Fokplannen met Golden Retriever Evy: update, verslag bevalling!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

De kogel is door de kerk, we gaan (als alles goed is) met Evy fokken. :-) Gisteren hebben we met z'n 3en overlegd over wat we nu wilden. De fokker had aan ons gevraagd toen wij Evy ophaalden of wij misschien geïnteresseerd waren om met haar te gaan fokken, omdat ze veel potentie had in het nest. Toen wisten we het nog niet in verband met tijd en we wilden ook eerst maar eens zien hoe Evy zich ging ontwikkelen. We hebben deelgenomen aan de show in Bleijswijk waar ze veel belovend kreeg en we zijn naar de nieuwjaarsshow gegaan waar we een erg mooi keurrapport had, daar deden ze niet aan de beoordelingen zelf.
De grootste verandering in de situatie is eigenlijk dat ik ben geswitched van voltijd naar deeltijd studeren, hierdoor ben ik eigenlijk altijd thuis, op een enkele dag na. Mocht het toevallig een keer voorkomen dat ik een dag niet thuis ben, dan zijn mijn vader of moeder er wel en anders ken ik genoeg mensen die wel willen oppassen en ervaring hebben met honden.

Nu zijn we druk bezig met alles uitzoeken en gaan we binnenkort de kennelnaam aanvragen, omdat hier toch wel een behoorlijke tijd overheen gaat voordat die binnen is. Als Evy 18 maanden oud is zullen we haar laten testen op HD, ED en oogafwijkingen (ECVO-test). Verder gaan we met haar naar shows, om de vereisten 4x ZG te halen en om inzicht te krijgen in haar sterke en zwakke kanten en te oriënteren op dekreuen. Ook gaan we als alle testen goed zijn met haar naar de fokdag, dit is verplicht om in aanmerking te komen voor de pupbemiddeling.
Binnenkort contact opnemen met de fokker dat we de keuze hebben gemaakt. Zij zal ons dan op de hoogte houden van (mogelijk) erfelijke afwijkingen binnen de lijnen van Evy. Zij heeft namelijk nog contact met de andere pupeigenaren en de eigenaren van de dekreu. Ik heb de eigenaren van de dekreu aan het begin van de week een mail gestuurd, maar ik heb helaas nog geen reactie gehad.
Het grappige was dat ik er met een vriendin over aan het praten was en die vertelden dat kennissen over iets van 1,5 - 2,5 jaar een Golden pupje wilden en die vriendin zij toen tegen kennissen dat ik ging uitzoeken of Evy fokgeschikt is en toen zeiden ze dat mocht dat het geval zijn en we alles doorzetten dat ze graag bij ons een pupje willen hebben. Het zou wel erg leuk zijn als we al zo snel iemand op de lijst hebben. :-)

Een hoop om uit te zoeken, maar wel ontzettend leuk om te doen. Ik weet dat er ook een hoop "nadelen" kleven aan het fokken, zoals het overlijden van pups en het vele schoonmaakwerk, maar dat is nu eenmaal altijd zo als je bezig bent met dieren.

Alle tips zijn meer dan welkom. :-) Ik/wij willen dit echt heel graag en verantwoordelijk doen.

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Hoi Sanne,
Leuk om te lezen dat je in de toekomst wil gaan fokken, ik zelf hoop eind van de maand Naika voor het eerst te laten dekken ( ligt eraan wanneer ze loops wordt).
Ik heb het boekje "rond de werpkist" van Malinka Lingmont en het blad "fokkerswijzer" een tijd geleden aangeschaft en daar staat heel veel nuttige info in.
Succes.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Oohh wat leuk om te lezen! Misschien de cursussen KK1 en KK2 gaan volgen?

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Dank jullie wel voor de leuke reacties! :-D

Ik ga kijken naar het boek en het blad. Heb nog meer dan genoeg tijd om mezelf in te lezen, maar ik ga al die tijd ook wel nodig hebben. Boekje maken voor de pupkopers, pupkopers vinden, enz.
Ik ga in ieder geval KK1 doen, maar ik denk niet het examen. Ik ga daar alleen nog even mee wachten totdat ik een rijbewijs heb, dat maakt het toch makkelijker om naar de locatie te komen.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Wat leuk en spannend! :-)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Als het zo ver is (over 2 jaar of zo) komen je vriend, Luan en jij wel puppy knuffelen he? :-) Goed voor de pups om ook andere rassen en mensen te zien!

