HondenPage baasje Kirsty

Wat schreven de vrienden van Kirsty op het forum

honden page profiel NynkeNynke schreef in Groot probleem bijten draadjes na operatie
Ja, ik snap wel dat die kap kan scheuren hoor, maar ik heb het nooit meegemaakt zeg maar. Die tip van die Emmer is inderdaad een idee, maar ik vind die van die kraag ook erg goed, dan is het haast niet mogelijk als je het mij vraagt. Maar hoe dan ook. NIET je hond alleen laten, ook al heeft hij een kraag of een kap, of een emmer, of een snuitband.. Dan JUIST niet alleen laten. Je moet gewoon veel meer controle uitvoeren bij je hond. Mijn hond slaapt in mijn slaapkamer, in de bench, met hechtingen...
honden page profiel NynkeNynke schreef in Groot probleem bijten draadjes na operatie
Ik zou hem in die periode niet alleen laten, je weet nooit wat er dan allemaal kan gebeuren. Ik zorg dat er altijd iemand is voor mijn hond, als hij gewond is. En er moeten hechtingen gezet worden. Er kunnen zomaar complicaties optreden. En als ik jou verhaal zo lees, is jou hond niet gediend van zowel kap, als broekje, als t shirts. Waar is je hond geopereerd??   Maar ik kan me niet voorstellen dat die kap zomaar scheurt.  Succes!! ;)
honden page profiel NynkeNynke schreef in Belangerlijk Bij WARM weer!!
@simone, koelte halsbanden slaan an sich nergens op, want een hond koelt enkel af via hijgen en z'n voetzooltjes...daarom oververhitten ze erg snel...een koelte halsband zal dan ook weinig tot niet helpen, logischerwijs.Ben ik het niet helemaal mee eens, wel om wat je typt, dat ze zweten via de voetzooltjes, en hijgen. Maar het gaat erom dat een hond zeker wel verkoeling vind, in water, of koeltehalsbanden, daar ze dan makkelijker hun temperatuur kunnen regelen. Je laat iemand met een zonnensteek immers ook niet in de zon lopen, maar koel je af, naar de temperatuur die je graag ziet.
honden page profiel NynkeNynke schreef in Belangerlijk Bij WARM weer!!
Virtudes vind water ook maar niks, en aangezien ze geen volle herder is, en ze niet zo zwaar weegt, til ik haar gewoon in het water, zodat ze voelt dat ze kan staan, en dan belonen als een malle, ik maak het als een soort gewoonte, elke dag een keer, met mooi weer natuurlijk. En nu stapt ze er uit haar zelf in. Maar wel wachten op die beloning he;) En dan is ze ook nog eens lekker afgekoeld.
honden page profiel NynkeNynke schreef in Belangerlijk Bij WARM weer!!
Ik wil nog even zeggen dat natte lauwe handdoeken over je hond heen doen om af te koelen GEEN goed idee is. Als je deze er te lang omhoud gaat het tussen de handdoek en vacht broeien... De handdoek onttrekt inderdaad warmte uit je hond, maar zodra dit gebeurd is greft het de warme weer af, waardoor je kans krijgt op broeien, en dit zorgt voor zeer snelle oververhitting... Je kan dan beter de hond met z'n pootjes in een klein laagje water zetten, daardoor koelen ze het snelste af. Verder percect topic, er zijn genoeg hondeneigenaren die dit nog niet weten....topd(^_^)bJa precies, ik zie ook vaak mensen,hun honden helemaal nat maken, terwijl voldoende drinken, en hun pootjes tot het middel in de water meestal voldoende is;) Dus ook zeker een goede tip!!
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Boven de 25 graden gaat de helft van m'n bovenkamer in rust stand tegen oververhitting..;)Maar het is je wel gelukt!! Woehoeeee!!! Hahaha :D
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Het zal allemaal z'n redenen hebben waarom er dingen zijn aangepast op hp.. MAAR IK WORDT ER NIET GOED VAN!!!!!!!!... (= ook communicatie probleempje)Hahahha, als je een Quote geeft, zie je het cursurstreepje naast de tekst verschijnen, niet meer in de tekst zelf zeg maar;)
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
@ landseer, wil je een Quote geven? Want ik zie niks van je namelijk;) Alleen de tekst die Gorby getypt heeft.. hahaha.
honden page profiel NynkeNynke schreef in Belangerlijk Bij WARM weer!!
