Kosten corgi

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marinda - Jarvis & ParkerMarinda - Jarvis & Parker

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

Hoihoi

 

Sorry weer een topic :') Maar nu even over iets leukers dan de angst van mijn maatje kwijtraken, namelijk een eigen hondje die hopelijk met Rosco nog wat jaartjes mee mag gaan maken! :)

 

Hoi allemaal!

De zoektocht naar een corgi is langzaamaan van start gegaan, maar zit nu toch met wat vraagjes rondom de kosten, en hoop hier dus mensen met corgi's/ervaringen te vinden.

Wij willen voor de cardigan welsh corgi gaan. Die spreekt ons in alles meer aan, en we zijn nu dus aan het zoeken naar een fokker. Qua kosten zaten we even rond te kijken. We kwamen er via een website op uit at de gemiddelde corgi € 500,- tot € 750 euro kan kosten, en een van de kennelclubs (De Welsh Corgi Club) hanteert een tarief van 600 euro.

Nu hebben de meeste fokkers geen tarieven op hun site staan, maar nu kwamen we eentje tegen die 900 euro voor een pup vroeg. Verder geen probleem natuurlijk, de pups worden verkocht dus er zal zeker iets goeds aan zijn, maar ik vraag me af waarom dit zo afwijkt van de (op internet gevonden) gemiddelde prijs? 't Is een flink verschil...dat zijn toch wel even een paar zakken voer en dierenartstripjes verschil := 

 

Let wel: een gezonde hond gaat ons natuurlijk voor op de prijs! Liever meer  betalen voor een gezonde hond die niet van broodfok afkomstig is! :) 

Daarom vraag ik me af, zijn er hier mensen met een corgi die hierin ervaringen kunnen delen? :)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kosten corgi" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna 3 doggies

honden foto van Mariska & Luna

Ik volg je ben benieuwd wat het wordt.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Wifi koste iets meer dan de gemiddelde prijs, namalijk 50 euro, dat was omdat er een dure niet verplichte test was gedaan. 

In die zin kan dit hierdoor te verantwoorden zijn.

 

maar 300 euro meer... Dat is veel. Mocht deze fokker je aanspreken, dan kan je het altijd vragen.

 

veel plezier met de voorpret!

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Ik denk dat dit een algemeen ding is. Je betaald voor de fokker zijn ego... Als hij zijn honden 1000 euro waard vindt dan heeft hij natuurlijk alle recht dit ervoor te vragen. Als jij dit niet wilt moet je op zoek naar een andere fokker. Binnen mijn ras variëren de prijzen van 700 tot 2500 euro. 

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik ga met gerard mee, in de Parson wereld wordt een prijs van 600-700 euro gehanteerd. Er is een fokker die daar echt ver boven zit en vraagt voor reuen 900 en teven 1000 euro. Volgens hun is het omdat de vader in zijn ras europees kampioen is geworden dacht ik en hun natuurlijk denken dat hun nakomelingen dat ook kunnen zijn wat in mijn ogen onzin is.

 

een fokker kan nooit echt van te voren weten als er in het nest showhondjes zitten. Volgens de fokker van Maylo is Maylo echt een prachtige heer geworden en zou het op shows geweldig hebben gedaan als hij geen krulstaart had. Die krulstaart had zij nooit van te voren kunnen weten. Net zoals bij onze vorige Parson die te kleime oren had waardoor ze niet naar voren flapte maar opzij. Terwijlde fokker in eerste istantie Ziko wilde houden als show/fok reu

 

maar ik denk dat je trouwens het beste even Nathalie van Clooney kan vragen die is meer in de corgi wereld thuis :D

honden page profiel Marinda - Jarvis & ParkerMarinda - Jarvis & Parker

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

Dank :) Klinkt inderdaad vrij logisch ja, betalen voor ego :)

Niet elke fokker loopt verder te koop met de prijzen van de pups, maar nu vraag ik me wel af hoe ik het dan kan achterhalen. Ik ben nu namelijk redelijk nieuwsgierig of meer fokkers dit doen, of dat deze fokker een uitzondering is hierin. Het op de man af vragen vind ik zo onbeleefd

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

Vraag het toch gewoon even aan de fokker.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Nou ja, ego. Het is natuurlijk ook maar net 'wat een gek er voor geeft'. Blijkbaar worden de pups toch prima verkocht, dus tja, waarom niet.

