HondenPage baasje geen

Wat schreven de vrienden van geen op het forum

honden page profiel GingerGinger schreef in Pup blijft zichzelf bijten
Ruikt de plek die ze heeft "apart/vreemd"? Misschien is het een gist infectie? Dat zou de jeuk en smetplek verklaren.   Voor in Zuid Afrika is Eukanuba een prima brok. Hier in Nederland zijn de maatstaven iets anders. Als de ontlasting hierop prima is zou ik het voorlopig daarop houden. Er is eventueel ook een lams versie te krijgen in de puppyvariant.   Qua botjes zou je kunnen kijken in de verschillende types of daar verschil in zit qua diarree of niet. Dat buffelhuid wellicht wel werkt en gedroogde snacks misschien niet. Kokosolie is ook al genoemd en een prima toevoeging.
honden page profiel GingerGinger schreef in Zachte ontlasting en heel erg stinken
Voor een volwassen hond (tenminste 8 maanden oud) is een pens kuurtje een waardevolle optie. Voor een jonge pup is dit niet ideaal omdat er dan voedingsstoffen missen die voor een pup in de groei belangrijk zijn. Een probiotica kuurtje kan uiteraard wel.  Ook is het misschien een optie om een weekend vers vlees te geven van bijvoorbeeld Energique, Prins of Farmfood. De eerste 2 zijn hamburgers die makkelijk te doseren zijn, de 3e heeft kleine worstjes. Soms wil dit ook nog wel eens verbetering geven, zo te lezen is de darmflora een beetje uit balans is. Wat natuurlijk niet zo gek is, ontworming inenting ontvlooing ander baasje. Allemaal dingen die invloed kunnen hebben op de darmflora.
honden page profiel GingerGinger schreef in Zachte ontlasting en heel erg stinken
Ik zie hier meerdere malen roepen dat het wellicht een voedselallergie is. Maar een allergie op deze leeftijd? We hebben het over een puppy.    Mocht je toch twijfelen of het de eieitbron is kan je natuurlijk een brok proberen op basis van zalm (proplan of profine hebben een puppyversie met zalm)    Heb je toevallig al eens een kuurtje probiotica gegeven? Van bijv. Puur pf Phytonics. Wellicht heb je het al gezegt maar heb ik eroverheen gelezen. Wil sons ook nog wel eens wat goeds doen voor de darmflora.   Een andere optie is om eens contact op te nemen met een voedingsdeskundige, wellicht kan die wat ontdekken in het verloop.
honden page profiel GingerGinger schreef in Zachte ontlasting en heel erg stinken
Als 90% van de drollen prima is valt het dus hartstikke mee. De kleur vorm en substantie van mijn honden is echt niet elke drol hetzelfde.   Renske is qua kwaliteit een prima merk en de dieren hebben een prima leven gehad, ook niet onbelangrijk. Mocht je toch overwegen om een ander merk te proberen let er dan op dat de calcium fosfor verhouding geschikt is voor pups. En dat het eiwitpercentage niet extreem hoog is, kunnen ze wat zachtere ontlasting van krijgen en dat wil je juist verbeteren. Er zijn al een paar merken genoemd, Yarrah en Profine hebben ook een prima brok.
honden page profiel GingerGinger schreef in Zachte ontlasting en heel erg stinken
Wat ik begrijp is dat de drollen prima zijn maar sommige ietswat zacht? Valt het nog wel op te rapen of is het echt zacht en nat? Want er zit natuurlijk een enorm verschil tussen diarree en een iets wat zachtere drol met een prima vorm. Als 90% prima is kan het bijvoorbeeld te maken hebben met hoevaak je voert per dag en de hoeveelheid. Ook kan de ontworming van 2 weken geleden invloed hebben. Is de ontlasting vanaf toen wat minder geworden?   Hou er ook rekening mee dat de eerste weken best intensief zijn voor een pupje, nieuwe baas, nieuwe voeding, ontworming, inenting. Dit kan allemaal invloed hebben op de ontlasting. Dus het kan ook puur gewenning nog zijn. Mocht je twijfelen kan je altijd de ontlasting laten checken op giardia.
honden page profiel GingerGinger schreef in Brok met hoogste energie gehalte
Dog lovers gold High Energy is al genoemd, prima brok. Ook de Acana Agility past in het straatje al bevat die iets minder als 4000 kcal.   Ook heeft Prins nu een nieuwe brok: Sport-Life Eiwitgehalte: 32% Vetgehalte: 22% 4380 kcal
honden page profiel GingerGinger schreef in welke kvv
Voer waar je jezelf prettig bij voelt. Als jij denkt dat kvv een stap te ver is of dat het lastig is in het gezin dan kunnen brokjes ook prima. Je kan bijvoorbeeld ook in het weekend vlees geven en door de weeks brokjes als dat voor jou makkelijker is?   Carnibest is inderdaad niet goedkoop maar wel zeer geschikt voor pups, in de meeste dierenwinkels liggen ook vaak Prins of Energique hamburgers. Dat kan je ook prima geven en is makkelijk te doseren. Niet elke kvv is namelijk geschikt voor pups.   Ik zou ook niet teveel verschillende dingen tegelijk voeren, dan weet je niet waar je hond goed op reageert.   Als je voorkeur uitgaat naar brok heb je bijvoorbeeld Acana of Profine die prima brokjes hebben die geschikt zijn voor pups.
