Hoever kan ik nog gaan!? Agressieve hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PatPat

Hallo, mijn topictitel zegt het eigenlijk al. Hoever kan ik nog gaan met mijn agressieve hond.

 

Het is een grote hond van anderhalf jaar die eigenlijk sinds pup al ander gedrag vertoonde.

Ik kreeg hem met 8 weken. Hij was in het nest vrij onderdanig en onzeker. Niet angstig. De socialisatie ging goed. Hij was al geen Annemansvriend maar daar staat het ras ook wel bekend om. Rond 4 maanden veranderde zijn gedrag van bezoek negeren in huis naar happen naar bezoek. We zijn een cursus gaan doen. Hij bleef happen naar mensen die hem wilde benaderen, ik zei gelijk hij wilt niet aangehaald worden, zodat hij niet hoefde te happen. Rond 7 maanden begon hij buiten  erg uit te vallen naar mensen die hem aankeken of bv. Hoesten. Al snel werd dit uitvallen naar iedereen die binnen de  15 meter van hem kwam. Hij kreeg een muilkorf om buiten.

 

Hij is nu dus anderhalf jaar en loopt buiten altijd met muilkorf. Sinds een maand is hij begonnen met naar mij 'uitvallen'. Hij gaat mijn weg blokkeren en als ik doorloop dan beet hij met zijn voortanden. Hij sprong tegen me op en bleef me aanstaren waarna ik hem als het ware van me af liet glijden door me om te draaien. Als ik hem probeerde van me af te duwen ging hij dus weer naar mijn velletje bijten. Ondertussen al aardig wat gedragstherapeut en gesproken en veel adviezen gekregen. Ook veel tegenstrijdige maar ik probeerde het te doen met de adviezen waar ik me oké bij voelde.

 

Sinds een week is zijn gedrag enorm verergerd. Ik merkte dat hij me vanaf het middagrondje kwam achtervolgen door het huis met een andere blik in zijn ogen. Ik vertrouwde het niet en heb zijn  muilkorf toen ook binnen omgedaan. Ik liet hem in de gang liggen en ging naar binnen. Toen ik weer terug de gang in wou blokkeerde hij me. Ik liep langs hem en hij viel nu echt aan. Hij drukte me tegen de muur en bleef bijten. Nu geen velletje bijten meer maar ik zag zijn bek in zijn korf helemaal opengaan. Ik voelde zijn kop trillen van de kracht die hij gebruikte. Hij stopte ook niet, hij bleef komen. Gelukkig had hij dus zijn muilkorf om! Ik heb hem apart gezet en heb hem maar even daar gelaten. Sinds deze dag staat hij meerdere malen tegenover me om te bijten. Hjj heeft zijn muilkorf nu dus gewoon om. Hij valt nu ook uit naar mijn andere hond. Ik heb aankomende week weer een afspraak staan met een gt. Mijn gevoel zegt aan de ene kant, ga er weer 100% voor maar houd de korf om. Aan de andere kant zegt het, mag ik een briefje voor de dierenarts.

 

Ik heb gedacht aan herplaatsen maar het is een zeer groot risico, en ik wil absoluut niet dat hij van hand naar hand gaat! Ik hou van mijn hond en wil hem echt kansen geven maar wanneer stopt het, mijn vertrouwen is zo goed als weg en moet ook denken aan mijn kinderen.. Waar ik hem dus nooit genoeg voor zal vertrouwen bij te komen zonder korf. En nu ook mijn andere hond die hij niet meer tolereren zal. Ik durf te zeggen dat het heel erg gevaarlijk is geworden. Hij zit nu vaker apart, en met korf om. Hij komt gewoon buiten en krijgt eten en echt nog wel een aai maar is dit nog een hondwaardig bestaan?

