Sixto weer terug naar zijn opvanggezin.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

"
Ik zou idd niet gaan zoeken naar weer een nieuw maatje voor Kaleo....zorg eerst dat die volwassen en stabiel is én luisterd.Dan kun je weer eens verder kijken.

Nou, volgens mij is Kaleo toch al wel volwasssen en stabiel. Hij is nu anderhalf jaar dus toch echt geen pup meer. Dat luisteren is een ander verhaal, hij zal denk ik nooit echt iets op commando doen, tenzij hij zelf het nut ervan inziet.
In het bos loopt hij in ieder geval nooit weg, vanmiddag ging hij niet eens naar het hondenstrandje toe omdat we na de wandeling op een bankje aan de rand van het veld gingen zitten. Pas toen we naar het bankje verhuisden bij het hondenstrandje ging Kaleo ook naar de andere honden. "


Mogen mensen die denken dat 1,5 jaar voor een hond volwassen en stabiel is eigenlijk wel buitenlandse honden adopteren?

Laat staan honden met zo'n rasbeschrijving en geschiedenis?

Wat een selectie zeg.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sixto weer terug naar zijn opvanggezin." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

'omdat ik niet dezelfde gevoelens voor hem koester als voor Kaleo, daardoor ook minder van hem verdragen kan al zou Kaleo precies hetzelfde doen'


? hier breekt mijn houten schoeisel van.

honden page profiel ..

honden foto van .

" 'omdat ik niet dezelfde gevoelens voor hem koester als voor Kaleo, daardoor ook minder van hem verdragen kan al zou Kaleo precies hetzelfde doen'


? hier breekt mijn houten schoeisel van. "

Dit kan ik ook niet snappen, dit heet dus op zijn boers hollands onderscheid maken tussen je honden :'(

honden page profiel Alie, Kaleo & HajiAlie, Kaleo & Haji

honden foto van Alie, Kaleo & Haji

Een basenji is mentaal volwassen met 2 jaar. Goed, dan is hij nog niet volwassen maar adolescent. Met een half jaartje is hij volwassen. Hij is niet langer de wervelwind die hij eerst was of wat agressief onzeker tijdens een eerste ontmoeting. Ok, grote honden vind hij nog steeds spannend maar als hij de kans krijgt even te snuffelen is het zo goed. Dus nee, hij is echt geen puppy meer. Maar goed, sommige mensen weten alles beter.

honden page profiel Alie, Kaleo & HajiAlie, Kaleo & Haji

honden foto van Alie, Kaleo & Haji

" Dit kan ik ook niet snappen, dit heet dus op zijn boers hollands onderscheid maken tussen je honden :'( "


Ja hallo! Zijn we blind? Ik probeer dit hele topic al duidelijk te maken dat ik met Kaleo wel een band heb gekregen en met Sixto niet. Dat ik - al vond ik het niet leuk - inderdaad onderscheid maakte tussen mijn honden. En juist omdat ik dat zielig vind voor wat voor dier dan ook, heb ik de beslissing genomen hem terug naar zijn opvang gezin te sturen zodat hij een baasje kan vinden die wel van hem houdt zoals hij is, geen onderscheid maakt tussen de honden en waar hij een gouden mandje mag krijgen. Zijn we wakker nu allemaal?

honden page profiel Alie, Kaleo & HajiAlie, Kaleo & Haji

honden foto van Alie, Kaleo & Haji

Oh en voordat ik weer een opmerking krijg dat ik dan niet weer aan een herplaatser moet beginnen omdat ik daar dan ook wel geen band mee zal krijgen, we hebben in ons gezin eerder een herplaatser gehad die - nadat hij in het water van de haven was gevallen en gered door een kennis van ons - niet meer bij diegene vandaan te slaan was. Ik weet nog precies hoe gehecht ik aan dat dier was en hoe hard ik heb gehuild toen Bassie maar niet weer thuis kwam.

