blafgedrag Jego

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

Onze hond, Jego, is een tatra dus een zeer eigenzinnige hond. Commando's doet ie alleen als hij er het nut van inziet ;-) Ze zijn gefokt op het zelfstandig nemen van beslissingen en dat is op zich natuurlijk prima, anders hadden we nooit voor dit ras gekozen. Er is echter 1 ding waar ik me van lieverlee echt een beetje aan stoor en dat is zijn blafgedrag. Als er iemand aan de deur belt of staat of er loopt iemand langs dan gaat hij echt volledig uit zijn panty om zo te zeggen en van schrik doen de andere twee hondjes dan luidruchtig mee. Hij is gewoon niet tot bedaren te brengen. We hebben al twee GT's in huis gehad met ieder hun eigen oplossingen maar dat heeft tot nog toe weinig resultaat gehad. Kijk, hij mag van mij natuurlijk best aanslaan, maar ik zou zo graag willen dat als ik zeg dat het genoeg is hij ook echt stopt. En dat doet ie dus niet. Nu ben ik van plan om iemand uit Den Haag te laten komen die een eigen website heeft puur alleen om blaffen af te leren/temperen(via een van de links hier op hondenpage).Heeft iemand ook wel eens een therapeut gehad voor het blaffen en hoe was jullie ervaring? Alle tips zijn welkom. Als ik namelijk toevallig een keer de andere twee hondjes alleen heb dan krijg ik ze vrij snel stil door ze af te leiden maar als Jego thuis is( 99% van de gevallen dus) is er echt geen houden aan.Alvast bedankt voor het meedenken

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blafgedrag Jego" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

Jammer, geen reacties. Zal in ieder geval dan eens die meneer in Den Haag bellen. Ff kijken of die me kan helpen :-)

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Ga je naar Jeanie hoogland van hondenschool yust for you? zij zit bij Den Haag. Is gedragstherapeut Zij kijkt naar het onderliggende gedrag. Waarom blaft de hond. DAt kan verschillende redenen zijn,.

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Is een Tatra geen erfhond/ waakhond?

Volgens mij werd dit ras juist gefokt om huis en haard te beschermen, er over te waken, en aan te slaan wanneer er sprake is van indringers, om zo te waarschuwen.

:-D

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

Nee,ik wil contact opnemen met de heer Breedveld. Hij schijnt deskundige te zijn in blafgedrag.Hij staat hier bij de links op het forum. Jego heeft idd wat meer probleempjes gehad maar dat hebben we goed onder de knie om het zo even te zeggen dankzij met name de gedragstherapeut die we nu hebben.

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

@ Isha
Ja dat klopt en dat is natuurlijk ook helemaal niet erg. Anders hadden we ook nooit aan zo'n ras moeten beginnen :-) Maar als je naar zijn ouders en zusjes kijkt, de fokkers hebben het wel voor elkaar gekregen dat ze stoppen met blaffen als zij dat zeggen. Dat zou ik ook erg graag willen , met name omdat onze andere twee hondjes er ook behoorlijk van over hun toeren raken. En ja, ik heb al geprobeerd de manier van doen van de fokkers na te bootsen maar meneertje heeft er echt schijt aan. Zou natuurlijk ook een tweede puberteit kunnen zijn maar ik ben echt toch wel op zoek naar de ultieme oplossing. Hij een beetje waken en wij hele deuren en ramen en twee andere hondjes die niet meer over hun toeren raken ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Het boek Blafgedrag bij honden zou ik aanschaffen om inzicht te krijgen en je hondje te helpen
Taal:
Nederlands

Uitvoering:
2008-Nederland-paperback-103 kleuren foto's-met gratis audio cd-290 gram-met audio CD

Aantal pagina's:
108

Turid Rugaas is over de hele wereld bekend door haar onderzoek naar Kalmerende Signalen bij honden. Haar gelijknamige boek geldt als klassieker in de kynologische vakliteratuur en is in talrijke landen in vele talen uitgegeven.

In het boek (met CD) 'Het blafgedrag van honden' snijdt Turid Rugaas een thema aan dat de gemoederen nogal eens verhit, want de tolerantie die de samenleving heeft te opzichte van blaffende honden neemt in toenemende mate af. Het miauwen van een kat of het hinniken van een paard wordt geaccepteerd, maar van honden verwacht men dat ze overwegend stil zijn.

Hoe komt dat? Blaffen honden echt te veel of worden mensen alleen maar zenuwachtig van een taal die ze niet verstaan. Hoe zou je honden die echt teveel blaffen, en die zelfs hun eigenaren die oprecht van hen houden tot vertwijfeling brengen, zó kunnen trainen dat dit probleem opgelost word?

