Bijtende bordercollie pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel infinitys baasjeinfinitys baasje

hoi alle baasjes

ik heb een vraag mijn bordercollie pup bijt. Ja ik weet het het hoort erbij maar we hebben al de goede ideeën geprobeerd van dit hondenforum. Afleiden, auw roepen, negeren maar niets helpt. We spelen er veel mee als ze weer wakker is van haar slaapjes. Ze is heel leergierig en we leren haar met brokjes om niet te bijten maar ze bijt dan juist harder. Ze gaat vanaf morgen naar de hondenschool, heeft iemand een goede tip voor ons? Alvast hartstikke bedankt

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Met brokje leren om niet te bijten, hoe doe je dat?

Die kende ik nog niet namelijk. 

 

Wat hier hielp, wat veel kauwmateriaal bij de hand te hebben.

Zodra het bijten begon, iets in de bek geven en met de stem belonen als hij daarop ging kauwen.

Verder voornamelijk het bijten genegeerd.

Met zo'n 4 a 5 maanden was het helemaal over.

honden page profiel infinitys baasjeinfinitys baasje

Hoi Silvia

Die vier tot vijf maanden geeft me toch hoop dat het over gaat.ik ga die tip uitproberen met dingen te geven in haar bek.  En als ze iets netjes aanpakt krijgt ze een brokje en als ze bijt doe ik mijn hand dicht dat ze niets krijgt. Dank je wel

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Hoe oud is de pup nu?

honden page profiel infinitys baasjeinfinitys baasje

Hoi Loes 

mijn pup Infinity is 2,5 maand oud

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico 3 doggies

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" Hoi Loes 

mijn pup Infinity is 2,5 maand oud "

 



Tijdens het wisselen kan het bijten ook heftiger zijn, bied je veel (kauw) speelgoed aan en zorg je dat de pup verder genoeg rust krijgt?

Verder hebben BC's sws meer de neiging om te gaan hoeden dan veel andere rassen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

444140.jpgHier ook net 8 weekjes, langelijn en laten snuffelen.

444145.jpg445027.jpg445124.jpg445125.jpg445128.jpg445150.jpg

445151.jpg2.5 maand oud....de pup verkend de wereld met zijn bek, hij heeft alleen maar zijn bek om dat te gaan verkennen, wij willen dat niet, het bijten in onze spullen en in ons, geef altijd iets waar die dan wel in mag bijten, goede botten zoals, de witte van farmfood, en neem de puppytime vior je pup, ga mooi op de grond zitten, op een vetbed, samen een bot vasthouden, iedere keer als die in jou wil bijten, nee..en het bot weer aanbieden..pup is graag bij je, neem er de tijd voor, speel ook met de pup op het vetbed, zo leert de pup dat bijten in ons niet leuk is en zal dan steeds het bot pakken....leg de pup eens tussen je benen en kriebel dan eens lekker over zijn buik en hals, de pup wordt daar rustig van....flesje met kiezels waar de pup mee kan spelen.....en buiten aan een lange lijn op een veilige plek laten snuffelen kan de pup zijn energie kwijt.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

De pup vertellen dat hij niet mag bijten.

 

Al die methodes die je gebruikt en aangeraden worden vermijden het bijten, vervangen het bijten maar vertellen je pup niet dat hij niet mag bijten. Gewoon "Nee". En dan niet gaan wapperen met je handen of aarzelen bij het aanraken.

 

Twee BC pups gehad. De eerste geen erge bijter.. was in een paar dagen bekeken. De tweede was een extreme bijter, het hele nestje was zo. Je kon ze niet aanraken of je had tandjes in je staan. Aan alle kanten werd er in ons gebeten als we kwamen puppyknuffelen. Ook in een paar dagen bekeken.

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

" De pup vertellen dat hij niet mag bijten.

