HondenPage baasje Sanne

Wat schreven de vrienden van Sanne op het forum

honden page profiel LotteLotte schreef in Waar wandel je vandaag?
Ik heb net heel Delfzijl rondgejogd samen met Vlinder, op zoek naar het vermistte hondje Kaj. Helaas niet gevonden, maar we blijven hoop houden!
honden page profiel LotteLotte schreef in Aan de toekomstige pupeigenaren, huidige pupeigenaren en gasten die hier komen; "Relatie pup en eigenaar".
He wat toevallig, bij die hondenschool heb ik gezeten/zit ik. Erg goed stuk tekst!
honden page profiel LotteLotte schreef in Hoe durf je......
Geweldig!
honden page profiel LotteLotte schreef in Pff word er gek van, help!
Ik verstop mij ook weleens ja. Vanmiddag nog gedaan, Vlinder ging de bosjes in en ik liep gauw verder en dook een paar meter verderop de bosjes in. Vlinder rent dan gauw de bosjes uit en zodra ze mij ziet, rent ze weer heel hard weg van mij. Maar als je zo vrolijk gaat doen, is het dan wel mogelijk om dat langzaamaan af te bouwen? Ik wil natuurlijk wel dat ze naar mij gaat luisteren en ben bereid om als een gek te gaan springen en te gillen, maar het is uiteindelijk wel de bedoeling dat ik genoeg heb aan alleen het woordje hier.
honden page profiel LotteLotte schreef in Pff word er gek van, help!
Dankjulliewel, ik ga morgen meteen beginnen met oefenen en zet de resultaat hier natuurlijk neer!
honden page profiel LotteLotte schreef in Pff word er gek van, help!
Dankjulliewel voor de tips, soms voel ik me zo dom en vraag ik me af of ik zelf niet een oplossing kan bedenken, maar hier heb ik heel veel aan. Op dit soort momenten besef ik echt dat dit de eerste keer is dat ik een hond opvoed. O-) Ohja sorry voor de doggies, ik zit op mijn mobiel en het is erg moeilijk om op de 3 te klikken. ;-)
honden page profiel LotteLotte schreef in Pff word er gek van, help!
Ik sta gewoon met mijn vinger naar beneden, zeg kalm 'hier' en kijk naar haar. Als ze me negeert en gewoon doorgaat met snuffelen etc., blijf ik precies hetzelfde staan.
honden page profiel LotteLotte schreef in Pff word er gek van, help!
Hoi iedereen, 26 oktober was Vlinder jarig en is ze twee jaar geworden. Je zou denken, een hele volwassen leeftijd, maar niets is minder waar. Ze gedraagt zich nog even kinderachtig als eerst hahahahaha. Zoals je kunt zien ben ik er even helemaal klaar mee, en dat meen ik ook echt. Sinds haar verjaardag wil ze in het park niet meer bij je komen. Maar niet alleen in het park, overal waar ik loop blijft ze voor je staan en weigert ze te komen. Vanmiddag heb ik gewoon tien minuten staan wachten voordat ze kwam, en toen ze eindelijk kwam wou ik door me knieën gaan om haar te belonen, maar toen schrok ze en rende ze gauw weer weg. Het vervelende is dat ik al heb geprobeerd om met een lange lijn te trainen, maar dat ze zich dan keurig gedraagt. Ze komt netjes voor je zetten en volgt dan ook perfect. Ik vind het prima als ik haar roep dat ze nog even een plasje doet of dat ze ergens snuffelt, maar het wordt echt te gek als ik minutenlang op haar moet staan wachten. Mijn leven bestaat niet alleen maar uit Vlinder, ik heb ook nog andere bezigheden en zit tenslotte nog op school. Ze toont dit gedrag heel plotseling, zonder enige aanleiding voor zover ik kan bedenken. Als ik haar roep kijkt ze geeneens in mijn richting en gaat ze rustig verder waar ze mee bezig was. Ze komt wel steeds dichterbij, maar rent vaak ook weer weg. Als ze uiteindelijk klaar is met snuffelen of wat dan ook, komt ze voorzichtig bij je, waarna ze meestal weer heel gauw wegrent. Ik heb geen idee waar dit aan ligt, maar ik weet wel dat Vlinder liever buiten is dan binnen. Als ik uit het park kom laat ik haar weleens gewoon los tot we bij huis zijn, en dan rent ze hard naar de tuin en wil ze niet meer komen. Dan kun je roepen wat je wil, maar ze blijft gewoon in de tuin. Misschien komt het daardoor, ik weet het niet, maar ik heb hard jullie hulp nodig! En ik besef zeker dat het geen hond als een Border Collie of welke hond dan ook met een will-to-please om u tegen te zeggen, maar ik wil wel gewoon dat mijn hond luistert als ik haar roep en dat ze doet wat ik zeg.
