HondenPage baasje lenka <3 Luna

Wat schreven de vrienden van lenka <3 Luna op het forum

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Markiesje of Havanezer
" Wij hebben 3 working kelpies, 5 border collies en 13 mini's, ik begrijp wat je bedoelt.Maar nee, ze zijn totaal anders dan de borders (en kelpies) in dat opzicht.De mini's zijn echte kindervrienden. Vroeger gingen de oudste 2 mini's ook altijd met de kinderen mee als ze gingen buiten spelen. Ze sprongen zelf in de aanhanger achter de skelter om met de kinderen rond te rijden. Ik ben met zowel mijn border collie Twister als ook met onze mini Blue NL kampioen behendigheid geweest. Twister ging altijd bij de start staan, het maakte hem niet uit met wie hij liep, als hij maar kon lopen. De mini gaat alleen maar mee als ze weet dat ze daar een lekkere beloning mee kan verdienen. Nog steeds probeert ze, nu op oude leeftijd, alle trucjes uit als ze weet dat iemand iets lekkers bij zich heeft. Wel heb je bij de mini's verschil in drive. Ik heb een aantal met een high drive en een aantal met een medium-low drive. De high drive zijn drukker en willen graag iets samen doen. De low drive zijn leuke huishonden die als het moet wel wat willen doen, maar net zo lief op schoot liggen.... " Gea Ah oké op die manier :)
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in 2e hond aanschaffen - Giardia
" De fokker heet kennel van de venhoeve in biezenmortel. Noord-Brabant. Nederland. staat in ander topic Fokker die op 1 week bezoek laat komen en weet van giardia is volgens mij geen goede fokker.  " saskia Hopelijk leest ze wel nog mee. 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in 2e hond aanschaffen - Giardia
" Hoihoi,   Ik en mijn vriend mogen over 9 weken onze puppy ophalen (deze is gisteren geboren). Wij wonen bij mijn schoonouders in huis en hun hond heeft momenteel Giardia. Ik weet dat dit ontzettend besmettelijk is en de hond is hier voor onder behandeling van een DA. Maar heeft iemand adviezen hoe we dit straks het beste kunnen aanpaken, en dus proberen te voorkomen dat onze pup ook besmet raakt..   Groetjes Lotte " Lotte Als je bereid bent om vanuit een besmet huis naar het nest te gaan en een pup over 9 weken mee te nemen naar huis, dan ben ik van mening dat je niet begrijpt hoe zwaar giardia is. Met name voor jonge pups kan het de dood betekenen. Ik ben niet iemand die vaak harde stellingen neemt, maar als je dat risico durft te nemen, dan hoor je geen hond te nemen tot je weet wat het wel inhoud. Ik hoop dat de dierenarts je goed adviseert en je niet naar de fokker gaat op dit moment.  
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Markiesje of Havanezer
" Een Miniature American Shepherd of Miniature Australian Shepherd?Wij hebben beide, bijna hetzelfde ras... alleen een andere registratie.Qua energie niveau zijn ze te vergelijken met een Markiesje.Onze honden zijn zeer open en sociaal, echte kindervrienden en makkelijk in de opvoeding.Een aantal van onze honden:Blue merleBlack triRed merle " Gea Bij het lezen van deze tip vroeg ik mij af of de miniature Shepherd niet het gedrag van de kinderen spiegelt?Ik heb zelf twee Border Collies en wanneer wij kinderen over de vloer zijn die druk zijn, dan spiegelen zij direct het gedrag van de kinderen en aangezien Australian Shepherds natuurlijk in sommige dingen overeenkomen met Border Collies (Ik weet niet in hoeverre dat ook voor miniature geldt) vroeg ik mij af of zij dat ook hebben?
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in ik ben gewoon mooi
Mijn moeder en ik herkennen een Groenedaler erin zoals ze vroeger waren, met niet zo'n spitse neus zoals ze nu hebben. (Mijn moeder heeft zelf een Groenedaler gehad toen ze jong was.) Ook zijn we een tijdje geleden een hond tegen gekomen die kwam uit Roemenië, zag er ook zo uit en was ook een Groenedaler met de looks van vroeger. Persoonlijk denk ik dat het wel mogelijk is dat er een Border Collie of een soortgelijke drijver inzit, met name als je naar de kop kijkt.
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Mijn "hond" is bang voor jouw hond/ras.