Ja super inderdaad!!! Hier willen ze nogal graag over hun eigen grens heen, zal wel komen omdat het spanjaardjes zijn hahaha.
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
voor zover ik het zie (en natuurlijk das dan mijn idee) zijn honden soms te veel met kijken bezig, en te weinig met hun neus, geur is extreem belangrijk, je ziet dat soms bij uitvallende honden, die gaan enorm te keer, dan zie je die neus opeens gaan werken, zie je ze denken..... oww, das was helemaal niet nodig en is het over..... of het omgekeerde natuurlijk, dat kan ook. en dan dat kijken, roept een impulsieve te snelle reactie op, zelfbeheersing is natuurlijk ook iets wat daarin mee speelt, de ene hond staat veel "korter voor de kar" als de ander, als ik deze schnauzer vergelijk met de vorige....... telt deze tot 1000 en de vorige misschien toen hij volwassen was tot 10, maar ik zal niet zeggen dat de vorige minder sociaalvaardig was, daar was op zichzelf niks mis mee. hoewel ik wel weet dat ik hem nu anders zou begeleiden, zeker toen hij heel jong ws, ik heb de vorige hond teveel als jong hondje zijn eigen boontjes laten doppen, te weinig in bescherming genomen (want dat was goed, van die lessen van andere honden) ik zou nu veel meer de hond in rust volwassen laten worden en dan pas bv een hondenschool bezoeken, of alleen trainen in heel kleine groepjes, maar goed, je leert elke dag, en ook nog eens per hond, want voor Gorby heb ik een enorme omschakeling moeten maken, waar een andere hond onzekerheid toont, kent hij het gewoon weg niet, en dat eist een andere benadering om hem juist te kunnen sturen en gelukkig te maken. echt boeiend hoor, hondengedrag, ik kan er eindeloos naar kijken, over denken, ze zijn zo puur, dat altijd, ze hebben geen opzettelijke slechte bij bedoelingen zoals mensen dat hebben, ze zijn wie ze zijn, altijd.Ja precies, super interessant zelfs, Ik kan ook uren kijken naar hoe de roedel zich vermaakt. Want ik herken het ook wat je zegt, dat ze meer kijken, als hun neus gebruiken, terwijl dat als het eenmaal goed is, het ook goed is. Virtudes heeft dat heel erg, maar doordat ze nu zo onwijs veel positieve ervaringen heeft opgedaan met andere honden, gaat dit steeds beter, en vertrouwt ze meer op haar neus. En dan is het ook sneller goed.  Ik denk dus dat Milo best wel impulsief is, eerst maar doen, en dan maar kijken hoe het loopt. Want toen hij die andere hond dus greep, heeft die andere hond hem ook flink te pakken gehad, en toen zag je ineens dat Milo wel respect had, en dus ook meteen afdroop. Paar dagen nadien, zag ik  wond in de hals van Milo, die gelukkig wel dicht was al. Maar hij heeft hem dus wel gevoeld.  Maar zoals al omschreven, de triggers die zijn zo belangrijk, en als je die mist, raak je, tenminste ik, een beetje onzeker, en dat is ook niet goed. Ik merk wel, dat ik me eigenlijk heel neutraal voel, als ik met Milo alleen loop. Dan gaat het eigenlijk ook altijd goed. Zodra ik met Virtudes loop, is hij ontzettend alert. Echt maatjes, en elkaar versterken!! :D
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo kan poot geven!!! Te schattig!!
Altijd leuk als een hond een poot geeft, het filmpje doet het bij mij wel op de tapplet . Mijn hond Mitch geeft ook een poot. Leuk zeg die Mitch!!! Hahah:D
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo kan poot geven!!! Te schattig!!
Wat ik bij Milo dus probeer, is om te kijken, hoe leergierig hij is, als hij een commando kent. En het blijkt dus, dat hij echt een hond is, die er even wat langer over na moet denken, maar hij het wel leuk vind om te doen. :D Ben echt trots op het mannentje. !! Dankjewel voor de reacties!!