honden page profiel SammieSammie 3 doggies

honden foto van Sammie

Al ik dit alles zo lees, dan wil ik TS met klem aanraden geen andere hond in huis te nemen, voordat de hond die ze nu heeft goed is opgevoed. Zelfs al zou de hond volwassen zijn, stabiel is het gedrag wat je beschrijft niet. Dat is geen ramp, er zullen op dit forum zat mensen zijn met onstabiele honden, of honden wier luisteren nog al eens te wensen over laat.. (ik weet er momenteel alles van met Puber Sammie) maar werk daar dan eerst aan. Eerst ging het niet goed met Sixto en toen kwam er een nieuwe hond bij. Twee niet goed luisterende honden in het bos kan een drama zijn, zoals je zelf beschreef. Wat als het met de volgende hond ook niet werkt? Als je dan weer met twee niet luisterende honden loopt? En stel dat de nieuwe hond dan leuker is dan Kaleo? Wie gaat er dan weg? Degene die het minste luistert? Ik snap niet helemaal wat je in je laatste post wil zeggen. De band met een vorige hond zegt niet over de band met een nieuwe hond. Je ervaring met Bassie heeft ook niet vooronen dat Sixto werd herplaatst...
Ik denk dat je best weer een herplaatser kan nemen, maar zorg dat je er klaar voor bent. Als de opvoeding van je eigen hond eigenlijk niet helemaal in orde is, nog even wachten. En als je een herplaatser wil, kun je wel een traumatische hond krijgen. De ene hond is wat lastiger dan de andere. De vraag is of je daar voor wil gaan.
Verder wil ik je veel succes wensen met al het denken. Ik heb het gevoel dat het als een opluchting voelt dat Sixto herplaatst is. Volgrnsmij is deze keuze voor jullie allebei het best geweest. Een hond heeft niks aan een gefrustreerde baas, een baas kan niets met een gefrustreerde hond...

honden page profiel Michal & PlatoMichal & Plato 3 doggies

honden foto van Michal & Plato

Ik snap de frustraties, irritaties en adviesen om geen nieuwe hond te nemen heel goed. Maar ik vind dit ook wel een beetje oneerlijk. Het is allemaal makkelijk oordelen van de buitenkant. Ik heb ook een spaanse herplaatser en ookal kwam hij met een rugzak zou ik hem voor geen goud weg kunnen brengen. Hij is mijn allesje en ik ga voor hem door het vuur. Zo moet het zijn. Maar wie zijn wij om te oordelen over iemand zijn band met zijn of haar hond. Ja ik denk ook dat er verkeerde keuzes zijn gemaakt en ook dat een dier net als een kind jou verantwoordelijkheid is tot de dood. Maar als je alles hebt geprobeert en je weet dat jij en de hong hier niet gelukkig van worden. Wat is dan de beste keuze?
Verder vind ik het altijd erg pijnkijk om te zien hoe erg mensen hier op hp soms over iemand heenvallen die eerlijk zijn verhaal wil vertellen. Natuurlijk je hoeft het er niet mee eens te zijn maar je hoeft iemand ook niet keihard te veroordelen. Nogmaals het is makkelijk praten voor ons.
Ik hoop dat sixto heel gelukkig wordt en ik denk dat het daar nu om gaat.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Michal, ik ga helemaal met je mee. We hebben het er altijd over dat we het beste moeten doen voor onze honden, nou, volgens mij is dit het beste voor Sixto. Een hond uit Spanje oid nemen is altijd even afwachten: is de klik er of niet. In dit geval niet en ik kan me goed voorstellen dat het pas later doorgedrongen is tot Alie dat ze eigenlijk zo niet verder wil gaan. Eerst ben je gewend aan het negatieve gedrag van je hond en neem je het voor lief, maar als je later zien hoe het ook kan vind ik het niet vreemd dat het gedrag van Sixto Alie tegen is gaan staan. En als de klik er niet is, dan is die er niet. Wij zijn er niet om te oordelen over de band tussen baasje en hond. Als je het beste wil voor je hond en je hond is niet gelukkig bij jou en jij bent niet gelukkig met de hond, dan zoek je toch naar opties om je hond het beste te geven? Is Sixto op dit moment dan niet beter af?! Volgens mij wel. 

En wat de motivatie was/is van Alie, tsja, daar zullen we het nooit over eens worden. Ik zeg ook niet dat ik alles goedkeur wat Alie heeft gedaan want zelf had ik het denk ik ook anders gedaan. Maar wil ze het beste voor haar hondje? Ik denk het wel en ik vind dat ze nu wel heel erg afgebrand word. Dat jullie het niet met haar eens zijn is te begrijpen, maar sommige reacties vind ik ronduit respectloos. Volgens mij zijn we hier met allemaal volwassenen, een beetje respect moet kunnen dacht ik zo. Ook al ben je het niet met haar beweegredenen of manier van aanpakken eens. 