Turid Rugaas geeft het antwoord op deze en nog veel meer vragen rondom het blafgedrag van honden. Ze onderscheidt verschillende typen geblaf en ze wil ons 'het honds' deze vreemde taal, beter leren begrijpen. Ze zegt: "Dieren hebben gevoel. Ze kennen gevoelens van liefde en aanhankelijkheid, achterdocht en angst, woede en vreugde, teleurstelling en hoopvolle verwachtingen. Die gevoelens delen zij ons ook mee via geluiden die ze maken en het is aan ons die geluiden te leren begrijpen en daarop met gevoel te reageren.

Het boek wordt geleverd met gratis Audio CD ter verduidelijking van verschillende typen blaffen.

deze reaktie had ik ooit in een ander topic geplaatst, maar het lijkt me misschien voor jou ook een goed idee om je hier in te verdiepen?





http://www.mediaboekservice.nl/product/22257_Blafgedrag%20van%20honden*

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

Dank je wel voor de tip ;-)

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Het volwassen worden bij deze honden duurt erg lang! Je hond is nog op zoek naar zichzelf. Een volwassen tatra, die zeker is van zijn kunnen zal nooit blaffen zonder reden.

Ik denk dat je heel hard met je hond moet gaan trainen en wel op zo'n manier dat hij duidelijk een volger wordt.

Waken doen alle berghonden maar inschatten van gevaar hoort bij levenservaring opdoen. Dit kun je van een hond als de jouwe nog niet verwachten. Afstraffen van blafgedrag werkt niet bij deze rassen , maar hem leren om inzicht te verschaffen in een situatie wel.

Probeer bij kennismakingen altijd het voortouw te nemen, en laat dit niet aan de hond over. Benader mensen vriendelijk zodat je hond ziet dat er niks aan de hand is en zijn waakgedrag overbodig is.

Ben zelf een overtuigende baas en vrouw, neem een zekere houding aan en toon initiatief alvorens je hond dit doet.
De hond spiegelt zich in alle opzichten aan de baas, en zeker de Berghonden , die gewend zijn van vroeger uit om in roedels te leven, zullen jouw voorbeeld volgen, mits je overtuigend genoeg bent.
Denk niet, nu leer ik misschien mijn hond het waken af, want dit zal bij oa de tatra's nooit gebeuren. Hun zelfinschattend vermogen blijft, ondanks het volgzamer worden.
Dit eist geducht training niet alleen binnenshuis , maar ook zeker buitenshuis, in alle situaties.
Veel instructeurs, GT's en GD's hebben helaas geen inzicht in deze karakters en kunnen zich er helaas weinig bij voorstellen. Voor hun is het vaak een herdershond zoals een Duitse herder bijv, maar niets is minder waar! Het spelen met koppigheid en creativiteit wat deze rassen aan de dag kunnen leggen, moet je leren door deze rassen te ervaren.

Bedenk dat deze rassen hun taak bloedserieus nemen en altijd bereid zijn tot eigen optreden. Ga hier nooit mee "spelen"! door zo'n honden ook nog eens aan te moedigen, maar probeer dit gedrag om te buigen naar afwachtender op reactie van de baas.Het eist veel slimmigheid en creativiteit van de baas om van zo'n hond een echte maat te maken. Met dwang en geweld lukt niks. Met stem en creatieve invallen lukt veel. Het zullen nooit en te nimmer slaven worden, en nooit honden die echt onderdanig zijn, maar wel de trouwste begeleiders die je je ook maar ooit voor kunt stellen.

Je hond is met 3 jaar nog steeds een jongvolwassene die rustig, en steeds opnieuw weer zal proberen om de touwtjes in handen te nemen. Aan jouw de taak om op voorhand dit gedrag voor te zijn. Hij mag meedoen , maar wel onder jouw leiding.

Hier is dus het hele blafgedrag, mee verweven. Jouw hond kan nog niet zelfstandig inschatten, of dit noodzakelijk is of niet, ... hij is nog zoekende....haal hem telkens weer uit dit dilemma en toon hem door zelf als voorbeeld te fungeren dat "gevaar"niet altijd gevaar is.

Met een konsekwente training , die erg afwisselend moet zijn, en een dagelijkse begeleiding in alle of de meeste situaties, krijg je een hond die eens eerst naar zijn baas zal kijken alvorens zelf op te treden.