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Uiteraard! :-D Kijk er nu al naar uit, van die lekkere mollige, wollige, wiebelige (en helaas waarschijnlijk ook bijterige) pupseltjes ;-)

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

Wat leuk!!

Waarom wachten jullie zolang met testen?
Je kunt met 12 maanden al de testen uitvoeren en dan weet je ook of de toekomst rooskleurig zal zijn...
Ik zou Evy ook testen op de huidschilfers. Daar word tegenwoordig ook naar gekeken, is nog niet verplicht.

Hebben jullie al een idee in wat voor lijnen jullie willen verder gaan? Waar komt Evy vandaan? En in de toekomst dan ook een 2de?

Mijn 2de zal waarschijnlijk in september komen als alles goed gaat en ja, de toekomst zal uitwijzen of ik ook met haar verder kan... dat is wel de bedoeling...

En... al een kennelnaam in gedachten? Want... dat is echt heel moeilijk ;-)

honden page profiel LindsayLindsaybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lindsay

Wat leuk dat je er zo mee bezig bent en er nu al over nadenkt.

Wij hebben dat ook gedaan met de komst van onze reu wisten we eigenlijk al wat we in de toekomst wilden.
Toen in 2012 onze Teef kwam is ook onze wens om een kennel te starten in vervulling gegaan. en hebben we een aantal weken geleden onze kennel naam aangevraagd.
We zijn in afwachting van de goedkeuring erg spannend! we hebben ondertussen al de buitendienst medewerker van de Raad op bezoek gehad en dat verliep allemaal super. Nu is het wachten op de goedkeuring..

Onze teef is de 12e pas een jaar geworden dus het ook voor ons is er nog een lange tijd te gaan.
We hebben de 13e haar heupen op de foto laten zetten en dus ook aan het wachten op die uitslag hihi..
Als ze 18 maanden is willen we nog ED foto's laten maken. Als alle testen gedaan zijn en alles verloopt met Paige zoals zou moeten willen we haar met 2 jaar 2.5 laten dekken.

Ondertussen ben ik me aan het verdiepen in verschillende reuen en lijnen. en me heel erg aan het in lezen omtrend de bevalling het het fokken. Wil ook graag de KK1 cursus nog doen, dit omdat ik al een heel gedeelte heb mee gekregen met mijn trim opleiding.

Ik blijf je topic volgen dus! :-)
Veel plezier en succes in het vele voorbereiden!

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Mijn laptop heeft quote kuren, dus ik ga even alles onder elkaar zetten!

Waarom wachten jullie zolang met testen?
Je kunt met 12 maanden al de testen uitvoeren en dan weet je ook of de toekomst rooskleurig zal zijn...

Ik dacht zelf ook eerst aan met 12 maanden testen, maar mij is aangeraden om te wachten totdat ze volledig is uitgegroeid, dus met 18 maanden. Het is inderdaad een puntje van twijfel, dus alle tips/ervaringen hier over zijn meer dan welkom. :-) Ogen zijn we ook over aan het twijfelen, omdat we willen weten of ze goed zijn en het is natuurlijk verplicht voordat je naar een fokdag kunt. Waarschijnlijk gaan we die doen zodra we weten wanneer de fokdag is nadat we de heup- en ellenbooguitslagen hebben, zodat de testen geldig zijn voor de fokdag en hopelijk ook nog voor de dekking van haar eerste nest!

Ik zou Evy ook testen op de huidschilfers. Daar word tegenwoordig ook naar gekeken, is nog niet verplicht.
Dank je wel voor de tip, ga ik allemaal even rustig uitzoeken! :-) Is zeker vanwege allergiën en dergelijke? Heb je enig idee waar dat kan, bij de "gewone" dierenarts? De dierenarts waar wij altijd naartoe gaan met Evy maken ook heup- en ellenboogfoto's en doen aan fokkerbegeleiding, dus het is voor ons (en Evy) het prettigste om daar zoveel mogelijk te doen. Voor haar ogen gaan we naar Rotterdam toe.

