Broodfok aanpakken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dierenvriend (Gast)

Hallo iedereen, ik wil hier een oplossing aandragen om de broodfok een grote slag toe te brengen en als alles mee zit voorgoed uit te bannen.  Broodfok bestaat doordat er flink geld mee verdiend wordt. Voor mijn plan moeten er wel offers gebracht worden maar ik denk dat echte hondenliefhebbers  daar wel aan mee willen werken. Om broodfok te stoppen moeten we er voor zorgen dat het niet meer financieel aantrekkelijk is, dat kan door het volgende te doen. De dames en heren rasfokkers zullen de aankoopprijzen van hun pups drastisch moeten verlagen en die zullen dus het grootste offer moeten brengen. Aankoopprijzen van raspups zijn veel te hoog, het is volgens mij niet normaal dat er prijzen van €600 tot voor sommige rassen €1500 betaald moet worden. Dat heeft in mijn ogen niets met hobbyfok te maken. Het grootste gedeelte van de mensen wil gewoon een leuke lieve trouwe metgezel en heeft niets op met shows en kampioenschappen. Als de prijzen van de raspups bij de rasfokkers verlaagd zou worden naar een kostprijs en iets daarbovenop voor de inspanning zouden de prijzen volgens mij met vele honderden euro's verlaagd kunnen worden. En dan komt het grote effect op de broodfok, het wordt voor hen niet meer lonend om pups te gaan verkopen omdat dan de meeste mensen zullen zeggen voor die €100 of €200 verschil haal ik wel een raspup. Ik begrijp dat er natuurlijk ook een grote groep is met kampioenshonden etc en die zien door dit plan hun inkomsten flink dalen, maar dat was trouwens hobbyfok toch?   Om het optimale resultaat te halen, einde broodfok, zal dit offer enkele jaren volgehouden moeten worden.
Begrijp me goed, het is natuurlijk niet de bedoeling dat hobbyfokkers met kampioenshonden niets meer aan hun kampioen hebben, die markt zal altijd blijven bestaan en dat gun ik ze. 
Verder vraag ik me wel af of een hobbyfokkers met 3 of meer teefjes nog wel een hobbyfokkers is. Een gewone huis- tuin- en keukenhond van welk ras dan ook moet betaalbaar zijn.


Groeten een betrokken hondenliefhebber

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfok aanpakken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Tja...als echte fokkers hun pups moeten gaan verkopen voor €300 of minder zullen hun ook de erfelijkheidstesten niet meer kunnen laten uitvoeren.....
De honden niet meer de zorg kunnen geven die ze nodig hebben en de pups niet kunnen socialiseren en verzorgen zoals nodig 

want ja...dan kan een fokker zn baan niet missen, en dus geen 8 weken vrij nemen om de juiste zorg aan moeder en pups te geven....
Geld voor erfelijkheidstesten is er dan ook niet meer

Dus ik ben bang dat jouw ideetje alleen maar zorgt voor nog meer ongeteste onjuist verzorgde honden


een betere oplossing is om zoveel mogelijk voor te lichten over broodfok zodat mensen weten hoe het in de broodfok er aan toe gaat en waar ze op moeten letten bij hun zoektocht naar een gezonde pup!

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Ik zie nu je reactie in een ander topic....


Ook slachtoffer van de broodfok dus....
Tja niet lullig bedoelt maar door degene die pas op internet gaan zoeken nadat ze een pup hebben gekocht en zich verder niet inlezen wat er allemaal bij het fokken van een pup komt kijken en te onderzoeken waarom de ene pup goedkoper is dan de ander.....
Blijft broodfok bestaan.....

had 2 jaar gewacht...had 2 jaar langer gespaard..en een hoop ellende had bespaard gebleven....

een beetje jammer dat je de schuld nu in de schoenen van de verantwoorde fokker probeert te schuiven....

wannneer mensen net zo veel energie steken in het kopen van een pup als in het uitzoeken van een wasmachine of auto dan stopt de broodfok vanzelf

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Vele fokkers maken helemaal geen winst op hun puppies!

