Carnibest alternatief

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CocoCoco

Hoi allemaal,

Ik hoorde dat Carnibest de prijzen met 30% omhoog gaat gooien. Nu voer ik al jaren Carnibest, maar dit vind ik toch wel een forse verhoging. Weet iemand van jullie een goed alternatief? Dus ook compleet?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

503233.jpgSpecimal.nl. Ik voer het, nette prijzen en ben zeer te vreden erover....gisteren weer een grote lading binnen gekregen, ik voer vijf smaken...zalm-kalkoen-konijn-eend-zalm....omdat je iedere dag wat anders geeft is het gehel compleet, de rollen zijn compleet wat betreft vlees orgaan en bot.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Coogle er maar eens op, bij ieder vleessoort staat de samenstelling volledig vermeld....

honden page profiel CocoCoco

Dank je willemijn, ik ben alleen echt op zoek naar een complete variant en wil liever niet dat doen door middel van vijf smaken af te wisselen, maar een complete variant per rol

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Dan zou je eens kunnen kijken naar tammenga....of tamro....maar dan nog heb je wel verschillende smaken nodig, in een rol zitten hooguit drie diersoorten.....toch een vraagje, waarom vind je het niet prettig om af te wisselen ? Carnibest zit toch ook geen vele diersoorten in en rol ?

honden page profiel CocoCoco

Ik vind het wel prettig om af te wisselen, dat is niet het probleem. Ik wil alleen zeker zijn dat iedere rol volledig compleet is en met alleen het afwisselen van smaken dat vertrouw ik niet voldoende. Ik heb dan liever een variant waar al de juiste verhoudingen qua vitaminen en mineralen in zitten. Ik zal eens kijken naar die twee merken die je noemt dank je!

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

Ik voer Raw4Dogs. Deze is bij de meeste Pets Place winkels en Jumpers bijvoorbeeld goed te verkrijgen (ik weet niet waar je nu Carnibest koopt en welke varianten je voert?). Deze is ook compleet per rol en bevat ook groenten voor de vezels. Kwaliteit is altijd super en ze hebben 6 varianten, volgens mij hebben ze dus voor elke Carnibest variant wel een goed alternatief. Alleen hebben ze geen pancreas variant.

Ze hebben alleen helaas geen kilo rollen maar 450gr of 1,5kg, maar ik betaal omgerekend 4,30 per kg voor de kip variant.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ik vind het wel prettig om af te wisselen, dat is niet het probleem. Ik wil alleen zeker zijn dat iedere rol volledig compleet is en met alleen het afwisselen van smaken dat vertrouw ik niet voldoende. Ik heb dan liever een variant waar al de juiste verhoudingen qua vitaminen en mineralen in zitten. Ik zal eens kijken naar die twee merken die je noemt dank je! "

Specimal is volledig compleet, de samenstellingen staan per rol genoteerd......iedere rol staat erop wat er in zit...volledig compleet.

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

Ik wissel af tussen Tinlo, Darf en Alaska.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ik promoot niets, je staat er vrij in wat je koopt, maar hier even toch een voorbeeld van een rol vlees.....dat het echt compleet is.....       

 

Degomeat Eend compleet - 100 % GLUTENVRIJ vers vlees voor de voedsel gevoelige en voedsel allergische hond.

 

Samenstelling:

Eendenvlees 57%
Eenden karkas 20%
Eenden orgaan; lever, hart 10%
Gepureerde groenten en fruit 12%
Zalm olie 1%

Analytische bestanddelen (%)

Calcium 1.14g / 100g
Fosfor 0.59g / 100g
Ruw eiwit 10.9g / 100g
Ruwe as 3.49g / 100g
Ruwe celstof 0.5g / 100g
Ruw vet 19.1g / 100g

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Het is maar een voorbeeld, iedere rol is de samenstelling van bekend....

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

" Ik promoot niets, je staat er vrij in wat je koopt, maar hier even toch een voorbeeld van een rol vlees.....dat het echt compleet is.....       
 
Degomeat Eend compleet - 100 % GLUTENVRIJ vers vlees voor de voedsel gevoelige en voedsel allergische hond.
 
Samenstelling: Eendenvlees 57%Eenden karkas 20%Eenden orgaan; lever, hart 10%Gepureerde groenten en fruit 12%Zalm olie 1%
Analytische bestanddelen (%) Calcium 1.14g / 100gFosfor 0.59g / 100gRuw eiwit 10.9g / 100gRuwe as 3.49g / 100gRuwe celstof 0.5g / 100gRuw vet 19.1g / 100g "

je mag iets pas compleet noemen als er een premix aan toe is gevoegd of dat je dmv dure analyses kan aantonen dat dit het geval is (Bandit). Wanneer je moet afwisselen mag een voeding niet compleet genoemd worden. Ik neem aan dat Coco hier op doelt?

honden page profiel CocoCoco

Hanneke Ik voer voornamelijk de lam/rijst. Ik heb tamro bekeken en bij deze is niet de afzonderlijke rol compleet, tammenga wel zie ik. Heb daar nog niet de volledige ingredientenlijst kunnen vinden. Raw4dogs klinkt wel goed, ik zie dat ze daar duidelijjk bij hebben gezet wat de verhoudingen zijn en wat er precies in zit. Zal daar eens naar gaan kijken. Dank je!

