, nogmaals, ik denk dat het of of is.. Ik ken wel honden die goed waaks zijn maar die moeten verder ook niets van andere mensen dan hun baasjes hebben, dat is ook niet ideaal.. "


Mijn reu begon met 2,5 jaar iets waakser te worden... Nou ja... aanslaan als hij iets niet vertrouwd. ;-)

Ik ben het met de opmerking eens dat honden vaak wel gaan verdedigen als de situatie echt dreigend is.

Om eerlijk te zijn vind ik het ook wel een geruststelling dat mijn honden niet fel zijn op inbrekers. Ik heb liever dat mijn honden niet ingrijpen, dan dat ik ze dood vind als ik thuis kom... Tijdens inbraken is er steeds meer geweld, ook tegen dieren.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik ben er van overtuigd dat een hond ingrijpt als het nodig is. Alleen de een sneller dan de ander

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

"
Of er werd ge-ijl bedoelt in de vorm van gelul/ijlen ;-) "


Whehehe kan ook O-)

honden page profiel LuluLulu

honden foto van Lulu

Nou die sfeer was ook niet bepaald te vinden op de topics tegenover Miora, buiten het feit dat het niet goed valt te praten mbt Faunnie uiteraard O-)

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Was echht erg hoor teresa en beau het was nog tegen mijn bazin ook toen en was via sms

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

ON TOPIC

Vriendelijk verzoek om on topic te blijven. Off topic gesprekken kunnen voortgezet worden via PB.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Ook hier op het moment veel inbraken in de buurt.
Jack is erg waaks.
Maar ik ga voor safe.....
volgende week komen hier andere sloten.

;-)

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

ik weet het niet bij de onze. Je hoort het verschil in zijn blaf wel. Als er iemand voorbij het huis wandelt is het allemaal goed en wel maar vanaf die een stap in de voortuin zet zie je hem al heel aandachtig kijken. Vanaf een bepaald punt komt zijn waakblaf naar boven. Een hele diepe harde blaf.

Maar ik denk dat als er ene binnen zit en die zegt "hiii puppy" dat hij hem helemaal aflikt ! :-D

Al twijfel ik wel, vorige keer kwam me vriend binnen en hij had zijn kap nog op (regenen) en Luca was in alle staten en klaar om aan te vallen. Tot mijn vriend iets zei en je zag hem helemaal ontspannen.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Ik wou ook graag een waakse staff omdat ik veel alleen thuis ben, wij wonen vrij afgelegen en in de winter is dat geen pretje in je eentje.
Nou volgens mij zijn mn gebeden gehoord en ik heb een super waakse heerplaats amstaff.
Nu wens ik een niet waakse staff want die van mij neemt het werk wel erg serieus, bij elke voet stap slaat ie aan. Hij is dan ook niet stil te krijgen tot dat het geluid verdwenen is.
Als hij het niet vertrouwt gaan zn haren van voor naar achter overeind en blijft hij maar grommend bij de achterdeur staan. Hoef igg niet bang te zijn dat er bij ons word ingebroken haha.

Anyway, ik denk dat je maar blij moet zijn met je niet waakse sociale staff want ik ken de hele andere kant ervan en dat is ook niet leuk haha.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ik wou ook graag een waakse staff omdat ik veel alleen thuis ben, wij wonen vrij afgelegen en in de winter is dat geen pretje in je eentje.
Nou volgens mij zijn mn gebeden gehoord en ik heb een super waakse heerplaats amstaff.
Nu wens ik een niet waakse staff want die van mij neemt het werk wel erg serieus, bij elke voet stap slaat ie aan. Hij is dan ook niet stil te krijgen tot dat het geluid verdwenen is.
Als hij het niet vertrouwt gaan zn haren van voor naar achter overeind en blijft hij maar grommend bij de achterdeur staan. Hoef igg niet bang te zijn dat er bij ons word ingebroken haha.

