HondenPage baasje Anna & Misha

Wat schreven de vrienden van Anna & Misha op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Benieuwd naar ervaringen met alleen thuisblijven
Iemand nog tips hiervoor? " Danique, Spike † & Jake Het kan helpen om je hond dan meteen gerust te stellen. Zoiets als: 'Is goed, hoor. Hij/zij komt meteen terug. Blijf jij maar lekker bij mij.' Of bijvoorbeeld je vriend die thuis blijft en jij gaat de deur uit: dat je vriend de hond even bij zich roept, lekker knuffelt en opnieuw gerust stelt: Ze komt terug. Het is allemaal in orde. Ook al verstaan de honden niet letterlijk woord voor woord wat je zegt, ze pikken wel de intentie op en leren daaruit.   Fijn te horen dat alleen-blijven zoveel beter gaat! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Import vraag/ervaringen gevraagd grote reis met pup
Een bench is zo geregeld, maar eigenlijk zou ik hem het liefst gw lekker op schoot willen hebben hahaha " Arran & Aedon Hou er rekening mee dat de pup al ongeveer 4 maanden oud is, het is geen kleine ukkepuk meer. Dus of dat schootzitten dan nog makkelijk of comfortabel zal zijn..?  Jammer dat er nu geen plaatselijk reisje inzit, maar Zweden loopt niet weg, natuurlijk. Dan heb je wat om later naar uit te kijken  En zal in de toekomst ook leuk zijn om nog es terug te keren, en je volwassen geworden hond terug aan de fokker te showen.    Voor onderweg: bekijk je route en markeer al enkele goede stopplaatsen, bijvoorbeeld enkele bosrijke gebieden dicht bij de snelweg, waar je even kan ontspannen. Want de parkings langs de snelweg zijn een waar stort: overal toiletpapier, stront, peuken, blikjes, voedingsresten, condooms, glasscherven en regelmatig ook ratboxen met gif. Zeer ongeschikt om daar je pup uit te laten, vind ik zelf dan, binnen de kortste keren heeft ie wat akeligs in z'n bek. En als je zo lang moet autorijden, wil je zelf toch ook es effe kunnen relaxen en niet constant haviksogen moeten opzetten. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Import vraag/ervaringen gevraagd grote reis met pup
" je vergeet de muggen die joekels die muggenbulten geven ter grootte van een golfbal echte deet is dus van levensbelang " Liz En de knutjes, die je levend opvreten!  Ja, in de zomer kan je pech hebben met muggen en knutjes. Maar soms zijn ze er nauwelijks of niet. Het kan van jaar tot jaar en streek tot streek erg verschillen. Ergste maanden zijn juni en juli. Augustus is het gelukkig al heel wat minder. Tent met gaas in de openingen is een must. We hebben ook gaas in de deur/ramen vd auto, zodat je daar toch ook op je gemak zit. Er is ook nog een lokaal middeltje dat je kan kopen in de jacht-en viswinkels, ik ben nu even de naam vergeten, maar het is iets donker teerachtig en stinkt vreselijk, maar het werkt goed.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Import vraag/ervaringen gevraagd grote reis met pup
" Enkele weken zitten er helaas niet in. School begint helaas te snel weer, maar reizen gaan we zeker heerlijk doen samen!   Heb je misschien wat tips voor tijdens het reizen?   De Fokker zit in Äppelbo. Eerlijk gezegd heb ik geen idee Wat voor gebied het is " Arran & Aedon   Appelbo ligt in het zuiden van Dalarna. Je hebt er veel bossen, met meren, riviertjes en rotspartijen. Richting Noorse grens kom je op de fjells. Naar het zuidwesten kom je in Varmland met honderden meertjes in die fraaie noordelijke bossen vol kleurrijk mos, heide en bosbessen. Als het weer meezit, kan je er heerlijk zwemmen, of kanovaren. Meteen leuk om je pup te laten wennen aan een boot, water, slapen in een tentje, verschillende ondergronden en terreinen, enz.   Voordeel van wat extra tijd in Zweden door te brengen: je kan je pup al vroeger gaan ophalen bij de fokker. Want je hoeft dan niet zolang te wachten . Als je 'm bijvoorbeeld ophaalt op 12 weken (rabiesvaccinatie), heb je nog 3 weken reisplezier in Zweden zelf, voor je de grens overgaat op z'n 15 weken.  En misschien extra leuk: je bent nog altijd in de buurt vd fokker, als je toch weer even contact wil of backup nodig hebt.   Heb je kampeergerief? Het is supermakkelijk in Zweden om mooie plekjes te vinden, er zijn ook overal campings als je dat verkiest. En zoveel vrijheid. Je kan zelf een evenwicht zoeken tussen rust, rondhangen in de natuur, socialiseren met dorp en maatschappij... Er is ruimte en vrijheid en keuzemogelijkheden. En je bent altijd samen.    Google maar es wat afbeeldingen van Dalarna en Varmland, dan zie je meteen hoe het landschap daar is.  Ook websites en reisgidsen bij de vleet, over vakanties, campings, wandelingen, mooie plekjes daar, enz.     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Import vraag/ervaringen gevraagd grote reis met pup