 

Ik ben benieuwd hoever jullie zouden gaan? Wanneer is hét genoeg en heeft het nog een kans om voor hem te knokken.. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik maak me enorme zorgen om de medische kant van de hond. Ik zou de hond controleren op hersentumor en dergelijke. Dit zou ik eerst uitsluiten. Normaal is dit niet te noemen. Er wordt bij honden met dergelijke gedrag vaak autopsie gedaan na het inslapen. Vaak bleek de hond iets te hebben wat gedrag verklaard 

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

Dierenarts, de hond heeft wat je beschrijft een medische afwijking, herplaatsen, niet doen, laat de hond goed onderzoeken, zelfs een hersenscan laten doen...

honden page profiel PatPat

Hij is onderzocht en er is niks te zien op scan, bloedonderzoek, hij beweegt goed en heeft geen pijn of iets dergelijks. Wel handig om te vermelden dat er meer pups uit dit nest zijn die ditzelfde gedrag gaan vertonen. Hij is ook niet doorgefokt. Moeder was ook niet de makkelijkste, maar vader was een goedzak. 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Je schreef, geen allemans vriend, zit ook wel in het ras, welk ras is het dan?

honden page profiel PatPat

Het is een boerboel. 

 

honden page profiel Izzy, Droef en DesireeIzzy, Droef en Desiree

honden foto van Izzy, Droef en Desiree

Uit je verhaal maak ik op dat je een stevige hond hebt. Ras maakt me niet eens uit. 

Dit risico zou ik niet willen. Spuitje bij de dierenarts is denk ik de beste optie. 

Met herplaatsen verschuif je het probleem en er komt een dag dat hij je pakt als hij even de kans krijgt. Hij zal een keer die muilkorf af moeten om te eten en dan slaat hij toe.

Klinkt als een hond met een enorm geestelijk probleem, je hebt je best gedaan en meer kan je niet doen zowel de hond als iedereen om de hond is beter af als hij gewoon ingeslapen wordt. Kan me niet voorstellen dat de hond gelukkig is als hij alles alleen maar wilt aanvallen.

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

" Het is een boerboel. 
  "

 Echt een gezinshond is het niet.....     De Boerboel is en blijft in de eerste plaats een echte waakhond met een zeer sterk territoriaal instinct. De Boerboel heeft dus echt een erf nodig die hij kan en mag bewaken....    met je fokker overleggen , als ik zo lees is deze boerboel niet geschikt voor jouw gezin, vormt toch een gevaar voor je kinderen....

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

Heb je je niet ingeleest over de boerboel ?              De Boerboel is en blijft in de eerste plaats een echte waakhond met een zeer sterk territoriaal instinct. De Boerboel heeft dus echt een erf nodig die hij kan en mag bewaken. Een Boerboel op een flat, appartement of een woning met kleine tuin is ook verre van ideaal te noemen en veroorzaakt dan ook vaak problemen die uiteindelijk ten koste van de hond zullen gaan.                        Ook de wandeling door bijvoorbeeld het stadspark is voor de Boerboel een bron van prikkels welke tot problemen zou kunnen leiden            Nee een Boerboel is en blijft een hond die het liefst op zijn erf is en kan waken.                De Boerboel is dan in het verleden nooit gefokt op schoonheid maar puur op functionaliteit.                   Want alleen hierop werden de honden door de Zuid Afrikaanse boeren geselecteerd. Een Boerboel kon nog zo mooi zijn, een onbetrouwbare, agressieve of laffe Boerboel werd direct door de Afrikaanse boer naar de eeuwige jachtvelden geholpen.             Tot op heden wordt de Boerboel nog steeds gebruikt als waak- en werkhond op de Zuid Afrikaanse boerderijen.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Een  boerboel heeft maar een taak, een groot terrein en zijn gezin bewaken.

 

Heeft hij dat niet, dat komt er geen prettig gedrag te voorschijn.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Oh Willemijn, we zijn te gelijk met plaatsen, komt wel op het zelfde neer.

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

" Het is een boerboel. 
  "

 Ik heb een vriendin die een boerboel heeft, een reu, echt een lieverd, maar kan ook heel anders, en dat blijkt die van jou.....je zou eens in contact kunnen treden met de vereniging, wie weet hebben zij adviezen voor je, maar je hebt kinderen, zo te lezen is de hond onbetrouwbaar...je kan toch niet in angst leven dat je boerboel de aanval inzet op jou of je gezinsleden......

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

" Oh Willemijn, we zijn te gelijk met plaatsen, komt wel op het zelfde neer. "

 Dat geef niets...we bedoelen hetzelfde...

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

" Het is een boerboel. 
  "

 Ik heb respect voor je dat je het geprobeerd hebt...maar deze hond is geen gezinshond....neem een heel verstandig besluit, ondanks dat je van de hond houdt...dat lees ik wel uit je openingspost..maar een hond moet zeker als je kinderen hebt een aanvulling zijn voor je gezin, en dat is deze hond niet.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het is vanaf hier natuurlijk lastig te beoordelen, maar het lijkt er op dat hij zich helemaal niet veilig voelt en ook jou niet vertrouwd.