Anyway, ik denk dat je maar blij moet zijn met je niet waakse sociale staff want ik ken de hele andere kant ervan en dat is ook niet leuk haha. "
weet je zeker dat het niets anders is dan waaks zijn?

het kan ook gewoon zijn dat een waakse hond veel tamtam maakt maar eens de inbreker binnen is niets doet naar de inbreker.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" weet je zeker dat het niets anders is dan waaks zijn?

het kan ook gewoon zijn dat een waakse hond veel tamtam maakt maar eens de inbreker binnen is niets doet naar de inbreker. "

Ik denk persoonlijk niet dat het alleen waaksheid is maar het speelt wel mee.
Ik stuur je even een pb met mn verhaal en misschien, aangezien je meer staffs hebt, dat jij er een andere kijk op kan geven. Als je dat goed vind natuurlijk? :-)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"
Ik denk persoonlijk niet dat het alleen waaksheid is maar het speelt wel mee.
Ik stuur je even een pb met mn verhaal en misschien, aangezien je meer staffs hebt, dat jij er een andere kijk op kan geven. Als je dat goed vind natuurlijk? :-) "
aangezien hij een herplaatser is kan het van alles zijn, je weet immers nooit helemaal wat de vorige eigenaar heeft aangericht.
ik weet niet of ik je kan helpen maar ik doe graag een poging dus laat die pb maar komen ;-)

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Ik vind het blaffen op zich niet echt waaksheid..

Als mijn grote honden iets horen staan ze achter de deur te wachten.. en als ze een kabaal horen rennen ze naar mij toe, blaffen ze 1x en dan rennen ze weer naar de deur en blijven ze daar stil staan todat ik zeg dat het goed is..

Wij hebben 1x een bekende van ons, die voor onze honden een vreemde is, de sleutel gegeven en hem de deur open laten doen. Dit als een soort test.

Echter zag hij al 2 snuiten, die al grommend de deur open duwden, en is hij niet verder naar binnen gegaan..

Ik denk dat mijn honden wel aanvallen, indien wij niet thuis zijn, vandaar dat ik overal bordjes heb opgehangen..

Ik hoop dat er nooit bij ons ingebroken wordt, want je weet nooit wat die inbrekers bij zich hebben!!

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

sry, ben allergisch aan die Animal Planet, ASPCA, Inhumane Society Toestanden en ben af en toe wat provocerend, ja :p
22 maanden is jou hond dus. Ik had ooit een Hond die was zo onderdanig als die van jou, ook een Pitje, dacht ik hetzelfde over, kon met alles en iedereen overweg, had een dikke maat, een Pitkruising. Op bijna 3 jaar kwam ik naar huis om een bloedbad te vinden. Deze lieve reu zijn "maat" door de tralies van een ijzeren bench getrokken. eerst had hij tralies per tralies eruitgetrokken, stukje hier, stukje daar. erna dan zijn dikke vriend. Die reu lag op zijn bed alsof niks gebeurd was, die andere moest met spoed naar de kliniek, was al koud, heeft een liter of 2 bloed verloren. Konden hem redden maar ik hoop dat jou dat nooit overkomt bij een van de Losloopwandelingen...

honden page profiel Sharon en SpyroSharon en Spyro

honden foto van Sharon en Spyro

Spyro is nu 2,4 jaar oud en begint de laatste tijd steeds waakser te worden, vooral met de schemering. Dan blaft meneer naar alles wat voorbij komt, voetgangers, fietsers, andere honden. Overdag doet hij dat dus niet, dan staat hij alleen maar bij het raam te gluren. Spyro die slaat altijd wel heel erg aan, luidkeels blaffen en zo. Hoe oud is Chelsea? Misschien komt de waaksigheid als ze wat ouder is. Spyro is nooit echt waaks geweest toen hij jong was. Dat kwam met zijn 2e verjaardag. Toen zette hij zijn 'serieuze' blaf op.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Met verbazing dit topic gelezen.

Je hond die inbrekers af moet schrikken zit in een bench, inbrekers kunnen via het raam naar binnen, je hebt ongenodigde gasten in je huis gehad en je belt geen politie.

Schiet mij maar lek, I don't get it... O-)

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ik heb er één die veel lawaai kan maken.
Maar of dat zo is als ik niet thuis ben, dat betwijfel ik.
Mij beschermen dat zit er al helemaal niet in denk ik ;-) en als hij al zou bijten dan waarschijnlijk van schrik.

