Over Bert Nieuwenhuis

Hierbij wil ik u het volgende laten weten:naast het onder wijs, heb ik mij gedurende 60 jaar met honden en veel wat daarmee te maken heeft, bezig gehouden.Dit varieert van het fokken en showen van de Old English Sheepdog, inclusief het begeleiden van hun bazen, werken met verschillende rassen, theoretisch bekwamen voor wat betreft AKK en Exterieur en Beweging (diploma's behaald maar niet daadwerkelijk als keurmeester opgetreden),voor diploma "Hondentoilettreebedrijf Dibevo" geslaagd en parttime trimsalon gerund, radiopraatjes betreffende de hond gehouden en tot op heden 15 jaar lang maandelijks een column in een huis-aan-huisblad geschreven.Dit blad heeft een oplage van 30000 exemplaren. Omdat ik momenteel wat meer tijd heb, denk ik erover van tijd tot tijd een hondenverhaal te plaatsen. Op dit moment werk ik met een grijze koningspoedel. Mijn vraag is: kan ik kosteloos deelnemen aan uw forum? Waarschijnlijk zal dit van mijn kant enige aanpassing vragen, omdat ik niet zo handig ben in het werken met de pc.
Graag verneem ik uw antwoord op bovenstaande.

Hartelijke groeten,
Bert Nieuwenhuis.