honden page profiel LotteLotte schreef in Tweede hond?
Hey iedereen, Waarschijnlijk gaan we het toch gewoon doen, een tweede hond. Een speelmaatje voor ons, maar natuurlijk ook voor Vlinder. Alleen, wat voor hond? De eisen voor ons zijn: - alleen thuis kunnen zijn - sociaal tegenover honden en katten - makkelijk trainbaar - niet extreem veel beweging Natuurlijk heeft dit voor een groot deel te maken met opvoeding en training, maar ook is het in min of meerdere mate bepaald door het karakter. Voor de rest hebben we nog geen enkel idee van hoe of wat. We zijn ons voornamelijk aan het oriënteren op de verschillende rassen. Ik vind eigenlijk elk ras wel leuk, behalve de jachthonden. Mijn vader wil een hond, niet groter dan een Beagle uit praktische overwegingen. Ook zijn we niet van plan om met de hond te sporten, maar gewoon als huishond met lekker veel beweging, net zoals Vlinder. In het begin zal het niet zo vaak voorkomen, maar op den duur zal de hond toch wel een paar uurtjes per dag alleen moeten zijn, vandaar dat wij een beetje terughoudend zijn met honden van buitenlandse organisaties, omdat je dan nooit weet hoe het uit zal pakken en wij al meerdere malen hebben gezien dat het niet goed kan aflopen. Voor de rest weten we niet of we voor een herplaatser of pup gaan, dus laat de ideeën maar komen!
honden page profiel LotteLotte schreef in Meerdere honden, hoe doe je dat?
Dankjulliewel voor de informatieve antwoorden! Nu ben ik toch wel heel benieuwd naar de mensen die het wel lukt haha...
honden page profiel LotteLotte schreef in Meerdere honden, hoe doe je dat?
Hoi, Ik zie hier op het hondenforum ontzettend vaak mensen met een groot aantal honden, denk aan zes of meer. Ik ben gewoon benieuwd hoe die dat doen met bijvoorbeeld uitlaten of eten geven. Of het op vakantie gaan, en de bende die het wel niet in huis moet wezen. Zelf lijkt het me echt een onmogelijke taak, aangezien ik al gek word van één hond haha, aan jullie de eer om te bewijzen dat ik ongelijk heb! ;-)
honden page profiel LotteLotte schreef in Wat hebben jullie voor dierendaggekregen ?
Niks, hier is het gewoon een normale dag als alle anderen. Niks verwennen, gewoon lekker hond mogen zijn en als een hond behandeld worden. Dat is voor mijn dieren pas dierendag.
honden page profiel LotteLotte schreef in Ervaringen en een paar vraagjes -> ACE
Niemand meer?
honden page profiel LotteLotte schreef in Ervaringen en een paar vraagjes -> ACE
Dankjewel, zal even een kijkje nemen in dat topic!
