cocker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

Mijn dochter en vriend zijn op zoek naar een engelse cocker. Nu hebben ze er eentje gevonden in het asiel. Hij is bijna 4. Reden afstand is dat hij de dochter had gedreigd om te bijten en zelfs een keertje had gehapt. Bij meerdere wandelingen met ons houdt hij zich goed maar als hij iets niet mag wat hij wil, dan dreigt hij... en probeert te happen. Zijn er meer mensen met cockers die dit probleem hebben ? En zouden jullie hem adopteren ? Komt dit nog goed ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cocker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak 3 doggies

honden foto van annemieke&nak

Ik weet dat Cocker Spaniels,erg nerveuze honden kunnen zijn.

Maarrrr zo worden ze gemaakt!

Ik vind het heel erg zielig voor die cocker in het asiel,ik heb een blauw vermoeden dat,
het de schuld van het kind is geweest,dat ie is gaan happen.
Hij is waarschijnlijk zijn vertrouwen in de mens kwijt geraakt,en is misschien niet goed gesociosaliseerd(?),en is een angst bijter geworden.

Ik zou het eens aan een ervaren honden trainer vragen,en ik denk met veel tijd,liefde en geduld dat
het weer goed gaat komen.

Ik duim voor de cocker,én voor je vrienden,succes!

honden page profiel Karina@JerryKarina@Jerry 3 doggies

honden foto van Karina@Jerry

En Cocker kan inderdaad erg nerveus zijn.

Verder zijn het hele aanhankelijke honden en juist met een hart van goud!

Het zou best kunnen dat het Cockertje is gepest door het kind, dat hij nooit zijn rust kreeg als hij in zijn mand lag..

en op een gegeven moment heeft gehapt.

Ik denk dat het met geduld en liefde best goed kan komen. Hij moet vertrouwen krijgen.

Een hond in een asiel is natuurlijk altijd vreselijk,
maar een Cockertje is zo gevoelig

:'(

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Nou een cocker is alles behalve nerveus, het zijn ontzettend eigenzinnige honden die precies weten wat ze willen, vaak smelten mensen bij de aanblik van zo'n leuke puppy met flapoortjes die zo koddig de wereld inkijkt, dus lekker op de bank, doet die iets verkeerd is het aahhwww wat lief, en iedereen vind het hondje zoooo schattig, totdat die koddige pup een volwassen hond word en dan ineens zich aan de regels moet houden, dan denkt de cocker, Jaaaa maar dat gaat zo maar niet.

Een cocker heeft een strakke consequente opvoeding nodig, hoe duidelijker jij bent wat wel en niet geaccepteerd word hoe beter en deze hond niet eerst laten wennen aan het huis en lekker het luxe leven zodra je het dier in huis neemt, direct consequent de regels doorvoeren, dit klinkt allemaal heel hard, maar als je dit een aantal maanden doet dan heb je daarna een hele leuke vrolijke hond die weet waar die aantoe is.

Bij sommige honden kun je gewoon geen steekje laten vallen, dan worden ze vervelend van, net een soort terrorist in huis, heb wel vaker gehoord dat cockers dan gaan grommen en gaan happen, maar echt ben nu een jaar lang heel hard voor Sakura geweest en heb er nu een hele lieve sociale hond aan die echt niet gromt en heel lief voor kinderen is, duidelijke regels en grommen mag je niet negeren bij deze honden, want deze honden leven graag op de grens om te kijken hoe ver ze kunnen gaan.

Klinkt allemaal wel heel vervelend, maar ik kan Sakura lekker los, lekker trimmen, gaat mee zwemmen aporteerd, is altijd heel vrolijk, wil altijd spelen, dus wat ik al schreef, hoe consequenter en duidelijker jij bent, hoe blijer je hond is.

honden page profiel Karina@JerryKarina@Jerry 3 doggies

honden foto van Karina@Jerry

Dan zal het wel aan onze Cockers liggen..