Mocht iemand nog andere tips hebben, hoor ik ze heel graag!! Mag ook gaan over het (langer) reizen met een pup, gezien ik zoiets ook nog nooit heb gedaan " Arran & Aedon Waar ergens in Zweden ga je de pup ophalen? Persoonlijk vind ik reizen met een pup helemaal gewéldig om een innige band op te bouwen. Dus zelf zou ik dan zeker een aantal extra weken rekenen om in Zweden te blijven en daar lekker samen rond te reizen vooraleer ik zou terugkeren naar Nederland. Naar mijn mening is dit echt een unieke basis, dus als je dan toch al daar bent... mooi meegenomen!  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Thara (morgen ) jarig , 5 jaar
Net nu ze weer van haar vrijheid kan genieten.  Gelukkige verjaardag! Veel plezier! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Schattige foto topic
Als ze slapen zijn ze zo schattig.  De ene vouwt zich wel es driedubbel om in haar mini-puppy-zeteltje te passen, de andere slaapt graag op haar rug met haar tongetje eruit.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puppy neemt geen rust
Het kunnen verschrikkelijk dramkonten zijn die enorm blaffen. Ik lees op het Aussieforum de ene na de andere baas die zijn hond overprikkelt noemt. Maar vaak hebben mensen hun hond dan gewoon nooit geleerd om uit te staan.   Klara   M.i. is het aanleren van beheersing en kalmte iets anders dan het vooropstellen van X-aantal verplichte uren slaap. Waarom zou je moeten beantwoorden aan die 18u die op internet circuleren, als je pup zich prima gedraagt met minder? Het gaat toch over zijn gedrag, niet over het aantal uren?   Hetzelfde met de balans tussen rust en actie. Heel belangrijk! Maar je kan er geen vaste uren op gaan plakken, waaraan je dan zou moeten beantwoorden. Het is voor ieder wat anders. Dus vooral kijken naar je eigen hond, waar die het goed op doet.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Lieve Charlie 15 jaar op 15 april
Gelukkige verjaardag, Charlie!  Geniet ervan!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puppy neemt geen rust
Echter voor zijn ontwikkeling moet hij eigenlijk, al dus het advies, 16-18uur slapen op een dag.  Milo Maar nee, dat is nergens op gebaseerd. Je pup doet het geweldig!  En hij volgt zijn eigen natuurlijke ritme: slaapt als ie het nodig heeft, is wakker als ie wakker is.  Tel je zegeningen, ga het slapen aub niet gaan afdwingen en managen, zo creëer je alleen maar stress en ga je iets wat natuurlijk verloopt helemaal verstoren.   Veel plezier samen!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Mopperkont en karakter?
Dus nu schrik ik van elk grommetje en brommetje maar denk dat dat meer aan mezelf ligt???? " Fozzie Beer Heb je zelf het gevoel dat je aan deze angst kan werken? Want het speelt al langer in je topics, het gaat altijd over het grommen en jouw angst daarvoor. Het lijkt me dat dit iets heel bepalend is voor jou. En dat spiegelt zich uiteraard in het omgaan met je hond. Je hond pikt die angst/onzekerheid/wantrouwen ook op. Dus misschien eens bekijken wat er voor jou zou werken om hier wat overheen te groeien?     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond vraagt veel aandacht en is heel vocaal/ Verlatingsangst?
Weet je iets van haar leven de voorbije 8 jaar? Misschien verwacht je wat veel op zo'n korte tijd? Tenslotte doet ze al heel veel erg goed. En de hond is nog maar 2 maanden bij jullie. Totaal nieuw leven voor haar. Oude gewoonten zijn zo snel niet omgevormd of afgeleerd. Zeker als ze altijd al via haar stem heeft uitgedrukt wat ze voelde of wat ze wou. Negeren is dan misschien niet de beste aanpak, omdat de hond dan ook kan denken: 'die mens begrijpt me niet, ik zal het nog wat duidelijker zeggen'.  Misschien werkt het beter om haar toe te spreken, haar gerust te stellen.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Romeo vandaag 13 jaar !

