Onze Joep een schat maar sociaal verwaarloosd.

Dogboek > Onze Joep een schat maar sociaal verwaarloosd.

Helaas kan ik op dit moment nog geen leuk verhaal toevoegen maar ik hoop in de toekomst dan het allemaal veel leuker en positiever gaat worden.

Wij hebben onze Joep (Tervuerense Herder) vorige week bij een fokker opgehaald. Hij is al bijna een half jaar maar dat we niet een jonge pup hebben dat vinden we niet zo erg.
Toen we bij de fokker aan kwamen was het er echt ontzettend smerig. Ze hebben ongeveer 17 honden en die zaten bijna allemaal in een ren met een hok en voor de rest was het één grote modderpoel. Het huis van de fokker was ook echt gigantisch vies. In het huis zat de vader, moeder, zus van Joep, een Duitse Herder en natuurlijk onze Joep zelf. Alle honden zaten onder de vlooien en waren heel vies. Onze handen waren helemaal zwart van het huidsmeer wat van ze af kwam. Alle honden waren wel heel erg lief. Onze Joep was een beetje afstandelijk en schuw. De fokker vertelde ons dat Joep alleen de andere honden gewend is, een paar paarden, geiten en kippen en een tractor. Hij kent geen mensen (behalve de fokker). Hij is nog nooit aan een lijn geweest en hij is ook niet zinnelijk gemaakt. We hebben hem eigenlijk een beetje uit medelijden meegenomen naar huis. Ik kan ook nog steeds niet geloven dat een fokker die wel alles regeld voor de inentingen, stamboom en chip maar een pup niet sociaal maakt.
Nu we hier thuis zitten, zit hij alleen maar op zijn deken en hij is bang voor werkelijk alles. at natuurlijk logisch is want hij kent helemaal niets.
Hij komt absoluut niet naar ons toe en wanneer wij naar hem komen dan kruipt hij ineen. Wanneer we eenmaal bij hem zijn dan vindt hij het wel goed. Verder is hij wel ontzettend lief, hij laat alles toe. Wij mogen overal aan hem zitten, hand in de bek aan de snorharen “trekken”.
Ik vind het gewoon heel erg dat we niet eens met hem kunnen lopen. Ik zou zo graag met hem op puppy cursus willen maar dat is nu gewoon nog niet mogelijk. Ik heb hem ook al proberen te lokken met eten maar daar komt hij ook niet op af.
Ik heb nu ook de vraag of iemand iets voor mij kan doen op het forum gezet en ik heb ook al geprobeerd een hondenschool te bellen voor informatie dus ik hoop dat daar wat uit komt en dat wij snel een goede band kunnen creëren met Joep.
Ik hoop dat mijn volgende bericht wat positiever zal zijn.

Groeten Marleen

Door honden page profiel MarleenMarleen op 05 september om 15:51Fijn dat er vooruitgang in zit!

Laat de inspectie bij die fokker langs gaan, die zullen de andere honden helpen die er zijn. Deze toestanden kunnen we niet zomaar laten liggen. Joep met veel in contact brengen en gewoon normaal handelen alsof er niks aan de hand is. Negeer hem, ga in de buurt een boek lezen en negeer hem. Als hij bij je komt geef hem een aai of een koekie. Heel veel mee bezig zijn, en idd de hondenschool en eventueel een hondentherapeut zal zeker kunnen helpen! Fantastisch dat je beste voor hem wilt!

Joep begint langzaam wat aan ons te wennen, hij is de laatste dagen zinnelijk dus dat is ook goed. We doen hem af en toe de lijn aan maar dat vindt hij nog eng. Echt een stuk lopen met hem zit er nog niet in. Toch zie ik langzaam vooruit gang en dan is geweldig. Ik heb contact gezocht met Esther, zij zit ook op deze site en heeft een hondenschool, ik hoop dat zij ook goede tips heeft voor mij. Ik heb hem vandaag mee genomen naar het dierenasiel waar ik vrijwilligerswerk doe zodat hij met 2 andere pups van ongeveer dezelfde leeftijd kon spelen, hij vond het nog wel eng en is nu ook bek af van alle nieuwe indrukken van vandaag. Ik hou iedereen op de hoogte van zijn vooruit gang. Groeten Marleen.

Het zal niet makkelijk zijn denk ik, maar je zal zien, over een tijdje heb je een geweldige hond! (nu ook al hoor) Alle respect voor je dat je hem toch genomen hebt! (ik weet ook niet of ik zelf weg had kunnen lopen) Heel veel succes met Joep! PS: al iets gehoord van de hondenschool??

Wat heeft Joep het goed getroffen dat ie bij jullie terecht is gekomen! Het zal veel van jullie geduld eisen voordat Joep helemaal gesocialiseerd is! Maar als jullie dit aangedurft hebben dan komt dat wel goed! Tervuren zijn van aard al een beetje zenuwachtig dus dat zal ie waarschijndelijk wel altijd een beetje blijven houden. Succes met die lieverd! groetjes Jannie

honden page profiel ..

ach.. wat sneu zeg! jammer dat je hondje zo schuw is en niet goed gesocialiseerd. dat word nog een heel werk! heel veel succes ermee! nu je je hondje uit medelijden hebt meegenomen, krijg je er wel erg veel werk mee. jammer dat de boer hem zo heeft verwaarloosd. is hij wel helemaal gezond, aangezien hij in zon vieze omgeving heeft geleefd zoals je zegt? heel veel succes, Liefs, iris

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Onze Joep een schat maar sociaal verwaarloosd.
Onze Joep een schat maar sociaal verwaarloosd.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^