" Ik ken de fases maar ik bedoel dus dat ik het niet zo ver laat komen. Ik zie het vaak al mijlen van te voren fout gaan en verbaas me erover dat veel mensen het hun honden maar laten uitzoeken. Ik wil niet dat mijn hond heftig moet corrigeren want dan heb ik het te lang laten duren. Ik heb gelukkig een hond die netjes en duidelijk is en waar 90% van de honden naar haar luistert als ze fase 1 laat zien maar ik geloof ook dat ze zo stabiel is geworden doordat ik heel veel situaties heb voorkomen. Behalve zwarte honden met puntoren. Die zijn stom. Dat ligt niet aan de zwarte honden met puntoren maar aan mijn hond die alles wat zwart is met puntoren over 1 kam scheert. " Klara Volgens mij zitten wij op een lijn qua opvoeding 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Mijn "hond" is bang voor jouw hond/ras.
" Nou moet ik zeggen dat ik ook niet echt zit te wachten op 'correcties van vreemde honden. Ik heb liever dat baasjes gewoon voorkomen dat het zover komt. Ik zie echt wel of mijn hond een andere hond leuk vind en haal haar terug voordat ze gaat regelen. Ook correcties kunnen er bij een onzekere hond inhakken en als een aanval voelen. En veel honden corrigeren niet netjes. Die van mij doet het alleen door even te bevriezen en strak te kijken. Dat is vaak al genoeg. Maar jonge honden zie ik vaak enorm overdreven fysieke correcties geven die totaal niet op zn plek zijn.  " Klara Oh dat heb ik ook zeker dat de baas hun eigen hond terughaalt, maar meestal zijn ze daartoe niet instaat of zien het gedrag van hun hond als leuk. Mijn hond geeft bijvoorbeeld netjes meerdere waarschuwingen. In de eerste fase is het stilstaan een strakke bek trekken, als de hond dan nog niet weg gaat dan gaat ze de tweede fase in door haar lippen op te trekken. Mocht de hond dan nog niet luisteren dan gaat ze fase drie in en maakt ze nip bewegingen naar de hond en als de hond (en de baas) het dan nog niet begrijpen dan corrigeert ze met veel gedoe en dat soort dingen zonder de hond werkelijk te raken. En dan kijkt de baas ineens wel op meestal... Ik heb dus inmiddels geleerd om de ruimte tussen mijn hond en een andere hond te vergroten mocht ik direct merken of gewoon weten dat die hond niet met mijn hond samen gaat. Hierbij blokkeer ik die hond. Persoonlijk vraag ik mij af of die jonge honden waar jij het over hebt niet gewoon te vaak belaagd worden door hyperactieve honden. 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Mijn "hond" is bang voor jouw hond/ras.
" Wat ik altijd zo irritant vind is het: 'hij is ooit aangevallen door een herder, stafford wat dan ook' over een kleine chihuahua bijvoorbeeld. Als een herder een chihuahua echt had aangevallen was het er niet meer geweest, en gek genoeg gebruiken mensen dit altijd.. als je dan vraagt of ze er snel mee naar de da zijn geweest, of het aan het bloeden was is het antwoord 9 vd 10 keer nee... dan was het dus geen aanval geweest..  " Pascale&Kahlúa Ach dat herken ik. Van die mensen die een correctie als aanval zien  
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Wat doen jullie in dit soort situaties?
Supervervelend! Ik heb het ook wel eens gehad en ik probeer dan door te fietsen tenzij een van de honden de situatie gevaarlijk maakt. Inmiddels heb ik geleerd dat mijn hond zelf haar ruimte pakt en juist snauwt en de andere hond corrigeert als ze aan de lijn blijft. Daarom gooi ik haar vaker los bij een andere hond, omdat zij een grotere ruimte pakt dan ik haar kan geven. Mijn andere hond lijn ik wel aan en met hem fiets ik gewoon door en zeg ik tegen hem dat hij door moet lopen. Maar tenzij de baasjes ook reageren kan je verder vrij weinig.  Oh en ook: negeer andere mensen wat zij zeggen. Ik merk ook dat andere mensen op een manier merken dat je onzeker bent over het gedrag van je hond. Sinds ik mijn hond zelf beter begrijp en het irritant is als een ander dier niet naar je grenzen luistert, kan ik haar gedrag beter uitleggen aan anderen én in het algemeen reageren mensen nu ontspannender zelfs als ik niets uitleg. 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Welke hond raad jij aan? Weimaraner, zwitserse sennen of?
