Broodfok aanpakken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"  Jammer dat je hond een graanallergie heeft, en dat meen ik, maar zo wordt wel duidelijk dat al heb je en dure hond het is geen garantie dat die niet ziek is/wordt. Maar heb je al overwogen je hond vers vlees te geven, is goedkoper en staat dichter bij de natuur van de hond.
Ik blijf erbij dat een huishoud niet altijd een stamboom hoeft te hebben en dus ook niet zo duur hoeft te zijn. Ik ben niet uit op een goedkope pup, want ik heb al een hond, om die verwijzingen ook maar gelijk teniet te doen.

Groeten "

Je vindt een rashond met papieren voor 500 euro ook al duur ? Een hond die reageert op graan is toch niet ziek ? Dat is een doodnormale reactie ! Als jij dingen eet waar je spijsverteringsgestel niet op gebouwd is kun je ook klachten krijgen. Dat geldt voor ieder dier. Een hond is een vleeseter dus logisch dat die slecht kan reageren op graan. Alleen had ik daar 6,5 jaar geleden nog niet aan gedacht. Ik geef vers en nee, dat is niet goedkoper. Omdat ik ook kip moet vermijden vallen de goedkopere merken al af. Lotgering met 30 % vet, bierdopjes, plastic, salmonella enz. hoef ik niet, Smuldier vind ik te eenzijdig, vage huismerken vertrouw ik niet, pens lust ze niet. Blijft over NRV/BARF. Als je hond te grote stukjes vlees/orgaan uit KVV laat liggen kun je wel verzinnen wat ze met nekken, karkassen en ribben doet. 

Je kan je wel overal voor verzekeren ? Ik kan geen 2000 euro betalen, ook niet in termijnen. Als mijn hond na een aanrijding of bij ziekte geopereerd kan worden moet ik deze dood laten gaan ? Dit enkel en alleen omdat ik de verzekering overbodig vond ? Jij noemt je Dierenvriend.....  Totale kosten van mijn hond: verzekering 24 euro, hondenbelasting 8 euro, voeding 50 euro, kauwmateriaal/speeltjes/beloningsnoepjes/visolie/poepzakjes/zelfzorgmedicatie/eigen bijdrage 19% dierenartsbezoek enz. 18 euro = 100 euro. Weet jij heel zeker dat alle bovenstaande kosten in jouw 25 euro zitten ? Het overgrote deel van de mensen weet niet wat hun auto, hun hond, hun caravan e.d. op jaarbasis kost. Maar al te vaak schatten ze het in op 30-40 % van de werkelijke kosten.

Waarom kom jij met een voorstel om de prijzen van goede fokkers te verlagen als je een hond zonder papieren wil ? Die verkoopt een goede fokker niet. De broodfokker is echt niet je enige optie. Er zijn genoeg mensen die af en toe een nestje fokken en daar heel goed voor zorgen. Het is even zoeken maar ze zijn er heus wel. Wat let je om daar je hond te kopen ? Zonder papieren betekent over het algemeen wel dat de ouderdieren niet getest zijn maar daar is de prijs ook naar. 

Als je echt wat aan de broodfok wil doen vanwege het dierenleed doe dan iets in plaats van hier goede fokkers te beledigen. Schrijf alle Europarlementariers http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Europarlementari%C3%ABrs_%282009-2014%29 aan, richt een actiegroep op en ga protesteren in Brussel. Ik krijg onderhand sterk de indruk dat dat niet de bedoeling is. Geld lijkt je meer pijn te doen dan dierenleed.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfok aanpakken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DD

honden foto van D

Daar gaan we weer!
Allereerst maken de echte goede fokkers GEEN winst. Ik ben vroeger fokker geweest van Bouviers en ik kan zeggen dat ik nog nooit zoveel winst heb gemaakt van mijn nesten.
Er moest soms geld bij! Pup die in het geboortkanaal bleef zitten, een keizersnede, noem maar op. Kost klauwen met geld! En dan al het werk die we er aan hebben en dat 10 weken lang!! Ja, je leest het goed, mijn pups gingen nooit eerder weg dan 10 weken, aangezien juist in die 10 weken de pups zoveel meer leerde van hun moeder!!
Maar dit is al eens eerder in een andere topic behandeld en als het hier zo door gaat, wordt het een dezelfde topic. Einde van het verhaal is dat deze topic dan ook gesloten wordt. Want daar draait het elke keer op uit.