honden page profiel GingerGinger schreef in Carnibest alternatief
De kwaliteit van Carnibest is dan ook vele malen beter als Duck. Van afbouwen is alleen sprake bij een pancreas ontsteking. Bij EPI kan er niet afgebouwd worden
honden page profiel GingerGinger schreef in Carnibest alternatief
De pancreas versie van Duck is bijna net zo duur als Carnibest.  Voor de pancreas voerders, je hebt can barfmenu enkelvoudige pancreas in 250 gram worstjes. Dan geef je ong 1/3 maaltijd pancreas en 2/3 maaltijd gewone kvv. Dat drukt de prijs ook nog een beetje. Een andere optie is zymoral toevoegen aan het eten.
honden page profiel GingerGinger schreef in Renske gestoomd
Ik zou anders even contact opnemen met Renske. Ik heb hier thuis op een verpakking gekeken en kan nergens vinden of er gebruik word gemaakt van een calciumbron uit echt bot. Ik zie alleen bij de toevoegingen staan dat er calciumjodaat in zit. Maar dit kan natuurlijk ook toegevoegd zijn om het calcium gehalte aan te vullen.
honden page profiel GingerGinger schreef in Carnibest alternatief
" Het toevoegen van een premix wil niet zeggen dat het meer compleet is dan zonder premix.  Vaak zit er in een premix extra vitamines (soms zelfs vitamine k3 menadion), plantaardige olie soorten  of granen. Een groot deel van kvv is het niet bekent wat er daadwerkelijk in de premix zit.  Je kan net zo goed een te kort oplopen met een kvv met premix als je niet voldoende diersoorten voert.    Kijk waar je hond het het beste op doet.    Met tamro barf klakes compleet heb je al genoeg diersoorten en wel, rund, eend, lam, geit, kalkoen. Ik zou daarnaast een keertje een vis dag bij adviseren en aanvullen met groente en zilvervliesrijst of net wat jezelf wil geven.  Maak het je makkelijk.  " gabber   Wat je zegt is onjuist, weet je wat de functie is van een premix?  Deze word namelijk afgestemd op de soort die je hebt om zo compleet gemaakt te worden.    Enkel tamro barfflakes voeren is niet compleet, als er van elk dier een stukje in gestopt word zitten echt niet alle vit/min van dat dier erin. Voor de afwisseling is het natuurlijk prima. Maar niet te vergelijken met de kwaliteit van Carnibest.   Er word gevraagd om kvv alternatieven met een premix die vergelijkbaar zijn met Carnibest...    
honden page profiel GingerGinger schreef in Carnibest alternatief
" Dit dacht ik :o maar waarom mogen ze zo'n rol dan compleet noemen?  " Angelique & Kleine Maybe <3   Iedereen mag op de rol zetten wat ze willen, waarschijnlijk noemen ze het compleet omdat alle benodigde onderdelen van het dier erin zitten. Dus bot, spiervlees en de benodigde organen.
honden page profiel GingerGinger schreef in Carnibest alternatief
" Dank voor je heldere antwoord!! Ik voer 2 dagen in de week kvv en 5 dagen Orijen brok. Heb ik voor die 2 dagen dan toch een complete kvv nodig met premix? Of is Alaska en dan twee soorten over 2 dagen ook goed?  " pim Dan volstaat een kvv zonder premix ook hoor, maar zou dan wel een goede kwaliteit kvv kiezen. Alaska is een prima soort hoor! 
honden page profiel GingerGinger schreef in Prednison en kvv
Ga aub niet teveel supplementen bijgeven, niet nodig... ik lees calcium en vit d bijgeven. Niemand heeft gevraagd wat de status is van Vigo en reageren alleen maar op het Prednison gedeelte. Prednison is nu het laatste middel en daarmee hoef je niet nog 10 jaar mee te gaan.   Ik zou me absoluut niet druk maken om tekorten of bijwerkingen. Dan maak je het jezelf alleen maar lastig met allemaal supplementen.   Als hij goed gaat op de prednison dan zou ik dat lekker zo houden. Hou gewoon in de gaten hoe de combi met kvv gaat, voor sommige honden werkt het niet ivm de werking van prednison. Dan is blikvoer een ideale vervanger.
