HondenPage baasje cinneke

Wat schreven de vrienden van cinneke op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in blaffen in de bench
maar we willen voorkomen, dat hij nu op deze leeftijd 's nachts ongewenst gedrag gaat vertonen  San Ik denk dat een uur blaffen 's nachts ook niet echt gewenst is?   Laat die deur van de bench open en laat de hond zelf es kiezen waar ie slaapt. Kruipt ie uit zichzelf in de bench, prima, niks mis mee. Maar misschien kiest ie, nu ie wat groter geworden is, liever een andere plek.  Dus stel je een keer ontvankelijk op en zie wat de hond zelf wenst, wie weet is het probleem heel snel en makkelijk opgelost. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in bang van klikker
 alhoewel ik dat spijtig vindt voor onze viervoeter omdat het alleen over apporteren gaat.  danny Is dit het enige wat ze leuk vindt? Misschien houdt ze ook van zoekspelletjes? Verstoppertje of tikkertje spelen? Snuffelzoektocht in het bos? Holletjes uitgraven? Over boomstammen lopen?  Kortom, leuke bezigheden die je samen kan doen, maar dan zonder specifieke attributen of speelgoed.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Berp
Oooo anke, vergeet ik, wat een pracht naam, die hoor je niet gauw....Berp..
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Berp
Anke....dat wordt een roedel bij je...geniet van deze pup...geweldige foto.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Bijten negeren bij pup, maar wat als ze echt pijnlijk in voeten, benen kids hangt?
Je denkt och ik heb al een pup opgevoed maar het valt toch weer erg tegen . " Pupje Lola Haha! Ja, de ene pup is de andere niet. Er zitten echte kleine draakjes tussen, die je meer dan eens achter het behang wil plakken . Maar niet wanhopen, hoor. Jullie vinden je weg wel. En wat vandaag nog niet is, komt morgen wel. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in bang van klikker
Je hond houdt niet van bepaalde speeltjes of de clicker. Dan laat je die toch gewoon weg? Spelen moet leuk en ontspannen zijn, niet iets wat je afdwingt of forceert. Dus kijk naar wat jouw hond wél leuk vindt, uit zichzelf. Stap mee in haar wereld en ga van daaruit samen plezier maken. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Hoeveel dagen vers vlees?
Mijn ervaringen met kvv zijn alleen maar heel goede. Romeo is er gek op. Hij krijgt alleen kvv, 2 keer per dag, geen brokken. Ik geef Raw4Dogs, Barfmenu van Tinlo, Carnis, groentes, een eitje, af en toe wat zilvervliesrijst. Veel variatie in vlees, pens en vis. 
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Rox !
" Haar lievelingsplekje alles buiten in de gaten houden. Hoe lang zal die vaas leven? Ze doet het nog rustig. " Monique Gluren bij de buren 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Rare knobbel - 7 maanden
Oef! Alvast geen tumor! Hopelijk trekt het dan idd vanzelf weg, al kan ik me voorstellen dat je graag had geweten wat het dan wél was. Veel beterschap!
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Pup uit België/corona
Zo wie zo moet de pup tot 15 weken bij de  fokker verblijven in verband met de rabies, na de 15 weken zou je af kunnen spreken ergens bij de grens...het is maar een optie hoor...
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Pup uit België/corona
Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is:   Reis alleen naar België als het noodzakelijk is.   https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/belgie/reizen/reisadvies  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Bijten negeren bij pup, maar wat als ze echt pijnlijk in voeten, benen kids hangt?
Puppies vinden het niet altijd fijn om opgetild te worden. Ze proberen zich dan los te wriemelen of te ontsnappen. Je dochtertje is nog maar 5 en de puppy nog maar 8 weken, ze zijn allebei nog heel erg jong en zich vaak niet bewust dat ze de andere kunnen ergeren, pijn doen of bang maken met hun gedrag.  Probeer hier dus zo goed mogelijk te begeleiden. Je dochtertje te vertellen dat de pup geen speelgoed is dat je zomaar van de grond kan tillen en in je handen houden, elke keer je daar zin in hebt. Leer rustige spelletjes aan: snuffelzoektochten bijvoorbeeld, waarbij je enkele snoepjes verstopt en je die samen gaat zoeken. Daar komen geen aanrakingen bij te pas en toch is het leuk.  Je kan ook inzetten op een duidelijk onderscheid tussen binnen- en buitenshuis. Buiten = samen actief bezig zijn, binnen = elkaar met rust laten.    Valsheid is het niet, dit doorgedreven happen en bijten. Maar speelsheid ook niet altijd. Happen en bijten kan ook een uiting zijn van ergernissen, te hoog in de opwinding zitten, spanning,... Let dus op voldoende kalme momenten, zowel voor de pup als voor je dochtertje.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Bijten negeren bij pup, maar wat als ze echt pijnlijk in voeten, benen kids hangt?
