HondenPage baasje Meghan & Demi

Wat schreven de vrienden van Meghan & Demi op het forum

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Leuke honden halsband gezocht
Ik heb zelf deze al een paar jaar en vind hem nog steeds heel mooi: gekocht op www.hondenhalsband.nl daar hebben ze heel veel "creatieve" leren halsbanden
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Hoe moet ik reageren?
Kan je dit boekje aanraden:https://www.bol.com/nl/p/de-officiele-ahimsa-gids-voor-honden/9200000050207757/ En dit artikel van een gedragstherapeut:http://www.moniquebladder.nl/ondersteuning/ In het boek staat uitgebreid beschreven hoe je uitvalgedrag van honden kunt verminderen, op een hondvriendelijke manier.  "Gewoon" afleiden of corrigeren werkt niet, dat is mijn ervaring.
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in rijden & eerste loopsheid?
Ik merk aan Lèxi die nu 2 weken loops is dat ze inderdaad veel meer rijgedrag vertoont (op mn andere hond Luna). Ik vind overdag ook geen uitvloeiing in huis, alleen s'nachts als ze geslapen heeft een paar druppeltjes.  Maar sinds de afgelopen 3 maanden rijdt ze af en toe op mn andere hond, alleen nu tijdens de loopsheid is het véél erger (ze is nu 11 maanden oud). Denk dat het bij een jonge hond gewoon met hormonen te maken heeft die op dat moment heeel erg opspelen (en niet zo zeer met gebrek aan respect voor jou).
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Populaire hondensporten
Ik heb een poedel/maltezer kruising waarmee ik behendigheidwedstrijden loop. Op wedstrijd zie je in haar hoogteklasse (medium) vooral shelties. Ik heb ook nog een tijdje frisbee en flyball gedaan, bij frisbee zie je vooral borders en aussies en bij flyball ook veel borders en aussies maar kom je ook veel andere rassen tegen. Daarnaast heb ik een schotse herder/collie en daarmee train ik FCI-obedience. Collies zie je in NL niet veel in de fci obedience wedstrijdsport, maar met name border collies, mechelse herders en daarnaast ook kelpies en aussies.
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in verlanglijstje
- Border collie, red of blue merle - Amerikaanse collie, merle  of tri headed white- Koningspoedel
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Pup uit buitenland
Ik heb mijn pupje ook pas met 15 weken opgehaald en geen problemen gehad met socialisatie hoor. Maar de fokker had wel haar best gedaan haar al zindelijk te maken en met de dagelijkse dingen zoals verkeer te socialiseren.. Ik ben hier gewoon thuis vanaf 15 weken mee verder gegaan.
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Waarom doet ze dit?
Wat grappig, Lèxi doet echt precies hetzelfde!! Volgens mij wil ze dan spelen terwijl ze ligt of knuffelen :-P
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Tuigje?
Zou dan voor een Y vormig tuig gaan met borstring. Bijv. een perfect fit harness of fleece harness van dogfysion :)
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Welke sport/cursus doen jullie ?
Met Luna doe ik behendigheid (poedel/maltezer) en heb ik gehoorzaamheid t/m ggb gedaan maar daar nu mee gestopt. Met luna wil ik graag doggydance doen ergens dit jaar. Met Lèxi (schotse herder/collie) train ik fci-obedience. Dat is in NL de officiele wedstrijdsport voor gehoorzaamheid. Erg leuk om te doen en veel afwisselende oefeningen :) Misschien is obedience of jachttraining ook wel leuk met een toller?
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Hond schrokt kvv eten
Ik verstop het in kleine hapjes in de tuin zodat ze een paar minuten bezig zijn met zoeken :)
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Een tweede hond.
