HondenPage baasje Melvin & †Laika†

Wat schreven de vrienden van Melvin & †Laika† op het forum

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in M'n lieve dwergkees
Wat schattig! Van welke fokker komt hij nou uiteindelijk?
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Pomeranier
Ik zou sowieso geen Dwergkees kopen. De honden zijn hartstikke duur (indien je er een met stamboom koopt) en er wordt amper op gezondheid geselecteerd. Je kan veel beter een Kleine Keeshond kopen. Deze slag is vaak een stuk goedkoper en over het algemeen wordt hier meer op gezondheid geselecteerd.   Als je snel een puppy wil dan kan je het beste in Duitsland kijken. In Duitsland zitten veel meer fokkers en vaak doen zijn het toch iets beter dan de Nederlandse en Belgische fokkers (qua gezondheid dan). Enige probleem is dat je, je puppy dan misschien pas met 15 weken hebt. 
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in hond op de bank,conclusie kan geen kwaad
Toen mijn moeder eens in moest vallen voor mij tijdens de cursus kreeg zij ook van iedereen, inclusief de instructrices, te horen dat hij het bij mij zoveel beter doet en dat zij nog een lange weg te gaan heeft. Wat een opsteker!   ik zou kijken hoe het de volgende keer gaat met deze keurmeester. Mocht hij weer zo'n opmerking maken dan zou ik hem vriendelijk vertellen dat het om ringtraining gaat en niet om het opvoeden van een hond en vervolgens deze training overslaan.
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Help! Nu toch echt een naam nodig: We hebben besloten, het wordt Lenne!
Ik vind Holly, Abby en Joy erg mooie namen voor een teefje!
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in het gaat niet goed met onze scody. .
Heel veel sterkte! Het zit jullie ook niet mee... heel oneerlijk....
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Eigen hond trainen en als hulphond inzetten
Happy Tails leidt honden ook op tot therapiehond, net iets anders, maar wel in Overijssel!
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Op de wachtlijst voor een Sheltie
Dan voldoet aan Mini Aussie hartstikke goed aan het plaatje! Stamboom maakt in principe niet uit. Mocht je toch willen deelnemen aan wedstrijden maar houdt het op door het gebrek aan een FCI-stamboom, dan kan je altijd nog meedoen aan ASCA trials. Ook honden zonder ASCA-stamboom kunnen daar aan meedoen en winnen.
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Jou hondenlijst! (met foto)
Oh leuk dit! Ik heb geen volgorde, want elke hond is op zijn eigen manier een nummer één!   Poedel Chinese Gekuifde Hond Keeshond (Amerikaanse) Sheltie
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Op de wachtlijst voor een Sheltie
Ik denk dat een Mini Aussie echt een leuk sportmaatje is, maar ik denk niet dat het te vergelijken is met een Aussie die gefokt is om te werken. Ik denk dat een Mini Aussie toch iets meer neigt naar een Sheltie qua werkdrift dan naar een normale Aussie. Werken is hartstikke leuk, maar het hoeft niet per sé. Hartstikke fijn wanneer je het wat drukker hebt, maar misschien minder fijn als je fanatiek wilt sporten.    Ik weet niet hoe het met de genenpoel zit van de Mini Aussie. Wel zie ik er vaak Valhalla en Ghosteyes in Mini Aussie stambomen. De Aussie zelf staat er ook niet denderend voor qua diversiteit. Daar zie je ook een aantal "grote namen" in veel stambomen voorkomen, zowel bij werkers als bij showers. Wat mij erg opvalt bij de Aussie is dat er een aantal grote showhuizen zijn, maar ook een paar andere kennels die niet showen, waar men graag honden van aanschaft voor de fok. Vervolgens gebruiken mensen honden van elkaar en kopen ze puppy's van elkaar. Uiteindelijk zijn de honden in Nederland te verwant aan elkaar. Gelukkig kiezen ook veel fokkers ervoor om honden uit het buitenland te importeren om zo nieuw bloed toe te voegen.    Zover ik heb begrepen is de Border Collie niet per sé gebruikt, de Schotse Collie zou nog eerder zijn gebruikt naast een aantal Spaanse Herders. Er zullen in het verleden vast wel wat fokkers zijn geweest die Border Collies hebben ingekruisd om beter te presteren op trials. Een werklijn Aussie zou er niet uit moeten zien als een Border Collie. Aussies horen meer bone te hebben en ogen duidelijk anders. Zo zie je dat sommige fokkers doorslaan in het fokken van te forse honden, maar dat er ook te slanke honden worden gefokt. 