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Bedankt voor de zeer nuttige reacties, echt geweldig weer om te lezen, was er even een paar dagen tussen uit. Omdat ik niet zo fit was, maar het gaat weer stukken beter.  Ik vind jullie omschrijving geweldig. En daar kan ik ook veel mee. Dus ik lees graag met jullie mee!! Hahaha. Ik merk inderdaad aan Milo, dat hij de boel in de groep goed in de gaten houdt, als er een vreemde hond, te druk, in de roedel reageert, Laat Milo altijd duidelijk weten, door de ruimte dus te claimen. Hij hoeft daar eigenlijk niet veel voor te doen. Onze queeny die wil nog wel eens oneerlijk zijn naar andere honden, waardoor Milo dus op haar afkomt, en Queeny dus floep, als een bezetene op de rug gaat, waardoor Milo dus even snuffelt en doet, en dan ook weer weggaat. Queeny is dan ineens even een hele andere Queeny, vol respect zeg maar. Maar kunnen honden zich ook vergissen?? Dat vroeg ik me eens af, zou het kunnen bijvoorbeeld? Door impulsief gedrag bv??
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Ik ben het hier mee eens, jij kunt zelf het beste inschatten waar jij en Milo aan toe zijn. d(^_^)b Probeer maar niet meer van slag te zijn en kijk er maar wat luchtiger naar. Door alle opvoed-manieren kun je soms door de bomen de hond niet meer zien, je gaat daardoor misschien geforceerd naar je hond kijken of over hem en het incident denken, terwijl een stap terug het misschien weer wat eenvoudiger en rustiger maakt. Kijk weer even met je gevoel, het verstand komt later. ;-) O-) Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier nu moeite mee heb, het incident, zit inderdaad nog in me hoofd, en niet zozeer dat ik Milo nu zozeer beschouw als agressief, maar meer om wat ik van hem gezien heb, zo goed dat hij de taal spreekt met andere honden, zo zet hij de aanval in. En inderdaad ik weet dat ik misschien signalen gemist heb. Maar ik moet me echt herpakken zeg maar. Ik ga niet meer zo ontspannen naar het park, dat ik met hem ging. Gespannen zelfs, en dat is ook niet zo goed denk ik. Omdat ik heel sterk, desondanks ik het niet wil, het gevoel krijg dat ik moet gaan vermijden, om zoiets te voorkomen, en ik weet dat jullie tipgevers zeggen dat het juist niet de bedoeling is, maar ik ben nu wat onzeker zeg maar. Ik weet eerlijk gezegd niet, hoe ik dat geestelijk moet ombouwen naar ontspannen. Dank jullie wel weer voor de berichten!!! d(^_^)b
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Echt Herdersbloed he? Erg gevoelig voor signalen. Bij mij op cursus zitten er ook 2 bij. Lieve beesten maar ze hebben iets... ja, hoe moet zeggen, iets overgevoeligs ofzo? Alsof ze een extra antenne hebben. Je merkt ook echt wanneer we met alle honden langs de lijn gaan staan dat de Herders continu hun hele omgeving in zich op aan het nemen zijn. Terwijl je de andere honden echt even ziet uitpuffen van alle oefeningen. (niet voor niets vaak speur en politiehonden) Als jij van mening bent dat jij en Milo nog niet klaar zijn voor een hondenschool, moet je lekker nog even wachten. Ik meen te merken aan je schrijven dat je nog steeds van slag bent van het ''aanval incident'' dus houd voorlopig nog maar even de focus op de band tussen jullie samen. lekker veel oefenen met de basisbeginselen, alsof hij weer babypup is. Oogcontact maken, naar je toe laten komen, naast je zitten etc, etc, Misschien groeit Milo's zelfvertrouwen daar ook weer wat meer door? (en dan zeggen ze dat kinderen opvoeden moeilijk is ha,ha!) Hahahah kunnen jij en dobry niet even bij me langs komen?? hahaha, ik koook!!!! O-) :-D ;-) ;-)
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Rocky integendeel hoor, ik ervaar jou advies als zeer positief!!:) Ja, maar misschien moet ik die spanning eerst zelf even los laten, alvorens ik het aandurf op een hondenschool, niet zozeer dat ik heel bang ben dat er iets gebeurd, maar meer in de zin, dat ik weet hoe Milo naar vreemde kan reageren, en met name mannen. Best wel heftig namelijk. Dus ik wil eerst de band tussen hem en mij goed hebben, die is er wel, maar voor mij gevoel dus nog niet voldoende. Heb wat meer geduld nodig zeg maar. Want @ Sanne, jou hondje is misschien heel erg leergierig en speels. Milo dus totaal niet, je moet hem echt onwijs uitdagen, en duidelijk maken dat het een spel is, anders is hij al onder de indruk.