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

Degomeat is dus niet compleet: www.voerwijzer.com/kvv_merken/degomeat/

 

NB:

Compleet
De benaming compleet is onjuist. Een kvv mag pas compleet heten, tenminste in Nederland, als het aantoonbaar compleet is. Dit kan met een premix of met een analyse van essentiële voedingsstoffen. Dat heeft Degomeat niet, met uitzondering van de puppymix. De puppymix kun je prima voeren aan volwassen honden.

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

" Hanneke Ik voer voornamelijk de lam/rijst. Ik heb tamro bekeken en bij deze is niet de afzonderlijke rol compleet, tammenga wel zie ik. Heb daar nog niet de volledige ingredientenlijst kunnen vinden. Raw4dogs klinkt wel goed, ik zie dat ze daar duidelijjk bij hebben gezet wat de verhoudingen zijn en wat er precies in zit. Zal daar eens naar gaan kijken. Dank je! "

Raw4Dogs heeft en lam variant, echter zonder rijst. In de lam van Carnibest zit echter ook kip en bij Raw4Dogs niet. Je hond kan dus tegen kip, dus dan zou je kunnen afwisselen met de overige smaken. Ze hebben ook een 5 mix die ik zelf graag voer :)

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Jeetje 30% pfff. Kreeg al een bericht van aanzienlijke prijsverhoging maar dit... voer dus ook naar tevredenheid 2 dagen in de week carnibest en overige dagen Orijen brok. Misschien maar om de week 2 kvv dagen van maken. Want haaksbarf, wat ik een goed alternatief vind, vindt mijn hond dan weer niet lekker. En bandit en carnivoer wat ook goede merken zijn, zijn dan nog duurder dan carnibest met 30% verhoging geloof ik. 

 

Overige goedkopere merken die goed zijn ken ik niet. Misschien iemand tips? Graag compleet door premix, calcium van bot en toegevoegde groenten en liefst ook beetje rijst.... weet dat je die laatste ook zelf kan toevoegen maar kook voor mezelf al weinig, laat staan dat ik dat voor de hond moet gaan doen wink

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" je mag iets pas compleet noemen als er een premix aan toe is gevoegd of dat je dmv dure analyses kan aantonen dat dit het geval is (Bandit). Wanneer je moet afwisselen mag een voeding niet compleet genoemd worden. Ik neem aan dat Coco hier op doelt? "

Ik geef mijn honden geen premix hoor.....en de analyses zijn gemaakt....ik denk dat je het verkeerd hebt hoor,  carnibest zijn de rollen ook apart, zitten in een rol ook geen vele diersoorten in....

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

een analyse is niet gelijk aan een volledige analyse Willemijn, die kosten duizenden euro's. En ik denk dat ik het niet verkeerd heb haha. Ik snap eigenlijk niet zo goed waar jij nu op doelt? Wie heeft het over vele diersoorten?

 

honden page profiel CocoCoco

Nou precies pim, ik schrok er ook van! Ik zoek in dezelfde richting als jij geloof ik! Ik denk dat ik dat Raw4Dogs eens ga proberen. Zie dat ze daar ook groenten toevoegen en dat ze daar wel een premix in hebben al. Vind ik zelf toch wel prettiger. 

Ik wil veel voor mijn hondje doen maar zelf daarvoor extra koken zie ik niet zo zitten :D Liever wel vers vlees maar kant en klaar haha

Willemijn het maakt mij niet zoveel uit welke vleessoort of vleessoorten erin zitten, als iedere variant maar compleet is (en dan bedoel ik niet dat wisselsysteem, dat heeft niet mijn voorkeur)

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

" Jeetje 30% pfff. Kreeg al een bericht van aanzienlijke prijsverhoging maar dit... voer dus ook naar tevredenheid 2 dagen in de week carnibest en overige dagen Orijen brok. Misschien maar om de week 2 kvv dagen van maken. Want haaksbarf, wat ik een goed alternatief vind, vind mijn hond dan weer niet lekker. En bandit en carnivoor wat ook goede merken is, is dan nog duurder geloof ik. 
 
Overige goedkopere merken die goed zijn ken ik niet. Misschien iemand tips? Graag compleet door premix, calcium van bot en toegevoegde groenten en liefst ook beetje rijst.... weet dat je die laatste ook zelf kan toevoegen maar kook voor mezelf al weinig, laat staan dat ik dat voor de hond moet gaan doen .  "
 

Hoi Pim, met rijst kom je qua vergelijkbaars alleen bij Bandit denk ik uit, die is compleet dmv volledige analyse ipv premix. Je hebt ook nog de Rodi Lam met Rijst of bv Jolipet (wel hoog in rijst). Een Prins of Energique heb je ook met rijst maar dit zijn wel allemaal plakken/schijven. Raw4Dogs bevat dus ook een premix, bot als calciumbron en groenten. Alleen dus geen rijst.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Hier is inderdaad ook een petsplace in de buurt dus ga eens kijken voor dat raw4dogs.

