Broodfok aanpakken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dierenvriend (Gast)

Landseer, of je kan niet begrijpend lezen of je bent gewoon heel erg dom.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfok aanpakken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"
YES! Eindelijk iemand die mij begrijpt!
Is het dus toch een kwestie van goed lezen, denk ik dan maar zo.
Bedankt Stippeltje! "

Graag gedaan maar je verhaal is duidelijk ;-)  Ik vermoed dat sommige mensen het niet goed willen lezen.

Jantine (Gast)

"

Rasfokkers, rasfokkers en nog eens rasfokkers ik vraag me serieus af waarom jij alles over 1 kam scheert en waar jij in hemelsnaam ooit bent geweest.
Een goede fokker heeft niet tig teefjes, de honden groeien niet op in huis en hebben ook niet tig nestjes.

Een goede fokker fokt hooguit met 2 teefjes tergelijkertijd en voed de pups binnenshuis op en socialiseert deze ook gewoon.
Al heb ik 10 teven welke apart van elkaar loops worden en allemaal gedekt worden in 1 jaar kan ik de pups gewoon goed socialiseren ik zie niet in waarom. Het wordt dan echt een dag/jaar taak maar het is niet onmogelijk.
Echter ken ik geen enkele goede fokker die dit doet.
De meeste goede fokkers die ik ken fokken hooguit 3 nestjes per jaar met verschillende teven en laten een bepaalde tijd ertussen zitten om tot rust te komen.

Wat bepaald dat iemand een goede fokker is?
Een stamboom nee hoor absoluut niet dat is niks waard zonder een fokker met goede intenties en die volgens de regels fokt en dan ook nog eens testen doet.

Een fokker die met stamboomfokt en volgens de regels is dat altijd een goede fokker? Nee in mijn ogen niet een fokker kan altijd zomaar iets doen ondanks dat hierbij de regels niet worden overschreden.

Of iemand een goede fokker is bepaal je als consument zelf eingelijk.
In mijn ogen is een goede fokker eentje die
A met stamboom fokt
B volgens de regels fokt
C zoveel mogelijk de ouder dieren laat testen
D ouderdieren leven in huis (althans moeder)
E pups worden opgevoed in huis en de basis wordt aangeleerd.

Als een van deze punten niet zo zou zijn als ik een pup aanschaf blijf ik er weg omdat het in mijn ogen dan geen goede fokker is. "

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Mensenmoeders zouden het ook niet fijn vinden als de zorg voor hun kind overgenomen zou worden door een ander, en dan helemaal iemand van een andere diersoort. De eerste 4 weken is het aan de moeder, daarna moeten ze bijgevoerd worden en begint het socialiseren en leren en natuurlijk is knuffelen altijd goed.

Groeten. "

Ooit gehoord van kraamzorg ? Dan komt er iemand voor jou en je kind zorgen. Iemand van dezelfde diersoort die misschien zelf nog niets eens kinderen heeft. Toch wordt deze zorg door veel vaders en moeders zeer gewaardeerd.

Juist de eerste 4 weken verleen je moeder en pups intensieve zorg. Bij het eerste nest van moeder heeft zij vaak je steun en aanmoediging nodig. De melkproduktie moet intensief gecontroleerd worden. Als de pups teveel verschillen in gewicht worden de kleinste vaak weggeduwd door de grootste. Deze kleintjes moet je vaak aanleggen omdat ze anders niet genoeg voeding binnenkrijgen. Het eventueel teruglopen van de melkproduktie kun je controleren door de pups zeer regelmatig te wegen. Komen ze niet genoeg bij dan kan bijvoeding nodig zijn. Dit gaan één op één met een fles. De leefomgeving zal je schoon moeten houden. Moeder heeft af en toe rust nodig maar geeft dit vaak zelf niet aan omdat ze niet bij de pups weg wil. Aan de fokker de taak dit te herkennen en te regelen enz. enz.

Als ik jou goed goed begrijp zoeken moeder en pups het vier weken lang maar zelf uit ? Welkom in het Oostblok bij de broodfokker.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Landseer, of je kan niet begrijpend lezen of je bent gewoon heel erg dom. "


Hou het maar op het laatste...

