HondenPage baasje Ralf & Nouri

Wat schreven de vrienden van Ralf & Nouri op het forum

honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Voer corgi pembroke met gevoelige darmen

honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Ik ga dood, liefdevolle opvang voor Border Collie
Hoi Hans,   wat moedig van je dat je hier een berichtje plaatst en dat je dit zo goed wilt uitzoeken! Het siert je echt dat het beste voor je hond wilt. Ontzettend veel sterkte in deze tijd! 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Voer corgi pembroke met gevoelige darmen
Hoi! Onze corgi Mik van 1,5 is een week geleden erg ziek geworden. Na onderzoeken bleek dat hij prikkelbare darmen heeft. Op aanraden van de dierenarts eet hij nu drie weken lang het volgende voer; royal canin gastro intestinal. Hij doet het hier super op en ze raden aan dat hij wel aan voer blijft speciaal voor gevoelige darmen, hoeft niet per se deze. Nu zijn we dus op zoek naar speciaal voer voor honden met darmproblemen. Ik weet dat ik op internet ver kom en op voerwijzer.nl maar we zien door de bomen het bos niet meer en hoop ik dat jullie misschien tips en/of adviezen hebben :). Het voer van royal canin is vrij duur (17.65 voor 2 kilo). Ondanks dat we best bereid zijn iets meer te betalen voor speciaal voer, zit dit wel aan de hoge kant.  Ik lees graag jullie reacties tegemoet, alvast bedankt! :) 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Tuigje corgi 5 maand
Ja 5 zou voor de volwassen corgi zijn inderdaad! Ben benieuwd of het je bevalt, hoor graag de ervaring maar zo te lezen aan de reacties van anderen hier is het een aanrader!! Super leuk om te lezen 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Tuigje corgi 5 maand
Wij hebben het tuigje van haqihana aangeschaft, ik voeg even een linkje toe! https://www.michellevrolijk.nl/webshop.html https://www.hondenserviceannemiek.nl/winkel/haqihana-tuig/ ben erg tevreden over het tuigje! Mik zelf ook, hij loopt er heel goed in. Niet beperkt in zijn beweging. Enige “nadeel” is dat Mik nogal een dik/groot hoofd heeft en dat het een mini beetje wringen is bij het gat voor zijn hoofd maar hij vind dat niet erg. Hij vind het geen probleem om het tuigje te dragen en hij kan ermee zwemmen, droogt zomaar. Hij kauwt er verder ook niet op en is makkelijk in gebruik. Ik kan vanavond wel even een foto maken als hij hem aanheeft! Het tuigje kan hij nog wel een tijdje aan omdat je hem op de groei koopt. Wij hebben maat xs maar denk dat achteraf s ook goed was geweest!  Wanneer mik volwassen is schaffen we deze ook nog aan voor lange wandelingen enzo; https://www.actievehonden.com/p/canicross-en-hardlopen/fietsen/non-stop-dogwear-line-harnas-oranje/2203 ik volg al een tijdje iemand op instagram die bovenstaand tuigje van non stop dogwear heeft. Gebruikt het tuigje al 5 jaar en is heel erg tevreden! Voor mannetjes maat 5 en vrouwtjes maat 4.  hoop dat je zo wat voldoende op weg bent geholpen! :) 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in vraagje runderkophuid platen
Ik volg! Interessant om mee te lezen 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Verschillende vragen pup (9weken oude Corgi)
" Zomaar even een foto omdat zijn eerste oortje staat! let niet op de tuin, die krijgt een renovatie ???? " Ralf Wat een lieverd!
