cocker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cocker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Laat je weten hoe het verlopen is ? Hopelijk zet de hond zijn beste beentje voor ;-)

honden page profiel Patje en TiboPatje en Tibo 3 doggies

honden foto van Patje en Tibo

Wil ik ook weten, hoe is het verlopen vandaag?

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

Zaterdag hebben mijn dochter en vriend de cocker gaan halen in het asiel. Ze zijn er helemaal verliefd op.Ik denk dat het zeker een hondje is met een rugzakje. Hij is vrij bezitterig en laat dit ook merken door te grommen. IWe weten nog niet hoever hij gaat. (bijten of niet ) Als hij in de tuin loopt wil hij ook wel direkt terug naar binnen . Maar het karakter van een cocker is ook wel wat koppig hoor ik. We gaan proberen hem met de nodige liefde en consequent opvoeden hem terug op het juiste spoor te zetten. Ik hou jullie op de hoogte. Tips zijn altijd welkom.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Proficiat! leuk dat je update en heel veel succes samen. Fijn dat er een asielhond een nieuwe plek heeft.

Probeer eerts goed te observeren, wat je precies ziet en trek niet te snel conclusie's: is hij bezitterig of angstig of heeft hij gewoon niet goed geleerd in vertrouwen iets af te geven?

TEL: Tijd, Energie en Liefde die jullie in hem steken, zal hem zeker goed doen.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Het beestje zal even moeten wennen in zijn nieuwe omgeving.
Maar je moet er echt boven staan,ze blijven proberen.
Maar eenmaal als ze het onder controle hebben zijn het schatten.
Die van mij is bijna 15 jaar geworden.
Ik wens je dochter er veel succes mee,jullie kunnen me altijd een
pb sturen als jullie vragen hebben, als ik kan helpen doe ik het graag.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

proficiat met Ollie! Ik ben benieuwd naar foto'tjes hihi ^^

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

bedankt allemaal voor jullie reacties
ja het zal nog even wennen zijn maar we zien wel en proberen hem een leuk leven te geven. wijzelf hebben een lab en een mix lab. het zijn ook twee schatten die ook uit het asiel komen. het is een reu en teef. binnenkort gaan ze met de cocker kennismaken. ik hou jullie op de hoogte

honden page profiel Patje en TiboPatje en Tibo 3 doggies

honden foto van Patje en Tibo

;-) ;-) ;-)

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Geweldig dat jullie Ollie deze kans geven !!! Natuurlijk zal hij tijd nodig hebben om zich aan te passen en het nodige vertrouwen te krijgen, maar zo te horen weten jullie dat maar al te goed ;-)

Ik duim dat het helemaal in orde komt !!!

honden page profiel Karina@JerryKarina@Jerry 3 doggies

honden foto van Karina@Jerry

Wat super..succes.. ;-)

honden page profiel EssieEssie 3 doggies

honden foto van Essie

Hoi, beetje late reactie, maar ben eigenaar geweest van een cocker die ik als pup heb gekocht, en het zijn over het algemeen superblije opgewekte kindvriendelijke honden. Mijn kinderen konden er alles mee, en hij vond het allemaal best. Alleen luisteren ze heeeeeel slecht haha,dus ik was wel streng voor hem anders liep hij een loopje met je. Wel enorm jachtinstinct, eenmaal los was ik lang bezig hem aangelijnd te krijgen(ook door het niet luisteren, oost-indisch doof). Maar erg lieve leuke hond en ze zien er inderdaad zo schattig uit!!!

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

Het gaat best wel goed met ollie. Alleen is hij nogal bezitterig op zijn benche. En moet hij inderdaad consequent opgevoed worden. Hij heeft een hondenkussen en mag niet op de zetels. Maar soms probeert hij op de zetel te springen en als hij er dan af moet begint hij te grommen. Mijn dochter en vriend zetten hem er dan toch af ook al is ollie het hier niet mee eens. En laat dit merken door op zijn kussen te gaan liggen met zijn rug naar hun. Maar voor de rest gaat het wel goed. Mss moet hij zich ook nog wel wat aanpassen. Hij is er pas van zaterdag...
's nachts en overdag als hij alleen moet blijven is er geen enkel probleem. zindelijk is hij ook .
Dus laten ze hem de tijd voor zich aan te passen ....