Zelf heb ik bijna 30 jaar kuvaszen gehad, een vergelijkbaar ras, maar ook ik heb dit eerst moeten ervaren. Je leert in de loop der jaren de karakters te bewerken, maar altijd zonder dwang, rukken of trekken, maar met de stem en geestelijk overwicht.

honden page profiel Jess & moJess & mo 3 doggies

honden foto van Jess & mo

Wat hebben die twee GT's je dan over dit probleem verteld?
Wat vonden zij een goed idee?En waarom sloeg het niet aan?
Hoe lang ben je al bezig duidelijk te maken dat dit ongewenst gedrag is?

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Nog even wat dit blaffen bij aanbellen en voorbijgangers betreft.
Kijk even naar je eigen hectiek op dat moment.
Er wordt gebeld en auromatisch versnel je tempo, legt alles opzij waarmee je bezig was , en je gaat naar de deur. Heel normaal gedrag, maarr ..... voor de hond niet.

Wat ziet en hoort je hond??? Geluid van de bel..... vrouwtje laat alles uit handen vallen en spoed zich de gang in naar de deur, en dan komt er ook nog iemand binnen die hij wel of niet kent!! Dus dit is erg belangrijk wat er gebeurt , als vrouwtje zo snel handelt.

Er komt iemand langs, de hond blaft, meestal hoor je aan de blaf of het blijdschap ,opwinding of agressie is. Vrouwtje loopt naar raam om te kijken, en besteedt ook nog heel veel aandacht aan mij als ik maar tekeer ga. Vrouwtje denkt aan de buren, andere honden die meedoen, en is er druk mee , om,mij, de hond tot kalmte te dwingen.

De hond spiegelt gedrag!
Plak een briefje op de deur, van Ëven wachten na aanbellen!"
Bij aanbellen, probeer je kalm te bewegen, geef je hond het commando stil en beloon als hij ook stil is. Leer hem desnoods dat het geluid van de bel betekent , dat hij naar zijn plaats moet! Is de rust terug ,ga je kalm naar de deur en doe je je ding.

Blaffen bij voorbijgangers! Doordat jij ook belangstellend kijkt om te ontdekken waarom je hond nu weer blaft, roep je hem bij je zonder eerst naar buiten te kijken, buiten is niet belangrijk!, en maant hem tot stilte! Is hij stil, dan belonen! met stem en zeker in het begin met wat lekkers!
Door zelf niet te kijken, maar je met de hond bezig te houden , toon je aan dat dit niet belangrijk is! geen noodzaak tot alarm!

Ga met je hond voor het raam zitten en kijk naar voorbijgangers. Door zachtjes tegen hem te praten en goed op zijn orenspel te letten probeer je om de aandacht van de hond op jouw en je gedrag te vestigen. Loopt er iemand voorbij en de hond blijft stil! Kun je belonen. Kwestie van veel tijd insteken en oefenen!

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

Inderdaad is er altijd wel een soort van spanning als er aan de deur gebelt word. Dus de optie om een briefje op de deur te plakken is ook een goeie ;-) . Je wilt de mensen tochniet laten wachten dus ga je uiteindelijk toch maar naar de deur.
De eerste GT heeft als optie het volgende gegeven: Niet stoppen met blaffen? Dan iets in de buurt van hem gooien wat rammelt ( nou daar ben ik dus niet mee begonnen want ik vond dat niet echt het probleem oplossen) Daarnaast moest ik hem een time out in de schuur geven als hij niet wilde stoppen. Dat heb ik dus wel geprobeerd maar daar werd ie alleen maar drukker van.
De GT die we nu hebben wil dus dat we hem afleiden tot hij stil is en desnoods de hele bel uitzetten als dat beter is. Dat heb ik ook geprobeerd maar op een gegeven moment moet toch die deur open en begint het weer van voor af aan.
Ik ben er absoluut van overtuigd dat we het totaal niet goed doen en dat Jego niks te verwijten valt, vandaar mijn oproep. Inmiddels heb ik al heel wat tips gekregen en ga ik weer met frisse moed beginnen.
Het is idd een ras wat gefokt is om eigen beslissingen te nemen en ik denk dat ik nog niet stevig en zeker genoeg in mijn schoenen sta. Ik ben ook zeker van plan er hard aan te werken.

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Rammelen met iets of iets in zijn buurt gooien , helpt echt niet. De hond zal misschien even kijken wat dit was, maar verder doet hij er niks mee. Mijn reu presteerde het zelfs om een zakje met kiezeltjes wat ze destijds op de cursus gebruikte , netjes te apporteren en zag de gein van het spel er wel van in. ;-) ;-)

Opsluiten , .... helemaal niet :'( ...... deze honden zijn vrijheidstrijders en moet je nooit opsluiten, ze gaan er geestelijk aan kapot! O-)

Het is echt een kwestie van super konsekwent zijn, dingenvoor zijn , als je zijn reacties kent en , gedrag ombuigen van positief naar negatief!