honden page profiel GingerGinger schreef in Carnibest alternatief
" Net de vriezer nog maar even goed volgepropt met carnibest. Kan er dan een paar maanden mee verder. Ga ik daarna wel verder kijken. Zag hier in de dierenwinkel ook Energique en Alaska en Duck nuggets liggen. Zouden dat alternatieven voor carnibest kunnen zijn?   Bestel liever geen kvv online gezien het ontvangst en temperatuur gevoeligheid maar koop het graag gewoon in de winkel.    " pim   Alaska is qua kwaliteit zeker vergelijkbaar maar bevat geen premix. Raw4dogs, Tinlo Barfmenu en Buddys zijn qua kwaliteit redelijk vergelijkbaar en bevatten een premix. Duck nuggets en energique(vergelijkbaar met Prins totalcare hamburgers) zijn ook prima merken, bevatten wel een beetje tarwe.
honden page profiel GingerGinger schreef in Carnibest alternatief
" Maybe is afgespeend op KIVO. Naar mijn mening een prima prijs kwaliteit verhouding en compleet gemaakt met een premix. " Angelique & Kleine Maybe <3   Kivo bevat geen premix hoor!
honden page profiel GingerGinger schreef in Carnibest alternatief
Ik lees hier veel reacties met merken die NIET compleet zijn. Zoals tamro, tammenga, lotgering etc. Een kvv is pas compleet als er een premix aan toegevoegd zit.   Gelukkig hebben er een aantal wel goed gelezen en prima voorbeelden gegeven zoals Raw4dogs en Tinlo Barfmenu. Ook buddys zou eventueel een goede optie zijn. Bovenstaande 3 zijn compleet dmv premix en redelijk vergelijkbaar qua kwaliteit.   Zoals Coco benoemde is ze op zoek naar een merk met een premix, ook voert ze nu Carnibest. Een van de betere merken, dan ga je toch geen tamro of lotgering aanraden....
honden page profiel GingerGinger schreef in Renske gestoomd
Renske is prima geschikt voor pups. Eiwit gehalte en de Ca:P zijn ook prima. Er word als ik het goed heb gebruik gemaakt van een calciumsupplement.
honden page profiel GingerGinger schreef in Gezocht: Tekenaar/Illustrator Cartoon stijl
Ik ben op zoek naar een tekenaar/illustrator die in cartoon stijl tekeningen zou willen maken. Het betreft tekeningen van hond en paard.   Mocht je iemand weten of het zelf doen, let me know!  
honden page profiel GingerGinger schreef in eliminatie voeding honnd jeuk
Het is het belangrijkste om eerst te achterhalen waar je hondje zo op reageert. Dus voorlopig alleen paard met paardensnacks. Hou je eerst aan het eliminatie dieet en overleg eerst met de dierenarts of je mag minderen met apoquel. Deze word namelijk ook veel ingezet bij omgevingsallergieen.
honden page profiel GingerGinger schreef in Teveel eiwitten is dat schadelijk bij artrose?
Groenlipmossel is zeker goed om bij te geven en zou dat ook lwkker blijven doen. Ook zou ik me absoluut niet druk maken of er wat koolhydraten in de voeding zitten, een hond kan er in kleine mate prima wat mee mits het ontsloten is. Kwaliteit van je voeders is voor de rest ook goed.   Groenlipmossel is een van de zuiverste vormen van visolie. Staat namelijk het allerlaagste in de voedselketen. Ook is het net als glucosamine goed voor de gewrichten. De combi hiervan word ook vaak ingezet.
honden page profiel GingerGinger schreef in Teveel eiwitten is dat schadelijk bij artrose?
Als je op dat punt zit dat alleen reguliere medicatie helpt zou ik me niet zo druk maken om voeding en zorgen dat hij geen pijn heeft.    Ik zou geen gekke dingen supplementeren  zoals vit c en omega 3, maar gewoon op reguliere pijnmedicatie zetten. Dat helpt meer in dit stadium dan supplementen.   Je kan natuurlijk wel een beetje de voeding aanpassen maar het is vooral belangrijk dat de kwaliteit van het voer goed is.
honden page profiel GingerGinger schreef in Teveel eiwitten is dat schadelijk bij artrose?