Ik zou trouwens ook bereid zijn om een hogere prijs te betalen voor een pup die ik echt graag zou willen (bepaalde lijnen bijvoorbeeld). Misschien is het inderdaad zoiets; mooie lijnen en de fokker weet dat mensen hiervoor extra betalen 

Je kan het trouwens best wel vragen hoor. Alleen de fokker weet het antwoord hierop, wij niet. Hier blijft het maar bij gokken  Ik vind het echt geen vreemde vraag.

honden page profiel Corgi MaxCorgi Max 3 doggies

honden foto van Corgi Max

Hoi Marinda,

 

wij hebben zelf een welsh corgi pembroke via de Welsh Corgi club gevonden bij een officiele fokker en voor onze hond lagen de prijzen ook tussen €900 - € 1000 .

 

groetjes Jolande

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

" Dank :-) Klinkt inderdaad vrij logisch ja, betalen voor ego :-)
Niet elke fokker loopt verder te koop met de prijzen van de pups, maar nu vraag ik me wel af hoe ik het dan kan achterhalen. Ik ben nu namelijk redelijk nieuwsgierig of meer fokkers dit doen, of dat deze fokker een uitzondering is hierin. Het op de man af vragen vind ik zo onbeleefd "

 

Ik heb toen ik op zoek was naar een tweede hond een aantal fokkers aangeschreven met een verhaaltje over mijzelf, Ginny, en wat wij zochten in een pup en of zij dachten dat hun ras een goede match zou zijn. Ik heb hele enthousiaste mails teruggekregen waar ook de prijzen in genoemd werden, zonder dat ik er überhaupt om had gevraagd  Fokkers maken hier geen geheim van, je gaat immers niet uren heen en weer mailen en energie in potentiële bazen steken die dan vervolgens afhaken om de prijs... Die zijn er genoeg, namelijk.

 

Zou geen mailtje sturen van 'Mot 't kosten?', maar stuur ze een interesse mailtje. Vaak krijg je dan zeeën aan informatie terug!

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Volgens mij hoeven fokkers niet dezelfde prijs te hanteren en ik denk dat mogelijk het verschil zou kunnen liggen aan type honden die die gefokt worden,lijnen en wat een fokker doet met een nest met pups.
Ik persoonlijk zou het bv niet raar vinden als een fokker bv 800-900 euro vraagt wanneer de fokker bv heel veel tijd en energie steekt aan de socialisatie en het zindelijk maken en fokker die dat wat minder uitgebreid doet.mogelijk qua prijs lager ligt..

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

@ Isha

Ik heb me scheel betaald voor mijn laatste hond. Denk maar niet dat daar iets extra's mee is gedaan aan socialisatie. Echt niet dus! 

Sommige fokkers vragen voor een showkwaliteit pup ook meer geld dan voor een pup die ze verkopen als huishond. 

honden page profiel Marinda - Jarvis & ParkerMarinda - Jarvis & Parker

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

zoo veel antwoorden ineens, dank daarvoor wederom!

Ik zal zeker eens gaan mailen inderdaad naar meerdere fokkers. Stiekem heb ik wel voorkeur voor een bepaalde kleur, en ben ook bereid zulke nesten af te wachten etc.

 

Ik dacht eerst dat het misschien zou liggen aan dat ze andere dekreuen gebruiken, maar ik kwam er al vrij snel achter dat zij een eigen reu gebruikte.