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Op de wachtlijst voor een Sheltie
" Voor de duidelijkheid, een Miniature American shepherd heeft geen 'toy' versie. De mini's die op chihuahua's lijken dat klopt inderdaad niet...    Overigens, Amerikanen denken soms dat voor de langhaar Zwitserse witte herder, Samojeed is gebruikt.  Die denken ook tja, zo'n lange dikke vacht krijg je niet zomaar.  " Witte Draak   Lijkt mij dat er genoeg fokkers zijn die hun grote Toys als Mini's hebben laat registreren om zo toch profijt te kunnen hebben van het erkennen van de MAS door de AKC.    Gelukkig zijn er hier in Europa niet heel veel fokkers en zijn de meeste erg goed bezig met gezondheid, karakter, etc. 
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Op de wachtlijst voor een Sheltie
Wij hebben eerst ook naar een Mini Aussie gekeken en ik geloof best dat een groot gedeelte van de honden gefokt zijn uit Aussies, maar er zit ook honden bij die niet kloppen. Veel Toy Aussies lijken mij toch te veel op Chihuahua's, Papillion, etc. en zo'n gevoel heb ik bij sommige Mini's ook. Er ontstaat niet 1-2-3 een hond die 10 centimeter kleiner is dan het "origineel", zelfs al fok je alleen met de kleinere honden.    Hoe dan ook denk ik dat er een hoop fokkers zijn die het fokken van de MAS wel serieus nemen door niet alleen naar kleur te kijken en wel te selecteren op gezondheid, karakter en lineage. 
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Hond blijft angstig en onrustig na voorval ( uitleg in topic) twijfel over antistress poeder kopen?
Ik denk dat er al veel goede adviezen zijn gegeven! Een van onze honden is erg gevoelig voor prikkels en is ook snel onrustig. Bij hem werkt het geven van magnesium (Bonusan, Magnesan Forte Plus) erg goed! Ook zou je een "rust compositum" (Groene Os) kunnen geven de komende paar dagen.
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Werklijn Pembroke/Cardigan Welsh Corgi + iemand ervaring?
Marijke welke fokker is dat? Ben wel benieuwd hoe haar honden er uit zien :)! 
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Werklijn Pembroke/Cardigan Welsh Corgi + iemand ervaring?
"   Ja ik weet wel wat corgi's doen  alleen wordt er volgens mij geen onderscheid gemaakt tussen show- en werklijnen. " Maryse, Lizzie & Dan   Weet ik eigenlijk ook niet. Het lijkt mij wel dat je van een werklijn mag spreken wanneer de voorouders zich bewezen hebben als goede drijver. Misschien dat er in Amerika of Engeland wel fokkers zijn die echt werkende Corgi's fokken.    Ik ik denk dat je beter kan zoeken naar een fokker die op een leuke manier met zijn honden werkt en dat kan bij de schapen zijn, maar ook op de hondenschool. Volgens mij zijn er wel meer Shelties fokkers die met hun honden sporten dan Corgi fokkers...
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Werklijn Pembroke/Cardigan Welsh Corgi + iemand ervaring?
Zou dan eerder naar een Pembroke kijken,omdat die in de regel pittiger zijn en qua bouw vind ik ze ook iets gezonder.   Maryse, Corgi's zijn drijvers en kunnen dus ook koeien drijven. Volgens mij zijn er alleen weinig mensen die met hun Corgi's drijven...
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Bc fokkers?? Where to start
Mag ik vragen waarom je niet eerst van Evi gaat genieten wanneer zij volwassen en stabiel is? Lijkt mij juist erg leuk om als eerst lekker met Evi aan de slag te gaan en hondensporten te ontdekken en pas er pas een puppy bij te nemen wanneer je dat allemaal gedaan hebt...
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Op de wachtlijst voor een Sheltie
Veel plezier! Ben benieuwd hoe haar honden zijn.
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Kosten corgi
Vaak is het een adviesprijs die al lang niet meer marktconform is. De Corgi is een best populair ras waardoor de prijs iets omhoog kan. Ook kan het zo zijn dat de fokkers veel (niet verplichte)  gezondheidsonderzoeken laat uitvoeren. Verder zijn er ook fanatieke showers die zo hun "hobby" kunnen bekostigen. Het blijft natuurlijk ook een beetje wat de gek ervoor geeft.