Heb je enig idee hoeveel geld er in het testen van potentiële fokdieren gaat? Heb je enig idee hoeveel tijd erin zit om een geschikte combi te maken? Heb je enig idee wat het kost om even 8 weken verlof te nemen? Heb je enig idee hoeveel werk er verzet voor, tijdens en na de dracht? Enig idee welke kosten aan het krijgen van een nest verbonden zijn. Dierenarts kosten, voeding, werpkist, warmtelamp?

Wat jij zegt is ideologie. Dan zouden erfelijkheidstesten  al bij de dierenarts drastisch in prijs zakken. Dan zouden de reu eigenaren geen dekgeld meer krijgen. En entingen kun je dan ook maar vergeten. Dat zijn allemaal factore die meespelen in de prijs van een stamboompup.

Als een fokker van stamboom pups, met gesteste en goed geselecteerde ouders zich 750 euro vraagt dan is dat echt niet veel.

Anoniem (Gast)

Eerst dit, 300 euro is idd te weinig. Gezondheidscontroles etc moet een taak zijn van het ministerie en de raad van beheer. Fokkers die 8 weken vrij nemen voor de pups is een mooi ding, maar is het dan nog wel hobbyfok? Ik kan geen 8 weken vrij nemen maar als ik geen andere baan zou hebben en met mijn honden bezig zou zijn ben ik dan nog met hobby bezig. Hobby betekend dat je iets doet wat je leuk vind en passie voor voelt en daar niet aan hoeft te verdienen toch?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik zelf heb heel mijn leven rashonden gehad, goed gezocht en altijd gezonde honden gehad, wat als de prijs naar beneden gaat ? moeten de fokkers geld er aan toe leggen ? geen testen meer, geen buitenlandse honden meer, en geen nieuw bloed meer.

geen fokker die zich hier in mee kan gaan. broodfokken kan je uitroeien door iedereen er op te laten wijzen hoe aan een pup te komen, en niet een pup kopen en dan tot de conclusie komen, van, o het is een pup van een broodfokker.

denk dat je veel beter mensen kan voorlichten hoe een goeie pup te krijgen, dan de fokkers aanraden de prijzen voor een goeie en gezonde geteste pup te verlagen, want geen een fokker kan er geld op toe gaan leggen, dat kan natuurlijk niet, als je je goed inleeft bij een fokker, dan weet je wat dat allemaal kost, prijzen verlagen is veel te groot risico dat er niet meer getest wordt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Beste Dierenvriend,

Jij draait de dingen om. De echte goeie fokkers moeten hun prijs helemaal niet verlagen, want dat is een hele redelijke prijs. Ik betaal ook 1000 euro voor mijn pup. Maar ze is elke euro waard, want ik weet hoeveel tijd en geld en zorg de fokker zelf heeft besteed.
De mensen die deze prijs niet overhebben voor een hond, moeten misschien maar beter geen hond nemen. Aan verantwoord fokker hangt een prijskaartje. Laten we dat er vooral niet afknippen, want dan maken we van iedere goeie fokker een onverantwoorde fokker. Je kan namelijk geen pup verkopen voor 300 euro en toch alle testen hebben gedaan, ouderdieren goed hebben uitgezocht, echografie hebben laten nemen, beste verzorging aan de teef hebben geboden, 8 weken thuis hebben gezeten om de pups te verzorgen, beste voeding hebben gegeven, medische controles hebben gedaan, enz enz.... reken zelf maar es uit!

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

zoals hierboven al uitgelegd lijkt het me geen slim idee

Dierenvriend (Gast)

En ik weet niet waar je het over hebt met een ander topic, want dat is niet van mij. En ik ben geen slachtoffer van broodfok, dit even voor de duidelijkheid. Maar uit je reactie blijkt wie er voor broodfok is.

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Tja, geld is toch  niet de enige reden dat mensen bij een puppyfabriek kopen... Bij rashonden zouden ze te lang moeten wachten op een pupje. Want tja, ik heb het nu in mijn hoofd gestoken dat ik een pupje wil, dus dan wil ik die morgen ook al in huis rondhuppelen hebben.

En dan nog, prijzen verlagen? Een echte hondenliefhebber legt daar graag €1000 voor een gezond hondje. Als je weet wat de fokkers er allemaal zelf insteken om de pupjes veilig en gezond ter wereld te laten brengen, en dan nog niet te spreken van de testen die ervoor moeten gedaan worden.