Ik heb volgens mij ook alleen maar reacties gelezen van mensen die WEL een klik met hun (asiel)hond hebben maar zijn hier ook mensen die geen klik met hun hond hebben/hadden en er hun licht over willen laten schijnen?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Er zijn wel vaker topics geweest van mensen die net iets meer hadden met hun ene hond als met hun andere, dus vreemd is het niet. Een uitzondering misschien, maar ik heb het hier vaker voorbij zien komen.

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

"
Ik zou idd niet gaan zoeken naar weer een nieuw maatje voor Kaleo....zorg eerst dat die volwassen en stabiel is én luisterd.Dan kun je weer eens verder kijken.

Nou, volgens mij is Kaleo toch al wel volwasssen en stabiel. Hij is nu anderhalf jaar dus toch echt geen pup meer. Dat luisteren is een ander verhaal, hij zal denk ik nooit echt iets op commando doen, tenzij hij zelf het nut ervan inziet.
In het bos loopt hij in ieder geval nooit weg, vanmiddag ging hij niet eens naar het hondenstrandje toe omdat we na de wandeling op een bankje aan de rand van het veld gingen zitten. Pas toen we naar het bankje verhuisden bij het hondenstrandje ging Kaleo ook naar de andere honden. "


Op je profiel lees ik dat je Kaleo hebt sinds december 2011. Aangezien je foto's hebt van vier weken oud ga ik er vanuit dat je hem met een week of acht in huis kreeg. Dan is hij toch nog lang geen anderhalf jaar oud? Of vergis ik me?

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" Oh en voordat ik weer een opmerking krijg dat ik dan niet weer aan een herplaatser moet beginnen omdat ik daar dan ook wel geen band mee zal krijgen, we hebben in ons gezin eerder een herplaatser gehad die - nadat hij in het water van de haven was gevallen en gered door een kennis van ons - niet meer bij diegene vandaan te slaan was. Ik weet nog precies hoe gehecht ik aan dat dier was en hoe hard ik heb gehuild toen Bassie maar niet weer thuis kwam. "


Jij bent egoïstisch. Is niet echt een ander woord voor.

Jij voelt je ego gedeukt omdat die hond maar niet met je mee komt, dus dan moet ie maar aftaaien. Dat de hond een veilige omgeving kent inmiddels, een band aan is gegaan met de familie en de andere hond, daar stap je gewoon aan voorbij.

Vind dat oprecht walgelijk. Alsof jij het middelpunt moet zijn van zo'n hond z'n bestaan. Bah.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Wij hebben een herplaatser gehad via een fokker, met ook een aardige rugzak. De mensen die hem van pup af aan hebben gehad, bedoelden het goed maar toch lukte het niet. Na drie jaar(!) besloot de fokker dat het genieg was, ze is in de bus gestapt en de hond gaan halen.

Ons 'nakkie was een monster, hij stal eten van je bord als je niet oplette, kn niet los, de tuin moest hermetisch afgesloten, hij had prooinijd, trok als een idoot aan de lijn. In de eerste maand ontsnapte hij, maakte een hok open en at een konijn op. Op de hondenschool was hij de beste van de klas, tot hij het hek uit was dan was hij alles weer vergeten....

Kortom, het was een geweldige hond! Voor ons.... eigenwijs, eigenzinnig, (te) slim, een continue uitdaging. De balans was er, de aantrekkingskracht was er en voor ons, de uitdaging om hem net iets te slim af te zijn. Vorig jaar overleed hij, 14 jaar oud. Op het laatst, toen de bagage van Chenak hem zeer in de weg ging zitten omdat hij zijn eigen einde erdoor versnelde - meneer had namenlijk nooit geleerd zich ergens bij neer te leggen, dus ook al kon hij niet meer, toch moest er aan die lijn gesleurd worden, niet echt handig bij een versleten rug... - op dat moment was het voor ons wel moeilijk. We zeiden regelmatig tegen elkaar, hadden we deze hond van pup af aan gehad, dan... Je eigen onmacht zit je dan in de weg.
Voor Chenak was het misschien wel beter geweest als de eerste eigenaren het eerder op hadden gegeven. Als de klik er niet is, als het goede en het slechte niet tegen elkaar opwegen, dan wordt het wel heel zwaar.