We hebben zo'n beetje al 30 jaar Cockers..maar die van ons waren allemaal snel gevoelig en nerveus.

Regelmaat en duidelijkheid geldt denk ik voor elke hond. Nee is nee.. en niet voor een keertje wel.

Maar met liefde bereik je veel bij een Cocker. het is een actieve hond die eigenlijk alles leuk vind. Ook verschrikkelijke knuffels.

Wij hebben nooit grommende Cockers gehad.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Nee vind ze altijd over enthousiast, soms bij het idiote af en erg druk, haast niet moe te krijgen.

Niet nerveus of zo, als ik hier de sleutels pak rennen de basset en cocker als idioten door het huis want we gaan wandelen, ze hebben wel weinig geduld, Sakura wil soms dwars door de deur van ongeduld, dan hoor je bonk, en zeg ik, Ja eerst deur open en dan erdoor!!

Mijn cocker gromt ook niet.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" Nou een cocker is alles behalve nerveus "

Precies, het zijn wel gevoelige honden maar zeker niet nerveus.

" Een cocker heeft een strakke consequente opvoeding nodig, hoe duidelijker jij bent wat wel en niet geaccepteerd word hoe beter en deze hond niet eerst laten wennen aan het huis en lekker het luxe leven zodra je het dier in huis neemt, direct consequent de regels doorvoeren. "

Mee eens waarbij het wederom het vermelden waard is dat Cockers meestal wel hele gevoelige honden zijn. Strak en consequent maar wel met een hele zachte hand.
-------------------------------------------------------
Maar wel helemaal eens met Fay hoor. Dit klinkt mij in de oren als een Cocker die geen consequente opvoeding heeft gehad en daardoor het heft in eigen handen heeft genomen. Dat kan er best wel weer uit krijgen maar dat gaat wat werk opleveren. Als je die uitdaging niet schuwt zijn Cockers echt geweldig lieve en aanhankelijke honden die elk hart kunnen doen smelten.

honden page profiel Marijke Marijke 3 doggies

honden foto van Marijke

Met de juiste begeleiding en 200% inzet kan het helemaal goed komen.
Mijn zus heeft een Cocker en ja, ze zijn eigenwijs maar als jij een goede leider bent
dan heb je er een wereldhond aan.


honden page profiel Karina@JerryKarina@Jerry 3 doggies

honden foto van Karina@Jerry

" Nee vind ze altijd over enthousiast, soms bij het idiote af en erg druk, haast niet moe te krijgen.

Niet nerveus of zo, als ik hier de sleutels pak rennen de basset en cocker als idioten door het huis want we gaan wandelen, ze hebben wel weinig geduld, Sakura wil soms dwars door de deur van ongeduld, dan hoor je bonk, en zeg ik, Ja eerst deur open en dan erdoor!!

Mijn cocker gromt ook niet.
"


Misschien dat nerveus wel niet het juiste woord is, wat ik eerder zei. Maar inderdaad kunnen ze door hun enthousiasme wel een momentje heel enthousiast zijn.. ;-)

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Heel triest voor de hond in het asiel, een cocker heeft inderdaad een juiste aanpak nodig maar zeker niet met de harde hand ( bij wijze van spreken ) Het is een gevoelige hond die als je hem te streng gaat aanpakken gedragsproblemen gaat ontwikkelen. Een kennis van mij heeft een engelse cocker gehad die al te los en met een knipoog werd 'opgevoed ', ze hebben hem laten inslapen op drie jaar, er was echt niets mee aan te vangen en heel agressief naar mensen. Ik denk dat je best eens een gedragstherapeut aanspreekt en samen de mogelijkheden bekijkt. Eenmaal in die ogen gekeken is je hart verloren ( spreek uit ervaring ) Ik wens je alvast veel succes en hoop dat het goed mag gaan met dat beestje ;-) ;-) ;-)

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

bedankt voor jullie reactie. Al een aantal keer met de cocker gaan wandelen en inderdaad mijn dochter en vriend zijn hun hart verloren. naar het schijnt heeft de cocker gehapt toen de dochter hem met zijn snuit tegen haar gezicht drukte. Veel spelen kent hij niet...Heeft wel een dominante houding maar dat hebben wel meer cockers hoor ik. En zou castratie ook niet helpen bij dominantie ?