*iets met zelfkennis*

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"
Ik lees dat een hoop fokkers bijna 24uur per dag met die pups bezig zijn dat is mooi maar is het wel nodig? 
Ook heb ik iets gelezen over echo's bij zwangerschap en met 7 weken, maar waar is dat goed voor als je met raszuivere gezonde honden fokt?
Ik heb nooit gezegd dat een fokker niets mag verdienen, maar omdat allerlei ego's niet goed lezen en dingen op een verkeerde manier oppakken loopt de discussie alle kanten op. 
"


Ik heb de indruk dat je je eigenlijk gewoon ergert aan de gang van zaken bij een aantal fokkers. Dat je het te duur vindt en dat je vindt dat ze er te veel poeha rond maken. 
Maar wat heeft dit te maken met het stoppen van broodfok???
Ga es na wie de klanten zijn van de broodfokkers. Vaak mensen die op een zonnige zondag bedenken dat het wel es leuk zou zijn, een hondje in de tuin bij de kindjes en diezelfde middag rijden ze naar een kennel waar 30 rassen worden aangeboden en kiest het kindje het schattigste wollebolletje uit. Deze mensen zouden sowieso nooit bij een 'verantwoorde' fokker gaan, want dan moeten ze maandenlang wachten. Dus de prijs is niet eens aan de orde. Door fokkersprijzen te laten zakken, zoals jij voorstelt, bereik je deze klantengroep niet eens. Het enige wat hen zou tegenhouden is dat het wettelijk niet meer mogelijk zou zijn, om 'zomaar' een hond te kopen. Dus komen we weer op: de politiek.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

"
Als ik jou goed goed begrijp zoeken moeder en pups het vier weken lang maar zelf uit ? Welkom in het Oostblok bij de broodfokker. "


Gelukkig....... welkom in de club van mensen met een geestelijke achterstand.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

@Landseer

ik vind die waterwerkers sowieso altijd zo traag uit hun ogen kijken...maar kon aan mij liggen.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" @Landseer

ik vind die waterwerkers sowieso altijd zo traag uit hun ogen kijken...maar kon aan mij liggen. "

Nee hoor..is algemeen gegeven...
Maar ach, zolang ik een hond bij me heb...kan ik die gelukkig nog de schuld geven van het totaal mislukken van oefeningen..

"zijn toch zulke eigenwijze honden"   *kuch*

Dierenvriend (Gast)

Toch nog meer mensen die in mijn ogen niet begrijpend kunnen lezen. Kraamzorg???? Als alles goed is met de honden hoef je er niet zo heel veel aan te doen, of willen een stel simpele zielen beweren dat de natuur niet zonder hun ingrijpen of steun kan. Hoe doen de wolven het dan? Juist, het ingrijpen van de mens in de natuur is de basis voor heel veel ellende. Bijvoorbeeld zwakke honden, om maar een passend voorbeeld te noemen. 
Verder heeft al dit geneuzel niets meer met bestrijding van broodfok te maken.
En ik haal dit er allemaal niet bij dat doen anderen hier. Ik was bezig met een plan tegen broodfok, maar mijn idee krijgt dus weinig steun. Daar zullen sommigen hun redenen hebben, die ik nog niet helemaal begrijp. Maar ik heb de wijsheid niet in pacht.
En de onzinnige opmerkingen dat ik voor fokkers in het oostblok zou zijn, denk na joh. Ik geloof dat ik duidelijk was dat broodfok op Europees nivo aangepakt moet worden!
Maar jullie hebben gelijk, broodfok is niet op te lossen. 

Gegroet

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

"  Hoe doen de wolven het dan?  

