HondenPage baasje aisha

Wat schreven de vrienden van aisha op het forum

honden page profiel EstherEsther schreef in blaffen
Wat ik altijd adviseer aan mijn cursisten is dat als een hond ongewenst gedrag laat zien dat ze de naam van de hond vrolijk roepen. Komt de hond niet naar ze toe of blaft de hond door? Dan ga je zelf rustig naar achteren lopen. Loopt je hond aan een ontspannen lijn? Dan kun je je hond gaan belonen met een voertje. Blaft je hond jou aan? Dan kun je jezelf gaan omdraaien zodat je het contact gaat verbreken en een kalmerend signaal aan je hond geven. Bij het blaffen in de tuin adviseer ik het volgende: naam roepen en kijken of je hond daar naar luistert en stopt met het blaffen. Indien niet dan nogmaals de naam vrolijk roepen en stopt je hond niet dan zou ik je hond naar binnen halen. Het blaffen is nl. ook een zelfbelonend gedrag want de auto of personen die langslopen of langsrijden gaan toch weg en dan heeft je hond succes met het blaf gedrag. Wat je ook kan doen als er een auto of persoon langkomt en je hond blaft niet dan kun je voer gaan strooien zodat je hond leert om te snuffelen bij autogeluiden en niet meer gaat blaffen. Hopelijk heb je iets aan deze tips! Veel trainplezier!      
honden page profiel EstherEsther schreef in blaffen
In welke provincie woon je? Misschien kunnen we een trainer aanbevelen. Je hond kan nl. ook in een angstfase zitten en dan is het ook aanpassen qua training en correcties geven en beloningen geven.
honden page profiel EstherEsther schreef in Piept heel erg veel en teveel focus op eten
Een paar tegenvragen van mij zijn: is ze gesteriliseerd? Wat doe je op een dag met je hond? En hoeveel slaapt ze op een dag en waar?
honden page profiel EstherEsther schreef in Hond kan geen rust vinden
Idd hersenwerkjes samen met hem doen. Je kan veel ideeën opdoen via https://www.facebook.com/groups/HERSENWERKvoorHONDEN/  
honden page profiel EstherEsther schreef in Hoever kan ik nog gaan!? Agressieve hond
Sterkte Pat en weet dat je er alles aan gedaan hebt. En jij bedankt voor je heldere uitleg Margje.
honden page profiel EstherEsther schreef in Hond bijt pup dood
Wat afschuwelijk om dit mee te maken....  Waarschijnlijk zag hij de pup als prooi en misschien gaf de pup een vreemd geluid en dat je hond daarom tot deze actie bracht.  Daarom maken veel honden ook piepspeelgoed kapot. 
honden page profiel EstherEsther schreef in Hoever kan ik nog gaan!? Agressieve hond
Ik wil je echt aanraden om contact op te nemen met Yvette Van Veldhuizen en dit kan via Www.alerthondentraining.nl Zij heeft een ruime ervaring met dit gedrag. Fijn dat je er nu achter bent dat het angst is. En ik hoop dat Margje je kan helpen en anders is Yvette een goede keuze. Qua medicatie kun je ook denken aan valeriaan en dan de kinderdosering.
honden page profiel EstherEsther schreef in Mijn amstaff 15 weken oud speelt hard tot bloeiend toe bij andere honden
Bij 1x ruw spelen zou ik al ingrijpen de pup erbij vandaan halen. De andere hond leeft deze bij jou in huis? Of kwamen jullie deze honden tegen op de wandeling? Ik zou graag meer informatie willen hierover. 