Krabbels aan Bert Nieuwenhuis

honden page profiel KeesKees schreef om 04 oktober om 23:34
Bert gaat alles goed? Ik mis je stukjes volgens mij al een tijdje!
honden page profiel Precious for lifePrecious for life schreef om 25 februari om 19:55
Klopt Bert, intens verliefd op dit ras...de golden
honden page profiel Nadine Nadine schreef om 15 januari om 15:38
Bert je hebt al vele jaren ervaring met honden zoals ik lees je mag altyd goede raad geven liefs nadine alvast dank
honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor ! schreef om 15 januari om 13:43
haha ja dat heb je goed bekeken!
honden page profiel ElianeEliane schreef om 20 november om 15:23
Ja en werd nu één van die momenten heel mooi vereeuwigd
honden page profiel IsildaIsilda schreef om 19 november om 13:22
Hoi Bert, Afgelopen zomer op vakantie in Oostenrijk zijn er wel wat mensen geweest die op de foto wilden met de hond. Wel vreemd dat mensen dan van je hond een foto willen. Maar ja, poedels zijn nu eenmaal leuk! ;) Een aanbod van een prof hebben wij niet gehad, maar ik dank dat de combinatie van jouw en je hond ook wel extra foto waardig is! De baard en de haren van de hond, zijn zo mooi vast gelegd! Groetjes Isilda
honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz schreef om 19 november om 11:33
Weet je onze hondentijd is begonnen met een bits teefje;) Daar heb ik veel van geleerd met hulp van de hondenclub , daarna leuk behendigheid gedaan. Ach honden hebben is een soort van leven. Alles draait om hen op een goede manier. Ik weet onderhand niet beter. Veel dingen gaan vanzelf. Loopt tegen weinig dingen aan. Puptijd is even aanpoten de rest gaat vanzelf.
honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) schreef om 16 november om 11:11
dank je ... maar het is ook niet moeilijk om het juist te lezen zoals je het beschreven hebt ... een voorbeeld van juist en onjuist gedrag en hoe te handelen al dan niet mogelijk.
honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) schreef om 09 november om 16:05
Nou nee niet echt hoor Bert maar het feit dat mijn oudste kinderen daar wonen zorgt er wel voor dat ik er redelijk vaak kom,doch ook wel weer blij als ik dan terug ga naar mijn dorpje. Drukte is niet erg maar a sociaal gedrag wat je daar steeds vaker ziet mis ik echt niet hihihi
honden page profiel Dutch AutiDutch Auti schreef om 03 november om 10:34
Met name buiten hebben we nog veel om aan te werken. Momenteel werken we aan haar neus. tijdens lopen geen snuffelen tussen door plekken aan wijzen waar ze ruim gelegenheid krijgt tot snuffelen. Ze is hyper en vliegt vanaf stap 1 dat je buiten komt haar neus achterna, wat een constante opwinding tot gevolg heeft (nadelig voor haar temperatuur probleem zeker bij toch al warmer weer) en ze is dan zo gefocust op alles wat ze ruimt en heen wil dat je geen contact meer krijgt. We zitten nu (ze is 2) in een fase dat ik haar daadwerkelijk met "sadi neus omhoog" haar kan sturen als ik op tijd vrije snuffelplekken aanbied op interval methode anders raakt ze gefocust om zo snel mogelijk van de ene naar de andere plek te komen. Buitenshuis zijn we er voorlopig nog niet. Als die neus eenmaal beter onder controle is, verwacht ik beter contact te kunnen maken en ook het trekken wat te minderen. Ze moet meer rust en relaxheid daarin ervaren nog. Als dat eenmaal onder controle is hoop ik dat we zover komen dat ze ondanks haar temperatuur probleem weer (onder koelere weersomstandigheden) los kan. Ik gun het haar zo. Maar op zich een heel verhaal. Op facebookpagina en hier op hp onder medisch en behandeling staat haar verhaal exercised indused hyperthermie. (ik ervaar het wel zo dat we fouten hebben gemaakt en we al verder hadden kunnen zijn als we niet in de paniek waren geschoten, bang waren geworden haar kwijt te raken door die stomme temperatuur. Maar in rust zonder anderen is het een heerlijke knuffelbeer die zich compleet over kan geven. En dat mag van haar gerust de hele dag duren om lekker gekroeld te worden.
honden page profiel s@nt@s@nt@ schreef om 03 november om 09:20
Klopt Bert, we zullen haar nooit vergeten, en voor mij zo'n waardevolle les!
honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) schreef om 02 november om 12:00
zo moeilijk was dat niet hoor ... je had het perfect be en omschreven waar het om ging.
honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht schreef om 02 november om 11:42
uiteraard. En ik ben er van overtuigd dat hij niks te kort komt ook al kan hij niet loslopen. Aan beweging , mentaal en fysiek geen gebrek. Maar in mijn geval weet je dat het erin kan zitten als je een jachthond hebt.