Gegroet "

Gelukkig...
Welkom bij de club.. ;-)

Nienke (Gast)

" Toch nog meer mensen die in mijn ogen niet begrijpend kunnen lezen. Kraamzorg???? Als alles goed is met de honden hoef je er niet zo heel veel aan te doen, of willen een stel simpele zielen beweren dat de natuur niet zonder hun ingrijpen of steun kan. Hoe doen de wolven het dan? Juist, het ingrijpen van de mens in de natuur is de basis voor heel veel ellende. Bijvoorbeeld zwakke honden, om maar een passend voorbeeld te noemen. 
Verder heeft al dit geneuzel niets meer met bestrijding van broodfok te maken.
En ik haal dit er allemaal niet bij dat doen anderen hier. Ik was bezig met een plan tegen broodfok, maar mijn idee krijgt dus weinig steun. Daar zullen sommigen hun redenen hebben, die ik nog niet helemaal begrijp. Maar ik heb de wijsheid niet in pacht.
En de onzinnige opmerkingen dat ik voor fokkers in het oostblok zou zijn, denk na joh. Ik geloof dat ik duidelijk was dat broodfok op Europees nivo aangepakt moet worden!
Maar jullie hebben gelijk, broodfok is niet op te lossen. 

Gegroet "

Nienke (Gast)

Dus als ik het goed begrijp moet je als fokker je woonkamer helemaal vol laten poepen en piesen door de pups? Je moet ze los in huis en in de tuin laten lopen zonder dat je erbij bent? (Want je kan gewoon aan het werk?) En je moet de moederhond er maar op uit sturen om bij de buren een konijn uit de ren te stelen en aan haar puppy's te geven in plaats dat de fokker de pupjes zelf bijvoert? Dat kan allemaal net zoals in de natuur? (En in het Oostblok natuurlijk, maar dat terzijde?)
Je hoeft ook niet klaar te zitten als fokker om de belangstellenden netjes te ontvangen, kopje koffie, lunch...Of alle mails met vragen te beantwoorden?
Je hoeft de pupjes niet elke dag te wegen om te zien of ze goed aankomen en of er eentje misschien wat extra voeding en aandacht nodig heeft? Oh nee, die ene laat je gewoon dood gaan, dat is de natuur. Moederhond ontwormd ze ook natuurlijk...
En socialiseren? Zet de achterdeur maar open en de moederhond regelt het allemaal wel. Gaat zelf met de auto met het kroost, naar een wat drukkere straat, leert ze aan een riempje te lopen, laat ze kennis maken met heel veel verschillende mensen, fietsers, auto's.... Oh nee, dat is natuurlijk allemaal niet nodig, want het zijn tenslotte huiswolfjes en wolfjes hoeven niet te socialiseren onder de mensen en in situaties die voor huishonden normaal zijn...
En ja, ik ben ook een fokker die eens in de twee jaar een nestje op de wereld zet. 900 Euro voor een pup vraagt en 8 weken lang 24 uur per dag met de pups bezig is. (Ja, ik slaap heel af en toe ook, maar sta naast de ren of kist zodra ik iets hoor...) Ik werk die 8 weken niet en ik ben compleet gesloopt als de 8 weken om zijn. Ik ontving uit het laatste nestje dus 3 x 800 euro (één hield ik zelf). Ik geloof niet dat ik er iets aan verdiend heb, en smeer ik het uit dan zeker niet, want het één na laatste nestje werd na complicatis dood geboren. Alle 7!
Dus beste dierenvriend, ik reageer normaal nooit meer op HP, hoewel de mensen die hier al heel lang zitten me nog wel kennen, maar met opmerkingen als deze van jou grief je me wel heel erg diep en kon ik het toch niet laten. En ja, ook ik ben dus onwetend, dom en noem het allemaal maar op. Geeft niet, zolang ik maar genoeg liefde en aandacht geef aan mijn honden, tenslotte zijn die in veel gevallen beter dan mensen...

Dierenvriend (Gast)

Dat jij je gegriefd voelt ligt aan jou. Moederhond ruimt de poepjes van de pups zelf op, zit namelijk in haar instinct. Waar heb ik gezegd  dat je de moeder geen eten moeten geven? Jij maakt van het een heel wat anders. De pups horen ook gewoon in een veilige plek, daarom heet het ook een nest en niet huis, tuin ofnoeem maar op. Hoewel dat nest nog steeds in huis kan zijn. Een afgeschermde plek dus. En het verdere gedoe met laten wennen aan verkeer enz. Is aan de nieuwe baas en is voor de 4weken sowieso te vroeg. Dat kan later ook makkelijk anders was er 20 jaar geleden bijvoorbeeld geen ene hond sociaal geweest.
Mijn ervaring zegt dat die er wel waren maar dit heeft weer niks met broodfok en bestrijding hiervan te maken.