Asiel vs puppy; wie heeft er hier een pup van een fokker die alles is wat je er vantevoren van verwachtte qua karakter? Ik heb er nu drie gehad van dezelfde fokker en allemaal hebben / hadden ze hun gebruiksaanwijzing en hun eigenaardigheden. Janouk was agressief naar andere honden aan de lijn, Shadow is is erg onbesuisd en "steelt" van alles, bij voorkeur sokken, Spot heeft een jachtinstinct dat dat van mijn vorige hussen in het kwadraat is en is dan ook echt even niet bereikbaar. Ook bij puppen is er behoorlijk wat werk aan de winkel, alleen is het iets makkelijker om het in goede banen te leiden, mits je er alert op bent en dan is nog niet alles eruit te trainen en zul je sommige dingen moeten accepteren.


Oeps, wat warrige heen en weer schietende post... Lijk ik toch op mijn honden??
Groet, Mireille

honden page profiel Alie, Kaleo & HajiAlie, Kaleo & Haji

honden foto van Alie, Kaleo & Haji

Dan is dat een foutje geweest met invullen op het profiel. Kaleo is namelijk vorig jaar december 1 jaar geworden.
Ik weet ook wel heel goed dat ik met het oog op Sixto fouten heb gemaakt. Alleen tegen de tijd dat ik er achter kwam wat er bij mij binnen allemaal speelde, was het al te laat.
Wat er verder allemaal gezegd word; ach het is erg makkelijk een ander te veroordelen als je niet zelf zoiets hebt meegemaakt/ervaren. Het lijkt nu net of Sixto weg moest puur omdat hij niet goed genoeg luisterde. Nee, ik had geen band met hem en ging me daardoor aan bepaald gedrag storen en dat meelopen met andere mensen vond ik het ergst. Als ik wel echt die diepe band met Sixto had gehad, dan was hij nooit weggegaan. Die band heb ik met Kaleo wel, dus wat er ook gebeurt die gaat nooit en te nimmer weg. En zo hoort het te zijn.
Ik haalde net Bassie aan die ging wonen bij een ander nadat hij door diegene uit de haven was gered. Het gekke is, die man was een hele stugge man die het helemaal niet leuk vond dat Bassie elke x naar hem toe kwam. Ik zag Bassie veranderen van een heerlijk geweldig hondje in een agressief vals en schurftig dier dat de hele dag bij die man en zijn vrouw voor de deur lag en af en toe wat eten toe geschoven kreeg. Zijn vacht viel uit en zijn rug was een grote kale en schilferige plek. Dat is tegen wil en dank een dier tegen je zin houden. Nu zou ik het nooit zo ver met Sixto hebben laten komen. Maar een hond heeft naast zijn natje en zijn droogje ook liefde nodig. Als je als baas dat niet (langer) kunt geven, zoek dan een plek waar hij dat wel krijgt.

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

Ga nu vast heel HP over me heen krijgen en dikke rode pijlen krijgen maar hier komt mijn reactie .....(slik)
Als ik je goed begrijp heb je Sixto eerder dan Kalleo en nu mag Sixto weg omdat je de bandniet hebt met hem.
En ga je een assielzoeker onderdak bieden omdat Kalleo niet allen kan zijn.

hmmmm hier snap ik niks van!
Ik begrijp wel als je zegt dat je met de ene meer hebt dan met de andere!
Dat herken ik wel , ik had met Lilo ook veel meer dan met Sam.
Ik heb ook Dexx in huis gehaald voor Noxx ,( Dexx is mijn herplaatsertje de bruine op mijn profielfoto).
Dit omdat Dasiy geen partij is voor Noxx, die wil spelen spelen en ravotten, hier is Daisy totaal niet geschikt meer voor

Ik heb Daisy ook in huis een broodfokteefje en (hier ga ik pijlen voor krijgen denk ik want mijn gevoel kan ik niet typen)
Hier heb ik totaal geen band mee! ik houd van dr ze krijgt alles van me kost me ontzettend veel geld, is ziekjes en heeft va alles wat.
Ze ligt het liefst de hele dag in dr mand en zo eens in de zoveel tijd omt ze langs voor een knuffel.
Ik kan eigelijk zeggen dat ik niks aan dr heb!
De bad waar jij het over hebt voel ik ook niet bij Daisy, maar na wat deze en andedre hondjes hebben meegemaakt kan ik het dus niet maken om haar te herplaatsen!!!