Wat ook goed kan helpen , zeker als je stem niet overtuigend genoeg is, om met de clicker te werken. Hiermee kun je echt goed timen en klinkt er al helemaal geen vragen of onzekerheid in je stem tot de hond door!
En verder is het echt een kwestie van alert zijn en oefenen. Deze jongens hebben gewoon wat meer overtuigingskracht nodig als de doorsnee honden. Succes!

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

Hahaha, da's een goeie. Gewoon het zakje apporteren ;-)
En idd, konsequent zijn en zeker zijn. Ann dat laatste mankeert het wel een beetje, omdat ik vanlieverlee ten einde raad was en dan ga je gewoon een helboel verkeerde dingen doen. Boos, negeren, verdrietig, chagerijnig, noem maar op.
Een clicker zou een goed hulpmiddel kunnen zijn maar ik begreep dat dat ook nog een'opleiding'apart is, althans daar moet je eerst het een en ander over leren denk ik. Ik ga in ieder geval druk aan de gang met alle tips en ook eens goed aan mezelf werken ;-) . Onwijs bedankt iedereen alvast

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Wat je misschien zou kunnen doen, is de hond leren LUID en STIL te zijn.

Ga met hem trainen door hem op commando te laten blaffen, beloon dit,hij zal er door in verwarring raken.
Daarna ga je trainen op stil zijn, zodra hij een blaf vergeet, belonen.
Je zou dit met een klicker kunnen doen, want de klick is sneller dan het lekkers en de hond heeft heel snel in de gaten dat de klicker lekkers betekent.
Zo kan je jou leren wat stil zijn is.

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

dank je, dat is inderdaad ook een mogelijkheid ;-)
Ik wil in ieder geval dit op de voordeur gaan plakken ( hoop dat het te zien is)
http://www.hondenpage.com/foto/foto/210415.jpg

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

Oeps, niet goed. Nog een poging

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

HAHAHAHA!!! :-D Héél duidelijk! ;-) Is te proberen.... maar voorlopig zal je bezoek wel even op de stoep staan. :-D Het is voor een goede zaak moet je maar denken! ;-) Gewoon je niet op laten fokken en zelf je temperament in de hand houden! Hoe meer je jezelf beheerst ,hoe eerder jouw hond dit over gaat nemen! Succes!! :-D

honden page profiel nickynicky 3 doggies

honden foto van nicky

Hai Annette,
Allereerst: wat een schitterende hond is Jego ;-) .
Zou je mij de gegevens van die meneer in den haag door willen geven? Wij hebben hier ook een enorme blaffer en we zijn er nu ook druk mee bezig maar het kan nooit kwaad om een goed adresje achter de hand te hebben ;-)
Alvast bedankt.
Groetjes, nicky

honden page profiel T&dogsT&dogs 3 doggies

honden foto van T&dogs

" Hai Annette,
Allereerst: wat een schitterende hond is Jego ;-) .
Zou je mij de gegevens van die meneer in den haag door willen geven? Wij hebben hier ook een enorme blaffer en we zijn er nu ook druk mee bezig maar het kan nooit kwaad om een goed adresje achter de hand te hebben ;-)
Alvast bedankt.
Groetjes, nicky "


ik zal hem even voor mijn moeder plaatsen :

http://blaffen.jouwweb.nl/

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

Dank je Tess ;-) Je kan hem ook terug vinden hierboven bij hondenforum onder het kopje 'links'
En, dank je wel Nicky. Het is ook een pracht vent met een supergoed karakter verder.

honden page profiel nickynicky

honden foto van nicky


Dank je wel, ga het zeker even noteren :-)

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

aan het begin is het ook handig om gewoon je man voor de deur te zetten en lekker te laten bellen.
Die kun je tenminste lekker lang laten wachten en jij kunt goed oefenen...

En het komt zeker goed!
Hier ook een blaffer gaat van 8 maand tot 2 jaar en nu blaft hij eigenlijk zelden.
Behalve laatst 's nachts, maar toen was er ook een poging tot inbraak gedaan bij de buren...
Misschien maar goed, dat wij Pim dus toen om 4 uur naar buiten lieten ;-)

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Misschien een klopper op je deur monteren, klinkt toch wel een stuk minder doordringend dan een bel.
Ik zou het wel eerst uitproberen, kijken hoe die reageert op kloppen.