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Even voorstellen
" Deze gebruiker was 4,5 jr geleden voor het laatst online, dus ik ben bang dat ze niet meer actief is. In haar profiel staan wel nog wat foto's " Charlotte-Sophie Ik zie het! Heb de foto’s al even bekeken. Hele mooie hond
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Verschillende vragen pup (9weken oude Corgi)
Gefeliciteerd met jullie pup! Heb je foto’s, ben erg benieuwd!  Wij hebben een corgi pup van 6 maand. Omdat wij ook bang waren dat hij met z’n bekkie vast kon komen te zitten hebben wij een bench zonder roosters, een vari kennel heet dat volgens mij. Wij gebruiken z’n bench nog altijd snachts omdat hij dat zelf graag wil, spring in z’n bench en gaat dan liggen. Als je pup het oké vind en het is zijn veilige plekje. Als je je pup niet 100% vertrouwt zou ik hem zeker niet snachts rond laten dwalen.  Met dat bijten, geef het wat tijd! Ik zal je de tips even geven die ik hier 5 maand geleden kregen toen wij daar tegenaan liepen; 1) au zeggen, zachtjes bij zacht bijten en hard bij hard bijten. (Dit zagen we ook in een aantal YouTube filmpjes en dit werkte uiteindelijk Top! Wel heel consequent zijn) Mik snapte het vrij snel.2) negeren, werkte niet maar kwam meer door onszelf. Kijk je per ongeluk weer omdat je wilt weten wat die doet en voelde niet goed. 3) spel afbreken. Werkte bij ons ook niet goed omdat het mik niet echt boeide.  4) stilstaan wanneer ze in de enkels bijten en auw zeggen, hielp wel heel goed want dan is de lol er vanaf. 5) heel veel verschillend soort bijt spul, echt van alles. Knuffels, bot, vlostouw, kong etc. En dan rouleren met geven dan blijft het nog interessant ook!  maar vooral geduld. Je hebt echt nog alle tijd! Geniet er vooral van en oefen. Wij keken veel YouTube filmpjes van Zak George en daar hadden we zoveel aan. Hij heeft vooral als tip dat je elke situatie in een oefen situatie kunt ombuigen. oh en wat betreft het voer, heb je een zak mee gekregen van de fokker? Die kun je opmaken en dan wanneer het bijna op is mixen met nieuw voer. Op internet staan daar wel tips voor, volgens mij is het iets met 1e 3 dagen 75% oud voer, dan 50% dan 25% enzovoort maar kijk voor exacte tabel even op google :).   wat betreft het plassen en poepen, volgens mij gewoon normaal hoor. Kleine pup, kleine darmen nog en blaas. En liever vaak naar buiten met minder ongelukjes binnen
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Even voorstellen
Hoi! Ik ben toch wel heel erg benieuwd of je nog recente foto’s van Max hebt 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Ik moest hier zo om lachen
Heel grappig!  
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Tuigje corgi 5 maand
Bedankt allemaal! Wij zijn eruit gekomen met het tuigje. Hoop dat hij goed zit. Bedankt voor de tips voor het passen en hoe hij geschikt zit, volgende week krijgen we hem binnen. 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Tuigje corgi 5 maand
" Ik had ooit ergens gelezen dat de druk dan te veel op de organen komt. Ik weet alleen niet meer op welke website dat stond. Helaas kan het soms ook niet anders, de tweede buikband bij Penny's tuig zit ook achter de ribben omdat ze anders ontsnapt.   Voor Penny (corgi kruising) ben ik tevreden over het AnnyX tuig, zij draagt de safety versie. Het tuig paste eerst niet dus er zijn door de verkoopster nog aanpassingen gedaan zodat het helemaal perfect past. Nu zit hij heel goed, voorkant zit mooi op het borstbeen en achter de oksels is veel ruimte. Vroeger droeg ze het Ruffwear webmaster harness, dat is ook wel een goed tuig maar vind ik te duur voor de kwaliteit die je krijgt (inmiddels al 3 tuigen gehad die na een jaar kapot waren). Verder zat die te dicht bij de oksels en belemmerde haar te veel. Het Tre Ponti tuig heb ik ook gehad en daar was ik echt niet tevreden over, de eerste dag was ze er al uit ontsnapt terwijl ze het niet eens probeerde en als ze trok kreeg ze problemen met ademen.   