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Het gaat best wel goed met ollie. Alleen is hij nogal bezitterig op zijn benche. En moet hij inderdaad consequent opgevoed worden. Hij heeft een hondenkussen en mag niet op de zetels. Maar soms probeert hij op de zetel te springen en als hij er dan af moet begint hij te grommen. Mijn dochter en vriend zetten hem er dan toch af ook al is ollie het hier niet mee eens. En laat dit merken door op zijn kussen te gaan liggen met zijn rug naar hun. Maar voor de rest gaat het wel goed. Mss moet hij zich ook nog wel wat aanpassen. Hij is er pas van zaterdag...
's nachts en overdag als hij alleen moet blijven is er geen enkel probleem. zindelijk is hij ook .
Dus laten ze hem de tijd voor zich aan te passen .... "


het is dat, hij moet leren dat er toch naar hen geluisterd moet worden. Misschien moest hij dit niet bij zijn vorige baasjes he. Let wel op, op het soort grom. Want het kan een signaal zijn van bijten en hij heeft al 2x gebeten (eenmaal in hand en eenmaal in gezicht). Maar het betekend natuurlijk niet dat het mag. Fennah kon hier ook grommend protesteren als we wouden dat ze van bed ging ofzo dus om te voorkomen dat ze zou bijten (waarvoor ze ook waarschuwd) doe ik haar gewoon een leibandje om en trek haar er zo rustig af en begeleid haar naar haar kussen. Dat is een veel rustigere en minder bedreigende manier voor de hond en hij snapt het even goed ;-) (Fennah luistert nu dus als we willen dat ze uit de zetel/het bed gaat zonder grommelen, omdat ze weet dat het niets meer uithaalt).
Dus ik stel voor om een goedkoop maar gemakkelijk leibandje te kopen, zo een soort van stoffen strop. Niet om te stroppen maar het is gewoon gemakkelijk om snel aan te doen zonder gevecht of bedreigend te zijn voor de hond. Ik heb hier nooit Fennah's eigen leiband gebruikt voor dit soort dingen want haar leiband is LEUK! :-D :p
pas wel op, je kan best zo'n stoffen strop met "slotje" op kopen want anders ga je hem wurgen als hij van de zetel / het bed af moet en dat is ook niet de bedoeling ;-)

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

ja inderdaad hij heeft al zo'n leiband en daar behaal je goede resultaten mee. 1 voordeel is er wel, hij waarschuwt van tevoren met zijn gegrom. dan weet je dat je ga moeten voorkomen dat het verder gaat. maar het is wel iets dat hij hopelijk nog af gaat leren want nu weet je dat je altijd toch wel op je hoede moet zijn. maar hij is nog maar kort bij mijn dochter en vriend en we moeten het ook wel wat tijd geven hé. onze honden vertrouw ik blindelings maar zij zijn ondertussen ook alweer bijna 2 jaar bij ons ...

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" ja inderdaad hij heeft al zo'n leiband en daar behaal je goede resultaten mee. 1 voordeel is er wel, hij waarschuwt van tevoren met zijn gegrom. dan weet je dat je ga moeten voorkomen dat het verder gaat. maar het is wel iets dat hij hopelijk nog af gaat leren want nu weet je dat je altijd toch wel op je hoede moet zijn. maar hij is nog maar kort bij mijn dochter en vriend en we moeten het ook wel wat tijd geven hé. onze honden vertrouw ik blindelings maar zij zijn ondertussen ook alweer bijna 2 jaar bij ons ... "


inderdaad, GELUKKIG dat hij waarschuwt want een hond die aanvalt zonder waarschuwing is niet te vertrouwen. Dit is gewoon hondentaal en bij zijn vorige baasjes heeft die waarschijnlijk geleerd dat als hij gromde hij ook won en is dit zo geëscaleerd. Ik ben blij dat hij bij jullie zit, hij zit goed :-)

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

ik hoop stiekem nog op foto'tjes hihi O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

soms probeert hij op de zetel te springen en als hij er dan af moet begint hij te grommen. Mijn dochter en vriend zetten hem er dan toch af ook al is ollie het hier niet mee eens.

ik zou liever kiezen om te voorkomen dat hij op de zetel springt, of als je te laat bent hem liever gewoon er af lokken met iets leuks of lekkers, hem liever niet aanraken of mee trekken of streng toespreken.

Een herplaatser moet eerst wennen aan zijn nieuwe huis en mensen. Hij moet leren dat die mensen te vertrouwen zijn en zich veilig gaan voelen in zijn nieuwe situatie, dat is het belangrijkste doel waar naar gestreeft moet worden naar mijn mening.

Grommen is een manier van de hond om zich te uiten, hij gebruikt dit als communicatiemiddel, ik kan me voorstellen dat hij zich bedreigd voelt als mensen die hij nog helemaal niet goed kent en niet weet of hij ze vertrouwen kan aan hem gaan sjorren. Vandaar dat ik liever een andere manier zou kiezen.
Vaak gaat aan het grommen ook al signalen vooraf die de hond afgeeft, maar die dan gemist worden door de eigenaren, daarom lijkt het me goed voor de eigenaren om zich in lichaamstaal van de hond te verdiepen.

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven


honden page profiel Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & SabeauShizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau 3 doggies

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Ik moet heel waarschijnlijk mijn cocker herplaatsen :'( .. zijn ze nog op zoek naar een cocker?

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

@Shizzle, herplaatsers moeten eerst toestemming krijgen, je mag je hond hier niet zomaar aanbieden, waarom doe je hem ' waarschijnlijk' weg, als je advies of wat steun zoekt open je best een eigen topic ;-)

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

" Ik moet heel waarschijnlijk mijn cocker herplaatsen :'( .. zijn ze nog op zoek naar een cocker? "


ze hebben een lange tijd gezocht. Waarom moet je hem herplaatsen ?