honden page profiel LotteLotte schreef in Ervaringen en een paar vraagjes -> ACE
Hoi iedereen, ik ben al een tijdje niet zo actief meer hier, maar dat komt voornamelijk omdat ik het druk heb met school en natuurlijk met Vlinnie. De komende tijd zal ik weer wat vaker meelezen en natuurlijk ook reageren! Voor nu heb ik een aantal vraagjes over ACE. Het is niet zo dat ik opeens op stel en sprong een tweede hond aan wil schaffen, ik ben me gewoon een beetje aan het oriënteren over de plaats waar ik een eventuele tweede hond vandaan zou halen. Ik heb al veel gelezen over ACE, voornamelijk op hun eigen site, maar nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar jullie ervaringen... Als ik bijvoorbeeld een leuk hondje zie bij ACE, hoe gaat het dan verder? Hoe gaat zo'n huisbezoek in zijn werk? En ook nog een belangrijke vraag, kun je aangeven in welke periode je de hond het liefst in huis wilt nemen. Ik heb bijvoorbeeld vrij in de zomervakantie, zou de hond (pup) dan in de zomervakantie kunnen komen of gaat dat niet zo? En de hond zelf natuurlijk, ik ben benieuwd naar de mensen die een hond bij ACE of een verwante organisatie hebben gehaald, hoe de hond nu eigenlijk echt is. Klopt de beschrijving, en kun je merken dat de hond op straat heeft geleefd en weinig affectie heeft gehad? Wat voor ons ook een belangrijk punt is is het alleen thuis blijven, ik zou graag van jullie willen weten of de honden ook daadwerkelijk een paar uurtjes alleen thuis kunnen zitten, in ieder geval met een soortgenoot erbij. Het is natuurlijk niet zo dat ik er van uitga dat ik een opgevoedde hond in huis haal, maar ik wil wel graag weten hoe de meeste herplaatshonden uit het buitenland zich ontwikkelen als huishond. Natuurlijk heb ik al veel gelezen over ACE, positieve en negatieve ervaringen, maar ik vind het bovenal een goede organisatie die hondenleed bespaart. Toch wil ik ook de negatieven punten horen, want dat neem ik toch mee in mijn zoektocht! Sorry voor de vele vragen haha. O-)
honden page profiel LotteLotte schreef in Blaffen naar alles...
Ik woon in de provincie Groningen, Delfzijl. Aangezien ik nog gewoon thuis woon, zal ik dit wel eerst met mijn ouders moeten overleggen. In ieder geval heel erg bedankt voor de hulp!
honden page profiel LotteLotte schreef in Blaffen naar alles...
Dan wordt ze vaak nog een keer uitgelaten door mijn moeder en voor de rest loopt ze gewoon door huis en slaapt ze. Vaak zit ze per dag gemiddeld twee keer twee uurtjes alleen.
honden page profiel LotteLotte schreef in Blaffen naar alles...
Ohja, als ze eenmaal een hond goed leert kennen voert ze dit gedrag totaal niet uit. Bij Sammy (Beagle), haar beste vriend rent ze gewoon vrolijk naar hem toe, speelt wat en dan loopt ze ook weer rustig met me mee. Ook bij andere honden uit de buurt die ze goed kent is ze lief en aardig.
honden page profiel LotteLotte schreef in Blaffen naar alles...
Weer dubbel. O-)
honden page profiel LotteLotte schreef in Blaffen naar alles...
Pff ons dagprogramma... Dat is echt heel erg wisselend maar over het algemeen zo: 7:30 plasje doen buiten 7:45 eten gemiddeld rond 15:00 lange ronde park 19:00 lange ronde park 23:00 plasje doen buiten Voor de rest speel ik in huis veel met haar, ligt ze vaak gewoon buiten een beetje in de tuin en train ik ook nog met haar. Voor het eten hebben we niet echt vaste tijden, ze krijgt gewoon eten als het op is, aangezien ze nooit erge honger heeft.
honden page profiel LotteLotte schreef in Blaffen naar alles...
Ohja, ik heb cursus met Vlinder gedaan en ze is gewend aan de clicker!
honden page profiel LotteLotte schreef in Blaffen naar alles...
Dubbel. O-)
honden page profiel LotteLotte schreef in Blaffen naar alles...