Momenteel gebruik ik eigenlijk helemaal geen tuig meer, met een halsband loopt ze veel fijner en aangezien ze heel veel los loopt is een tuig ook niet nodig " Penny En paste het annyX tuigje lang? Mik groeit nog wel flink namelijk en zou het zonde vinden als hij er na een paar maand niet meer in past. Ik las ook dat bij ruffwear (weet niet zeker of het dit merk wel was) iets aan de voorkant bij het tuigje snel knapt, is dat jou ervaring ook? Misschien een domme vraag hoor maar een annyX tuigje is geen k9 tuigje toch?  Dat filmpje is wel super duidelijk zeg! Wij gaan nu in ieder geval wel voor een y tuigje. Bedankt voor jullie tips in ieder geval over hoe een tuigje hoort te zitten! 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Tuigje corgi 5 maand
" Ja wat ik zeg, haar vacht vertekend het beeld heel erg. Maar er zit een flink stuk tussen de oksels en het tuig, hij loopt mooi recht af naar beneden en ze kan met haar neus de grond aanraken zonder dat het borststuk haar nek raakt. Dit is het 7e tuig wat ik bij haar heb aangedaan en dit zit het beste, verschillende merken en tuigen dus geprobeerd. Andere merken zaten veel slechter dus dit is het beste tuig wat haar past.  " Britt & Maui Jeetje ook wel een mega zoektocht geweest dus..  kan me voorstellen dat je blij bent dat je een tuigje hebt gevonden 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Tuigje corgi 5 maand
" waarom kan een tuig niet dichtbij de oksels zitten als ik vragen mag? puur uit nieuwsgierigheid, we gaan binnenkort ook een tuig halen. " max Bij Mik ging het irriteren, kale plekken en hij wou het tuigje niet meer aan. 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Tuigje corgi 5 maand
" Ik ben zelf helemaal fan van het non stop dogwear tuig. Ligt in gewicht, en zit niet dicht bij de oksels (wat echt mijn voorkeur heeft) ook het ruffwear webmaster tuig ben ik tevreden over.    Het ruffwear tuig dag Maui heeft, heb ik ook, maar daar hebben mijn honden een te diepe borstkas voor, waardoor het te dicht bij de oksels zit.    De laatste 2 tuigen die ik heb aangeschaft zijn op maat gemaakt. Helemaal niet duur (stuk goedkoper dan de tuigen hierboven) en ze zitten als gegoten.    Non stop dogwear line harnas:    Ruffwear webmaster:   Wikkies tuigjes op maat gemaakt.    " Pascale, Kahlúa&Willow Ohhh wat staan die wikkies(?) tuigjes mooi zeg! Mik is nu nog vol in de groei maar ik ga dit wel onthouden voor wanneer hij volgroeid is. 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Tuigje corgi 5 maand
Wat een mooie foto’s allemaal zeg!! Echt super knappe honden . Ik vindt tuigjes dus vaak heel leuk staan bij een hond! ik ben dus ook nogal een perfectionist en vindt het daarom echt heel lastig om een knoop door te hakken. Ik zie soms ook door de bomen het bos niet meer.. Corgi’s hebben inderdaad een vrij diepe borst (ik weet niet zeker of je dat zo noemt, hij staat vrij trots in ieder geval met z’n hoofd omhoog). Ik wil vooral z’n nek en rug niet teveel belasten omdat die rug al zo lang is. We hadden een tuigje wat direct in z’n oksels zit maar dat was niets.  Het lastige is ook dat steeds als ik dan denk dit is het, vindt ik wel weer een horror verhaal over het tuigje. De volgende lijken ons wel geschikt maar laat het vooral weten als het niets is.  1) haqinana tuig  2) ruffware front range  3) dog Copenhagen hondentuigje pro 4) hunter harnas neoprhen 5) annyX (maar misschien pas als hij volwassen is?) 6) hurrta active harnas Maargoed, Mik is onze eerste hond. Ik heb 0.0 ervaring met tuigjes bij corgi’s en wil vooral niet dat het mis gaat en dat hij pijn oid heeft :). Mik is trouwens niet een ontsnapper, kent geen angst en trekt vooral uit enthousiasme of wanneer hij een hond ziet. In dat soort situaties zou bijv. Een ring op de voorkant kunnen helpen bij het oefenen. 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Tuigje corgi 5 maand
Dankjewel! ziet er wel uit als een comfortabel tuigje. Ben even naar de dierenwinkel geweest maar ivm Corona mogen honden niet mee. heb hem toegevoegd aan m’n lijstje. Is het een tuigje waar haar hoofd doorheen moet? En als ze trekt is het qua druk goed verdeeld?   