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Nadeel van cocker castreren is dat de vacht een puinzooi kan worden mits de vorige eigenaar al de tondeuse erover heeft getrokken want dan valt er niet veel meer te verpesten, maar een chemische castratie kun je allicht eens proberen.

Maar wat ik al schreef hoe duidelijker hun zijn en dat is echt niet dat je hem hard hoeft te straffen, maar door een bepaalde uitstraling kun je al laten zien dat je de poot stijf houd, ook door een barse stem op te zetten en je groot te maken kun je laten horen dat dit de grens is.
Hier doe ik heel veel met de stem, voor vrouwen is dit zo gemakkelijk, zet ik hoge stem op, kwispelen, zet ik barse stem op met de vraag wat doe jij daar gaat de kop laag.

Je moet deze hond zo zien, hij heeft waarschijnlijk 3 jaar lang zich heerlijk kunnen 'misdragen' werd totaal verwend, op gegeven moment gebeurde iets wat niet in zijn straatje paste en hij corrigeerde, baasjes overstuur terwijl ze hem zelf als een prins hebben behandeld.
Nu moet de hond zich weer als hond gedragen en tuurlijk vind die dat niet leuk.

Wij hadden het andersom, ik ging studeren en onze cocker echt een hele lieve hond, luisterde goed heeft nooit lelijk gedaan, moest toen weg, mijn moeder werkte en ik kon niet naar huis om haar uit te laten.
Mijn moeder heeft toen duidelijk gezegd pas op dit is een moeilijke hond, zolang je haar als laagst geplaatst behandeld en duidelijk de grensen aangeeft is het een schat van een hond.
Die nieuwe baasjes behandelde haar als een prinsesje, 3 week later mocht de kat niet meer beneden komen, de andere hond mocht niet meer de hoek uitkomen en mevrouw lag heerlijk op bed naar alles en iedereen te grommen en toen was het ineens een vervelende hond

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 1 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Bijten en knappen is iets volledigs anders! Een hond die knapt duwt zijn tanden TEGEN je arm. Die hond wil zeggen: doe dit niet.
Je dochter hield haar hoofd te dicht bij de hond. Hond vindt dit niet prettig. Dan respecteer je dat gewoon en doe je het niet.
Als je dochter en vriend de grenzen van de hond zien (stress-signalen komen voor het knappen!) dan zie ik geen probleem waarom het een probleem zou zijn.

honden page profiel Patje en TiboPatje en Tibo 3 doggies

honden foto van Patje en Tibo

Vind ik zo jammer dat deze lieve hond blijkbaar goed verprutst is. Cockers zijn heel tolerant. De meeste sites waarschuwen zelfs dat je de hond tegen kleine kinderen in bescherming moet nemen omdat ze zich te gemakkelijk laten doen. Ze zijn heel aanhankelijk, maar alleen zoals alle honden als jij je opstelt als een "goede" baas. Correct, consequent en met veeeeeeeeeel liefde.
Ze zijn wél heel gevoelig voor het humeur en temperament van het baasje. Dus geen geroep.Die nerveuze kant zie ik niet bij Tibo, maar hem hebben we van kleins af heel goed gesocialiseerd.
En zeker niet lopen in de truc van de mooie oogjes! ;-) Ze weten zelf heel goed hoe ze moeten manipuleren. Maar eenmaal goed opgevoed zijn het echte schatjes en passen ze zich goed aan. (Amai, dit lijkt wel een propagandatekst. :-D )

Toch heb ik er geloof in dat met een juiste aanpak en veel geduld je er een lieve en evenwichtige hond kan van maken. Maar ik denk dat je echt wel zal moeten weten wat je doet, hoor. Desnoods met wat begeleiding? En iedereen rond je uitleggen wat mag en wat niet naar de hond toe. Er zijn al zoveel honden uit asiels die goed terechtgekomen zijn.
Voor de adoptie zou ik toch veel met de hond gaan wandelen, zodat je hem beter leert kennen en hij jou ook leert vertrouwen. Het moet voor dit dier toch ook stesserend zijn heel deze onbekende situatie en misschien is hij nog niet volledig zichzelf?