 

Dankje Corgi Max voor je antwoord! Geeft me toch een beetje indicatie dat de prijzen hoger liggen dan wat het internet aangeeft. Geen probleem natuurlijk! Je hebt je toekomstige maatje voor flink wat jaren, het geluk daarvan is niet in geld uit te drukken <3

 

Inderdaad Marlies & Taika, maar heel stiekem was ik altijd wel bang dat als het op die vraag terecht zou komen ik gelijk genegeerd zou worden onder het mom van; ''ze zoekt alleen maar de goedkoopste fokker eruit'', maar aangezien sommige mensen er zelf al over beginnen is de drempel om aan te mailen minder groot :)

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ja, als je een mail stuurt met: 'wat kost een pup bij jullie, groetjes!', dan word je zo op de oud-papier stapel gelegd. Maar als je oprecht geïnteresseerd bent in het ras, in de fokker, misschien wat over jezelf vertelt, dan is het echt geen probleem om dit te vragen en krijg je vast een leuke mail terug! 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

whoops, dubbel

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

" @ Isha

Ik heb me scheel betaald voor mijn laatste hond. Denk maar niet dat daar iets extra's mee is gedaan aan socialisatie. Echt niet dus! 

Sommige fokkers vragen voor een showkwaliteit pup ook meer geld dan voor een pup die ze verkopen als huishond.  "

 



Gerard,ik zeg niet dat dat een feit is,maar dat ik het niet raar zou vinden als er ergens meer gedaan is voor,rondom en met de pups,hier dan meer geld voor gevraagd wordt,ook fokkers hebben te maken met tijd en kosten.
Een showhond die goede resultaten gaat boeken is natuurlijk veel meer waard dan een huishond zonder dit,ook daar kan een hogere prijs enigzins best begrijpen

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

" Ja, als je een mail stuurt met: 'wat kost een pup bij jullie, groetjes!', dan word je zo op de oud-papier stapel gelegd. Maar als je oprecht geïnteresseerd bent in het ras, in de fokker, misschien wat over jezelf vertelt, dan is het echt geen probleem om dit te vragen en krijg je vast een leuke mail terug!  "

 



Jep,ik weet idd dat de meeste fokkers niet zitten te wachten op iemand die alleen even de prijs wil weten en verder niets!

Ik zou als ik jou was gewoon 2 fokkers,hooguit 3 uitkiezen die jou het meeste aanspreken qua gang van zaken,qua klik en type honden en dan eens over de prijs gaan praten,of misschien komt het dan eens ter sprake maar ik zou me niet teveel blind staren op de prijs!
Je weet dat de kosten van een cardi tot zo'n bepaald bedrag kunnen oplopen,dus daar kun je je op voorbereiden.
Het belangrijkste zijn mijn eerder genoemde punten,lijkt mij! :-)

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

Als fokker vraag ik me steeds af wat er mis is met de telefoon.
Even bellen, een beetje persoonlijk contact.
Al pratend krijgen beide partijen al een een beetje een eerste indruk van mekaar,
voel je toch al een beetje een klik ja of neen.

Tegenwoordig niet anders dan mail.
Velen zenden een nietszeggende mail met vraag naar de prijs, anderen stellen zich even voor en hebben wat vragen,
maar bijna altijd word identiek de zelfde mail naar meerdere fokkers verzonden.
Fokkers geven dit onderling door en vinden dat dan ook heel onpersoonlijk.

Mensen vragen veel aandacht, info enz van een fokker.
Mail niet enkel, doe even de moeite en neem persoonlijk contact op.
Een fokker moet jou één van zijn kindjes toevertrouwen,
en een mail is zo nietszeggend.

Persoonlijk verwacht ik van de mensen dat ze de moeite doen om even persoonlijk contact op te nemen.

Ik kan dus enkel aanraden om in je zoektocht persoonlijk contact op te nemen met fokkers.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Vraag me af of die fokker misschien meer gezondheidstesten heeft gedaan bij de ouders en misschien ook de nieuw verplichte DNA kosten meegerekend? Kampioens ouders? Misschien top vers voer voor de honden. Naar buitenland geweest voor bijzondere kampioens dekreu? Grote vaak winnende naam in het Corgi wereldje? Blijft gokken alleen de fokker weet het.