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Op de wachtlijst voor een Sheltie
Je kan een Aussie echt wel op een appartement houden, mits je genoeg met hem/haar onderneemt. Dit zowel fysiek als mentaal.    Ik zou niet zozeer kijken naar ouders die goed presenteren in Agility. Er komt zoveel meer bij kijken dan een rondje snel kwalificeren; karakter, gezondheid en bouw zijn ook extreem belangrijk. Als je een "top of the bill" hond voor Agility wil kan je beter naar een Border Collie kijken, die zijn over het algemeen sneller.  
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Uitvallen aan de lijn
Ik heb ook veel goede verhalen over BAT gehoord Kelly! Is mij door veel vrienden aangeraden, maar onze gedragstherapeute werkt niet volgens die methode. Wat vervelend dat Luan ziek is geworden en dat jullie opnieuw moeten beginnen... Hopelijk gaat het snel weer de goede kant op!
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Tweede hond bij hond met gebruiksaanwijzing?
Ik vind het heel erg moeilijk, maar zou het zelf niet snel doen. Brody was stabiel voor Scott kwam, natuurlijk had hij nog een paar gedragingen (zo is hij erg waaks). Alleen daar was Brody erg goed in te sturen. Wij hebben er toen voor gekozen om een puppy te nemen. Dat kost al erg veel werk en toen bleken wij een hoog reactieve hond te hebben. Dat kost nog veel meer tijd en aandacht. Meer aandacht voor Scotts problemen, minder aandacht voor Brody's gedragingen. Brody's gedrag is dan ook erger (of tenminste vervelender) geworden. Wij zijn nu dus weer hard bezig om Brody een beetje in het gareel te schoppen (we schoppen niet echt hoor) terwijl we ook druk bezig zijn met Scott. Dat kost erg veel energie... Ook blaft Scott mee wanneer de post wordt bezorgd of een vreemd iemand heel dichtbij de deur komt. Wanneer Brody er niet is houdt hij zijn mond, maar als Brody blaft, blaft hij natuurlijk vrolijk mee! Verder is Brody als de dood voor Rottweilers. Gelukkig woonden er hier erg weinig. En... toen kwam je er een tegen toen je ze alle twee uitliet en sindsdien is Scott nogal terughoudend (lees: niet zo vriendelijk) naar Rottweilers. Ik zal zo wie zo niet snel een derde hond nemen, maar mocht dat ooit gebeuren dan wil ik beide mannen zo hebben dat ik zo goed als altijd controle over ze heb en als waar ik me aan irriteer er dusdanig uit getraind is dat Puppy niet eens weet wat blaffen bij de deur is!
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Testen honden
Maart zijn ze in België al zover dat ook schouders officieel beoordeeld worden? Volgens mij is dat in Nederland nog niet zo...   Marinda je kan het beste op de website van verschillende laboratoria kijken. Vaak hebben zij wel een lijst met beschikbaar testen waarbij vermeld wordt voor welke rassen deze testen van toepassing zijn. Kijk bijvoorbeeld voor Van Haeringen of Laboklin.
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Testen honden
Ik snap de vraag, maar ik vind het een beetje een rare vraag... Wil je deze informatie ook voor rassen waar je totaal geen interesse in hebt? Ook testen die amper worden uitgevoerd, maar wel beschikbaar zijn?
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Uitvallen aan de lijn
Inderdaad! Wij proberen Scott toch ook mentaal bezig te houden door oefeningen en hersenwerk, maar hij heeft het ook echt nodig om even lekker te rennen. Scott is een Australian Shepherd. Scott heeft dat niet echt, omdat hij vaak al zo gespannen overkomt dat veel honden niks van hem hoeven te weten. Dat gaat gelukkig steeds beter en Scott leert honden ook respectvoller en rustiger te benaderen. De meeste honden vindt Scott wel helemaal geweldig, dus hij komt vaak gedag zeggen wanneer hij los is of zich behoorlijk aan de lijn gedraagt.
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Combinatie Labrador - Dobermann
Lijkt mij dat het gewoon goed zou moeten gaan! Wel oppassen want de Dobermann is niet het gezondste ras meer... 