Als je een goed idee hebt, je denkt althans dat je een goed idee hebt om de broodfok uit te bannen, dan is het verstandig en eerlijk tegenover dit forum, om je gewoon aan te melden met een account. Dan weten we tenminste wie we voor ons hebben.

Ten tweede heb je mazzel met je dierenartskosten en andere zaken. Ik heb hier (en dat is niet toevallig) een broodfokteefje, gered dus................mishandeld en misbruikt..............altijd opgesloten gezeten...................
We hebben haar nu 10 maanden en ze is nu al 3 x geopereerd. Verder heeft ze een hartruisje, maar voor de rest is ze een bikkel!!  Mijn andere hondje is ook geopereerd geweest en ik kan je vertellen dat beide hondjes NIET verzekerd kunnen worden voor hetgeen ze hebben gehad.
Dus, voordat je gaat roepen dat het allemaal wel meevalt en dat je je hond kan verzekeren enz., dan mag je je zelf wel eens beter voorlichten cq inlezen.

Ik vraag mij eigenlijk af met welke intentie je deze topic bent begonnen, voor het uitlokken van onze reacties zodat je daar eens lekker over kon gaan zieken, of dat je andere bedoelignen hebt.
Maar nogmaals, maak eens een account aan joh, of wil je zo graag anoniem blijven, door verder niets over jezelf te vertellen.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Ik zeg nogmaals om mij heen de mensen die een ras hond hebben zijn echt zwakkelingen ik zou gewoon bang worden om een dure "rashond"te nemen en dan nadien al die gebreken tegen te komen,en da moet je maar eens terug gaan naar de fokkers die zo graag de raskenmerken hoog willen houden.Laat me niet lachen,overgens zijn er natuurlijk ook hele goede rashonden fokkers.Gr Piet "

Ik ben het met je eens dat bepaalde raskenmerken slecht zijn voor de hond. Dat weet je toch als je zo'n hond koopt ? Als je persé een Duitse Herder wil met een glijbaanrug moet je niet zeuren als je hond HD krijgt. Voor een Duitse Herder met een rechte rug had je even verder moeten zoeken, ze zijn er namelijk echt wel. Ik heb bewust gekozen voor een ras dat er 100 geleden precies hetzelfde uitzag als nu. Een ras dat vrijwel niet belast is met erfelijke afwijkingen. Buiten het feit dat mijn vleeseter niet tegen graan kan kom ik vrijwel niet bij de dierenarts. 

Nogmaals of eigenlijk voor de zoveelste keer, een stamboom is geen garantiebewijs. Ook een hond met een stamboom kan ziek worden. Ieder levend wezen kan ziek worden. Mijn oma is gezond en viert binnenkort haar 93-ste verjaardag. Mijn moeder mankeert op 65-jarige leeftijd ook nog niets. Ik ben geboren met een erfelijke afwijking en heb een invaliderende aandoening.  Dat is niet meer en niets minder dan dikke vette pech !

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

1 keer is genoeg

Anoniem (Gast)

Ik vind zelf de eisen waaraan een fokker die erkent wordt door de Raad van Beheer moet voldoen al erg minimaal.

Een rasfokker kan met één teef 3 nestjes binnen 2,5 jaar hebben. Dit vind ik dus al veels te veel.
Een rasfokker mag met één teef maximaal 5 nestjes hebben. Dit vind ik dus ook veels te veel.
Er rasfokker hoeft het nestje niet in huis te laten opgroeien. Vaak zitten de nestjes gewoon in de kennel en groeien dus niet in het gezin op.
Rasfokkers mogen zoveel teefjes hebben als ze willen en kunnen daarmee ook heel veel nestjes per jaar hebben en ook tegelijkertijd. Dit mag allemaal, maar in mijn ogen kunnen de pups dan helemaal niet goed gesocialiseerd worden.

Er zijn ook zat rasfokkers die fokken voor het geld en in mijn ogen is dat ook gewoon broodfok terwijl ze zich keurig aan de regels houden.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Ik vind zelf de eisen waaraan een fokker die erkent wordt door de Raad van Beheer moet voldoen al erg minimaal.

