HondenPage baasje Iris & Izzie

Wat schreven de vrienden van Iris & Izzie op het forum

honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Duke blaaskanker
Goed nieuws! Blij voor jullie.
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Hond is aanhankelijk geworden
" Bij het ouder worden worden honden als er lichte kwaaltjes bij komen wat aanhankelijker, wat minder zicht krijgend, ze worden wat onzeker...geef de aandacht die ze opzoekt bij je, dat ze bij je mag in de slaapkamer, top van je..zo voelt ze de aanwezigheid van je, als je hond nog lekker meewandeld, goed eet zou ik me niet al te veel zorgen maken. "Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .  Dankjewel :) ze eet inderdaad heel goed en wandelt goed mee..
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Hond is aanhankelijk geworden
" Vind je het erg dat ze aanhankelijker geworden is, of is het gewoon iets wat je niet had verwacht? Het is niet vreemd dat honden meer steun en gezelschap zoeken als ze ouderdomskwaaltjes krijgen. Ze voelen dat ze niet meer diezelfde hond zijn die ze vroeger waren, het is aanpassen, ze verliezen bepaalde zekerheden (zoals hun kracht, energie, hun zicht,...) En dus zoeken ze meer toenadering bij diegene die hen koestert en op wie ze kunnen vertrouwen.    Ben je toch ongerust, dan kan een medische check up nooit kwaad. Voor de hond, of voor jezelf.    "Alaska's Finest!  Ik vind het niet erg, maar ik ben vooral bezorgd :D ik lees dat het normaal is, dus ben nu een beetje gerust gesteld.
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Hond is aanhankelijk geworden
Ik weet niet of jullie mij kunnen helpen en of het nodig is om deze vraag te stellen.. maar voor de veiligheid doe ik het toch :p Mijn dalmatiër is altijd een hond geweest die goed was op zichzelf, ze ging gemakkelijk na ons avondeten uit zichzelf in haar nest liggen, waar ze alleen was.. en kwam dan als je ze riep soms maar tegen haar zin eruit om geaaid te worden (zijnoot; ze werd ook graag geaaid, maar vooral wanneer zij het wou.. zo'n beetje als een kat denk ik). Ze ging na het eten in haar nest liggen en sliep dan tot 's morgens, stond alleen op voor haar eten en om uitgelaten te worden vlak voor wij gingen slapen.. Jolie is 11 jaar geworden in september.. rond die periode is het begonnen.. Plots kwam ze elke avond mee naar onze slaapkamer om bij ons te slapen, geen probleem, maar in het midden van de nacht stond ze dan weer op om in haar nest te gaan liggen en even later weer om terug bij ons te komen liggen. Aangezien we houten vloeren hebben horen we dat allemaal en dat hield ons wakker. Als ik de deur dicht deed hoorde ik ze nog en bleef ze voor de deur staan, dus dat hielp niet. Ik heb dan haar nest naast ons bed gelegd, zo horen we ze niet trippelen (tapijtje ertussen) en sinds kort moet ze daar gewoon in slapen, want het sliep niet zo goed met een hond erbij en we hebben onze nachtrust natuurlijk ook nodig. Sinds eergisteren komt ze ook 's avonds als we tv aan het kijken zijn erbij liggen. Bijgevolg begin ik te vinden dat ze extra aanhankelijk geworden is en ik weet niet of dat iets wil zeggen. Ik ben een maand geleden bij de dierenarts geweest voor een bolletje aan haar borst (bleek een "calcificatie" te zijn, dus niet zo erg, ik moest het wel in het oog houden) en toen hebben ze hartruis ontdekt. Daarnaast heeft ze ook al enige tijd het begin van katarakt, maar dit zou normaal zijn voor oudere honden en zou ook heel traag evoluëren. Ik heb toen opgehaald dat ze zo aanhankelijk deed, maar de dierenarts maakte er niets van. "Kon zijn dat ze zich wat onzeker voelde nu ze katarakt aan het krijgen is en misschien ook met die hartruis". Nu het lijkt te verergeren weet ik niet écht wat doen. Ik heb