Goh ja, een hond is denk ik één van de dingen die een ontradend effect "kunnen" hebben op inbrekers maar daar stopt het dan ook meestal vrees ik. Als iemand echt in je huis wil zijn, zal die dat ook wel doen, een lekkere biefstuk met iets op en daar zijn we dan mooi van af.
'k Vind ook dat je van een hond niet kan verlangen dat die een inbreker gaat aanvallen. Waarmee ik niet wil zeggen dat geen enkele hond die ooit zal doen, sommige zeker wel. Maar er vanuit gaan dat het zo zal zijn, dat zou ik niet doen. Het is ook allemaal zo'n dunne lijn, wanneer moet zo'n dier uithalen en wanneer niet... we verwachten langs de ene kant heel sociaal gedrag van een hond en van de andere kant goeie bewaking ik denk dat één en ander soms moeilijk te combineren is.
Mijn hond kan altijd binnen en buiten ook als ik weg ben, moest er iets gebeuren en ik ben niet thuis dan hoop ik dat hij de tuin inloopt en zich ergens verschuilt eerlijk gezegd, 'k zou niet willen dat hem iets overkomt.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Blaffen is toch niet altijd waaks ?
In huis of in de tuin houdt Spikkel het fietspad en uitlaatgebied achter mijn huis heel goed in de gaten. Tegen de meeste mensen/honden blaft ze niet, tegen 20 % blaft ze als ze langslopen, tegen 10 % blijft ze blaffen met haar haren van nek tot staart overeind totdat ze 100 meter verder zijn. Dit doet ze volgens mij omdat ze onzeker is. Tijdens het uitlaten is ze namelijk een heel andere hond. Ze blijft op minimaal 3 meter afstand van mensen. De meeste honden interesseren haar ook niet. Wat ze wel af en toe doet is met een rotvaart naar een andere hond rennen om die uit te dagen om mee te rennen. Dan maakt ze nog geen contact want zij rent toch harder. Ze blaft buiten alleen tegen vogels.

Mensen die ik binnen laat worden altijd zeer enthousiast begroet. Bij de één blijft ze bedelen om aandacht, bij de ander zoekt ze totaal geen toenadering. Tot voor kort reageerde ze nooit op de bel maar dat is aan het veranderen. Als ze weet wie het is (ik denk dat ze dat hoort aan de auto/bestelbussen van de thuiszorg/PostNL/DHL) reageert ze niet. Als de buren aanbellen omdat ik een pakje heb aangenomen of er wordt iets bezorgd door Selektvracht (dat zijn nooit dezelfde mensen/auto's) slaat ze sinds kort aan.

Als er ingebroken wordt hoop ik dat ze stil blijft en een plekje vindt waar ze zich kan verstoppen. Ik moet er echt niet aan denken dat ze gestolen of doodgeslagen wordt. De hond van mijn oom en tante is ooit tijdens een inbraak gestolen. Ze hebben 2 jaar lang naar hun hond gezocht. Pas na 6 jaar durfde ze weer een andere hond te nemen en was er in de eerste jaren altijd iemand thuis.

honden page profiel LuluLulu

honden foto van Lulu

" sry, ben allergisch aan die Animal Planet, ASPCA, Inhumane Society Toestanden en ben af en toe wat provocerend, ja :p
22 maanden is jou hond dus. Ik had ooit een Hond die was zo onderdanig als die van jou, ook een Pitje, dacht ik hetzelfde over, kon met alles en iedereen overweg, had een dikke maat, een Pitkruising. Op bijna 3 jaar kwam ik naar huis om een bloedbad te vinden. Deze lieve reu zijn "maat" door de tralies van een ijzeren bench getrokken. eerst had hij tralies per tralies eruitgetrokken, stukje hier, stukje daar. erna dan zijn dikke vriend. Die reu lag op zijn bed alsof niks gebeurd was, die andere moest met spoed naar de kliniek, was al koud, heeft een liter of 2 bloed verloren. Konden hem redden maar ik hoop dat jou dat nooit overkomt bij een van de Losloopwandelingen... "


Ja ik durf ook het risico niet te nemen en daar blijf ik ook bij, ik blijf altijd op me hoedjes wat bereft losloop/speelveldjes ;-)