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

die laatste opmerking vind ik nou zo onzin.
zoals al uitgelegd kunnen fokkers het zich dan niet meet verooloven om 8 weken vrij te nemen om de pups te socialiseren. enig idee hoeveel kosten fokkers al maken? hoeveel tijd het ze kost?

weet dat het geen winstgevende hobby is fokken. dat doen mensen uit LIEFDE. de goede fokkers dan welteverstaan.

broodfok moet gewoon goed onder de aandacht gebracht worden. men moet met hun domme kop eerst kijken en dan pas kopen i.p.v andersom.

ik denk dat (bijna) iedereen hier HP ene groot hart heeft voor dieren en strijd voor de broodfok

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

" Eerst dit, 300 euro is idd te weinig. Gezondheidscontroles etc moet een taak zijn van het ministerie en de raad van beheer. Fokkers die 8 weken vrij nemen voor de pups is een mooi ding, maar is het dan nog wel hobbyfok? Ik kan geen 8 weken vrij nemen maar als ik geen andere baan zou hebben en met mijn honden bezig zou zijn ben ik dan nog met hobby bezig. Hobby betekend dat je iets doet wat je leuk vind en passie voor voelt en daar niet aan hoeft te verdienen toch? "
Mijn moeder heeft lang gefokt. Hondjes gingen beneden de kostprijs weg, omdat pupkopers de hondjes te duur vonden. Maar fokken doe je om iets toe te voegen aan het ras.

Een fokker is géén hobbyfokker. Je doet het om meerdere redenen. Niet omdat het zooo leuk is. Is het leuk als de moederhond overlijd? Dat kan namelijk gebeuren. Hetzelfde dat een mensenvrouw tijdens, of vlak na de bevalling kan overlijden door complicaties.
De acht weken verlof is nodig om de moederhond bij te staan in het verzorgen van de pups. Dat heeft dus niks te maken met hobby. En die acht weken verlof die werden van de snipperdagen genomen. Dan krijg je dus toch gewoon betaald, maar je vrije uren zijn dus op.

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Wil je nu zeggen dat ik voor broodfok ben?????

Dan moet je denk ik mijn reactie nog eens goed doorlezen

en niet alleen lezen wat je wil lezen ;-)
Maar verdiep je eens in het fokken, erfelijke afwijkingen, en socialisatie

wanneer je, je daar voldoende over heb ingelezen...
lees dan je eigen reactie nog eens na en je zal zelf tot de conclusie komen dat jouw 
idee alles behalve een oplossing zal zijn!

In plaats van dat je mij uitmaakt voor pro-broodfok kan je beter je tijd besteden aan het voorlichten van mensen

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ten eerste vind ik je reactie tegenover een ander forum lid erg laag bij de grond helemaal omdat je zelf anoniem bent.

Ten tweede voorkom en ban je broodfok totaal niet uit.
Als de rasfokkers moeten gaan inleveren zullen de broodfokkers dit ook doen.
Mogen rasfokkers dan geen geld verdienen? Immers jij verdient toch ook geld of heb jij een boom in de tuin staan waaraan je plukt?
Broodfokkers kopen pups voor 5 tientjes dus hoe goedkoop moeten de rasfokkers gaan worden dan wil broodfok uitgebannen worden.
Kortom je gilt van de hoogste toren maar je plan en idee is niks waard sorry.
Iedereen op hp gruwelt van broodfok maar zolang de overheid niks doet is er niets anders aan te doen dan mensen wijzen op broodfokkers.
Zou al heel veel helpen als mensen leren om eerste internet af te speuren zoals er ook met een koelkast en auto gedaan wordt en dan pas aankopen.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Volgens mij ben jij niet zo anoniem .......je wil ons niet laten weten dat je zelf slachtoffer bent.
Je topic slaat kant nog wal.Ga eens met een erkende fokker praten wat een pup  hem/haar  kost. Zij doen er alles aan om gezonde pups af te leveren,broodfok kan het niets ,maar dan ook niets schelen of de pup ziek is of niet. Koop je daar een zieke pup heb je geen poot om op te staan,dat is hun voordeel,ook financieel.
Heb je pech met je pup,waar een balletje niet is ingedaald bv,betaald de fokker de operatie kosten. Daar krijg je garantie. Dat zal zeker in de prijs zitten ,voor mij gelukkig heb er 1 x gebruik van gemaakt. Kosten totaal 350 euro.