Dierenvriend (Gast)

En nog even wat, als ik jullie zo hoor word ik doodsbang. Ik zal eerst maar eens naar de bank gaan of ik nog geld kan lenen want misschien wordt mijn teefje wel zwanger gemaakt, weet je wel oeps, en dat kost min dus mijn baan en een vermogen.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Nee hoor je hoeft niet bang te worden teefjes worden niet oeps zwanger ;-)
Echter wil je goed voor je hond zorgen en ze wordt zwanger zul je toch echt vrij moeten nemen van je werk minstens 7 a 8 weken ja en wil je het nog beter doen kost het je geld immers zul je eerst geld moeten uitgeven en daarna nog eens kijken of je het er wel voor terug krijgt want wie zegt dat jij je oeps pups verkoopt voor het bedrag dat jij wil hebben ervoor ?

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Dierenvriend, zou je misschien een profiel willen aanmaken? Dat forumt wat makkelijker.':-)

Is maar een vraag, via je profiel kun je ook wat feed back geven.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Want je bent te beroerd/beperkt om te voorkomen dat je hond gedekt wordt? Anders zou ik namelijk geen enkele reden kunnen verzinnen waarom jou hond ineens *oeps* drachtig zou zijn... 

Maar goed... misschien pas ik ook wel bij het clubje van landseer...

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

" Toch nog meer mensen die in mijn ogen niet begrijpend kunnen lezen. Kraamzorg???? Als alles goed is met de honden hoef je er niet zo heel veel aan te doen, of willen een stel simpele zielen beweren dat de natuur niet zonder hun ingrijpen of steun kan. Hoe doen de wolven het dan? Juist, het ingrijpen van de mens in de natuur is de basis voor heel veel ellende. Bijvoorbeeld zwakke honden, om maar een passend voorbeeld te noemen.
Verder heeft al dit geneuzel niets meer met bestrijding van broodfok te maken.
En ik haal dit er allemaal niet bij dat doen anderen hier. Ik was bezig met een plan tegen broodfok, maar mijn idee krijgt dus weinig steun. Daar zullen sommigen hun redenen hebben, die ik nog niet helemaal begrijp. Maar ik heb de wijsheid niet in pacht.
En de onzinnige opmerkingen dat ik voor fokkers in het oostblok zou zijn, denk na joh. Ik geloof dat ik duidelijk was dat broodfok op Europees nivo aangepakt moet worden!
Maar jullie hebben gelijk, broodfok is niet op te lossen. "

Dierenvriend, hier een stukje educatie over de wolf. Direct geplukt vanaf wikipedia.

De paartijd van wolven verschilt per gebied. In Scandinavië duurt dit van februari tot april. Het nest van een wolf bevindt zich in een grot of een hol, verscholen onder boomwortels of tussen rotsen. Soms graaft hij zijn eigen hol, of vergroot hij een vossenhol of dassenburcht. De andere vrouwtjes huilen bij de ingang, het lijkt net of ze haar aanmoedigen. Tussen maart en mei, na een draagtijd van 63 dagen, worden de welpjes –drie tot zeven per worp– geboren. Beide ouders zorgen voor de jongen. Ze krijgen daarbij hulp van de andere roedelleden. De reu brengt voedsel aan het zogende teefje. Wolven beginnen meestal met paren als ze twee jaar oud zijn.
Na acht weken zijn de jongen gespeend en ze blijven minstens een jaar bij de roedel. Vaak blijven ze langer bij de roedel, maar soms verlaten één- of tweejarigen de groep, vooral als ze worden gedomineerd door andere roedelleden en ook afhankelijk van het voedselaanbod. In gebieden met grotere prooidieren, zoals eland en edelhert is het voordelig een grote roedel te hebben.
Wolven kunnen van vijftien tot twintig jaar oud worden in gevangenschap, maar in het wild is zo\'n jaar of tien het maximum.

