Schrokken pup/gulzig bij belonen (corgi)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik

honden foto van Lisanne & Mik

Hoi allemaal,

 

Er zijn wel een aantal topics met soortgelijke onderwerpen maar die zijn op slot. Ik start een nieuwe met de hoop op nieuwe tips.

 

Zoals sommigen misschien weten hebben wij een welsh corig pembroke van nu bijna 4 maand oud. Hij doet het super en eigenlijk zijn de meeste dingen waar we in het begin tegenaan liepen zo goed als weg of onder de knie! 

 

Waar we vanaf dag 1 al tegenaan lopen is dat hij echt mega schrokt. Dit deed hij bij de fokker ookal, hij kreeg daarom ook apart eten omdat hij anders alles voor de rest wegkaapte. Nu lijkt het schrokken steeds erger te worden!

Hij blijft met zijn tanden in onze handen haken wanneer hij een beloning krijg bij bijv. hier. Met als gevolg dat wij vrij diepe sneeen in onze handen hebben waar het bloed uitstroomt.. 

We hebben al veel geprobeerd; beloning uit platte hand, beloning uit vuist en die dicht doen als hij bijt, beloning beetje wegdoen wanneer die hapt en hand terug bewegen wanneer hij rustig is. Hij krijgt de beloning echt laag bij de grond dus hoeft niet te springen, hij doet dit ook (bijna) niet. Wie heeft er nog tips voor ons mbt tot belonen?

 

Verder met het eten; hij heeft alles binnen 1 minuut op. Kauwt niet op zijn brokken, ook niet als we brok voor brok geven. 

Wat hebben we al geprobeerd/doen we; brok voor brok voeren uit de hand of uit de bak, anti schrokbak, anti schrokmat, voerbal, kong, eten verstoppen in huis, eten in eierdoos, eten in laagje water, eten in gras verspreiden, geen vaste eet momenten meer om nadruk van eten af te halen, al het voer verspreid geven over de dag (dus niet 3 eet momenten maar gehele dag af en toe wat), snuffelbal/mat. En nog veel meer dat ik vast al ben vergeten. 

Mik eet wanneer hij de kong, bakje oid heeft dit in zijn bench op. De kat is dan meestal buiten of boven dus niet in de buurt. Wanneer hij eet is het rustig om hem heen. Hebben jullie hier nog tips voor?

 

We hebben het idee dat hij ook niet verzadigd is omdat hij dus niet kauwt. Na het eten krijgt hij een zacht bot om hem wel in de kauw behoefte te voorzien. Hij krijgt het puppy voer van Edgar en cooper voor kleine honden. Op dit moment krijgt hij ongeveer 180 gram voer, passend volgens tabel bij zijn gewicht en leeftijd. 

 

Tips en adviezen zijn echt heel erg welkom!! Ook mbt voer.

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna 3 doggies

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Hier ook een pup van nu 3,5 maand met idem hetzelfde gedrag. Ik oefen regelmatig 'zachtjes' met haar. Dat wil zeggen, ik houd een brokje voor, ik zeg Zachtjes en aan haar mond beweging zie ik al vaak of dit rustig gaat zijn of niet...het brokje weerhoudt ik van haar als ze te hard hapt...door dit regelmatig te oefenen zal dit op den duur steeds beter gaan. Ze zitten nog aan het begin van vrijwel alles, oefenen en het de tijd geven. Mijn pup kan nu regelmatig zachtjes happen mits haar focus erbij is...is zij afgeleid en druk dan hapt ze gewoon en heeft ze er geen erg in dat ze harder hapt als dat de bedoeling is. 

 

Hier word ook geschrokt door de pup. Ik persoonlijk leg daar mijn focus niet. Ze krijgt haar maaltijden verspreid in een fleecedeken als zijnde zoekspelletje, waardoor ze al langzamer eet. Gedeeltes van een maaltijd gooi ik wel eens in het gras buiten...hierdoor word ze moe en toch met beleid eten.

 

Ook maak ik wel eens haar maaltijd nog met afgekookt water...dit smeer ik dan uit over de bodem van haar voerbak waardoor ze minder snel alles naar binnen kan happen.

 

Tussendoor zorg ik ervoor dat haar maag niet leeg raakt, met dien verstande, hier krijgt ze komkommertjes, appeltjes, boontjes, gevulde kong met pate en komkommer enz enz. Dit zodat ze haar voldaan gevoel blijft behouden en niet schrokkend aan de volgende maaltijd begint. Bewust kies ik er dan ook voor haar nog steeds 4 maaltijden per dag te geven ipv de gestelde 3.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Haha ja ook mijn Pemmetje is een schrokopje. Ze krijgt haar brokken in een anti-schrokbak en alsnog is het binnen een minuut naar binnen gewerkt. 

Voerbal en voermat idem dito, maar het maakt het net wat leuker, dus die bewaar ik voor regenachtige dagen, als spel. 