Ze hoort hier bij ons.
Daar wil ik nog aan toevoegen dat ik hier ok een man en kinderen heb.
Waar ik die klik niet heb met Daisy mijn man bijvoorbeeld dus wel!!!!
En mijn dochtertje ook!
Is iedereen in jou gezin van mening dat Sixto niet "past"?


Bij ons past een vloerkleed niet meer na 2 jaar , of zijn de gordijjnen  aan vervanging toe.
Ik wil nog wel even zeggen dat ook al voel ik die band niet met Daisy, zekomt hier va mij ook niks te kort!
ze hoort bij ons en rijgt alles wat ze nodig heeft .ik knuffel haar en bij een aanval pak ik dr op.
ze is niks minder dan Noxx en Dexx.
puur de band verhaal snap ik wel, dat je met de een meer hebt dan de ander.



snappen jullie?????(slik slik)

honden page profiel Alie, Kaleo & HajiAlie, Kaleo & Haji

honden foto van Alie, Kaleo & Haji

Ok, maar bij jullie heeft Daisy dus een band met je man en met je dochter. Sixto hing er hier maar een beetje bij. Halfslachtig een aai kon hij krijgen, omdat je toch je best probeert te doen maar liefde zat er niet bij. Mijn kinderen speelden en kroelden eigenlijk ook alleen maar met Kaleo. Een man heb ik niet want ik ben gescheiden. Mijn oudste was even verdrietig bij het 'idee' dat Sixto weg zou gaan, maar dat was meer omdat we dan maar 1 hond hadden ipv 2. Sixto sneeuwde hier langzaam maar zeker onder. Dan gun je zo'n beestje toch veel liever een plek waar wel van hem wordt gehouden?

honden page profiel Alie, Kaleo & HajiAlie, Kaleo & Haji

honden foto van Alie, Kaleo & Haji



Kijk, zo zielig is Sixto nu! Hij vind het helemaal niet leuk bij zijn opvanggezin met speelkameraadjes, zoals jullie wel kunnen zien. Hij eet niet en speelt niet omdat zijn hartje is gebroken dat ik hem heb weggebracht. Veel liever dan daar, met speelkameraadjes, iemand die hem warmte en liefde geeft, was hij hier gebleven waar hij langzaam aan onzichtbaar leek te worden.

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~ 1 doggies

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

Beste Alie,

dat begrijp  ik wel hoor, ja klopt mijn man en mijn dochter zijn Daisy fan!
ik regel de fanclub dus.
Als ouder en baasje voel ik het als mijn taak om niemand onder te laten sneeuwen.
Jij gaat  hij er dus vanuit dat Sixto ondergesneeuwd wordt omdat hij die aai over zijn bol niet komt halen.
Maar reken er maar op dat dieren dit aanvoelen hoor.
Dat jou kind verdrietiger is bij het hebben van 1 hond dan bij het missen van Sixto in dit geval Denk ik ook niet dat jij een goede Packleader bent!
Jij hebt dan geen man, maar wel een gezin bestaande uit een aantal personen en dieren en jij bent dus diegene die daar een balans in moet brengen.
Dit is niet makkelijk, en zal het ook nooit worden!
realiseer je aub dat een nieuw hondje niet per definitie voor meer vreugde en fun zal garanderen.

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

als het gedrag van je kids je later niet bevalt, doe je ze dan ook weg?

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" als het gedrag van je kids je later niet bevalt, doe je ze dan ook weg?
"


