Onze hondje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Maltezer (Gast)

Wij hebben een Maltezer sinds 5 maanden oud. Wij hebben deze hondje gekregen (zijn vorige eigenaren schijnen hem ook mishandeld te hebben..) Onze hondje gaat samen door het leven met 3 kinderen(t/m 6 jaar) en een katertje en zijn vriendje de golden retriever (die is 9 weken) Onze maltezer is een vriendelijk hondje altijd blij en in om te spelen. Al sinds we hem hebben was hij al wat bangerig met uitlaten, vaak zijn staart tussen zijn benen maar met een aai over zijn koppie en het \' komt wel goed kerel \' dacht ik er toch wel te komen. Maar na een week begonnen toch al de eerste tekenen van een angst of dergelijke, hij schrikt van de stofzuiger, van het geluid van de kinderen (spullen die vallen, rond rennen , gehuil etc) Ik heb hiervoor ook de tijd met hem genomen om nou eens ons teverdiepen in dit ras. En las het tegenover gesteld van hoe hij is. Wel levendig, vrolijk. Maar ook erg onzeker, hij heeft snel zijn staart tussen zijn pootjes en heeft al een aantal keer geprobeerd mij of mijn man tebijten, de hond heeft regels in huis, niet op de bank, wachten bij de deur. en krijgt voldoende beweging 4x per dag. En natuurlijk liefde en tijd om te spelen, eten en verzorging. Nu hij van dit soort dingen doet, ben ik erg bang voor de veiligheid van mijn kinderen aangezien alles wat hem laat schrikken hij zo gereageerd en dat kinderen gewoon onvoorspelbaar zijn. Hebben we contact opgenomen met verschillen therapeuten die ook aangeven dat dit veel tijd gaat kosten waarschijnlijk en dat je geen garantie heb dat het wegtrekt wat wel belangrijk is met mijn gezin. ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen en tips! Gr

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze hondje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Dat hij jullie wilt bijten, is natuurlijk puur uit angst.
Ik denk ook dat jullie het al goed doen, maar dat het veel tijd zal gaan kosten. Net zoals de therapeuten al zeggen.
Hoe lang hebben jullie dit hondje al?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Pupje van 5 maanden die is mishandeld.
Compleet logisch dus dat hij zeer angstig is immers wist hij in de eerste fase van zijn leven niet wanneer hij iets goeds  deed of fout want werdt waarschijnlijk voor het minste geslagen etc.

Je hebt een heel druk huishouden met 3 kids, een kater en dan ook nog eens een pup erbij genomen van 9 weken. ( wil je niet aanvallen maar waarom een pup bij een andere onzekere bange pup zetten dit is namelijk gigantisch veel werk wat jeje op je nek hebt gehaald)

Je moet zorgen dat hij jullie gaat vertrouwen en zo ook de kinderen.
Je kan de oudste kinderen gerust leren dat deze voorzichtig moeten wezen bij de pup.
Buiten is hij angstig en in principe wuif je dit weg door een aai te geven en door te gaan ipv de pup ondersteuning te geven.
Ga eens na waarom hij bang is.
Zijn het geluiden van auto's/ brommers, zijn het mensen of zijn het andere honden?

Wat is de dagindeling van je pup? Hoelang wandel je met hem? hoeveel slaapt hij op een dag?

Eveline (Gast)

We hebben hem sinds hij iets ouder dan die 5 maanden is. Dus zeg maar 7 maanden?
Wij hebben inderdaad een flink huishouden. En die pup erbij , toen ik klein was, ben ik opgegroeid met een groot gezin en flink wat huisdieren zit er denk ik in. En omdat er toch een verschil is, met dat als ik de Maltezer had gehad voor die tijd. Dan had ik hem met geen vinger aanraakt!, Want  ik corrigeer op een normale manier.
Hij is bang voor verschillende soorten geluiden, brommers, Kinderen die buiten spelen (vaak rennen ze, en maken ze een boel lawaai.) Hij schrikt van geluiden van mensen, aangezien hij dol is op honden buiten, groot klein, maakt niet zoveel uit. Vliegtuigen, bussen, auto's fietsers. een plastic zakje die rolt door de wind? Binnenshuis ook. Hij zit in de nacht in de bench vanaf 1 uur, we laten hem uit om 7.00,  13.30, en 19.00 en in de nacht. (in de nacht is het kort, dus 10 min dan) De rest van de tijden een minuut of 20 waarvan 1x per dag op de fiets gaat eigenlijk wel goed, tenzij die schrikt! Dan stappen we af. Omdat hij schrikt! Hij slaapt verschillend eigenlijk, in de bench vaak tussendoor met de bench open. en vaak als de kinderen naar bed gaan ligt hij uitgebreid tesnurken!