" Ze hapt dus echt bewust naar het gezicht van m’n dochter van 5 nu. Zit helemaal onder de krassen in haar gezichtje. Is dit normaal? Ben er erg van geschrokken, is dit puppygedrag of hebben we echt iets verkeerds gedaan. Word hier erg onzeker van...  " Pupje Lola Vertel es wat meer over de omstandigheden. Hangt je dochtertje met haar gezicht boven de hond? Is dit tijdens het spelen? Aaien? Stoeien? Wat gaat eraan vooraf (handelingen pup en dochter). Ik snap dat je hiervan schrikt en onzeker wordt. Maar probeer eens even zo neutraal mogelijk naar de hele situatie te kijken,  dan zie je makkelijker waar het mis begint te gaan en kan je daarop inspelen. 
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Welke ras(sen) herkennen jullie? (Pup)
  Hoe oud is je pup?   Met de grootte in combinatie met de leeftijd kan men beter inschatten welke kruising dit zou kunnen zijn  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in oudere Kuvasz
Wat gebeurt er bij die trimster? Verandert er iets aan de geur vd honden (shampoo, olie, andere geurende producten, anaalklier uitdrukken,...)? Is de Kuvasz zelf ooit bij die trimster geweest?
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Ervaring met in laten slapen?
" Heel erg bedankt voor alle reacties en ervaringen... Mies is er nog steeds. Ze heeft een paar dagen wat gegeten maar vanochtend toch weer diarree. Heb het idee dat ze honger heeft maar alles wat ze lekker vindt daar krijgt ze diarree van of wordt ze ziek van. Uiteindelijk zal ze daar aan overlijden, of zal ze zich verhongeren... Beide geen leuk vooruitzicht. marte Marte...ben je van plan om daar op te wachten ? Geef je hond een waardig afscheid en wacht niet tot je hond overlijdt aan versterving van geen eten meer in zijn maagje...maak een afspraak met de dierenarts en begeleid je hond tot het afscheid, hoe moeilijk dat ook is, je hondje is heel ziek daar wacht je niet meer mee.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zindelijkheid
Euh nee niet egt het is een vermoeden...  En cho ja hij doet het wel in de nacht of in de ochtend als we nog in bed liggen bijvoorbeeld, maar dit zal hij ook wel beschouwen als alleen zijn denk ik he  " Ceulemans Ik vind het maar vreemd dat een therapeut het over angst heeft, als de beelden alleen maar een slapende hond laten zien. Een hond met verlatingsangst, dat ziet er toch heel anders uit.   Misschien kan je hond helemaal niet zo lang ophouden, en moét ie echt na enkele uren. In dat geval ga je hem dus de mogelijkheid moeten bieden dat ie buiten kan. Heb je een tuin? Is een hondenluik een optie?    
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Welk ras is een actieve gezinshond?
Sinds de finse lappenhond hier geopperd is hebben wij ons hier verder in verdiept en al snel hadden wij een 'yes' gevoel! Hij staat dus met stip boven aan ons lijstje en wij zijn meer aan het lezen/leren over dit ras. Binnenkort hopen we deze in het echt te kunnen bewonderen om te kijken of het gevoel dan net zo goed is.  Nelleke Wat leuk toch, die voorbereidingen, dat uitzoeken en info inwinnen, spannend!  Hou je ons op de hoogte? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zindelijkheid
Ik heb hem op aanraden van de therapeut al gefilmt als hij alleen is en hij slaapt het hele filmpje door tot hij in huis doet verder niets op te zien. Ceulemans Heeft de therapeut je dan verduidelijkt waarom ze op basis van deze beelden tot de conclusie kwam dat het angst was?    Doet je hond ook zijn behoeften in huis als je zelf thuis bent?