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

@ Manon: Hahaha, ja zal mn vent blij mee zijn, na een lange dag van hard buffelen nog ff lekker op de stoep staan wachten tot ie erin mag O-) Hihihi, ik zie hem al helemaal staan, al vloekend. Nee, dan denk ik dat ik maar beter mijn dochters per toerbeurt belletje kan laten trekken. Komt er misschien ook nog een beetje jeugdsentiment bij ze terug in deze moderne tijden van computertje rammelen ;-)
@ Liz: een klopper op de deur word wat lastig, aangezien ik dan bang ben dat ik een pakket reserve ruiten in huis moet zetten aan gezien er een grote ruit in zit ;-)
En kloppen hebben we al eens geprobeerd maar dan lijkt de stress binnen 1 seconde helemaal hoogtij te vieren helaas.

honden page profiel T&dogsT&dogs 3 doggies

honden foto van T&dogs

" @ Manon: Hahaha, ja zal mn vent blij mee zijn, na een lange dag van hard buffelen nog ff lekker op de stoep staan wachten tot ie erin mag O-) Hihihi, ik zie hem al helemaal staan, al vloekend. Nee, dan denk ik dat ik maar beter mijn dochters per toerbeurt belletje kan laten trekken. Komt er misschien ook nog een beetje jeugdsentiment bij ze terug in deze moderne tijden van computertje rammelen ;-)
@ Liz: een klopper op de deur word wat lastig, aangezien ik dan bang ben dat ik een pakket reserve ruiten in huis moet zetten aan gezien er een grote ruit in zit ;-)
En kloppen hebben we al eens geprobeerd maar dan lijkt de stress binnen 1 seconde helemaal hoogtij te vieren helaas. "


owja moeten wij buiten gaan staan ;-) hahaha nee niet erg hoor , als het hierdoor beter gaat vind ik het prima ;-) en het is altijd handig om ermee te oefenen ;-)

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Ik ben het zeker met de tips van Annelies eens. Hoewel ik geen ervaring heb met een Tatra, maar gewoon een terriermixje heb, pas ik ook ongeveer die methode toe bij Bobby.
Niet lopen te straffen als de hond blaft, maar juist leren dat er geen reden is om te blaffen. Dat die voorbijgangers er gewoon bij horen en niet belangrijk zijn om naar te blaffen.

Bijvoorbeeld: Ik woon in de benedenwoning van een flat. In het begin als de buurman boven me op zijn balkon stond, begon Bobby er naar te blaffen. Logisch toch? Staat daar ineens een vreemde vent boven je! Natuurlijk blaft ze daarnaar! Straffen, rammelzakjes, time-out e.d. hebben dan ook totaal geen nut, ze zou niet eens snappen waarvoor. En de volgende keer die buurman net zo bedreigend vinden en net zo hard gaan blaffen.
Afleiden werkt ook nauwelijks. Goed, ze is even met iets anders bezig, maar intussen staat die enge vent daar nog steeds en zodra ze hem weer ziet begint ze weer te blaffen.
In plaats daarvan heb ik haar juist geleerd dat die buurman niet eng is en daar gewoon mag staan, dus dat er ook niet op geblaft hoeft te worden. Voornamelijk door zelf rustig te blijven, de buurman even vriendelijk te groeten, op rustige toon tegen Bobby te praten en zo te laten zien dat ik het volkomen accepteer dat die daar staat.
En het heeft gewerkt, ze bekijkt de buren nauwelijks nog.

Toevallig hebben die buren zelf ook een hond, die ze met rammelzakjes proberen het blaffen af te leren. Ik moet toegeven dat hij er best redelijk op reageert. Hij stopt wel altijd snel met blaffen. Maar elke keer als ik in mijn tuin loop en die hond zit op het balkon, barst hij weer in daverend geblaf uit. Dan klinkt er een schreeuw of wordt er een zakje gegooid en is hij wel weer stil, maar elke keer weer als hij mij ziet blaft hij. Hij heeft immers nooit geleerd mij daar te accepteren, weet niet dat het geen kwaad kan als ik in mijn tuin ben.

Nog een laatste tip, praat gewoon hardop tegen de hond. Iets als, 'ja daar loopt de buurman, die mag daar gewoon lopen, dus daar hoeft niet om geblaft te worden.' Natuurlijk maakt het niet uit wat je precies zegt, dat verstaat een hond toch niet. Maar als je meent wat je zegt, pas je daar automatisch je hele houding en stembuiging op aan en dat 'verstaat' een hond maar al te goed. Vervolgens draai je je om en gaat rustig ergens anders mee bezig, wat daar voorbij kwam was dus totaal niet interessant.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blafgedrag Jego" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Sheepherding trials Middlbeers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^