het al eens gegoogled, daar staat dat het kan dat ze ziek is (maar ze heeft verder geen symptomen en kan nog goed mee wandelen enzo) of dat ze merkt dat ik ziek ben (ik heb ook geen symptomen en ben ok). Moet ik nu terug naar de dierenarts, of moet ik mezelf eens helemaal laten checken? Of moet ik misschien niets doen? Misschien ben ik van een mug een olifant aan het maken.. maar ik heb enkel ervaring met haar op de gezegende leeftijd van 11 jaar en ik weet dus niet of ik me zorgen moet maken of niet. Haar grootmoeder is 18 jaar geworden, de andere grootmoeder leefde nog toen ik haar ben gaan halen en die was 14 jaar op die moment, dit ter info. Bedankt voor alle tips en advies :)
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Val
Ik zou het ook even laten nakijken bij de da
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
" Wat enorm fijn zeg! Echt mooi om te lezen hoe goed het gaat. Voor haar hart ook veel beter dat die ellende eruit is. " Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje We zijn ook erg blij dat we deze beslissing hebben genomen, maar echt nooit verwacht dat ze het nog weer zo goed zou doen, dat kan je alleen maar hopen!     
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Duimen voor Mootje,.p6 update
Lees dit nu pas, wat een narigheid ook, maar wat fijn dat het nu ook weer wat beter gaat!
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
" Wat een veelbelovend bericht over Ziva en ze niet meer voor controle bij de dierenarts hoeft te komen. Fijn dat het zo goed met haar gaat. Geniet van elkaar!   " Loesje Doen we zeker, dank je wel!
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
" Wat een mooie update...en wat lief van je dat je nog even bericht...en tuurlijk blijft de spanning of het goed gaat, genieten hoor, pluk de dag.. " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . Doen we zeker, dank je wel!
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
Gisteren weer voor controle geweest met Ziva, altijd weer spannend. Haar hart klonk prima, zelfs met dat het wat sneller klopte door de stress. Beter nieuws kan je toch niet krijgen. Ze mag nu van 2x p dag een halve vochtafdrijver naar 2x p dag een kwart. Dat blijft zo. Hoeft ook niet terug voor controle, als ze weer begint te hijgen wil hij haar weerzien ivm die vochttablet. Ze begon afgelopen week ook weer wat met de bal te spelen en vandaag weer voorzichtig een loopje gemaakt van zo n 10 minuten/ kwartiertje. Wel eng nog want ze kreeg de aanvallen altijd met wandelen, vaak als ze aan het snuffelen was. Maar t ging helemaal goed gelukkig. Dit hadden we echt niet kunnen bedenken dat het nog weer zo zou kunnen gaan, want wat was ze er slecht aan toe. Zo blij!!!
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Amputatie poot
Wat fijn dat het goed gaat na die?zenuwslopende uren. Beterschap met Kilo
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Een pup een lesje leren (op de goede manier)
Haha wat goed van Ziva en een trotse baas!
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in bultje op pootje....
Mooi nieuws!
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
Dank je wel voor jullie lieve berichtjes!
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
Ja blij dat ze weer lekker eet en ze kan er zeker een paar kilo bij hebben. Ze is weer een beetje onze oude Ziva...heel fijn! En de controle bij de da vinden we heel erg fijn. 
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
Vanochtend weer voor controle geweest met Ziva. Ze was een kilo aangekomen (ze was 3 kilo afgevallen), de hartslag is een stuk verbeterd, maar het feit blijft dat ze een heel slecht hart heeft zei de da. Plastablet mag gehalveerd worden en volgende week terug voor controle.