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Zindelijkheid
" Hey allemaal, ik zit met een groot probleem en hoop dat ik misschien hier iemand kan vinden die weet wat te doen. Mijn american stafford Jax (2,5jaar) is nog steeds niet zindelijk. We hebben al alles geprobeerd maar dan ook letterlijk alles !!  Jax is aangekocht in een kennel als kleine puppy, nadien in de wagen ontdekten we op het paspoort dat hij uit slovakijje komt en dus een broodfok pup is. Desondanks deze ontdekking was jax steeds in goede gezondheid. Als pup deed jax al zijn behoefte (plasje en drolletje) in huis ondanks de zindelijkheidstraining, het vele opstaan om hem uit te laten en het uitbundig belonen als hij buiten zijn behoefte deed, hield dit niet op. Dan kregen we de raar om benchtraining te doen want " een hond bevuild zijn eigen nest liever niet" ook hier gaat het bij ons de mist in want jax lijkt dit niet erg te vinden. Hij gaat dan gewoon in zijn eigen urine en uitwerpselen liggen. Ook geen optie dus ... dan zijn we begonnen met biotex ( oud wasmiddel met enzymen in) dit gebruikten we op aanraden van een therapeut om de geur te maskeren zodat hij niet meer zou in huis doen. Ook dit werkt niet. Dan zijn we naar een andere honden therapeut overgestapt en hieruit is dan verlatingsangst gekomen. Dus de raad was laat je hond niet zo lang alleen ... allemaal goed en wel maar wij werken full time en ik weet dat 8 uur mischien lang is maar als dit het probleem is dan zou toch geen enkele werkende mens een hond kunnen nemen. Dus we zijn blijven hangen op negeren maar dit werkt ook egt niet. Ondertussen kuisen we al 2,5 jaar lang de plas en drollen van onze vriend 2 maal per dag op en hebben we er stilletjes aan genoeg van ! Het is egt gewoon niet meer leuk en we zijn ten einde raad. Ik heb dit ook al aangekaart bij verschillende dierenartsen maar hier krijg ik steeds hetzelfde antwoord dat we het moeten negeren en dan zou het wel moeten stoppen. We negeren het nu al enkele maanden en de frustratie is gewoon te groot aan het worden .      HELP AUB !!! " Ceulemans Je bent ten einde raad wat de zinderlijkheid is..begrijp ik, tuurlijk moeten jullie werken dat zijn er meer, zorg voor een uitlaat op de dag twee xx, dat eenander de hond uitlaat, zeker een hond met verlatingsangst is het heel wat om 8 uur alleen te moeten zijn...je kan ook eens omkijken naar een dagopvang....en dan zou ik als je weg bent een plasband omdoen zodat je hond thuis geen neiging krijgt om in huis te plassen, wel een voorwaarde dat de hond natuurlijk wel voldoende wordt uitgelaten.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zindelijkheid
Je hond doet zijn behoeften in huis terwijl je weg bent voor je werk. Wat doet ie in het weekend of op vrije dagen? Laat ie dan ook zijn plas in huis lopen, of houdt ie dan wel op?   Indien je hond wel zindelijk is als je thuis bent, dan is dit geen zindelijkheidsprobleem, maar een probleem van alleen-zijn in huis. Dus het heeft geen enkele zin dit te 'negeren', want de oorzaak van het probleem ligt ergens helemaal anders. Je kan nog jaren gaan negeren dan, het zal je niet verder helpen.   Vertrek dus vanuit het werkelijke probleem: is het angst? Is het frustratie? Is het verveling? Film het gedrag van je hond eens als je van huis weg bent, dat gaat al een veel duidelijker beeld geven. En van daaruit ga je dan een concrete oplossing zoeken. Bijvoorbeeld: bij angst ga je vanaf 0 het alleen-zijn moeten opbouwen, waarbij je de verbinding creëert tussen de gebeurtenis (hond is alleen thuis) en de emotie van de hond (ik voel me prima in mijn vel). Bij verveling ga je op zoek naar een activiteit waar de hond heel veel voldoening en plezier uit haalt en die doe je dan samen voor je vertrekt naar het werk. Zodat de hond zich echt tevreden voelt en zijn energie goed kwijt is als jouw werkdag begint. Bij frustratie (niet mee mogen en alleen achterblijven) kan je bekijken of je een oppas kan inschakelen. Iemand die de lange werkdag doorbreekt en de hond qualitytime kan bieden overdag.  In wezen komt het op dezelfde kerngedachte neer: zorg ervoor dat de stemming van de hond juist zit: alleen zijn = me goed voelen.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Voorstellen !!
