Ervaringen gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TinaTina

Hallo allemaal. Wij zijn sinds februari eigenaar van een mini bull terriër, die inmiddels bijna 8 maanden is. Door zijn gedrag zit ik langzaam helemaal doorheen en ben op zoek naar ervaringen en tips.

Onze puber is eigenlijk al vanaf het begin heel hevig geweest. Erg druk en het meest vervelende is dat hij heel vaak hapt. Dit happen gebeurt bijvoorbeeld als je hem straft, als hij moe is, bij opwinding, als ik ga zitten en ook bij het aaien. Door zijn gehap zit mijn arm continu onder de blauwe plekken. Wij zijn vanaf het begin consequent bezig om dat happen af te leren: het is geminderd maar nog steeds aanwezig. Doordat hij zo springt en hapt is het op dit moment onmogelijk om hem bij de kindjes te laten (2 jonge kindjes van 6 en 3). Enkel via de puppyren of aan de riem is het mogelijk dat ze hem aaien: dit vindt hij overigens fijn want zodra hij ze ziet gaat hij gelijk liggen zodat hij geaaid wordt. Maar zodra we er geen ren of riem aan te pas komt gaat hij helemaal hevig springen en happen naar ze.

Wij hebben een vrij vaste ritme en geven hem voldoende rust. Hij slaapt altijd in zijn bench welke ook helemaal donker is gemaakt. De bench staat in een rustige plek in de woonkamer. Als hij slaapt overdag, is dat vaak 2-3 uur achtereen. Dit doet hij ook als lawaai om hem heen is van de kinderen. In de middag probeer ik met hem een rondje te wandelen. Deze wandeling duurt max 30 min, aangezien hij na 20 minuten (en soms al veel eerder) geen zin meer in heeft en gaat liggen of tegenstribbelen. Ook in de avond probeer ik met hem te wandelen; met geluk loopt hij dan weer 20 minuten, maar vaak heeft hij al na 100 meter geen zin. In de nacht slaapt hij goed: meestal van 10 uur tot 6 in de ochtend. Al met al komt hij gemakkelijk aan zijn 16-18 uur rust.
1x per week gaat hij ook sinds puppy af aan naar de hondenschool. Ik probeer iedere dag 15-20 min met hem te trainen zodat hij ook aan zijn mentale uitdaging toekomt. Apporteren en trekspelletjes vermijd ik omdat dit vaak ook eindigt in happen. Hij heeft voldoende knaagbotjes in zijn puppyren.

Hoewel hij zeker niet te dun is, merk ik wel dat hij geen goede eter is. Hij krijgt in de ochtend en in de avond zijn brokken, maar dit laat hij vaak staan (1/2 of 3/4e blijft vaker liggen).

Ik vind hem overigens vrij veel hijgen, maar lijkt mij niet gek als hij gelijk om alles zich opwindt.

Zijn er toevallig mini bull terriër eigenaren die het “gehap” ook herkennen? Is dit puur gedrag of kan er misschien iets anders aan de hand zijn? Overigens is het een reu met een niet ingedaalde testis.

Het is momenteel echt slopend dat ondanks alle moeite die ik insteek hij dit happen blijft doen. Op zo’n momenten probeer ik hem apart te zetten in zijn ren of bench, indien ik merk dat hij niet meer in staat is om naar mijn zit commando te luisteren. Op zo’n moment is hij net een krokodil en blijft bij het dichtdoen van de ren- of benchdeur naar de deur of mijn hand happen. Indien ik hem in de bench doe is hij erna ook gelijk aan het slapen: dus lijkt meer moeheid. Ik lees vaker dat Auw roepen ook zou helpen: maar hier maakt dat alleen maar erger, dus dat pas ik dan ook niet toe.




honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

WELKOM!

Je bent absoluut  niet de enige..

Kijk eens in het archief  :    https://www.hondenpage.com/hondenforum/categorie/19/opvoeding-puppy.php

Foto's van je hond worden zeer gewaardeerd.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Welkom hier, goed dat je vragen stelt., een bullterrier, zulke leuke en lieve honden.