Rasverenigingen geven vaak alleen advies prijs. Het is aan de fokker.

Zag vandaag toevallig een Welsh Corgi Cardigan :-)

Wij hadden jaren geleden paar Welsh Corgi Cardigans.
Eind jaren tachtig/ jaren negentig.
Volgens mij betaalden we 650 Gulden toen voor 1.
Andere ook zoiets maar die was toen al 11 maanden maar had kamp. vader geloof ik.

Dappere levendige hondjes met sterke karaktertjes en voor de drommel niet bang :-)



honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Wij hebben een cardigan welsh corgi sinds maart dit jaar. We hebben 1000 euro voor hem betaald en het was iedere cent waard :)

honden page profiel Marinda - Jarvis & ParkerMarinda - Jarvis & Parker

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

Er is opzich niks mis met de telefoon, zij het niet dat ik geen vaste telefoon heb en dat dat mij dus mijn minuten kost, terwijl een mailtje gratis is.

 

Ik stel persoonlijk van fokker tot fokker mijn mail op, deze zal dus niet gewoon copy-paste zijn. Ik bekijk de website aandachtig om een indruk te krijgen van hoe en wat, en stel daar mijn vragen op af. Mocht de fokker een goede indruk geven via de mail terug, kan ik altijd verder kijken en uitbreiden met een belletje etc. De mail is eerst over wie ik ben, en wat ik al heb gedaan qua zoektocht om aan te kunnen geven dat ik mij heb ingelezen over het ras en de vragen dus ook gericht stel.

 

Vergis je niet, ik ben absoluut geen lakse zoeker. Ik heb een tijdje terug al een bezoekje gebracht aan een fokker n.a.v. een berichtje op internet (waarbij ik een goede indruk kreeg), vervolgens een belletje en daarna even langskomen (nouja...even, we zijn er de complete middag geweest). Ik hoop dit op deze manier dus ook weer te kunnen doen met andere fokkers. Eerst via de mail contact leggen, vervolgens een belletje en daarna (hopelijk) ook een afspraak voor een bezoekje.

 

Ik vraag absoluut niet naar de prijs. Komt het niet ter sprake, dan niet. Zoals eerder aangegeven, ik geef liever meer uit aan een gezonde pup

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

"

Dappere levendige hondjes met sterke karaktertjes en voor de drommel niet bang <img class=" /> "

 



Hihi,super leuk omschreven! :-D <3

honden page profiel Marinda - Jarvis & ParkerMarinda - Jarvis & Parker

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

" Wij hebben een cardigan welsh corgi sinds maart dit jaar. We hebben 1000 euro voor hem betaald en het was iedere cent waard :-) "

 Heel veel plezier met hem natuurlijk! Jaloerse ik hierzo! 

Afijn, al met al toch steeds meer blijk dat de prijzen hoger liggen dan wat het internet aangeeft :) 

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Vaak is het een adviesprijs die al lang niet meer marktconform is. De Corgi is een best populair ras waardoor de prijs iets omhoog kan. Ook kan het zo zijn dat de fokkers veel (niet verplichte)  gezondheidsonderzoeken laat uitvoeren. Verder zijn er ook fanatieke showers die zo hun "hobby" kunnen bekostigen. Het blijft natuurlijk ook een beetje wat de gek ervoor geeft.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Overigens kwam onze pup keurig gesocialiseerd (was al mee naar de winkel geweest, auto, bos, mee op visite, uit logeren met zusje zonder mama de laatste dag) en zindelijk bij ons. Het is een vreselijk makkelijk hondje tot op heden en heel erg relaxt.

 

Vooral bij de corgi vind ik het persoonlijk belangrijk dat gezondheidstesten goed zijn vanwege hun bijzondere bouw. Wij wilde wel een pup van een specifieke teef, maar daar is de prijs zover ik weet niet op aangepast (hebben alleen langer op de wachtlijst moeten staan).