honden page profiel EstherEsther schreef in Hulp bij opvoeding hond
Ik begrijp dat ze blaft bij het uitlaten en dat zou ik als volgt gaan oplossen. Bij het blaffen wacht ik 3 tot 5 seconden en stopt ze niet. Dan roep ik de naam van de hond en dan wacht nog 3 tot 5 seconden en komt ze niet naar je toe dan kun je rustig naar achteren lopen zodat je ingrijpt in het ongewenste gedrag. Bij het achteruit lopen trek ik niet aan de lijn verder maar loop rustig naar achteren. Het blaffen geeft aan dat ze de situatie lastig vind en ze gaat dan over haar grens heen. Als een hond te gestresst is dan kan ze niet meer leren en het zou fijn zijn dat je onder de grens van de hond kan blijven.   
honden page profiel EstherEsther schreef in Hulp bij opvoeding hond
Ze mag nu nog 17 uren slapen per etmaal.  Bij het opspringen kunnen de kinderen zich omdraaien en hierdoor zal ze gaan stoppen. Indien niet dan ga jij haar roepen en stopt ze dan nog niet dan kun ingrijpen dmv haar bij de halsband te pakken en te begeleiden naar de bench. Indien ze al vrij lang wakker is kun je haar daar langer in laten en indien ze nog energie heeft kun je haar even in de bench laten en gaan bedenken wat je haar kan aanbieden qua activiteit. Bij de bovenstaande handelingen dus het omdraaien, naam roepen en in de bench doen ben ik niet boos.  Daarnaast kan ze loops worden en dan kan dit gedrag ook wat heftiger worden. 
honden page profiel EstherEsther schreef in Hulp bij opvoeding hond
Het blaffen en happen kan een oorzaak zijn van een slaaptekort. Hoeveel slaapt je hond per etmaal?  En wat is jullie reactie op het blaffen en happen? 
honden page profiel EstherEsther schreef in Hoever kan ik nog gaan!? Agressieve hond
Ik raad je aan om contact op te nemen met Yvette van veldhuizen. Zij heeft een ruime ervaring met de problematiek die jij aangeeft. Zie www.alerthondentraining.nl
honden page profiel EstherEsther schreef in Coaching sessie Life coach Leidy voor onze Boedha
Ik heb filmpjes gezien van een consult en niet 1 maar meerdere en daar werd zeker gecorrigeerd. Rukken aan de lijn en lijn hoog in de nek. Niet mijn idee van honden trainen. 
honden page profiel EstherEsther schreef in welke cursussen zijn er?
" Zelfs mijn privélessen detectiewerk waren niet zo prijzig als de bedragen die ik hier voorbij heb zien komen, en daarbij wordt gewerkt met flinke geldbedragen (paar duizend euro o.a.) om honden op te trainen (douanewerk). Kortom persoonlijk zou ik er echt niet zoveel geld aan uitgeven als het een paar kilometer verderop wellicht net zo goed maar veel goedkoper kan. Maar goed ik ken deze persoon natuurlijk verder niet dus kan niet oordelen over de kwaliteit van de lessen die zij aanbied natuurlijk. En uiteraard is iedereen vrij te bepalen hoeveel geld hij/zij aan een cursus/workshop wil uitgeven. Dit is puur en alleen mijn eigen mening (en ervaring) hier in, meer niet. " Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant  Ik ben ook gediplomeerd detectiewerk instructeur en mijn opleiding kostte geen duizenden euro's. Per regio scheelt het natuurlijk ook wat degene ervoor vraagt. En sommige instructeurs waaronder ikzelf hebben naast de hondenschool geen ander werk en dan moet je er wel een redelijk inkomen uit kunnen halen. BTW en inkomstenbelasting en zelfs winst uit de onderneming daar pikt de belastingdienst een centje aan mee.   Ik heb er zelf wel wat voor over qua cursus of workshop mits diegene goed onderbouwd kan lesgeven. Een workshop is een goede graadmeter hiervoor om te zien of je je thuis voelt bij de instructeur in kwestie.
honden page profiel EstherEsther schreef in welke cursussen zijn er?