 

Al die methodes die je gebruikt en aangeraden worden vermijden het bijten, vervangen het bijten maar vertellen je pup niet dat hij niet mag bijten. Gewoon "Nee". En dan niet gaan wapperen met je handen of aarzelen bij het aanraken.

 

Twee BC pups gehad. De eerste geen erge bijter.. was in een paar dagen bekeken. De tweede was een extreme bijter, het hele nestje was zo. Je kon ze niet aanraken of je had tandjes in je staan. Aan alle kanten werd er in ons gebeten als we kwamen puppyknuffelen. Ook in een paar dagen bekeken. "

 



Dit klinkt heel mooi maar een pup weet in het begin echt niet wat nee is. Hij is niet met ons woordenboek geboren. Waarom zou je “straf” gaan geven als er andere dingen ook kunnen? Ik ben voor andere oplossingen boven straf de hond moet jou leuk vinden om mee samen te werken en andere dingen leuk vinden op te gaan kauwen, door de pup aan te leren nee, iets anders en dan goedzo als ie dat wel doet buig je het gedrag om en wordt nee een soort Comando van stoppen waar je nu mee bezig bent en dat gaan doen wat wel mag.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

"  

Dit klinkt heel mooi maar een pup weet in het begin echt niet wat nee is. Hij is niet met ons woordenboek geboren. Waarom zou je “straf” gaan geven als er andere dingen ook kunnen? Ik ben voor andere oplossingen boven straf de hond moet jou leuk vinden om mee samen te werken en andere dingen leuk vinden op te gaan kauwen, door de pup aan te leren nee, iets anders en dan goedzo als ie dat wel doet buig je het gedrag om en wordt nee een soort Comando van stoppen waar je nu mee bezig bent en dat gaan doen wat wel mag. "

Noem je "nee" zeggen al straffen?... Sorry hoor maar een slimme hond met name een Border Collie leer je het bijten toch vooral af door "nee" te zeggen en niet van die onzinnige dingen als vervanging geven. Bij mijn Border Collie werd het ook echt erger als ik een touw gaf...

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Wat ik deed was: als ze beet, pakte ik haar bek (zachtjes natuurlijk) zodat ze niet kan happen en dan zei ik streng: 'nee'. Dat was toen ook binnen enkele dagen/weken over. Border Collies zijn heel slim, maar je moet wel duidelijk zijn. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Dit klinkt heel mooi maar een pup weet in het begin echt niet wat nee is. Hij is niet met ons woordenboek geboren. Waarom zou je “straf” gaan geven als er andere dingen ook kunnen? "

"Nee" zeggen is al 'straf geven'? 

Wat een.onzin. Ze worden inderdaad niet met een woordenboek geboren maar wel met voelsprieten voor intonatie en leren razend snel. Na een paar "Nee's" begrijpen ze al dondersgoed wat je bedoelt. 

 

Je leert een BC echt niet het bijten af door er een kluif in te proppen. Het enige dat je ze daarmee leert is dat als ze een kluif willen ze je moeten bijten. 

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" "Nee" zeggen is al 'straf geven'? 

Wat een.onzin. Ze worden inderdaad niet met een woordenboek geboren maar wel met voelsprieten voor intonatie en leren razend snel. Na een paar "Nee's" begrijpen ze al dondersgoed wat je bedoelt. 

 

Je leert een BC echt niet het bijten af door er een kluif in te proppen. Het enige dat je ze daarmee leert is dat als ze een kluif willen ze je moeten bijten.  "

 



Als je een woord gebruikt om iets te laten stoppen. Voeg je iets toe om gedrag te verminderen. Dan ben je dus positief aan het corrigeren volgens operante conditionering. Dus ja, het is straffen.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wat een gedoe zeg.. Waarom zou je geen nee mogen zeggen? Er is heus niets mis met een pup een nee verkopen. Je kunt gedrag blijven ombuigen tot je erbij neervalt, misschien dat het werkt bij een hond die niet erg ondernemend is of niet bepaald slim is, maar zo wordt het nooit duidelijk. Lekker overzichtelijk toch, als je iets goed doet krijg je een 'joepie wat goed!' en als je iets blijft doen wat niet de bedoeling is een 'nee'.  Probleem zo opgelost.