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Glaucoom; opereren of niet
Dankjewel iedereen voor jullie input; gelukkig is het niet aan mij om de beslissing te maken.. mijn mama heeft idd de financiën en vindt dat de hond het aan kan (dat is waar ik m’n twijfels over had omdat hij zwaarlijvig is en minder van het leven lijkt te genieten dan mijn honden; maar ik kan mij vergissen natuurlijk, mss ben ik beïnvloed door m’n grootmoeder en nonkel die beiden al maanden zeggen dat hij “op” is, zelfs voordat dit nieuws gekend was..). Het zijn ook z’n twee ogen die eruit zouden moeten.. hij is volgens ons nu al enkele jaren volledig blind, het is vooral de impact van de operatie waar ik het moeilijk mee heb/had. Maar jullie input heeft me wel al wat gerust gesteld. Dankjewel ????????
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in bultje op pootje....
Misschien wratjes, mijn franse bulldog kreeg ze ook, soms gaan ze vanzelf weg. Maar beter wel even na laten kijken bij de da.
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Samen in het bos
Mooie foto's, en wat poseren ze mooi!!!
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
Daar hopen wij ook op Willemijn
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
" Goed nieuws, al moet je zeker nog voorzichtig zijn, maar het gaat de goede kant op, heel goed nieuws hoor...andere medicatie erbij...hoop op jaren erbij... begrijp dat je dolgelukkig bent.. " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .  
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
Gisteren dus voor controle bij da geweest, ook hij had eigenlijk niet verwacht dat ziva het zou halen. Haar hart pompt dus niet goed en heeft een ritmestoornis, ze moet vetmedin blijven gebruiken en heeft er digoxine en verapamil bijgekregen, dat moet ze haar hele leven blijven gebruiken. Digoxine is voor het hartritme en verapamil om vaten te verwijden zodat het hart beter kan pompen. Nu dus behoorlijk medicatie, maar de antibiotica en pijnstiller voor de operatie is aankomende week eraf. Vrijdag weer terugkomen en laten luisteren naar het hart, en misschien mag ze dan afbouwen met de plastabletten. Het gaat elke dag naar onze mening wat beter met haar, vanmiddag was ik even weg geweest en toen ik thuiskwam was ze ouderwets uitbundig blij. Wat kan je daar gelukkig van worden.
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Glaucoom; opereren of niet
Het gaat over de hond van mijn mama en het is niet aan mij om te beslissen, maar ik weet niet of ik juist ben in mijn manier van denken.. Samenvatting: de hond (Amerikaanse cocker) van mijn mama is nu 10 jaar. Op z’n twee jaar heeft ze hem laten opereren aan z’n ogen, hij had cataract en omdat hij zo jong was heeft m’n mama dat toch maar gedaan. Ik snap dit, helaas is de operatie vermoedelijk nooit goed gelukt, want binnen de twee jaar kreeg hij zo’n “wolkjes” in z’n ogen en begon hij terug blind te worden. Hij heeft ook al die jaren druppels gekregen in z’n ogen en had Wss vaak jeuk, aangezien hij vaak z’n ogen overal aan wrijft.. Nu is hij 10, al jaren net iets te dik (ik denk dat ons mama teveel snoepjes geeft), hij schaffelt verder maar is eigenlijk echt een oude hond in zijn manier van doen (dag en nacht verschil met mijn hond die 1 jaar ouder is en veel jonger lijkt). Nu is de druk in z’n ogen te groot en de honden-oogarts waar hij jaarlijks op controle gaat heeft gezegd dat de druk zo groot is dat z’n ogen dat op een gegeven moment niet meer aan gaan kunnen dus dat ze ze beter preventief kunnen verwijderen en vervangen door siliconen inspuitingen ofzoiets. Eerst moet de dierenarts hem wel nog onderzoeken om te zien of hij de operatie aan kan. Ik heb aan ons mama gezegd dat ik dat eigenlijk niet echt kunnen vind, dat ze het idd met de beste bedoeling wil doen, maar dat het rekken van het leven van een hond op deze manier eigenlijk meer kwaad doet dan goed. Er is geen garantie dat de hond gelukkiger zal zijn na de operatie, geen garantie dat hij nog jaren te leven heeft. Dus waarom hem dat allemaal aan doen, wanneer is het rekken om te rekken.. Ik ben er nu over aan het piekeren en vroeg me af hoe andere mensen hierover dachten? Misschien was ik te hard voor haar en ben ik mis.. Wat zouden jullie doen in zo’n situatie?