Ik zou me er niet druk om maken. 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Odin & Tex

Mijn ervaring is dat het vanzelf minder wordt. Onze puber is nu 9 maanden en eet en kauwt op het gemakje. Als pup schrokte hij enorm en ook met uit de hand eten. 

 

Ik denk dat hij heeft geleerd dat er gewoon drie keer op een dag eten voor hem is (ritme) en we laten hem met rust tijdens het eten. Maar momenteel kan ik gerust het water verversen zonder dat hij sneller gaat eten etc. Hij heeft er vertrouwen in dat niemand zijn eten afpakt. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Als je brokjes voert, stroop de brokjes in het gras, als je een tuin hebt of als het erg regent over de keuken vloer. Zo zal ze minde snel kunnen eten.

Zou er verder geen aandacht aanbesteden, hert kan op zich geen kwaad snel eten. Hoie meer aandacht je er aan besteed, des te beladener het kan worden.

 

Betreft hard in je handen bijten, bij het geven van een beloning, wat je kan oefenen, brokje in je open hand aanbieden, als hij naar dat brokje wilt, hand om hoog doen en weer aanbieden. Blijf dit net zo lang herhalen, totdat hij niet meer naar dat brokje kijkt. Kijkt hij weg, zeg je: goed zo en gooi je het brokje op de grond.

Als je het brokje uit je hand zou geven, duikt hij er weer op en dat moet je even voorkomen. Net zo lang voertje aanbieden, als hij weg kijkt, goed zo.

Je kan als hij het snapt, het dan uit je andere hand proberen te geven, maar als hij het te hard doet, gelijk je hand weg halen. Zo leert hij dat hij het brokje alleen krijgt, als hij zachtjes doet.

 

Als je tijdens trainen hem moet belonen, eerst je stem beloning, dan gooi je het brokje op de grond. Hij krijgt  alleen uit je hand als hij het rustig doet. Zolang het nog niet rustig gaat, tip de grond gooien. het maakt nl niet uit, dat dat voertje niet uit je hand komt. 

 

 

 Als een hond heel ingespannen aan het trainen is, kunnen ze altijd een keer iets harder het brokje pakken, geef de beloning dan ook op de grond.

Mijn hond is heel zacht in haar bek, maar als ik iets heel moeilijks oefen, merk ik dat gelijk, omdat ze dan iets harder het brokje pakt. 

 

Zo mooi honden hp-heart

honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik

honden foto van Lisanne & Mik

Bedankt voor jullie tips!! We gaan er meteen mee aan de slag laughing.

 

We hebben hem dus gister een stukje appel gegeven (zonder klokhuis) en stukjes komkommer en het lijkt wel alsof hij zich minder gulzig op zijn eten stort. Ben benieuwd of het blijvend is of dat het toeval was  tongue-out

Iets heel anders maar de hond is nu bijna 4 maand en zal beginnen met tanden wisselen, ik begreep dat een hard bot dan niet wenselijk is. Nu zoek ik wat op internet naar een bot maar dan niet zo hard maar vind het best lastig. Wij hadden dus deze geperste botten, maar dat was geen succes.. hp-frusty https://zooplus.page.link/vDqY

 

Die hebben we uiteindelijk bijna allemaal weggedaan omdat ze afbrokkelden en/of we konden ze helemaal uitvouwen. Hebben jullie tips en/of een linkje? 

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna 3 doggies

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Ik heb zojuist in mijn lopend topic dezelfde vraag gesteld...heb voor mijn pup een gerookte rundernekspier gekocht, maar dit word afgeraden bij pups die nog niet gewisseld hebben. Terwijl dit voor mij en de pup een uitkomst zou zijn qua kauwplezier.

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

.

honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik

honden foto van Lisanne & Mik

En heb je al tips en adviezen gekregen? Vind het wel lastig, hij kauwt zo lekker en hier in de dierenwinkel geven ze aan dat het niet echt uitmaakt maar ik hoor ook van honden waarvan de tanden extreem aan het slijten zijn geraakt door te harde botten.. pff soms voel ik me net een moeder wanneer ik zo nadenk over alles en me zoveel dingen afvraag hp-smile hp-frusty

honden page profiel Ingrid Ingrid 3 doggies

Wij hebben een boerenfox van ruim negen maanden nu hp-heart Was ook een eerste klas schrokop. Ook alles geprobeerd om hem rustiger te laten eten, kauwstaven ook weggehaald omdat hij die ook weg werkte als een malle. De laatste maand is het totaal veranderd , hij eet rustig(je hoort hem kauwen) , kauwstaven is hij ook veel rustiger mee, dus ik zou me inderdaad niet te druk maken . Ik ben wel een tijdje terug overgestapt op 2 x eten geven(grotere porties per keer) en volwassen brokken. 

Volgende forumvraag: Onze nieuwe pup Penny
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^