Ik wil u even attenderen om het vetgedrukte zeer nauwkeurig na te lezen. Hierin staat dus dat alle roedelleden meehelpen bij een nest wolvenpups.

Bij een hond, welke bij de mensen zijn nest pups krijgt, is er geen grote roedel om mee te helpen. Wij, de mensen, nemen die taak dan op ons.

Broodfok is heel makkelijk op te lossen. Mensen moeten daar gewoon geen pups meer kopen. Dan zijn ze zo failliet. Probleem opgelost. Maar wij domme, gierige, mensen hebben geen geduld om te wachten en zo\'n pup mag niet meer kosten dan je flatscreen tv. Dat die 1000 euro kost dat is géén probleem, maar owee als een puppy 800 euro kost. Dan is het meteen al te veel. Even een vraagje aan je dierenvriend. Waarom kost een ferrari al snel 100.000 euro en mijn aygo amper 10.000 euro?

Voor wie het antwoord op de laatst genoemde vraag weet; dan weet je ook waarom een echte goede rasfokker duurder is dan een broodfokker.

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

Nog even over de herplaatsers bij een rasclub,deze zijn echt niet slecht opgevoed of zo vaak spelen gezondheids problemen bij de eigenaar of echtscheidingen een rol hierin.
De meeste mensen komen vaak niet op het idee om een herplaatser te nemen,waarschijnlijk dat er gekeken word of hun sitiatie en hun insteek wel past bij het ras,niet iedere hond is geschikt voor iedereen.
Ben je soms afgewezen bij een fokker voor een pup ,als dit zo is moet je alleen maar blij zijn dat de fokker je behoed voor een foute beslissing en niet een pup mee geeft en zegt bekijk het maar.
Ook kijken of een gezin geschikt is voor een typ hond hoort bij de taak van een verantwoord fokker,je hebt er niets aan als je na een paar maanden een tel. krijgt dat je de pup moet ophalen omdat ze hem niet aankunnen of dat het toch niet zo leuk is als ze dachten.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" . En het verdere gedoe met laten wennen aan verkeer enz. Is aan de nieuwe baas en is voor de 4weken sowieso te vroeg. Dat kan later ook makkelijk anders was er 20 jaar geleden bijvoorbeeld geen ene hond sociaal geweest.
Mijn ervaring zegt dat die er wel waren maar dit heeft weer niks met broodfok en bestrijding hiervan te maken. "


Een hele goedenmorgen...
Ik heb er vanacht nog eens over liggen denken...

Ik maak u bij deze ...........erelid...

Nienke (Gast)

Moederhond ruimt de poepjes zelf op??? Waar haal je die wijsheid vandaan? Ja, de eerste drie weken wel ja, als ze nog geen bijvoeding krijgen, maar daarna doet ze dat echt niet meer hoor! Je hebt totaal geen idee waar je over praat. En socialiseren is aan de nieuwe eigenaar? Ja, ook! Socialiseren, opvoeden...het gaat door zolang de hond leeft. Maar de basis ligt toch echt bij de fokker. Tenminste, als je het goed wilt doen.
Maar oké, haal jij je honden maar bij die fokker die 8 weken lang de pupjes alleen de binnenkant van de schuur en de bak met stro laat zien. Haal ze maar bij die fokker die pas met een week of 5 een handvol brokken tussen de pups gooit en de pupjes weg doet als ze die brokjes zelf eten kunnen...
Ik ben vroeger hier erg actief geweest op het forum, ben opgestapt omdat mensen zoals deze anonieme Dierenvriend steeds meer ruimte kregen en mensen met kennis van zaken hun mond niet meer open mochten doen. Dat moderators in dit topic niet ingrijpen, het niet op slot zetten en ervoor zorgen dat de goede fokker niet continu zichzelf verdedigen moet en voortdurend op hun ziel getrapt wordt...ik snap het niet. Ik snap wel weer waarom ik hier opgestapt ben. Ik heb maanden niet anoniem mogen reageren hier. Dierenvriend mag dat gelukkig wel. Sterkte ermee voor alle fokkers die zich hier nog wel welkom voelen.