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

"  


Als je een woord gebruikt om iets te laten stoppen. Voeg je iets toe om gedrag te verminderen. Dan ben je dus positief aan het corrigeren volgens operante conditionering. Dus ja, het is straffen. "

 



Precies wat ik bedoel! Ik vind dat gewoon straf hoor, wat is het anders? wat een onzin en wat een gedoe? Nou ja zeg ik heb mijn hond er op die manier prima mee gekregen hoor. En nee ik heb geen domme hond die niets onderneemt. Ik wil niet continu nee tegen mij hond roepen en zeker niet als ik bij mij in de buurt is. Het moet leuk zijn om bij/met baas te zijn. Voorkom dat je hond in je gaat bijten, houd een touw bij de hand.. Mijn mening is anders schijnbaar, maar een goed of fout zo hoeft het toch niet gezegd te worden..,.. andere ideeen in trainen zijn er nou eenmaal.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik zie een 'nee' meer als een commando en gebruik het ook zo. 'Nee' geeft voor mijn hond aan dat zij iets doet wat ik niet wil of wat niet de bedoeling is, net zoals dat 'ja' of 'goed zo' betekend dat mijn hond was goeds doet.

Ik gebruik 'nee' ook heel veel, waarschijnlijk evenveel als 'ja'. Penny vind dat niet vervelend en schrikt er niet van (tenzij ik het echt zo hard mogelijk schreeuw maar dat is puur in noodsituaties), het is gewoon om aan te geven dat ze wat anders moet doen wat ik wel goed vind of dat ze moet stoppen.

Ik zie het dus ook niet echt als straf, maar het ligt denk ik ook aan de manier waarop je het gebruikt.

---

Misschien kan je weg lopen als je pup bijt, eventueel naar een andere kamer, of anders je pup naar zijn/haar plaats sturen en daar kort houden. Ik heb verder niet zo veel tips

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" Ik zie een 'nee' meer als een commando en gebruik het ook zo. 'Nee' geeft voor mijn hond aan dat zij iets doet wat ik niet wil of wat niet de bedoeling is, net zoals dat 'ja' of 'goed zo' betekend dat mijn hond was goeds doet.

Ik gebruik 'nee' ook heel veel, waarschijnlijk evenveel als 'ja'. Penny vind dat niet vervelend en schrikt er niet van (tenzij ik het echt zo hard mogelijk schreeuw maar dat is puur in noodsituaties), het is gewoon om aan te geven dat ze wat anders moet doen wat ik wel goed vind of dat ze moet stoppen.

Ik zie het dus ook niet echt als straf, maar het ligt denk ik ook aan de manier waarop je het gebruikt.

---

Misschien kan je weg lopen als je pup bijt, eventueel naar een andere kamer, of anders je pup naar zijn/haar plaats sturen en daar kort houden. Ik heb verder niet zo veel tips "

 




Nee en ja zijn commando's mr in theorie is nee dus een positieve straf en goedzo een positieve bekrachtiging.

Negeren is negatieve straf (want je haalt je aandacht weg)

Negatief bekrachtigen is bijv een slipketting die geen pijn meer doet als de hond stopt met trekken. De pijn van de slipketting is dus ook positief straffen maar is voor de hond veel vervelender dan een nee.

Dit is gwn de basic van operante conditionering.

Ik vind de nee prima mr je moet wel weten wanneer je m gebruikt.

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

"  



Nee en ja zijn commando's mr in theorie is nee dus een positieve straf en goedzo een positieve bekrachtiging.


Negeren is negatieve straf (want je haalt je aandacht weg)


Negatief bekrachtigen is bijv een slipketting die geen pijn meer doet als de hond stopt met trekken. De pijn van de slipketting is dus ook positief straffen maar is voor de hond veel vervelender dan een nee.