 

Wat doe je op een wandeling? Is dat alleen een rondje aan de lijn, trekken en terugtrekken, of doe je ook oefeningetjes met hem? Oefeningetjes doe je die ook in nuis? Denkspelletjes?  Dus niet alleen zit, en af en blijf en zo? Er zijn leuke boekjes te koop met honden spelletjes voor de hond.

Zijn de twee wandelingetjes de enige wandelingen die hij krijgt?

 

Ik vraag het om een idee te krijgen. Wat jij omschrijft lijkt mij een hond die niet echt voldiende uitdaging krijgt. Iedere dag lekker los rennen,  kan dat? Maar het feit dat hij vanuit happen in slaap valt, kan ook overprikkeling zijn. Hoeveel,tijd brengt hij in de bench door per etmaal? Hoe is het als hij uit de bench is, aan de lijn voor de kindjes? Is niet erg, maar hij heeft ook veel vrije beweging nodig,. Het kan  bij elkaar zoveel stress geven dat het happen daaruit voortkomt.

 

Je hebt een bullterrier, waar is die van origine voor gefokt? Juist, als rattenvager, en daar gebruik je je bek bij.  Als hond moet je dan zorgen dat je het eerste toehapt, anders bijt de rat, of das jou. de bek is het enige gereedschap van een hond.

 

Veel jonge honden eten slecht, ik probeerde dan toch afwisseling in het eten te geven.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je beschrijft 16-18 uur dat je hond slaapt, je hond is 8 maanden oud, een wandelingentje van een half uurtje is niet erg veel…ga eens ergens naar toe en laat je hond eens lekker loslopen waar het veilig is , snuffelen speel met hem, en breid de wandelingen uit, zodat tie buiten zijn energie kwijt kan…..gaat het niet het loslopen dan een lange lijn en dan ook eens lekker zijn gangentje gaan…en neem daar de tijd voor, doe dat zeker twee x per dag dan zal die thuis ook veel rustiger zijn…geef thuis goede knaag botten, daarna pakt die ook zijn rust….hondenschool is ook een goede optie, vraag eens wat goede aanreikingen van je trainer, vertel eens waar je overal tegen aan loopt….ik heb geen ervaringen dat een jonge hond niet eet, maar je hebt een reu wie weet als er dan wat loopse teefjes zijn dat je hond daarom minder eet….varieer met goede voeding zodat tie wel aan zijn hoeveelheid komt…

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Bandhu onze boxer word donderdag 2 jaar, was ook echt heel druk en nog wordt het hem te druk in zijn koppie met veel prikkels. Maar je hebt het ook over overmatig hijgen, bandhu was dus volgens ons een adhd hondje, maar wat mij opviel met de wandelingen en het spelen met andere honden was dat hij onder het spelen of na afloop (en dan is het 10 a 15 minuten waar ik het over heb) er van hij ging liggen, rode ogen had en dus echt volkomen buiten adem was,.op de terugweg ging hij dan ook zo weer liggen. Wij zijn hiervoor een paar keer bij de da geweest om te laten luisteren naar zijn hart (onze vorige boxer werd.hartpatient toen ze negen en half was), er was niets bijzonders te horen, klonk allemaal prima, 1x kreeg hij antibiotica mee omdat hij verhoging had en ze dachten aan een ontsteking aan de luchtwegen. Vorige week zondag naar een omheind stuk bos geweest, heeft hij heerlijk gespeeld, of gedenderd eigenlijk met een andere hond, maar wel een klein kwartiertje, daar had hij echt ruim anderhalf voor nodig om weer normaal te ademen. En vanaf die dag bleef hij hijgerig en moe, als ik vanaf huis het bos inging (nog geen 200 meter hijgde hij al). We deden kortere wandelingen en vrijdag afspraak bij da gemaakt, geluisterd klonk prima, prachtige atletische boxer zei hij en hij dacht dat ik overbezorgd was ivm de hartproblemen met onze vorige boxer. Kan zijn, maar ik wil zekerheid en vind zijn moeheid niet normaal, dus foto gemaakt en inderdaad hartproblemen, medicatie meegekregen en vanavond weer een afspraak om te kijken hoe of het verder gaat. Mijn punt is dat als je het niet vertrouwd even laten checken, ik weet nu dat mijn gevoel al die tijd juist was.

honden page profiel TinaTina

Hoi Ientje!