" Hartstikke bedankt voor het meedenken. De hondjes van J. zien er bij nader inzien niet heel erg 'boxerig' uit, 200 euro is ook wel heel weinig, voor zover dat iets zegt. Ik zie van alle 3 af. Laatste vraag dan. Zegt onderstaande advertentie jullie iets? https://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-beagles-bassets-en-lopende-honden/m1308223151-kruising-ridgeback-pups.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr Als de moeder een sociale hond is (ridgeback) en de vader een boxer-labrador, kun je denk wel een hele lieve sociale hond krijgen.   " Michiel de Haan €200,00 voor een kruising vind ik niet te goedkoop eigenlijk, maar het zegt mij wel dat het zeer waarschijnlijk een oeps nest was.  Het account en de advertentie van de Ridgeback kruising ziet er verder wel goed uit. Wat wel belangrijk is bij elke nestje eigenlijk is kijken en vragen naar het karakter van de moeder en vader van de honden. Met name het karakter van de moeder is van belang bij de opvoeding van de pups. Oh en ik wilde in mijn vorige bericht nog aanraden om naar een Viszla te kijken. De Viszla's die ik ken zijn stabiel en rustig in omgang met andere honden en mensen en lopen ook allemaal makkelijk los. De Ridgebacks die ik(!) ken zijn wat drukker en minder sociaal met andere honden en andere honden kunnen Ridgebacks moeilijker lezen door hun bouw. 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Welke hond raad jij aan? Weimaraner, zwitserse sennen of?
" Een boxer x labrador vind ik ook een hele leuke hond. Deze vind je echter alleen op marktplaats, bij fokkers.  Ik weet dat deze Gerard bijvoorbeeld een fokker is, maar wel redelijk (?) met honden omgaat. Hij heeft ook in Boer zoekt Vrouw gezeten. Hier de link: https://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-retrievers-spaniels-en-waterhonden/m1307366356-boxador-boxer-x-labrador-pups.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr Verder zie ik nog 2 keer een kruising tussen een boxer - labrador staan: https://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-retrievers-spaniels-en-waterhonden/m1308891859-labrador-x-boxer-pups.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr https://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-bulldogs-pinschers-en-molossers/m1310576422-boxer-x-labrador-pups.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr Ik hoor graag hoe jullie hierover denken. " Michiel de Haan Die Gerard zou ik niet doen, fokt teveel kruisingen. Op dit moment drie advertenties met puppies en zal dat denk ik ook wel gedurende het jaar houden. Dat hij op tv is geweest betekend niet meteen dat het inderdaad een goede fokker is . De beelden zijn natuurlijk goed voorbereid door de fokker. Die J. ziet er wel goed uit, maar zou ik even bellen indien mogelijk om meer informatie te krijgen over de oorsprong van het nestje, of ze vaker fokken of niet. Let ook op de stem aan de telefoon, als de stem een beetje nors of ongeïnteresseerd klinkt zou ik het afraden. Toen ik opzoek was naar mijn hond, kreeg ik altijd een onderbuik gevoel bij zulke telefoontjes en koos ik ervoor om niet verder te gaan. De derde raad ik ook af, die heeft volgens mij meerdere accounts met meerdere nestjes. Op dit account heeft hij al twee nestjes op dit account. 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Hondenras/kruising gezocht
En Tollers? Ze zijn ietsjes groter, maar voldoen verder wel aan je vragen volgens mij? 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Verplicht sterilliseren Labra-Doodle?
