cocker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Patje en TiboPatje en Tibo 3 doggies

honden foto van Patje en Tibo

Ja maar koppig zijn ze wel. Heeft niet veel te maken met afkomst, eerder met ras. Zotte mutsen zijn het ook wel. Een super combinatie, dus. ;-)

Ben heel blij dat het zo goed gaat. heb je nog foto's,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cocker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Leuk te horen dat het goed gaat,ik zou ook graag eens wat foto's zien :-)

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

die foto's komen zeker ! even eraan denken om mijn fototoestel mee te nemen !

honden page profiel floskefloske 3 doggies

honden foto van floske

" Hoi, beetje late reactie, maar ben eigenaar geweest van een cocker die ik als pup heb gekocht, en het zijn over het algemeen superblije opgewekte kindvriendelijke honden. Mijn kinderen konden er alles mee, en hij vond het allemaal best. Alleen luisteren ze heeeeeel slecht haha,dus ik was wel streng voor hem anders liep hij een loopje met je. Wel enorm jachtinstinct, eenmaal los was ik lang bezig hem aangelijnd te krijgen(ook door het niet luisteren, oost-indisch doof). Maar erg lieve leuke hond en ze zien er inderdaad zo schattig uit!!! "


en mijn Amerikaanse Cocker kan juist helemaal niet met kinderen, luisterd weer heel goed en is helemaal niet vrolijk en afhankelijk maar hangt als een klit aan mij.Ik heb haar vanaf pup en weet bijna zeker dat zij geen nare ervaringen heeft gehad.

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

slecht nieuws ! vanmiddag toen ollie in de auto zat heeft hij mijn dochter haar vriend in zijn hand en vinger gebeten. hij bleef aan de arm hangen en wou niet lossen en toen ze hem van de arm aftrokken beet hij in de vinger van de andere hand . het zijn serieuze bijtwonden.  we wisten dat hij een verleden van bijten had maar zijn hier toch wel wat van geschrokken ! het ging juist net zo goed en dan uit het niets gebeurt dit ... hopelijk is dit maar een éénmalig geval en proberen ze hem verder consequent op te voeden.   hebben wel de indruk dat hij op mannen alerter reageert dan op vrouwen.  leuk is natuurlijk wel anders maar ze blijven er toch voor gaan !

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Oei dat is minder goed nieuws,is hij misschien in het verleden door een man geslagen? Bijt hij alleen als hij in de wagen moet of zit?Misschien nare ervaringen van vroeger als hij in de wagen moet.Spijtig dat jullie dat niet te weten kunnen komen.Hoe is hij anders in het gewone doen ? Jullie zullen toch moeten opletten een hond mag zijn baasjes niet bijten.Blijven consequent zijn,ik hoop ook dat het maar eenmalig is......Beterschap met je dochter haar vriend zijn hand.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Misschien een goede GT vragen om tips !
Deze is heel goed :
http://www.gedragsbegeleiding.be/
Is maar een idee hé, maar zij heeft al veel asielhondjes en hun baasjes geholpen. Ze test de hond in kwestie uit en je komt er achter wat er aan te doen is. Zou immers goed kunnen dat Ollie slechte ervaringen heeft met mannen of de auto, hij kan het niet vertellen...

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

oei, dat is een tegenvaller, een hond die baasje bijt en dan serieus doorbijt mag en kan niet...Ik hoop dat ze uit de buurt van kinderen blijven want deze hond is niet te vertrouwen, heel mooi van je dochter dat ze ervoor gaan maar hun eigen veiligheid primeert hier toch...Hebben ze al een bezoekje aan dierenarts gehad ? Sommige cockers leiden aan een naar syndroom dat men het rode cocker syndroom noemt, deze honden worden uit het niets plots agressief zonder voorafgaande verwittiging of aanleiding. Misschien toch even voorleggen aan da en als dit uitgesloten is een goede therapeut aanspreken die de hond zijn gedrag eens kan doorlichten, ik hoop dat dit positief mag evalueren, alvast veel succes;-)

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

@ Cockerfan, hij is nog maar net uit het asiel hé en heeft waarschijnlijk toch al wat meegemaakt. Ik zou het ook niet onmiddellijk opgeven, van Ollie was geweten dat hij niet altijd de makkelijkste is. Maar inderdaad, even laten uittesten door een DA kan geen kwaad, zoals je zegt Cocker's hebben soms last van het rode cocker syndroom, al hoop ik dat dit in het geval van Ollie niet zo is.
En een GT is een heel goed idee, want hoe we als baasjes soms ook ons best doen, we kunnen niet alles weten! En de GT die ik opgaf zal ook heel eerlijk zeggen of er iets tegen te doen is, of niet.  En aangeven waar zijn gedrag uit voortkomt. 
En ik hoop natuurlijk ook dat de hand van jouw dochter's vriend snel aan de beterhand is hoor !!!!! Verdorie toch, Ollie vindt dan goede baasjes en dan krijgen jullie zoiets voor ! Hoop dat ze hem nog de kans willen geven !