Dierenvriend (Gast)

Zo een storm van reacties zeg maar dat had ik verwacht en kan de discussie ten goed komen. Natuurlijk mag een fokker iets verdienen aan zijn pups daar is niks mis mee. Maar dit is een idee van mij om de broodfok goed aan te pakken, het goed bedoelde geklets van voorlichten werkt niet anders had er nu vrijwel geen broodfok meer geweest, toch. Ik begrijp echt wel dat er voor een fokker flink werk in kan zitten maar dat is hun keuze, ze hadden ook gewoon hondenbezitter kunnen worden.
Verder over alle onderzoeken en gezondheidstesten, de hele rashondenwereld heeft problemen met erfelijke aandoeningen voor het gemak wordt er misschien door sommigen van u aan voorbij gegaan dat dit geoordeeld gekomen is door inteelt en dat is voor een deel door de fokkers in het verleden veroorzaakt. Voor een deel zeg ik want ik weet wel dat fokkers heel veel liefde en aandacht in hun dieren steken en het overgrote deel van hen dit ook niet wil.
Een ander punt om de broodfok aan te pakken is te zorgen dat op europeesnivo actie genomen wordt. 

Groeten

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Duidelijk is denk ik dierenvriend dat jij niet weet wat het kost voor een goede en een erkende fokker...

Met een hond een hond fokken en daar een nestje van te krijgen en alle testen en alle kosten omtrent erbij......


Ook de tijd en aandacht die ze er in steken...

De broodfok doet dit niet

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Nu praat je nog steeds uit je nek om het fatsoenlijk te brengen.
Je hebt het maar over de rasfokkers maar het hele probleem ligt niet bij hun dat er broodfok is maar bij de mens opzich.
Iedereen wil voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en ja dan krijg je dit soort toestanden.
Op maandag wordt er besloten dat er een pup komt en op dinsdag moet deze er zijn.
Ohhh helaas kan dat niet bij een goede fokker want de pups zijn allemaal al weg of ik moet een half jaar wachten nou dat doen we niet hoor ohhhh kijk daar is de pup 600 euro hmm geen stamboom ach ik ga toch niet showen want daar zijn stambomen toch voor? en ik kan de pup meteen meenemen en hup de koop bij de broodfokker is gedaan.
Waar in dit rijtje zie jij dat het geholpen had als de rasfokker zijn pups voor 10 euro had verkocht? Mensen houden niet van wachten dat is het hele probleem.
Opvoeden wat is dat? gaat toch vanzelf.
Hond gezelschap houden welnee we gaan de hele dag lekker werken en de hond zien we savonds wel eventjes of in het weekend als we niet moeten gaan stappen of naar een verjaardag moeten.

Nee beste dierenvriend alles leuk en aardig maar de wereld is niet zwart wit helaas.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Een goede actie om broodfok aan te pakken, is vanuit de overheid testen voor alle honden verplicht te maken...
Kom je 'per ongeluk'(voor een verplichte chip of inenting) bij de da met je goedkope -ingevoerde- pup, en je krijgt dan een extra rekening voor de testen die moeten gebeuren...dan zal dat nieuws onder toekomstige hondeneigenaren snel verspreiden...als iedere hond uiteindelijk evenveel kost, dan is de lol van een 'snelle goedkoop 'eraf.(geld ook voor oeps puppen en asielhonden)

De eerste tijd zal er veel geklaagd worden, maar slechts zo wordt de overconsumptie ingedijkt.
Een hond kost altijd...al is de aanschaf goedkoop, dan heb je nog de jarenlange kost van inentingen en behandeling van ziektes (dat weet iedere dierenvriend...dieren kosten geld)
Laat de overheid ze verantwoordelijk maken!
Met een goedkope impulsaankoop, zullen mensen dan nadien alsnog de rekening gepresenteerd krijgen, en zo hoort het. (heb je een goede pup gekocht, dan ben je al in orde en van die kosten af)

Een chip is verplicht, geenkans om de testen te ontwijken

Pas als er 'bijkomende kosten' zijn, zal het impulsieve gedrag afgeremd worden.
Mensen worden pas bewust,  als de portemonnee het voelt...