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Goede puppybrok?
Onze pup doet het heel erg goed op het voer van Edgar en Cooper! Ook puppy voer, hij is nu ook 6 maand.
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Tuigje corgi 5 maand
Hoi allemaal, wij hebben een tuigje voor Mik maar daar is hij nu toch echt bijna uitgegroeid. Ik wil graag een nieuwe voor hem kopen maar vroeg me af of er hier mensen met een corgi pembroke zijn die goede ervaringen hebben met een bepaald tuigje, het liefst een verstelbare zodat hij mee kan groeien en die tips zouden willen delen!  Een Y tuigje of borsttuigje lijkt goed te zijn omdat een hond daar niet uit lijkt te kunnen ontsnappen maar wellicht hebben jullie andere ervaringen.  Ik zie jullie reacties graag tegemoet!  Alvast bedankt! 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Schrokken pup/gulzig bij belonen (corgi)
En heb je al tips en adviezen gekregen? Vind het wel lastig, hij kauwt zo lekker en hier in de dierenwinkel geven ze aan dat het niet echt uitmaakt maar ik hoor ook van honden waarvan de tanden extreem aan het slijten zijn geraakt door te harde botten.. pff soms voel ik me net een moeder wanneer ik zo nadenk over alles en me zoveel dingen afvraag  
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Pup springt tegen je op
Hi! Onze pup is ook 4 maand nu. Wat hier eigenlijk goed heeft gewerkt is de hond op een krukje hoog en dan laag leren. Eerst beide belonen dus hoog, yes, koekje en dan hetzelfde met laag en dan op den duur beloon je alleen nog laag.  Net als sommige anderen doen wij met begroeten door de knieën gaan zodat hij niet de mogelijkheid krijgt om te springen. Hij sprint nog wel eens tegen mensen buiten aan omdat ze staan en hij aandacht wil, vaak wanneer we laag zeggen en dan belonen gaat het eigenlijk wel goed.  Ik zou zelf niet de voorkeur geven om in het nekvel te pakken. Geef hem een alternatief zoals laag.  en met dat happen, ja.. mij is ook gezegd dat het beter wordt wanneer alle tanden gewisseld zijn, volgens mij is dat pas na 1 jaar.  Succes ermee! Komt vast goed. 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Schrokken pup/gulzig bij belonen (corgi)
Bedankt voor jullie tips!! We gaan er meteen mee aan de slag .   We hebben hem dus gister een stukje appel gegeven (zonder klokhuis) en stukjes komkommer en het lijkt wel alsof hij zich minder gulzig op zijn eten stort. Ben benieuwd of het blijvend is of dat het toeval was   Iets heel anders maar de hond is nu bijna 4 maand en zal beginnen met tanden wisselen, ik begreep dat een hard bot dan niet wenselijk is. Nu zoek ik wat op internet naar een bot maar dan niet zo hard maar vind het best lastig. Wij hadden dus deze geperste botten, maar dat was geen succes..  https://zooplus.page.link/vDqY   Die hebben we uiteindelijk bijna allemaal weggedaan omdat ze afbrokkelden en/of we konden ze helemaal uitvouwen. Hebben jullie tips en/of een linkje? 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in dag lieve max