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Ik vind het ook jammer hoe sommige reageren, maar ik focus me nu op de mensen waar ik zeker heel veel aan heb, En degene die graag gal willen spuien naar mij toe, doe het maar prive. En als je het nog niet weet, blijf dan weg uit dit topic ZO!! :) Ik waardeer het heel erg.. Dank jullie wel!!! :-D
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
ja misschien kan je de clicker inzetten, eerst thuis dan, en dan later ook buiten, ervaring heb ik er niet mee, toen ik het ging uitproberen schrok Lola zo van die klik dat ze hard naar haar plek rende en met haar kont naar me toe ging liggen, ik schrok zelf trouwens ook haha. Maar Karen Pryor heeft er leuke boekjes over geschreven, bijv. stop met blaffen en er zijn ook hondenscholen die ermee werken. Hmmm, weer een naam die ik niet ken, ik moet me toch maar eens wat meer verdiepen in de boeken hahah. Ik wil wel met Milo naar een hondenschool, ik durf het alleen nog niet aan, hij is nog erg wantrouwend naar andere mensen toe. En ik wil hem niet met teveel spanning daarheen laten gaan. Het is echt een doetje, en watje hahaha.. Dus ik denk dat het vertrouwen dan eerst heel sterk moet gaan, ik weet ook me god niet of ze een 50 kilo hunk aannemen. Zal de clicker eens uitproberen, ben erg benieuwd! Thanks
honden page profiel NynkeNynke schreef in Met spoed een baasje gezocht voor deze mooie vent.
Jeeetje, wat ben jij goed bezig met ali zeg... Echt geweldig!!!!
honden page profiel NynkeNynke schreef in Met spoed een baasje gezocht voor deze mooie vent.
Haha! Maak me maar niet gek :-D De enige reden waarom we er nog geen in huis hebben is omdat mijn twee kruimeltjes hier doodsbang zouden zijn. Dat komt echt niet goed helaas. Maar ik ben wel een erelid van Greyhounds in nood Belgium. Dat is toch ook al iets hé ;-) Super!!! Oooh ik ben dol op kruimeltjes!!!!!
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Ik had het niet tegen jou, maar tegen Rocky. Aansteller O-) In mijn topic, dus beat itttttttttttt
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Maar in die situatie had je hem ook vrij gegeven neem ik aan. Het heeft even tijd nodig om een vertrouwensrelatie op te bouwen, want om vertrouwen gaat het volgens mij. Gewoon lekker aandachtsoefeningetjes met hem gaan doen, eerst thuis zonder afleiding en dit dan gaan uitbreiden. Misschien idd een idee om dit met iemand samen te doen. d(^_^)b Ja, heb je daar misschien tips in? Want in huis heb ik zijn aandacht wel, komen ook, hij staat meteen voor me neus. Zou de clicker misschien iets voor hem zijn? Omdat hij niet zo van de voertjes is? Dat omdat het binnen wel gaat, hij buiten de link van de clicker ook legt zeg maar?
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Je niet druk maken over een hond die zich ronduit asociaal heeft gedragen en een andere hond aanvalt...nee dat gaat mij toch echt een paar stappen te ver. En dan wil ik niet zeggen dat het een vervelende hond is, of wat dan ook...maar het is toch echt gedrag waar je mee aan de slag moet. Moet zeggen dat als de eigenaar van de hond die de mijne toen greep dergelijke houding had uitgesproken tegen mij nog een heel groot probleem erbij had gehad. Ronduit schandalig zo'n mindset. Als jij nou eens leert beter te lezen, dan lees je dat ik al een aantal keren heb gezegd, dat ik hier mee aan de slag ga, en verder heb je de punt nu wel duidelijk, dus kappen, of kom met iets zinnigs.
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Los van hoe Milo nu doet en alles wat al gezegd is, blijft bij mij het gevoel hangen dat de actie ook te maken heeft met Virtudes. Die is een tijd heel ziek (zwak) geweest en misschien nog kwetsbaar in bepaalde situaties. Als Milo heel beschermend is en de "om het hoekje" situatie maakt dat Virtude's blaf Milo zo doet reageren, zou ik denken dat Milo op dit moment nog extra beschermend is naar V en heeft die blaf van V misschien wel betekent, "los jij het even op" of weet ik wat. Of dat klopt weet ik niet, blijft natuurlijk staan dat er een nieuw (oud?) gedrag bekeken moet worden. Heerlijk stel honden, trouwens. d(^_^)b Ja precies, dat is ook wat er bij mij dus elke keer weer boven komt!! :-D
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Was een grapje. ;-) Baasje van de hond die door Milo aangevallen is.
