ouders overtuigen hond te adopteren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hanne (Gast)

hallo,  ik wil enorm graag een hond al heel mijn leven, ik ben een enorme dierenliefhebber daarom informeer ik me een keer of het eigenlijk ook wel mogelijk zou zijn. Ik studeer dierenzorg op school en ben 17 jaar ik vind het geweldig om te wandelen en zo mijn gedachten te verzetten ik zou met een hond in huis dus ook heel snel de les pakken en er met mijn viervoeter op uit trekken. Het probleem is hier vooral dat mijn mama schrik heeft dat we te weinig tijd hebben voor het diertje mijn mama is namelijk leerkracht en is dus net dezelfde uren weg als ik. uiteindelijk heeft ze wel elke keer een andere reden klaar liggen haha  in de weekends werk ik in een hondenhotel en dit heeft er alleen maar meer voor gezorgd dat ik een hondenliefhebber ben geworden en graag 1tje in huis zou hebben. ik wil natuurlijk het beste voor de viervoeter en informeer me daarom even of het mogelijk zou zijn ook al zijn we niet de hele dag thuis en hoe ik dit dan het beste zou aanpakken   

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Honden zijn ook hartstikke leuk!

Je moet ook kijken wat voor leven de hond bij jullie zal krijgen.

Zal een hond graag bij jullie wonen?

Stel dat hij 5 dagen in de week vele uren alleen zou zitten, dan zou dat al niet zo leuk voor zo'n hond zijn.

Wat kun je een hond bieden?

 

Je kan het leuk vinden om te wandelen, maar dat is hoogstens 1 of 2 uurtjes per dag.

De andere 22 uur is de hond er ook, en is er genoeg tijd om ervoor te zorgen?

Wat is dan ongeveer jullie schema zo door de weeks dat jullie werken/naar school gaan?

Hoe lang zou de hond elke dag alleen zijn?

Kun je een honden uitlaat service gebruiken, of een oppas in de buurt?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als je moeder het niet wil, dan is het eigenlijk afgelopen. Even heel simpel gezegd.

 

Je moet ook denken aan de kosten die een hond met zich mee brengt. Voer, jaarlijkse entingen, eventuele extra dierenartskosten.

Jullie zitten allebei denk ik wel hele dagen op school. Is dat eerlijk tegenover de hond?

Heb je iemand die de hond wil uitlaten op de dagen dat jullie op school zitten? Maar ook als je eens een dag/weekend/week weg wilt?

 

Wat heb je verder de hond te bieden? Heb je tijd en geld voor een hondenschool om leuke gehoorzaamheidslessen of sportlessen te volgen?

Hoeveel tijd heb je om te wandelen? Een beetje hond vraagt nogal wat beweging en neemt niet genoegen met een uurtje per dag wandelen.

 

Wat als je straks na je studie een fulltime baan hebt gevonden. is er dan nog tijd voor de hond?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik denk dat je moeder helaas gelijk heeft, hoe moeilijk dat ook toegeven is voor jou.

 

Misschien is het een idee om je hulp aan te bieden bij het plaatselijk asiel, zodat je daar in je vrije tijd de honden kunt uitlaten e.d.?

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Het kan inderdaad enkel als je mama er ook achter staat.

 

Langs de andere kant hebben leerkrachten wel veel betere uren + vakantiedagen dan de meeste andere werkende mensen, maar dat je mama heel goed nadenkt over genoeg tijd hebben, vind ik enkel maar positief want veel mensen doen dat niet en dan wordt de lieve hond later gedumpt. Voor de rest ga ik dus ook mee met de andere reacties hier...

 

 

honden page profiel ElianeEliane

Zoiets kan op verschillende mogelijkheden bekeken worden.

Ik wil......

Of

Wat kan?.........

En wat heb jij allemaal nog te bieden, behalve gaan wandelen.

Ik lees dat je op school zit. Dus 5/7 ben je op school.

En in het weekend ben je dan ook weg werken. Jouw leeftijd geeft ook nog aan dat stilletjes aan je ook met vrienden meer gaat ondernemen.

Dus als je dan een rekensom maakt gezien op 24u

Om 23u gaan slapen

Om 6u opstaan en met de hond gaan wandelen

Om 7u naar school vertrekken

Tegen 17u weer terug thuis?

Eten, huiswerk, sport of hobby.... 3 uurtjes

Dus is er hoeveel tijd om aandacht te geven aan de hond.

En hoeveel tijd is de hond alleen?

Jij wil graag een hond, je studeert dierenzorg. Dan weet je ook dat een hond niet graag alleen is. 

Veel mensen geven uiteindelijk toe aan, ...... ik wil.

Nemen dan een hond in huis. Gaan heel de week werken. Hebben 's avonds ook nog hobby's, huishouden. Weekends, ja dan is er iets meer tijd voor de hond. Lees eens hoeveel honden er worden weg gedaan wegens .... geen tijd.

Is dit fair tegenover een hond? Hem een leven geven dat hij de meeste tijd van zijn leven alleen zit.

 

 

 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Mijn ouders wilden ook nooit een hond vw tijdgebrek en ze vonden het teveel verantwoordelijkheden. Toch eigen hondje gekregen op m'n 16e op voorwaarde dat ik er geheel zelf voor zou zorgen  ik heb geluk met mn opleiding dat ik maar 3-4x per week naar school hoef, in totaal 10-14 uur per week, anders was het niet mogelijk geweest met ouders die fulltime werken.

Daarnaast mis ik een aantal dingen die veel studenten doen, ik kan nooit langer blijven om nog wat te drinken in de stad oid. omdat de hondjes thuis op zitten me wachten. Groepswerk is lastig omdat ik nooit een hele dag weg kan dus dat is altijd ff wat regelen. Maarja ik vind het niet erg. En ik werk verder niet veel dus heb ook buiten school en in de weekenden eigenlijk alle tijd voor ze.

Dus het is maar net wat je omstandigheden zijn! maar het is echt wel iets om heeel goed over na te denken want je geeft er een hoop voor op. Plus als je straks uit huis gaat en moet gaan werken dan zit je ook nog met je hond die je niet fulltime alleen kan laten (tenminste ik zou dat niet kunnen).

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Ikzelf had vroeger het zelfde. Mijn ouders wilden eerst geen hond. Vanwege de haren en ze dachten dat we niet genoeg tijd hadden. Ik liet heel veel honden uit van mensen en ze luisterden allemaal goed naar mij. Ik was daar heel trots op dus liet ik zien dat dat zo goed kon. Toen had ik besproken wat mijn idee was als we een hond zouden nemen. Hoe het schema er uit zou zien, en dat je er echt voor zouden gaan. Langzaam vonden ze het een goed idee en toen hadden we een hond in huis :). Maar ik vind wel je heb een hond in huis dus een levend wezen, dan  moet je er wel tijd in besteden. Daar bedoel ik niet mee knuffelen of spelen, maar ook bijv. de hond genoeg uitlaten, en hem goed opvoeden 

Veel succes verder! xx

Volgende forumvraag: Hond delen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^