Sterkte met het verlies van je lieve Max! 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Schrokken pup/gulzig bij belonen (corgi)
Hoi allemaal,   Er zijn wel een aantal topics met soortgelijke onderwerpen maar die zijn op slot. Ik start een nieuwe met de hoop op nieuwe tips.   Zoals sommigen misschien weten hebben wij een welsh corig pembroke van nu bijna 4 maand oud. Hij doet het super en eigenlijk zijn de meeste dingen waar we in het begin tegenaan liepen zo goed als weg of onder de knie!    Waar we vanaf dag 1 al tegenaan lopen is dat hij echt mega schrokt. Dit deed hij bij de fokker ookal, hij kreeg daarom ook apart eten omdat hij anders alles voor de rest wegkaapte. Nu lijkt het schrokken steeds erger te worden! Hij blijft met zijn tanden in onze handen haken wanneer hij een beloning krijg bij bijv. hier. Met als gevolg dat wij vrij diepe sneeen in onze handen hebben waar het bloed uitstroomt..  We hebben al veel geprobeerd; beloning uit platte hand, beloning uit vuist en die dicht doen als hij bijt, beloning beetje wegdoen wanneer die hapt en hand terug bewegen wanneer hij rustig is. Hij krijgt de beloning echt laag bij de grond dus hoeft niet te springen, hij doet dit ook (bijna) niet. Wie heeft er nog tips voor ons mbt tot belonen?   Verder met het eten; hij heeft alles binnen 1 minuut op. Kauwt niet op zijn brokken, ook niet als we brok voor brok geven.  Wat hebben we al geprobeerd/doen we; brok voor brok voeren uit de hand of uit de bak, anti schrokbak, anti schrokmat, voerbal, kong, eten verstoppen in huis, eten in eierdoos, eten in laagje water, eten in gras verspreiden, geen vaste eet momenten meer om nadruk van eten af te halen, al het voer verspreid geven over de dag (dus niet 3 eet momenten maar gehele dag af en toe wat), snuffelbal/mat. En nog veel meer dat ik vast al ben vergeten.  Mik eet wanneer hij de kong, bakje oid heeft dit in zijn bench op. De kat is dan meestal buiten of boven dus niet in de buurt. Wanneer hij eet is het rustig om hem heen. Hebben jullie hier nog tips voor?   We hebben het idee dat hij ook niet verzadigd is omdat hij dus niet kauwt. Na het eten krijgt hij een zacht bot om hem wel in de kauw behoefte te voorzien. Hij krijgt het puppy voer van Edgar en cooper voor kleine honden. Op dit moment krijgt hij ongeveer 180 gram voer, passend volgens tabel bij zijn gewicht en leeftijd.    Tips en adviezen zijn echt heel erg welkom!! Ook mbt voer.