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup happerig na wandeling
Als hij het tijdens de wandelingen goed doet, en alleen binnen gaat happen, dan kan het een uitdaging tot nog wat meer actie/aandacht zijn, of aangeleerd gedrag, of een uiting van blijdschap,...  Je zou een vd wandelingen wat langer kunnen maken, wat meer afwisseling erin steken, en zien hoe dat gaat.   Wat je bij binnenkomst kan doen is de lijn nog even aanlaten en zo samen het huis inwandelen. Gaat ie happen, dan zet je meteen je voet op de lijn zodat hij niet meer kan bijten en blijf je even rustig wachten tot ie kalmeert. Zodat ie leert: binnenshuis = kalm zijn. Pas als de hond rustig is geworden, klik je de lijn los.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond piept tijdens uitlaten
Wat voor ras is het?   " Britt, Maui & Fanu ~ Labrador.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond piept tijdens uitlaten
Hij loopt elke wandeling, elke dag hetzelfde rondje?  Misschien is dat idd het probleem: dat je hond te weinig uitdagingen krijgt. Neem hem eens mee naar een bos, een heide. Ga er eens wat langer op uit, hij is al 12 weken, die mag best wel wat meer beweging/actie krijgen. Maak de wandelingen interessant: snuffelen en speuren, graven, ontdekken, zoekspelletje onderweg, sprintje trekken, tussen de struiken scharrelen, enz.  En kijk es wat ie dan plezierig vindt, hoe je zijn uitstapjes leuker kan maken voor hem.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond piept tijdens uitlaten
Beweegt je hond wel op een soepele manier? Kan het zijn dat ie piept omdat er ergens iets niet goed zit (rug, heupen, poten, nek)? Je schrijft: tillend neerzetten. Wat bedoel je precies? Draag je de hond eerst? Heeft ie voor de wandeling langdurig beperkt gezeten (bijvoorbeeld krappe bench)?   Wat als je in een andere omgeving wandelt, gedraagt ie zich dan anders? Hoe is hij verder van karakter (in zijn thuissituatie), is ie dan terughoudend, snel angstig, of speelt dat dan niet?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Welke rassen bevat mijn puppy?
Als het hondje van een br00dfokker komt zou het nog best kunnen dat er look a likes gefokt worden van de rashonden daar.  Dobry Daar lijkt het wel een beetje naar... Als ik puur op tekening kijk, deed ie me meteen erg denken aan een chodsky Pes, maar dan een look a like versie.     Maar het kan evengoed een of ander oeps-nest zijn. Het uiterlijk zegt natuurlijk niet alles. Ik denk dat de hondenhandelaars in kwestie nooit het eerlijke verhaal zullen vertellen. Jammer dat zulke toestanden maar blijven duren (en verergeren). Al dat gesjoemel en gesjacher met honden... 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in herplaatser bij bestaande roedel
Je schreef eerder al eens dat Kyra zich wel eens agressief kan opstellen (het trimmer-verhaal). Ik denk dat je er goed over moet nadenken of je haar een plezier doet met nog een hond erbij, en wat dat zou kunnen inhouden als de honden elkaar niet tolereren.  Ook de herplaatser: werd daar veel mee gewandeld in Nederland? Want als ik het goed begrijp, blijven jouw honden altijd op eigen terrein en ga je niet dagelijks met hen op stap? Dus ook naar de herplaatser toe: doe je hem wel een plezier met jouw leefomgeving? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hoeveel eten mogen mijn twins(doodles)
Ze zien er leuk uit! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Verstandhouding.....
Om te koesteren is het, als twee (of meer) zielen elkaar vinden. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Welke rassen bevat mijn puppy?