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Hmm jullie hebbben wel een punt hier m.b.t. het waken en/of blaffen.
Wat ik al eerder zei...mijn amstaff is een blafbek. In mijn ogen lijkt het indd waken. Hij vliegt als een idioot naar het hek de deur (lekker zichzelf opnaaien). Wel heeft hij dan een alerte houding en komt over als waaks....maar aan de andere kant, Chico is een Presa Canario(een waker van oorsprong), zijn waken is heel anders. stil en afwachtend. Gaat staan loeren pas wanneer er echt iemand de tuin in komt, 1 keiharde blaf en blijft staan waar die staat.Ook al is dit een bekende.
Moob rent als een idioot heen en weer en schud aan alle kanten haha. Maar hij heeft wel een keer iemand gebeten die onaangekondigt binnenkwam (maar moob heeft natuurlijk het een en ander meegemaakt)die is niet stabiel,dus begrijpelijk dat ie dat toen deed.
Ik leer nog wat hier ;-)

honden page profiel Sharon en SpyroSharon en Spyro

honden foto van Sharon en Spyro

" Hmm jullie hebbben wel een punt hier m.b.t. het waken en/of blaffen.
Wat ik al eerder zei...mijn amstaff is een blafbek. In mijn ogen lijkt het indd waken. Hij vliegt als een idioot naar het hek de deur (lekker zichzelf opnaaien). Wel heeft hij dan een alerte houding en komt over als waaks....maar aan de andere kant, Chico is een Presa Canario(een waker van oorsprong), zijn waken is heel anders. stil en afwachtend. Gaat staan loeren pas wanneer er echt iemand de tuin in komt, 1 keiharde blaf en blijft staan waar die staat.Ook al is dit een bekende.
Moob rent als een idioot heen en weer en schud aan alle kanten haha. Maar hij heeft wel een keer iemand gebeten die onaangekondigt binnenkwam (maar moob heeft natuurlijk het een en ander meegemaakt)die is niet stabiel,dus begrijpelijk dat ie dat toen deed.
Ik leer nog wat hier ;-) "

Spyro doet precies hetzelfde. Als hij wat hoort of ziet gaat hij eerst helemaal tekeer, komt op het raam afgerend (we hebben een lage vensterbank dus daar kan hij op staan met de voorpoten om eens flink te gluren). Staart helemaal omhoog, haren recht overeind en flink grommen. Als het 'gevaar' geweken is blijft hij eerst nog even kijken, beetje grommen en keert dan toch weer terug naar zijn plek en gaat hij verder slapen. Ook komt hij vaak naar ons toe rennen als hij 'gevaar' ziet.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja ach nogmaals de een is de ander niet mijn zoon zijn rottweilers daar was ik van overtuigd dat ze bij wijze van spreken koffie zouden zetten voor de eerste beste inbreker. Dat was een lelijke vergissing. Op een dag zat hij op 20 km afstand van huis en de buurman belde met het feit dat hij zijn huis niet uit kon omdat op de een of andere manier de deur van mijn zoon niet in het slot was gevallen en de rottweilers samen in de deuropening lagen. De buurman kwam daar bijna dagelijks over de vloer maar zijn huisdeur is maar op 1 meter afstand. Toen hij dan ook eerst had geroepen omdat hij dacht dat er iemand thuis was maar bij geen antwoord kwam de deur wilde sluiten kwam er ook een eng gegrom en zeer onheilspellend. Niemand er in en ook niemand eruit dit gold voor de katten..Toen mijn zoon thuiskwam waren ze blij en de buurman werd weer vriendelijk begroet

honden page profiel Esther & ZoëEsther & Zoë

honden foto van Esther & Zoë

haha tja natuurlijk niet leuk dat er ingebroken is, maar als je een waakhond had gewild had je geen stafford moeten nemen.
In alle boekjes over de rasbeschrijving staat dit beschreven, omdat de stafford nog eerder een kopje koffie voor de inbreker zet haha..
Ligt dus niet aan de opvoeding hoor..
Ander verhaal is trouwens wel wanneer iemand jou wat wil aan doen, dan zul je zien dat ze je beschermen!

O en gewoon je pui niet open laten staan, alleen al denkt dat je dan niet meer verzekerd bent, of wat als iemand je hond mee neemt??? brrr moet er niet aan denken!!