Ik probeer hem tijdens de wandelingen zo veel mogelijk laten snuffelen. Oefeningen tijdens de wandelingen beperk ik tot zit of “kijk”. Thuis heb ik een snuffelmat voor hem, likmat en een kong. Trainen doe ik met hem thuis, waarbij wij ook afwisselen met zoek-opdrachtjes (verstoppen van koekjes, oprollen in handdoek etc). Wij oefenen echt verschillende soorten commando’s: is zeker niet beperkt tot zit en af.

Hij slaapt vrij veel in zijn bench. Smorgens om 6 haal ik hem uit en hij gaat dan even in de tuin. Na 10-15 min mag hij binnen en gaan wij wat trainen of ik laat hem lekker kluiven of spelen met zijn bal. Voordat de kindjes wakker zijn krijgt hij eten en gaat nogmaals naar buiten. Daarna gaat hij in zijn grote puppyren (een hele grote in de woonkamer). Als ik de kindjes wegbreng gaat hij in zijn bech rond 8:30. En meestal moet ik hem tussen 12-13 uur wakker maken. Dan gaan wij wandelen (hoe lang is afhankelijk van hem, maar nooit langer dan 30 min). Erna mag hij los of in de ren. Dan kan hij lekker kluiven/spelen. Meestal tegen 14.00 gaat hij de bench in en moet hem weer wakker maken rond 18-18.30. Soms als de kindjes thuiskomen wordt hij wakker dan kan hij eruit: tuin of puppyren of soms met de riem binnen. Dan gaan wij savonds weer wandelen (ook weer Max 30 min omdat langer hij niet wil) en erna even kluiven en wat trainen/zoekspelletjes (15-20 min). Dan is hij binnen los of in de ren als hij vervelend is. Tegen 22 uur gaat hij zijn bench en slaapt tot 6 uur (vaak moet ik hem wakker maken). Ik probeer met hem ook in het bos/elders te lopen maar ook daar wil hij zsm terug naar de auto. Los laten durf ik niet.

honden page profiel TinaTina

Ziva: jouw verhaal komt mij ook echt bekend voor! Ik heb vorige keer de DA gebeld maar die vond een onderzoek niet nodig en raadde mij aan om naar een gedragstherapeute te gaan. Wij zitten al bij een hondenschool en zij is ook bij ons thuis geweest en krijgen veel adviezen mee.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bandhu onze boxer word donderdag 2 jaar, was ook echt heel druk en nog wordt het hem te druk in zijn koppie met veel prikkels. Maar je hebt het ook over overmatig hijgen, bandhu was dus volgens ons een adhd hondje, maar wat mij opviel met de wandelingen en het spelen met andere honden was dat hij onder het spelen of na afloop (en dan is het 10 a 15 minuten waar ik het over heb) er van hij ging liggen, rode ogen had en dus echt volkomen buiten adem was,.op de terugweg ging hij dan ook zo weer liggen. Wij zijn hiervoor een paar keer bij de da geweest om te laten luisteren naar zijn hart (onze vorige boxer werd.hartpatient toen ze negen en half was), er was niets bijzonders te horen, klonk allemaal prima, 1x kreeg hij antibiotica mee omdat hij verhoging had en ze dachten aan een ontsteking aan de luchtwegen. Vorige week zondag naar een omheind stuk bos geweest, heeft hij heerlijk gespeeld, of gedenderd eigenlijk met een andere hond, maar wel een klein kwartiertje, daar had hij echt ruim anderhalf voor nodig om weer normaal te ademen. En vanaf die dag bleef hij hijgerig en moe, als ik vanaf huis het bos inging (nog geen 200 meter hijgde hij al). We deden kortere wandelingen en vrijdag afspraak bij da gemaakt, geluisterd klonk prima, prachtige atletische boxer zei hij en hij dacht dat ik overbezorgd was ivm de hartproblemen met onze vorige boxer. Kan zijn, maar ik wil zekerheid en vind zijn moeheid niet normaal, dus foto gemaakt en inderdaad hartproblemen, medicatie meegekregen en vanavond weer een afspraak om te kijken hoe of het verder gaat. Mijn punt is dat als je het niet vertrouwd even laten checken, ik weet nu dat mijn gevoel al die tijd juist was. "