Een rasfokker kan met één teef 3 nestjes binnen 2,5 jaar hebben. Dit vind ik dus al veels te veel.
Een rasfokker mag met één teef maximaal 5 nestjes hebben. Dit vind ik dus ook veels te veel.

"
Een teefje wordt loops op de leeftijd van ca. 8 maanden. Een goede fokker gaat dan nog niet fokken uiteraard. Maar een teefje mag je wel gebruiken tot een leeftijd van 5 jaar, mits de teef in uitstekende conditie is. Hoewel de leeftijd niet in de regels staat, een goede fokker weet toch wat het beste is voor zijn teven. En daarom zijn het stelregels, maar je hoeft het niet op te volgen natuurlijk. je kan veel minder doen, maar meer kan al niet want dan ben je verkeerd bezig.

Wat in jouw ogen niet kan, kan misschien heus wel. En daarom zeg ik, een goede fokker die weet wat hij/zij doet.
En dat je rasfokkers over 1 kam scheert met broodfokkers is helemaal uit de boze! Maar ja, anoniem zegt al genoeg.

Ik snap eigenlijk nooit waarom men anoniem moet reageren. bang voor je naam?

honden page profiel pietpiet

honden foto van piet

Ja maar mensen die een hondje op marktplaats zetten worden ook over 1 kam geschoren en zijn ook gelijk broodfokkers dus ja wat is wat Angela.Gr Piet

honden page profiel DD

honden foto van D

" Ja maar mensen die een hondje op marktplaats zetten worden ook over 1 kam geschoren en zijn ook gelijk broodfokkers dus ja wat is wat Angela.Gr Piet "

Wat is wat? Geen idee!

Het is nu eenmaal een feit dat sommige oepsnesten niet echt oepsnesten zijn. Je weet wanneer je teef loops is en je weet dus ook dat je er geen reu bij moet laten. Dus zo oeps is het niet.

Maar dit zijn natuurlijk geen broodfokkers in de meeste gevallen, als deze mensen ook over 1 kam worden geschoren met broodfokkers, dan is dat natuurlijk niet helemaal correct. Sommige denken dat het leuk is, om 1 nestje te hebben van hun eigen hond, tja. Ik kan mij daar wel iets bij voorstellen, maar ik weet nu veel meer dan vroeger. En dus weet ik dat het niet echt verstandig is. Zeker niet als je ziet wat voor een combi's er zijn. Heb je nu nog een hondje waar je het zelfde soort opzet, dan zou ik zeggen....oké.  Maar test ze dan ook!

Maar goed,  het is net zo min dat goede fokkers van ras honden over 1 kam worden geschoren als broodfokkers.

Hoe je went of keert, de discussie zal altijd blijven.

honden page profiel pietpiet

honden foto van piet

Daar heb je een punt Angela,mischien hoort kruisen er ook wel bij anders liepen we allemaal met een wolf op straat.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

Belangrijke vraag is in hoeverre je eigenlijk met stamboom zou moeten fokken, en genetische tests, voor een "gezonde" hond. Tot we dat helder hebben kun je er verder weinig zinnigs over zeggen. 

Door de DNA tests toe te passen en alleen met de "gezonde" (volgens de zeer beperkte tests dus) honden te fokken werk je een heel beperkte lijnteelt in de hand, en dat is op lange termijn niet bepaald wenselijk voor een soort. 

Neemt niet weg dat je voor de fantastische zorgen van goede fokkers best een extra prijs mag betalen.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Daar gaan we weer!
Allereerst maken de echte goede fokkers GEEN winst.  "

Zolang er fokkers zijn (en dit zijn echt wel goede fokkers hoor) die pups voor 1500 a 2000 euro aanbieden  gaat dat er bij mij niet in. Op een nestje van 4 pups kost een nest je ongeveer 800 euro per pup. (schatting, zal schelen per ras, dierenarts etc etc.) Meer gaat die kostprijs wat omlaag, minder natuurlijk omhoog.

Ik begrijp jou felle reactie ook niet helemaal. Er is namelijk niets mis met er wat aan verdienen. Er zit zat tijd in, en zo kan je wat aan de kant zetten als het tegen zit of er veel extra kosten aan zitten. Dat neemt niet weg dat er meer dan voldoende fokkers zijn die echt wel wat verdienen aan de pups. Het verschil is natuurlijk dat het ze daar niet om te doen is.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Kai; ;-)

(het fokbeleid, da's weer een ander 'paar mouwen'; blijft heikel punt, da's waar)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" Ik vind zelf de eisen waaraan een fokker die erkent wordt door de Raad van Beheer moet voldoen al erg minimaal.