Anoniem (Gast)

ja ze geven hem zeker nog een kans. Ze zijn er echt verliefd op en ze nemen (en hopen)  natuurlijk een hond voor zijn heel leven.  Het waren echt wel serieuze bijtwonden.  De gaatjes van de tanden stonden erin.  Ze zijn er ook mee naar spoed geweest om te laten verzorgen .  Vinger volledig opgezwollen .   Ollie heeft inderdaad een speciaal karakter.  We zullen wss spijtig genoeg nooit weten wat dit heeft veroorzaakt.  Zaterdag zijn wij met onze honden en ollie samen gaan wandelen.  Ollie probeert onze simba te domineren wat niet lukt bij simba.  Maar ollie blijft simba uitdagen tot deze hem op zijn plaats zet, dan kruipt ollie snel weg... Ollie kan echt uitdagen hoor !  En wanneer hij iets moet doen wat hij niet wil dan laat hij dit ook wel erg merken.  Maar gisteren zat hij gewoon in de auto en bijt ... Bij de vorige eigenaar heeft hij ook gebeten in hand en gezicht.  Maar wat ik graag zou weten is of hij dat altijd heeft gedaan of dit pas is beginnen doen , zeg maar het laatste jaar.  Hij is namelijk bijna 4 jaar.  Ze mogen de moed niet opgeven en dat zullen ze ook nog niet doen .  Ik zal eens voorstellen contact op te nemen met de therapeut.  Zou castratie helpen in zo'n geval ? Dan wordt hij minder dominant ?

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

dit vorig bericht komt van simba en perra.  niet goed ingelogd ;-)

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

denken jullie dat castratie helpt bij dit 'geval'  ? hij wordt dan toch al minder dominant ...maar ze maken een afspraak bij de da.  Want in de auto ging hij helemaal door het lint en ik persoonlijk vind dit nogal een 'raar' reactie. ze hebben hem echt met de leiband moeten wegtrekken .

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" denken jullie dat castratie helpt bij dit 'geval'  ? hij wordt dan toch al minder dominant ...maar ze maken een afspraak bij de da.  Want in de auto ging hij helemaal door het lint en ik persoonlijk vind dit nogal een 'raar' reactie. ze hebben hem echt met de leiband moeten wegtrekken . "
misschien helpt het, misschien ook niet :S Als zijn hormonen de oorzaak zijn kan het wel helpen... maar het is goed om eens langs de DA te gaan, kan die misschien sommige dingen uitsluiten

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

ja ze gaan een afspaak maken met de da dan kan dezee ook zijn oordeel geven hé.

honden page profiel Patje en TiboPatje en Tibo 3 doggies

honden foto van Patje en Tibo

Nee he, jammer zeg. Maar de vraag is inderdaad: negatieve ervaring of komt het bijtgedrag uit de hond zelf? Ik zou er ook een Gt bijhalen, hoor. Dan weet je direct wat er aan de hand is. Ook om te leren hoe je zelf moet reageren. Bij bijtgedrag zou ik echt geen risico nemen. Castratie kan helpen, maar nogmaals: wat is de oorzaak van het bijten? Dat zou ik toch eerst uitdokteren.
Succes

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

De hond is net uit het asiel en heeft beslist al wat meegemaakt.

Hij is tenslotte door iemand naar het asiel gebracht, wat duid op niet echt een ideaal thuis. Hij heeft dus waarschijnlijk niet altijd gebeten, want dan hadden de mensen hem eerder gebracht. Hij is waarschijnlijk ook niet bij mensengeweest die alles uitgezocht hebben, anders breng je hem immers niet naar het asiel.

Het kan dus een slechte ervaring zijn, extra stress (er komt immers heel veel op hem af) en een auto is een kleine ruimte, waarin je niets kunt ontwijken, dus bij stress snel tot bijten over kan gaan.

Ga in ieder geval als eerste stap met hem naar de dierenarts om een medische oorzaak uit te sluiten!! veel dieren die een medische kwaal hebben worden immers als vals beoordeeld en men lost dan de oorzaak niet op.

Als tweede stap, neem een kundige gedragsbegleider in de hand, en niet iemand die te snel wel even weet wat het is, maar iemand die aantoonbare kennis heeft en zich de tijd neemt de hond te beoordelen alvorens een therapie te starten

Verder zou ik hem in de auto in een varikennel vervoeren (indien hij hieraan gewend is met iets lekkers), waarin hij weet dat hij rustig kan liggen, zonder 'lastig gevallen' te worden of zich bedreigd te voelen.

Castratie is geen oplossing voor karakter of gedrag na aanleiding van ziekte of slechte ervaring, maar kan mischien wel wat rust voor hem geven. Overleg dit met je dierenarts en je kunt bv ook kiezen om eerst een implantaat te laten zetten. 

Veel succes en veel tijd om hem een kans te geven.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" De hond is net uit het asiel en heeft beslist al wat meegemaakt.

Hij is tenslotte door iemand naar het asiel gebracht, wat duid op niet echt een ideaal thuis. Hij heeft dus waarschijnlijk niet altijd gebeten, want dan hadden de mensen hem eerder gebracht. Hij is waarschijnlijk ook niet bij mensengeweest die alles uitgezocht hebben, anders breng je hem immers niet naar het asiel.