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

" Als fokker vraag ik me steeds af wat er mis is met de telefoon.Even bellen, een beetje persoonlijk contact.Al pratend krijgen beide partijen al een een beetje een eerste indruk van mekaar, voel je toch al een beetje een klik ja of neen.Tegenwoordig niet anders dan mail.Velen zenden een nietszeggende mail met vraag naar de prijs, anderen stellen zich even voor en hebben wat vragen,maar bijna altijd word identiek de zelfde mail naar meerdere fokkers verzonden.Fokkers geven dit onderling door en vinden dat dan ook heel onpersoonlijk.Mensen vragen veel aandacht, info enz van een fokker.Mail niet enkel, doe even de moeite en neem persoonlijk contact op.Een fokker moet jou één van zijn kindjes toevertrouwen, en een mail is zo nietszeggend.Persoonlijk verwacht ik van de mensen dat ze de moeite doen om even persoonlijk contact op te nemen.Ik kan dus enkel aanraden om in je zoektocht persoonlijk contact op te nemen met fokkers. "

 

Ergens snap ik je punt, maar ik ben dan weer echt een hysterische telefoneerder  Ik kan nooit direct de juiste woorden vinden, struikel over zinnen en begin altijd op hetzelfde moment te praten als degene aan de andere kant van de lijn  terwijl ik face-to-face en schriftelijk lang niet zo spastisch overkom, hehe. 

honden page profiel Marinda - Jarvis & ParkerMarinda - Jarvis & Parker

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

"  

Jep,ik weet idd dat de meeste fokkers niet zitten te wachten op iemand die alleen even de prijs wil weten en verder niets!

Ik zou als ik jou was gewoon 2 fokkers,hooguit 3 uitkiezen die jou het meeste aanspreken qua gang van zaken,qua klik en type honden en dan eens over de prijs gaan praten,of misschien komt het dan eens ter sprake maar ik zou me niet teveel blind staren op de prijs!
Je weet dat de kosten van een cardi tot zo'n bepaald bedrag kunnen oplopen,dus daar kun je je op voorbereiden.
Het belangrijkste zijn mijn eerder genoemde punten,lijkt mij! :-) "

 Blind staren op de prijs zal ook zeker niet gebeuren. Het was eigenlijk meer interesse in ''er is verschil tussen wat internet aangeeft en wat ik kan vinden, hoe komt dat'', en daar rollen dus de volgende antwoorden op uit, waar ik al veel mee kan :D

Ik wil inderdaad weten welke onderzoeken er gedaan worden en wat het verdere fokbeleid en opvoeding van de pup inhoudt qua zindelijkheid, socialisatie etc. :)

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Die prijzen op.internet kloppen niet :p
Ik was gisteren eens aant kijken hoeveel een dalmatier pup kost en vond 450 eurp:o nadat ik later met de fokker in gesprek was bleek dit toch wel.wat meer te zijn ;-) dus staar je niet blind op de prijs die op internet staat

honden page profiel Marinda - Jarvis & ParkerMarinda - Jarvis & Parker

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

" Die prijzen op.internet kloppen niet :p
Ik was gisteren eens aant kijken hoeveel een dalmatier pup kost en vond 450 eurp:o nadat ik later met de fokker in gesprek was bleek dit toch wel.wat meer te zijn ;-) dus staar je niet blind op de prijs die op internet staat "

 thanks, daar ben ik inmiddels al achter inderdaad. Denk dat die prijzen nogal verouderd zijn :')

 

Ik heb nog twee andere fokkers uitgekozen en die gemaild. Degene waar ik een tijd terug op bezoek ben geweest stond sowieso in ons lijstje, dus heb mij nu gericht op een totaal van 3 fokkers :)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Meestal moet je voor een Stamboomhond toch 900-1000 ( of hoger) rekenen .. Zeker als er veel erfelijke testen gedaan worden 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kosten corgi" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^