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in klets praat over pups
Ohh haha ja wandelen door de regen. Mik wou dat niet, nog steeds niet echt. We tillen hem een stuk zodat hij dan terug moet lopen!  Leuk bij de oppas. Heeft de hond het fijn gehad? Ik vroeg me af of jullie ook tips hebben voor kauwbotten? We hebben nu een aantal botten geprobeerd maar deze lijken niet hard genoeg geprest (weet niet of ik het goed zeg) en mik heeft er al snel stukken vanaf waardoor het niet veilig is. Ben benieuwd hoe jullie ervaring is.  En tips voor leuke kauw speeltjes? We hebben al veel diversiteit en wisselen dit ook wel af. Sommige dingen zijn aan vervanging toe 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in klets praat over pups
Bedankt voor de tips! Wij zijn meteen begonnen met puppy cursus. Gisteren voor het eerst jonge honden cursus, was wel even wennen. Grotere groep en Mik is de jongste dus sneller afgeleid dan de rest! Uiteindelijk zouden we ook nog wel iets van behendigheid willen doen. En jullie? Haha ohh ik herken dat zo dat alles spannend is en dat je op alles controle wilt hebben. Is bij mij nu al wel iets minder, mijn vriend is veel makkelijker. Wij hebben Mik wel in de bench, snachts sowieso. En merk wel dat dat overdag minder wordt omdat hij nu wel zelf zijn rust kan vinden af en toe buiten de bench. Deed hij eerst niet en dan rende hij als een dolle door het huis heen en ging bijten, wij moesten hem echt begrenzen om aan rust toe te komen. We hebben wel een mand maar daar bijt hij nog in, wanneer hij al slaapt leggen we hem erin.   Mik is een corgi pembroke! 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in klets praat over pups
Dit is Mik! 14 weken ouder (op de foto iets jonger nog haha). Leuk dit topic! Met Mik gaat het erg goed, we lopen tegen weinig dingen aan. Hij pakt alles snel op en leert goed. Wat wel echt heel last is; hij schrokt echt vreselijk. Hij kauwt niet eens op zijn eten. Al vanaf het begin niet. We doen al verschillende dingen nu ter voorkoming dat hij erg schrokt bijv. Het eten in zijn kong doen, een deel in de  snuffelmat (niet langer dan 2 min), een bal die hij door de kamer rolt waar snoepjes uitvallen en dat werkt top. Wat niet werkt is een anti schrokbak. Daar vist hij het zo uit! ;). Ik ben vooral benieuwd of jullie 1) tips hebben tegen het schrokken en 2) leuke tips/inspiratie hebben om hem zijn eten te geven op een creatieve manier. 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Graag jullie advies! Welk ras?
.Ohh wij hebben zelf net een welsh corgi pembroke! Mochten hem 24 januari ophalen. Mijn vriend en ik hebben (nog) geen kinderen maar ik kan me zo voorstellen dat Mik het leuk zou vinden om kinderen om zich heen te hebben. Hij is bij de fokker al super goed gesocialiseerd en is heel enthousiast en blij wanneer hij kinderen ziet en speelt er zo lief mee.  Mik heeft in het begin wel gebeten maar dit hield echt na een week wel op. Corgi’s staan er wel om bekend dat ze snel dingen oppikken. Nu hadden we dat al gelezen maar poe, het is echt een hele slimme hond.  Goed, kan wel uren doorpraten. Ik denk de beste tip is om je echt goed te gaan inlezen voor het type hondje wat je wilt. Ik wist ongeveer 5 jaar dat ik een corig wilde maar studeerde nog. Nadat ik afgestudeerd was heb ik filmpjes op YouTube gekeken over corgis, blogs gelezen (vooral deze website ook trouwens!), tips gevraagd en met eigenaren van corgi’s gesproken. Nu hoeft dat allemaal echt niet hoor!! Als ik alleen terug reflecteer naar mezelf,  ben ik heel blij dat ik van te voren zo goed wist wat ons te wachten stond.  Corgis schijnen trouwens wel vocaal te zijn, in de praktijk vindt ik het echt reuze meevallen maar hij is ook nog maar net bij ons. Hij blaft heel zachtjes bij onbekende geluiden maar dat is 1x en wanneer we met hem spelen blaft hij zo af en toe. Hij blaft bijv ook wanneer hij naar buiten wil om te poepen, heel slim! Als je de oorzaak weet waarom ze blaffen dan kun je er wat mee.  Goed, misschien heb je er niets aan, misschien wel! Ik vond het altijd wel leuk om ervaringen van anderen te lezen. Succes met je zoektocht, echt super leuk en als je vragen hebt dan hoor ik het wel. Je bent op deze site op het juiste adres 
honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik schreef in Pup & kat problemen/tips?
Heel erg bedankt voor jullie tips!!  
 

Vrienden van Ralf & Nouri

honden foto van Lisanne & Mik

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^