Goed geluisterd naar je gevoel, een jonge hond die hijgt na even gespeeld te hebben klopt niet, ja het is warm maar dan nog, goed dat je bij je standpunt bent gebleven….hopelijk werken de medicaties goed voor je hond.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Als jij vindt dat je hond met deze hoeveelheid beweging moe is, dan zou ik zeker de dierenarts vragen voor nader onderzoek. Want deze hoeveelheid beweging is te weinig om moe van te worden voor een gezonde hond. Zijn er gezondheidsproblemen die in het ras voormomen, ik denk dan aan, nieren, schildklier, hart? Maar kan nog meer,

Overigens staat dit dan los van het happen. 

De oefeningetjes die je doet is wat meer dan zit en af,zeg je,, die noemde ik ook als voorbeeld. Welke doe je nog meer? Het was geen aanmerking, maar meer een vraag. Je kan met je hond zulke leuke spelletjes doen waar hij zijn hersens goed bij moet gebruiken en waar je weinig energie in hoeft te stoppen, het kan gewoon thuis in de kamer. 

 

Het eerste wat ik mijn hondje leerde was, deur dicht doen, rondje om de tafel heen lopen, en dat uitbreiden tot rondsturen om meerdere meubels. Domme dingen? Misschien maar, oh ze vindt het nog steeds super om te doen. Samen met wat balans oefeningen, is ze dan heel voldaan. Dit doe ik op dagen dat het bv. Te warm is om een uur, anderhalf uur te wandelen.

Want jouw hond mag echt al een uur en langer wandelen, het is raar dat hij dan gaat liggen, dus onderzoek is zeker op zijn plaats. Als hij gezond is, kan hij zo ook geen conditie opbouwen, ik ken de bullterrier als een hele energieke , levendige, soms onstuimige hond

Vraag ook eens bij de fokker of dit normaal gedrag is,. Hij of zij kent het ras en kent ook medische problemen die in het ras kunnen voorkomen,

honden page profiel TinaTina

" Als jij vindt dat je hond met deze hoeveelheid beweging moe is, dan zou ik zeker de dierenarts vragen voor nader onderzoek. Want deze hoeveelheid beweging is te weinig om moe van te worden voor een gezonde hond. Zijn er gezondheidsproblemen die in het ras voormomen, ik denk dan aan, nieren, schildklier, hart? Maar kan nog meer,

Overigens staat dit dan los van het happen. 

De oefeningetjes die je doet is wat meer dan zit en af,zeg je,, die noemde ik ook als voorbeeld. Welke doe je nog meer? Het was geen aanmerking, maar meer een vraag. Je kan met je hond zulke leuke spelletjes doen waar hij zijn hersens goed bij moet gebruiken en waar je weinig energie in hoeft te stoppen, het kan gewoon thuis in de kamer. 

 

Het eerste wat ik mijn hondje leerde was, deur dicht doen, rondje om de tafel heen lopen, en dat uitbreiden tot rondsturen om meerdere meubels. Domme dingen? Misschien maar, oh ze vindt het nog steeds super om te doen. Samen met wat balans oefeningen, is ze dan heel voldaan. Dit doe ik op dagen dat het bv. Te warm is om een uur, anderhalf uur te wandelen.

Want jouw hond mag echt al een uur en langer wandelen, het is raar dat hij dan gaat liggen, dus onderzoek is zeker op zijn plaats. Als hij gezond is, kan hij zo ook geen conditie opbouwen, ik ken de bullterrier als een hele energieke , levendige, soms onstuimige hond

Vraag ook eens bij de fokker of dit normaal gedrag is,. Hij of zij kent het ras en kent ook medische problemen die in het ras kunnen voorkomen, "

 



Sorry Ientje was ook niet zo bedoeld mijn reactie! Ik probeer hem steeds nieuwe oefeningetjes aan te leren via de Tricktionary app. Soms weet ik ook niet of het moeheid is of gewoon koppigheid. Enige wat ik merk dat hij gewoon vaak hijgt ook thuis met aaien: misschien vindt hij dat te spannend? Omdat hij na het aaien echt begint te happen.