Heb me zeker wel maanden van te voren in gelezen alleen wou ik geen 1200 voor een puppy neertikken (ivm corona prijzen) Ik was mij zeer bewust van de broodfok en wou daar zeker niet aan meedoen. ik had een adv op marktplaats geplaatst dat ik zocht naar een puppy en het ras maakte mij niet uit als ze maar niet te prijzig was en aan de grote kant. Ze kwam ook veel jonger binnen dan op haar paspoort stond en was iligaal in nederland volgens haar gebit was ze nog geen 3 maanden namelijk, ook was ze erg ondervoed terwijl hun zeiden dat ze zeker 2 maanden bij hun was terwijl ze wss nog geen eens 2 maanden was.  damian   Jammer dat het zo gegaan is. En persoonlijk vind ik het ook onbegrijpelijk hoe iemand zich maandenlang inleest, zeker niet wil meewerken aan broodfok en vervolgens ingaat op een voorstel van een dubieuze hondenhandelaar die illegaal pups transporteert. Ik hoop dat je beseft dat het verhaal 'gered van de straat' ook met een korrel zout genomen mag worden en de hond evengoed uit de broodfokschuur kan komen? Heb je deze praktijken gemeld bij de bevoegde instanties?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in 1 april D-day Sterilisatie Monster Dyuna
Je geeft aan dat de jongste een bloeding had. Was dit vlak na de sterilisatie of gebeurd nadat ze herstelt was van de operatie?   Tiamo ^_^ Dyuna Dat was vlak na de sterilisatie. Er bleef maar bloed druppen uit de wonde, 's nachts was het een hele plas in het drukverband. Als ik het me nog goed herinner was het een probleem met de diepere hechtingslagen, daar zat een bloeding en dat kwam door de buitenste hechtingen naar buiten. Dus dat is toen opnieuw open gemaakt en -denk ik, ik weet het niet meer precies- dichtgebrand en weer opnieuw gehecht.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in 1 april D-day Sterilisatie Monster Dyuna
Hoe hebben jullie dit aangepakt?  Tiamo ^_^ Dyuna Elke hond is anders, natuurlijk.  Bij ons werden op de dagen vlak na de sterilisatie de wandelingen beperkt tot snuffelwandelingetjes. Na enkele dagen liepen ze alweer een 2 à 4 km, en vanaf de 10e dag deden ze als vanouds en was alles weer toegelaten.   Mijn oudste heeft na de sterilisatie een lange periode gehad dat ze opnieuw haar vervelende 'puppy-kuren' kreeg, dat had te maken met de grote verandering in haar hormoonhuishouding. Toen heb ik vaak gedacht: 'Oh, crap! Zit ik hier wéér mee!' Hahahahaaaaaa. Maar goed, dat is ook weer goed gekomen. De jongste had dan weer veel last van de wonde zelf. Eerst had ze een bloeding (is opnieuw geopereerd), daarna reageerde ze op de hechtingsdraad (zwellingen, bulten). Maar die had mentaal (hormonaal) nergens last van. Ook zij deed vanaf de 10e dag weer alles als voorheen.    Maar kijk dus naar je eigen hond. Wat je denkt dat kan en waar je toch nog terughoudend in bent. Desnoods laat je de DA nog es even checken?  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hoeveel eten mogen mijn twins(doodles)
alleen wel een mager kontje en hele lange poten op het moment, lekker slungelig. Paula, Noa*, Desi, Nola en Bobbi Haha, ik kan me er iets bij voorstellen.  Als ze van pup naar puber gaan, krijgt dat lijfje de gekste vormen. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Waarom wil mijn zieke hond niet meer tegen me aan liggen?