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Ik heb het filmpje nog eens bekeken, ik vind hem heel goed in hondentaal hoor, soms neemt hij afstand om de boel te kalmeren, soms gaat hij er juist tussen en nooit te fel. Is zijn achterhand wel helemaal goed? Soms lijkt hij een beetje last te hebben van zijn linkerachterpoot, maar misschien lijkt dat maar zo en komt dat door het ruwe terrein, dat omgeploegde land. Wauw, wat knap dat je dat opmerkt over zijn achterhand!! Die is dus niet goed!! Hij heeft dus opstartproblemen, en ik vrees dat hij dus atrose heeft:( Maar ik wacht tot zijn verzekering gedekt is, en dan wil ik van beiden een heupfoto's hebben. Hij is echt een hinkepink. Maak me daar best wel zorgen om.
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Vermenselijking van gedrag vind ik persoonlijk ook niet goed hoor! Ook heel fout naar de hond toe. Ik denk ook niet dat Nynke het zo bedoeld. Ik mag niet namens haar schrijven maar ik denk dat ze met vriendjes bedoelde, een open houding, onderzoekend, wat aftastend en uitdagend en vooral, zonder agressie. Sorry, ik heb sterk de neiging het voor Nynke op te nemen. Ik kan me zo goed invoelen dat deze actie van haar hond haar heeft opgeschrikt en teleurgesteld. Ze heeft volledig vertrouwen in hem gehad en nu blijkt ze hem te hebben overschat. Ja okay, tuurlijk gaven we de andere hond ook wel een beetje de schuld en misschien wel onterecht, maar val haar niet zo aan daar over! Ze geeft toch eerlijk toe dat ze haar hond overschat heeft en signalen heeft gemist. Ze is nu weer extra alert en laat haar hond voorlopig niet meer loslopen. Prima, ze neemt het dus serieus en roept niet rond dat haar hondje heilig is! Leren wij niet dat we onze honden vooral rustig positief moeten benaderen? Laten wij dat als baasjes onderling dan ook naar elkaar doen. We kunnen zoveel van elkaar leren, maar niet als we elkaar afsnauwen!
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Vermenselijking van gedrag vind ik persoonlijk ook niet goed hoor! Ook heel fout naar de hond toe. Ik denk ook niet dat Nynke het zo bedoeld. Ik mag niet namens haar schrijven maar ik denk dat ze met vriendjes bedoelde, een open houding, onderzoekend, wat aftastend en uitdagend en vooral, zonder agressie. Sorry, ik heb sterk de neiging het voor Nynke op te nemen. Ik kan me zo goed invoelen dat deze actie van haar hond haar heeft opgeschrikt en teleurgesteld. Ze heeft volledig vertrouwen in hem gehad en nu blijkt ze hem te hebben overschat. Ja okay, tuurlijk gaven we de andere hond ook wel een beetje de schuld en misschien wel onterecht, maar val haar niet zo aan daar over! Ze geeft toch eerlijk toe dat ze haar hond overschat heeft en signalen heeft gemist. Ze is nu weer extra alert en laat haar hond voorlopig niet meer loslopen. Prima, ze neemt het dus serieus en roept niet rond dat haar hondje heilig is! Leren wij niet dat we onze honden vooral rustig positief moeten benaderen? Laten wij dat als baasjes onderling dan ook naar elkaar doen. We kunnen zoveel van elkaar leren, maar niet als we elkaar afsnauwen! Ontzettend bedankt!!!!! d(^_^)b d(^_^)b d(^_^)b d(^_^)b
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
MAIL OUT!!! aub!!:)
honden page profiel NynkeNynke schreef in Milo heeft een hond aangevallen...
Poeeeh ik ga nu slapen.. Hoop dat jullie me morgen goeie tips kunnen blijven geven, waardeer ik heel erg, en schrijf ze ook op. Dan kan ik daarmee ook aan de slag!!! Thanks d(^_^)b d(^_^)b
 

Vrienden van Kirsty

honden foto van Nynke

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^