Ik kon dit ras ook als een energieke hond en dat was precies wat we nodig hadden: een hond die gemakkelijk 1 uur kan wandelen. Maar tot nu toe zit dat gewoon er niet in. Met pijn en moeite zitten we op een half uur (waarvan hij na 20 min echt richting naar huis wil en dus echt niet meer verder wil). Ik hoor wel eens dat ze niet allemaal gecharmeerd zijn van het wandelen.

Zo ver ik weet heeft dit was meer aanleg voor nierproblemen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hoi hp-smile Bullterrierbediende hier.  Het niet willen wandelen is heel erg herkenbaar. Mijn vorige bull weigerde vanaf zijn 3e jaar ongeveer te lopen, verschrikkelijk vond hij het. Mijn huidige bull van bijna 8 jaar vindt het (meestal) vreselijk om in de wijk te wandelen, je krijgt hem gewoon echt niet mee, hij gaat er ook bij zitten. Al 8 jaar probeer ik hem mee te krijgen maar het zit er gewoon niet in en voer en speeltjes interesseren hem niks. Ik ga dus van ellende bijna dagelijks met hem in de auto om hem toch ergens te laten lopen en maak in mijn vrije tijd lange wandelingen in het bos want daar vindt hij het meestal wel aardig. Dat zou dan ook mijn enige "advies" zijn: stap in de auto, als je die hebt, en zoek andere plekken op. Al is het alleen maar om daar even rond te lopen aan de lange lijn zodat hij daar kan snuffelen, de omgeving in zich op kan nemen, ook daar worden ze (mentaal) moe van en dan zijn ze er toch even uit geweest. Ik denk dat je er al genoeg aan doet om hem bezig te houden verder, want zo te lezen gebruik je al denkspellen. Het happen is denk ik een soort fase, dat heeft mijn bull ook wel gehad. Het enige wat hielp was direct stoppen en weglopen, compleet negeren. Het hijgen kan verschillende oorzaken hebben. Opwinding is daar inderdaad één van, want bullen zijn best wel stresskipjes. Als je je er echt zorgen om maakt, of het idee hebt dat hij echt snel uitgeput is en op adem moet komen, dan kan het geen kwaad om de DA te vragen eens naar het hart te kijken/luisteren. Ook hartproblemen komen bij (mini)bullen wel eens voor. 

 

Houd moed hp-shiny

honden page profiel TinaTina

" Hoi  Bullterrierbediende hier.  Het niet willen wandelen is heel erg herkenbaar. Mijn vorige bull weigerde vanaf zijn 3e jaar ongeveer te lopen, verschrikkelijk vond hij het. Mijn huidige bull van bijna 8 jaar vindt het (meestal) vreselijk om in de wijk te wandelen, je krijgt hem gewoon echt niet mee, hij gaat er ook bij zitten. Al 8 jaar probeer ik hem mee te krijgen maar het zit er gewoon niet in en voer en speeltjes interesseren hem niks. Ik ga dus van ellende bijna dagelijks met hem in de auto om hem toch ergens te laten lopen. Dat zou dan ook mijn enige "advies" zijn: stap in de auto, als je die hebt, en zoek andere plekken op. Al is het alleen maar om daar even rond te lopen aan de lange lijn zodat hij daar kan snuffelen, de omgeving in zich op kan nemen, ook daar worden ze (mentaal) moe van. Ik denk dat je er al genoeg aan doet om hem bezig te houden verder, want zo te lezen gebruik je al denkspellen. Het happen is denk ik een soort fase, dat heeft mijn bull ook wel gehad. Het enige wat hielp was direct stoppen en weglopen, compleet negeren. Het hijgen kan verschillende oorzaken hebben. Opwinding is daar inderdaad één van, want bullen zijn best wel stresskipjes. Als je je er echt zorgen om maakt, of het idee hebt dat hij echt snel uitgeput is en op adem moet komen, dan kan het geen kwaad om de DA te vragen eens naar het hart te kijken/luisteren. Ook hartproblemen komen bij (mini)bullen wel eens voor. 

