HondenPage baasje Charita

Wat schreven de vrienden van Charita op het forum

honden page profiel AngelaAngela schreef in Ervaringen gezocht: interesse in ridgeback pup
Wij hebben een ridgeback reu van 2,5 jaar nu. Van begin af aan geleerd dat hij aan de lijn niets met andere honden te maken heeft. Los is hij sociaal met andere honden. Ze horen conflicten te vermijden en dit zie ik zowel bij mijn eigen ridgeback als bij anderen waar we mee wandelen. Ze spelen vooral in de pubertijd erg lomp met andere honden. En die pubertijd duurt een jaartje of 3à4 . (Het is trouwens erg leuk om met andere ridgebacks te wandelen, ze snappen elkaar perfect) Duidelijk, consequent, wederzijds respect en humor zijn wel termen die in mij opkomen als ik aan de opvoeding denk. Wij hebben ook 2 kinderen (1,5 jaar en 3 weken), dit is nooit een probleem geweest. Nuka en mijn oudste zijn kop en kont. Ook hier weer wederzijds respect. Nuka heeft een persoonlijke bubbel om zijn mand en voerbak heen. Hier mogen de kindjes niet komen. Daarnaast de beweging;2 keer per dag 1 uur tot 1,5 uur waarbij hij los kan lopen. Of 1 wandeling wordt vervangen voor fietsen. Verder nog 2 ‘blokjes om’ van zo’n 30 minuten. Wij speuren 1 keer per maand met hem, lure coursing 1x per maand in de zomermaanden. Hier en daar een cursus voor de fun ( hersenwerk, clickertraining oid) en als pup zijn we begonnen met puppy cursus en geëindigd met gehoorzaamheid 2. In mijn ervaring zijn de teefjes juist wat feller. Denk aan jachtinstinct! Die van ons kan los in het bos, maar er staan genoeg baasjes uren te wachten tot hun hond besluit terug te komen... Als je nog meer vragen hebt, hoor ik het graag. 
honden page profiel AngelaAngela schreef in Wat zeggen de mensen zoal tegen jou...
Over Nuka’s Ridge; Is hij bang/boos? Gaat dat wel goed? Is hij wel vriendelijk?  Mijn naïeve antwoord; Nee, hoezo? Dan kom ik erachter dat het over zijn Ridge gaat en leg ik uit dat dat bij zijn ras hoort. V: Die streep komt zeker pas later. Als ze al wat groter zijn. A: Nee, hij wordt ermee geboren.  V: Kan je wel met hem lopen?  A: Dat doe ik nu toch?  V: Ah een ridgeback. Die houdt niet van andere honden. Ik heb eens gehoord van de buurman van mijn collega’s achternicht dat ze hondintolerant zijn. Klopt he?  A: Nee
honden page profiel AngelaAngela schreef in Een hond + een kleine peuter
Ik volg hem ook! In ons onderzoek naar de ridgeback zijn we hem tegen gekomen. Super leuke filmpjes waar wij wel eens wat uithalen om zelf toe te passen. Fantastisch om te zien! 
honden page profiel AngelaAngela schreef in Taste of the wild 2 x 13 kilo
Helaas woon ik niet in de buurt, dus beschouw dit maar als een up
honden page profiel AngelaAngela schreef in Pup 16 weken ineens steeds vroeger wakker
" Goed idee Angela om niet alleen de tijd van het slapen, maar ook de tijd van het even weer naar boven gaan op te rekken, bedankt! Eigenlijk klinkt het zo logisch en snap ik niet dat ik er zelf niet op kom haha! Zal het slaapgebrek van de afgelopen 8,5 week wel zijn " Iris Dokter Heeft bij ons ook even geduurd voor we dit hadden bedacht  Wij wilden het zooo graag perfect doen en dat met slaapgebrek idd, maakte dat we soms ontzèttend moeilijk dachten  Gelukkig komt het allemaal op zijn pootjes terecht! 