Hebben jullie al een idee in wat voor lijnen jullie willen verder gaan? Waar komt Evy vandaan? En in de toekomst dan ook een 2de?
Dat is nog een puntje van discussie. Ikzelf ben helemaal gek van werklijnen, maar mijn ouders weten dat nog niet zo. Evy haar vader is Hold My Hand Happy Company (imp. Kroatië) en Evy haar moeder is Dewie van de Dalemhoeve.
De reu moet in ieder geval een goed hoofd hebben (die van Evy is te klein) en het liefst ook voor de 4 maanden een goede vachtontwikkeling (Evy liep toen achter), maar dat vind ik een minder belangrijk punt. Voor de rest hebben wij nog geen negatieve punten over Evy gehoord, maar dat zullen we vanzelf wel krijgen als we vaker op shows zijn. Alleen maar goed, want dan weten we waar we naar moeten zoeken. :-)
Een tweede is nog een twijfelpunt. Mijn ouders willen maar één hond en ik wil eigenlijk ook heel erg graag een Toller pupje (ook voor de fok later), dus ik ben aan het bedenken wat voor mij zwaarder weegt en natuurlijk ook of ik wanneer Evy een nest heeft al tijd/plaats heb voor een eigen hond in mijn leven.

En... al een kennelnaam in gedachten? Want... dat is echt heel moeilijk
Na lang piekeren hebben we er nu twee kennelnamen in gedachten (die nog niet bezet zijn), maar we willen echt alle vijf de plekken gebruiken, dus we gaan nog rustig verder denken. Het is ook niet een beslissing die je "eventjes" neemt. Je gebruikt de naam tenslotte voor altijd (is wel de bedoeling tenminste).

Vanaf welke leeftijd is gangbaar om te laten dekken? Evy is op 8,5 maand voor het eerst loops geworden (zondag 24 februari), dus als ze precies na 6 maanden loops wordt dan is dat 24 augustus en dan is ze 14,5 maand. Vanuit het RvB is natuurlijk sowieso verplicht dat de teef 20 maanden oud is, dus we zouden haar volgend jaar al kunnen laten dekken (dan is ze 20,5 maand), maar ik denk eigenlijk dat dat nog wel erg vroeg is.

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

Ik zelf zou een leeftijd van 2-2,5 jaar aanhouden. Een dekking en pups is niet zomaar wat voor een hond.

Ik ging zoeken op de Dalemhoeve, maar die hebben helaas geen site... jammer. Vader kan ik ook niet terug vinden.

Ik zou wel allereerst de ogen laten testen. Zijn de ogen niet goed, dan hoef je namelijk niet verder te testen.

Leuk om hier info ook te krijgen! :-D

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Ik zelf zou een leeftijd van 2-2,5 jaar aanhouden. Een dekking en pups is niet zomaar wat voor een hond. "

De eerste door de Raad van Beheer goedgekeurde dekmoment is als ze 20,5 maand (1 jaar en 7 maanden) is, dus dat is volgend jaar. Als ik een half jaar wacht is ze 26,5 maand (2 jaar en 2 maanden) en dan zit ik ook nog eens met de kerst en alles, vind ik niet handig. Dan zou er een jaar overheen gaan en is ze 32,5 maand, dus 2 jaar en 7 maanden.
Denk dat ik dit nog wel het moeilijkste van alles vind.

" Ik ging zoeken op de Dalemhoeve, maar die hebben helaas geen site... jammer. Vader kan ik ook niet terug vinden. "

Fokker waar Evy vandaan komt heeft inderdaad geen site, het woord internet is ze daar vrijwel onbekend. Heel af en toe kijkt ze op de mail dan denkt ze dat net als de SMS daar een maximum aantal tekens aan zit. Super lief mens dat ontzettend begaan is met haar eigen honden en de pups, maar niet erg handig voor de rest.
De eigenaren waar Evy haar vader zit weet ik niet zo goed hoe en wat. Ik heb ze wel gevonden op internet en ze gemaild, maar ik heb nog (steeds) geen reactie. Ik denk dat ik geen reactie ga krijgen helaas, vind ik erg jammer. Dit is de site en op de homepage zie je meteen Evy haar vader (eerst als pup en daarna als volwassene): http://www.jeanton.nl/

" Ik zou wel allereerst de ogen laten testen. Zijn de ogen niet goed, dan hoef je namelijk niet verder te testen. "

Heupen en ellenbogen wil ik toch laten testen, omdat ik graag met Evy behendigheid wil gaan doen. Het is dus het verstandigste om alles wanneer ze (boven) de 12 maanden is te laten testen? Dan moeten de ogen wel nogmaals voordat we haar kunnen laten dekken, maar volgens mij zaten daar de kosten niet. Ogen was toch iets van 50 euro?


