Sixto weer terug naar zijn opvanggezin.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

" Rianne, ik zit nu zelf aan mijn derde herplaatser dus gelieve niet te veralgemenen wat asielhonden betreft, want dat slaat echt nergens op !!

Het is gewoon een kwestie van er wat tijd in te steken vooraleer tot adoptie over te gaan en goed na te gaan of de hond bij jou past of niet en of jij er de tijd en geduld wel voor hebt. Dan leer je de hond in kwestie al kennen, maar neen, bij de meeste mensen is dat al teveel gevraagd !

Mijn eerste hond was uit de auto gezet tijdens de vakantie, dus geen achtergrond, toch geen enkel probleem ! De tweede werd gedumpt wegens echtscheiding, nooit last mee gehad en Tibo ken ik ook geen achtergrond van, toch ging ook dat perfect en kan ik geen betere hond hebben ! Geen van hen heeft ooit iets gesloopt of wat dan ook.

Sorry hoor, maar om meteen te gaan zeggen dat je "dat hebt met een asielhond" kan voor mij niet, want het klopt ook voor geen meter ! Weet niet hoe het bij jullie in de asielen zit, maar hier zijn het merendeel gewoon huishonden geweest en passen ze zich heel snel aan in een nieuwe (liefdevolle) omgeving.

De redenen van afstand "echtscheiding, verhuis, allergie, beu, geen tijd meer etc", hebben er niets mee te maken dat het probleemhonden zouden zijn ! Veel mensen denken dat nog altijd en dat zorgt ervoor dat de lieverds geen huisje vinden. Want een pup is zoveel leuker O-) Zo zitten er nu bijv in het asiel twee Goldens, broertjes die in 2009 werden geboren. Ze kunnen met alles, zijn zindelijk, kunnen alleen zijn etc. Gewoon geen slecht woord over te zeggen, ze werden gedumpt wegens tijdsgebrek. Nogal probleemhonden hé ??

Pups zijn leuk, ja zeker, al kan ik daar ook voorbeelden van geven waar het mis ging, dan maar geen pups meer nemen ? Zo hadden vrienden van mij jaren een hond uit het asiel, ging prima. Maar nu wilde ze eens een pupje, zo gezegd zo gedaan (pup kwam van een erkende fokker), maar wat bleek, zij vertoonde serieuze agressie. Ze hebben er alles aan gedaan, maar toen ook de GT zegde dat het een bom was die steeds op ontploffen stond, hebben ze een trieste beslissing moeten nemen. Dus dan kan je het ook omdraaien, met een asielhond zie je al veel van het karakter :-D En een andere mens die ik ken zegde me onlangs "voor mij is de volgende terug een asielhond hoor".

Moest ik even kwijt, want ik weet hoeveel kanjers er in de asielen zitten en die verdienen het niet om allemaal versleten te worden voor probleemhonden !

Met een hond heb je nooit garanties, of het nu om een pup gaat of een asielhond, daar moeten echte hondenliefhebbers rekening mee houden ! "


Ik veralgemeen helemaal niks ik heb alleen gezegt dat ik voor mijzelf nooit een hond uit het assiel wil. Dat mag ik toch zeggen toch? Ok er zullen hele goeie honden in de assiels zitten maar je weet nooit wat de achtergrond van zo'n hond is dat weten de mensen die daar werken meestal ook niet. Waarom brengen mensen de honden naar het assiel kan verschillende redenen zijn. En dat is de reden waarom IK nooit een assiel hond wil. Dus ik veralgemeen helemaal nik dat moet ieder voor zich weten. Dus eerst goed lezen voordat je commentaar geeft

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sixto weer terug naar zijn opvanggezin." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Topic gaat op slot voor overleg

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sixto weer terug naar zijn opvanggezin." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: jeuk poten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^