Een rasfokker kan met één teef 3 nestjes binnen 2,5 jaar hebben. Dit vind ik dus al veels te veel.
Een rasfokker mag met één teef maximaal 5 nestjes hebben. Dit vind ik dus ook veels te veel.
Er rasfokker hoeft het nestje niet in huis te laten opgroeien. Vaak zitten de nestjes gewoon in de kennel en groeien dus niet in het gezin op.
Rasfokkers mogen zoveel teefjes hebben als ze willen en kunnen daarmee ook heel veel nestjes per jaar hebben en ook tegelijkertijd. Dit mag allemaal, maar in mijn ogen kunnen de pups dan helemaal niet goed gesocialiseerd worden.

Er zijn ook zat rasfokkers die fokken voor het geld en in mijn ogen is dat ook gewoon broodfok terwijl ze zich keurig aan de regels houden. "


Rasfokkers, rasfokkers en nog eens rasfokkers ik vraag me serieus af waarom jij alles over 1 kam scheert en waar jij in hemelsnaam ooit bent geweest.
Een goede fokker heeft niet tig teefjes, de honden groeien niet op in huis en hebben ook niet tig nestjes.

Een goede fokker fokt hooguit met 2 teefjes tergelijkertijd en voed de pups binnenshuis op en socialiseert deze ook gewoon.
Al heb ik 10 teven welke apart van elkaar loops worden en allemaal gedekt worden in 1 jaar kan ik de pups gewoon goed socialiseren ik zie niet in waarom. Het wordt dan echt een dag/jaar taak maar het is niet onmogelijk.
Echter ken ik geen enkele goede fokker die dit doet.
De meeste goede fokkers die ik ken fokken hooguit 3 nestjes per jaar met verschillende teven en laten een bepaalde tijd ertussen zitten om tot rust te komen.

Wat bepaald dat iemand een goede fokker is?
Een stamboom nee hoor absoluut niet dat is niks waard zonder een fokker met goede intenties en die volgens de regels fokt en dan ook nog eens testen doet.

Een fokker die met stamboomfokt en volgens de regels is dat altijd een goede fokker? Nee in mijn ogen niet een fokker kan altijd zomaar iets doen ondanks dat hierbij de regels niet worden overschreden.

Of iemand een goede fokker is bepaal je als consument zelf eingelijk.
In mijn ogen is een goede fokker eentje die
A met stamboom fokt
B volgens de regels fokt
C zoveel mogelijk de ouder dieren laat testen
D ouderdieren leven in huis (althans moeder)
E pups worden opgevoed in huis en de basis wordt aangeleerd.

Als een van deze punten niet zo zou zijn als ik een pup aanschaf blijf ik er weg omdat het in mijn ogen dan geen goede fokker is.

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

De toon is wel weer duidelijk,rasfokers zijn weer de slechte omdat ze een normale prijs vragen voor een pup,opmerkingen dat rashonden alleen voor rijke zijn is klare onzin.
Voor een pup kan je sparen maar je moet wel gedult hebben en daar wringt nu de schoen,ze willen direct een pup en dat gaat niet het tenslotte geen pak suiker wat je haalt in de supermarkt.
Broodfok moet aangepakt worden door de politiek,ze zijn toch zo dol op brussel,nu gebruik het dan ook eens.
Goede testen en een dna bank ben ik mee eens en geen inteelt maar iedere rasfokker zal dit ook nooit doen want dan weet hij dat hij zijn ras verziekt.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" De toon is wel weer duidelijk,rasfokers zijn weer de slechte omdat ze een normale prijs vragen "

Dat lees ik hier nergens terug om eerlijk te zijn.

honden page profiel DD

honden foto van D

"
Zolang er fokkers zijn (en dit zijn echt wel goede fokkers hoor) die pups voor 1500 a 2000 euro aanbieden  gaat dat er bij mij niet in. Op een nestje van 4 pups kost een nest je ongeveer 800 euro per pup. (schatting, zal schelen per ras, dierenarts etc etc.) Meer gaat die kostprijs wat omlaag, minder natuurlijk omhoog.