Ga jij trouwens met thema's werken of met het alfabet? Ik denk dat ik voor thema's ga, kun je hele leuke dingen mee doen. Aan de andere kant lijkt alfabet mij weer wat makkelijker.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Wat leuk dat je er zo mee bezig bent en er nu al over nadenkt.

Wij hebben dat ook gedaan met de komst van onze reu wisten we eigenlijk al wat we in de toekomst wilden.
Toen in 2012 onze Teef kwam is ook onze wens om een kennel te starten in vervulling gegaan. en hebben we een aantal weken geleden onze kennel naam aangevraagd.
We zijn in afwachting van de goedkeuring erg spannend! we hebben ondertussen al de buitendienst medewerker van de Raad op bezoek gehad en dat verliep allemaal super. Nu is het wachten op de goedkeuring..

Onze teef is de 12e pas een jaar geworden dus het ook voor ons is er nog een lange tijd te gaan.
We hebben de 13e haar heupen op de foto laten zetten en dus ook aan het wachten op die uitslag hihi..
Als ze 18 maanden is willen we nog ED foto's laten maken. Als alle testen gedaan zijn en alles verloopt met Paige zoals zou moeten willen we haar met 2 jaar 2.5 laten dekken.

Ondertussen ben ik me aan het verdiepen in verschillende reuen en lijnen. en me heel erg aan het in lezen omtrend de bevalling het het fokken. Wil ook graag de KK1 cursus nog doen, dit omdat ik al een heel gedeelte heb mee gekregen met mijn trim opleiding.

Ik blijf je topic volgen dus! :-)
Veel plezier en succes in het vele voorbereiden! "

Leuk! Ik had al wat topics voorbij zien komen over jouw plannen. :-)
Ga jij nog kijken naar de kleurslagen bij de reuen? Borders hebben toch 15 verschillende kleuren?
Op welke leeftijd laat je de ogen testen?
Wat is de nestgrootte bij een Border Collie?

Vooral alles rondom de bevalling lijkt mij erg spannend! Die laatste paar uurtjes en dan komen de pups. Noodnummer van de dierenarts erbij en hopelijk gaat alles goed.

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita 3 doggies

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Wat leuk zeg!
Nu hopen dat alles goed gaat

Succes met alles ;-)

honden page profiel LindsayLindsaybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lindsay

"
Leuk! Ik had al wat topics voorbij zien komen over jouw plannen. :-)
Ga jij nog kijken naar de kleurslagen bij de reuen? Borders hebben toch 15 verschillende kleuren?
Op welke leeftijd laat je de ogen testen?
Wat is de nestgrootte bij een Border Collie?

Vooral alles rondom de bevalling lijkt mij erg spannend! Die laatste paar uurtjes en dan komen de pups. Noodnummer van de dierenarts erbij en hopelijk gaat alles goed. "

De kleur zal waarschijnlijk zwart wit worden. Dit omdat ik graag de Australische lijn wil voorzetten ( paige haar vader komt uit Australië) en ik wat reuen op het oog heb die voornamenlijk zwart wit zijn.
Het kan zijn dat een reu drager is van ee red of blauw maar dat zou maar een heel kleine kans zijn omdat paige een klein percentage ee red en blauw  heeft.

De nest groote bij de border kan varieren van 4 tot 8 pups of meer heb zelfs over nesten gelezen waar het er meer waren. kan natuulijk ook altijd minder paige is zelf geboren uit een nest van 3.

De PRA/Cataract ga ik pas laten doen als het nest echt in zicht komt, de test is 12 maanden geldig dus wanneer precies weet ik nog niet.

de verdere verplichte testen zoals:
DNA CEA
CL
TNS
is Paige vrij door vererving

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy 3 doggies

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Leuk om te lezen dat jullie er zo serieus mee bezig zijn! Is ook nodig want er komt heel veel kijken bij het fokken! Denk dat het bij jullie helemaal goed gaat komen. Heel veel succes en plezier met alles!

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

"
Ga jij trouwens met thema's werken of met het alfabet? Ik denk dat ik voor thema's ga, kun je hele leuke dingen mee doen. Aan de andere kant lijkt alfabet mij weer wat makkelijker. "


Ik heb de eer om het nest van mijn toekomstige teef helemaal te kunnen volgen. Van loopsheid, dekking tot bevalling. Ook hier heb ik al stamboomnamen aangedragen, maar tja... ik ben niet degene die 100% bepaald. Dus... mocht deze nu niet worden gebruikt bewaar ik ze voor de toekomst. En jah, dit zijn namen op thema. Vind ik juist onwijs leuk. Toevallig wel op thema, maar dan met een Thema A, kun je het nog volgen ;-)

Leuk om samen elkaar te volgen en te helpen!!