 

We zien hier niet of er teveel druk op de hond lag/ligt. Of de hond zich begrepen voelt.

 

 

Ik durf het bijna niet aan te raden (omdat er zoveel slechte gt's rondlopen die de zaak alleen maar erger maken) maar een goede gediplomeerde gt die op een positieve manier werkt lijkt me een goed idee voor jullie.

 

De agressie moet ergens vandaan komen natuurlijk.

 

 

Wat ik voor dit moment zou doen is wat je doet bij een agressieve herplaatser, bij nul beginnen dus

 

 afstand houden, niet naar de hond toelopen maar hem naar jou laten komen

als hij eet, of slaapt met rust laten

stem en houding altijd rustig, vriendelijk

geen oefeningen onder druk, als hij wil, een ontspannen spelletje zoals lekkertjes zoeken

 

Buiten zou ik afstand houden voorlopig van alles en iedereen.

Steeds dezelfde saaie rondjes lopen. Hem zelf eens een route laten kiezen, op tijdstippen wandelen zonder veel drukte.

 

 

Nog een punt is dat stress wat hij blijkbaar veel te veel heeft zorgt dat het lichaam in een constant vecht of vlucht modus staat, en zorgt voor een kort lontje. Ook ontstaan hierdoor tekorten aan mineralen en andere voedingsstoffen, wat ook geen goed doet en weer aanleiding zou kunnen zijn tot verstoord gedrag zodat je in een vicieuze cirkel komt.

 

Belangrijk voor nu is dus eerst rust in de hond te brengen. Ik hoop dat je een goede gt vind die jou kan helpen.

 

Zelf denk ik dat als er iemand te vinden is met verstand van het ras en honden in het algemeen, en bekend met hoe je agressie oplost, hij het daar zeker heel goed kan doen.

 

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

Terug naar de fokker ?

Snap overigens niet zo dat de fokker pups plaats als gezinshond bij mensen die het ras niet kennen .

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

En een hond die buiten en binnen met een muilkorf loopt, nee, dat kan echt niet....

 

Ik denk dat deze hond totaal verkeerd begrepen wordt en daarom dit gedrag heeft.

 

Ik zou geen enkel risico nemen met kinderen in huis.

 

Misschien een echte kenner benaderen die hier bij kan helpen of de hond te herplaatsen is bij de juiste mensen.

honden page profiel PatPat

Ik heb me wel ingelezen over het ras voordat ik eraan begon. Het klopt dat deze honden het beste gedijen op een groot erf. Het zijn zeker wel gezinshonden. Ze zouden wegkwijnen, buiten in een kennel. Ook heb ik heel veel ervaringen gelezen en aan mensen gevraagd of het verstandig was. Het klopt dat ik geen groot erf heb, maar hij krijgt altijd genoeg uitdaging. We zijn veel buiten en doen dan aan speuren, zoeken en natuurlijk gewoon wandelen.

Zijn broertjes wonen overigens wel op een erf, afzonderlijk van elkaar, en beginnen hetzelfde gedrag te vertonen.

 

Naar mijn kinderen toe heeft hij nooit een verkeerde blik gegeven maar ik laat hem er niet bij zonder korf. Hij wilt alles controleren en accepteerd niet als ik hem ergens op wijs. Dit is veel te gevaarlijk waar de kinderen bij zijn.

 

Ik wil hem gewoon een eerlijke kans geven maar heb niet veel mogelijkheden. Daarbij wil ik hét naar hem toe eerlijk houden.  

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Heb een kennis gehad die met een boerboel net hetzelfde heeft meegemaakt dan jij.

Ook stilaan mensen beginnen aanvallen zonder reden, uiteindelijk eigen volk beginnen bijten.

Geen idee waar het aan lag.

Zij hebben hem naar het asiel gedaan, hond is daar in de kooi helemaal dolgedraaid, niemand kon er nog bij komen.

Ex baasje terug erbij geroepen om hem te kalmeren maar lukte niet meer.

Met verdovingspistool in slaap geschoten en in laten inslapen.