Bandit is dan net zo duur of zelfs duurder als carnibest met 30% prijsverhoging. Heel erg, maar zal dan denk ik toch carnibest blijven voeren. Ook omdat bijvoorbeeld alternatieven hier niet goed bevielen. Haaksbarf vindt mijn hond niks en bijvoorbeeld farmfood vind ik niks want jeetje wat kan er van kvv een vieze lucht komen.... ben echt een tevreden carnibest gebruiker. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Ik promoot niets, je staat er vrij in wat je koopt, maar hier even toch een voorbeeld van een rol vlees.....dat het echt compleet is.....       
 
Degomeat Eend compleet - 100 % GLUTENVRIJ vers vlees voor de voedsel gevoelige en voedsel allergische hond.
 
Samenstelling: Eendenvlees 57%Eenden karkas 20%Eenden orgaan; lever, hart 10%Gepureerde groenten en fruit 12%Zalm olie 1%
Analytische bestanddelen (%) Calcium 1.14g / 100gFosfor 0.59g / 100gRuw eiwit 10.9g / 100gRuwe as 3.49g / 100gRuwe celstof 0.5g / 100gRuw vet 19.1g / 100g "

Let op dat bij erg veel KVV's (ook zoals die Willemijn aangaf) de orgaanverhoudingen niet kloppen en bijna altijd de nier ontbreekt.

 

Dan liever dmv een pre-mix compleet maken als verschillende diersoorten voeren die niet volledig juist zijn

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

Ik heb ook jaren Carnibest gevoerd naar volle tevredenheid, maar ben nu heel tevreden over Raw4Dogs, al is het altijd afwachten of ze iets net zo lekker vinden en af en toe haal ik nog wel Carnibest al zal ik dat nu minder gaan doen... Via de website kan je de verkooppunten vinden en toentertijd een gratis probeerworst aanvragen, weet niet of dat nu nog zo is

 

honden page profiel CocoCoco

Ja ik ben ook tevreden over Carnibest maar ik irriteer me aan die forse verhogingen zo plots. Principe kwestie, ben daar een beetje klaar mee. Ik ga eens kijken of die van mij Raw4Dogs ook lekker vindt en dan zie ik daarna wel of ik overstap of bij Carnibest blijf. Vind het wel heel fijn dat ik precies kan zien wat erin zit bij Raw4Dogs. Ben benieuwd wat hij ervan vindt!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik voer go Will.  Heel tevreden van. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Let op dat bij erg veel KVV's (ook zoals die Willemijn aangaf) de orgaanverhoudingen niet kloppen en bijna altijd de nier ontbreekt.
 
Dan liever dmv een pre-mix compleet maken als verschillende diersoorten voeren die niet volledig juist zijn "

Bij de lam van specimal zit de nier er bij....als je die ook voer is het goed.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik voer Raw4Dogs. Deze is bij de meeste Pets Place winkels en Jumpers bijvoorbeeld goed te verkrijgen (ik weet niet waar je nu Carnibest koopt en welke varianten je voert?). Deze is ook compleet per rol en bevat ook groenten voor de vezels. Kwaliteit is altijd super en ze hebben 6 varianten, volgens mij hebben ze dus voor elke Carnibest variant wel een goed alternatief. Alleen hebben ze geen pancreas variant.
Ze hebben alleen helaas geen kilo rollen maar 450gr of 1,5kg, maar ik betaal omgerekend 4,30 per kg voor de kip variant. "

Raw4dogs daar ben ik vorige maand mee begonnen. Had het al veel eerder moeten geven maar

ik moet het bestellen hier niet te krijgen.

Dat is de enige kvv dat goed verzadigd raakt nog beter dan van carnibest,farmfood fresh....

Hier komt er niks anders meer binnen.

 

honden page profiel CocoCoco

Dat klinkt goed monique! Ik ben heel benieuwd!

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Misschien is tamro barf flakes wat. 

Het is compleet en zit per 5 kg los gevroren verpakt in dozen. 

Ik vind het super makkelijk verpakt en fijn te geven en ontdooien. 

Onze hond vindt het super lekker. 

Ingredienten:
Rund, Eend, Geit, Lam, Kalkoen

Mengverhouding: 
60% spiervlees, 15% organen (hart, lever eend/kalkoen maag en een beetje long) en 25% bevleesde Eendenkarkas

Analyse:
eiwit: 15,4%
vet: 19,3%
ruwe celstof: 0,41%
as: 3%
calcium: 0,59%
fosfor: 0,33%
vocht: 62,4%

 

Of de budget

Diersoorten:
Rund, kip, zalm en kalkoen

Verhoudingen
70% spiervlees
15% orgaan (hart, lever, pens, eenden/kalkoen maag en een beetje long)
15% bot

 

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Ik voer mijn Aussie lotgering, voorheen kreeg ze dogmeat.

Dogmeat heeft enkelvoudige en complete rollen kvv.

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^