Wat erg dat je maatje zo ziek is. Ik wil je eerst en vooral veel sterkte wensen voor de komende tijd.   Wat het knuffelen betreft: je hond geeft zelf aan waar ie zich het meest comfortabel bij voelt. Hij wil dus graag in je buurt zijn, maar lijfelijk niet té dicht. Ik snap dat het moeilijk kan zijn om die lichamelijke afstand te accepteren als jullie voorheen altijd erg knuffelachtig zijn geweest. Maar kijk naar de mooie kant: hij wil wel degelijk graag in jouw nabijheid zijn. Alleen is dat nu in een iets andere vorm. Je kan ook je stem gebruiken om hem gerust te stellen, lief te hebben. Een mens legt veel emoties en intenties in de klank van z'n stem, je hond pikt dit zeker op. Ook in je lichaamhoudingen leg je onbewust veel meer dan je zou denken. Je hond weet wel degelijk dat je er voor hem bent, dat je hem liefhebt, daar heeft hij momenteel niet noodzakelijk aanrakingen voor nodig.   Ik wens jullie nog mooie momenten toe. Veel sterkte! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puppy " leren" loslopen
Bij puppies heb je 't meest kans op slagen als ze meteen vanaf de eerste dag los lopen. Zoals hierboven al gezegd: omdat ze dan vanuit zichzelf bij je blijven en het op die manier natuurlijk gedrag wordt.    Wat je nu kan doen: in rustige natuurgebieden (dus zonder te veel wandelaars, andere honden, wild,...) de lijn losklikken tijdens het wandelen en een eind verderop weer vastklikken. Los, vast, los, vast... zonder er speciale nadruk op te leggen. Zo wordt vastklikken een evidentie en vermijd je dat je hond na het loslopen niet meer wil terugkomen om vastgemaakt te worden.  Maak je wandelingen tijdens het loslopen interessant: dus ga echt samen met de hond op pad en deel de interesse: samen banjeren door het gras, samen verstoppertje spelen of zoekspelletje tussen de struiken, samen over een omgevallen boomstam lopen, samen een molshoop uitgraven, enz. Zo gaat de hond op een natuurlijke manier de link leggen tussen: samenblijven met mijn mens = ik vind dit leuk! Als je de hond losgooit op een veldje en hem alleen maar bij je roept om daar weer weg te gaan, dan is het samenzijn met zijn mens niet prettig, want voor de hond betekent het samenkomen met zijn mens dan het einde van zijn plezier.  Dus let op de invulling, hoe fijner het samenzijn, hoe liever de hond uit zichzelf (zonder dwang, zonder commando's) bij jou zal blijven.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hoeveel eten mogen mijn twins(doodles)
Het zou kunnen dat de darmen niet optimaal werken na een worminfectie (en de behandeling), en dus het voer gewoon niet zo goed kunnen opnemen. Wat dan kan helpen is een ondersteunend middel als Canikur Pro, zodat de darmwerking beter wordt en de pups dus meer uit hun voeding gaan halen.  Zijn ze echt heel erg mager, of gewoon wat schraler?  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pubergedrag begeleiden
Grappig, grommen kan ik me echt niet meer herinneren.  Sam & Floris Hahaha, misschien maar goed dat we ons soms bepaalde dingen niet meer herinneren     In een van je eerste topics schrijf je dat je pup snel gromt, ook tijdens spel.  https://www.hondenpage.com/hondenforum/225151/piepen/grommen.php   Op zich hoeft grommen geen probleem te zijn, want het kan vele betekenissen hebben. Zeker tijdens spel. Het hangt er dus maar vanaf waarom jouw hond grommelt. Dus kijk ook eens naar zijn verdere lichaamstaal: voelt ie zich ontspannen bij een andere hond, of zie je signalen van stress, opwinding, argwaan, controledrang, enz. Dan kan je het grommen beter kaderen.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pubergedrag begeleiden
In de puberteit komen wel vaker terug bepaalde gedragingen opduiken die in de puppy-tijd ook aanwezig waren. Als ik even snel je oudere topics doorneem, was je hond als pup ook erg vocaal (veel grommen) en hield ie wel van wat uitdagen en bemoeien met anderen, haha.  Het verschil is nu natuurlijk dat ie jongvolwassen is en andere honden zich niet noodzakelijk inschikkelijk gaan opstellen.   Die ontmoetingen met andere honden, is dat aan de lijn tijdens een wandeling? Loslopend op een hondenweide?  Je kan zelf meer in handen nemen door ontmoetingen pas toe te staan als je dit eerst met de andere partij checkt. Dus hou afstand, sla een babbeltje, stel wat vragen over de andere hond, let op de lichaamstaal vd honden, en pas als je denkt dat een lijfelijke ontmoeting voor beide honden postief zal zijn, sta je dat toe. Heb je twijfels, dan hou je afstand en vervolg je je weg zonder lijfelijke ontmoeting. Zo hou je controle, en hou je de ontmoetingen positief.  
 

Vrienden van Anna & Misha

honden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van hans masthonden foto van Angelique & Doenjahonden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie honden foto van meert nancyhonden foto van .honden foto van Nicole, Guus, Flynn & Puk honden foto van Alaska's Finest!honden foto van Yasmine, Perdie & Orgahonden foto van Renate honden foto van michaela en barthonden foto van Milowhonden foto van Noella en Igorhonden foto van Anny en Lancehonden foto van SamojeedPolar&Arctichonden foto van Dit account is niet meer in gebruik. honden foto van Deborah, Chula & Bowserhonden foto van Julie & Maksie!honden foto van jackiie nova&baileyhonden foto van Tamara & the A-Team

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^