honden page profiel AngelaAngela schreef in Pup 16 weken ineens steeds vroeger wakker
Ik ben het eens met Lola; wees het huilen voor.  Wij hebben hetzelfde gehad met Nuka. Ineens werd hij steeds eerder wakker. Op een gegeven moment was het 5.15 uur.  Wij hebben onze wekker toen om 5.10 uur gezet, naar beneden om te laten plassen en weer in de mand. Wij zeiden vrij weinig tegen hem. Alleen als we weer naar boven gingen: “ We gaan nog even slapen.” Snapt ie natuurlijk niet maar oké  De tijd dat we dan weer naar boven gingen, hebben we ook opgebouwd. Dus eerst 10 minuutjes, als dat een paar dagen goed ging, 15 minuten etc.  Nu is Nuka bijna 7 maanden. Wij laten hem om 7 uur even plassen en kunnen dan gerust weer gaan slapen. Zelf slapen we dan tot 8 uur, dan vinden wij de nacht lang genoeg geweest voor hem.  Doordeweeks moeten we er allemaal op tijd uit en nu moeten we Nuka wakker maken.  Ik hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt! 
honden page profiel AngelaAngela schreef in Welk hondenras?
" @Angelique Van het herplaatsen klopt. Wij hebben een buitenlands hondje gehad, welke o.a. absoluut niet alleen kon zijn. We hebben het een jaar geprobeerd, maar hij was veel gelukkig met een hondenmaatje erbij. Deze is bij een vriend van ons herplaatst, waarbij hij veel beter op zijn plek zit. Ik zeg het er maar direct bij: dit betekend niet dat wij verschrikkelijke mensen zijn, wij hebben alles wat in onze macht lag geprobeerd om deze hond te houden en een goed leven te kunnen bieden en zullen een volgende hond ook zeker niet zomaar weg doen. Het is voor ons echt meer dan verschrikkelijk geweest hem te herplaatsen.   Misschien ligt het aan mij, maar het valt me op dat mensen best fel kunnen reageren op dit forum. Het is niet zo dat wij er niet over nadenken en ik heb het idee dat we een beter dan gemiddeld huis kunnen bieden. Ik ben niet opzoek naar alleen negatieve ervaringen en al heeft een hond negatieve eigenschappen is het niet zo dat wij direct afgeschrikt zijn.     " anoniem1989 Het is absoluut niet mijn bedoeling om jullie af te schrikken. Ik noem deze dingen zodat jullie dit mee kunnen nemen tijdens het kiezen van een hond. Een ridgeback heeft natuurlijk òntzettend veel leuke eigenschappen maar ook een paar mindere.. Door die ook te benoemen, denk ik dat je juist nog beter bent voorbereid. Alleen maar goede bedoelingen hier 
honden page profiel AngelaAngela schreef in Welk hondenras?
" @Angela: is het niet zo dat ridgebacks sws een geheel eigen karakter hebben;P?    Het is niet zo dat een beetje eigenwijsheid ons afschrikt. We hebben zelf ook boerenfox/jackrussels gehad, maar ik wil wel een hond die trainbaar is in de zin dat hij los kan en een beetje medewerking is wel gewenst.. " anoniem1989 Dat klopt haha. Ik ken echter flink wat eigenaren die een zo een kwartier staan wachten tot hun hond weer terug komt uit het bos. Die ging dan achter een konijn/vogel/ vul maar in aan. Die honden zouden in mijn ogen niet meer los kunnen. Door het jachtinstinct is dat bij een ridgeback dus zomaar mogelijk.. Het is lastig uit te leggen. Een ridgeback lijkt in het niets op eventuele eigenwijsheid van een jr of boerenfox. Als dit ras een serieuze optie is, zou ik aanraden om eerst kennis te maken. 
honden page profiel AngelaAngela schreef in Welk hondenras?