Ik begrijp jou felle reactie ook niet helemaal. Er is namelijk niets mis met er wat aan verdienen. Er zit zat tijd in, en zo kan je wat aan de kant zetten als het tegen zit of er veel extra kosten aan zitten. Dat neemt niet weg dat er meer dan voldoende fokkers zijn die echt wel wat verdienen aan de pups. Het verschil is natuurlijk dat het ze daar niet om te doen is. "

Ik ben niet fel, ik zeg gewoon wat ik er van vind. Omdat ik zelf heb gefokt, weet ik zo ongeveer wel hoe het werkt hoor!
En ik heb echt geen enorme winst gehad of gemaakt! En daar deed ik het niet eens voor. De liefde voor het ras en het ras proberen sterker te maken met goede combinaties, daar was het mij om te doen. Maar vooral Liefde.
Er moest weleens flink geld bij, (ik heb het ergens al beschreven) 10 weken werk aan de winkel, dat is niet niks en dat is ook niet in geld uit te drukken.
En ja, als je mazzel hebt, dan hou je wat over. Fijn, want dat kan je weer gebruiken bij het volgende nestje. Dus zo investeer je met je eigen gemaakte geld. Dus echte winst? Nee.

Je kan het zo brengen als je wilt Frank, de echte, goede en liefdevolle fokkers weten wel beter.

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

Volgens jou moeten we de prijs van een pup verlagen naar het niveau van de broodfokkers,ga je nu ook je salaris inleveren tot het niveau van wat een oostblok persoon verdient voor het zelfde werk.
Het staat niet direct maar zoals opgemerkt in dit forum"belachelijk 1500 euro voor een pup"zet wel een trend.
En als je het niet wil of kan betalen en je hoeft geen stamboom hond dan kijk in het asiel,daar help je een hond echt,niet bij een pupyfarm een halen omdat hij daar goedkoper is.
Soms zijn er bij de ras vereniging ook herplaatsers te krijgen tegen een kleine vergoeding dit zijn raszuivere honden met stamboom .
De meeste honden komen van eigenaren die ervaring hebben met dit ras en zijn dus goed opgevoed.
Wil je echt een pup met stamboom van een verantwoorde fokker dan moet je niet zeuren over de prijs,niemand zet een pistool tegen je hoofd.

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke

honden foto van Veerle & Chipke

Ik begrijp je wel hoor maar ik denk dat verantwoorde fokkers deze prijzen hanteren omdat ze de kosten van testen en zo terugverdiend willen hebben. Denk niet dat je van fokken rijk gaat worden.
Maar dit even terzijde. Als de verantwoorde fokkers zakken in prijs dan zou de broodfok gewoon ook zakken. Daar haal je het niet tegen hoor

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Je kan het zo brengen als je wilt Frank, de echte, goede en liefdevolle fokkers weten wel beter. "

Investeren kan je alleen met geld dat je verdient. Je zegt dus eigenlijk hetzelfde als ik, want een goede fokker kan niet anders dan geld moeten verdienen aan de pups, of er heel veel geld bijleggen. Ik snap jou reacties nog steeds niet trouwens, want we zeggen hetzelfde. Ik zie alleen vrij defensieve reacties terwijl er niets is om defensief over te zijn.

Sterker nog, er zullen echt wel fokkers zijn die de financiële diepte hebben om lachend in te leveren op hun liefhebberij, maar de meeste die ik ken zijn mensen die echt niet 6 keer modaal verdienen. Als je dan serieus met je honden bezig wil zien, nieuw bloed wil introduceren (dus importeren vaak) etc zal je wel moeten verdienen aan de pups, want anders ga je al die extra inspanning echt niet financieel kunnen bolwerken.

Iets minder defensief, ik ben echt de laatste die fokkers zal aanvallen op basis van de geldzaken. Er zijn wat andere zaken waar ik veel kritischer op ben, maar dit niet. Goed werk is nu eenmaal niet goedkoop.

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik denk niet dat je mij helemaal goed begrijpt.
Net zoals met een bedrijf, moet je er voor zorgen dat je een buffer achter de hand hebt. Dus dat is geld wat je niet verdiend hebt aan de pups. Dat kan immers niet, want je begint net. Net zoals met een eigen bedrijf, zul je van te voren in moeten schatten wat je kwijt bent aan zoveel zaken. Je kan niet zomaar beginnen met.........want dan zwem je in een zwembad zonder water.