Haha. Die oudste had ik toch niet zo'n band mee...dus ach O-)

honden page profiel Alie, Kaleo & HajiAlie, Kaleo & Haji

honden foto van Alie, Kaleo & Haji

Oh wat een onzin weer. Omdat ik geen band met Sixto heb gekregen en mijn kinderen ook niet ben ik dus geen goede packleader. Straks ben ik ook nog geen goede moeder.
Whatever, jullie denken en praten maar.
Ik heb gedaan wat mij het beste leek voor Sixto.
Jij zegt dat je geen band hebt met Daisy, maar je man en dochter wel. Stel je nu eens voor dat zij ook geen band met het dier hadden en met de beste wil van de wereld er geen liefde (meer) voor kunnen opbrengen. Dan kun je wel met een hoop bravoure bazuinen dat het jouw taak als ouder en baasje is om te zorgen dat niemand ondersneeuwd, maar dat wordt dan toch echt verrekte moeilijk. Zo'n dier voelt dat aan. Als je dan tegen wil en dank zo'n diertje houdt, wat jou niet gelukkig maakt, de rest van je gezin niet en zeker de hond niet, en dat alleen omdat het anders 'zielig' is. Dat noem ik pas egoistisch. Maar goed, daar zal ik wel anders in zijn dan jullie, willen hebben dat hij een beter leven krijgt dan wat hij hier zou hebben gekregen.

honden page profiel Alie, Kaleo & HajiAlie, Kaleo & Haji

honden foto van Alie, Kaleo & Haji

" als het gedrag van je kids je later niet bevalt, doe je ze dan ook weg?


Haha. Die oudste had ik toch niet zo'n band mee...dus ach O-) "


Ja natuurlijk, als ze niet luisteren naar wat ik zeg schop ik ze zo de straat op O_o

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

Alie,

wat ik bedoel met de packleider is simpelweg dat jij toch de baas bent in huis?
ik heb niet gezegt dat je een slecht moeder bent toch??
ik geef je aan dat jij het in huis voor het zeggen hebt.dus jij bent ook diegene die er voor moet zorgen dat NIEMAND zich ondergesneeuwd voelt.

En vergeet niet Alie dat de ene hond meer aandacht nodig heeft en bevestiging  dan een andere.
ik heb Dexx continue naast me bevestiging vragen, wil zich laten aaien en wil zich hetliefst de hele dag in mn binnenzak zitten .
Daisy daarin tegen heeft dat helemaal niet.
En in haar goede dagen komt ze af en toe uit haar zelf naar mn dochter toelopen om te spelen . nah ja spelen?? meer een aai over dr koppie halen dan.

Ik snap wel dat je een ander beeld had van 2 hondjes gezellig samen vechtend om een kroel over de boletjes.
maar dat heb je nu eenmaal niet .
Mischien moet jij daaraan werken voor dat je bsluit om de hond alweer door de mallemolen te halen.

honden page profiel Alie, Kaleo & HajiAlie, Kaleo & Haji

honden foto van Alie, Kaleo & Haji

Ja ik ben de baas in huis ja. En als ik zie dat er een dier hier niet op de juiste plek zit, achteraf, dan zorg ik ervoor dat hij de kans krijgt ergens anders wel op zijn plekje te komen. Dan laat ik zo'n dier hier niet zitten tegen wil en dank omdat andere mensen dat anders 'zielig' vinden. Gevoelens voor mens of dier kun je niet afdwingen of forceren. Maar goed, mensen vinden het hier denk ik niet belangrijk dat hij nu ergens is waar hij lekker veel vriendjes heeft om mee te spelen. Nee, ergens laten zitten waar niemand gelukkiger van wordt is een veel betere optie. *zucht*

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ik krijg het idee dat je gedrag aan het goed praten bent.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" Ik krijg het idee dat je gedrag aan het goed praten bent. "


Dat idee had ik ook al, zo'n 2 pagina's terug.

Feit blijft dat de hond het goed had kunnen hebben in dat huis, maar dat "baasje" geen motivatie had dat dusdanig te regelen. Dit was makkelijk, een opluchting, en natuurlijk veeeeel beter voor de hond.

Het is goed dat de hond weg is daar, nu hopelijk een waardig mandje ergens.

honden page profiel Alie, Kaleo & HajiAlie, Kaleo & Haji

honden foto van Alie, Kaleo & Haji

Weet je waar al dit ge-emmer en betweterij me aan doet denken? Een kort Hindu verhaal over een man, zijn vader en hun ezel:

Een man kocht een ezel, en wilde met zijn zoon op reis gaan. Ze gingen beiden erop zitten en ze reden weg. Terwijl ze een dorpje naderden zagen ze mensen bij een komen en naar hen wijzen: "Wat een harteloze mensen, dat arme dier wordt nog geplet onder hun gewicht!"