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
" Je had weinig opties ...doorsukkelen was ook ellende geweest..en laatste optie ook.. Gelukkig is ergste nu achter de rug...en duimen draaien. Hopelijk doet het haar hart nu ook goed dat die ellende eruit is ...           " Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje Tot nu toe gaat het heel goed met haar gelukkig. Denk dat de da morgen ook verrast is dat ze het zo goed doorheen is gekomen.
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
" Fijn dat de operatie goed is gegaan. Ik duim dat ze snel opknapt en jullie nog een mooie tijd samen hebben met de nieuwe hartmedicatie. " Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje Dank je wel. Ja we waren zo bang dat ze de operatie niet zou overleven, maar tot nu gaat het goed gelukkig en genieten doen we zeker! We hopen op nog een aantal jaartjes erbij
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
" Jee wat fijn meis, de stap durven nemen...en nu thuis en lekker vertroetelen, andere medicatie krijg je straks, goed nieuws, geniet van je meisje... " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . Dank je wel, ze is de nacht goed doorgekomen, en vertroetelen en genieten doen we zeker...zo blij allemaal! 
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Duke blaaskanker
Langzaam aan de goede kant op...hopelijk gaat het elke dag iets beter!
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
Dank je wel, we hopen heel erg dat we nog een hele tijd van haar te mogen genieten!
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
Zaterdag voelde Ziva zich weer niet goed, zondag weer wat beter en het wisselt per dag. Vanochtend de da gebeld omdat ikzelf bang was voor een baarmoederontsteking, ipv van dat ze vloeide door die cyste. Da die we hadden met echo was er niet, toen heb ik de gegevens van ziva opgevraagd en ben voor een second opinion naar een andere da gegaan. Die constateerde dus ook een zeer zwak hart, maar hij had andere medicatie voorgeschreven zei hij. Hij had ook een paar opties wat we konden doen. Euthanasie of 2 dagen achtereen een injectie halen dat de pus eruit zou komen, wat niet altijd lukt en wat toch wel pijn veroorzaakt, of toch met een groot risico opereren. We hebben toch voor de operatie gekozen, vanmiddag 4 uur was ik er met haar en ben bij haar gebleven tot ze weg was. 6 uur kon ik haar ophalen en als het niet goed zou gaan zouden ze bellen. Gelukkig geen telefoon gehad en we hebben haar weer lekker thuis. Het is nog 2 dagen kritiek en vrijdag wil de da haar nog terug zien. Ze ligt nu heerlijk onder een dekentje op haar kussen, en ik slaap vannacht beneden bij haar. Zo blij dat we toch deze beslissing hebben genomen, ook al is het nog even afwachten. Vrijdag gaan we het ook hebben over andere hartmedicatie. Voor nu heel blij!  
honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully schreef in Cystes in buik
Even een update over Ziva. Ze lijkt het af en toe wat beter te doen. Dan ligt ze lekker op haar rug te rollen en zwiept er lekker met haar staart op los. Ze lekt volgens ons ook niet zoveel meer als wat ze deed. Omdat ze natuurlijk wel aardig bloed heeft verloren geven we haar ijzerrijke voeding erbij. Wat we wel merken aan haar dat als we haar het broekje aan doen dat ze per direkt heel zielig word . We hopen zo dat het beter blijft gaan, zodat als het dan nog nodig mocht zijn misschien toch nog voor een operatie kunnen gaan.
 

Vrienden van Iris & Izzie

honden foto van ....honden foto van Angie, Jolie en Sookihonden foto van Sjakie & Baasje Natasjahonden foto van Lindahonden foto van Randjehonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Ziva en Bullyhonden foto van -honden foto van sinsy en Dexhonden foto van Hilde & Twinkohonden foto van Noella en Igorhonden foto van antjex

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^