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy 3 doggies

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Ik gebruik zelf het alfabet en gebruik ook namen die nog uit te spreken zijn voor iedereen haha.

Je kunt inderdaad ook een combi van letter en thema. Bijvoorbeeld eten met een C : Coffee, Cookie, Candy, Cheesecake, Champagne etc.

Of artiesten met een bepaalde letter, kun je ook nog alle kanten mee op.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Leuk hoor ! ;-)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Evy staat ingeschreven voor de ringtraining. :-) Had ik al eerder willen doen, maar door mijn gezondheid ging het helaas niet (knie problemen). Niet aanstaande maandag, maar de maandag er op beginnen we!
Nu zijn we bezig met het maken van een kostenplan en hebben we overlegd met de dierenarts over wat zij aanbieden en hoeveel dat kost. Zeker de kosten voor de echo en het thuisbezoek valt mij erg mee. De kosten voor HD (104) en ED (150) vind ik aan de hoge kant, dus ik ga nog even verder zoeken. Ik woon in Zuid-Holland tegen de grens van Zeeland aan, dus mochten jullie nog tips hebben zijn die zeker welkom!
Ik had nog een aantal vragen..
- Hebben jullie de foto's met roesje laten maken?
- Wij denken er aan om Evy voor het eerst te laten dekken op 32 maanden (iets ouder van 2,5 jaar). Zou dit goed zijn of is dit al te laat?
- Vanaf wanneer socialisatie buitenshuis?
- Het enten van de pups op 6 weken, thuis of bij de dierenarts?

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Succes met de ringtraining.;-)

- Ik heb foto's bij Berghem laten maken met roesje ( hoeft niet) voor € 99
- Naika word deze maand  ( als ze op tijd  loops wordt ) gedekt voor het eerst en is nu 45 maanden, bij het ene ras willen ze liever uiterlijk op het 4e jaar het andere ras mag tot het zesde maar vind ik persoonlijk erg laat.
- socialisatie weet ik ook nog niet precies
- Het enten ga ik bij de DA doen, wennen ze gelijk aan een autoritje.
Maar voor die socialisatie lees ik gelijk even mee':-)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Succes met de ringtraining.;-)

- Ik heb foto's bij Berghem laten maken met roesje ( hoeft niet) voor € 99
- Naika word deze maand  ( als ze op tijd  loops wordt ) gedekt voor het eerst en is nu 45 maanden, bij het ene ras willen ze liever uiterlijk op het 4e jaar het andere ras mag tot het zesde maar vind ik persoonlijk erg laat.
- socialisatie weet ik ook nog niet precies
- Het enten ga ik bij de DA doen, wennen ze gelijk aan een autoritje.
Maar voor die socialisatie lees ik gelijk even mee':-) "

- Berghem bij Oss? En is die 99 euro (zonder roesje) voor HD en ED? Wat is jouw ervaring zonder roesje? Ik hoorde dat het voor de hond best vervelend/pijnlijk is namelijk.
- De teef moet tussen de 20 maanden en 72 maanden oud zijn bij het eerste nest. Het eerste dekmoment is als Evy 21 maanden oud is (dat is volgend jaar), het tweede moment is ze 27 maanden (maar dat vind ik niet fijn met het seizoen) en het derde moment is ze 32 maanden, daar gaat mijn voorkeur nu naar uit.
- Gelukkig ben ik niet de enige die daar mee zit! :-)
- Ik kreeg aangeraden om niet naar de dierenarts te gaan, omdat daar een hoop zieke dieren komen, de dierenarts bij jou thuis toch meer tijd en ruimte heeft en dat een prik voor een pup toch behoorlijk wat is en dat dat fijn is als dat in de eigen vertrouwde omgeving is. Beter kun je met de pups na de enting een keer naar de dierenarts gaan om "gewoon" eens rond te lopen. Zo is de eerste ervaring positief.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Ik zou de ED en HD foto's met roesje doen als het even kan, hangt er natuurlijk wel vanaf hoe fijn je hond het vindt bij de dierenarts en hoe relaxed en rustig ze blijft als zo op haar rug ligt met haar benen gespreid. Onze vorige witte herder Charlie vond het vreselijk en ging ontzettend tegenstribbelen, dus hij ging mooi even slapen.