De zoon schaamde zich kapot en wat verderop stapte af, liet zijn vader zitten, nam de teugels in zijn hand en trok verder. Bij het volgende dorp hoorden ze tussen de mensen weer geroezemoes: "Wat een waardeloze vader, gaat zelf lekker op de ezel zitten en laat zijn kind lopen."

Weer schaamde de zoon zich kapot en zei tegen de vader: "Laat mij dan maar zitten, dan kunnen de mensen niet nog eens zeggen dat u een slechte vader bent." De vader stapte af, liet zijn zoon plaatsnemen op de ezel, nam de teugels in zijn hand en zo trokken ze weer verder.

Bij het volgende dorp blokkeerde een grote gezette dame ineens hun pad en begon tegen de jongen te schreeuwen:
"Wat ben jij een onbeschoft kind! Je laat zomaar je arme vader lopen terwijl jij nog jonge benen hebt. Lui varken!"
Met het schaamrood op zijn wangen stapte de jongen af en samen liepen ze met de ezel naast hun verder.

Bij het laatste dorp hoorden ze gefluister: "Zijn deze 2 nu gek geworden of niet? Lopen naast een perfect gezonde ezel die hen makkelijk kan dragen!"

Wat verderop stopten vader, zoon en ezel in de schaduw van een grote boom. De vader zei: "Zie je het nu zoon? Mensen zullen altijd wel iets te zeggen hebben over wat we doen. Dus doe wat je moet doen. Zo is het leven.

***
Als iemand een hond na een dag terug brengt is het niet goed want dan hebben ze het dier geen kans gegeven. Breng je het na 3 weken terug is het ook niet goed, want dan heeft het dier ook de kans nog niet gekregen. Ben je 2 jaar aan het ploeteren en kom je erachter dat er geen band is en dit ook niet zal komen en wil je een beter plekje zoeken, dan deug je ook niet want dat is zielig voor het dier.
Als het hier om een hond gaat die een ander plekje krijgt, is het nooit goed. Hetzelfde geld op een kattenforum, konijnenforum, paardenforum. Mensen slaan dan veel te ver door en moet een dier maar gehouden worden ondanks de situatie. En o wee als je dan zo eerlijk bent om te zeggen dat het dier weg gaat omdat je er geen band mee had. Je bent ineens de grootste misdadiger ooit en ik zal later ook vast mijn kinderen wel op straat zetten...

“Ken menul def lu neex nep.”
You can’t please everyone.

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

Als ik dit allemaal zo lees wat jullie schrijven ben ik heel blij dat ik op 1 hond na gekozen heb voor puppy's die kan je naar je eigen hand helemaal opvoeden dat is ook voor mij de reden dat ik nooit aan een assiel hond zou gaan beginnen. het kan goed gaan maar kan ook helemaal verkeerd uitpakken. Ik kan Alie heel goed begrijpen ook ik heb ooit een hond gehad die was 4 maanden oud schatje als ik thuis was maar owee als ik wegging en ik kwam thuis had ze weer wat gesloopt in mijn flat destijds kon ik geen bench plaatsen gewoon weg omdat daar geen ruimte voor was. Ik had een keer spiksplinter nieuw zeil in de gang laten leggen geplakt en al maar die wist mevr. in ander half uur tijd helemaal te slopen. lag er nog maar een dag in. Mijn bankstel maakte ze kapot en ik had een bijstandsuitkering en kon niet zo maar alles nieuw kopen. Dan ben je ten einde raad en zo wanhopig dat je een hekel gaat krijgen aan die hond hoevaak ik die hond wel niet verrot gescholden heb. Ik kon gewoon weg niet meer van dat dier houden. En ze jankte de hele flat bij elkaar als ik wegging hoorde ik van de buren. Dus voor mij zat er ook niks anders op dan het assiel te bellen of de hond konden komen halen. De vorige eigenaar woonde op een boerderij en die hond zat in de schuur. En ik had ook totaal geen ervaring met honden het was mijn eerste hondje het was een boerenfox kruizing met wat weet ik niet. En daarom kan ik Alie ook wel begrijpen ze heeft er alles aan gedaan om de hond te houden het mocht helaas niet zo zijn dat de hond kon blijven dan moet je keuzes maken en knopen door hakken en dat heeft Alie gedaan. Niet iedere hond kan geschikt voor je zijn. En als die klik er niet meer is en als je niet meer van een hond kan houden het zei dat die dingen sloopt het zei dat er andere huisdieren er onder gaan lijden het zei dat jezelf er onder door gaat dan moet je de hond gewoon wegdoen. Het is voor de hond niet leuk maar voor jou zeer zeker ook niet leuk. Kijk en dat heb je met assiel honden je weet de achtergrond niet van zo'n hond. En dat is voor mij de reden dat ik nooit een assiel hond zou aanschaffen kan goed gaan maar kan ook helemaal verkeerd gaan.