Goedkope hond wordt: dure hond!  Dood aan de broodfok!

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" Zo een storm van reacties zeg maar dat had ik verwacht en kan de discussie ten goed komen. Natuurlijk mag een fokker iets verdienen aan zijn pups daar is niks mis mee. Maar dit is een idee van mij om de broodfok goed aan te pakken, het goed bedoelde geklets van voorlichten werkt niet anders had er nu vrijwel geen broodfok meer geweest, toch. Ik begrijp echt wel dat er voor een fokker flink werk in kan zitten maar dat is hun keuze, ze hadden ook gewoon hondenbezitter kunnen worden.
Verder over alle onderzoeken en gezondheidstesten, de hele rashondenwereld heeft problemen met erfelijke aandoeningen voor het gemak wordt er misschien door sommigen van u aan voorbij gegaan dat dit geoordeeld gekomen is door inteelt en dat is voor een deel door de fokkers in het verleden veroorzaakt. Voor een deel zeg ik want ik weet wel dat fokkers heel veel liefde en aandacht in hun dieren steken en het overgrote deel van hen dit ook niet wil.
Een ander punt om de broodfok aan te pakken is te zorgen dat op europeesnivo actie genomen wordt. 

Groeten "


Hier zit wel wat in.

Laat de natuur verantwoordelijk zijn voor de nestjes (houd je goeie sterke honden over) en dan kost het inderdaad zo goed als niks behalve een flinke achtertuin...eventueel zou fok gereguleerd en uitgevoerd kunnen worden door een wetenschappelijk programma (al dan niet bekostigd door liefhebbers/overheid?). Kostprijs dus flink omlaag, geen fokkers die zo zielig geld toe moeten leggen en geen enkel nut meer voor broodfok.

Kwestie opgelost, nu nog alle ego's over stag.O-)

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" Een goede actie om broodfok aan te pakken, is vanuit de overheid testen voor alle honden verplicht te maken...
Kom je 'per ongeluk'(voor een verplichte chip of inenting) bij de da met je goedkope -ingevoerde- pup, en je krijgt dan een extra rekening voor de testen die moeten gebeuren...dan zal dat nieuws onder toekomstige hondeneigenaren snel verspreiden...als iedere hond uiteindelijk evenveel kost, dan is de lol van een 'snelle goedkoop 'eraf.(geld ook voor oeps puppen en asielhonden)

De eerste tijd zal er veel geklaagd worden, maar slechts zo wordt de overconsumptie ingedijkt.
Een hond kost altijd...al is de aanschaf goedkoop, dan heb je nog de jarenlange kost van inentingen en behandeling van ziektes (dat weet iedere dierenvriend...dieren kosten geld)
Laat de overheid ze verantwoordelijk maken!
Met een goedkope impulsaankoop, zullen mensen dan nadien alsnog de rekening gepresenteerd krijgen, en zo hoort het. (heb je een goede pup gekocht, dan ben je al in orde en van die kosten af)

Een chip is verplicht, geenkans om de testen te ontwijken

Pas als er 'bijkomende kosten' zijn, zal het impulsieve gedrag afgeremd worden.
Mensen worden pas bewust,  als de portemonnee het voelt...

Goedkope hond wordt: dure hond!  Dood aan de broodfok! "

Maar dan gaan we toch niet meer naar de dierenarts? Of een zwarte markt voor corrupte dierenartsen. 

Nee, de overheid is niet het antwoord, zo'n verandering moet toch echt bij de mens van binnenuit komen. ':-)

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

voorlichting is punt 1.

het licht vooral aan de kopers helaas. Die willen niet zo veel geld uitgeven en die willen niet zo lang wachten

daarnaast moet de wet aangepast worden.

en het is stom als er niet word getest want zo is de kans dat je ziektes doorgeeft alleen maar groter. dus dan gaan we even niet meer testen omdat de hele rashondenwereld toch al problemen heeft ;-) nee zo zorg je er goed voor dat die problemen uit de wereld worden verholpen

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Rioj jij ook zonder verzekering met je auto rond?
Betaal je geen belasting?
Heb je geen gezondheidszorg of identiteitskaart?