Artrose kan je prima ondersteunen dmv glucosamine door het voer. Primeval Gelatinaat is een goed supplement. Ook Phytonics Joint comp en puur gewricht zijn goede supplementen.   Of dit met vlees is of brok maakt niet zo heel veel uit. Wel is de kwaliteit ervan belangrijk (maar dat is ook met jongere dieren)   Wel maakt de samenstelling voor een oudere hond uit, deze doen het beter op een brok met een lager eiwitgehalte <- ontlast de nieren.   De combi vlees en brok kan je dus prima aanhouden maar ik zou zelf een andere brok uitzoeken ivm Acana een best hoog eiwitgehalte heeft. Welke soort voer je van Acana? Misschien dat een andere smaak die lager is in eiwitten al scheelt.
honden page profiel GingerGinger schreef in Rauw vlees
4% is misschien wat veel. Zijn de hondjes actief/wandel je kilometers? Zo niet zou ik gewoon 2 a 2.5% aanhouden. Dat houd in 20 tot 25  gram per kilo lichaamsgewicht. Mijn actieve dwergpincher krijgt max 3%. Je kan het ook door de brokken mengen maar dan moet je dus goed kijken hoeveel je geeft, dus je vlees door de helft en je brok door de helft. Er zijn ook nog een aantal merken met plakken wat misschien makkelijker te doseren is zoals Prins.
honden page profiel GingerGinger schreef in Na 5maand diaree smuldier compleet
"  Sorry ik kaap dit topic even met een vraagje van mij. Maar is het afwisselen van diersoorten/merken ook nodig als het compleet is? Want ik dacht altijd dat er dan iets was toegevoegd waardoor je die tekorten niet op zou lopen " Doortje & Tibbe  Je moet altijd afwisselen, het verschilt namelijk per merk of ze het compleet noemen.   De enigste die je niet hoeft af te wisselen zijn de merken met een premix erin. Al is afwisselen ook wel lekker daarin.
honden page profiel GingerGinger schreef in Na 5maand diaree smuldier compleet
Is de diarree ondertussen over? Zo nee hoe ziet de diarree/drol eruit? Smuldier is kwalitatief niet de beste kvv, belangrijk om daarin dus af te wissen met andere merken. Heb je voldoende vriesruimte? Vaak scheelt het een hoop als je in grotere hoeveelheden kan inkopen. Andere merken die qua prijs nog wel te doen zijn voor jou zijn bijvoorbeeld Meat4dogs  Tammenga (grootverpakking van 10kg) Tamro En zo zijn er nog wel een hoop die qua prijs/kwaliteit te doen zijn. Vis zou ik max. 1x in de week voeren.
honden page profiel GingerGinger schreef in DARF volvoeding: is dat wat?
Voor een hond die snel last heeft van tandsteen is het belangrijk om te kiezen voor een krokante brok met zo min mogelijk zetmeelhoudende ingredienten. Geperste brok is een brok die van nature al plakt en deze zal dus ook plakken aan de tanden.  Alles wat blijft plakken aan de tanden -?tandplak. Tandplak zet weer door in tandsteen.   Darf volvoeding is een prima brok maar wat minder geschikt voor jouw "probleem" omdat deze geperst is.
honden page profiel GingerGinger schreef in Taste of the wilf of dog lover's gold
De merken zelf zijn prima maar het is handiger om te kijken wat de activiteit is van de hond. Verbruikt deze veel en heeft deze weinig aanleg tot dikker worden dan is het vet percentage van DLG prima. Voor honden die snel dik worden is het vet percentage in DLG vrij hoog, zoals bij Melissa en Penny hierboven. 
honden page profiel GingerGinger schreef in Overstappen Farm Food naar ... ?
Wooof is bagger en absoluut niet transparant over de voeding en puur marketing en mooie praatjes.   Om in de geperste lijn te blijven: Prins is evt iets goedkoper maar scheelt niet veel. Cavom is er ook nog en als je vlakbij een Welkoop woont heb je de Kenner Natuurlijk die hetzelfde is als Cavom alleen wat goedkoper.   Is het niet een optie om meerdere zakken te kopen?  Vaak is dat voordeliger.   Als krokante brokken ook tot de optie behoren heb je Dog lovers gold Smolke Josera  
honden page profiel GingerGinger schreef in Vaak braken
"  Er staat in de tekst dat de hond af en toe diarree heeft. Sanofor helpt daar tegen en dat heb ik ook duidelijk in mijn post gezet.  Diarree en braken zijn wel tekenen van Giardia. Bovendien is Sanofor ter ondersteuning van maag en darmen. Dus ja, als de hond aangetaste darmen of een gevoelige maag heeft zou het wel kunnen werken..  Sowieso eerst laten checken bij de dierenarts, heb ik ook gezegd. " Brenda & Java   De af en toe diarree is puur bijzaak in vergelijking met regelmatig braken. Tuurlijk als de hond af en toe diarree heeft zal sanofor prima zn werk doen. Maar het ging over braken en dat is niet op te lossen met een beetje sanofor maar eerder met een bezoekje aan de dierenarts en een maagonderzoek.   Bedoel het trouwens niet verwijtend hoor! maar doelde meer op het feit dat er in het algemeen heel makkelijk adviezen gegeven worden terwijl er eigenlijk gewoon mee naar de dierenarts gegaan moet worden want braken is niet normaal.
 

Vrienden van geen

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandyhonden foto van Ginger

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^