 

Houd moed  "

 



Hallo! Dankje voor je reactie! Ja ik ga wel eens met hem weg met de auto, maar ook dat is niet altijd een succes helaas. Met voer lokken helpt wel eens maar na paar meter houdt dat ook op bij hem haha…ik hoop alleen dat dat happen stopt! Want hij zou het zo fijn kunnen hebben. Voornamelijk is dat in combinatie met het weghouden van de kindjes is wat mij langzaam opbreekt.. hopelijk is dit inderdaad een fase (wat momenteel erg lang duurt en toch wel slopend is).

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  

Hallo! Dankje voor je reactie! Ja ik ga wel eens met hem weg met de auto, maar ook dat is niet altijd een succes helaas. Met voer lokken helpt wel eens maar na paar meter houdt dat ook op bij hem haha…ik hoop alleen dat dat happen stopt! Want hij zou het zo fijn kunnen hebben. Voornamelijk is dat in combinatie met het weghouden van de kindjes is wat mij langzaam opbreekt.. hopelijk is dit inderdaad een fase (wat momenteel erg lang duurt en toch wel slopend is). "

Hoe is hij met andere honden? Mijn hond vindt het heel gezellig om met andere honden te wandelen, aan de lijn, dus misschien werkt dat bij de jouwe ook. 

honden page profiel TinaTina

" Hoe is hij met andere honden? Mijn hond vindt het heel gezellig om met andere honden te wandelen, aan de lijn, dus misschien werkt dat bij de jouwe ook.  "

 


Tijdens de cursus is het oké. Maar tijdens het wandelen merk ik dat hij soms eens kan grommen/fixeren/trekken (denk beetje de macho uithalen). Dus weet niet zo goed of het goed zal gaan.

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Mede mini bull eigenaar hier!

 

Het belangrijkste is dat je consequent blijft en wat bij ons heel erg geholpen heeft is veel kauwmateriaal en veel buiten spelen met andere honden. Wij lopen ook vaak met de buurvrouw die een stabiele rustige hond heeft. Thuis is rust en niet spelen of rennen en meestal ligt ze lekker te slapen, buiten is gek doen en spelen en energie kwijt raken zodat ze thuis gewoon chill is.

 

Mila vind het ook niet leuk om telkens hetzelfde rondje te lopen en gaat vaak in de remmen haha dan ga ik vaak ook in de remmen en staan we gewoon.

 

Het happen was hier gelukkig snel over door telkens om te draaien en te negeren of wat anders aan te bieden, maar heb ook veel gaten in mijn kleding gehad in het begin! Auw roepen hielp hier ook niet, vooral van gekke geluidjes maken werd het nog erger.

 

Mila hijgt trouwens ook erg snel en volgens de dierenarts is er niks mis met haar.

 

Wij hebben een zoon van nu 14 en hij was in het begin ook echt bang van haar door het gehap, hij heeft ook moeten leren om rustig te doen in huis alhoewel hij dat soms nog steeds moeilijk vind. Mila kan ook van het ene moment op het andere moment op hol slaan door een beweging of geluidje maar door veel oefenen en kalmeren kunnen we dat snel stoppen. Ik kan me voorstellen dat het met kleine kinderen heel moeilijk is om een mini bull op te voeden, wij hebben echt bewust gewacht tot onze zoon wat ouder was.

 

Houd vol en geniet van de leuke momenten, het zijn echte clowntjes. Lig elke dag in een deuk om haar geluidjes en manieren. Ze is qua karakter ook echt heel lief en een knuffelkontje.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Het is niet abnormaal dat jonge honden springen en happen als een bezetene, al lijkt het bij jullie wel lang aan te houden. Kan me voorstellen dat het lastig is. Ik meen me te herinneren dat dit ras er sowieso wat langer over doet om zich volwassen te gaan gedragen.


Wat ik me afvraag is wat voor energie je zelf uitstraalt richting de hond, ben je expressief? Laat je je makkelijk uit evenwicht brengen door z’n gedrag? (mopperen, je armen snel wegtrekken bij het bijten, schrikken). Dat wil bijtgedrag nog wel eens voeden.