Dit is gwn de basic van operante conditionering.


Ik vind de nee prima mr je moet wel weten wanneer je m gebruikt. "

 


Precies.

Ik heb inderdaad ook helemaal geen probleem met af en toe een nee. Maar ik voorkom liever dat mijn hond de fout in gaat dan dat ik deze fout moet stoppen.
Maar tegenwoordig is nee bij sommige mensen een standaard woord geworden en daar ben ik nogal allergisch voor

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  
Precies.

Ik heb inderdaad ook helemaal geen probleem met af en toe een nee. Maar ik voorkom liever dat mijn hond de fout in gaat dan dat ik deze fout moet stoppen.
Maar tegenwoordig is nee bij sommige mensen een standaard woord geworden en daar ben ik nogal allergisch voor "

Alles wat doorslaat is niet goed. Elke 5 minuten "nee" schreeuwen naar je hond niet, je hond geen enkele begrenzing geven ook niet.

 

Ik vind het best vervelend dat 'men' er maar vanuit gaat dat als je je hond begrenst je dat dus constant doet en constant in een negatieve modus zit. Een BC moet je begrenzen. Een duidelijk voorbeeld is de zindelijkheidstraining. Als je ze alleen beloond als ze het buiten doen en het negeert als ze het binnen doen dan kan je tot in eeuwigheid met een dweil achter ze aanlopen. Been there, done that. Waarom? Heel simpel: Als je buiten plast is de baas blij, maar binnen is ook prima. Dus plassen ze zowel binnen als buiten.

 

Drijf gedrag krijg je er ook niet uit door situaties te ontlopen en te vermijden. Ze willen gewoon drijven en als jij hun drijfobject vermijd dan verzinnen ze wel een andere.

 

Verder zijn ze gefokt op dramgedrag. Als een schaap niet wil luisteren mogen ze ook niet opgeven. Dramgedrag stop je niet met negeren of afleiden; daar zijn ze juist opgefokt dus. Dan zal je duidelijk moeten zijn: "Nee.".

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

" Alles wat doorslaat is niet goed. Elke 5 minuten "nee" schreeuwen naar je hond niet, je hond geen enkele begrenzing geven ook niet.

 

Ik vind het best vervelend dat 'men' er maar vanuit gaat dat als je je hond begrenst je dat dus constant doet en constant in een negatieve modus zit. Een BC moet je begrenzen. Een duidelijk voorbeeld is de zindelijkheidstraining. Als je ze alleen beloond als ze het buiten doen en het negeert als ze het binnen doen dan kan je tot in eeuwigheid met een dweil achter ze aanlopen. Been there, done that. Waarom? Heel simpel: Als je buiten plast is de baas blij, maar binnen is ook prima. Dus plassen ze zowel binnen als buiten.

 

Drijf gedrag krijg je er ook niet uit door situaties te ontlopen en te vermijden. Ze willen gewoon drijven en als jij hun drijfobject vermijd dan verzinnen ze wel een andere.

 

Verder zijn ze gefokt op dramgedrag. Als een schaap niet wil luisteren mogen ze ook niet opgeven. Dramgedrag stop je niet met negeren of afleiden; daar zijn ze juist opgefokt dus. Dan zal je duidelijk moeten zijn: "Nee.". "

 



Dus op alles waar de hond voor gefokt is moet je nee zeggen? De hond mag niets doen waar hij voor gefokt is.....
ik snap wel dat dat niet je intentie is maar zo klinkt het wel heel eerlijk neem dan geen border...
maargoed ik denk dat mijn mening nu wel duidelijk is, en we een beetje of topic gaan dus bij deze laatste bericht.
Laat iedereen vooral doen waar hij of zei zich goed bij voelt en wat werkt voor de hond.
Bij mij werkt het bovenstaande en daar houd ik me dan bij.
Zegt niet dat ik niet opensta voor andere ideeen maar ik deel ze niet in dit geval.
Fijne pasen nog