Een zwarte markt loopt tegen de lamp als da's iedere hond die ze zien moeten rapporteren.
Een klein deel zal uit de boot vallen, en zwart blijven, maar het overgrote deel stapt gewoon mee in de verplichte testen, net zoals er al zoveel verplicht is. Niet iedereen heeft zin om een illegaal, vermoeiend circuit vol te houden.

Dan kun je nog spontane kruisingen hebben, maar is er toch al een 'in kaart gebrachte' gezondheidstoestand. Eenmaal iedere modale hondenbezitter in het bezit is van 'papieren met testuitslagen', dan zullen ze zelf al meer bedacht zijn op 'oepsnestjes' met minderwaardige ouderdieren, want hun hond heeft dan niet dit of dat(beetje eergevoel), en dan kunnen ze (zij het kleinschalig) al een beetje meer 'fokkerkwaliteiten' kweken. (als je begrijpt wat ik bedoel)

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Mijn reactie gaat niet over honden maar ik wil het wel heel graag even kwijt.

Als aannemers, timmermannen, tuinmannen, metselaars, stucadoors, schilders, tegelzetters, huishoudelijke hulpen enz. enz. hun uurloon zouden halveren dan is meteen het probleem van zwart bijklussen opgelost  ;-);-);-)

Ben je gek geworden ofzo, Dierenvriend ? We kunnen mensen die hun werk goed doen toch niet gaan benadelen om zo de oplichters te pakken ? Hoe verzin je het ? Dat is echt de wereld op zijn kop.

Ik snap dat je je belazerd en bedrogen voelt. Jammer, had je je beter in moeten lezen. Voorstellen dat fokkers de helft van jouw pup gaan betalen is te zot voor woorden.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" Rioj jij ook zonder verzekering met je auto rond?
Betaal je geen belasting?
Heb je geen gezondheidszorg of identiteitskaart?

Een zwarte markt loopt tegen de lamp als da's iedere hond die ze zien moeten rapporteren.
Een klein deel zal uit de boot vallen, en zwart blijven, maar het overgrote deel stapt gewoon mee in de verplichte testen, net zoals er al zoveel verplicht is. Niet iedereen heeft zin om een illegaal, vermoeiend circuit vol te houden.

Dan kun je nog spontane kruisingen hebben, maar is er toch al een 'in kaart gebrachte' gezondheidstoestand. Eenmaal iedere modale hondenbezitter in het bezit is van 'papieren met testuitslagen', dan zullen ze zelf al meer bedacht zijn op 'oepsnestjes' met minderwaardige ouderdieren, want hun hond heeft dan niet dit of dat(beetje eergevoel), en dan kunnen ze (zij het kleinschalig) al een beetje meer 'fokkerkwaliteiten' kweken. (als je begrijpt wat ik bedoel) "

Denk juist dat onder de invloed van malafide fokkers (want die ga je dan krijgen) een "netwerk" van "zwarte da's" vrij makkelijk op te zetten en te onderhouden is. 

En zoals je zegt...jij wil denk ik niet weten hoeveel mensen er tegenwoordig nog rondrijden zonder verzekering...daar word je namelijk echt slecht van als je die verhalen hoort. 

Kijk, ik begrijp de lijn van gedachte wel, heus. Maar een morele verschuiving (want dat is waar we het over hebben) kan mensen niet opgelegd worden. We rijden nog steeds te hard, drinken alcohol voordat we 16 zijn, slaan onze buurman op z'n gezicht als ie ons stom aankijkt, etc etc etc...terwijl daar toch een heus een straf op staat en er overheidsregulatie is.

honden page profiel Mariska en Grace *Shiva(rip)*Mariska en Grace *Shiva(rip)*

honden foto van Mariska en Grace *Shiva(rip)*

Juist door de testen op erfelijke aandoeningen kosten rashonden zoveel geld.
Deze testen zijn niet gratis!
Goeie fokkers doen het niet voor het geld en de winst maar om het ras te verbeteren.
Deze testen zijn duur en noodzakelijk om zeker te zijn van gezonde pups.
Dus de verkoop prijs omlaag zal echt niet gaan en een beetje honde liefhebber heeft er zeker wel wat geld voor over om een gezonde pup in huis te halen.