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Is er animo voor een 'moeilijke' honden club?
" Ik blijf het jammer vinden dat dit dus nu buiten het zicht van de "gewone" forummer gaat. En misschien dus ook buiten het zicht van mensen die misschien best wel wat bij te dragen hebben. " goja   Goja ik snap heel goed wat jij bedoelt! Ik heb echter het gevoel dat de meeste leden mij niet kunnen helpen, omdat zij zelfs geen ervaring hebben met deze problemen en het standaard verhaaltje op gaan hangen van "Omdraaien wanneer je hond naar een andere hond blaft". Jammer genoeg werkt dit amper en spelen er vaak andere problemen mee waar zelfs sommige gedragstherapeuten je niet altijd even goed mee kunnen helpen.   Ik heb dan liever een club voor mensen die echt geïnteresseerd zijn in zulke problemen (reden maakt voor mij niet uit), omdat ik daar meestal meer aan heb en anders altijd nog gesteund kan worden door mensen met dezelfde problemen.   Iedereen is van harte welkom en ik zal voortaan ook wel een linkje plaatsen in een onderwerp dat over een echt probleem gaat!
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Uitvallen aan de lijn
Sorry Cantouch, ik wilde jou drie "Doggies" geven, maar klikte net mis... Er zijn maar weinig gedragstherapeuten met een SATS opleiding, een stuk of 10, dus het wordt goed zoeken! Net weer even gewandeld met Scott. Ik merk toch dat hij (zeker aan het begin van de wandeling) meer afstand tot andere honden wil. Ik ging net naar buiten en zag al een Labrador in de verte en sloeg dus de andere kant op. Mevrouw kan onze kant op en Scott spotte de hond van achter. Telkens een kleine blaf, gevolgd door doorlopen en dit herhaalde zich een aantal keer. Toen maar een rustige plek op gezocht en Scott gemasseerd. Wandeling vervolgd met een omweg naar het wandel gebied (wij zijn gewoontes aan het doorbreken om zo verwachtingen te stoppen). Los ging het hartstikke goed! Hij bleef op afstand van een blind hondje , benaderde andere honden netjes en kwam gelukkig snel weer mee. Ik merk dat Scott een stuk makkelijk naar andere honden is wanneer hij aangelijnd is nadat hij even de benen heeft kunnen strekken (lees: los van de lijn gek doen). Het lijkt dan wel of de ergste frustratie uit zijn lijf is. Klinkt dit voor sommige bekend? Scott reageerde zelfs niet op een Border Collie die gek aan het doen was met een bal terwijl hij aangelijnd was!
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Uitvallen aan de lijn
Cantouch het is heel belangrijk dat jij ook rustig blijft en dat is nou net het moeilijkste! Uiteindelijk liepen wij ook gestresst wanneer Scott aangelijnd was. Scott is zo'n reactieve en gevoelige hond dat dit het uitvallen ernstig versterkte. Wij proberen nu rustig te blijven in een moeilijke situatie en Scott af te leiden. Afleiden kan op verschillende manieren. Scott is erg gevoelig voor oefeningen (wel leuke oefeningen!) en Hannah gaf mij de tip om een handje snoep te strooien. Door het strooien lok je snuffelen uit en snuffelen werkt ontspannend. Wanneer wij een moeilijke situatie hebben "overleefd" neem ik meteen de tijd om zelf tot rust te komen en Scott te kalmeren. Ik ga dan vaak op een wat rustigere plek staan/zitten, maar zorg er wel voor dat ik het gebied kan overzien. Wij masseren Scott dan (SATS (http://www.hondenschoolpetradriesen.nl/start/index.php?naam=sats&sub=1)) in de hoop de rust in zijn koppie en lijf te laten wederkeren.
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Fokplannen met Golden Retriever Evy: update, verslag bevalling!
Ik had eerlijk gezegd gehoopt op een echte werker, dus ook qua uiterlijk... In ieder geval heel veel plezier en hopelijk verloopt alles voorspoedig! 
honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep schreef in Welk ras bij mijn Shih Tzu
Ik zou niet aan een Schipperke beginnen. Dat zijn toch meer erfhonden en hebben toch iets meer nodig. Mag wel op een Keeshond lijken, maar het is toch totaal iets anders... 
 

Vrienden van Melvin & †Laika†

honden foto van Merp & Miep

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^