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Excuus wederom voor de late reactie.. Heb ook nog een huishouden en een sociaal leven.. O-)

@Stippeltje - Ik had alles wel gesloten maar niet op slot, ik was maar een uurtje of 2 weg en met een Stafford in huis verwacht je niet dat er ingebroken wordt.. Op straat bewaart iedereen een veilige afstand, terwijl de meeste honden op straat vriendelijk zijn maar op hun eigen terrein waaks.. Ik denk overigens nu wel dat het gewoon die kinderen waren.. Die ene is wel es over de vloer geweest en die kent Chelsea ook, die heb op straat wel es met 'r gespeeld en soms loopt 'ie stukje met me mee.. Er is verder niks kwijt uit huis, en Chels d'r bench was open, welke inbreker haalt de hond uit de bench.. Ze moet overigens echt in de bench als ik wegga, anders sloopt ze, of ze gaat boven in me bed liggen.. Ik doe nu wèl alles dicht en op slot hoor, ruikt het wel beetje muf bij thuiskomst maar ja dat is dan niet anders.. Vooral 's winters wil ik het overdag laten luchten en als ik 's avonds thuis ben alles dicht en verwarming aan..
Excuus wederom voor de late reactie.. Ik was gisteren een dagje shoppen en daarna de avond bij me moeder tot laat, en vandaag huisje opgeruimd en boodschappen gedaan enzo.. Nu eindelijk alle tijd hihi..
@Puzzle - ze slaat wel aan als er 's avonds laat iemand op het raam klopt, of bij de buren.. Dan maakt ze een hoop herrie, maar daarna gaat ze al snel kwispelen, zeker als het visite is.. Ik denk dat het nu gewoon komt doordat het zo lang licht is en er overdag en 's avonds veel reuring is van mensen die in de tuin zitten in de wandelstraat vòòr me huis een biertje staan te doen met elkaar, dan went het, denk ik.. Als het avond en donker is is ze veel alerter.. Maar 's zomers is ze sowieso erg sloom, ze slaapt heel veel en met uitlaten sukkelt ze ook beetje achter me aan.. Zal ook wel meespelen.. En Chels ontmoet eigenlijk alleen maar mensen die d'r aanhalen en leuk met 'r doen, ze ken geen kwaad.. Op zich wel beter natuurlijk, maar ja..

Dat ik me beter had moeten inlezen in de raseigenschappen, ik weet nieteens of Chels een raszuivere Amstaff is.. Daar zijn de meningen sterk over verdeeld.. Op me cursus zeggen ze van wèl, en ik heb 'r ook gekocht onder "Amerikaanse Stafford", maar mensen die zelf een "powerdog" hebben twijfelen.. Gisteravond nog, een meneer die zei dat ze absoluut een Bully was.. Of mensen denken boxer, of Ambull.. Denk dat het een mix is van al die soorten.. Maar misschien is daarom wel zo'n softie, zo'n lief karakter, en minder waaks.. Want als ze aanslaat bewaart ze wel een veilige afstand, en dit schijnt weer typisch Ambull te zijn, heb ik me laten vertellen..

@Franzi - waarom bent u dan zo allergisch voor die programma's van Animal Planet? Vind u het niet realistisch, in scène gezet, of te overdreven? Uw verhaal, jeeetje me mond viel open dat ik het las.. Ik heb wel vaker deze verhalen gehoord maar ik weet nooit wat ik er dan van moet denken.. Ik heb wèl een keer met me ex haar pup toen opgehaald, en die meneer had zelf 4 Amstaffs, en hij vertelde dat hij er origineel 6 had, dat 'ie die een keer een middagje in de tuin heb gelaten toen hij weg was, toen kwam hij terug, hadden er ook 2 gevochten, die ene was dood, en die andere kende hij gewoon niet meer terug, die was zo woest en opgefokt, die moest afgemaakt worden.. Ik heb ook wel wat filmpjes op youtube gezien, vreselijk, me hart slaat dan echt op hol.. Maar dan zie je er ook van die vage types omheen lopen, dan denk ik ja je kan iedere hond gekmaken..

@José - er was niks weg en het lijkt erop dat het die kinderen gewoon waren.. En alles was niet open, het was alleen niet op slot omdat ik maar een uurtje of 2 weg zou gaan en op klaarlichte dag met een Staff in huis dacht ik dat ik dat risico wel kon nemen..