Succes

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Je mag je niet te veel laten leiden door de verschillende opinies hoor, je hebt in alle rassen wel een dominante, agressieve of juist enorm onderdanige hond, alles hangt af van én het karakter én van de opvoeding. Alvorens je met deze hond verder zou willen gaan moet je echt eerst een gedragstherapeut om zijn advies vragen. Een hond die plots zou bijten wil je niet bij je kinderen denk ik. Hoe lief en aandoenlijk hij er ook mag uitzien bedenk dat hij blijkbaar een rugzakje heeft en er eerst wel wat tijd en energie aan te pas zal komen. Als je kijkt naar de standaard beschrijving van cockers in het algemeen dan hebben ze GEEN neiging tot nervositeit en zijn over het algemeen lamme goedzakken, maar net zoals de mens kunnen allerlei factoren het gedrag gaan beinvloeden en het is aan een deskundige over te laten in hoe ver het nog mogelijk is om dit gedrag te gaan bijsturen.

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

" Bijten en knappen is iets volledigs anders! Een hond die knapt duwt zijn tanden TEGEN je arm. Die hond wil zeggen: doe dit niet.
Je dochter hield haar hoofd te dicht bij de hond. Hond vindt dit niet prettig. Dan respecteer je dat gewoon en doe je het niet.
Als je dochter en vriend de grenzen van de hond zien (stress-signalen komen voor het knappen!) dan zie ik geen probleem waarom het een probleem zou zijn. "


De cocker zit in het asiel. Het is de voorgeschiedenis van de hond, mijn dochter wil hem misschien adopteren.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Een asielhond heeft sowieso een rugzakje. Ik gaf deze opmerking: als je dochter en vriend een goede school zoeken (hondentaal lezen) en zich wat inlezen (turid Rugaas, kalmerende signalen) Ik denk dat er geen probleem is. Waarom: ze kunnen 'stoppen' als een hond aangeeft dat het gnoeg is. de hond zal dan niet knappen en de baasjes vertrouwen!!
Ik zou dus zeggen: ga ervoor. het hondje kan een gouden mandje krijgen :-)

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Vaak wordt het echte verhaal niet verteld en is het wel degelijk hun eigen schuld geweest. Ik zou er zeker voor durven gaan, kwestie van de juiste aanpak en het vertrouwen opnieuw opbouwen ! Zoals Lien zegt, ga ermee naar de hondenschool, leert hij wat bij en leuk voor hond en nieuwe baas.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Ik ga volledig akkoord met de beschrijving van Patje en Tibo.
Ik zie het ook zo.
Cockers zijn nog steeds mijn lievelingshonden.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Ik zou indien dat mogelijk is, proberen na te gaan van welke foklijn de cocker is.
Dit kan bij het gedrag van een cocker zeer veel uitmaken. Is hij een showlijn of werklijn bv.

Verder is jaren geleden er door doorfok het rode cockersyndroom geweest, waarbij van een antal foklijnen goudkleurige cockers bekend was dat ze agressief konden zijn.

Beide dus dingen om rekening mee te houden en proberen te achterhalen waar de cocker vandaan komt.

Verder kan hij natuurlijk slechte ervaringene hebben of slecht gesocialiseerd of slecht opgevoed zijn, dit izjn dingen die je met veel geduld en een goed begeleiding kunt oplossen.
Ook een asielhond moet je soms veel Tijd, Energie en Liefde (TEL) in investeren, maar bedenk dat alles wat je in de hond investeerd, een investering is met een ongekend hoog rendement.