Nienke (Gast)

Moederhond ruimt de poepjes zelf op??? Waar haal je die wijsheid vandaan? Ja, de eerste drie weken wel ja, als ze nog geen bijvoeding krijgen, maar daarna doet ze dat echt niet meer hoor! Je hebt totaal geen idee waar je over praat. En socialiseren is aan de nieuwe eigenaar? Ja, ook! Socialiseren, opvoeden...het gaat door zolang de hond leeft. Maar de basis ligt toch echt bij de fokker. Tenminste, als je het goed wilt doen.
Maar oké, haal jij je honden maar bij die fokker die 8 weken lang de pupjes alleen de binnenkant van de schuur en de bak met stro laat zien. Haal ze maar bij die fokker die pas met een week of 5 een handvol brokken tussen de pups gooit en de pupjes weg doet als ze die brokjes zelf eten kunnen...
Ik ben vroeger hier erg actief geweest op het forum, ben opgestapt omdat mensen zoals deze anonieme Dierenvriend steeds meer ruimte kregen en mensen met kennis van zaken hun mond niet meer open mochten doen. Dat moderators in dit topic niet ingrijpen, het niet op slot zetten en ervoor zorgen dat de goede fokker niet continu zichzelf verdedigen moet en voortdurend op hun ziel getrapt wordt...ik snap het niet. Ik snap wel weer waarom ik hier opgestapt ben. Ik heb maanden niet anoniem mogen reageren hier. Dierenvriend mag dat gelukkig wel. Sterkte ermee voor alle fokkers die zich hier nog wel welkom voelen.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"

Een hele goedenmorgen...
Ik heb er vanacht nog eens over liggen denken...

Ik maak u bij deze ...........erelid... "

Och arme.......had je een nachtmerrie?;-)

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" . Nu is Frank ineens de gebeten hond, mooie woordspeling, omdat hij net als ik zegt dat het goedkoper kan maar dat het niet zo is dat alle fokker geldwolven zijn "
Ik ben het zeker niet met jou eens. Ik zeg juist dat het niet goekoper kan omdat het simpelweg dan niet te bekostigen is voor fokkers. Helaas is deze discussie weer zo'n " ik heb gelijk" en " men wil/kan niet lezen" verhaaltje geworden, iets wat de laatste 2 pagina's ongeveer om de 2 reacties weer boven komt drijven. Ik heb geen zin om me daar schuldig aan te maken, zeker omdat de standpunten nagenoeg identiek zijn. Zo niet dan ben ik kennelijk enorm dom, ook prima ;-)

Waar ik veel meer in geïnteresseerd ben is het bediscussiëren van hoe je dan broodfok al dan niet kan aanpakken, want dat was de originele start van dit topic. Ik zie simpelweg geen mogelijkheden om de broodfok serieus aan te pakken. Broodfokkers blijven binnen de wet dus zonder aanscherping daar zijn er geen mogelijkheden. Broodfokkers zijn niet weg te concurreren door goede fokkers en informatie campagnes raken niet de juiste mensen.

Dus zeg het maar, waar zijn er dan wel mogelijkheden?

honden page profiel bassiebassie

Ik snap het hele probleem niet. Als je een pup wil kopen en je kunt het niet betalen dan houdt het op. Zo werkt dat nou eenmaal. Ik wil ook graag een Porsche of Ferrari rijden omdat die beter zijn, maar dat kan ik niet betalen. Moeten dan de makers van die auto's de prijzen dan maar lager maken omdat ik anders een minder goede auto koop? Ik zou het niet erg vinden, maar echt reëel is het natuurlijk niet.