Anoniem (Gast)

" We hebben hem sinds hij iets ouder dan die 5 maanden is(iets ouder, scheelt echt een week misschien). Dus zeg maar 7 maanden dat we hem nu hebben?
Wij hebben inderdaad een flink huishouden. En die pup erbij , toen ik klein was, ben ik opgegroeid met een groot gezin en flink wat huisdieren zit er denk ik in. En omdat er toch een verschil is, met dat als ik de Maltezer had gehad voor die tijd. Dan had ik hem met geen vinger aanraakt!, Want  ik corrigeer op een normale manier.
Hij is bang voor verschillende soorten geluiden, brommers, Kinderen die buiten spelen (vaak rennen ze, en maken ze een boel lawaai.) Hij schrikt van geluiden van mensen, aangezien hij dol is op honden buiten, groot klein, maakt niet zoveel uit.(tenzij ze blaffen of grommen) dan weer die staart tussen zijn pootjes!) Vliegtuigen, bussen, auto's fietsers. een plastic zakje die rolt door de wind? Binnenshuis ook. Hij zit in de nacht in de bench vanaf 1 uur, we laten hem uit om 7.00,  13.30, en 19.00 en in de nacht. (in de nacht is het kort, dus 10 min dan) De rest van de tijden een minuut of 20 waarvan 1x per dag op de fiets gaat eigenlijk wel goed, tenzij die schrikt! Dan stappen we af. Omdat hij schrikt! Hij slaapt verschillend eigenlijk, in de bench vaak tussendoor met de bench open. en vaak als de kinderen naar bed gaan ligt hij uitgebreid tesnurken! @ Jaqueline ik voel me niet aangevallen, maar we weten echt wel wat we doen, we hebben dit ook niet gewild en zetten ons er nog voor in vandaag mijn topic! "

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Dank je voor je antwoord.

Schrikt hij ook als hij met andere honden loopt dus in een soort van roedeltje zeg maar?
Als hij dan niet schrikt zou je daar veel hulp aan kunnen hebben althans buiten.

Van wat ik opmaak uit je verhaal geef je hem een aai als hij schrikt en loop je verder?
Probeer het eens anders te doen.
Zodra je ziet dat er een auto bijvoorbeeld aankomt ga je hem afleiden.
Laat hem zitten en geef hem iets lekkers of ga even met hem spelen.
Wat je ook kan proberen is om hem bekend te maken met stilstaande autos dan met autos die stil staan maar waarvan de motor draait en dan de drukte opzoeken waar continue auto's rijden.
Uiteraard doe je dit niet in 2 weken tijd daar gaat echt heel veel tijd overheen.
Denk dat het handig is in jou geval omdat hij bang is voor zo veel dingen dat je een gedragstherapeut inschakeld die je helpt hiermee.
Ik denk doordat hij jong is dat hij snel dingen kan oppakken en dat dit helemaal goed kan komen indien er genoeg tijd in wordt gestopt.

Anoniem (Gast)

Geen dank hoor!
Als we met de pup erbij lopen dan doet hij hetzelfde alleen dan kruipt hij achter je zeg maar. Dus dan springt hij achter je voeten. Dus veel verschil, nee. Ik geef hem een aai, ik geef een vb:

Sam loopt mee nadat de kinderen op bed leggen, (Papa past op kids!) erg overtuigd is hij als ik de lijn aandoen en is tevreden, we nemen een stap uit de voordeur en hij aarzelt niet, todat.. hij iets hoort, hij schrikt, staart tussen zijn pootjes en zoekt veiligheid achter mij. Ik haal hem altijd naar mij toe, dus achter mij vandaan en zeg dan, ' Kijk eens, het is een motor, en laat hem kennis maken met het geluid ' als het geluid is van ver af, lijd ik hem af om met hem tegaan spelen en ik aai hem alleen na afloop, en zeg dan ' het komt wel goed mannetje '

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze hondje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: heerlijke dag met de honden!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^