Populaire hondensporten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AsenkaAsenka

Hoi allemaal, 

Ik ben de laatste tijd bezig me in te lezen in hondensporten, omdat het mij gewoon erg interesseert. Nu vraag ik mij af welke hondensporten er eigenlijk populair zijn, en welke hondenrassen er veel te zien zijn bij bepaalde hondensporten. 

Het zou dus leuk zijn als jullie aangeven welke hondensport jullie met je hond beoefenen, en van welk ras de hond is. 


Ik heb nu geen honden, maar heb vroeger wel 5 Duitse herders gehad. Met alle 5 hebben mijn vader en ik IPO gedaan (2 Ned. Kampioenen). 



Groetjes,
Debby

 

honden page profiel --

honden foto van -

Hoi,

 

Ik doe met mijn hond, een Golden Retriever, jachttraining. Daar zie je eigenlijn alleen maar retrievers, anders dan wanneer je FHN apporteersport doet met alleen dummy's. Maar je hebt natuurlijk ook jachttraining voor staande honden etc.

 

Ook doen wij behendigheid.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

ik heb zelf een husky en we zitten op behendigheid. bij ons hadden we ook een border collie en een boomer in de groep.

Ben haar nu met een vriendin en haar hond de beginselen van treiball aan het leren, en willen dit ook gaan doen.

 

We doen geen treksporten, waar ze voor gemaakt is, gewoonweg omdat ze niet trekt anders had ik dat ook graag met haar willen doen, voor de step ofzo...

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Met mijn Duitse Herder heb ik IPO3 behaald. Met onze Border Collies doen we behendigheid en schapendrijven. En met de Working Kelpies en Mini American Shepherds doen we behendigheid.

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara

honden foto van Laura & Tara

Tara is een schotse collie x sheltie en wij doen sport en spel

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Niet bij een vereniging, maar Jairo en ik maken een begin met steppen met de hond voor de step en dat valt volgens mij onder de sledehondensport.

Hij moet het nog leren en hopelijk kan hij binnenkort een keer meelopen met een team voor een kar zodat hij het principe gaat snappen.

Verder ondernemen we met beide hondjes recreatief natuurlijk wel dingetjes maar dat is verder niet echt een sport te noemen.

Jairo is een Bulgaarse straathond met vermoedelijk een aandeel Husky en verder waarschijnlijk Herder, Collie, Windhond..

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik ben vorig seizoen begonnen met aqility en ga in maart weer beginnen zin in!

 

 

En wat voor ras Moh is? En vrolijke Spaanse Stuiterbal. 

Geen idee dus 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Ik heb een poedel/maltezer kruising waarmee ik behendigheidwedstrijden loop. Op wedstrijd zie je in haar hoogteklasse (medium) vooral shelties.
Ik heb ook nog een tijdje frisbee en flyball gedaan, bij frisbee zie je vooral borders en aussies en bij flyball ook veel borders en aussies maar kom je ook veel andere rassen tegen.

Daarnaast heb ik een schotse herder/collie en daarmee train ik FCI-obedience. Collies zie je in NL niet veel in de fci obedience wedstrijdsport, maar met name border collies, mechelse herders en daarnaast ook kelpies en aussies.

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Ik heb een Welsh springer spaniel, een jachtspaniel. Ik heb jachttraining en behendigheid met hem geprobeerd, maar dat was het niet. Veel te veel opwinding, waarop hij overprikkeld en gestrest reageert. Nu doe ik speuren en geurdetectie met hem, 2 "sporten" waarmee hij zijn neus moet gebruiken en dat is helemaal zijn ding! Als hij met geurdetectie in een loods mag zoeken naar het te detecteren luchtje, is hij helemaal gelukkig. Normaal is hij echt niet zo'n dappere hond, maar dan kent hij geen angst en gaat overal dwars doorheen en overheen om de geur te lokaliseren. Hetzelfde met speuren; hij reageert normaal erg op zijn omgeving, maar als hij aan het speuren is, kan de wereld om hem heen vergaan, hij blijft het spoor volgen.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Jet is een Jack Hussel en met haar doe ik Nadac Hoopers. 

honden page profiel AsenkaAsenka

Wat interessant allemaal wat jullie met jullie honden doen. 

Nikki & Jet, 
Wat is Nadac Hoopers? 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^