Sandra geniet van dit forum, en welkom met je mooie roedel.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Bijten negeren bij pup, maar wat als ze echt pijnlijk in voeten, benen kids hangt?
Omdat het geen negeren is.  Lola Ik weet niet wie je het advies van negeren heeft gegeven, maar dat slaat in praktijk nergens op. Happen en bijten is iets wat we als mens niet leuk vinden en niet wensen. Dus gaan we met dat gedrag aan de slag, en gaan we het juist niet negeren.   Je hebt het je kinderen vast al gezegd, maar het is belangrijk te weten dat de pup hiermee geen kwaad bedoelt. Het is een jong hondje dat 'spreekt' met de middelen die ie heeft. Dat is dus ook happen, bijten, krabben, piepen, blaffen, enz.  Hij zal hier ook niet zo op 1-2-3 mee stoppen, het duurt wat langer om het helemaal om te buigen. Dus verwacht geen instant tovermiddel. Er zijn een aantal manieren die kunnen helpen, het is uitzoeken wat er bij jullie hond in jullie situatie het best werkt.   1. Anticiperen. Pups gaan vaak happen en bijten als ze opgewonden zijn. Bijvoorbeeld tijdens een spelletje, bij drukte, agitatie of lawaai in de omgeving. Maar ook als ze zich vervelen, moe zijn, honger hebben, als ze zich ergeren, enz. Dus daar kan je op letten. Bijvoorbeeld: niet te druk doen rond de pup, spelletjes niet te intensief of te lang maken, actie regelmatig afwisselen met kalmte, kort aaien op de borst ipv over de kop,...   2. Bescherm je. Puppytandjes zijn vlijmscherp. Het doet echt pijn als je pup voluit hapt en bijt. Hier beten de pups heel erg in de benen als we 's morgens opstonden, bij de eerste begroeting van de dag dus. Oplossing tegen de pijn was alvast hele dikke winterkousen dragen 's morgens . Het neemt de oorzaak van het bijten niet weg, maar als het al geen pijn meer doet, is het makkelijker om zelf rustig te blijven en dat scheelt ook in opwinding bij de pup.   3. Ombuigen. Zoals hierboven al gezegd: gaan ze happen, biedt iets anders aan. Als een pup meteen in je handen hangt als je haar aanraakt, neem dan een zacht knuffeltje in één hand en terwijl ze daarin bijt kan je met de andere hand haar even zachtjes kriebelen op de borst.    4. Wegstappen uit de situatie Wordt een pup echt baldadig, stap gewoon even weg. Niet boos of druk. Gewoon time out. Je stapt een andere kamer in en wacht even tot de pup kalmeert.     Veel plezier met het schattige bijtmonstertje!   
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Help met mijn hond mausie is niet wie ik dacht dat hij was.
"     Ik was verbouwereerd toen ik mijn email opende en zag wat voor soort reacties ik heb gehad om mijn oproep om hulp. Ik wilde dit forum eigenlijk laten voor wat het was want voelde me compleet voor zeik gezet. Ik heb immers ook op een ander forum een bericht achter gelaten en daar was men behulpzaam en heb ik dingen de therapeut vandaan. Maar vond dat ik dit niet over mijn kant moest laten gaan. Ik denk dat ik eens ga informeren bij sidn hierover. Mijn zoon Fred gaf deze tip. Mausie ik nu even logeren bij hem. Dank je aan degene die me wél willen helpen.  " Tineke Tineke, goed dat je nog reageerd hoor...ik hoop echt dat je met Mausie geholpen wordt.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Halsbandje puppy
Welk soort halsband gebruikt je? Is die licht (gewicht), zacht en ruim genoeg rond de hals? Makkelijke sluiting? Gewoon binnenshuis tijdens de dag aanlaten en er niet te veel nadruk op leggen. Als de halsband goed zit en nergens hindert, zal ze er vanzelf wel aan wennen.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Hoeveel heeft jouw hond er?
