Pff word er gek van, help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Hoi iedereen,

26 oktober was Vlinder jarig en is ze twee jaar geworden. Je zou denken, een hele volwassen leeftijd, maar niets is minder waar. Ze gedraagt zich nog even kinderachtig als eerst hahahahaha.

Zoals je kunt zien ben ik er even helemaal klaar mee, en dat meen ik ook echt. Sinds haar verjaardag wil ze in het park niet meer bij je komen. Maar niet alleen in het park, overal waar ik loop blijft ze voor je staan en weigert ze te komen. Vanmiddag heb ik gewoon tien minuten staan wachten voordat ze kwam, en toen ze eindelijk kwam wou ik door me knieën gaan om haar te belonen, maar toen schrok ze en rende ze gauw weer weg.

Het vervelende is dat ik al heb geprobeerd om met een lange lijn te trainen, maar dat ze zich dan keurig gedraagt. Ze komt netjes voor je zetten en volgt dan ook perfect. Ik vind het prima als ik haar roep dat ze nog even een plasje doet of dat ze ergens snuffelt, maar het wordt echt te gek als ik minutenlang op haar moet staan wachten. Mijn leven bestaat niet alleen maar uit Vlinder, ik heb ook nog andere bezigheden en zit tenslotte nog op school.

Ze toont dit gedrag heel plotseling, zonder enige aanleiding voor zover ik kan bedenken. Als ik haar roep kijkt ze geeneens in mijn richting en gaat ze rustig verder waar ze mee bezig was. Ze komt wel steeds dichterbij, maar rent vaak ook weer weg. Als ze uiteindelijk klaar is met snuffelen of wat dan ook, komt ze voorzichtig bij je, waarna ze meestal weer heel gauw wegrent.

Ik heb geen idee waar dit aan ligt, maar ik weet wel dat Vlinder liever buiten is dan binnen. Als ik uit het park kom laat ik haar weleens gewoon los tot we bij huis zijn, en dan rent ze hard naar de tuin en wil ze niet meer komen. Dan kun je roepen wat je wil, maar ze blijft gewoon in de tuin. Misschien komt het daardoor, ik weet het niet, maar ik heb hard jullie hulp nodig!

En ik besef zeker dat het geen hond als een Border Collie of welke hond dan ook met een will-to-please om u tegen te zeggen, maar ik wil wel gewoon dat mijn hond luistert als ik haar roep en dat ze doet wat ik zeg.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pff word er gek van, help!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

wat doe je zodra vlinder wel tot bij jou komt?

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Ik sta gewoon met mijn vinger naar beneden, zeg kalm 'hier' en kijk naar haar. Als ze me negeert en gewoon doorgaat met snuffelen etc., blijf ik precies hetzelfde staan.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

misschien eens proberen wat enthousiaster te zijn wanneer ze tot bij jou komt. Geef haar een snoepje, neem haar favoriete speeltje mee en hou dat bij je voor de moment dat ze naar je toekomst als je haar roept, dan kan je ff spelen als beloning en weet ze dat het leuk is om naar het baasje te gaan. Pas daarna aanlijnen en weggaan.

volgens mij vindt ze je nu niet interessant genoeg om naartoe te gaan, of weet ze dat je haar dan weer mee naar huis neemt.

op sommige momenten gaat Tosca me ook vierkant negeren, dan kan ik roepen wat ik wil, maar zodra ik met een hoge enthousiast stem ga roepen (en voor wat extra effect ook nog wat springen en in de handen klappen) komt hij er meteen aan, ff spelen en hij weet weer dat het leuk is om naar het baasje te gaan O-)

honden page profiel elianne elianne 2 doggies

honden foto van elianne

als je nu eens die -bestraffende- vinger weg laat en in plaats daarvan je vrolijke stem gebruiken, zodat t leuk is om naar je toe te komen

heb er hier ook 1 die vaak bananen in de oren heeft, maar als ze komt dan zal ik dat niet bestraffen, ook al moet ik paar x roepen.