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Berghem bij Oss ja maar dat is alleen HD die prijs, je kan even bellen wat ED kost daar.
 ( ED is bij mijn hond niet nodig) Ik heb roesje gedaan omdat ze dan net wat relaxter is, en ze zijn toch gewoon bij.
-32 maanden is een mooie leeftijd hoor, weet je zeker dat alles helemaal uitgegroeid is.
- Mijn DA raadt juist aan om het daar te doen ( op afspraak) en dan tijdens de prik, gewoon op de grond laten staan en ik wat voertjes in mijn hand voor afleiding. Hij zegt dat ze moeten wennen als ze iets hebben dat ze dan niet bang hoeven te zijn.
Ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar de ervaring/ reactie van de andere fokkers hier, DA of thuis.
Ik ben ook maar een beginneling.':-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

goh wat leuk. Ik lees mee voor ,,, you never know.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Wauw, wat een plannen! Ik heb er de ballen verstand van, maar wil je wel even zeggen dat dit vast helemaal goed komt. Evy is een pracht Golden en wat zijn jullie al goed bezig met voorbereiden! ;-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik ben nu vooral aan het kijken welke kant ik op wil qua lijnen, want dan kan ik in ieder geval een deel uitsluiten. Evy haar moeder is showlijn en Evy haar vader dual-purpose. De showlijnen trekken mij eerlijk gezegd niet zo, dus toen was de vraag of ik voor dual ging of voor de echte werklijn.
Waarschijnlijk ga ik voor de dual, omdat dit in mijn ogen meer de Goldens zijn die mij aanspreken. Ik vind dat hele rode van de Golden niet mooi en sommige zijn zo schriel, dat vind ik niet bij een Golden passen. De dual heeft een mooie goudkleurige kleur en zijn toch wat steviger gebouwd. Qua karakter tussen werk en dual zijn het vrij weinig uitmaken.

Verder ben ik druk aan het nadenken over verschillende thema's. Ik heb gemerkt dat er bij verschillende thema's toch vast zit aan het geslacht/aantal waardoor het maar net zo uit moet komen natuurlijk.
Ondertussen nadenken over een kennelnaam, dat is echt zo ontzettend moeilijk. We hebben nu twee namen, maar ik blijf erbij dat ik eigenlijk het liefst vijf wil opsturen en op zijn minst drie. We moeten dus nog even door verzinnen. :-) Het is best wel moeilijk dat er al zoveel bezet is.

We hebben gisteravond ook overlegd met de dierenarts (woont ongeveer tegen over ons, nog geen drie minuten met de auto) en die willen ons het gehele traject begeleiden en doen. Ze hebben al veel ervaring met alle fokaspecten, dus dat is erg fijn. Uitleg gekregen over de kosten, wat zij allemaal doen en waarvoor we naar Rotterdam moeten, progesterontesten kun je daar doen, ze komen nadat de teef bevallen is zo snel mogelijk aan huis, enz. Nu nog nadenken of we alleen een vier weken echo willen of ook een zeven weken echo.


Met het gedeelte dat de dierenarts aan huis komt had ik nog wel een vraag. Laten jullie de teef voor de zekerheid altijd spuiten, zodat ze geen ontstekingen en dergelijke krijgt? De dierenarts zei dat ze dat eigenlijk standaard deden, voor het geval dat. Ik ben geen voorstander van zo maar rommel in mijn hond spuiten, maar ik ben bang voor de risico's/consequenties als ik het niet doe.

Edit: even aangepast, zaten wel heel veel spelfouten in. (A)

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco 3 doggies

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

ooh, dit topic had ik even gemist ;-)

Wat leuk dat je plannen hebt om te fokken met Evy! ;-)
Hopelijk verlopen alle testen goed en heb je er binnen een jaar of 2 mini-evy'tjes rondlopen O-)

ik vind ook de iets steviger Goldens de mooiste. je zal vast wel de juiste keuze maken, want je gaat goed voorbereid zijn;-)

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

je bent lekker op dreef sanne ;-)
Gaat helemaal goed komen..
Heb nog een mooie reu voor je in de aanbieding..;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Pfff Sanne, ik zit me al te beheersen op FB, nu heb je hier ook je fokplannen bekend gemaakt.
Santa vroeg me vanmorgen nog wanneer hij zijn zus krijgt, haha!
Ik heb manlief al de FB pagina laten zien en over Evy verteld.....

pagina 1 van 25 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Volgende forumvraag: Is deze teef misschien drachtig ??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^