Overstappen Farm Food naar ... ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Hi allemaal! 

 

Ik ben eigenlijk niet zo van de voeding-vragen hier op het forum, omdat iedereen wel zijn praatje klaar heeft betreft KVV VS brok en ik zit daar niet op te wachten. Ik vraag jullie dus in elk geval bij voorbaat al om de pro KVV praatjes voor een ander topic te bewaren , dank! 

 

Ik voer nu aan Bruno en Fenna Farm Food en dit bevalt eigenlijk heel goed, ze eten het allebei met smaak, alhoewel Fenna nu moeilijk begint te doen, maar dat is misschien een pubertijd kwestie 

Charlie eet nu van een gewonnen zak Royal Canin 'Sporting Life', maar deze begint op zijn einde te lopen en ik ben niet van plan zelf een zak daarvan te kopen; het is me simpelweg te duur. 

 

Voor Farm Food betaal ik 46eu per 15 kilo en als ik Charlie straks weer overzet naar FF gebruik ik 650 gram op een dag, dat betekend dat ik 23 dagen met een zak doe en dus binnen een maand sowieso 2 zakken moet kopen. Ik ben opzoek naar een brok die misschien iets goedkoper kan! 

 

Uiteraard heb ik zelf al wat research gedaan en ik kwam op deze uit; http://www.bitiba.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/bosch/bosch_adult/574754

Het klinkt mij wel goed in de oren: minimaal 25% vers gevogelte en tarwevrij (alhoewel dat niet perse een pro is voor mij). Alleen dat spelt, wat heeft spelt voor een toegevoegde waarde in hondenvoer? Ik heb nooit geweten dat dat bestond , een brok met spelt haha!

 

 

Graag zal ik jullie mening horen over bovengenoemde brok en eventuele andere suggesties zijn ook welkom 

Ook hoor ik dan graag jullie mening over het volgende; Farm Food is een 'All Life Stages' brok, maar Bosch is dat niet, doe ik er goed aan om voor Fenna dan toch weer een puppy/junior variant te nemen? Graag jullie visie hierop!

 

 

  Groetjes van ons! 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Kvv is natuurlijk wel het aller aller aller beste 

 

oke, grapje natuurlijk! 

 

Ik voer gedeeltelijk brok, markus muhle (15 kilo 37,99). Ik voer de labrador van 32 kilo 275 Gr pd en de Berner van 53 kilo 400 pd.

 

de Berner is een vreselijk lastig eter, deze brok eet hij al maanden met heel veel smaak! 

Of er een junior/pup variant van is weet ik eigenlijk niet. 

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

In die prijsklasse is Bosch zeker een aanrader, ik zou het gewoon eens proberen om te zien of je honden het er goed op doen. Als je honden hebt zonder voedselintoleranties heb je in principe gigantisch veel mogelijkheden.  Spelt is overigens gewoon een alternatief voor tarwe. En ik zou Fenna gewoon de brok voor volwassen honden geven. 

Als je een geperste brok wil blijven voeren is Markus Mühle inderdaad een goede, of anders Biofood? Als ze het verder goed doen op Farmfood zou ik eerder voor een vergelijkbare brok gaan (dus geperst). 

Verder heeft ook de brok van Naturis een erg goede prijs-kwaliteit verhouding, dit merk heeft zowel een geperste als een krokante variant. 

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

Oh ja, ik heb ook goede dingen gehoord over Wooof brokken (ook geperst). Deze dus. Dat is ook wel heel mooi geprijsd. 

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Wooof is bagger en absoluut niet transparant over de voeding en puur marketing en mooie praatjes.

 

Om in de geperste lijn te blijven:

Prins is evt iets goedkoper maar scheelt niet veel.

Cavom is er ook nog en als je vlakbij een Welkoop woont heb je de Kenner Natuurlijk die hetzelfde is als Cavom alleen wat goedkoper.

 

Is het niet een optie om meerdere zakken te kopen?  Vaak is dat voordeliger.

 

Als krokante brokken ook tot de optie behoren heb je

Dog lovers gold

Smolke

Josera

 

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Altijd lastig welk voer.

Ook wij zijn bezig met die zoektocht.

Heb eerst altijd kvv gegeven, geen succes.

Daarna Biofood geperst (zou ook een optie voor je kunnen zijn) maar veel winderigheid.