"  Alvast bedankt voor je advies. De zwitserse herder en de toller spreken me inderdaad ookwel aan, de sheltie niet zo zeer ... Hoe zit het met de gezondheid van de toller of zwitserse herder ? Als de labrador of golden niet zoveel gezondheidskwaaltjes en ziektes had zou ik voor één van deze rassen kiezen ... helaas is dat niet zo ... Ik heb gelezen dat ook de toller gelijkaardige ziektes heeft als de andere retrievers en de zwitserse herder angstagressie vertoont ( sommige gevallen ) Zo niet, dan ga ik deze twee rassen eens goed bestuderen . "Stan  Hoi Stan, Elke rashond heeft genetische gebreken, daarom is het juist zo belangrijk om je hond te kopen bij een fokker die op genetische afwijkingen test, zodat je een hond koopt die vrij is van die genetische aandoeningen. Op de rasverenigingen kun je vinden welke testen belangrijk zijn. Een toller zie je ook weer niet heel veel dus zijn ook niet mega doorgefokt. De witte herder hoort enigszins terughoudend te zijn qua karakter, maar absoluut niet angstig. Bij doorgefokte witte herders is die terughoudendheid idd omgeslagen naar angstig en wordt dat niet goed begeleid krijg je indd een hond met angstagressie.. Ook hier geldt weer dat je dus bij een goede fokker moet zijn, zodat je geen doorgefokte angsthaas koopt ;-). Neem eens contact op met fokkers en stel je vragen aan hun, zij weten zo veel meer Of je honden leuke speelmaaltjes gaan worden kun je van te voren niet zeggen. Zou zo maar kunnen dat ze geen klik hebben. Hou daar wel rekening mee, dat je niet alleen een hond koopt ter gezelschap van je andere hond. Succes met je zoektocht verder.
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Een tweede hond.
Hoi Stan! Even over de working kelpie / Australian Kelpie. De australian doet qua energielevel niet onder voor de working! Een australian kelp heeft aan huishond wezen alleen niet genoeg. Deze hebben net zo veel mentale uitdaging en sport nodig als een border collie. Vriendin van me heeft een echte working kelpie uit Australië en die is veel kalmer dan de gewone kelpies die je hier ziet. Als je naast de wandelingen ook nog voor mentale uitdaging zorgt past een border of kelp denk wel in je plaatje hoor. Agility zijn beide rassen echte uitblinkers in. Heb je daarnaast wel eens gedacht aan een witte herder, nova scotia duck tolling retriever, schotse herder/collie of sheltie? De sennenhonden heb ik zelf geen ervaring mee maar degene die ik ken hebben allemaal een zeer sterke persoonlijkheid.
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Puppy eet binnen enkele seconde zijn eten op.
Nog een tip voor het schrokken: ik geef ook kvv en vind het niet zo fris in een kong, waar ze dan mee door het huis slepen. Dus ik verstop kleine hapjes kvv verspreid door de tuin. Zijn ze zo 5 minuten mee zoet om alles te zoeken. Laat ze meteen lekker werken voor hun eten!
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Socialisatie
Je hebt al heel veel tips gekregen voor de socialisatie! Maar het allerbelangrijkste... Gun je pup de eerste week ontzettend veel rust! Laat hem eerst lekker een weekje aan je gezin, zijn nieuwe huis/tuin en de hoek van de straat(bij wijze van) wennen. Die socialisatie uitstapjes komen later wel!! Socialiseren is onwijs belangrijk maar doseren en rust nog veel meer! Ik heb wel een lijstje gemaakt zodat ik kon afstrepen, en deed ongeveer 2-3 bewuste socialisatie uitjes per week :) heel veel plezier morgen met de komst van je pup!
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Goed vakantiepension omgeving Gouda
" Huisdier op vakantie is een handige site.   " Nikki & Jet  Bedankt voor de tip!
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Goed vakantiepension omgeving Gouda
Up
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in en alweer op zoek naar een tuig
" Wij hebben een tuigje van 4dox.nl. Hele goede kwaliteit, en hij wordt helemaal op maat gemaakt. Ik heb even geen foto, maar wij hebben het tour model  " Marijn en Ollie  Dat tuig ziet er ook goed en mooi uit!!
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in en alweer op zoek naar een tuig
Heb zelf deze en tevreden over, op 3 plekken verstelbaar. http://www.dogfysion.nl/perfect-fit-harness/ Ik weet niet hoe sterk ze zijn, zou je even na moeten zoeken/vragen.Het is fleece dus wordt wel snel nat, alleen als je ze ff ophangt thuis zijn ze binnen een uurtje weer droog.  
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Goed vakantiepension omgeving Gouda
" Als je zoekt op google, op hondenoppas Gouda, kom je o.a. deze dame tegen : https://www.hondenoppas.nl/gouda/21142/ en nog 22 anderen in Gouda en omgeving. Misschien zit er iets voor je bij.Je bent ruim op tijd met je zoektocht, dus je zou er een paar kunnen proberen.   " jantien  Thanks!
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Goed vakantiepension omgeving Gouda
" Niet DierDorado? " Cindy, Binky  Die had ik zelf ook al bedacht ja maar ik heb liever iets waar het wat rustiger is en ze wat langer naar buiten gaan.