Als het regent of sneeuwt krijgt Casper een jasje aan. De poedelvacht droogt slecht. Voor een waterblazer is hij te klein. Bovendien als hij net een borstel- en kambeurt van ca. 30 minuten heeft gehad en ik ga met hem in de regen wandelen, kan ik opnieuw beginnen.   Nadat hij bij de trimmer is geweest, doe ik hem ook een jasje aan. Een poedel heeft nl. geen ondervacht en de overgang van een berenvacht naar ca. 1 cm is groot. Na 3 maanden is hij weer ern beertje.  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Welk ras is een actieve gezinshond?
" Ik ken dan weer drie hele leuke kooiker hondjes  maar dat zijn dan ook wel de enige drie die ik ken  " Vera en Ziva Deze 3 Kooikerhondjes kom je waarschijnlijk tegen tijdens trainingen en wedstrijden. Dan hebben ze het reuze naar hun zin: er kan nl. "gewerkt" worden.   Een Kooikerhondje is een werkhondje, dat voldoende uitdaging moet krijgen. Geef je die uitdaging niet dan gaat het Kooikerhondje zich vervelen en dat komt zijn gedrag zeker niet ten goede.   Oorspronkelijk helpt het Kooikerhondje de Kooiker met de eenden in een fuik te lokken in de eendenkooi.   https://www.kooikerhondje.nl/ras/eendenkooi/  
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Hoeveel heeft jouw hond er?
" Tuurlijk wel! heel veel haar  ik denk dat ze de zachtste knuffelbeer is van allemaal  " Vera en Ziva Klopt, ik spaar  en geef het weg....
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Blikvoer ongezond?
Carnilove in blik is er, ook een goede voeding.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Welk ras is een actieve gezinshond?
" Wat is dat toch jammer want van een afstandje is het wel echt een mooi/leuk ras. Natuurlijk zal er ook veel aan de opvoeding liggen maar als ze wel getraind worden en ze vallen toch zo uit dan neem ik het risico liever niet. Het was zeker wel een leuke suggestie! " Nelleke   Dat ligt zeker grotendeels aan de opvoeding. Kies een fokker, die ook op karakter fokt. Vraag pupbemiddeling bij de rasvereniging. Op hun site vind je veel info.   Ik heb bijna 15 jaar een  reu Kooikerhondje gehad. Vanaf pup veel met kinderen in aanraking gebracht; juist omdat ik wist dat dit ras moeilijk met kinderen kan zijn. Hij was uiteindelijk dol op kinderen. Kooikerhondjes kunnen o.a. uit waaksheid behoorlijk hard blaffen. Ik had mijn hond geleerd om te stoppen met blaffen als ik "genoeg" zei. Kooikers zijn slim en makkelijk te trainen. Het zijn geen allemansvriendjes, maar als ze andere mensen eenmaal kennen, vergeten ze deze nooit meer.   Hij was echt mijn gouden maatje. Ik deed flyball en behendigheid met hem. Hij liep nationale behendigheidwedstrijden. Won regelmatig bekers.  
 

Vrienden van cinneke

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .honden foto van s@nt@honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjehonden foto van Claire & Tess & Bonnyhonden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Gracehonden foto van Kathhonden foto van Doberkikihonden foto van meert nancyhonden foto van Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/honden foto van Loesjehonden foto van Carine en haar meisjeshonden foto van Alaska's Finest!honden foto van liesbeth en de bende .. honden foto van Lauren, Joekie & Flynnhonden foto van jaelhonden foto van Hummeltjehonden foto van Jootje_Bo_Bentehonden foto van Shauni *Chica&Niño&Sky&Jinx*honden foto van Erikhonden foto van Jeanine :)honden foto van Roosjehonden foto van Fabiennehonden foto van Tamara & the A-Teamhonden foto van Sallyhonden foto van ilsehonden foto van Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^