Het kan dus een slechte ervaring zijn, extra stress (er komt immers heel veel op hem af) en een auto is een kleine ruimte, waarin je niets kunt ontwijken, dus bij stress snel tot bijten over kan gaan.

Ga in ieder geval als eerste stap met hem naar de dierenarts om een medische oorzaak uit te sluiten!! veel dieren die een medische kwaal hebben worden immers als vals beoordeeld en men lost dan de oorzaak niet op.

Als tweede stap, neem een kundige gedragsbegleider in de hand, en niet iemand die te snel wel even weet wat het is, maar iemand die aantoonbare kennis heeft en zich de tijd neemt de hond te beoordelen alvorens een therapie te starten

Verder zou ik hem in de auto in een varikennel vervoeren (indien hij hieraan gewend is met iets lekkers), waarin hij weet dat hij rustig kan liggen, zonder 'lastig gevallen' te worden of zich bedreigd te voelen.

Castratie is geen oplossing voor karakter of gedrag na aanleiding van ziekte of slechte ervaring, maar kan mischien wel wat rust voor hem geven. Overleg dit met je dierenarts en je kunt bv ook kiezen om eerst een implantaat te laten zetten. 

Veel succes en veel tijd om hem een kans te geven. "

heel goed uitgelegd!

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Inderdaad heel goed uitgelegd !!!  En een DA kan zijn mening geven over castratie, maar van hondengedrag en oplossingen hebben ze vaak geen kaas gegeten, daarvoor heb je echt een goede GT nodig.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

en het is misschien inderdaad geen slecht idee om Ollie in een bench of dergelijke te vervoeren. Zo zit hij niet opgesloten in een kleine ruimte en is ook jullie veiligheid gegarandeerd ;-)

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

Ze hebben een afspraak vrijdag bij de da.  en volgende week dinsdag hebben ze een afspraak bij de trimmer.  maar op voorhand de trimmer waarschuwen zodat die zich kan voorbereiden.  Ollie heeft enorme klitten bijna een bol klitten achter zijn oren zitten.  mmar dit zal toch ook niet makkelijk worden.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Goed dat jullie een afspraak hebben met de da.Bij de trimmer vragen om een muilbandje aan te doen ,moest ik in het begin ook doen met Thibo,die ging helemaal niet graag naar de kapper,het was zo erg als ik de 2de keer terug ging kwam ik nog maar aan de deur en meneertje wou niet binnen,maar naar een 4 tal keren begon het al vlotter te gaan.Kijk er naar uit wat de da gaat zeggen,ik wens jullie het beste.

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

voorlopig gaat alles weer goed (bij ons in belgie zeggen ze hout vasthouden)  ollie kan veel meer verdragen volgens mij van een vrouw dan van een man.  je moet hem echt laten zien dat je baas bent en daarna echt heel hard 'belonen' als hij iets goed doet.  Maar dat zullen wel alle honden hebbben denk ik;   Toen ik bij mijn dochter was daarstraks en de deur van de auto ging open was hij opgewekt en wou al direkt in de auto.  Dus angst voor de auto heeft hij niet.  Hij waakt wel fel en steeds alert.  Ben benieuwd wat de da vrijdag zegt.... Maar ollie heeft zeker zijn schattige kant hoor :-D

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Uit welk asiel komt hij, gewoon benieuwd omdat er een aantal weken geleden twee cockers zaten in asiel aalst.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Uit welk asiel komt hij, gewoon benieuwd omdat er een aantal weken geleden twee cockers zaten in asiel aalst. "
asiel Veeweyde Turnhout ;-)

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Ben natuurlijk weer te snel geweest, staat in topic ook vermeld, die warmte he;-). Bedankt Jana

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Ben natuurlijk weer te snel geweest, staat in topic ook vermeld, die warmte he;-). Bedankt Jana "

ik begrijp het haha

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

veeweyde weelde maar ik wil wel vermelden dat de mensen uit het asiel wel hebben vermeld dat ollie geen makkelijke hond was.  en bij de vorige baas had gebeten. staat ook er bij dat hij niet bij kleine kinderen kan.  mijn dochter en vriend wisten dat het geen doetje was.  maar toen ik hem daarstraks ging buitenlaten (als hij eens wat langer alleen moet blijven) was hij echt wat meer speels maar toch op zijn hoede.

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

zijn schattigheidsfactor stijgt elke keer .... morgen naar de da en dinsdag naar de trimmer.  Twee heel moelijke momenten ...

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" zijn schattigheidsfactor stijgt elke keer .... morgen naar de da en dinsdag naar de trimmer.  Twee heel moelijke momenten ... "

anders bach rescue ofzo bestellen zodat hij wat kalm is?

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

zijn vandaag naar de da geweest.  de da heeft ollie wel een 'mondmaskertje'  opgezet anders had hij wel gebeten bij onderzoekingen en inentingen maar nu kon hij niets doen . ollie heeft nu eenmaal een pittig karakter , ze gaan ollie wel castreren binnen twee weken.  dan zal hij meer rust vinden....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cocker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 5 12 34 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^