En mag ik vragen waarom je de bench gebruikt? Soms kan het grote contrast tussen de bench en “de vrije woonkamer” zo groot voelen dat ze opeens niet meer weten wat ze met zichzelf aanmoeten. En dan gaan ze inderdaad raar doen. Ik lees dat je ook een ren gebruikt. Hoe groot is die ren? Zou je hem meer ruimte kunnen geven door  de ren op een andere manier te positioneren? (en tegelijk de kinderen veilig houden). 

 

 

 

 

 

honden page profiel TinaTina

" Mede mini bull eigenaar hier!

 

Het belangrijkste is dat je consequent blijft en wat bij ons heel erg geholpen heeft is veel kauwmateriaal en veel buiten spelen met andere honden. Wij lopen ook vaak met de buurvrouw die een stabiele rustige hond heeft. Thuis is rust en niet spelen of rennen en meestal ligt ze lekker te slapen, buiten is gek doen en spelen en energie kwijt raken zodat ze thuis gewoon chill is.

 

Mila vind het ook niet leuk om telkens hetzelfde rondje te lopen en gaat vaak in de remmen haha dan ga ik vaak ook in de remmen en staan we gewoon.

 

Het happen was hier gelukkig snel over door telkens om te draaien en te negeren of wat anders aan te bieden, maar heb ook veel gaten in mijn kleding gehad in het begin! Auw roepen hielp hier ook niet, vooral van gekke geluidjes maken werd het nog erger.

 

Mila hijgt trouwens ook erg snel en volgens de dierenarts is er niks mis met haar.

 

Wij hebben een zoon van nu 14 en hij was in het begin ook echt bang van haar door het gehap, hij heeft ook moeten leren om rustig te doen in huis alhoewel hij dat soms nog steeds moeilijk vind. Mila kan ook van het ene moment op het andere moment op hol slaan door een beweging of geluidje maar door veel oefenen en kalmeren kunnen we dat snel stoppen. Ik kan me voorstellen dat het met kleine kinderen heel moeilijk is om een mini bull op te voeden, wij hebben echt bewust gewacht tot onze zoon wat ouder was.

 

Houd vol en geniet van de leuke momenten, het zijn echte clowntjes. Lig elke dag in een deuk om haar geluidjes en manieren. Ze is qua karakter ook echt heel lief en een knuffelkontje. "

 



Inderdaad we hebben ook veel kauwmateriaal! Dankjewel voor het delen van je ervaringen!

honden page profiel TinaTina

" Het is niet abnormaal dat jonge honden springen en happen als een bezetene, al lijkt het bij jullie wel lang aan te houden. Kan me voorstellen dat het lastig is. Ik meen me te herinneren dat dit ras er sowieso wat langer over doet om zich volwassen te gaan gedragen.

Wat ik me afvraag is wat voor energie je zelf uitstraalt richting de hond, ben je expressief? Laat je je makkelijk uit evenwicht brengen door z’n gedrag? (mopperen, je armen snel wegtrekken bij het bijten, schrikken). Dat wil bijtgedrag nog wel eens voeden.En mag ik vragen waarom je de bench gebruikt? Soms kan het grote contrast tussen de bench en “de vrije woonkamer” zo groot voelen dat ze opeens niet meer weten wat ze met zichzelf aanmoeten. En dan gaan ze inderdaad raar doen. Ik lees dat je ook een ren gebruikt. Hoe groot is die ren? Zou je hem meer ruimte kunnen geven door  de ren op een andere manier te positioneren? (en tegelijk de kinderen veilig houden). 

 

 

 

 

  "

 


Ik probeer op te letten dat ik aan zijn gedrag niet te veel aandacht geef maar is soms
Gewoon niet te negeren omdat het gewoon pijn doet. Als hij niet te moe is lukt het met commando zit/lig om hem eruit te halen, maar soms lijkt hij net een bezetene.