honden page profiel s@nt@s@nt@ schreef om 26 oktober om 13:51
Haha, mijn hond is altijd bang dat ie iets mist!
honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker schreef om 26 oktober om 11:14
Bedankt Bert! :)
honden page profiel -Bram en Lady--Bram en Lady- schreef om 18 oktober om 17:44
Bedankt voor je berichtje Bert. Leven in het hier en nu. Nog maar 3 jaar geleden leerde ik echt wat dat nu is. En omdat ik ook maar een mens ben, vergeet ik het vaak. Dankbaar ben ik voor het dier die mij er sindsdien elke dag aan herinnert!
honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo schreef om 18 oktober om 12:48
Bedankt Bert,voor de krabbel jij bent een fantastische man.
honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz schreef om 18 oktober om 12:24
Zeker genieten van honden. Buiten en binnen. Kan me geen leven zonder voorstellen. Hier al eeuwen honden over de vloer.heerlijk.
honden page profiel yooopyooop schreef om 18 oktober om 11:18
dank je wel voor je berichtje, en inderdaad, mijn hond heeft nu gewoon een goed leven.
honden page profiel Daven Daven schreef om 11 oktober om 11:42
Gelukkig ;-)
honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii schreef om 08 oktober om 14:33
Hallo, even reageren op de twee krabbels die je achterliet op mijn profiel. Schrijfster? Ja, maar alleen voor de lol, kinderverhalen. Onderwijs? Jazeker, veel jaren voor de klas met heel veel plezier. Vandaar de misschien net iets scherpere kijk op hetgeen je op papier zet. Charlii pienter? Jazeker! Nog aan het volwassen worden en dan als zorghond door het leven, naast de gewone huiselijke bezigheden. Ik blijf meelezen wat jouw avonturen en belevingen met de viervoeters betreft!
honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† schreef om 26 september om 00:40
Heel mooie foto met je hond voor die poort. Het leven kan zo eenvoudig mooi zijn. 60 jaar ervaring met honden las ik... ;-) Dan weet je wat belangrijk is ;-)
honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht schreef om 20 september om 11:12
Dat gaat vast lukken met de pup hoor !!
honden page profiel Iris, Lynn & Sam  Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker schreef om 16 september om 16:26
U heeft helemaal gelijk! De pup is nu 4,5 weken oud en 7 oktober ga ik haar ophalen. Het is zo spannend!
honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker schreef om 05 september om 14:19
Zeker hoor, elke hond wil graag iets te doen hebben (reaktie op je berichtje van 16 augustus, beetje laat gezien:-))
honden page profiel White ShadowWhite Shadow schreef om 04 september om 16:14
Thanks, ze is zeker een leuke hond. Maar jou mooie poedel ook. Geniet van jullie nieuw avontuur samen
honden page profiel Iris, Lynn & Sam  Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker schreef om 04 september om 11:14
Ja, de pup komt steeds dichterbij! Morgen zijn ze drie weken oud, dus over 5 weken mogen we haar ophalen. Ik heb er ontzettend veel zin in!
honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca schreef om 28 augustus om 13:26
Zeg maar jij hoor! Als je als baas op een goede manier bezig bent, willen honden idd heel graag voor je werken! Blijft heerlijk, honden. Ik vind je poedel, een geweldig ras! Ik heb ze echt in alle takken van sport en voor het werken gezien, zo veel zijdig is er geen een ander ras volgens mij Zo jammer dat mensen voor de labradoodle gaan, ze weten half niet hoe leuk pedels zijn.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . schreef om 27 augustus om 20:24
geweldig ... haha... en dan het eruit krijgen he... maar ik ben niet moeilijk hoor. hahaha
honden page profiel UkkePuck UkkePuck schreef om 26 augustus om 13:53
Zeker worden er activiteiten ondernomen. We doen 1x in de week de behendigheid met goed weer, we gaan gezellig naar het tuincentrum, het bos, koffie drinken bij een vriendin met een hond, puck gaat morgenavond weg om te logeren bij diegene die de behendigheidsles geeft mag ze tot en met zondag daar blijven, lekker spelen met de andere 3 honden daar.
honden page profiel Iris, Lynn & Sam  Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker schreef om 26 augustus om 11:31
Hoi Bert, heel begrijpelijk! Nu is Bailo natuurlijk geen hond die je dagelijks ziet. Dat maakt het erg bijzonder! Met Kelly hebben we er niet zoveel last van, maar vooral kinderen vinden haar altijd erg leuk. En ze is ook erg leuk!
honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht schreef om 23 augustus om 10:47