Vraagje: waarom is iedereen zo van streek op het beperken van random nestjes van een ras, terwijl er ook net zo wordt gereageerd als iemand een oeps nest heeft of voor de derde of vierde keer met dezelfde teef een nestje heeft?   Ik vind het best goed dat mensen worden aangemoedigd/gedwongen om hun hond te steriliseren of castreren, alleen de termijn zou wel moeten zijn: zodra de hond is volgroeid en tussen de twee en vier keer loops is geweest. Maar goed dat is mijn mening. 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Hond is bang van dochter? ( gromt)
Kan het ook zijn dat je hond moe is op het moment dat ze begint te grommen en niet weet wat ze met de prikkels moet doen? Mogelijk is het een idee om een gebruikt rompertje af en toe te laten ruiken en gewoon op de grond met je hond zitten en aaien? 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Bijtende bordercollie pup
"   Kan het niet laten, nog een reactie te geven. Maar op het moment dat ze het aan het doen zijn ga je nee zeggen?? Net zo als nee roepen als de hond bijt. Of voorkom je dat ze het gaan doen??? " kim & mo En hoe voorkom je dat ze dat gaan doen? Oh ja! Door 'nee' te zeggen of op een andere manier te corrigeren op het moment dat ze aanstalten willen maken om iets te doen...  Leer toch gewoon grenzen te geven! Krijg je ook geen irritante en niet-luisterende dieren van. 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Bijtende bordercollie pup
Wat ik deed was: als ze beet, pakte ik haar bek (zachtjes natuurlijk) zodat ze niet kan happen en dan zei ik streng: 'nee'. Dat was toen ook binnen enkele dagen/weken over. Border Collies zijn heel slim, maar je moet wel duidelijk zijn. 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Bijtende bordercollie pup
"   Dit klinkt heel mooi maar een pup weet in het begin echt niet wat nee is. Hij is niet met ons woordenboek geboren. Waarom zou je “straf” gaan geven als er andere dingen ook kunnen? Ik ben voor andere oplossingen boven straf de hond moet jou leuk vinden om mee samen te werken en andere dingen leuk vinden op te gaan kauwen, door de pup aan te leren nee, iets anders en dan goedzo als ie dat wel doet buig je het gedrag om en wordt nee een soort Comando van stoppen waar je nu mee bezig bent en dat gaan doen wat wel mag. " kim & mo Noem je "nee" zeggen al straffen?... Sorry hoor maar een slimme hond met name een Border Collie leer je het bijten toch vooral af door "nee" te zeggen en niet van die onzinnige dingen als vervanging geven. Bij mijn Border Collie werd het ook echt erger als ik een touw gaf...
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Tips gevraagd! Wandelweekend met de hond
" Houd je er wel rekening mee dat je hond in de meeste EU landen in de trein gemuilkorfd moet zijn? https://www.nsinternational.nl/nl/voorbereiding-thuis/huisdieren-meenemen-in-de-trein   Fijne dagen alvast gewenst! " Cody  Ik zie nu dat ik nog niet op je had gereageerd, maar ik ben tegenwoordig heel langzaam met de twee honden aan het trainen. Ze vind het nog maar niets haha. Maar ik hoorde ook dat je het vooral bij je moet hebben en laten zien dat je het bij je hebt
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Tips gevraagd! Wandelweekend met de hond
een aantal jaar geleden was ik in Augustus in Engeland en toen had het zo erg gehageld dat er echt hopen lagen van hagelstenen en kelders waren toen ook volgelopen. 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Tips gevraagd! Wandelweekend met de hond
" TS, er valt weer sneeuw op de Hoge Venen. Hier kan je alvast enkele webcambeelden bekijken: http://www.rubenweytjens.be/waarnemingen/webcams/webcams-ardennen-hoge-venen   Ik dacht... ik laat het je maar even weten! Misschien komt er een weekend vol sneeuwpret van!  " Alaska's Finest!  Dank je! Helaas heb ik een druk weekend voor de boeg :(
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Eerste hond ras
Ik weet niet of het al is voorgesteld, maar als je man regelmatig op een boerderij werkt bij kalveren. Heb je dan ook gekeken naar een Border Collie? Ook denk ik dat een Friese Stabij ook wel mooi zou passen. 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Kvv gevaarlijk?Komkommertijd.?
"  Ik denk dat even iets moet toelichten,geschreven woord af en toe. Heel vaak wordt er op zulke artikelen gereageerd met de volgende woorden,het is weer komkommertijd.   Dit artikel bevalt mij wel,ik voer ook vers,ik ben kritisch op mijn eigen voeding en ik vind het goed dat er de nodige aandacht aan kvv voeren wordt besteedt en dat mensen op de risico's worden gewezen en zeker een goede hygiene in acht houden.   Maar om eerlijk te zijn ik heb af en toe een zwaar hoofd in de kwaliteit van kvv. Als je barft dan weet je wat je hond eet,vaak nog niet de herkomst maar dat is weer een andere discussie. " Monique   Bij mij komt vragen of een artikel de oorzaak is van komkommertijd over als: oh journalisten konden geen onderwerpen vinden om over te schrijven en bedenken zelf iets leuks. Vandaar dat ik reageerde  
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Kvv gevaarlijk?Komkommertijd.?