Wij hebben een ridgeback in huis van nu 5 maanden. Als je vragen hebt, mag je ze altijd stellen. Een ridgeback is wel een hond die wat jachtinstinct in zich heeft. Nuka is bijvoorbeeld erg gericht op vogels. Als ik hem roep, zal hij eerst de afweging maken of ik wel de leukste/beste optie ben..  Daar zit heel veel training in maar nog veel belangrijker is het opbouwen van wederzijds respect.  Qua beweging klinkt het goed. Al zal het hardlopen en fietsen van latere zorg zijn. Ivm het uitgroeien.  Het enige wat mij nog opvalt, is dat de ridgeback een heel ander karakter heeft dan de andere rassen is jouw lijstje. Misschien nog iets om over na te denken. Ze zijn in mijn ogen niet meteen geschikt voor een uitlaatservice, 3 dagen.  Daarnaast zijn ze aardig wat groter dan een middelmaat.. Nuka is met 5 maanden 27 kilo en 58cm schofthoogte en niks te dik.    Nog even een toevoeging nav de andere reacties: Ridgeback’s spelen heel heftig en op een hele eigen manier. Dit valt niet altijd goed bij andere honden en vooral ook niet bij andere baasjes. Veel poten, tanden bloot en veel geluid. Daar zit dus ook veel werk in. Leren beheersen bij andere honden. 
honden page profiel AngelaAngela schreef in Laura's Paracord Creaties
Mooi!! Als Nuka uitgegroeid is, wordt er ook zeker een halsband besteld.
honden page profiel lindsaylindsay schreef in Wat vinden jullie hiervan? Hondenjassenartikel.
Oh oeps, niet gezien..
honden page profiel lindsaylindsay schreef in Wat vinden jullie hiervan? Hondenjassenartikel.
Ik zag net dit artikel voorbij komen op Facebook en was benieuwd hoe jullie denken over hondenjassen? In het artikel gaat het niet over hondenjassen als fashionitem maar echt tegen warmteverlies. https://digidog.nl/hondenjas-onzin-toch-nuttig/
honden page profiel AngelaAngela schreef in 'mijn hond is bang'
"  Misschien omdat ze bepaald gedrag al snel als angst of onzekerheid bestempelen terwijl het dat in wezen niet is? Zo kan een hond in bepaalde (nieuwe) situaties bijvoorbeeld wantrouwig zijn, behoedzaam of terughoudend. Wil hij eerst tijd en ruimte krijgen om situaties in te schatten. Dat is heel natuurlijk en gezond gedrag, want het heeft met overlevingsinstincten te maken. Een dier dat goed situaties kan inschatten zal langer leven dan een losbol die nergens over nadenkt en zich onbezonnen in situaties gooit. Maar het wil niet zeggen dat de hond bang is, of geen zelfvertrouwen heeft. Hij is omzichtig en alert.    Ik denk dat het vaak met dit soort nuances te maken heeft. Dat bij een hond die terughoudend reageert, er al snel gedacht wordt: Oh kijk, hij is bang! " Alaska's Finest!  Wij hebben een Rhodesian ridgeback pup. Ridgeback’s zijn terughoudend naar onbekende mensen, hoort bij het ras. Ik krijg bijna elke wandeling wel te horen dat hij bang is omdat hij niet enthousiast is naar andere mensen. Dat is niet normaal voor een pup dus hij komt vast van een slechte fokker.  Diezelfde mensen kijken mij dan weer met verbazing aan als ik zeg dat hij niet bang is.. 
honden page profiel AngelaAngela schreef in Een Hond!
Leuk hondje zeg! Sinds vandaag loopt er toevallig een man met net zo'n soort pupje voor ons huis langs, ook zo'n schattig ding.. 
honden page profiel lindsaylindsay schreef in Halsbandjes
Super leuke bandjes!!! :D
honden page profiel lindsaylindsay schreef in Petitie: zwaardere straf voor mensen die hond in de auto laten zitten met warm weer
Er is een petitie gestart om mensen die honden in de auto laten zitten met warm weer zwaarder te straffen, hier kan je tekenen! https://petities.nl/petitions/hond-met-warme-dagen-in-de-auto-achterlaten-moet-zwaar-gestraft-worden?locale=nl
honden page profiel lindsaylindsay schreef in Hond mee naar college?
Bij mij op de Haagse Hogeschool zie ik alleen hulphonden..Zou mijn hondje wel mee willen nemen, helaas mag dat niet. :-(
honden page profiel lindsaylindsay schreef in Het grote schrijf-je-frustraties-uit-de-hondenjungle-van-je-af topic!