" Nee zeker zoiets als balans/coördinatie wordt tegenwoordig op zo vreselijk veel hondenscholen gegeven, en ook veelal echt wel van goed niveau... Dan is het dit bedrag echt niet waard! Kijk als het nu om iets zeldzaams zou gaan dan is het wat anders. Maar zo uniek is deze cursus tegenwoordig echt al niet meer.  " Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant  Balans en coördinatie lessen zijn zeker niet uniek maar wel het niveau is vaak uniek. Ik zie soms filmpje waar ik van gruwel.... en ook worden er vaak oefeningen gecombineerd die niet verstandig zijn en zelfs blessures kunnen veroorzaken. Een goede opleiding vind ik hierbij een noodzaak. 
honden page profiel EstherEsther schreef in welke cursussen zijn er?
"  1 workshop = 50 euro.   6 lessen van 30 minuten zijn 100 euro.    Ze heeft de instructeursopleiding bij ene Sam Turner gedaan? 4 tot 6 honden per groep.   Ziet er allemaal prima uit, goede site en referenties, alleen de prijs...  " Pascale&Kahlúa  Dan zou ik toch voor deze gaan kiezen. Ik ben zelf gediplomeerd balans en coördinatie instructeur en heb de opleiding gedaan bij Sam Turner en zij is de grondlegger hier in Nederland. De prijzen zijn aan de hoge kant maar dan zijn de materialen ook goed. Goede balans artikelen zijn duur. Een rond paars kussen kist € 100,00 en dit is nog maar 1 voorbeeld.
honden page profiel EstherEsther schreef in welke cursussen zijn er?
Dat lijkt mij idd ook erg veel geld. Bedoeld diegene niet een workshop? Want dan is het wel een normale prijs. En heeft deze ook een instructeursopleiding gedaan?   Ik weet helaas zo niets bij jou in de omgeving. Ik zit zelf in het noorden van het land en heb wel bevriende collega's alleen die zitten verder weg.
honden page profiel EstherEsther schreef in welke cursussen zijn er?
Het hangt er ook vanaf waar je woont wat er aangeboden wordt. In welke provincie woon je? 
honden page profiel EstherEsther schreef in Onzekere puber en veranderend gedrag andere honden
 Wat mij verbaast, is dat ze eerst nieuwschierig en enthousiast is. Ze wil echt graag naar die persoon/hond toe. En dan wil ze snuffelen, maar zonder aandacht te krijgen. Pas als zij op korte afstand aandacht krijgt, toont ze onzekerheid en stapt ze terug. Met honden is ze ook snel weer over deze aarzeling heen. Na de begroeting doet ze waar de andere hond zin in heeft, spelen, rennen, snuffelen. Hoewel spelen de duidelijke voorkeur heeft XD Het onzekere moment bij andere honden is de begroeting (dat snuffelen lijkt ze maar over zich heen te laten komen/toe te staan). Na het snuffelen, of als het snuffelen langer dan een halve minuut duurt, ontspant ze. En verder wordt ze dus onzeker als andere honden haar corrigeren. Die onzekerheid blijft wel hangen.     Ik heb even gekeken naar BAT training. Dat lijkt me vooral effectief als de hond in kwestie al op afstand angst/ agressie/ onzekerheid toont. Misschien dat het bij Ziva bij mensen nog wel effect heeft, maar bij honden lijkt het me lastig. Correct me if I'm wrong.      En nee, ze hoeft helemaal niet te spelen. Maar na een correctie (bij gebrek aan een beter woord, overigens) van een andere hond, weglopen en aan de kant sip toe gaan zitten kijken hoe de rest wel verder speelt? Dat kan toch ook niet de bedoeling zijn. "  Ik zoom even in op bovenstaande. Ziva komt te hard en te snel en te enthousiast naar de andere honden toe. Zij bedoelt hier niets mee maar de andere honden vinden dit niet fijn en daarom krijgt ze een correctie. De correctie op zich begrijpt ze wel alleen in haar ogen is het onterecht omdat zij toch leuk, enthousiast op de andere hond afkomt.   Bij BAT leer je Ziva aan dat ze rustig naar een andere hond mag gaan, dat de ontmoeting hierdoor beter gaat en daarna dus ook het spelen beter gaat.   Je kan als volgt te werk gaan: Als Ziva kijkt zonder een strakke lijn en ontspannen naar de andere hond kijkt, dan kun je dit belonen met een beloningswoord of clicker en daarna komt ze het voertje bij je halen. Bij het ophalen van het voertje draait ze zich om naar jou toe en indien dit gebeurt kun je een stapje dichtbij de andere hond gaan staan of lopen. Indien ze niet komt om het voertje op te halen is de situatie te lastig voor haar, dan is ze te enthousiast. Dan kun je zelf rustig naar achteren gaan lopen en zo de afstand weer gaan vergroten. Ze mag nu nog leren wat een beleefde ontmoeting is tussen honden.    