Overstap naar Wooof gedaan ivm financiën en die winderigheid ging meer dan een jaar heel goed maar de laatste 2 zakken drama, continu slappe ontlasting met veel smerige broeken bij m'n collie (hoor hier meer collie en aussie eigenaren over)

Toen m'n zoektocht begonnen, veel merken bekeken en de goedkoopste variant van Acana gaan proberen.

Pittig in aanschaf maar per dag heel goed te doen, helaas m'n collie is er enkel maar van aan de diarree.

M'n aussie is ook niet om over naar huis te schrijven.

Dan toch maar een zak van Josera besteld, kon het hele merk niet maar is ook wel een wat betere brok.

Goedkoop in gebruik omdat je ook niet veel voert.

Collie krijgt het nu een paar dagen en heeft gelijk mooie harde ontlasting.

Geef de sensi plus variant. 

Bij topdierenshop €37.99 per 15 kilo en nog weer goedkoper als je meer besteld.

Dus misschien daar eens naar kijken.

Succes met je zoektocht, is niet makkelijk.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Casper heeft jarenlang allerlei graanvrije brokken geprobeerd. Dog Lovers Gold Passion, Acana, Orijen, Taste of the Wild verschillende varianten, Wolfsblut, Purizon etc.

 

Ik vond zijn ontlasting steeds niet stevig genoeg.

 

Sinds Casper Cpro Food; Adult Lam & Rijst (o.a. Lam (31%), kip (20%), rijst (20%)  krijgt, heeft hij mooie stevige ontlasting en doet het goed op deze brok. Brokken zijn groter dan bijv. TotW of DLG; Casper moet er flink op bijten; goed voor zijn tanden.

 

Ik doe met een grote zak van 18 kg voor € 50,-- samen met een andere hondeneigenaar. Ik bestel bij food4pets.be. Vanaf dit bedrag geen verzendkosten ook niet naar NL. Prima service en beantwoorden van eventuele vragen per email gaat snel.

https://www.food4pets.be/cpro-food/cpro-adult-lam-and-rijst

 

honden page profiel pascalpascal 3 doggies

Hoi Loesje,

 

Zijn de brokken van cpro geperst? Op internet kan ik deze informatie niet vinden.

Toch wel gevonden :). Een geperste brok.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Er wordt bij voerboer.nl geschreven over krokante brokken; dat zijn volgens mij geëxtrudeerde brokken; dus niet geperst.

http://de-voerboer.nl/producten/product/cpro-food-adult-lam-en-rijst-18kg/

 

honden page profiel Bennie & Diva / SultanBennie & Diva / Sultan 3 doggies

honden foto van Bennie & Diva / Sultan

Ik gebruik ook Cprofood voor mijn engelse staffords , bestel meestal 2 zakken voor 95 euro , de vis rijst en de lam rijst versie

Met 1 zak 18kg doe ze 7/8 weken mee

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)


Uiteraard heb ik zelf al wat research gedaan en ik kwam op deze uit; http://www.bitiba.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/bosch/bosch_adult/574754
Het klinkt mij wel goed in de oren: minimaal 25% vers gevogelte en tarwevrij (alhoewel dat niet perse een pro is voor mij). Alleen dat spelt, wat heeft spelt voor een toegevoegde waarde in hondenvoer? Ik heb nooit geweten dat dat bestond , een brok met spelt haha!

 
Graag zal ik jullie mening horen over bovengenoemde brok en eventuele andere suggesties zijn ook welkom . 
Ook hoor ik dan graag jullie mening over het volgende; Farm Food is een 'All Life Stages' brok, maar Bosch is dat niet, doe ik er goed aan om voor Fenna dan toch weer een puppy/junior variant te nemen? Graag jullie visie hierop!
 
 
  Groetjes van ons!  "

 Spelt is een graan en niet per se gezonder dan tarwe. Sommige mensen (misschien dan ook honden?) kunnen beter over spelt dan tarwe.

Als je kijkt naar de voedingswaarden, maar zie je ook al wel aan de ingrediënten zit er weinig dierlijke eiwitten in en heel veel koolhydraten. Vers vlees in voer is wat ze erin stoppen voordat de brokken worden gemaakt en blijft dus niet veel van over.

Maar als jij graag minder vlees aandeel wil geven en meer plantaardige eiwitten, dan heb ik niks gezegd en uiteindelijk is natuurlijk waar je hond het goed op doet en wat je portemonnee kan betalen:) 

Volgende forumvraag: Vlees uit een kuipje/blik
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^