Dank je wel. Zelf heb je ook een geweldige profiel foto!!! Graag gedaan ook ( voor je 2e bericht ) Groetjes Jaimie en pootje van Hus en Daisy
honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker schreef om 22 augustus om 21:42
graag gedaan, ik had die link zelf ook als tip gekregen en het is heel leuk om zoiets gewoon zelf met je hond te doen. Ik hoop dat de kennissen er ook iets aan hebben.
honden page profiel UkkePuck UkkePuck schreef om 22 augustus om 20:08
Het is ook een super mooie foto. Heerlijk blij en vrij in de natuur!
honden page profiel Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus schreef om 21 augustus om 16:00
Hoi Bert, ja tis inderdaad een hele sociale hond naar andere honden toe. Denk dat dat ook wel mag want hij is tenslotte opgegroeid in een roedel van om en nabij de 30 honden. Veel plezier hier op t forum en hoop nog zeker wat leuke topics van bailo en zijn avonturen te mogen lezen!
honden page profiel Sophietje **** rip Taat***** Sophietje **** rip Taat***** schreef om 20 augustus om 22:49
dank jee wel voor je lieve woorden op mijn profiel
honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † schreef om 20 augustus om 13:03
Dank je voor je lieve krabbel Bert en wat een prachtige hond heb je. Alles voor mijn honden Bert ze hebben het zwaar gehad het eerst deel van hun leven ze zien opbloeien en genieten van dood normale honden dingen is een zegen! Ik leer heel veel van ze en een bak aan ervaringen dus Welkom op het forum!
honden page profiel DeesDees schreef om 18 augustus om 16:17
Wat een lief berichtje! Ik vind het altijd heel fijn om leuke dingen over mijn hond/Rottweilers te horen, heb je zelf ook een Rottweiler gehad? Het is inderdaad jammer dat mensen soms van die vervelende vooroordelen over het ras hebben. Dit zijn meestal de mensen die het ras niet persoonlijk kennen en alleen maar de nare (vaak overdreven)verhalen kennen. Bailo is ook zo'n mooie hond, ik ben altijd een stille meelezer in jouw topics, heel leuk om al die verhalen over jou en je hond te lezen!
honden page profiel UkkePuck UkkePuck schreef om 18 augustus om 11:33
Puck zet helaas echt 4 poten in de tegels met als gevolg dat kk hem dan de hele ronde mee moet slepen. Daar begin ik niet aan. Puck vind je inderdaad niet snel terug in de sneeuw haha. Ze loopt meestal aan de lijn en die is blauw, haar jasje is rood en het tuigje is grijs gelukkig nog een aantal herkenningspunten.
honden page profiel sylviasylvia schreef om 18 augustus om 11:20
Inderdaad, Black voelt zich juist beter met koel weer en regen interesseert hem niks. Daarom vind ik het ook beter als je zulke honden niet heel kort knipt of scheert, dan is die hele bescherming weg.
honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker schreef om 17 augustus om 14:50
Ach wat een aardig berichtje. Ja hoor, Mike komt best aan zijn trekken, hahaha :P Een echt werkpaard is het niet, maar hij is inderdaad graag bezig en graag bij ons. :)
honden page profiel KeesKees schreef om 17 augustus om 11:01
Dank voor je berichtje. T zijn wel 2 boefjes in ieder geval!
honden page profiel s@nt@s@nt@ schreef om 17 augustus om 09:37
Bedankt voor uw krabbels! Inderdaad een Golden, of iets wat ervoor door moet gaan. Herkomst onbekend, dus wie weet. En idd, leuk en heilig zijn 2 verschillende dingen? :) De opmerking die hout snijdt begrijp ik even niet, maar ik schrijf zoveel dat ik weleens wat vergeet....
honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia schreef om 15 augustus om 11:20
Ja ik hoop ook dat ze hiervan geleerd hebben en de beagle op een omheinde plek loslaten, anders moet ik mijn mening bij gaan stellen en ze toch onverstandig noemen. Ik ga er vanuit dat ze hier zelf van geleerd hebben en in het vervolg de hond aan een lange lijn vast maken of niet los laten waar het niet kan.
honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) schreef om 15 augustus om 11:05
Gelukkig zien we zelden klein wild in de velden. En de hus is, zover wij kunnen zien, meer bezig met het feit yeah ik mag los dan echt op zoek naar. Maar we blijven er wel alert op en ze is tot op heden nog af te leiden en te lokken :)
honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa schreef om 15 augustus om 10:40
Ik wist ook niet dat je zelfs in losloopgebieden bekeurd kan worden voor 'jagen'. Nu zal dat ik praktijk allemaal wel loslopen ) ;) ) ...., maar vooral mensen met een windhond moeten voorzichtig zijn, omdat die nu eenmaal als jachtmiddel te boek staan. Ik ben daar dan ook erg voorzichtig mee..., wil liever niet dat mijn langpoot in beslag wordt genomen als zijnde 'jacht toebehoren' Gelukkig zijn er heel veel andere mogelijkheden om haar haar energie kwijt te laten raken, het kost wat moeite, maar spaart een heleboel konijnen en hazen in het open veld.... en mij mijn hart :)
honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik schreef om 14 augustus om 16:04
Ja voor alles is een eerste keer, hè? Hier ook gehad hoor! Het gaat erom wat je daarna met die verworven info doet. Niemand kan altijd alles voorkomen maar je kunt op zijn minst je stinkende best doen toch? Groetjes.
honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) schreef om 14 augustus om 11:17
Dank u wel voor uw berichtje en ja u mag gratis op het forum mee praten hoor. Gezien uw ervaring hoort u er bij. Wat u zegt klopt wel teveel mensen kiezen voor uiterlijk van een hond maar er is dan totaal geen karakter match
honden page profiel Marianne Zafiro R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax schreef om 11 augustus om 06:37
Hallo Bert, Ik zie nu pas uw krabbel wat leuk!. Wow,wat een ervaring heeft u opgedaan en wat een interessant leven. U bent een aanwinst voor het forum met ziveel kennis en ervaring.
honden page profiel UkkePuck UkkePuck schreef om 10 augustus om 21:22
Beide is geweldig :-D
honden page profiel abmiSabmiS schreef om 07 augustus om 22:11
Leuk dat u me een berichtje heeft gestuurd hoor. Ik vind alle honden leuk, groot en klein ras of rasloos, maar het klopt inderdaad dat er nu twee grotere honden rondlopen. Wat leuk dat u zo bezig bent met uw hond en het trainen etc Ik zie dat u momenteel een grijze koningspoedel heeft? Wat een prachtbeest, en wat zijn ze slim hé die poedels :) Is het uw eigen hond ? Groetjes
honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe schreef om 07 augustus om 10:58
Ik kan niet wachten op de avonturen die ik mee ga maken met kleine Tibbe! Wat leuk dat u een boek heeft geschreven!
honden page profiel LoesjeLoesje schreef om 04 augustus om 19:11
Dank voor uw attente krabbel. Ik geniet van mijn alerte, clowneske en vaak eigenwijze poedeltje. Mijn vorige honden ben ik zeker niet vergeten. Uw Bailo is een prachtige Grote Poedel. Door zoveel samen te werken en samen te lopen, bent u helemaal op elkaar ingespeeld; dat is ook op de door u geplaatste foto's goed te zien.
honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † schreef om 04 augustus om 19:05
Ah,zo! Lange wandelingen... Ik doe ze niet dagelijks, maar wij gaan met enige regelmaat ook een heel eind wandelen. Rugzak mee, heupgordel om. Soms wel 25km, heerlijk is dat! Gewoon lekker 6 uur onderweg samen met de hond. En natuurlijk wil ik de verhalen volgen! :)
honden page profiel UkkePuck UkkePuck schreef om 04 augustus om 17:46
Hallo, Dat klopt, ik doe op recreatief niveau met mijn Maltezer behendigheid, zo af en toe eens een wedstrijd. Ik kan me voorstellen dat u in een jaar niet al die kilometers kunt maken wat u vertelde. Maar daags 4 uur lopen... Pfoe, wou dat puck dat ook kon haha. Ben erg benieuwd naar uw verhalen. Ga ze zeker volgen
honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston schreef om 04 augustus om 17:06
Bedankt voor uw bericht! Aston is inderdaad een nogal pittig hondje, en dat mag. Hij is als pup erg ziek geweest dus we zijn erg blij dat hij weer zo lekker gezond is.
honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance schreef om 04 augustus om 17:00
Bedankt voor je lieve krabbel. En ja hoor, vanbinnen net zo een schat mijn klein venteke. Ik ook maar dat zal je nog ondervinden als je hier wat meedraait ( knipoog)
honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ schreef om 04 augustus om 16:42
Bedankt voor uw berichtje! Dat mooie keesje is een paar maand geleden overleden :( het was een prachtig manneke!
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . schreef om 22 oktober om 12:13
welkom, altijd mooi als er een iemand bij komt met een jarenlange ervaring... zag dat je al een topic geopend hebt, mooi zo, hoop dat je hier je draai kan vinden.
honden page profiel StippeltjeStippeltje schreef om 12 juli om 16:40
Het forum is gratis. Iedereen was hier ooit voor het eerst en heeft het één en ander uit moeten vogelen. Als het lukt wat je wil is dat alleen maar leuk, toch ?

Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

Bert Nieuwenhuis heeft 726 ontvangen.

Super Baasje ! Op het hondenforum wordt een antwoord van Bert Nieuwenhuis zeer positief gewaardeerd bij 25 waarderingen.

Berichten en online status
Bert Nieuwenhuis was voor het laatst online 5 jaar, 8 maanden, 1 weken, 4 dagen, 8 uur, 18 minuten, 3 seconden geleden


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^