honden page profiel EstherEsther schreef in Onzekere puber en veranderend gedrag andere honden
Dat kan kloppen dan heb jij geluk gehad. Ik zie het hier veel vaker. Is een pup/jonge hond onzeker of angstig dan eerst laten opgroeien en dan pas beslissen of steriliseren verstandig is en dan ook wanneer. 
honden page profiel EstherEsther schreef in Onzekere puber en veranderend gedrag andere honden
Dit is 1 van de nadelen van vroeg steriliseren.... je hond is onzeker en heeft geen grens en gaat hierdoor te heftig met andere honden om. Ik zou me gaan verdiepen in BAT en hier is ook een boek van. Je kan het bestellen via bol.com en evt. Kun je dit trainen met een trainer die hier ervaren in is.  Een teef haalt zekerheid en grenzen uit haar hormonen en deze heeft ze niet meer en nu mag ze dit via jou krijgen en dat mag je leren. 
honden page profiel EstherEsther schreef in Logé hond valt eigen honden aan
Dit is 1 van de risico's van oppassen en daarom zijn de logee honden hier in een bench of ren. De logee en onze eigen honden krijgen dan rust. Evt. kun je de logee buiten ook aan de lijn houden zodat je beter en sneller kan ingrijpen. De logee moet duidelijk wennen dat de baasjes er niet bij zijn.     
honden page profiel EstherEsther schreef in Castratie reutje, wel of niet?
" We hebben op een hondenschool gezeten, maar dat werkte niet echt voor ons, omdat hij niet echt op voer gericht is. Aan de lijn luiterst hij opzich goed, alleen trekt hij ontzettend aan de riem als hij andere honden,katten,ganzen,of iets interessants ziet. Hij fixeert zich dan heel erg op datgene en dan kan je geen contact meer met hem krijgen. Dit is ook als hij losloopt. Oja, op een hondenschool is het ook zo dat hij zoveel last heeft van zijn hormonen dat trainen haast onmogelijk is. Chemische castratie doen we niet, omdat je dan eerst een paar weken krijgt waarin het gedrag juist heel erg versterkt wordt en dan pas afneemt. "   Wanneer ben je naar een hondenschool geweest? En wat voor voer nam je mee?   En je schrijft dat jullie hem op 6 maanden leeftijd hebben gekregen. Is er iets bekend over de socialisatie die hij heeft gekregen?
honden page profiel EstherEsther schreef in Castratie reutje, wel of niet?