Even een algemene opmerking, natuurlijk heb ik liever dat ze zich gedeisd houdt ipv stampij maakt en ze d'r daarom wat aandoen, dit spreekt voor zich.. En ik heb inderdaad liever dat ze sociaal en onderdanig is dan superwaaks en altijd gefixeerd op de visite.. Me oma's Jack Russell blaft bijvoorbeeld naar alles wat beweegt buiten, daar word je helemaal gek van.. En dat ze wel aanslaat als het erop aankomt, ik heb van de week me moeder opgehaald 's nachts, die was naar een feestje en ik zou brengen en halen, had ik Chelsea mee.. We rijden het terrein op, het feestje was al voorbij dus iedereen stond buiten luidruchtig te praten en gek te doen, dus Chelsea grommen.. Komt me moeder aanlopen met een meneer die ik nog nooit had gezien, dus Chels gromde nog even harder, die man was duidelijk dronken, hij trekt de deur open aan Chelsea d'r kant, steekt z'n hoofd naar binnen, ik hield me adem in wat Chels zou doen, ik greep 'r al snel bij d'r tuig, nou die man brabbelt iets van "wat een lieve moeder heb jij!" en waarom ik zelf niet gezellig mee was gegaan, heel druk en luidruchtig en meteen een bierlucht pff, nou Chels deed niks hoor, ja likte 'm in z'n gezicht waarop 'ie z'n hoofd stootte want hij had 'r blijkbaar nog nieteens in de gaten..

@Esther - Waakhond mwa ik had gedacht dat mensen het wel lieten met zo'n hond in huis, op straat bewaart iedereen z'n afstand wel, tillen kinderen op, gaan een blokje om, je kent het wel.. Ach als ze mij maar beschermt.. Ze is wel veel waakser als ik verdrietig ben of niet zo lekker.. Normaal blaft ze 's nachts nooit, maar ik had paar weken terug op de bank geslapen omdat ik in bed niet in slaap kwam, had nog even tv gekeken en bleef toen maar op de bank liggen.. Nou ze is zeker 4x blaffend opgevlogen dat ik me hart in me keel had en uiteindelijk toch maar naar me bedje ben gegaan haha..

Me vader heeft wel een echte waakhond, die rent de hele dag bij iedere fietser of wandelaar blaffend naar buiten de tuin in, maar ja deze hond is dus ook moeilijk met visite, en met uitlaten.. Gelukkig woont me vader vrijstaand en kan 'ie zo het land in lopen achter het huis, z'n privé losloopgebied hihi, maar dit lijkt me toch ook erg lastig.. Ik heb Bora wel es uitgelaten voor me vader als hij druk was of een paar dagen weg, toen ook naar een gewoon losloopgebied, maar bij iedere tegenligger, mens of hond, moest 'ie aangelijnd en ook echt stevig vastgehouden worden.. Is ook niet ideaal.. Maar voor ons een schat van een hond..

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

" Spyro is nu 2,4 jaar oud en begint de laatste tijd steeds waakser te worden, vooral met de schemering. Dan blaft meneer naar alles wat voorbij komt, voetgangers, fietsers, andere honden. Overdag doet hij dat dus niet, dan staat hij alleen maar bij het raam te gluren. Spyro die slaat altijd wel heel erg aan, luidkeels blaffen en zo. Hoe oud is Chelsea? Misschien komt de waaksigheid als ze wat ouder is. Spyro is nooit echt waaks geweest toen hij jong was. Dat kwam met zijn 2e verjaardag. Toen zette hij zijn 'serieuze' blaf op. "


Dit doet layka dus precies zo, alleen zij is pas 10 maanden. Als het begint te schemeren begint ze naar alles wat voorbij ons raam komt te grommen en te blaffen (heel soms ook als het nog licht is)
Ik vraag me af of dit waaks gedrag is of iets anders?

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

wat had je dan gewild?? dat je thuis kwam en je staff de inbreker half opgevretenaangevallen had??
dan is de stafff weer een agresieve k... hond.......
O-);-);-)

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" wat had je dan gewild?? dat je thuis kwam en je staff de inbreker half opgevretenaangevallen had??
dan is de stafff weer een agresieve k... hond.......
O-);-);-) "


Ik ga hier nieteens op in, dat hysterische getoeter.. Reageer met een beetje fatsoen of anders gewoon niet!

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

is gewoon de realiteit hoor meid!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ingebroken met Stafford in huis??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 7 12 3 4 56 7
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^