Het naamplaatje 'kleine hond dus het blaft, luistert niet, is vervelend en eigenlijk geen echte hond' vind ik erg vervelend.. ]0
honden page profiel lindsaylindsay schreef in Een droom die werkelijkheid wordt ? Een verwarmde honden zwemvijver
Wat super leuk!!! :-D
honden page profiel lindsaylindsay schreef in Pup eet haarelastiek
Hallo, Ik ken ook een puppy die toevallig vorige week een stukje haar elastiek gegeten heeft. Dit heeft hij 1,5 dag later uitgespuugd. is verder niks mee aan den hand. d(^_^)b
honden page profiel lindsaylindsay schreef in Hond bang voor andere honden
Alvast heel erg bedankt voor uw reactie, gaan we zeker mee aan de slag! Soms heb je ook even iemand van buitenaf nodig die zegt dat je nog geduld moet hebben/dat het goed is haha :-)
honden page profiel lindsaylindsay schreef in Hond bang voor andere honden
Vergeten in te loggen..Het bovenstaande bericht is van mij Edit: Ook hebben wij puppycursus gedaan bij een Martin Gaus hondenschool.
honden page profiel lindsaylindsay schreef in Help..Commando's zonder koekje
Onwijs bedankt voor jullie reacties! :-D
honden page profiel lindsaylindsay schreef in Help..Commando's zonder koekje
Bedankt voor je antwoord! Goed om te horen, ik hoef me dus nog geen zorgen te maken dat ze dat nog niet doet denk ik haha.
honden page profiel lindsaylindsay schreef in Help..Commando's zonder koekje
Hallo iedereen, Ik heb een vraag. Ik heb nu een puppy van 4 maanden. Op dit moment ben ik bezig met de commando's zit en af. Als ik een koekje gebruik tijdens het oefenen, luistert ze meteen en gaat ze meteen zitten of liggen. Zonder koekje, duurt het even voordat ze luistert of ze doet het helemaal niet.. Hebben jullie tips/ideeën voor mij zodat ze ook gaat luisteren zonder koekje? :) Alvast bedankt!
honden page profiel lindsaylindsay schreef in GPS tracker
Heel erg bedankt voor jullie antwoorden! :-)
honden page profiel lindsaylindsay schreef in GPS tracker
Hallo allemaal, Ik heb een vraag. Ik denk er over na om een gps tracker te kopen voor mijn hond. Zijn hier mensen die dit in gebruik hebben? Zo ja, welke raden jullie aan?
honden page profiel lindsaylindsay schreef in (Reis) bench voor puppy
Beide zijn inmiddels verkocht.
honden page profiel lindsaylindsay schreef in (Reis) bench voor puppy
Ik heb een reisbench te koop staan op marktplaats, wellicht dat iemand hier op HP er naar op zoek is :-). Ook verkoop ik een halsband en riem (set) van Mac Leather. (Ik weet niet hoe je foto's moet plaatsen dus ik plaats de linkjes). Reisbench: http://www.marktplaats.nl/wijzigAdvertentie/m1108372325.html?orderSource=SYI Nieuwe reisbench, nooit gebruikt. - Maat: 48 x 31,5 x 3 - Voor katten en kleine honden - Makkelijk te dragen aan handvat Reisbench het meerdere mogelijkheden: - bovenstuk kan los gemaakt worden (zie foto's) - deurtje kan er eventueel uit (zie foto's) - deurtje kan zoveel via links als rechts open, naar keuze (zie foto's) Halsband en riem: http://www.marktplaats.nl/wijzigAdvertentie/m1108369469.html?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSeller Nieuwe riem en halsband van het merk Mac Leather. Deze set is nooit gebruikt. De halsband is v.a. 30 cm en de riem is zonder handstuk 90 cm.
honden page profiel Valerie <3 Mila <3 MaxValerie <3 Mila <3 Max schreef in Max krijgt overal kleine bultjes?
Hij dacht ook een allergie, maar omdat hij er geen last van had, mochten we het even aankijken..
 

Vrienden van Charita

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Maxhonden foto van lindsayhonden foto van Angela

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^