Verder zeg ik dus ook: "En ja, als je mazzel hebt, dan hou je wat over."

Je kan niet aan fokken beginnen als je geen buffer hebt. Want je zegt het zelf al, je zult een reu moeten vinden, ze zult de ouders moeten testen, je hebt al zoveel kosten van te voren. En dan zeg jij dat je dat geld al hebt omdat je aan pups hebt verdiend. En dat is dus een verkeerde gedachtegang Frank.

Investeren met wat je achter de hand hebt zul je wel moeten, wil je een goede fokkerij opstarten. En net zoals met een bedrijf, de eerste jaren zal je echt geen winst maken, misschien quitte spelen, maar geen winst.

Verder vergeten een heleboel mensen dat je werk eraan, 24 uur per dag, niet in geld is uit te drukken. Als we dat ook zoden om gaan rekenen aan uurloon, dan zal de pup heel erg duur worden.
Toen ik fokker was, kosten mijn Bouviers 750 gulden. 10 weken verbleven ze bij mij in huis. Ik deed het met liefde!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Je kan niet aan fokken beginnen als je geen buffer hebt. Want je zegt het zelf al, je zult een reu moeten vinden, ze zult de ouders moeten testen, je hebt al zoveel kosten van te voren. En dan zeg jij dat je dat geld al hebt omdat je aan pups hebt verdiend. En dat is dus een verkeerde gedachtegang Frank. "
Jouw aanname dat ik op dat punt start of dat dit mijn punt is. Nogmaals, mijn enige, maar dan ook echt enige stelling was dat fokkers echt wel verdienen aan de pups. En dat is bittere noodzaak. Niets meer, niets minder. En alles wat jij nu benoemd, heb ik al eerder aangehaald, kortom, je zegt hetzelfde als ik.

En om dan weer terug on-topic te komen, daarom is dus het voorstel van de topic starter volkomen onhaalbaar. Je kan niet zomaar 500/600 euro per pup gaan inleveren op een nestje, of zelfs niet structureel 100 euro want 90% van de fokkers gaan financieel dan gewoon kapot.

honden page profiel DD

honden foto van D

We zien het te verschillend. Je kan niet beginnen als je niets hebt, Klaar.
Jij denkt al winst te hebben gemaakt met pups terwijl je nog moet beginnen. Dat kan niet, bestaat niet.

Jouw stelling klopt in in mijn beleving niet, dat is mijn mening. En ik weet het, want ik ben fokker geweest. Nu zijn niet alle fokkers hetzelfde, maar ga ik uit van mijn eigen ervaring.

I rest my case.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" We zien het te verschillend. Je kan niet beginnen als je niets hebt, Klaar.
Jij denkt al winst te hebben gemaakt met pups terwijl je nog moet beginnen. Dat kan niet, bestaat niet.

Jouw stelling klopt in in mijn beleving niet, dat is mijn mening. En ik weet het, want ik ben fokker geweest. Nu zijn niet alle fokkers hetzelfde, maar ga ik uit van mijn eigen ervaring.

I rest my case. "

"Leer lezen" 

is hier denk ik wel op zijn plaats.

honden page profiel DD

honden foto van D

"
"Leer lezen" 

is hier denk ik wel op zijn plaats. "

Ook voor Frank bedoeld neem ik aan!

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" We zien het te verschillend. Je kan niet beginnen als je niets hebt, Klaar.
Jij denkt al winst te hebben gemaakt met pups terwijl je nog moet beginnen. Dat kan niet, bestaat niet.

Jouw stelling klopt in in mijn beleving niet, dat is mijn mening. En ik weet het, want ik ben fokker geweest. Nu zijn niet alle fokkers hetzelfde, maar ga ik uit van mijn eigen ervaring.

I rest my case. "

Ik snap je wel.
Als je begint moet je een paar duizend euro zelf investeren. Als je dit, met een beetje mazzal,  na het vertrek van de pups overhoudt heb je niets verdiend maar speel je quitte. Als je verder wilt fokken moet je dit bedrag opzij zetten voor het volgende nest. Zelfs al fok je 40 jaar, hetgeen je aan het eind overhoudt is je investering van het begin.