Als je hier wat beter over na had gedacht was je nu niet met zo'n oplossing/voorstel gekomen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Weet ik hoor Kai, maar je zou toch al een deel kunnen verbeteren. (hoop ik dan, ik heb hieromtrent ook niet de waarheid in pacht)

En dat zwarte circuit; dat zal er in het begin zeker zijn...maar je kunt je hond niet eeuwig binnenhouden, of ongemerkt een 'illegaal' beestje in huis hebben(toevallige controles, net zoals op zwartwerk...big brother is watching...buren die elkaar aangeven...).(het kan altijd wel, maar de moeite voor dat illegale wordt dan zo groot, dat hou je ook niet non stop vol...denk ik dan...)

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" Weet ik hoor Kai, maar je zou toch al een deel kunnen verbeteren. (hoop ik dan, ik heb hieromtrent ook niet de waarheid in pacht)

En dat zwarte circuit; dat zal er in het begin zeker zijn...maar je kunt je hond niet eeuwig binnenhouden, of ongemerkt een 'illegaal' beestje in huis hebben(toevallige controles, net zoals op zwartwerk...big brother is watching...buren die elkaar aangeven...).(het kan altijd wel, maar de moeite voor dat illegale wordt dan zo groot, dat hou je ook niet non stop vol...denk ik dan...) "

Denk inderdaad dat je een bepaalde groep wel zult beïnvloeden met jouw maatregels ja, hoewel ik ook niet zou onderschatten wat de mooie praatjes van een "fokker" zouden kunnen doen met goedgelovige (en dat zijn er velen) mensen over een bepaalde "goede DA" en dat die tests eigenlijk maar onzin zijn. Goh, maar dat weet je, ik sta er zelfs niet 100% achter (die tests dan) En dat is dan natuurlijk ook een punt van discussie voordat er sprake kan zijn over overheidsregulatie.

Dat zwarte circuit...sociale controle is denk ik nog nooit zo zwak geweest als tegenwoordig, dus daar zou ik niet meteen op in zetten. Die verrassingscontroles vind ik al een betere optie inderdaad maar ik weet niet of dat gebruik van ambtenaren haalbaar is in deze tijden van crisis. Zou je eventueel als overheid wel uit kunnen besteden tegen een redelijke prijs, of de Dierenbescherming/Asiels die extra functie toe gaan dichten (vrijwilligers?)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

ik blijf erbij dat de enige manier om de broodfok echt aan te pakken ligt in het veranderen van de wet, en daar heb je de politiek voor nodig.... zolang de broodfok nog legaal is zal het blijven bestaan...

Als goede fokkers hun prijzen verlagen... dan doen broodfokkers dat ook... dan hebben ze per pup minder winst, maar dan halen ze gewoon meer pups ... zo simpel ligt het.... jammer genoeg :'(

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker

honden foto van Hesci

In de toekomst ben ik van plan om duitse herders te fokken
600,-- voor een DH pup vind ik nog wel heel erg schappelijk voor wat er allemaal bij komt kijken voordat de pups er daadwerkelijk zijn!!
Als je maar eens in het jaar een nest heb zal je daar echt niks aan verdienen
Sterker nog, je moet er nog behoorlijk wat bij neerleggen
Als eerste begin je met de tijd en energie die je in het grootbrengen van de teef stopt waar je in de toekomst mee wilt gaan fokken
HD, ED & DNA
De certificering, clubmatch & aankeuring
En dan begint het pas
Het zoeken naar een geschikte reu voor de betreffende teef
Vooraf zal ik dus een aantal keren gaann kijken naar de reu, het lieft wil ik ook nakomelingen gaan bekijken om zelf te zien wat de reu vereft
De kans is daarbij groot dat de reu in het buitenland zit je bent dan ook kosten kwijt aan de afstanden
En als de pups er zijn gaat er behoorlijk wat voer doorheen & de intenting en het ontwormen
Wat dacht je van de energie die je in een nest stopt?
Om op een goede manier een pup al de nodige basis mee te geven????
Ik blijf erbij dat de enige manier is om de broodfok te stoppen is om meer voorlichting te geven dat als je daar een pup haalt met de gedachte het te redden dat je in feite ruimte creeert waardoor nog meer pups in een ellendies situatie terechtkomen
Die cirkel moet eerst maar eens doorbroken worden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfok aanpakken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Cyra heeft een nieuwe bal...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^