Hoever jij nog wil gaan moet je zelf uitmaken (ik was allang gestopt) maar doe hem aub niet naar het asiel. 

Korte weg dierenarts.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hoe waren de ouderhonden, hoe werden die gehouden?

 

Komt hij van een goede fokker?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Een zinnetje wat me opvalt

 

Hij wilt alles controleren en accepteerd niet als ik hem ergens op wijs.

 

 

Wat houdt dat praktisch in?

 

(is alleen meedenken hoor, niet om aanvallend over te komen)

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

" Ik heb me wel ingelezen over het ras voordat ik eraan begon. Het klopt dat deze honden het beste gedijen op een groot erf. Het zijn zeker wel gezinshonden. Ze zouden wegkwijnen, buiten in een kennel. Ook heb ik heel veel ervaringen gelezen en aan mensen gevraagd of het verstandig was. Het klopt dat ik geen groot erf heb, maar hij krijgt altijd genoeg uitdaging. We zijn veel buiten en doen dan aan speuren, zoeken en natuurlijk gewoon wandelen.
Zijn broertjes wonen overigens wel op een erf, afzonderlijk van elkaar, en beginnen hetzelfde gedrag te vertonen.
 
Naar mijn kinderen toe heeft hij nooit een verkeerde blik gegeven maar ik laat hem er niet bij zonder korf. Hij wilt alles controleren en accepteerd niet als ik hem ergens op wijs. Dit is veel te gevaarlijk waar de kinderen bij zijn.
 
Ik wil hem gewoon een eerlijke kans geven maar heb niet veel mogelijkheden. Daarbij wil ik hét naar hem toe eerlijk houden.   "

 Als ik het zo lees heb je voor jezelf de beslissing al genomen ,

Het leven in spanning ,eeuwig met muilkorf zou ik hem niet aan doen ,is voor alle partijen geen leven ,

Daarbij als de nestgenoten ook dit gedrag vertonen zou ik toch eens met de fokker gaan praten .

honden page profiel PatPat

Ik leg absoluut niet teveel druk op hem. Misschien is mijn fout juist dat ik hem iets te vrij heb gelaten. Onze band was ook heel goed! Doordat hij als pupje al wat onzeker was heb ik hem alles rustig laten ondervinden. Wat hem onzeker maakte zochten we zo nu en dan op en zaten er gewoon naast tot hij wou gaan kijken wat het was. Hij zocht me op als hij iets niet vertrouwde en ik stelde hem gerust zonder te troosten. Hij mag van mij gewoon zijn ding doen en niemand valt hem lastig. Ook de kinderen niet. Waar is de druk?

 

Hij heeft de muilkorf sinds de laatste dagen om. Het is een 'comfortabele' muilkorf waar hij gewoon mee kan drinken en hijgen en alles. Eten krijgt hij uit de hand dat kan ook met de korf. Dat deed ik hiervoor ook al omdat hij wat te opdringerig was. Het eten kwam uit mijn hand tijdens wandelingen of als zoeksnoepjes. Dar het niet fijn voor hem is om die korf om te hebben snap ik. Maar ik ga geen risico nemen met een hond die meer als 60 kilo weegt en zich nu zo gedraagt dat hij kan moorden! Dus indd erg sneu voor hem, maar ik heb geen andere manieren.. Jij?  

honden page profiel PatPat

Allemaal bedankt voor de reacties!

Het is alleen al fijn het van me af te kunnen schrijven.

 

Dobry,

Met alles willen controleren bedoel ik meer dat hij doet wat hij wilt en als ik dan iets anders wil dan valt hij uit. Voorbeeld, het blokkeren in de gang. Hij staat doelbewust op van zijn plaats om voor mijn voeten te gaan staan. Als ik dan om hem heenlopen, leg geen druk op hem dat hij opzij moet, dan laat hij me er niet door. Overigens heb ik wel geprobeerd dat hij dus opzij moet en dan bijt hij dus.  

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Nu is hij dus de boel zelf aan het regelen, bij gebrek aan de juiste leiding!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wat voor scan heb je laten nemen? 

Je zegt dat het bij broers en zussen ook voorkomt. Misschien toch een erfelijke factor die meespeelt.... ik denk dat agressie naar de eigenaar vertonen niet bij het ras hoort. Ik zou echt hulp inschakelen. Hoe langer je dit laat aanslepen hoe erger het wordt. 