En nog veel erger, je lost het probleem van de broodfok niet op. Want er zullen altijd mensen nog minder willen betalen. In mijn ogen kun je dat alleen maar oplossen door een wettelijk verbod op import van jonge pups zonder papieren. Al zie je nu ook al een verschuiving van het probleem naar import van zogenaamd zielige volwassen honden uit het buitenland. Ook daar wordt veel geld aan verdiend. Zo lang we blijven denken dat we honden(jong en oud) kunnen redden zal ook dat probleem blijven bestaan. Misschien een totaal import verbod voor honden zonder papieren? In ieder geval zal alleen maar met bewustwording het probleem niet worden opgelost. Er blijven mensen eigenwijs en er zullen altijd mensen blijven die geluk hebben met een boodfokpup. Er zullen dus gewoon regels met sancties moeten komen en anders heeft het geen enkel effect.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"Er blijven mensen eigenwijs" dat klopt, maar er zijn ook nog steeds heel veel mensen die onwetend zijn. Dus de wetgeving veranderen is 1 ding, maar in de media mag er ook meer aandacht voor komen.
Veel, heel veel mensen die ik tegenkom hebben geen (of een klein beetje idee) wat broodfok inhoudt.
Wij hier op HP leren heel veel van elkaar, maar iedereen is om wàt voor 'n reden dan ook hier voor een eerste keer terecht gekomen en sommigen daarvan (incl myself) waren ook niet/of niet goed op de hoogte van wat brr ;-)dfok nou precies inhoudt.
Dus dan zoek je ook niet snel een forum om op te kijken.

Ikzelf strooi de laatste tijd met nogal wat "griezelverhalen" en mensen schrikken daarvan, daarin zie je ook een stukje onwetendheid.

Off topic,bv ik ben percussioniste, maar ik zit/zat nooit op een percussionistenforum. Waarom niet?, weet ik niet geen behoefte aan, ik denk er geen reden toe te hebben.

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik denk dat we met zijn allen op onze "dierenvriend-gast" na, allemaal simpele zielen zijn. Tenminste, zo worden we bestempeld. Nu wil ik best een simpele ziel zijn, eentje die weet hoe het in fokkeresland er aan toe gaat. Een simpele ziel die weet hoe je de moederhond en pups moet behandelen, een simpele ziel die als het nodig is, 24 uur bij de kist gaat liggen. Een simpele ziel die de moederhond het niet zelf laat uitzoeken....., een simpele ziel die haar teefje ale hulp biedt die nodig is......moet ik nog verder gaan?

en voordat je verder met modder gaat gooien "dierenvriend" gast (ben je dat wel eigenlijk?) maak dan eens een account aan, of ben je bang dat je dan meer van jezelf blootgeeft dan dat je wilt? Ben je zo bang voor ons simpele zielen hier op HP?

Zelf denk ik dat de hele topic is geopend om ons toch weer een hak te zetten of zo, in ieder geval is het niet de bedoeling geweest om de broodfok aan te pakken, daar ben ik inmiddels wel achter.

Misschien is het beter dat "dierenvriend" maar weer gewoon verdwijnt hier. En dat deze topic gewoon maar weer op slot wordt gezet, voordat het uit de hand gaat lopen.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Want je bent te beroerd/beperkt om te voorkomen dat je hond gedekt wordt? Anders zou ik namelijk geen enkele reden kunnen verzinnen waarom jou hond ineens *oeps* drachtig zou zijn... 

Maar goed... misschien pas ik ook wel bij het clubje van landseer... "

Welkom, het wordt nog druk ;-)

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" En nog veel erger, je lost het probleem van de broodfok niet op. Want er zullen altijd mensen nog minder willen betalen. In mijn ogen kun je dat alleen maar oplossen door een wettelijk verbod op import van jonge pups zonder papieren. Al zie je nu ook al een verschuiving van het probleem naar import van zogenaamd zielige volwassen honden uit het buitenland. Ook daar wordt veel geld aan verdiend. "

Goede reactie hoor. Ik wil daarbij wel aanmerken dat het echt niet alleen om import uit het Oostblok gaat. Ook in België en Nederland staan enorme puppy fabrieken waar teefjes als verbruiksartikelen worden behandeld en pups aan de lopende band de fabriek verlaten. Soms gaat dat direct, soms indirect via zogenaamde fokkers die dan wel 6/7 rassen hebben.

Het verbieden van import leidt dus alleen tot een verschuiving, want dan wordt deze "industrie"  alleen maar aantrekkelijker hier ter plaatste.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfok aanpakken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Cyra heeft een nieuwe bal...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^