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Goed vakantiepension omgeving Gouda
Weet iemand een goed pension binnen een half uur rijden met de auto vanaf Gouda? Wij gaan begin juni op vakantie en mijn moeder zoekt opvang voor haar hond. De hond is snel gestresst, kan niet zo goed met andere honden overweg en is ook niet 100% te vertrouwen met vreemde mensen. Weet iemand misschien een rustig pension waar ze niet met andere honden geplaatst hoeft te worden? En waar ze wel minimaal 3x per dag ruime tijd buiten komt? Hoor het graag!
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in wandel / socialisatie maatjes gezocht lelystad
De tip van de doggydate app is wel een goeie als je die nog niet hebt. Alleen 1 minpuntje, de wandelingen die georganiseerd worden zijn vaak veels te lang voor een pup/jonge hond.
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in ouders overtuigen hond te adopteren
Mijn ouders wilden ook nooit een hond vw tijdgebrek en ze vonden het teveel verantwoordelijkheden. Toch eigen hondje gekregen op m'n 16e op voorwaarde dat ik er geheel zelf voor zou zorgen  ik heb geluk met mn opleiding dat ik maar 3-4x per week naar school hoef, in totaal 10-14 uur per week, anders was het niet mogelijk geweest met ouders die fulltime werken.Daarnaast mis ik een aantal dingen die veel studenten doen, ik kan nooit langer blijven om nog wat te drinken in de stad oid. omdat de hondjes thuis op zitten me wachten. Groepswerk is lastig omdat ik nooit een hele dag weg kan dus dat is altijd ff wat regelen. Maarja ik vind het niet erg. En ik werk verder niet veel dus heb ook buiten school en in de weekenden eigenlijk alle tijd voor ze. Dus het is maar net wat je omstandigheden zijn! maar het is echt wel iets om heeel goed over na te denken want je geeft er een hoop voor op. Plus als je straks uit huis gaat en moet gaan werken dan zit je ook nog met je hond die je niet fulltime alleen kan laten (tenminste ik zou dat niet kunnen).
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Welk tuig zou jij kiezen & waarom?
Ben zelf erg tevreden over het perfect fit harness en  het fleece harness van dog fysion. Mooie pasvorm, Y tuig dus geen druk op de luchtpijp of rug en daarnaast veel ruimte tussen buikband en oksel. Ik had altijd last van tuigjes die in m'n hond z'n oksels schuurden maar met deze absoluut geen last van. Ook schuift het tuig weinig als de hond druk op de riem zet, blijft altijd mooi aangesloten zitten. of    Ook niet echt moeilijk om bij je hond om te doen, hoofd erdoor, en aan de zijkanten vastklikken.Ik heb ook een tre ponti tuig, die is heel simpel om aan te doen,  voorpoten er doorheen & vastklikken op de rug. Maar zet toch nog iets teveel druk op de hals en luchtpijp vind ik (voor bijv. fietsen of speurwerk).  
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Update p 2. Toch weer tuigendilemma.
Indd beetje raar systeem.. Wellicht is het perfect fit harness met ring op de borst wat voor je? Kun je bij dezelfde webwinkel kopen. Heb m zelf en ben er erg tevreden over. Je kunt de riem bevestigen aan de borst of rug. Met de riem aan de ring op de borst heb je meer controle omdat je hond dan vrijwel niet kan trekken omdat hij zichzelf als het ware omver trekt. Ik gebruik zelf alleen ring op de rug. Edit: plus het is een Y tuig, ik heb zelf de voorkeur voor een Y tuig vanwege de pasvorm.
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Hulp nodig met nino! (kruising mechelse herder/ stafford)
Ik heb je een pb'tje gestuurd :)
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in POLL Keuze naam
Fiji, Lucy, Lily, Abby, Faya, Freya
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Wat voor sport of curssen doen jullie met de hond?
Ik heb met Luna 3 jaar lang gehoorzaamheid gedaan, GGb clubdiploma begin dit jaar gehaald en nu ben ik daarmee gestopt. Daarnaast doe ik met haar 1x per week behendigheid en lopen we ook af en toe een wedstrijd. Wil met haar heel graag doggydance gaan doen, heb nu een leuk boek van Mary Ray waar allerlei doggydance oefeningen in staan dus daar gaan we nu mee aan de slag! Met Lèxi train ik FCI-obedience en 1x per week puppy-agility. Daarnaast thuis nog balans- en coördinatietraining.
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in ben ik niet te dun?
Eindelijk een beagle met een mooie slanke taille
honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ schreef in Pup uit België importeren met 8 weken aanrader of afrader?
zou het gewoon doen als ik heel eerlijk ben
 

Vrienden van Meghan & Demi

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^