Weet je de voorouders? Stamboom? Wat zegt de fokker ?

honden page profiel PatPat

Heleen, ik neig naar een antwoord wat hier ook al gegeven is. Het naar de dierenarts. Juist om het feit dat hij niet eeuwig met de spanningen en de muilkorf moet leven. Herplaatsen kan niet. Bij het asiel kan hij van hand naar hand of kwijt weg. Ik wil voor hem een eerlijke keus maken. Momenteel neemt dit mijn hele leven over, maar als ik iets kan doen wat goed voor hem is en geen risico voor mijn gezin zou ik hen dat zeker gunnen! Hij kan ook heerlijk bij je komen en likt je onder maar die momenten worden zeldzaam

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

" Allemaal bedankt voor de reacties!
Het is alleen al fijn het van me af te kunnen schrijven.
 
Dobry,
Met alles willen controleren bedoel ik meer dat hij doet wat hij wilt en als ik dan iets anders wil dan valt hij uit. Voorbeeld, het blokkeren in de gang. Hij staat doelbewust op van zijn plaats om voor mijn voeten te gaan staan. Als ik dan om hem heenlopen, leg geen druk op hem dat hij opzij moet, dan laat hij me er niet door. Overigens heb ik wel geprobeerd dat hij dus opzij moet en dan bijt hij dus.   "

 Pat wat ik van je leest....pas op he...je hebt kinden en ook voor jezelf oppassen, benader de fokker morgen en zeg dat het geen houdbare situatie is bij je thuis...een hond van 60 kilo die doordraait hou je niet, heb zelf honden van 75 kilo, moet er niet aandenken, in huis een muilkorf is voor niemand een leven toch..!! 

honden page profiel Sadi's farm   (  Hus † ) Sadi's farm ( Hus † )

honden foto van Sadi's farm   (  Hus † )

Jeetje wat moet dit slopend zijn voor jullie zeg

Naar wat ik kan opmaken heb gigantisch veel geduld met de hond. 

Laat hem idd niet bij de kinderen. 

 

Ik heb een neef gehad die ook een Boerboel had. 

Was zn 3e of 4e geloof ik , exact hetzelfde als wat je nu beschrijft. 

Hij had wél ervaring met het ras maar eindigde met een gapende wonde op de spoed. 

Na 3 jaar vechten is de hond ingeslapen. 

Ook deze was door de medische molen geweest en werkelijk niets te vinden. 

Ook bij autopsie bleek er niets medisch aan de hand. 

Herplaatsen ; tenzij naar de fokker, zou ik niet doen. 

Dat is veel te gevaarlijk. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Allemaal bedankt voor de reacties!
Het is alleen al fijn het van me af te kunnen schrijven.
 
Dobry,
Met alles willen controleren bedoel ik meer dat hij doet wat hij wilt en als ik dan iets anders wil dan valt hij uit. Voorbeeld, het blokkeren in de gang. Hij staat doelbewust op van zijn plaats om voor mijn voeten te gaan staan. Als ik dan om hem heenlopen, leg geen druk op hem dat hij opzij moet, dan laat hij me er niet door. Overigens heb ik wel geprobeerd dat hij dus opzij moet en dan bijt hij dus.   "

 Lola ging toen ze net bij ons was ook vaak op mijn voeten staan, of sprong ineens op mijn schoot als ik op de bank zat. Ik vond dat best eng en wat dat gedrag precies was weet ik nu nog niet. Ik denk toch iets van proberen de situatie onder controle te houden idd omdat ze het gevoel had dat alles teveel was voor haar. En bij haar kwam dat van zich nog niet veilig en vertrouwd  met mij voelen. I

k moest voor mijn gevoel in zo'n situatie dan wel iets geruststellends zeggen en dan werd ze ook wel rustiger.

Zij was een herplaatser, dus dat is wat anders. Maar met de tips die ik hierboven gaf hebben we dat op kunnen lossen en haar geleerd dat we te vertrouwen waren. Wie weet helpt het bij jullie ook. Het zijn tips die we van de stichting kregen. Deze mensen hebben wel heel veel ervaring met honden en voor ons werkte dat goed. Al had het zijn tijd nodig en hebben we verder nooit enig risico met andere mensen of kinderen genomen natuurlijk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 24 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende forumvraag: Opdringerige hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^