Dankjulliewel, Vlinder wordt 26 oktober twee jaar. Als ik nu met haar loop en een hond tegenkom, raak ik zelf redelijk gespannen omdat ik me gewoon schaam met zo'n blaffend monster. Of ik probeer de andere kant op te lopen en hoop dat Vlinder volgt, of ik probeer haar aan te lijnen en loop dan langs de hond. Op het moment dat we de hond passeren, valt Vlinder uit naar de hond maar probeer ik haar af te leiden, wat meestal niet lukt.
honden page profiel LotteLotte schreef in Blaffen naar alles...
Hallo iedereen, ik heb al een tijdje niets meer van me laten horen maar ik heb nu toch even jullie hulp nodig. Al bijna haar hele leven blaft Vlinder naar andere honden en vaak om mensen, fietsen etc. Maar sinds kort wordt dit gedrag steeds erger... Vanavond waren wij met Vlinder naar het strand en er was één andere hond, een rustige lieve Bull Terriër die rustig met een balletje rond liep. Zodra Vlinder de hond zag rent ze er blaffend op af, en zodra de hond haar kant oprent komt ze weer naar mij toe. Zo gaat dit spelletje dus de hele tijd door, met als gevolg dat ze nog maar weinig op drukke plekken los kan lopen. Ook bij veel mensen doet ze dit, alleen is het gedrag hier minder dan bij andere honden. Als ik nu met haar loop en een hond tegenkom, probeer ik haar bij me te roepen en aan te lijnen voordat ze zich op de andere hond heeft gefocused en loop dan langs de hond alsof er niks aan de hand is. Blijkbaar helpt dit niet erg want Vlinder gaat er vrolijk mee door, daarom heb ik jullie tips hard nodig!
honden page profiel LotteLotte schreef in Ik moet hiermee echt stoppen...
Die eerste zag ik ook al op de site, wat een plaatje he! :-D
honden page profiel LotteLotte schreef in Wandeling gemaakt in de avondzon, mét foto's!
Prachtige foto's zeg hihi! Misschien een stomme vraag, maar kan Bink niet loslopen?
honden page profiel LotteLotte schreef in Faun, vandaag twee jaar. We beloven je een mooi leven ventje.
Waarom is iedereen zo verbaasd, jullie wisten toch allang dat dit zou gaan gebeuren. Ik dacht bij het lezen over Quiz, laat ik eens een leuk berichtje plaatsen. Ik had een vraag gesteld in het berichtje waar ik natuurlijk weer geen antwoord op kreeg. Van mezelf weet ik dat ik niet ervaren genoeg ben om een herplaatser in huis te nemen, daarom ben ik begonnen met een puppy en heb de nodige begeleiding hierin gehad. Steeds meer leer ik over honden, en wie weet zal ik ooit eens een herplaatser in mijn armen mogen sluiten. Maar ik beloof met heel mijn hart, dat ik nooit zó impulsief zal reageren als Miora, want hier zijn gewoon geen woorden voor. Dit zal tevens mijn eerste en laatste bericht zijn in dit topic, want ik ben intens verdrieting over deze gebeurtenis en heb erg veel medelijden met de lieve, lieve Faun. Het ga je goed ventje, hopen dat er een baasje voor je wordt gevonden die écht om je geeft.
honden page profiel LotteLotte schreef in start licensie
???
honden page profiel LotteLotte schreef in Misschien een vriendinnetje erbij voor Joep..
Wauw, wat een ontroerend verhaal. Prachtig dat jij deze Bull nog een goede toekomst biedt, en ik weet zeker dat dat helemaal goed gaat komen! :-D
honden page profiel LotteLotte schreef in Hond op Borkum?
Dankjulliewel, Vlinder is zeker ingeënt voor rabiës! Maar klopt het ook dat het in Duitsland verplicht is om een muilkorf bij je te hebben?
 

Vrienden van Sanne

honden foto van Daphny & Dusthonden foto van Lotte

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^