Heb je mazzel, hou je misschien wat over maar dat staat in geen verhouding met de tijd en energie die je er in hebt gestopt.

honden page profiel DD

honden foto van D

"
Ik snap je wel.
Als je begint moet je een paar duizend euro zelf investeren. Als je dit, met een beetje mazzal,  na het vertrek van de pups overhoudt heb je niets verdiend maar speel je quitte. Als je verder wilt fokken moet je dit bedrag opzij zetten voor het volgende nest. Zelfs al fok je 40 jaar, hetgeen je aan het eind overhoudt is je investering van het begin.

Heb je mazzel, hou je misschien wat over maar dat staat in geen verhouding met de tijd en energie die je er in hebt gestopt. "

YES! Eindelijk iemand die mij begrijpt!
Is het dus toch een kwestie van goed lezen, denk ik dan maar zo.
Bedankt Stippeltje!

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

"
Ook voor Frank bedoeld neem ik aan! "

Juist voor Frank bedoeld.

Maar nu ik het terug lees zie ik inderdaad dat mijn berichtje wat vaag overkwam.

honden page profiel DD

honden foto van D

"
Juist voor Frank bedoeld.

Maar nu ik het terug lees zie ik inderdaad dat mijn berichtje wat vaag overkwam. "

Bedankt Kai, ;-) ik begreep namelijk dat het voor mij bestemd was.

Dierenvriend (Gast)

Zo ik zal weer even reageren. Nu is Frank ineens de gebeten hond, mooie woordspeling, omdat hij net als ik zegt dat het goedkoper kan maar dat het niet zo is dat alle fokker geldwolven zijn. Feit blijft dat als je de meeste forumschrijvers geloven wil, fokkers allemaal miljonair moeten zijn om het te kunnen bekostigen. Dat is natuurlijk niet zo. Ik denk dat bijna alle fokkers met de goede bedoelingen fokken en het hele kleine gedeelte wat het niet doet zal niet op dit forum vertegenwoordigd zijn.
Feit blijft dat sommige prijzen van rashonden totaal uit de pas lopen met het doel waarvoor de meeste mensen een hond aanschaffen.
Even reagerend op de opmerking over herplaatsers, er werd gesteld dat ze opgevoed zijn maar meestal hebben juist die honden een probleem, angstig slecht gesocialiseerd, probleemhonden dus meestal.
Ik lees dat een hoop fokkers bijna 24uur per dag met die pups bezig zijn dat is mooi maar is het wel nodig? De honden hebben een natuur en de moeder verzorgt de jongen vaak veel beter dan een mens dat kan. Laat het ook aan de moeder, het is hun instinct. Mensenmoeders zouden het ook niet fijn vinden als de zorg voor hun kind overgenomen zou worden door een ander, en dan helemaal iemand van een andere diersoort. De eerste 4 weken is het aan de moeder, daarna moeten ze bijgevoerd worden en begint het socialiseren en leren en natuurlijk is knuffelen altijd goed.
Ook heb ik iets gelezen over echo's bij zwangerschap en met 7 weken, maar waar is dat goed voor als je met raszuivere gezonde honden fokt?
Ik heb nooit gezegd dat een fokker niets mag verdienen, maar omdat allerlei ego's niet goed lezen en dingen op een verkeerde manier oppakken loopt de discussie alle kanten op. 
Mijn idee is misschien wel een beetje ambitieus maar was met goede bedoelingen opgezet, niet om op te ruien, af te kraken of te kwetsen of om goedkoop aan een hond te komen maar gewoon omdat ik nadacht hoe broodfok gestopt kan worden.

Groeten.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Zo ik zal weer even reageren. Ik lees dat een hoop fokkers bijna 24uur per dag met die pups bezig zijn dat is mooi maar is het wel nodig? De honden hebben een natuur en de moeder verzorgt de jongen vaak veel beter dan een mens dat kan. Laat het ook aan de moeder, het is hun instinct. Groeten. "

Ik heb echt geen flauw idee wat hier nou de bedoeling van is..
Maar er zijn nu opeens wel een aantal fokkers in het Oostblok uw grooooootste vriend.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfok aanpakken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Cyra heeft een nieuwe bal...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^