Cockers kunnen hele leuke, vriendelijke geschikte honden zijn, heel veel succes met jullie keuze. Neem eventueel iemand mee die het verschil kan zien, tussen bijten uit agressie of uit angst.

Bedenk wel wat het uiteindelijk doel van je dochter en vriend is, indien zij bv eerst een hond en dan een kind willen, zou ik me wel realiseren dat als je voor de hond kiest, je dit zijn leven lang doet! Zeker bij een asielhond is het belangrijk dat hij in de toekomst, niet weer moet schuiven.

honden page profiel IsisIsis 3 doggies

Ik wilde inderdaad ook al vragen of het een rooie is?

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

ja het is een rooie cocker

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

Het is wel een hond voor mijn dochter en vriend maar eigenlijk zal hij waarschijnlijk ook wel met onze honden moeten opschieten. Wij hebben een reu en teef. Zaterdag gaan we ze met elkaar laten kennismaken. We laten ze kennismaken op neutraal terrein. Dus duimen maar !

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

gaat het over onze Ollie van Veeweyde (Weelde)? :-)

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

ja inderdaad. heb jij al ervaring met ollie ?

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" ja inderdaad. heb jij al ervaring met ollie ? "


ik doe daar nu stage, en vorige keer liep hij met Cartouche (een reutje van ongeveer een 10 maanden geschat) bij ons los rond terwijl wij de hokken kuiste. Bij mij heeft hij geen enkele keer dominant gedaan of geprobeerd te happen. Toch heb ik even met hem geknuffeld en gespeeld ;-) Hij genoot gewoon van de aandacht :-) Hij zit nu ook samen met een andere hond en je ziet hem vrolijk mee lopen als hij naar zijn binnenhok of buitenhok begeleid wordt ;-)
Ik vind het een topkerel en ben van het begin al overtuigd dat zijn happen gewoon door onverantwoordelijke baasjes komt die denken dat een hond een pop is... Hij heeft natuurlijk opvoeding nodig maar ik denk wel dat het de moeite waard is ;-)

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

Mijn jongste dochter doet soms ook vrijwilligers werk in het asiel. Zaterdag gaan we waarschijnlijk onze honden eens meebrengen om te zien dat het klikt. Ik vrees een beetje voor onze simba. Het zou spijtig zijn dat het niet zou klikken niet dat ze altijd samen zitten maar toch zou het leuk zijn dat ze met z'n allen konden opschieten.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Mijn jongste dochter doet soms ook vrijwilligers werk in het asiel. Zaterdag gaan we waarschijnlijk onze honden eens meebrengen om te zien dat het klikt. Ik vrees een beetje voor onze simba. Het zou spijtig zijn dat het niet zou klikken niet dat ze altijd samen zitten maar toch zou het leuk zijn dat ze met z'n allen konden opschieten. "


als het niet klikt of je buikgevoel niet helemaal JAH! is zou ik het niet doen... het kan dan zijn dat je zelf voor jaren met problemen zit en dat de honden niet bij elkaar kunnen en zus en zo. Heel veel moeite waar Ollie (en jullie honden) niets positief uit halen, net zoals jullie. Als het niet klikt vindt Ollie heus wel een goed baasje! En als het wel klikt, des te beter :-D

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

we zullen zien zaterdag hé wat het wordt . duimen maar voor een goede afloop. We hebben zelf trouwens 2 honden al uit het asiel dus we weten wel waar we aan beginnen :-) vind jij ollie een dominante hond ? de klik met mijn dochter en vriend is er zeker aanwezig dat kan je zo zien :-D

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" we zullen zien zaterdag hé wat het wordt . duimen maar voor een goede afloop. We hebben zelf trouwens 2 honden al uit het asiel dus we weten wel waar we aan beginnen :-) vind jij ollie een dominante hond ? de klik met mijn dochter en vriend is er zeker aanwezig dat kan je zo zien :-D "


ik ben nog maar 1x echt met hem bezig geweest en ik vond hem totaal niet dominant :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cocker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^