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  

Dus op alles waar de hond voor gefokt is moet je nee zeggen? De hond mag niets doen waar hij voor gefokt is.....
ik snap wel dat dat niet je intentie is maar zo klinkt het wel heel eerlijk neem dan geen border...
maargoed ik denk dat mijn mening nu wel duidelijk is, en we een beetje of topic gaan dus bij deze laatste bericht.
Laat iedereen vooral doen waar hij of zei zich goed bij voelt en wat werkt voor de hond.
Bij mij werkt het bovenstaande en daar houd ik me dan bij.
Zegt niet dat ik niet opensta voor andere ideeen maar ik deel ze niet in dit geval.
Fijne pasen nog "

Prima.. Ik laat mijn Borders wel vrachtwagens drijven als dat jou pleziert. Helaas overleven ze dat niet... Maar toch een fijne Pasen.

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

" Prima.. Ik laat mijn Borders wel vrachtwagens drijven als dat jou pleziert. Helaas overleven ze dat niet... Maar toch een fijne Pasen. "

 



Kan het niet laten, nog een reactie te geven. Maar op het moment dat ze het aan het doen zijn ga je nee zeggen?? Net zo als nee roepen als de hond bijt. Of voorkom je dat ze het gaan doen???

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

"  

Kan het niet laten, nog een reactie te geven. Maar op het moment dat ze het aan het doen zijn ga je nee zeggen?? Net zo als nee roepen als de hond bijt. Of voorkom je dat ze het gaan doen??? "

En hoe voorkom je dat ze dat gaan doen? Oh ja! Door 'nee' te zeggen of op een andere manier te corrigeren op het moment dat ze aanstalten willen maken om iets te doen... 

Leer toch gewoon grenzen te geven! Krijg je ook geen irritante en niet-luisterende dieren van. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" En hoe voorkom je dat ze dat gaan doen? Oh ja! Door 'nee' te zeggen of op een andere manier te corrigeren op het moment dat ze aanstalten willen maken om iets te doen... 
Leer toch gewoon grenzen te geven! Krijg je ook geen irritante en niet-luisterende dieren van.  "

Amen to that. hp-thumbsup

 

Hier doet men net alsof een "Nee" zeggen hetzelfde is als met een stok op je hond rammen of zo. surprised

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

" En hoe voorkom je dat ze dat gaan doen? Oh ja! Door 'nee' te zeggen of op een andere manier te corrigeren op het moment dat ze aanstalten willen maken om iets te doen... 

Leer toch gewoon grenzen te geven! Krijg je ook geen irritante en niet-luisterende dieren van.  "

 



Als je even terug leest naar mij allereerste reactie, zeg ik dat toch....
je voorkomt dingen door comando aan te leren en aan te leren wat ze wel moeten doen. Maar men zegt het met bijten andersom. Nee gaan roepen als de hond bijt. Voorkom.

honden page profiel infinitys baasjeinfinitys baasje

Dank jullie wel voor al jullie tips en ideetjes

 

groetjes en een poot van Infinity

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Volgens mij is er niet 1 manier om een Border Collie pupje op te voeden. Ik gebruik bijvoorbeeld zelden of nooit het woord nee en toch zijn het goed luisterende relaxte leuke werkhonden geworden waar ik vaak complimenten over krijg. Mensen denken vaak dat wat bij hen werkt voor iedereen werkt. Maar mijn ervaring is dat je manier van opvoeden het beste werkt als deze past bij hoe je zelf bent. En dat het nog eens per pup verschilt. En dat de uitvoering belangrijk is. Irritante hypere honden krijg je volgens mij vooral als je constant van methode switched en niet duidelijk bent. Maar je kunt prima postief opvoeden zonder over je heen te laten lopen. 

Volgende forumvraag: Huilen in bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^