Even een puntje op je kop: Omdat een artikel jou niet bevalt, is het niet meteen komkommertijd...  Zelf sta ik neutraal tegenover KVV en lijkt me het logisch dat je dat met verstand gebruikt. 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Tips gevraagd! Wandelweekend met de hond
Dank jullie voor de suggestie van Baraque Michel. dit klinkt met drie uur reistijd als een haalbare reis. Dit is voor mij bijna net zo ver en waarschijnlijk met net zoveel overstappen als een van de Waddeneilanden. Bovendien houd ik zelf heel erg van sneeuw.  De suggesties van Texel zijn dus goed bedoeld, maar in de winter geniet ik graag van sneeuw samen met mijn hond. 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Tips gevraagd! Wandelweekend met de hond
" Er is ook een Facebook pagina speciaal voor mensen die met hond op vakantie willen. Misschien kan je het daar eens vragen. Vooral qua accommodatie kunnen ze daar vast helpen.  " Marjolein  Dat is inderdaad ook nog een optie
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Tips gevraagd! Wandelweekend met de hond
"  Als je echt naar een ski-gebied wil, er zijn speciale ski-treinen in het winterseizoen, zoals de ski-thalys. Al is het natuurlijk een hele verplaatsing voor slechts een weekendje weg... https://www.treinreiswinkel.nl/reizen/wintersporttreinen   Je kan ook de weersvoorspellingen in de gaten houden, en als er sneeuw valt in de Ardennen of in Luxemburg (bijvoorbeeld het Mullerthal), dan snel daar naartoe vertrekken  Meestal valt er in de periode januari-maart wel enkele malen een aardig pakje sneeuw in de ardennen die dan minstens enkele dagen blijft liggen. Dus als je flexibel bent in je vrije dagen, is dit ook een optie.   " Alaska's Finest!  Het hoeft geen ski-gebied te zijn, maar wel graag met sneeuw en om te wandelen. Niet alle ski-gebieden zijn volgens mij geschikt om te wandelen?  Ik ben inderdaad flexibel met mijn weekenden. Luxemburg is inderdaad ook nog een mooie locatie.
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Tips gevraagd! Wandelweekend met de hond
" Hoe lang mag de reistijd zijn, en van waaruit vertrek je? " Alaska's Finest!  Ik vertrek vanuit Hoorn en de reistijd maakt mij niet heel veel uit. Zo'n 8 tot 10 uur vind ik ook prima. 
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Tips gevraagd! Wandelweekend met de hond
" Ardennen...? Voor een weekend kan het ook niet al te ver zijn, of duitsland.. " Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin  Misschien ook nog wel een suggestie, maar ik denk niet dat het daar niet echt winterachtig is en ik zou dat wel erg leuk vinden   Ik ga er wel even naar kijken  
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Tips gevraagd! Wandelweekend met de hond
" Zelf ga ik altijd wintersporten in Oberstdorf (Duitsland). Dit is naast de goede skimogelijkheden ook geweldig mooi om te wandelen. Honden zijn vrijwel overal welkom.    Of het goedkoop kan weet ik niet, maar je kunt er heel goed met de trein komen. Dat moet je zelf even uitzoeken qua prijs.  " Ruby88   Dank je wel! Dat is een fijne suggestie. Ik ga er naar kijken.
honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 schreef in Tips gevraagd! Wandelweekend met de hond
Op het moment zit ik erover na te denken om tijdens de wintermaanden een weekendje weg te gaan met mijn Border Collie Ziva. Ik weet alleen niet waar ik goedkoop en makkelijk naartoe kan met haar om te wandelen. Ik weet alleen absoluut niet waar ik het beste naartoe kan, waar ook sneeuw ligt (ik houd nogal van sneeuw). Als reisstijl zit ik te denken om met de trein te gaan aangezien dat het makkelijkste is en ik geen rijbewijs heb.  Mijn vraag is dus: heeft iemand tips waar ik goedkoop naartoe kan? 
 

Vrienden van lenka <3 Luna

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3honden foto van Ziva < 3

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^