Een bench hebben wij vanaf het begin: alleen daar kan hij echt zijn rust vinden en diep slapen. Dan slaapt hij ook gemakkelijk 3-4 uur achtereen. De puppyren hebben wij pas sindskort omdat het momenteel onmogelijk is om hem bij de kindjes te laten. Deze ren is ongeveer 2,5 x 2,5 (is eentje met 8 panelen wat je op meerdere wijze kan opzetten): zo heeft hij voldoende ruimte om te spelen en hoeft hij niet vast of naar buiten als de kinderen er zijn.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  
Ik probeer op te letten dat ik aan zijn gedrag niet te veel aandacht geef maar is soms
Gewoon niet te negeren omdat het gewoon pijn doet. Als hij niet te moe is lukt het met commando zit/lig om hem eruit te halen, maar soms lijkt hij net een bezetene.

Een bench hebben wij vanaf het begin: alleen daar kan hij echt zijn rust vinden en diep slapen. Dan slaapt hij ook gemakkelijk 3-4 uur achtereen. De puppyren hebben wij pas sindskort omdat het momenteel onmogelijk is om hem bij de kindjes te laten. Deze ren is ongeveer 2,5 x 2,5 (is eentje met 8 panelen wat je op meerdere wijze kan opzetten): zo heeft hij voldoende ruimte om te spelen en hoeft hij niet vast of naar buiten als de kinderen er zijn. "

Eigenlijk wel herkenbaar hoor, mijn bull wordt op bijna 8-jarige leeftijd nog steeds heel baldadig. Wij hebben dus ook een redelijk strak schema wbt rust en toevallig was het vanavond toch te laat en begon hij met spullen slopen en rijden omdat hij te laat zijn (verplichte) rust kreeg in de bench. Hier is het echt een uitkomst, alleen daar slaapt hij echt diep. Zeker toen hij jong was,  had hij echt momenten waarop hij zwalkend met bloeddoorlopen ogen door de huiskamer liep, spullen pakken, rijden, happen, omdat alles snel te veel voor hem was. Het was belangrijk om hem op tijd rust te geven, desnoods met iets van een kong, zodat hij niet in die zone van happen zou komen. Het kost alleen even tijd om te herkennen wanneer het te veel wordt. Vaak begint het vele bijten namelijk wanneer hun emmer eigenlijk al vol is, ook al lijkt het voor ons alsof er niet zoveel gebeurd is.

Ik denk dat je voor de rest echt prima bezig bent hoor! Hij krijgt rust en uitdaging. Veel bullen zijn gewoon handenbinders en dan ook nog deze leeftijd..  

honden page profiel TinaTina

" Eigenlijk wel herkenbaar hoor, mijn bull wordt op bijna 8-jarige leeftijd nog steeds heel baldadig. Wij hebben dus ook een redelijk strak schema wbt rust en toevallig was het vanavond toch te laat en begon hij met spullen slopen en rijden omdat hij te laat zijn (verplichte) rust kreeg in de bench. Hier is het echt een uitkomst, alleen daar slaapt hij echt diep. Zeker toen hij jong was,  had hij echt momenten waarop hij zwalkend met bloeddoorlopen ogen door de huiskamer liep, spullen pakken, rijden, happen, omdat alles snel te veel voor hem was. Het was belangrijk om hem op tijd rust te geven, desnoods met iets van een kong, zodat hij niet in die zone van happen zou komen. Het kost alleen even tijd om te herkennen wanneer het te veel wordt. Vaak begint het vele bijten namelijk wanneer hun emmer eigenlijk al vol is, ook al lijkt het voor ons alsof er niet zoveel gebeurd is.

Ik denk dat je voor de rest echt prima bezig bent hoor! Hij krijgt rust en uitdaging. Veel bullen zijn gewoon handenbinders en dan ook nog deze leeftijd..   "

 


Dankjewel! Je reactie geeft me weer wat moed! Is een ras apart haha! Terwijl we echt heel wat gewend zijn met een Jack Russel en een pitbull in het verleden: maar dit is de overtreffende trap!

Enige wat ik hoop dat hij op termijn toch echt bij de kindjes kan: want hij is zo rustig als ze hem via de ren of traphekje aaien, terwijl als ze bij elkaar zijn zonder iets: is het een en al springen/happen en explodeert hij! Wellicht is hun energie nog net te veel voor hem..

Volgende forumvraag: Cavia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^