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Ik hoop dat het de goede richting uitgaat met de cocker van je dochter en vriend.
Jullie zijn al op de goede weg maar vergeet niet cockers zijn volhouders,en ze
blijven proberen van hun zin te krijgen,niet plooien hoor eenmaal krijgen ze er
genoeg van en dan worden het super cockers.

honden page profiel Patje en TiboPatje en Tibo 3 doggies

honden foto van Patje en Tibo

@Shizzle:

toestemming vragen aan de modjes en een topic openen.
Nu herhaal ik cockerfan wel. ;-)

honden page profiel Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & SabeauShizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau 3 doggies

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Sorry, dat wist ik niet. Dan heb ik nog even niets gezegd ;-) .
Bizar genoeg keek ik gisteren op mijn werk en daar stond maar 1 pagina. En nu zie ik pas de tweede pagina en heb alles bijgelezen en jullie hebben dus al een cockervriendje in huis (je vriend en zijn dochter dan). Erg tof dat jullie hem een kans geven. Ik hoop dat hij het naar zijn zin heeft en dat er geen incidenten zullen plaats vinden. Ik vind het echt een super ras en het zijn naar mijn ervaring echt wel de liefste honden die je maar kan hebben! Veel geluk ermee!

honden page profiel bgbbgb 3 doggies

honden foto van bgb

Cockers zijn heel eigenwijs en brutaal dus bedenk goed waar je aan begint. En kijk naar the dog whisperer want daar zie je vaak hoe je dit soort problemen het best kunt oplossen.

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

" Cockers zijn heel eigenwijs en brutaal dus bedenk goed waar je aan begint. En kijk naar the dog whisperer want daar zie je vaak hoe je dit soort problemen het best kunt oplossen. "
Heb er toch totaal andere ervaringen mee, sorry, moet de eerste brutale cocker nog tegenkomen O-) In wandelclub zijn er ongeveer een 17 tal en dat zijn allemaal enthousiaste speelvogels, brutaal...neen, eerder erg vlug te intimideren, dat wel ;-)

honden page profiel Patje en TiboPatje en Tibo 3 doggies

honden foto van Patje en Tibo

" Heb er toch totaal andere ervaringen mee, sorry, moet de eerste brutale cocker nog tegenkomen O-) In wandelclub zijn er ongeveer een 17 tal en dat zijn allemaal enthousiaste speelvogels, brutaal...neen, eerder erg vlug te intimideren, dat wel ;-) "


Jep, volg ik. vind het zelfs rare beschrijving voor iedere hond: brutaal. Lijkt mij meer iets voor een mens. Maar dat is een soort apart.

Eigenwijs zijn cockers wel, maar dat is heeeel charmant, hoor. zeker niet negatief. En dan nog met de combinatie van die hondeblik! Stoute rakkers.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Cockers zijn heel eigenwijs en brutaal dus bedenk goed waar je aan begint. En kijk naar the dog whisperer want daar zie je vaak hoe je dit soort problemen het best kunt oplossen. "


lees even onze regels door:

3. Cesar Millan (CM)
HP heeft een positieve visie wat betreft omgang, begeleiding en opvoeding van honden. CM en zijn manier van met honden omgaan komt niet overeen met de positieve wijze waar wij als HP voor staan. Fysieke correcties of andere provocerende handelingen leveren een risico op voor het welzijn en veiligheid van de hond en de mens en zijn bovendien stressverhogend voor de hond. Om deze reden zijn wij tegen het promoten van dergelijke opvoedmethodes van CM op hondenpage.

Enkele voorbeelden van deze opvoedmethode welke niet zijn toegestaan; Een ‘hakje’ geven, ‘porren/prikken’ in de flank, een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, corrigerende hulpmiddelen.

Vragen over de methode van CM zijn toegestaan ook hier weer om bij te dragen aan een stuk bewustzijnsvergroting en wij zullen in beperkte mate een enkele discussie hierover om die reden niet uit de weg gaan. Het staat hierin het moderatorteam vrij om een topic te sluiten als zij van mening zijn dat de discussie een provocerend karakter krijgt.


honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

ondertussen gaat het best goed met ollie. af en toe nog wat koppig maar dat komt wel goed. als mijn dochter en vriend de ganse dag moeten werken dan ga ik hem buitenlaten en wat spelen met hem. hij laat 'zijn gevoelens' al steeds meer zien en is soms even een zotte mus. haha !

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" ondertussen gaat het best goed met ollie. af en toe nog wat koppig maar dat komt wel goed. als mijn dochter en vriend de ganse dag moeten werken dan ga ik hem buitenlaten en wat spelen met hem. hij laat 'zijn gevoelens' al steeds meer zien en is soms even een zotte mus. haha ! "


super om te horen ^^ ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cocker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 5 123 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^