het valt niet altijd mee... :-D

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Dankjulliewel voor de tips, soms voel ik me zo dom en vraag ik me af of ik zelf niet een oplossing kan bedenken, maar hier heb ik heel veel aan. Op dit soort momenten besef ik echt dat dit de eerste keer is dat ik een hond opvoed. O-)

Ohja sorry voor de doggies, ik zit op mijn mobiel en het is erg moeilijk om op de 3 te klikken. ;-)

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

oja.....je kan ook roepen zonder dat je je hond gelijk vast lijnt

dan een aai en hup....vrij.... ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een mooi leuk woord doet wonderen...

hier wordt als ik ze zie omkijken, van.....heb je het tegen mij ? [terwijl er geen kip te zien is} ik al gelijk roep. heeee GOODGIRL... ze vind dat woordje zo leuk dat ze gelijk komt, en dan ja dan ben IK door het dolle, en hebben we op dat moment dat ze komt dolle pret, en dat vind een hond heerlijk, en ik laat ze dan maar in haar waarde. ze is gekomen, in een sneltrein vaart, alleen dat kleine aarzelingentje, daar moet je dan wat aan doen. en heus het werkt. :-D

honden page profiel Jits Jits 2 doggies

honden foto van Jits

Als At me compleet besluit te negeren dan stap ik een zijpad in of ga ik achter een boom staan wanneer dat mogelijk is... dat gaat gepaard met "doei!".. moet je kijken hoe snel hij bij me staat. ;-) Ik ga echt geen minuten op hem staan wachten, en dat weet hij ook wel. En als hij er is dan wordt hij uitgebreid beloond inderdaad, met spel, eten of stem.

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Dankjulliewel, ik ga morgen meteen beginnen met oefenen en zet de resultaat hier natuurlijk neer!

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Ik verstop mij ook weleens ja. Vanmiddag nog gedaan, Vlinder ging de bosjes in en ik liep gauw verder en dook een paar meter verderop de bosjes in. Vlinder rent dan gauw de bosjes uit en zodra ze mij ziet, rent ze weer heel hard weg van mij.

Maar als je zo vrolijk gaat doen, is het dan wel mogelijk om dat langzaamaan af te bouwen? Ik wil natuurlijk wel dat ze naar mij gaat luisteren en ben bereid om als een gek te gaan springen en te gillen, maar het is uiteindelijk wel de bedoeling dat ik genoeg heb aan alleen het woordje hier.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

" Ik verstop mij ook weleens ja. Vanmiddag nog gedaan, Vlinder ging de bosjes in en ik liep gauw verder en dook een paar meter verderop de bosjes in. Vlinder rent dan gauw de bosjes uit en zodra ze mij ziet, rent ze weer heel hard weg van mij.

Maar als je zo vrolijk gaat doen, is het dan wel mogelijk om dat langzaamaan af te bouwen? Ik wil natuurlijk wel dat ze naar mij gaat luisteren en ben bereid om als een gek te gaan springen en te gillen, maar het is uiteindelijk wel de bedoeling dat ik genoeg heb aan alleen het woordje hier. "


ja hoor, uiteindelijk gaat je hond de link gelegd hebben: baas roept = ik kom (want dat was leuk) je hoeft heus niet altijd uitbundig te belonen. Maar jouw hond vindt er nu niets aan om naar jou te komen, en dat moet je er eerst uit krijgen. Tosca krijgt meestal wel een aai over zijn bol en een "flink zo" als hij naar me komt, en als hij bijvoorbeeld komt terwijl hij met andere hondjes aan het spelen was, dan ben ik natuurlijk extra blij, hangt een beetje van de situatie af.
Luisteren moet je opbouwen, en pas dan kan je beloningen gaan afbouwen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pff word er gek van, help!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^