Uitvallen en rijden kan ook duiden op veel stress. Je hond zit op dit moment in de pubertijd en dan kunnen de emoties hoog oplopen.   Bij stress komt nl. adrenaline vrij en hierdoor ook automatisch het stresshormoon cortisol en hierdoor gaat ook automatisch het sexhormoon omhoog en daarom het rijden.   Ik kan me voorstellen dat je je hond niet los durft te laten en zeker niet in z'on situatie die jij schetst met een busbaan en waar auto's rijden. Ik zou eerst gaan werken aan het gewone wandelen. En kijken of je daar meer kan bereiken. En spreek ik niet over wandelen maar dan ook luisteren. Ik heb 4 regels waar ik mij aan houdt: lopen aan een slappe lijn, luisteren naar de naam, luisteren naar het beloningswoord en het aannemen van de beloning.    Daarnaast kun je in een prikkelarme omgeving een lange lijn gebruiken en dan kijken hoe hij dan reageert.   Misschien is het verstandig om uit te kijken naar een hondenschool?  
honden page profiel EstherEsther schreef in Mijn Hond gaat alleen bij mij naar het toilet
Ga eens met z'n 2-en met je hond wandelen en ga dan kijken hoe de hond het doet.
honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana schreef in meerdere honden en vakantie
oke ,dank jullie voor de reacties, neem alles mee woensdag in de bespreking , er zouden ook hondenkennels komen zodat de eigenaren ook eens een dagje alleen op stap kunnen, het ligt op 2 km van de zee dus water in overvloed, een hondendouche zou ook geen overbodige luxe zijn, denk ik toch, als er iets van komt laat ik het zeker nog weten
honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana schreef in meerdere honden en vakantie
" Ik denk wel dat daar vraag naar is ja! Is er nog een natuurgebied in de buurt waar de honden los zouden kunnen lopen? " Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel  dit vond ik hierover op het internet, de woonboerderij ligt op het eiland tholen, wij wonen daar nu zo'n uurtje vandaan daarom even gegoogleld Ingeklemd tussen het vasteland, Zuid-Beveland en Schouwen-Duivenland ligt Tholen. Dit voormalige eiland heeft waardevolle natuurgebieden zoals de slikken en schorren in de Krabbenkreek, Het Rammegors en de Pluimpot. De natuurgebieden zijn nog steeds volop in ontwikkeling. Zo veranderen de ligging en omvang van de buitendijkse zandplaten, slikken en het geulenpatroon voortdurend. dus wel natuurgebieden maar weet niet hoever van poortvliet verwijderd
honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana schreef in meerdere honden en vakantie
wat bedoelt u met goed afgezette huisjes, had eerst aan hondenkennelpanelen gedacht maar denk dat dit mensen zou afschrikken te komen omdat dat ze kennelachtig zal werden
honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana schreef in meerdere honden en vakantie
hallo, even een klein onderzoekje over of er vraag naar zou zijn om je honden mee te nemen als je op vakantie gaat. we zouden in zeeland op een boerderij , zo'n 2 km van de zee, graag wat huisjes of kampeerterrein maken voor mensen die meer dan 2 honden willen meenemen.met een winkeltje, een omheinde tuin per huisje, aantal honden geen belang, denk dat daar nu nogal wat aan ontbreekt dus is mijn vraag aan jullie, is er nood aan zoiets, zouden jullie er naar toe gaan en wat zouden jullie betalen voor een woon unit per week, extra per hond of een vast bedrag extra , welke faciliteiten en al wat jullie nog kunnen bedenken dit is een vooronderzoek voor de persoon die het zou financiren dus elke input is welkom misschien een poll maar weet niet hoe ik deze moet maken
honden page profiel EstherEsther schreef in Ik kan mijn hond niet meer aan buiten
Wat me verder opvalt in je 1e post is dit: buiten frustreerd ze mij tot op t bot. Honden voelen dit aan en wij mogen begrip tonen omdat ze veel dingen nog mogen leren. En wij mogen leren dat geduld een fijne eigenschap van ons mag worden. Ook dat hebben we niet meteen en mogen we leren, net zo goed dat de honden mogen leren dat trekken niet gewenst is. Een goede trainer kun je vinden via:   http://www.hondenschoolpetradriesen.nl/start/index.php
 

Vrienden van aisha

honden foto van Estherhonden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^