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

Nu ga je mensen dingen in de mond leggen!
niemand heeft het hier over en misdadiger hoor.
natuurlijk kennen mensen jou niet en je normen niet.
Waar het wel om gaat is dat je een hond wegdoet omdat je geen band hebt met de hond, maar wel al een nieuwe op het oog hebt.
En wie zegt dat je daar wel een band mee krijgt.
Men neemt een hond om er voor te zorgen dat be je verplicht als baasje toch?
ik wardeer je eerlijkheid ,maar daarom hoef ik het er niet mee eens te zijn.
ik hoop wel dat je er geen andere hond bijneemt hoor.
Laat het dan lekker bij je ene doggy die nu wel alle liefde en aandacht krijgt.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Rianne, ik zit nu zelf aan mijn derde herplaatser dus gelieve niet te veralgemenen wat asielhonden betreft, want dat slaat echt nergens op !!

Het is gewoon een kwestie van er wat tijd in te steken vooraleer tot adoptie over te gaan en goed na te gaan of de hond bij jou past of niet en of jij er de tijd en geduld wel voor hebt. Dan leer je de hond in kwestie al kennen, maar neen, bij de meeste mensen is dat al teveel gevraagd !

Mijn eerste hond was uit de auto gezet tijdens de vakantie, dus geen achtergrond, toch geen enkel probleem ! De tweede werd gedumpt wegens echtscheiding, nooit last mee gehad en Tibo ken ik ook geen achtergrond van, toch ging ook dat perfect en kan ik geen betere hond hebben ! Geen van hen heeft ooit iets gesloopt of wat dan ook.

Sorry hoor, maar om meteen te gaan zeggen dat je "dat hebt met een asielhond" kan voor mij niet, want het klopt ook voor geen meter ! Weet niet hoe het bij jullie in de asielen zit, maar hier zijn het merendeel gewoon huishonden geweest en passen ze zich heel snel aan in een nieuwe (liefdevolle) omgeving.

De redenen van afstand "echtscheiding, verhuis, allergie, beu, geen tijd meer etc", hebben er niets mee te maken dat het probleemhonden zouden zijn ! Veel mensen denken dat nog altijd en dat zorgt ervoor dat de lieverds geen huisje vinden. Want een pup is zoveel leuker O-) Zo zitten er nu bijv in het asiel twee Goldens, broertjes die in 2009 werden geboren. Ze kunnen met alles, zijn zindelijk, kunnen alleen zijn etc. Gewoon geen slecht woord over te zeggen, ze werden gedumpt wegens tijdsgebrek. Nogal probleemhonden hé ??

Pups zijn leuk, ja zeker, al kan ik daar ook voorbeelden van geven waar het mis ging, dan maar geen pups meer nemen ? Zo hadden vrienden van mij jaren een hond uit het asiel, ging prima. Maar nu wilde ze eens een pupje, zo gezegd zo gedaan (pup kwam van een erkende fokker), maar wat bleek, zij vertoonde serieuze agressie. Ze hebben er alles aan gedaan, maar toen ook de GT zegde dat het een bom was die steeds op ontploffen stond, hebben ze een trieste beslissing moeten nemen. Dus dan kan je het ook omdraaien, met een asielhond zie je al veel van het karakter :-D En een andere mens die ik ken zegde me onlangs "voor mij is de volgende terug een asielhond hoor".

Moest ik even kwijt, want ik weet hoeveel kanjers er in de asielen zitten en die verdienen het niet om allemaal versleten te worden voor probleemhonden !

Met een hond heb je nooit garanties, of het nu om een pup gaat of een asielhond, daar moeten echte hondenliefhebbers rekening mee houden !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sixto weer terug naar zijn opvanggezin." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: jeuk poten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^